نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299850
واکنش‌ها به هشدار اقتصادي چهار وزير
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
نامه ۴ وزير کابينه دولت يازدهم به رئيس جمهور، مورد تحليل و بررسي بسياري از رسانه‌ها و کارشناسان قرار گرفت. برخي از "ترکيب غافلگيرکننده امضاکنندگان نامه" نوشتند و برخي از "نامه نگاري به دليل عدم دسترسي وزرا به رئيس جمهور" گفتند. با اين وجود بيشتر مباحث حول موضوع "تغيير رويکرد دولت از کنترل تورم با سياست‌هاي انقباضي به خروج از رکود و اتخاذ سياست‌هاي انبساطي" مطرح شد.

برخي نيز با حمايت از رويکرد دولت، خواستار استعفاي وزراي منتقد شدند. در ادامه خلاصه‌اي از اين واکنش‌ها را مي‌خوانيم.

توکلي: روحاني به وزرا وقت ديدار نمي‌دهد
احمد توکلي عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس در مورد علت نامه نگاري وزرا با بيان اينکه يکي از وزراي مهم دولت مي‌گفت که براي کارهايم در حاشيه جلسه هيئت دولت با رئيس‌جمهور مسائلم را مطرح مي‌کنم، چون رئيس جمهور به ما وقت ديدار نمي‌دهد، افزود: دولت بايد در مورد ديدار وزرا با رئيس جمهور تغيير رويه دهد تا وزرا به موقع با رئيس جمهور در ارتباط باشند. به گزارش فارس، در عين حال توکلي پيشنهاد ضمني وزرا مبني بر اتخاذ سياست انبساطي و تزريق پول را نادرست خواند و گفت: دولت بايد به رونق غيرتورمي بينديشد و با ايجاد تحرک در ظرفيت‌هاي خالي صنايع بدون تحريک طرف تقاضا، عرضه را تشويق کند تا بتواند از رکود فاصله بگيرد.

عبده تبريزي: نگراني‌ها در خصوص بازار سرمايه بيشتر شده است
اما عبده تبريزي، مشاور وزير راه و عضو شوراي عالي بورس، ضمن اشاره به علل متعدد افزايش نگراني‌ها در خصوص بازار سرمايه گفت:" اين وزيران احساس کرد‌‌ه‌اند بايد اقدام فوري و فوق‌العاده از سوي دولت در بازار سرمايه انجام شود".

بهکيش: اميدوارم هدف از نامه فشار بر بانک مرکزي نباشد
محمدمهدي بهکيش، اقتصاددان ايراني در صفحه فيسبوک خود ضمن ابراز تعجب از نامه ۴ وزير به کم کاري وزارت خانه‌هاي اقتصاد و صنعت در حوزه‌هاي سروسامان دادن به بازار سرمايه، نظام مالياتي، بهبود فضاي کسب و کار و کاستن از هزينه‌ها از اين طريق گفت: "اي کاش در نامه ارزيابي مختصري هم از خود مي‌کردند" به گزارش اقتصادنيوز، بهکيش در انتها تاکيد کرده است: اميدوارم هدف نگارندگان فشار آوردن به بانک مرکزي براي تزريق نقدينگي غيرمتعارف نباشد که در آن صورت به نقطه اوليه دو سال پيش برمي‌گرديم که رکود و تورم را با هم داشتيم.

غني نژاد: افراد ناهماهنگ با خط قرمز دولت، استعفا دهند
موسي غني نژاد يکي ديگر از اقتصاددانان کشورمان نيز، ضمن اشاره به اينکه "در هيچ کجاي دنيا رسم نيست که وزيراني با نوشتن نامه مشکلات اقتصادي را نزد افکار عمومي ببرند و به رئيس جمهور خود هشدار دهند"، طبق گفته رئيس جمهور استقراض از بانک مرکزي را خط قرمز دولت خواند و تاکيد کرد: " اگر افرادي نمي‌توانند خود را با آن هماهنگ کنند بهتر است استعفا دهند" .

دنياي اقتصاد: نواختن ساز ناکوک در دولت
روزنامه معتبر دنياي اقتصاد در سرمقاله خود به قلم جبل‌عاملي و بوستاني و در گزارشي مفصل با عنوان "نواختن ساز ناکوک در دولت" به نقد اين نامه پرداخته و ضمن اشاره به "غافلگيرکننده بودن ترکيب امضاکنندگان نامه"، قبل از هرچيز استناد نامه مذکور به کاهش شديد بورس را زير سوال برده و توضيح داده است بورس که به دليل هجوم افراد آماتور به طور حبابي رشد کرده بود، به عنوان مبدا انتخاب شده و کاهش شديد نسبت به آن زمان محاسبه شده است که با توجه به غيرطبيعي بودن رشد آن مقطعِ بورس چندان منطقي نيست. دنياي اقتصاد در بخش ديگري از توضيحات خود تجويز ضمني تغيير رويکرد سياستگذار پولي از مهار تورم به رکودزدايي با تزريق پول را تکرار اشتباهات گذشته خواند.

عسگراولادي: بانک مرکزي سياست‌هاي انبساطي در پيش بگيرد
اسدا... عسگراولادي، بازرگان نامدار ايراني که رياست اتاق ايران و چين و ايران و روسيه را دراختيار دارد در واکنش به اين نامه در گفت وگو با ساعت ۲۴ گفت: استنباط من و پيشنهاد من به دولت اين است که بانک مرکزي را ناچار کنند سياست‌هاي انبساطي در پيش گيرد و خروج از رکود را در عمل محقق سازد.

لغو جلسه امروز شوراي پول و اعتبار
در حاليکه وزير اقتصاد اعلام کرده بود در جلسه اين هفته شوراي پول و اعتبار موضوع کاهش نرخ سود بانکي به طور فوق العاده مطرح مي‌شود و در برخي از بندها نامه ۴ وزير نيز تلويحا به موضوع کاهش نرخ سود بانکي اشاره شده است، خبرگزاري‌ها از لغو جلسه اين هفته خبر دادند. به گزارش ايسنا، در حالي انتظار مي‌رفت که کاهش نرخ سود بانکي به عنوان يکي از طرح‌هاي خارج از دستور شورا امروز مطرح و در مورد آن تصميم گيري شود که پيگيري موضوع از اعضاي شوراي پول و اعتبار حاکي از کنسل شدن اين جلسه است.

در همين حال فارس طي گزارشي ارسال نامه مزبور را مربوط به اواخر هفته قبل دانست و علت علني شدن آن را مخالفت بانک مرکزي با پيشنهاد وزير اقتصاد در مورد کاهش نرخ سود بانکي دانست.
منبع: خراسان
 
کلمات کلیدی : نامه 4 وزیر به روحانی، اقتصاد
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۱۷:۳۳
بالاخره دنیای اقتصاد هم به حباب سازی مدیران بورسی اعتراف کرد (3242353) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۴:۰۴
بازار سهام ایران متاسفانه سرشار از دغل بازی و رانت بازیه حتی بسیاری از شرکتهای سرمایه گذار خارجی اعلام کردن امکان سرمایه گذاری در بورس ایران به خاطر عدم شفافیت و دخالتهای دولتی وجود نداره . به نظر من دولت روحانی بهترین راه و تنها ترین روش صحیح باقی مونده برای سر و سامان دادن به اقتصاد مملکت رو برگزیده یعنی بیرون کشیدن پای دولت از اقتصاد . در مورد بورس اوراق بهادار هم همین شرایط مطرحه سرمایه گذاران باید به این بازار رونق بدهند نه دولت حالا چه سرمایه دار داخلی باشه چه خارجی . وضعیت مسکن هم همینه باید قیمتهای کاذب زمین و مسکن و اجاره بهاهای نجومی صاحب خانه ها شکسته بشه خودرو سازی هم همینه یعنی یا باید خودروسازهای ما جهانی بشن یا اگه توانایی جهانی شدن رو ندارن با شرکتهای جهانی شریک بشن و با اونا کار کنن یا اینکه جمع کنن و برن نه اینکه چشمشون همش به جیب دولت باشه . (3242424) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.