نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 483891
در گفتگوی الف با کارشناسان مطرح شد؛
بندی که سنا از آن در تحریم جدید ایران سواستفاده می کند/ در مجلس طرحی تصویب شود تا طرف مقابل متوجه حساسیت ایران بر روی این موضوع بشود/ جلسه هیئت نظارت فورا تشکیل شود
بخش سیاسی الف، 28 خرداد 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۷
نمایندگان مجلس سنا پنجشنبه هفته قبل طرح تحریم ایران و روسیه را به تصویب رساندند. طرح موسوم به «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران- 2017» با 98 رأی موافق و تنها دو رأی مخالف در فهرست مصوبات مجلس سنا قرار گرفت. این طرح پس از تصویب در مجلس سنا برای تبدیل شدن به قانون بایستی در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شود و سپس به امضای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برسد.

در این ارتباط  سید حسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد تصویب طرح تحریم جدید ایران در سنای آمریکا اظهار داشت: دلیل آمریکا یعنی ترامپ و دولتش این است که ابتدا وی با ژست پاره کردن برجام بر روی کار آمد و ادعا کرد که برجام را پاره خواهد کرد
ایران رسماً شکایت هایی را بر اساس برجام علیه آمریکا در دیوان بین المللی داوری لاهه با استفاده از وکلای زبده بین المللی داشته باشد ولو اینکه معتقد باشیم که به نتیجه نرسد. این باعث می شود افکار عمومی جهانی متوجه اینکه ایران تعهدات خود را در راستای برجام به گواه گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام داده، بشوند.
ولی زمانی که با جواب دندان شکن ایران روبرو شد یعنی زمانیکه مقام معظم رهبری فرمودند که در صورت پاره کردن برجام، آن را آتش خواهیم زد و متحدان اروپایی عکس العملی نشان دادند، از موضع خود عقب نشینی کردند.

وی تصریح کرد: سخنگوی کاخ سفید مطرح کرد که ما برجام را سخت اجرا خواهیم کرد بدین معنا که با سخت اجرا کردن برجام، ایران را تحت فشار گذاشته و مجبور خواهیم کرد که تمام تعهدات خود را عمل کند. اما استراتژی سنا،تحریم های غیر هسته ای است و آمریکایی ها قرار است با تحریم های غیر هسته ای ایران را تحت فشار قرار بدهند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مصوبه اخیر کمیته روابط خارجی سنا تحت عنوان قانون مبارزه با اقدامات ثبات زدای جمهوری اسلامی ایران که در سال 2017 (مشهور به S722) است،قانون مادر محسوب می شود که رئیس جمهور آمریکا اختیار دارد با یک دستور اجرایی گزارشاتی که علیه ایران داده میشود را امضاء کند که قبلا با لایحه بردن به مجلس این اتفاق صورت می افتاد ولی هم اکنون دست دولت و رئیس جمهور باز است.

وی با بیان اینکه این تحریم ها از سه جهت نقض برجام است، تاکید کرد: به این دلیل این موضع را مطرح می کنم چرا که اولین بار خود آمریکایی ها آن را روح دار کردند و ما هم از این اصطلاح استفاده می کنیم، قرار بود گفتمان ایران و 1+5 دیگر تهدید، فشار و تحریم نباشد که این گفتمان زیر سوال رفته و با روح برجام مغایرت دارد چرا که در حال حاضر برجام در حال اجراست ولی آمریکایی ها همچنان خلاف تعهدات خود عمل می کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: این مصوبه نقض آشکار به ویژه مواد 26 تا 29 برجام محسوب می‌شود و همچنین از طرفی با اسناد بالادستی ما در کشور تناقض دارد که 9 بند دارد.

 وی با بیان اینکه این مصوبه با شرایط 8گانه که مقام معظم رهبری مطرح کردند نیز متفاوت است، اظهار داشت:  رهبر انقلاب در اجرای برجام شرایط 8 گانه ای را مطرح کردند که یکی از این شروط این بود که در دوران اجرای برجام کسی حق ندارد هیچ تحریمی را علیه ایران مطرح و اجرایی کند که در واقع این شروط هم نادیده گرفته شده است لذا تحریم های جدید مغایر با روح برجام، شروط  8 و 9 گانه ایران است.
 
نقوی
بهانه کنگره این است که ورودی به مسائل هسته ای ندارد و تحریم ها را نیز به دلایلی همچون نقض حقوق بشر، تروریسم، تلاش ایران برای ساختن موشک های بالستیک و .... وضع کرده است. البته نکته مهم تحریم های فعلی این است که قبلاً آمریکا کشورهای دیگر مذاکره کننده را همراه خود داشت اما حالا اختلافات اساسی بین این کشورها با آمریکا بوجود آمده است.
حسینی خاطرنشان کرد: پیرو دستورات رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی قرار است تا مرکز پژوهش های مجلس پیش نویسی را تهیه کند و به کمیسیون ارائه دهد تا پس از بررسی در اولین جلسه کمیسیون امنیت‌ملی در مجلس به تصویب برسد.
 
  حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل نیز در پاسخ به این سوال که آیا تحریم های جدید سنا مغایر با برجام است گفت: در برجام درباره تحریم های غیر هسته ای صحبتی نشده و می توان گفت که یکی از نواقص برجام هم همین موضوع می باشد. البته این بدین معنا نیست که مذاکره کنندگان آگاهی در این باره نداشته اند بلکه اصولاً توافقی برای ورود به موضوعات غیر هسته ای نشده بود. در 9 بندی نیز که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند در بند دوم عنوان می شود «در سراسر دوره‌ي 8 ساله وضع هرگونه تحريم در هر سطح و به هر بهانه‌اي (از جمله بهانه‌هاي تكراري و خودساخته‌ي تروريسم و حقوق بشر) توسط هر يك از كشورهاي طرف مذاكرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبه‌ي مجلس اقدام‌هاي لازم را انجام دهد و فعاليت‌هاي برجام را متوقف كند» که بعد از برجام می باشد و این بندها وارد برجام نشده که اگر این ابلاغیه در آن موقع وارد برجام می شد می توان گفت کار سنا نقض صریح برجام می باشد. اما در حال حاضر سنا از این موضوع سوء استفاده می کند و تحریم هایی را به بهانه غیرهسته ای تصویب کرده است. البته تحریم های جدید نقض روح برجام می باشد؛ چرا که در برخی مواد ذکر شده که بین ایران و کشورهای 1+5 همکاری خواهد بود.

بهشتی پور در ادامه افزود: بهانه کنگره این است که ورودی به مسائل هسته ای ندارد و تحریم ها را نیز به دلایلی همچون نقض حقوق بشر، تروریسم، تلاش ایران برای ساختن موشک های بالستیک و .... وضع کرده است. البته نکته مهم تحریم های فعلی این است که قبلاً آمریکا کشورهای دیگر مذاکره کننده یعنی چین، روسیه، انگلیس، آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا را همراه خود داشت اما حالا اختلافات اساسی بین این کشورها با آمریکا بوجود آمده است. به همین دلیل نیز بوده که خانم موگرینی به صورت کلی قبلا عنوان کرده بود وضع تحریم های جدید خلاف روند برجام می باشد.

این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: مواضع کشورهای اروپایی با آمریکا در برخی موارد همسو می باشند مانند نقض
رهبر انقلاب در اجرای برجام شرایط 8 گانه ای را مطرح کردند که یکی از این شروط این بود که در دوران اجرای برجام کسی حق ندارد هیچ تحریمی را علیه ایران مطرح و اجرایی کند که در واقع این شروط هم نادیده گرفته شده است لذا تحریم های جدید مغایر با روح برجام، شروط 8 و 9 گانه ایران است.
حقوق بشر ... البته در سایر موارد اختلاف نظرهایی بین آنها وجود دارد. ضمن اینکه مصوبات کنگره برای کشورهای اروپایی الزام آور و لازم الاجرا نمی باشد به این دلیل که دیگر پشتوانه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را ندارند که ناچار به تبعیت باشند. البته چنین مصوباتی فضای منفی علیه ایران ایجاد می کند و موجب واهمه سرمایه گذاران خارجی از سرمایه گذاری در ایران می کند و باعث احتیاط آنها خواهد شد.

بهشتی پور درباره سرانجام مصوبه سنا و واکنش ایران به تحریم های جدید نیز گفت: به احتمال زیاد مجلس نمایندگان و ترامپ، تحریم های جدید را تصویب خواهد کرد. البته یک تردید نیز وجود دارد به این خاطر که روسیه نیز به این تحریم ها اضافه شده به این دلیل که جمهوری خواهان بتوانند رضایت دموکرات های سنا را جلب کنند. در حال حاضر باید منتظر ماند و دید که آیا ممکن است ترامپ بخاطر روسیه این تحریم ها را امضا نکند البته این احتمال کم می باشد. درباره واکنش ایران نیز باید گفت: چند اقدام کلی باید انجام شود. اولین و فوری ترین اقدام این است که که هئیت نظارت بر اجرای برجام تشکیل شود و صراحتاً با ذکر دلایل برای افکار عمومی اعلام کند که آیا تحریم های جدید نقض برجام می باشد یا خیر.

نکته دوم این است که کلاً باید در اقتصاد کشور مجموعه اقداماتی انجام می شد و در حال حاضر نیز باید انجام شود تا اصولاً تحریم ها بر روی ایران کم اثر و یا بی اثر بشود. این به عنوان یک استراتژی کلی فارغ از اینکه تحریم بشویم یا نشویم باید در دستور کار قرار گیرد و چارچوب آن همان حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی می باشد تا سلاح تحریم عملا بی اثر بشود و طرف مقابل آن را کنار بگذارد. نکته بعدی این است که حتماً تحریم های جدید جدای از اینکه نقض برجام باشد یا نباشد(که به باور من نقض روح برجام می باشد) باید جدی گرفته شود تا اقداماتی در مقابله با آن انجام بگیرد. مثلا در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مجموعه اقداماتی پیش بینی و تصویب شود تا طرف مقابل متوجه
پیرو دستورات رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی قرار است تا مرکز پژوهش های مجلس پیش نویسی را تهیه کند و به کمیسیون ارائه دهد تا پس از بررسی در اولین جلسه کمیسیون امنیت‌ملی در مجلس به تصویب برسد.
بشود که ایران بر روی این موضوع حساس می باشد. همچنین در زمان تحریم داماتو دو دستور از جانب رئیس جمهور صادر شد که به نظرم تا الان باید عملیاتی شده باشند. یکی بحث تحقیق و توسعه ایران در زمینه پیشران های هسته ای و سانتریفیوژهای آی آر 8 می باشد. یکی دیگر هم می تواند بحث حقوقی باشد که ایران رسماً شکایت هایی را بر اساس برجام علیه آمریکا در دیوان بین المللی داوری لاهه با استفاده از وکلای زبده بین المللی داشته باشد ولو اینکه معتقد باشیم که به نتیجه نرسد. این باعث می شود افکار عمومی جهانی متوجه اینکه ایران تعهدات خود را در راستای برجام به گواه گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام داده، بشوند.

این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: انجام این اقدامات ضروری و لازم می باشد چرا که احتمالاً چنین تحریم هایی ادامه پیدا می کند. البته اگر چه ایران مناسباتی با آمریکایی ها ندارد اما بدون شک چنین تحریم هایی بر روی روابط ایران با دیگر کشورها از جمله هند، چین، ژاپن و ... تاثیر دارد و لازم است به صورت جدی پیگیری شود.

گفتنی است علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیروز با اشاره به تصویب تحریم ها علیه ایران در سنای آمریکا گفت: هیئت نظارت بر اجرای برجام جلساتی در این خصوص برگزار و تصمیماتی اتخاذ کرده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر گونه تخلف از این سند رسمی به معنای نقض برجام است، اظهار داشت: بدون تردید اقدامی که کنگره آمریکا انجام داد، نقض آشکار برجام است و متناسب با این تخلف آمریکا که طبیعتاً دیگر کشورها از آن تاسی نخواهند کرد و به تعهدات خود پایبند خواهند بود، جمهوری اسلامی ایران نیز باید تصمیم گیری کند.
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۰۶:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۹:۰۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۰۸:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۲ ۰۷:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۳ ۰۸:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۶:۵۲
 
 
کلمات کلیدی : تحریم ایران+سنای آمریکا+آمریکا+برجام
 
صفر
Kazakstan
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۰۸:۱۴:۵۷
آقایان بفرمایند هیات نظارت بر برجام چه تصمیمی می تواند بگیرد که ضمن پیشگام نبودن ایران در نقض برجام ، روابط با اتحادیه اروپا در برابر امریکا حفظ شود، و امریکا منزوی گردد و پاسخ مناسبی هم به امریکا داده باشیم. (4431170) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۵۲:۲۶
در مجلسی که در عرض 20 دقیقه دهان ملت و منتقدین و دلواپسان را بسته اند !!! حالا باید نوش دارو بسازند !!!!!
شأن مجلس را از بین بردند این شریک الوله ها .

وا اسفا" علیهام (4431478) (alef-11)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۲۴:۱۳
باشه بشین تا امریکا و اروپا قطع رابطه کنن (4431516) (alef-3)
 
دلواپس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۲۶:۵۸
حسن دلواپسم (4431521) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۲۸:۲۱
اگه رییسی ریس جمهور شده بود می گفتند به خاطر حضور ایشونه تحویل بگیرید جتاب روحانی (4431524) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۳۲:۲۸
روحانی پس از اخرین اجلاس برجام تمام تحریم ها برداشته میشود کو پس جناب روحانی (4431533) (alef-3)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۲:۱۶:۲۰
ایشان گفت تمام تحریمهای مرتبط با برجام برداشته میشود، که شد. (4433491) (alef-11)
 
نقد علی بیک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۲:۲۲
واقعا باید گفت زکی به این فرجام برجام زین پس باید بگوییم بر جان (4431550) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۵۷:۲۹
بیاد داریم تحقیر منتقدین را توسط روحانی و ظریف و نوبخت و زنگنه و جهانگیری و وکیل الدوله های مجلس و خاتمی و .. و رفسنجانی و وزرا و کاسبان برجامی
یادمان هست دفاعیات آتشین شریک الدوله های مجلس را

هنوز فراموش نکرده ایم برخورد اسفناک کدخداباوران ا بزرگوارانی مثل شریعتمداری ها و توکلی ها و آقاتهرانی ها و دلواپسان دلسوز و ژرف نگر را

هنوز مدیریت 20 دقیقه ای ... را بیاد داریم . (4431580) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۰۲:۵۰
در برجام حق توسعه هسته ای ایران محفوظ است.

فقط می توانیم مرکز جدید تحقیقاتی ایجاد و بازرسی را منوط به اجرای برجام کنیم. (4431586) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۴۳:۳۷
حالا دولت یک"خبط عظیم" کرده . خوب اکنون روحانی یه کاری بکنه اگر میتونه! (4431694) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۳۰:۰۵
هیچ ....فقط فشار ایمیلی را شدت میدهند (4432343) (alef-3)
 
ت
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۰۸:۲۰:۰۷
قبلا که با ایران وارد مذاکره شدند راکتور اب سنگین اراک و مقادیر زیادی سنگ اورانیوم جهت غنی سازی و مقادیر زیادی کیک زرد داشت که هر دو از کشور خارج شدند...حالا آنها تحریم کنند ایران میخواهد چه بکند...بله یک کار هست آنهم اعتراض....و البته آقای صالحی هم گفت من تمام مسعولیت نقض برجام را می پذیرم ..با ایشان در جهت پذیرش مسعولیت آن صحبت شود تا شاید زیان حاصله جبران گردد... (4431174) (alef-13)
 
ابراهیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۰۹:۱۶:۱۷
تا دیروز نقض جسم برجام بود اکروز روح برجام، خیلی عجیبه (4431220) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۰۲:۵۹
زیبنده ترین واژه روح بر جان است (4431587) (alef-11)
 
سناتور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۰۹:۴۴:۴۲
برجام از اولش هم جسم نداشت تا روح داشته باشد. (4431258) (alef-13)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۰۷:۱۰
اتفاقا کل برجام یه جسم بی جانه. روح برجام همان عادی سازی روابط با امریکا بود که نتونست وارد این جسم بشه. (4431391) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۰۷:۲۶
راستی این همان آقای بهشتی پور نیست که با قدرت و اطمینان میگفت همه چیز خوب است! و تحریم ها تمام شد!چه زود همه چیز را فراموش کرده؟ (4431286) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۲۲:۱۸
چرا کانت مردمو نمیذارین؟
میترسین حرفامونو دولت بشنوه؟
به خدا گول خوردیم
هر روز یه وعده میره زیر گل
الان نوبت مهمترینش یعنی رفع تحریم و میوه برجامه
رای منو پس بده روحانی (4431309) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۲۰:۰۸
گلابی های برجام قبل از اینکه برسد گندید (4431627) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۷:۵۳:۱۲
حضرتعالی بفرمائید مثلا اگر برجام نبود الان کجای دنیا ایستاده بودیم ؟!
مثل کره شمالی در قله پیشرفت ؟ !!
الف جان اونو چاپ میکنی جوابش را هم چاپ کن (4432281) (alef-3)
 
حامد صادقی پور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۳۳:۰۰
1- برخلاف نظر اعلامی توسط نقویان و بهشتی پور اقدام ایالات متحده تنها براساس کلیت ماده 28 برجام قابل خدشه است و بر اساس مواد 24 الی 28 یا مواد بعد از 29 نمی توان نقض برجام را اثبات کرد.
2- اقدام سنای آمریکا علی رغم تلاش برای اعمال فشار به ایران خارج از موضوع مذاکرات هسته ای با 1+5 و برجام می باشد لذا طبیعتا قابل پیگیری با استناد به مجموعه تفاهمات فی مابین در خصوص موضوع هسته ای ایران نیست. تنها نقطه قابل اتکا برای مقابله با اقدام اخیر سنای آمریکا متن مندرج در ابتدای ماده 28 برجام است که تأکید می کند: گروه 1+5 و ایران متعهد هستند که این برجام را با حسن نیت و در فضای سازنده برمبنای احترام متقابل اجرا کنند و از هر گونه اقدام مغایر با نص ، روح و هدف این برجام که اجرای موفقیت آمیز آن را مختل سازد خودداری کنند. بنابراین ایران با استناد به متن ابتدایی ماده 28 و با استناد به سازنده نبودن اقدامات سنا که به تخریب اعتماد متقابل منجر می گردد مانع از تصویب یا عطف به ایران کردن قانون مذکور گردد.
3- فرمودند بنابر بند سوم ابلاغیه مقام معظم رهبری نیز برجام نقض شده است اما توضیح ندادند که ابلاغیه معظم له علی رغم قابلیت استناد دستگاههای داخلی برای اخذ تصمیمات جدید مرتبط با برجام نهایتا ضابطه گذاری تنظیم رفتار داخلی است و الزامی مورد توجه و مبنای تصمیم و اقدام سایر کشورها در این خصوص نیست. بنابراین ایران در مقابله با اقدام آمریکا بعنوان نقض برجام صرفا می تواند و باید با استناد به متن ابتدایی ماده 28 عمل نماید. البته استناد به ماده 29 نیز بعنوان ترجمان متن ابتدایی ماده 28 حتما در پایبندسازی آمریکا به برجام مفید خواهد بود.
4- براساس پاراگراف انتهایی ماده 26 تأکید شده است که ایران اعلام کرده است که تحمیل یا بازگرداندن تحریمهای مشخص شده در پیوست 2 یا وضع تححریمهای جدید هسته ای را به منزله مبنای برای توقف کلی یا جزئی تعهدات خود وفق این برجام تلقی خواهد کرد. البته اقدام براساس مذاکره دو جانبه و ارجاع به کمیسیون مندرج در ماده 24 نیز راه حل پیش بینی شده مقدماتی محسوب می گردد. چنانکه ماده 36 و 37 بطور کامل مراحل رسیدگی به نقض برجام را مشخص و ایران نیز می تواند با طی پروسه مذکور به پایبند سازی طرف متخلف اقدام کند.
5- طی سال گذشته که برجام عملا وارد فرایند اجرایی شده است که قطعا با می تواند با پیچیدگیهایی متعددی از سوی تمام طرفین و علی الخصوص ایران و آمریکا بعنوان دشمنان رو در رو همراه باشد در برابر بروز هر اقدام یا کارشکنی علی الخصوص از سوی طرف آمریکایی شاهد درخواست اقدام متقابل و فوری از سوی برخی اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی هستیم هر چند هرگز هیچ کس در خصوص ابزار و ظرفیتهای اقدام متقابل سخن نمی گوید ایکاش علاقمندان به خروج فوری یا تدریجی ایران از برجام حداقل یک بار به توضیح جدی این نکته اقدام می کردند که ایران علاوه بر اعلام خروج از برجام (بازگشت به فعالیت معمول هسته ای که با استناد به باور ایران مبنی بر حرام بودن فعالیت نظامی در این حوزه نباید خطری برای 1+5 تلقی گردد و البته تحمل آثار مخرب ناشی از تحریمهای اعمالی قبلی و شاید تشدید شونده) چه اقدامات متقابل دیگری برای تحت فشار قرار دادن 1+5 و سایر کشورهای همراه می توانیم داشته باشیم؟
6- ایکاش امثال آقای نقوی حسینی فقط برای یک بار از ظرفیتهای داخلی و بین المللی کشورمان برای اعمال فشار به طرفهای مقابل ایران در هسته ای اشاره می کردند و راهکارهایی عملی را نیز ارائه می دادند تا لااقل اذهان عمومی و کارشناسی کشور نیز همچون امثال آقای نقوی حسینی با کسب اعتماد به نفس بیشتری با آهنگ ضرورت خروج از برجام یا هر پیمان بین المللی دیگری سخن می گفتند. آقای نقوی حسینی با فرض اینکه ما فاقد ابزار لازم برای اعمال فشار های اقتصادی ، بانکی ، بیمه ، حمل و نقل ، صادرات و واردات ، نفت و گاز ، دیپلماتیک و حتی قضایی بین المللی علیه کشورهای مذکور در 1 + 5 هستیم چه اقدام دیگری می توان برای اعمال فشار متقابل را متصور بود؟ اینکه اگر طی 38 سال گذشته به ظرفیتهای اقتصادی قابل قبولی دست یافته بودیم شاید امروز کارکرد متقابل مناسب و موثری داشت اما واقعیتهای موجود چیز دیگری است.
7- نکته دیگر اینکه آیا ضروری است موضوعات مبتلا به بین المللی کشورمان که هر روز می تواند با شرایط مختلف و متنوعی علیه ایران مطرح و مورد پیگیری برخی کشورهای 1+5 قرار گیرد به سرعت به مثابه موضوعی عام و اجتماعی به افکار عمومی منتقل و افکار عمومی در خصوص احتمالات چنین برخورد متقابلی تهیج گردد؟ مناسب نیست موضوعات با ابعاد بین المللی و پیچیدگی تخصصی قبل از انتقال به افکار عمومی تهیج شده در سیکل منطقی دستگاههای تخصصی و مسئول ذی ربط مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد؟ بهتر نیست برخی مسئولین که باید حائز نقش تخصصی و مصلحانه به نمایندگی از از سوی جامعه باشند بجای ورود به مباحث تهیج کننده به بررسی ابعاد واقعی و قابل دسترس موضوع توسط دستگاههای مسئول کمک کنند؟
8- برجام با ظرفیتهایی درونیش مانند مواد 24 الی 27 قطعا می تواند له یا علیه ما یا هر یک از اعضای 1+5 بکارگیری گردد برجام حتما می تواند زمینه خروج از حقله های اعمال فشار ظالمانه و دست یابی به توانمندی قابل اتکا و ماندگار هسته ای را فراهم و یا ما در بندهای غیر قابل مهار گرفتار نماید برجام مانند هر پیمان بین المللی و چندجانبه دیگر می تواند متناسب با تلاش و پیگیری دقیق و نکته سنجانه ما حامل منافع یا متحمل زیان باشد پس ضروری است با منطق و همدلی جمعی و فارغ از هیجان سازی اجتماعی در صدد راه یابیهای دقیق و قابل حصول در برجام برای مهار دشمنی آمریکا و دست یابی به منافع حداکثری کشورمان در حوزه های اقتصادی و بین المللی باشیم. (4431323) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۰:۱۶
جناب صادقیپور
تشکر
اما خود ظریف دیگر نمیتواند مثل شما برجام را توجیه کند
حال بفرمایید با مادر تحریمها چه کنیم؟ (4431395) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۱۳:۱۹
بسیار متن خوبی بود اما سوال اینجا ست داشته هایش قابل مذاکره چرا آنقدر زود به طرف خارجی واگذار شده و دوما سازماندهی و برنامه ریزی ما چرا اینقدر دور اندیشی نداشته‌ایم مگر ما نمی‌دانستیم با حریفی که بد عهد است طرف هستیم (4431957) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۳۷:۳۲
برجام یک قرارداد حقوقی است , قرارداد حقوقی جسم و روح ندارد , یکسری مفاد دارد که طرفین باید به آن پایبند باشند. این مساله که با روح یا جسم برجام مغایرت دارد فقط بهانه ای برای لاپوشانی کردن اشتباهات صورت گرفته در تنظیم برجام است. (4431332) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۰:۳۴
درود (4431396) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۵۷:۰۰
براساس ماده 28 برجام گروه 1+5 و ایران متعهد هستند که این برجام را با حسن نیت و در فضای سازنده برمبنای احترام متقابل اجرا کنند و از هر گونه اقدام مغایر با نص ، روح و هدف این برجام که اجرای موفقیت آمیز آن را مختل سازد خودداری کنند. دقت بفرمایید تأکید بر نص ، روح و هدف این برجام یعنی موادی که به روشنی نوشته شده است روح یعنی جریان کلی که بنام برجام همه توافق کردند و هدف برجام یعنی تحقق اطمینان از اینکه ایران بدنبال سلاح هسته ای نیست و اینکه تحریمهای هسته ای ایران ملغی می گردد. دقت بفرمایید که اصرار تیم ایرانی به درج کلمه روح برجام می تواند مهمترین دستاویز ممانعت از اقدامات تحریمی آمریکا تحت عناوین دیگر که ارتباطی با مذاکرات هسته ای ندارند باشد. (4432059) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۳۸:۲۴
آمریکا دیگه باید چکار کنه تا نقض برجام تلقی بشه ودولت عکس العمل غیر توئیتری نشان بده تو این شرایط دولت انگار خواب عمیقی رفته (4431334) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۴۴:۰۹
ما نفهمیدیم ما چه اهرمی در دست داریم که می خواهیم با آنها مقابله کنیم آیا ما به جز یک مصرف کننده در دنیا چیز دیگیری هستیم که خودمان خبر نداریم و خیلی زیاد هم ادعا داریم که فقط باعث ضرر و زیان برای مملکت و مردم شده ایم. (4431350) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۳۳:۴۶
اهرمهای ما همان غنی ساز ی 20 درصد بود که به خاطر ان سر میز مذاکره امدند اما با ساده لوحی بنفشی به باد رفت. (4431670) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۳۵:۳۰
به گفته یک عزیز برجام از اول هم مرده به دنیا امده بود منتها اینها می خواستن به زور بگویند زنده است. (4431675) (alef-11)
 
وندی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۷:۱۳
منطقی نیست که یک مشکل با با بوجود آوردن مشکل احتمالا بزرگتر دیگر حل کرد (4431409) (alef-3)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۴:۲۲
حقوق بشر را رعایت کنید تا کسی تحریمتان نکند
چرا بقیه کشور ها را تحریم نمیکنند? (4431557) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۱۱:۰۵:۴۶
حقوق بشر را عربستان در یمن نقض می کند ولی چرا تحریم نیست چون نوکرشونه

و اینها هم دنبال نوکر می گردن اگه خیلی ارادت داری برو تبعه عربستان شو. (4441817) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۱۱:۰۶:۵۲
حقوق بشری که به قاتلین حیات میدهد و اعدام را حذف میکند و مطالب دیگری که انسان شرمش میاد بیان کنه ؟ اول بخون منظورشون از حقوق بشر رو بعد بیا کامنت بذار. (4441819) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۵:۳۱
این مجلس مگر مفاد برجام را بررسی نکرده بود ، چرا حالا به اشکالات آن پی برده است ؟؟!!! (4431560) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۱۴:۳۱
ما هم آمریکا رو تحریم کنیم!
مثلا سیگار نگیریم (4431965) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۷:۴۲:۰۵
مگر اين مملكت شوراي امنيت ملي ندارد ،مجلس ندارد،دولت نداردكه هر كسي براي خودش ادعاي كارشناسي دارد و اظهار نظر ميكند.البته كه اظهار نظر آزاد است و مفيد ولي بايد و نبايدهاي جالب و تعيين تكليفهاي جالبي ديده مي شود و از همه مهمتر آثار اين اظهار نظرهاي تند و تيز روي افكار عمومي است.
جو بايد آرام باشد تا درنهايت آرامش و تعقل ،بهترين تصميم از طريق سرا و بزرگان كشور اتخاذ شود.
احساساتي بودن و جو گير شدن دردي را دوا نمي كند. (4432264) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۲۱:۱۰:۱۶
بنام خداوند بخشنده مهربان
با سلام
دوستان عزیز ، چرا کسی در مورد این دروغ بزرگ رییس جمهور حقوق دان جناب آقای دکتر روحانی در مقابل هشتاد میلیون نفر هیچ اعتراضی نمی کنه
چرا هیچکس به غرور با بتن پر شده ما اهمیتی نمی دهد.
از روز تصویب تحریمها ایشان در مورد حضور زنان در ورزشگاه صحبت کرده اما در مورد تحریمها هیچ نگفته است همه چیز را دادند رفت و با افتخار دم از برجام می زنند
بله من هم بودم حرفی نداشتم
حسن روحانی

23 تیر 94

آنها در زمینه لغو تحریم‌ها ،ابتدا می‌گفتند باید ماه‌ها بگذرد و اعتماد پیدا کنیم، آنگاه تحریم‌ها را نه لغو، بلکه تعلیق می کنیم و بعد از سال‌ها اگر آژانس گزارش مثبت داد و اعتماد پیدا کردند قدم به قدم لغو می شود اما امروز به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق، تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. تمام تحریم‌های اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق و حتی تحریم تسلیحاتی هم کنار گذاشته می‌شود ، برای 5 سال نوعی محدودیت و پس از آن لغو خواهد شد. (4434194) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.