توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 426191
«تبخال» درمان قطعی ندارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۳
یک پزشک طب سنتی در همدان با بیان اینکه تبخال ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس(Herpes Simplex Virus) است، گفت: این عارضه معمولا به صورت یک نوع زخم است که روی لب‌ها یا پوست صورت، نزدیک منطقه دهان ظاهر می‌شود و می‌تواند به سایر نقاط بدن یا سایر افراد سرایت کند.

یارمحمد تکلو در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تب، بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی و قرار گرفتن در معرض شدید نور خورشید از جمله عوامل فعال شدن تبخال است.

وی با اشاره به اینکه درمان این بیماری 7 تا10 روز به طول می‌انجامد، افزود: تبخال خود را به صورت برجستگی‌هایی قرمز رنگ یا تاول‌هایی ارغوانی ‌رنگ نشان می‌دهد و معمولا روی لب‌ها ظاهر شده اما گاهی روی سوراخ‌های بینی، چانه یا انگشتان دست و ناحیه تناسلی هم دیده می‌شود که سوزش و خارش لب و تحریک دهان، درد در اطراف دهان، یا ترکیدن تاول‌های کوچک روی دهان را به همراه دارد.

تکلو با بیان اینکه اگر شخصی قبل از بروز عفونت تبخال متوجه آن شود، با استفاده از اقدامات پیشگیرانه می‌تواند جلوی تبخال را بگیرد، تصریح کرد: سالانه 2 یا 3 بار انجام حجامت می‌تواند مقاومت بدن را افزایش دهد در نتیجه سیستم دفاعی بدن مقاوم شده و احتمال بروز تبخال کم می‌شود.

این پزشک با بیان اینکه تبخال درمان قطعی ندارد و بیشتر پیشگیری مدنظر است، توصیه کرد: از جوشانده عصاره گیاه بادرنجبویه، برگ زیتون، نعنا یا روغن نعنا برای جلوگیری از رشد ویروس تبخال استفاده شود همچنین شست‌وشوی محل تبخال با عصاره ریشه جعفری یا آب این گیاه می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد.

وی روغن زیتون را برای کاهش التهاب و درد تبخال موثر دانست و ادامه داد: برای از بین بردن خارش تبخال می‌توان از روغن گل راعی نیز استفاده کرد.

پزشک طب‌مدرن و سنتی با بیان اینکه استفاده از جوشانده گل همیشه بهار باعث از بین رفتن این ویروس می‌شود، افزود: معجون سیب و عسل هم در درمان تبخال بسیار موثر است.

تکلو درباره طرز استفاده از معجون سیب و عسل گفت: پوست سیب را جدا و رنده کنید سپس آن با یک قاشق عسل مخلوط کرده و روزی یکبار مورد استفاده قرار دهید تا زمانی‌که این بیماری از بین برود.

وی بیماری تبخال را واگیردار دانست و اظهار کرد: برای پیشگیری از سرایت تبخال بهتر است دست‌ها را به طور منظم به خصوص پس از لمس تبخال با مواد شوینده به خوبی بشویید،از بوسیدن اطرافیان خود داری کنید،وسایل شخصی مانند دستکش و دستمال و همچنین وسایل آرایشی را در اختیار دیگران قرار ندهید.

این پزشک خاطرنشان کرد: اگر تبخال در کنار چشم خود را نشان داده، بهتر است افراد از دست زدن به آن جدا خودداری کنند چرا که دستکاری آن روی قرینه چشم اثر نامطلوبی می‌گذارد و در برخی موارد موجب تار شدن دید چشم می‌شود.

وی به بیان نکات دیگری برای درمان تبخال اشاره کرد و افزود: از مایعات خنک و عرقیات با طبع خنک استفاده شود همچنین قرار دادن کمپرس یخ روی ناحیه درگیر در روزهای اول و دوم نیز موثر است.

تکلو، مصرف بعضی غذاها را در این دوران ممنوع اعلام و خاطرنشان کرد: افراد از مصرف شکلات‌ها، کاکائو، انوع سس‌ها، انواع غذاهایی که سریع آماده می‌شوند مانند غذاهای فست‌فودی، انوع سرخ‌کردنی‌ها، آجیل، کره، بادام، جو و عدس در این دوران پرهیز کنند چرا که مصرف این مواد باعث تحریک این بیماری می‌شود.
۱۳۹۶/۰۶/۱۰ ۲۲:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۸ ۱۴:۲۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۱:۳۸
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۵ ۰۷:۳۷
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۰ ۱۴:۱۴
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۹ ۱۰:۴۶
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۲ ۰۶:۴۶
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۹ ۰۶:۳۰
 
۱۳۹۵/۰۶/۱۲ ۱۰:۰۲
 
۱۳۹۴/۰۳/۳۱ ۰۹:۵۳
 
 
کلمات کلیدی : طب سنتی + تبخال
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.