نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 356351
جهش ۶ برابری صادرات برق ایران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۵
حجم صادرات برق ایران در مدت زمان کمتر از یک هفته در حالی با جهشی ۶ برابری همراه شده که پیک مصرف برق در ادامه جهش‌های خود از مرز ۴۱ هزار مگاوات عبور کرد.

به گزارش مهر، با فروکش کردن فصل بارش‌ها و هوای مطبوع بهاری در اکثر استان‌های کشور، پیک مصرف برق ایران در ادامه جهش‌های خود به بیش از ۴۱ هزار مگاوات افزایش یافت.

بر این اساس پیک مصرف برق ایران با عبور از ۴۰ هزار مگاوات به رقم بی‌سابقه ۴۱ هزار و ۳۹۴ هزار مگاوات در سال‌جاری رسیده که بیش از یکهزار و ۳۰۰ مگاوات بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

بر اساس گزارش مدیریت شبکه برق ایران، روز گذشته سه شنبه چهار خرداد ماه پیک مصرف برق در ساعت ۲۱:۱۰ شب به ۴۱ هزار و ۳۹۴ مگاوات افزایش یافته، ضمن آنکه در ساعت ۱۴:۱۶ بعد از ظهر هم پیک مصرف به حدود ۴۱ هزار و ۲۸۰ مگاوات رسیده است.

با وجود افزایش چند هزار مگاواتی پیک مصرف برق ایران در طول هفته جاری تاکنون اما ذخیره برق نیروگاه‌های کشور کماکان در شرایط ایمنی قرار دارد به طوری‌که در ساعات پیک مصرف برق روز گذشته ذخیره برق نیروگاه‌ها حدود سه هزار و ۴۶۱ مگاوات گزارش شده است.

یکی از نکات جالب تراز تجارت برق ایران هم آن است که با گذشت حدود دو ماه از منفی بودن این تراز و پیشی گرفتن واردات از صادرات برق، روز گذشته برای نخستین بار در سال جاری تراز مبادلات تجاری برقی کشور مثبت شد.

از این رو روز گذشته حجم صادرات برق ایران با افزایشی حدود ۶ برابری به یکهزار و ۲۹۹ مگاوات رسید، این درحالی است که حجم واردات برق حدود ۶۳۷ مگاوات گزارش شده است.

در این بین متوسط مصرف برق صنایع کشور با نوسان قابل توجه‌ای همراه نبوده و روز گذشته صنایع و کارخانه‌ها حدود چهار هزار و ۸۰ مگاوات برق و انرژی مصرف کرده‌اند.

در همین حال، مصطفی رجبی‌ معاون مدیریت شبکه برق ایران هفته جاری در گفتگویی با تشریح سه سناریوی تامین برق تابستانی، گفته است: در صورتی‌که افزایش دمای هوای تابستان نامتعارف باشد، احتمال اعمال خاموشی‌های پراکنده و حتی گسترده وجود دارد.

بر این اساس برآوردهای انجام شده نشان می‌دهد پیک مصرف برق برای روزهای گرم خرداد و تیر ماه امسال از مرز ۵۴ هزار مگاوات عبور می‌کند که این میزان فراتر از ارزیابی‌های اولیه وزارت نیرو است.

در این بین همزمان با تسریع برای راه‌اندازی واحدهای جدید نیروگاه‌های برق، طرح‌های دیگری همچون کاهش ساعت کاری کارکنان دولتی در برخی از استان‌های جنوب کشور، اجرای طرح ذخیره عملیاتی به منظور تعطیل کردن برخی از صنایع و کارخانه‌ها در روزهای پیک مصرف و کاهش تلفات در بخش توزیع و انتقال از مهمترین سناریوهای در دست اجرا برای مدیریت شبکه برق کشور خواهد بود.

از سوی دیگر، گرمای نصف و نیمه بهاری هفته گذشته در کشور هم منجر به افزایش حدود ۴ هزار مگاواتی پیک مصرف برق ایران شد و برای نخستین بار در سال‌جاری پیک مصرف برق روزانه با پیشی گرفتن از پیک شبانه از مرز ۴۰ هزار مگاوات عبور کرد.

به گزارش مهر، محاسبات انجام شده در سطح صنعت برق نشان می‌دهد که با افزایش یک درجه ای دمای هوا در روزهای تیر و مرداد ماه سال جاری پیک مصرف برق ایران حدود ۵۰۰ تا ۷۵۰ مگاوات جهش می یابد که با احتساب افزایش تعداد مشترکان در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، خبرهای خوشی برای تامین پایدار و مطمئن برق تابستانی به گوش نمی‌رسد.
 
کلمات کلیدی : صادرات برق
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۶:۰۶:۰۲
برای همین می گویند در تابستان قطعی برق در ایران جدی شده!؟ ماشاالله آقایان از همه چیز برای پر کردن جیب های خودشان و آقازاده هایشان استفاده می کنند (3724073) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.