نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286494
پروفسور حسابی شانه به شانه اینشتین؟!+تصاویر
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۶
مدت هاست تصاویری از پروفسور حسابی و اینشتین در فضای مجازی منتشر میشود که این مساله دارای ابهامات فراوانی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مدت هاست تصاویری از پروفسور حسابی و اینشتین در فضای مجازی منتشر میشود که این مساله دارای ابهامات فراوانی است. فرزند پروفسور حسابی درباره این عکسها و صحت آن نظر متفاوتی دارد.

 

دکتر حسابی شانه به شانه انیشتین + تصاویر

 

مهندس ایرج حسابی با گلایه شدید از انتشار این تصاویر می گوید : دکتر حسابی عکسی با آلبرت اینشتین ندارد. این عکس را هم ساخته اند تا آبروی دکتر حسابی را ببرند.

 

دکتر حسابی شانه به شانه انیشتین + تصاویر

 یک نفر شبی با دوستانش بحث می کرده که ما چه کار کنیم تا آبروی دکتر حسابی را ببریم. یکی از دوستان ایشان، که مرا قسم داده اسمش را نگویم، به من گفت این آقا در آن جلسه، عکس کورت گودل را آورد و گفت این عکس را به عنوان عکس دکتر حسابی و اینشتین منتشر می کنیم. دوستانش به او گفته اند صاحب این عکس لاغر است ولی دکتر حسابی لاغر نیست. ایشان هم گفته است اشکالی ندارد، مثلاً عکس دوران جوانی دکتر حسابی است. به من چه مربوط است؟ چرا من باید پاسخگوی این عکس جعلی باشم؟

فرزند پروفسور حسابی همچنین میگوید :عکس کسانی را که شباهتی به دکتر حسابی داشته اند به عنوان عکس دکتر حسابی در کنار اینشتین منتشر کرده اند و بعد گفته اند ایرج حسابی گفته این ها عکس های پدر من است.

 

دکتر حسابی شانه به شانه انیشتین + تصاویر

من پدر خودم را می شناسم عکس هایش را از آغاز تا به آخر هم دارم. هر وقت هم لازم باشد، عکس های او را منتشر می کنم.

 
کلمات کلیدی : پروفسور حسابی
 
کوروش
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۱۱:۲۷
داشتن عکس با انیشتن باعث افتخاره.چرا فکر می کنند این عکسها را ساخته اند که آبروی دکتر حسابی و ببرند؟! (3086971) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۴۶:۵۲
دروغ دروغه. (3087166) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۲۸:۱۵
باسمه تعالی

سلام

ضمن تشکر از زدودن این ابهام لطفا در موارد زیر نیز روشنگری فرمایند:

1- آیا آقای دکتر حسابی شاگرد اینیشتاین بوده اند؟
2- آیا اینیشتاین به خانه دکتر حسابی رفت و آمد داشته است؟
3- آیا اینیشتاین دکتر حسابی را می شناخته است؟
4- چند بار اینیشتاین و دکتر حسابی با هم ملاقات کرده اند؟

متشکرم (3087009) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۵۱:۴۹
نمی دونم چرا یاد بمب اتم و سازندگان آن افتادم

بمب اتم یعنی ...

وقتی علم از آسمان سقوط می کند... (3087175) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۳:۴۲:۱۴
انشتین سازنده ی بمب اتم نیست بلکه ایده ی انرژی هسته ای مطرح کرد (3087641) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۴۳:۰۱
اینشتین همون قدر بابت بمب اتم مقصره که نیوتون را به خاطر کشف قانون جاذبه، مسئول سقوط هواپیماها بدانیم (4009723) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۴:۲۹:۵۹
یکی از کسانی که پشت سر این قضایای بزرگ کردن زیاده از حد مرحوم حسابی است، خود آقای ایرج حسابی می‌باشد.

مثلا همه ما از تلویزیون بارها و بارها با آب و تاب فراوان از زبان ایرج حسابی شنیده‌ایم که گفته مرحوم حسابی شاگرد انیشتین بوده و بعدها ادعا کرده که همکار انیشتین بوده و بارها با آب و تاب از نظریات مرحوم حسابی حرف زده است. اکنون به لطف موتور جستجوی اسکولار گوگل کافی است hessaby (انگونه که مرحوم حسابی اسم خود را به انگلیسی نوشته)‌ را در پایگاه scholar.google.com سرچ کنیم. نتیجه این است:
https://scholar.google.de/scholar?q=hessaby&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5

گزینه چهارم نظریه به اصطلاح معروف او تحت عنوان ذرات پیوسته است که یک چکیده چند خطی در یک کنفرانس در سال ۱۹۴۷ است. اگر روی cited by کلیک کنید متوجه می‌شوید که یک مقاله به آن ارجاع داده است:
http://arxiv.org/abs/1106.2863
این مقاله در سال ۲۰۱۱ و ماه ۶ روی آرشیو arxiv آپلود شده و نام مولف آن هم سید محمود حسابی است!! (مرحوم محمود حسابی در سالهای ۱۹۹۰ مرحوم شدند). ملاحظه می‌شود که این کار با گذشت بیش از نیم قرن، حتی یک ارجاع هم به آن نشده! حتی یک نفر یک مقاله ننوشته که بگوید این کار غلط است! یعنی هیچ کس هیچ توجهی به آن نکرده است! اینکه در سالهای قدیم که موتورهای جستجوی مجانی در اختیار مردم نبود آقای ایرج حسابی این را به عنوان یک نظریه بزرگ قلمداد می‌کرد جای سوال بسیار است.

اما برویم سر مساله دیدار انیشتین با مرحوم حسابی. در وابستگی سازمانی یکی از مقالاتی که مرحوم حسابی در ۱۹۴۷ یا ۱۹۳۸ دارد، قید شده که در فرصت مطالعاتی از دانشگاه تهران هستند. احتمالان آن سال بوده که مرحوم حسابی (به نقل از استاد محمد تقی توسلی پروفسور بازنشسته دانشگاه تهران) یک دیدار حدودا ده دقیقه‌ای با انیشتین داشته است. در آن سالها انیشتین نزدیک سنین ۷۰ سالگی بوده و حسابی یک جوان ۳۰ ساله که یحتمل یک سال فرصت مطالعاتی در دانشگاه شیکاگو میگذرانده و در آمریکا فرصتی پیش آمده که به دیدار انیشتین هم برود.

آن دیدار ده دقیقه‌ای حالا به لطف اغراق‌های ایرج حسابی شده قصه استاد و شاگردی بین حسابی و انیشتین و بعدها هم شده افسانه همکاری بین حسابی و انیشتین.

همه با آب و تاب شنیده‌ایم که ایرج حسابی در آن سالهای اولیه انقلات که «مستضعف بودن» ارزش بود، چقدر در تنور طلاق مادر مرحوم حسابی از پدر ایشان می‌دمید که اقای دکتر و مادرشان فقیر و بیچاره رها شدند. اما مرحوم حسابی فرزند یک سفیر کبیر و بعدها خودش سناتور منصوب شاه بود. این مرحوم یک رجل سیاسی بود که در عین حال باسواد و عالم بود و منشاء خدمات بزرگی شده است. اما فقیر و مستضعف نبوده. خانه بسیار بزرگ ایشان در تجریش هم قرابتی با مستضعفین ندارد. مرحوم حسابی برای جامعه فیزیکدانان قابل احترام است. اما به معنای واقعی خدماتی که انجام داده، نه به معنای اغراق آمیزی که آقای ایرج حسابی از آن مرحوم ساخته است.

مساله دیگر این است که الان به لطف تکنولوژی برای همه کاویدن این مساله که فلان عکس متعلق به گودل است آسان است. اما در سالهای قبل از این تکنولوژی خود آقای ایرج حسابی بسیار در این تنورها دمیده است و بنیادی بنام بنیاد حسابی از بودجه عمومی راه انداخته است که معلوم هم نیست در آنجا چه می‌کنند.

من فکر میکنم خداوند دو نعمت بزرگ به ما داده است که به راحتی می‌توانیم اطلاعات کلی و اولیه‌ای راجع به چیزهای مختلف به دست آوردیم: (یک)‌ جدول ضرب سوم ابتدایی. با این وسیله شگفت انگیز می‌توانیم خیلی سریع اعداد و ارقام را در هم ضرب کنیم و احساسی از معقول بودن اعداد و ارقام به دست بیاوریم. (دو) گوگل! کافی است راجه به هر پدیده‌ای، چند نوع جستجوی ساده گوگل را امتحان کنیم تا نظرات مختلف راجع به موضوع را سریع ببینیم و خودمان با عقل و منطق قضاوت کنیم.

مرحوم حسابی یک رجل سیاسی محترم و با شخصیت بود که البته مدخلیتی هم در علم داشت و فرصت یک دیدار ده دقیقه‌ای هم با انیشتین داشته است. (3087818) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۷:۰۰:۰۴
این که باعث افتخار است. (3088113) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۵:۴۴:۰۴
درهرصورت پرفسورحسابی شاگرد پرفسور انیشتین بوده وداشتن یانداشتن عکس مهم نیست (3192557) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.