نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 447297
حداقل بخاطر نفت خوزستان را نجات دهید / خوزستان ، هر روز بحرانی تر از دیروز
هادی شریفی، ۲ اسفند ۹۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۱
روزگاری آن را با آبادان و اروند، کارون و ساحلش و خون گرمی و مهمان‌نوازی مردمش می‌شناختند ولی حالا وقتی اسمش را می‌شنویم ناخودآگاه یاد گردوخاک، تنگی نفس، قطعی برق، محرومیت و البته نفت و پول نفت می‌افتیم. روزی لب کارون گُل بارون بود ولی حالا لب کارون گِل بارون شده است و این است قصه پر غصه خوزستان.

استان استراتژیکی که کم‌کم می‌رود تا خالی از سکنه شود، بی‌توجهی و بی مسئولیتی برخی باصطلاح مسئول ابتدا آسمانش را خاکی کرد ولی حال به مدد بی توجهی دولت تدبیر و امید علاوه بر گردوخاک، قطعی برق و آب و تلفن نیز نصیب مردمانش شده است. چند سالی است که رنگ آسمان خوزستان، آبی نیست خاکی ست.

در مدت چند سالی که گردوخاک هرچند روز یک‌بار میهمان خوزستان شده، هیچ مسئولی از اثرات این ریزگرد ها بر سلامتی مردم، آماری از میزان روبه رشد بیمارها، تاثیر مخرب ریزگردها برمحیط زیست سخن نگفت؛ اما مسئولان فوری آمار کاهش بشکه‌های نفت را اعلام می کنند. در هفته گذشته و بعد از گردوخاک اخیر و قطعی برق، مدیرعامل مناطق نفت‌خیز در گفتگو با فارس گفت: به دلیل گردوخاک اخیر و قطع برق تولید نفت خوزستان 768 هزار بشکه کاهش پیدا کرد.

حدود 12 سال است که وضع خوزستان روز به‌روز بدتر می‌شود، خانم ابتکار هم مشکلات را گردن داعش و عوامل تخیلی دیگر می‌اندازد و در این مدت به همایش و چند سخنرانی بسنده کرده است.

از افزایش بیماران سرطانی و تنفسی تا خسارت به کشاورزان
بحران گردوخاک باعث شده است که شهر اهواز از سوی سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان یکی از آلوده‌ترین شهرهای جهان شناخته شود که باعث مشکلات تنفسی ساکنان این شهر شده است احتمال آلوده بودن این ریزگردها نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد تأثیر این پدیده بر سلامت شهروندان به وجود آورده است.

سالانه حدود ۲۲ هزار نفر در استان خوزستان به دلیل مشکلات ناشی از آلودگی هوا و ریزگردها به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. در برخی از روزهای سال میزان گردوغبار در آبادان ۲۲۵، اندیمشک ۱۲۷، سوسنگرد ۷۶۷، امیدیه ۶۵۴، بهبهان ۵۸۹، گتوند ۱۶۶ و شوش ۴۶۰ میکروگرم بر مترمکعب گزارش‌شده است، این در حالی است که میزان آلایندگی استاندارد ۱۵۰ تا ۲۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است شدت ریز گردها در اهواز به‌اندازه‌ای است که از نهایت قدرت سنجش آنالیزورهای سازمان محیط‌زیست ایران بیشتر است (بررسی پیامدهای اجتماعی و روانی پدیده‌ی گردوغبار، مریم رضایی، پژوهشگر اجتماعی)

2. گفته می‌شود آمار ابتلا سرطان در خوزستان با افزایش 5 برابری همراه است. کاوه جاسب فوق تخصص خون و سرطان کودکان و رئیس پیشین بیمارستان شفا دراین‌باره می‌گوید: آمارها نشان می‌دهد که مراجعات جدید بیماران سرطانی بیمارستان شفا در سال‌های 75 تا 91 پنج برابر افزایش داشته است، به‌طوری‌که تعداد بیماران از 223 نفر در سال 75 به 998 نفر در سال 91 رسیده.

این در حالی است که جمعیت خوزستان در این مدت حداکثر 25 درصد رشد دارد. در روزهایی که پدیده گردوغبار در استان اتفاق افتاده یعنی در سال‌های 80 تا 91، افزایش آلودگی هوا حدود 800 درصد بوده است؛ بنابراین درصورتی‌که آلودگی هوا به‌عنوان یک شاخص آلودگی محیط‌زیست در نظر گرفته شود، میان افزایش تعداد بیماران سرطانی و تعداد روزهای وقوع پدیده گردوغبار می‌توان به یک ارتباط منطقی و مستقیم رسید. (روزنامه جام جم)

بی‌توجهی مسئولین کشوری و انفعال مسئولان استانی
مسئولین کشوری علیرغم وعده وعیدهای فراوان تاکنون هیچ‌گونه اقدامی که منجر به بهبود وضعیت خوزستان شود انجام نداده‌اند و وضعیت این استان از خاکی بودن به بی‌برقی و بی‌آبی رسیده است. نکته تأسف‌بار اینکه در جریان سفر اخیر وزیر نیرو به خوزستان، معاون وزیر نیرو بیان کرده است حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برای نوسازی پست‌های برق نیاز داریم و این در حالی است که وزیر نیرو اعلام کرده است فقط یک‌صد میلیارد تومان برای بهبود وضعیت تجهیزات برق تخصیص پیدا خواهد کرد.

 مسئولین این استان نیز هیچ‌گونه برنامه‌ای برای مقابله با بحران ندارند و در سردرگمی به سر می‌برند و توان کنترل بحران را ندارند. بی تجربه گی در کنترل بحران، ضعف بسیار شدید در اطلاع‌رسانی درون استانی باعث شده است که مردم در وضعیت بسیار بد و ناامنی از لحاظ روحی و اجتماعی قرار بگیرند. اقدامات مسئولین این استان در مقابله با بحران را یک دانش‌آموز پایه ابتدایی انجام نمی‌دهد، وقتی افرادی بدون سابقه مشخص در مناصب این استان بکار گمارده شوند نتیجه بهتری عاید مردم این استان نمی شود.

حسین آخانی استاد دانشگاه تهران و فعال محیط‌زیست در گفتگوی با الف در مورد منشا گردوخاک خوزستان گفت: معمولاً هر دو منشا را داریم، بخشی از ریز گردها منشا خارجی دارد که عمدتاً از کشور عراق می‌آید و بخش قابل توجه دیگری هم منشا داخلی دارد که به دلیل خشک شدن تالاب‌های داخلی است حال بر حسب اینکه باد از کدام جهت بوزد، طوفان از چه جهتی بیاید، چه زمانی این پدیده اتفاق بیفتد می تواند نسبت داخلی و خارجی بودن گردوخاک را متفاوت بکند.

استاد دانشکده زیست‌شناسی دانشگاه تهران گفت: برای مثال گرد و خاکی که در 19 بهمن سال 93 اتفاق افتاد تماماً منشأ آن داخلی بود، گردوخاک‌های اخیر خوزستان اکثراً منشأ داخلی دارند ولی بعضی مواقع ریز گردهایی که ارتفاع زیادی از سطح زمین‌دارند و در آسمان دیده می شوند این ها عمدتاً منشأ خارجی دارند. ریز گردهای داخلی خیلی خسارت شدیدتری نسبت به خارجی دارند و دلیل آن نیز این است که فاصله آن به محل زندگی مردم نزدیک است و حجم گرد و خاکی که در فضا پخش می‌شود خیلی زیادی است و خسارت آن غیر قابل تحمل.

آخانی در مورد اینکه آیا این گردوخاک‌هایی که منشا خارجی دارند حاوی اورانیوم هستند یا خیر گفت: این یک‌چیز کاملاً طبیعی است اگر خاکی از جای آلوده حرکت بکند، حالا چه منشأ آن عراق باشد و چه ایران یا هر جای دیگری احتمال اینکه آن آلودگی را با خود جابه جا کند وجود دارد، منتهی این مساله نیاز به تحقیق دارد، البته باید الودگی نفتی هم مدنظر داشت.
این فعال محیط‌زیست گفت: من در مورد خوزستان بسیار کارکردم، سال 89 در هندیجان در حین کار با حجم بسیار بالایی از گردوخاکی که در اثر طوفان اتفاق افتاد مواجه شدم به‌طوری‌که در ساعت 9 صبح آسمان آنجا کاملاً خاکی و تیره شد، همان موقع اخطارهایی را دادم و به مسئولان گفتم آدرس غلط ندهید، بخش قابل توجهی از گردوخاک‌ها منشأ داخلی دارد.

وی عنوان کرد: منشأ داخلی هم به طور مشخص در استان خوزستان به دلیل سدسازی است، سدهایی که بر روی رودخانه‌هایی که به سمت خوزستان می آیند ساخته‌شده عملاً تالاب‌های منطقه را خشک کرده، بخش عمده‌ای از تالاب‌های شادگان خشک‌شده است، تالاب هور العظیم خشک‌شده و اینها عامل اصلی گرد و خاک هستند. راهی هم وجود ندارد جز اینکه نگاه مهندسی در کشور ما از آب برداشته شود، آب باید نگاه اکولوژیک داشته باشد. این مشکلی است که ما داریم.

به بهبود وضعیت خوزستان با این مسئولان خوش‌بین نیستم
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا خوزستان با توجه به نوع اقدامات کنونی مسئولین وضعیت اش بهبود میابد یا نه گفت: من حقیقتاً خوش‌بین نیستم که وضع خوزستان بهتر شود. علت آن نیز این است که وقتی شما یک سدی را می‌سازید برای این سد منافعی تعریف می‌کنید. مثلاً آب آن را به شهر منتقل می‌کنید، یا به کشاورزان می‌دهید و پولی می گیرید. معمولاً وزارت نیرو به شدت در مقابل برداشتن این سدها مقاومت می‌کند و یا اینکه حق آبه های زیست محیطی را آن طوری که شایسته است نمی دهد. نکته دوم این است که حتی دادن حق آبه مهندسی‌شده دردی از خوزستان درمان نمی کند. علت آن نیز این است که اصولاً تمام تالاب‌های ایران این ها پایان حوضه‌های آب ریز هستند. بقای اینها در اثر سیلاب‌های زمستانی است.

آخانی افزود: سیلاب پدیده بدی نیست سیلاب جزئی از ویژگی طبیعتی کشور ماست، این سیلاب‌ها وقتی به حجم زیاد می سند باعث حذف شوری می شوند و به‌یک‌باره آن تالاب را پر می‌کنند و هم برای دشتی مثل خوزستان سود مهمتری دارد به دلیل اینکه این رسوبات زیادی که می‌آورند بسیار غنی هستند. سیلاب بلا نیست آن چیزی که بلا است این است که در مسیر سیلاب‌های شهرسازی و ساختمان‌سازی بکنیم.

سازمان محیط‌زیست قدرت ندارد
وی در مورد اینکه آیا دوای درد خوزستان مالچ پاشی است گفت: من به عنوان یک اکولوژیست مالچ پاشی را اصلا تایید نمی کنم، این ریزگردها از تپه های ماسه ای نمی آیند این ریزگردها در بستر تالاب‌ها هستند. مالچ پاشی غیر علمی ترین و غیر منطقی ترین گفته است که اگر کسی بگوید می‌خواهم کفت تالاب شادگان را مالچ بپاشم.

وی گفت: باید بگویم که مشکل خوزستان هیچ ارتباطی به ابتکار و محیط‌زیست ندارد، سازمان محیط‌زیست اصلا قدرتی برای جلوگیری از سدسازی و خشک‌کردن تالاب برای استخراج نفت ندارد، سازمان محیط‌زیست سازمانی ضعیف است، چه خانم ابتکار رئیس آن باشد چه هر شخص دیگری.
 
کلمات کلیدی : خوزستان، گرد و خاک، گرد و غبار
 
مهران توسلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۱۶:۵۳
مشکل عمیق تر از این حرف ها است
یه سوال از شما دارم اگر شما سرمایه داشته باشید حاضرید در منطقه ای که گرد و خاک دارد و مرتب تعطیل است سرمایه گذاری کنید؟
مشکل بیکاری در خوزستان شدت خواهد گرفت. (4169491) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۶:۳۹:۲۵
نکته خوبی گفتی یک روستا در شمال بدون پول نفت توسعه پیدا میکنه چون سرمایه میره سمتش

ولی خوزستان حتی قبل از گرد و غبار هم بخاطر مسایل زیادی نظیر اب و هوای گرم و فرهنگ قومیتگرا وضدغیربومی و ... نه تنها سرمایه سمتش نمیرفت بلکه بومیهای اونجا همدنبال خروج سرمایه بودن
انتظار این که با پول نفت اونجا اباد بشه هم خودش ضد توسعست و هم نشان از باور غلط و طرز فکریه که اصول توسعه را نمی شناسد (4170083) (alef-11)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۲:۵۱
دو حالت بیشتر نیست یا خوزستانی ها باید مهاجرت کنند یا مناطق مرکزی ایران.
در غیر این صورت تنش قومیتی ایجاد خواهد شد
کناره دریای عمان ما زمین و آب فراوان داریم باید شهرهای جدید مثل عسلویه بسازیم. هم کار است ، هم تجارت آسان و هم امنیت ایران بیشتر خواهد شد. (4169500) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۰:۵۵
مناطق مرکزی که به قول شما کویره!

هر جا می ایید اصفهان نیایید که جز اصفهان ستیزی و نفرت پراکنی و زاینده رودستیزی چیزی ندیدیم از مهاجرین خوزستانی که بهترین شهرها و مشاغل را دادیم دستشان
اونمنابع اب هم در چهارمحال سابق جزو اصفهانه که شما ادعای تملک همه اش را میکنید

منتشرش کن
منتشر کن (4169586) (alef-1)
 
خوزستانی
Denmark
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۵۸:۱۷
احتمالا ابتکار نیستی؛ چی میگی مهاجرت؛ مشکلی که حل شدنی است چه نیاز به مهاجرت این دولت دولت حرف است روحانی بعد از چهار سال هنوز شعار انتخاباتی میدهد میگوید باید چنین بشود بجای اینکه بگوئید چنین شد. (4169620) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۳۱:۱۸
آره از اون پرچمت فهمیدیم که خوزستانی هستی!!! (4169658) (alef-1)
 
Denmark
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۹:۲۵:۵۶
آره خوزستانیم نمیدونم چرا اون پرچم اومد؛ اهل اهواز هستم این نقاط مختلفش کیان آباد کیان پارس نادری لشگر زیتون و... (4170266) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۲۰:۰۶
اين نتيجه عدم توجه دولتها به خوزستان هست . طرح و سر و صداي فعلي هم عليه ين دولت و رئيس محيط زيست و..... نيز سياسي و براي تخريب هست . مگه اين مشكل در دولت قبل نبود ..اين عزم جدي ملي در راس حكومت براي درست شدن مي طلبد. (4169643) (alef-1)
 
پرتو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۲:۰۰:۴۹
منظور این است که خوزستان تخلیه بشه؟ واقعا که .چرا براش هزینه نشه ؟ (4169717) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۴:۳۲
خشکاندندنخلهای خرما وتالاب هورالعظیم.ساختن سد واتش زدن نیزار ها وپاشیدن سم علف کش جهت جلوگیری از رویش,نیزارها وازبین بردن حیات زمین وووونبود افراد شایسته وکارشناس باسواد (4169502) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۸:۳۴
اونوقت پس
طرح جدید ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی جدید از اعتبار صندوق ملی با همان راندمان و تلفات کم اب
رتبه دو برنجکاری کشور بعد شمال
مصرف اب کارون در فولاد خوزستان مسجد سلیمان و خرمشهر و پتروشیمیها و نیشکر بجای استفاده از اب دریا


این هیاهوها هم همون روال قبلیتونه برای گرفتن بودجه جدید و تلف کردن اون

سانسور کن باز هادی شریفی (4169584) (alef-1)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۷:۱۷
نمیشه آب ببرید به مناطقی که ارزش افزوده کمی دارند. تمام کارخانه ها باید کنار آب ساخته بشوند. نه اینکه آب و انرژی را ببریم برای فولاد اردکان . قیمت این فولاد بسیار گران تمام خواهد شد. فولاد سازی باید در هرمزگان توسعه یابد
کشور کره یک مجتمع فولاد سازی دارد و آن علاوه بر اینکه شهرت جهانی دارد بزرگترین فولادسازی جهان است. فولاد اردکان هرگز نخواهد توانست با آن و حتی با فولاد هرمزگان رقابت کند (4169507) (alef-1)
 
قربان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۹:۴۴
اشک تمساح بریزید برای خوزستان (4169510) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۳:۳۷
تاسف برای امثال شماها که همه چیز را سیاسی میبینید. از ابقای وزیرتان توسط همفکرانتان مشخص است که چقدر به فکر ملت هستید. (4169591) (alef-3)
 
بانو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۲:۰۵:۱۹
هموطن چرا اشک تمساح؟ خوزستان بخشی از ایران است .وایران وطن ماست .اشک نیست خون گریه می کنیم. (4169726) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۳۸:۲۶
این ماهیت طبیعت اونجاست
مگر در عراق و دوبی و عربستان ریزگرد نیست
مگر رودخانه های قم و شیراز خشک نشد

چرا توقع زیادی دارید؟ (4169521) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۱۵:۵۱
نفس کشیدن توقع زیادی است؟ (4169639) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۲:۰۳:۰۸
این ماهیت طبیعی چند ساله بوجود آمده (4169722) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۲:۰۶:۳۱
جهان سومی هستیم. (4169727) (alef-3)
 
جنوبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۲:۳۳
عزیزم خوزستان خشکاندن.خشک نشد فرافکنی نکنیداگرریزگردازسوریه وعراق می یادچرابصره وعماره وشهرهای عراق گردوخاک ندارند (4169908) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۴:۰۵
یه سال بیا اینجا زندگی کن تا ببینی ماهیت طبیعی چیه (4169914) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۴۱:۲۷
سلام
آقا، یه آمار از فروش پماد چشم تو اهواز این چند روز بگیرید، بچه رو بردم دکتر،گفته این چند روزه خیلی از بچه هایی که اومدند همین طوری شدند.واقعا میرزه بخاطر کشاورزی تو مرکز کشور ما و بچه هامون اینطور عذاب بکشیم،میگن واسه شربه ولی خدایی خودتون هم میدونید واسه کشاورزیه وگرنه اگه برای خوردن بود که باید لوله کشی میکردند تا تصفیه خونه های شهرهای مرکزی نه تونل بزنند. (4169525) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۸:۳۶
ده بار نوشتیم اشتباه نگین گردوخاک از کدوم انتقال اب تونل که کامل نشده
... (4171651) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۴۲:۲۴
متاسفانه یک جور می نویسید انگار مثلا با تزریق پول یا چند تا جلسه این مشکل رفع میشه.؟؟؟
اقلیم تغییر کرده از بس که ترکیه جلوی آب رو بالادست گرفته و سد زده.
اینقدر درگیر کردیم خودمونو که قدرت سیاسی اومده پایین که حتی ترکیه هر کاری دلش میخواد میکنه. (4169528) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۴۳:۴۱
چطور خوزستان بودجه ملی میگیرد در بی ابی کشور از اب استانهای چهارمحال کرمانشاه لرستان همدان که سرمنشا اب خوزستانند چون خودش اب ندارد طرح ۵۰۰ هزارهکتار کشاورزی جدید ان هم با راندکان کم و تلفات زیاد مثل قدیم کلید بزند صرفا هم بخاطر رقابت در تملک اب مشترک ملی
بعد برای این چند هزار هکتار داخلی باز بودجه و اب میخواد
یکباره بگین کل کشور را تعطیل کنیم بدیم به شما

استدلالات تکراری و طلبکارانه نفت و جنگ را نیاورید
در جنگ استانهای دیگر درصدی از اونجا بیشتر شهید دادند تازه بهترین شهرها و مشاغلشون را هم دادن به شما
نفت را هم فسیلها ساختن و هنر فردی هیچکس نیست و اگر دفاع بقیه و کشور نبود شما الان یک شخری از اشتان متجاوزین بودید (4169531) (alef-1)
 
خوزستان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۷:۰۱:۰۸
بایدم طلبکار باشی،چون 8 سال زیر موشک بارون تو منطقه جنگی نبودی!! جات گرم بوده، در ضمن شهدای ما برا دفاع از وطن جنگیدن، شما از طرف اونا منت نذار،اما عذاب و سختی و یرانی بعد از جنگ موند برا مردم،نه استانهای دیگه،در مورد مشاغل هم که خدا رو شکر غیر بومی ها و همشهری های شما هم دارن اینجا تو پتروشیمی و شرکت نفت ...!!هیچ جنگ و آوارگی هم ندارین!!متاسفم که این مسایل رو وارد بحث گردو خاک کردید،دوستت نداشتم این حرف رو بیان کنم،ولی ...و یک چیزی رو یادم رفت بگم،تمامی این آبهای نداشته!! بصورت طبیعی از سرچشمه هاشون به رودهای اینجا جریان دارن،ما به قیمت نابودی یک استان دیگه کانال و لوله انتقال آب نساختیم......منتشر کن (4170111) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۶:۲۱
اره همش طبیعی بود اصلا هم دهها سد نزدید و اونقدر فشار به وزارت نیرو نیوردید که حتی روی گنبد نمکی هم سد زد

اگر راست میگین چرا نمیزارین چهارمحال کهگیلویه لرستان کرمانشاه همدان که سر منشا ابشون هستن داخل خودشون سد بزنن
تو این بحران بی ابی بدو بدو رفتید یواشکی طرح ۵۰۰ هزار هکتار جدید کشاورزی با همون اتلاف بالای اب بودجه بیست هزار میلیاردی گرفتیدکه همه ابها را پیشخور کنید که مطمین باشید باز هم این طرحتون شکست میخوره...
منتشر که نمیشه تا بفمید دیگه این حرفهاتون حناش رفته تو مرگز کشور و مسئولین همه فهمیدن

(4171649) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۷:۴۹:۱۰
هر منابعی که در یک منطقه بصورت خدادادی وجود دارد مانند منابع زیر زمینی یا جنگل آب وهوا وغیره شاهکار هیچ کس نیست اما یک امتیاز وفرصت برای مردم آن منطقه میباشد پس وقتی خداوند کوها ودرها و آب وهوا ومنابع را بوجود آورد ما انسانها حق نداریم خلاف نظام آفرینش حرکت کنیم یعنی اجازه نداریم اینقدر سد بزنیم وجلوی حرکت آب را بگیریم این کار یعنی نابود کردن محیط زیست حق نداریم جنگل را نابود کنیم و هزاران کار خلاف محیط زیست دیگر پس دوست عزیز اگر بحث طلب وبده بستان باشد اگر شما درجنگ حضور داشتی واز کشور دفاع کردی کار بزرگی کردی چون اگر خوزستان از دست میرفت پولی نبود که ما سلاح بخریم واز خودمان دفاع کنیم پس متوجه باش این استان نه بخاطر مردمی که دراینجا زندگی میکنند هرچند حق دارند اعتراض کنند بلکه بخاطر دفاع از کشور وغرور ملی خوزستان باید همیشه در اولویت باشد اگر اینطور بود مطمئن باش همه ایران در اولویت است.پس لطفا همه جوانب را ببینید (4170156) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۹:۳۹:۵۶
شما که میگی آب مال لرستان و چارمحاله ما هم قبول داریم سرچشمش از اونجاس ولی محل عبورش خوزستانه و به خاطر همین از قدیم اونجا محل زندگی بوده تمدن های عیلام و شوش باستان هم این رو ثابت میکنه و قوانین حقابه جهانی هم همینو میگه حالا نمیدونم اون صنعت اصفهان و یزد و کاشان چه ربطی به آبی که مال لرستان و خوزستان و چارمحاله داره اما در مورد جنگ خوبه بدونی که تو جنگ های دیگه بین ایران و کشورای دیگه همیشه یک بخشی از لشکر از خوزستان بوده و این حمایت همیشه تو این کشور بوده مختص فقط جنگ ایران و عراق نیست و درباره اینکه اقلیم اینجا اینطوریه پس جواب این سوالو بده چرا ده پونزده سال پیش این طوری نبود؟ الف چاپ کن (4170286) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۵ ۲۱:۴۸:۴۶
واقعا برات متاسفم (4174124) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۴:۲۶
اگر با کشور عراق رابطه ای دوستانه داریم و در اماکن متبرکه مشغول نوسازی هستیم در مورد تثبیت شن های صحرا حد اقل در خاک عراق اقدام کنیم .
در قدم اول مطالعه منطقه و بکارگیری متخصصان بین المللی در این کار است . (4169542) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۸:۳۲
مگر خون شما از زابل و سیستان خونینتره

تا دیروز که بخاطر گرما همتون دنبال مهاجرت بودین حالا بهانه چند روز غبار

اون استان تا ناخوداگاه مردم مهاجرت هست همیشه فرار سرمایه داره و توسعه پیدا نمیکنه
پول نفت هم کلش بریزه اونجا اونجا اباد نمیشه (4169550) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۹:۳۱
اولا مثال رو خراب نکن میگن خون شما رنگینتره .

ثانیا استان خوزستان تا قبل از انقلاب بدلیل وجود کار یکی از استانهای مهاجر پذیر بود . هنوز هم در شهرهای خوزستان کلی اصفهانی زندگی میکنن . و قبل از انقلاب هزاران ارمنی و یزدی و ساکنین سایر استانها اینجا بودند .

ثالثا انتقال آب رودخانه های این استان از سرچشمه این بلا رو سر خوزستان آورده که در صورت عدم اصلاح این اقدام نابجا در آینده دودش تو چشم کل کشور میره (4169926) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۵۵:۱۵
چرا با این لحن ؟؟؟ خوب هم باید خرج خوزستان شود هم سیستان و بلوچستان همگی هموطنان ما هستند (4169937) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۵:۰۰:۳۹
تنها راه علاج این مشکل این است . :

1- خارج نمودن فاضلابهای صنعتی ، خانگی و کشاورزی از رودخانه های استان از طریق ساخت تصفیه خانه های مجهز فاضلاب مانند همان کاری که کشورهای پیشرفته سالهای متمادیست انجام داده اند .

2- مسدود نمودن کل کانالهای انتقال آب رودخانه های استان به سایر نقاط .

3- احداث حوزچه های بزرگ در پایین دست مثلا قبل از شهر های آبادان و خرمشهر و ساخت خط لوله های انتقال آب از پایین دست به سایر نقاط کشور .

4 - جابجا نمودن کارخانه های با نیاز بالای آب مانند فولاد مبارکه که اصولا ساخت آن در اصفهان اشتباه بوده و از ابتدا هم قرار بوده در هرمزگان احداث شود بطوری که کل آب زاینده رود را میبلعد .

اگر این اقدامات در آینده انجام نشوند بزودی هم خوزستان از سکنه خالی میشود و هم مشکلات مهاجرتی گریبان سایر شهر ها و استانها را خواهد گرفت .

ولی در کل با این روال عدم توجه به مناطق محروم کشور طی بیست سال آینده حد اقل 50 درصد مردم ایران ساکن دامنه های جنوبی البرز بوده و مابقی هم سایر شهر های برخوردار . (4169948) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۸:۳۴:۵۹
منفی. (4170190) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۶:۲۳
هم خوزستان و هم سیستان و بلوچستان باید اباد شوند. با خرابی جای دیگر دل سیستانی ها خنک می شود؟! (4170903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۱۲:۲۰
من دقیقا یادم میاد این بحث ریزگرد ها از سال 84 شروع شد و روز به روز کهنه تر شد و اوج گرفت..متاسفانه دولت احمدی نژاد هیچ کاری براش نکرد و این قضیه مزمن شده...الان به روحانی میگن..جلو ریزگرد رو سریع بگیر!!
پلاسکو در 2-3 ساعت فرو ریخت...آواربرداری اون با کل تجهیزات و همکاری همه،یک هفته طول کشید...
حالا هشت سال تخریب مملکت رو حساب کنید و کارشکنی هایی که برای آواربرداری اون دارن در جلو دولت انجام میدهند (4169567) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۲:۱۶
حالا که نفت داره این طوره وای به حال روزی که نفت تمام بشه .......میشه اتیوپی ایران (4169589) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۴۸:۰۳
انشالله (4169612) (alef-3)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۳۹:۳۷
این نوع اظهارنظرها حاکی از بی اطلاعی است.اتیوپی بهشت روی زمینه .کشوری که 4 فصل دمای ان زیر 25 درجه است و پرآب و سرسبز.
برای خوزستان هم دولت اقداماتش را 3 سال است داره انجام میده.در عراق و سوریه و عربستان فعلا نمیتوان جلوی بلند شدن گردها را گرفت.ولی در داخل کارهای خوبی در حال انجام است،اگر ....بگذارند (4169904) (alef-11)
 
ار
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۵:۰۵:۲۲
چون نفت داره به این رپز افتاده،.. (4169963) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۷:۰۸
ادرس اشتباهي ندهيد خوزستان شايد بخشي از مشكلاتش خارجي باشد اما الودگي مرگبار شهرهاي بزرگ صددر صد منشأ داخلي دارد و نتيجه مديريت پرگوي ناتوان است (4169596) (alef-3)
 
علی رحمتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۴۷:۳۲
همه منتقند باید راهکار نشان داد همانطور که جنگ نعمت است عوارض
هم دارد (4169610) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۰۱:۳۱
کمک کردن وظیفه هر انسان و دولت است اما وقتی ریزگرد از خارج وارد می شود و نوع آن هم برای اولین بار بود حالا دولت و مردم چکار کنند که چرا اهواز برق رفت یا هوا آلوده است.
زمانی گله باید باشد که توان و راهکار باشد تا انجام دهند اگر نکردند کوتاهی شده.
هی بگویند به داد برسید شما بفرمایید چگونه تا به داد برسند؟ (4169629) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۱۶:۵۶
برادر راهکار بسیار است اما عمل نیست در ضمن ما ۱۰ سال ریزگرد داریم نه یکبار (4169641) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۵۹:۳۹
خب شما که میگین راهکار زیاده یکیشو ارائه بدید . هیف به خدا تو این کشور چند هزار نفر لیسانس یا فوق لیسانس منابع طبیعی داریم تو این مدت چرا یکیشون یه طرح یا ایده کاربردی نداده چرا هیجکس نرفته تحقیق کنه ببینه منشا اصلی این گرد و خاک کجاس و چه طور میشه این مشکل رو حل کرد . همه نشستیم فقط ایراد میگیریم در این که دولت کم کاره شکی نیس پس بیاید خودمون یه کاری واسه خودمون انجام بدیم (4169715) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۶:۴۳:۰۲
دکتر مهندس در این کشور زیاد هست ولی به جای پیشرفت، پسرفت میکنیم چون همه فقط به فکر جیب خودشان هستند نه کشورشان. (4170090) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۳:۱۴
از کجا می دانید کسی نبوده و کاری نکرده... موضوع اصلی این است که در حلقه محدود مسوولان (از هر دو جناح) راهی برای افراد با لیاقت و باسواد و کاردان نیست. چرا تولید ایارنی همیشه کیفیت پایینی دارد؟ چون با کیفیت بد و تقلب برخوردی نمی شود بعکس سنگ اندازی برای حذف رقیب از طریق مجاری که باید کیفیت را ترویج کنند. در یک کلمه فساد سیستمیک (4170894) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۵:۲۸
خرابکاری هایشان در تاسیس سدهای بی شمار، انتقال بی محاسبه اب کارون، وارد کردن زهاب کارخانه نیشکر و خشک کردن هورالعظیم جبران کنند. چرا بعد از اقدامات سازندگی بی حساب و کتاب دریاچه ها، رودخانه ها و...خشک شدند یا تبدیل به زباله دانی؟ چرا ذخیره اب های زیر زمینی که در طی هزاران سال جمع شده بود در یک دوره کوتاه با ازاد کردن حفر چاه در همه جا از دست رفت؟ بی لیاقتی ، بیسوادی و فساد (4170901) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۲۱:۳۶
اگر از انتقال بی رویه جلوگیری یشه نیازی به هیچ کاری ندارد فراموش نکنیم راجع به ۵ میلیون ادم صحبت میشود که ۱۲ سال است ریزگردهارا تحمل می کنند (4169645) (alef-1)
 
Denmark
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۴۲:۲۸
خوشا برجام و وضع بی مثالش چه اوضاعی به بار آورده حالش بنا شد آب را با خود بیارد هزاران وعده افتاده وبالش چنان خورشید برجام است پر نور که شب ها هم نمی بینی زوالش بخرعینک که چشمان من وتو گرفته کور رنگی در قبالش چنان پر نور شد اهواز با او که برق و لامپ رو برد از خیالش همین اهواز بس گرد و خاکی است هوایش هم برویاند نهالش همه در انتظار یک ... چرا مهجور ماندیم از وصالش نکن جلب توجه! هیس! ساکت! سوال از او؟! بگو تنها کمالش (4169674) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۲:۳۲:۴۸
تنها و تنها راهکار برگرداندن آبهای غارت شده خوزستان است و بس. (4169751) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۳:۲۲:۵۵
مشکل و برطرف کردن آن کاملا مشخص است . طبیعت هزاران سال اکوسیستمی را خلق کرده که متاسفانه با دخالت وضعیت آن تخریب می گردد و اما
1- سد سازی و انتقال آب به فلات مرکزی کاملا اشتباه است. صنایع نیاز مند به آب باید در کنار ساحل ساخته شوند (نمونه توسعه صنایع فولاد در استان هرمزگان نه در اصفهان)
2- توسعه کشاورزی در استان های خوزستان ، فارس، شمال و سایر استان های مستعد نه در دل کویر
3- توسعه انرژی های خورشیدی و بادی بجای گسترش سد سازی در جهت تولید انرژی
و از همه مهمتر اصلاح تفکر قومیتی و منطقه ای تصمیم گیرندگان تا زمانی که کل کشور را با دید منطقی و علمی نبینند و فقط به فکر توسعه خواستگاه خود باشند مشکل مملکت حل نشدنی است. (4169800) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۲۲:۱۳:۴۴
همه اش غلط اندر غلط
مرد حسابی فولاد هرمزگان گه دشت میناب را خشکاند
فولاد خوزستان اب شیرین مرگز کشور را بعوض هفتصد کیلومتر مصرف میکنه کو اب دریا
اون بنادری که شنیدی خودشون اب شیرین دارن
خوزستان کجا اب شیرین دار

جالبه اونقدر از این ....و زاینده رودش را از بالاسر خشکاندید ولی که .... (4171615) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۰۴:۰۳
تابحال هیچکس بصورت مشخص نگفته، راخه حل کوتاه مدت و بلند مدت برای مردم خوزستان چیه؟ همه فقط انتقاد میکنند و میگویند نجاتشان دهید (4169850) (alef-11)
 
خوزستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۳۸:۳۱
درعراق 17درصددرآمدنفت درخودمناطق نفت خیزهزینه می شود دراقلیم کردستان عراق همه ی درآمد امادرخوزستان 2هزارم درصد اون هم وصول نمی شودمعلومه سرنوشت خوزستان همین می شود!!! (4169903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۳:۳۳
فقط امیدوارم برای ایجاد فضای سبز و جنگل کاری و از این حرفها شروع به کاشتن درخت """" کاج """ نکنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (4169912) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۵:۰۶:۵۹
تمام نظرات را خواندم به عنوان یک خوزستانی عرض میکنم ما هرگز قصد نداریم بودجه هیچ استانی به ما تعلق بگیرد یا خدای ناکرده حق کسی برای ما خرج شود اما هموطنان لطفا در هنگام کامنت گذاشتن به فکر مردم خوزستان هم باشید نفس کشیدن در این شرایط ممکن نیست ما کمترین حق هر انسانی را میخواهیم با این نوع نوشتار به شدت دلم شکست که مارا زیاده خواه می انگارید و از اینکه خواهش های ما باعث ناراحتی شما شده عذر میخواهیم انشالله خدا خودش به ما کمک می کند الف لطفا منتشر کن سپاسگزارم (4169966) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۵:۴۹:۴۸
موضوع خوزستان به یک راهکار ملی نیاز دارد همانطوریکه نفتی که از زیر زمین این استان خارج میشود ملی است!! بنده با صحبتهای استاد آخانی موافقم خودم اهل خوزستانم همیشه بیشتر بیابانهای شرق وغرب وجنوب خوزستان که تالابها هم در این مسیرها واقع شده اند روی زمین آب ناشی از سر ریز رودخانهای کارون وزهره وکرخه ودز وجود داشت حتی در پایان تابستان هم حداقل 5سانت آب وجود داشت وهمیشه زمین خیس بود پس عامل اصلی که گردوخاک بلند نمیشد همین مزایا بود پس حل این مشکل در حالیکه خیلی ها فکر میکنند امکانپذیر نیست اشتباه محض است بلکه براحتی با رها کردن آب پشت بعضی از سدها وانتقال به کانونهای ریز گردها در داخل استان مشکل تا حدود زیادی حل خواهد شد.!!!حال چرا این کار انجام نمیشود سئوالی است که مسئولین باید جواب بدهند !!اما بعضی کامنتهایی که هموطنان میذارند جای تاسف داره !!همه باید بدانند مردمی که در این منطقه زندگی میکنند از اقوام مختلف ایران زمین هستند از عرب وبختیاری ولر کردوترک وبندری وغیره ومهمتر اینکه همه اینها ایرانی هستندومطمئن باشید

استان خود را دوست دارند وبه هیچ وجه بخاطر گرما وشرجی وگرد وخاک حاضر به ترک این منطقه نیستند در ضمن مخالفتی با انتقال آب شرب جهت بقیه هم وطنان مرکزی کشورمان ندارند بلکه نظر آنها اینستکه مسئولین با پول نفت این استان چندین تونل غیر ضرور ومازاد بر مصرف آب شرب احداث نکنند واینقدر نظام آفرینش را دستکاری نکنند!!!در ضمن آب وهوای خوزستان چه فرقی با کشورهای حوزه خلیج فارس دارد کهآنها اینقدر به شهرهای خود رسیده اند که سالیانه میلیونها توریست جهت تفریح به دوبی وشهرهای حوزه خلیج فارس میایند!! (4170021) (alef-11)
 
مهندس جعفر مکرمی کارشناس ارشد برنامه ریزی راهبردی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۷:۵۶:۲۷
1- استان خوزستان بدلیل همجواری با منشأ تولید ریزگردها طبیعتا با غلظت بالاتری از ریز گردها نسبت به سایر استانها و شهرها مثل تهران روبرو می باشد ریزگردهایی که روند طبیعی زندگی و سلامت انسان و طبعیت را با چالش بسیار جدی و جبران ناپذیر روبرو ساخته است اما فراموش نکنیم که سایر مناطق کشور نیز با ابعادی دیگر از مشکلات غیر قابل مهار روبرو هستند چنانکه استانهای بوشهر و فارس در مواجه با بارانی چند روزه که از حجمی معادل میانگین بارش سالانه برخوردار بود به منطقه ای سیل زده تبدیل شدند یا استان تهران که سالها است مبتلا به حجم عظیم و دائمی ریزگردهایی آلوده به سیاهی دودهای تهران است ریزگرد دود زده ای که تنفس را نه برای آدمی و اهلش که حتی برای فضای زیست محیطی بسیار دشوار ساخته است. بنابراین در برخورد با مدیریت ملی کشور نباید و نمی توان انتظار استفاده از تمامی توانمندی و ظرفیت کمک رسانی کشور داشتچنانکه هموطنان برف و سرما زده بخش قابل توجهی از کشور نیز برای رهایی از سرما و برف سنگین دو هفته گذشته دقیقا نیازمند چنین مساعدتی به نظر می رسند.
2- بخشی از مشکلات امروزی مناطق مختلف قطعا از نتایج برنامه و اقدامات انجام شده و نشده کگذشته های نچندان دور بخشهای کارشناسی و مدیریتی دستگاههای مسئول در حوزه های مختلف کشور و شهری است اشتباهاتی که بعضا هنوز نیز نمی توان در خصوص هزینه ساز بودن و انتخاب غلط بودنشان سخن گفت مانند جاده میان گذر دریاچه ارومیه که قطعا در دیروز و امروز با تمامی معیارهای زیست محیطی مغایرت داشته و دارد و قطعا از عوامل ابتدایی خشک سازی این دریاچه عظیم بوده است اشتباهی که نه فقط در انتخاب و جا یابی یک پروژه مقلا عمرانی که در فهم غلط اهداف عمرانی کشور قابل تعریف بوده است مشکلی که قطعا طی تمامی سالهای گذشته در معقوله سد سازی و ایجاد تغییرات جدی در اقلیم وابسته به جریانات سطحی و زیر سطحی آب کشور شاهد بودیم لذا اگر چه نباید و نمی توانیم بدنبال تقصیر و مقصر باشیم امام باید درک کرده و بفهمیم که هر اقدام عمرانی به ظاهر مناسب لزوما نمی تواند حتی در حفظ شرایط موجود موثر و قابل دفاع باشد آنانی که امروز فریاد وامصیبتای ریز گرد خوزستان را سر می دهند باید تأمل کنند که در دیروزهای نه چندان دور برای سد سازی و افزایش اشتغال متکی بر رشد زمینهای پائین دستی سدها چه جنجالها کرده و در مراسم افتتاح سدهای متعدد چگونه تلاش می کردند در صف اول عکاسان و رسانه ها باشند.
3- برداشت ویرانگر از سفره های زیر زمینی و ایجاد تغییرات جدی و غیر قابل جبران در مسیر جریانات سطحی که به نابودی سفرهای زیر زمینی پائین دستی سدها منجر و بستر خالی مانده رودخانه ای مانند کارون در پائین دست سد ها گردید باید توسط بدنه کارشناسی سازمانها و شرکتهای تخصصی شناسایی و مورد اطلاع رسانی به مسئولین اجرایی قرار می گرفتند فهم اینکه میان گذر دریاچه ارومیه با چه مصائبی روبرو خواهد شد قطعا تکلیف بدنه کارشناسی و پژوهشگران دانشگاههایی است که گویی در این سالها نبودند. مراکز علمی پر تعداد خوزستان طی دههای گذشته یا همین دویروزها در خصوص بحران پیشروی ریزگردها چند کار تحقیقاتی ارزشمند و قابل اعتنا انجام داده اند؟ استیدی که امروز بعنوان کارشناس و هیات علمی نقد و نقد می کنند مدیریت چند فعالیت تحقیقی در این خصوص را عهده دار بودند؟ با فرض اینکه مدیر و دستگاه اجرایی خواب است از درک عاجز مانده است اهل علم و تحقیق مراکز پر شمار خوزستان برای درک ، شناخت و مقابله عملی با بحران مذکور چه کرده اند؟ سوالی که در برابر تمامی مراکز علمی مثل تهران نیز خودنمایی می کند؟ مراکزی که باید توضیح دهند با این همه عرض و طول و عضو و دانشجو پایان نامه چرا قادر به نسخه پیچی برای ریزگردهای دود آلود تهران نیستند؟
4- طی چند سال گذشته که به میزبانی اجباری ریزگردهای دود آلود تهران نائیل آمده ایم باور بفرمایید هنوز مطلبی در خور ندیده ام که کسی اعم از اجرایی و علمی در خصوص کنترل و کاهش ریزگرد های دود آلود تهران یا ریزگردهای خوزستان و امثالهم چیزی نوشته و گفته باشند.
5- مقام معظم رهبری امروز در حاشیه درس خارج ضمن ابراز تأسف از وضعیت غیر قابل قبول خوزستان ، بوشهر و مواردی از این دست تأکید فرمودند این وظیفه حکومت است که برای رفع این قبیل موارید که می تواند غیر قابل پیش بینی هم باشد اقدام اثرگذار داشته باشد لذا تمامی دستگاهها اعم از مسئول و بدنه عظیم کارشناسی در کنار تعداد بیشمار مراکز علمی باید توضیح دهند که دقیقا برای رفع مشکلات دست به نقدی مانند موارد مذکور عملا چه اقدامات ملموس و اثرگذاری می تواند داشت؟ هر دستگاه بطور مشخص دقیقا چه فعالیت خاصی باید داشته باشد؟ میزان اثرگذاری از هر فعالیت چه میزان می تواند در کنترل و کاهش مواردی از این دست تأثیر گذار باشد موضوعی که قطعا باید در روزهای بعد مثلا خوزستان باید قابل رویت و لمس باشند. همانطور که مقام معظم رهبری به درستی و با آزردگی خاطر تأکید فرمودند اینها از جمله وظایف ابتدایی حکومت است که به تمامی دستگاهها ، نهادها و مراکز مرتبط و باید همگان پاسخگوی حوزه وظایف شان در برابر زندگی روزمره مردم باشند. (4170161) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.