نظر منتشر شده
۱۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249792
آيا تمديد توافق هسته ای به نفع ايران است؟
بخش خارجی الف، 30 آبان 93
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۶
این روزها اکثر رسانه های بین المللی از احتمال تمدید مذاکرات سخن می گویند. حال سوال این است در صورتي كه ايران نتواند به توافق جامع با غرب دست پيدا كند، آيا تمديد توافق ژنو، مي‌تواند يك گزينه مطلوب باشد؟ به نظر مي‌رسد تمديد توافق ژنو در شرايطي كه هيچ پيشرفتي حاصل نشده، نه تنها به نفع دولت نيست، بلكه به غرب يك امتياز زماني مهم را واگذار خواهد كرد. امتيازي كه اجازه مي‌دهد تحريم‌ها همچنان پابرجا بماند، برنامه صلح آمیز هسته ای ایران دوباره محدودتر شود تا دوباره در اين فرجه زماني، ايران مجبور به قبول زياده‌خواهي‌ها و رفتار کج دار و مریز آمریکا بشود.

وين ٨ در حالي برگزار مي‌شود كه بسياري بر اين باور بودند كه مسقط مي‌توانست نقطه پايان جدال ميان ايران و غرب باشد، اما اين اتفاق نيفتاد تا باز كردن گره كار بار ديگر به ميز مذاكره در وين برگردد. آنهم در شرايطي كه تنها چند روز به پايان زمان توافق تمديد شده باقي مانده بود. در اين وضعيت سه گزينه زير پيش روي هر دو تيم مذاكره كننده قرار دارد:

۱. رسیدن به توافق نهایی و خاتمه دادن به مذاکرات دوازده ساله هسته ای
۲. تمدید مجدد زمان رسیدن به توافق نهایی و موکول کردن توافق به آینده
۳. شکست مذاکرات و بازگشت به پیش از توافق ژنو

از ميان سه گزينه فوق هيچ كدام را به طور قطع نمي‌توان به عنوان خروجي حتمي نشست وين بيان كرد، اما بررسي هر سه وضعيت و شرايطي كه در آن قرار مي‌گيريم، نشان مي‌دهد كه كدام گزينه مي‌تواند بهترين راه‌حل و تصميم باشد.

براي رسيدن به گزينه اول، (توافق نهايي) لازم است تا غرب و به خصوص آمريكا دست از «زياده‌خواهي» بردارد و همانطور كه حسن روحاني دو هفته قبل در پايان نشست هيات دولت گفت، مسائل داخلي را دستمايه‌‌اي براي زياده‌خواهي در مذاكرات نكند.

به طور كلي ايران آنچه لازم بود، به انجام رسانده است. شفاف‌سازي درباره برنامه اتمي ايران تا حد امكان پيش‌برده شده است. تنها يك بخش از آن باقي است. بخشي كه آمانو نيز روز گذشته به آن اشاره كرد، اما همانطور كه يكي از ديپلمات‌هاي نزديك به تيم مذاكره كننده ايران به بي‌بي‌سي گفته، ايران همكاري نهايي با آژانس را به بعد از توافق موكول كرده است. به بيان ساده‌تر اين آخرين برگ ايران در مقابل غرب است. كه اگر به آن عمل كند تمام خواسته‌هاي غرب را به اجرا گذاشته و هيچ امتيازي براي روز مبادا (روزي كه به توافق نرسند) در اختيار نخواهد داشت.

در صورتي كه ايران و غرب نتوانند به توافق نهايي دست پيدا كنند، مجبورند يكي از دو گزينه بعدي را انتخاب كنند. تمديد توافق ژنو يا بازگشت به پيش از توافق.

در اين وضعيت به نظر مي‌رسد تمديد توافق ژنو بيش از آنكه به نفع ايران باشد، به نفع طرف مقابل است. امروز در شرايطي قرار داريم كه قيمت نفت به پايين‌ترين حد در سال‌هاي اخير رسيده است. ديگر مانند سه سال قبل اروپا از ايران نفت وارد نمي‌كند و هيچ نگراني نيز از بابت تامين انرژي در زمستان پيش رو، احساس نمي‌كند. پس در اين شرايط، چه دليلي دارد كه ايران را در همين شرايط نگه ندارد؟

واقع‌بيني حكم مي‌كند كه به تحليل‌هاي خوش بینانه كه آمريكا حتما در پی رسیدن به توافق با ایران است چندان توجهي نكنيم. البته آمريكا مي‌تواند با كمك ايران و با هزينه كمتري، آرامش و ثبات را به منطقه باز گرداند. باتوجه به اين واقعيت بايد بدانيم كه ماندن ايران در همين وضعيت نه براي آمريكا ضرري دارد و نه براي غرب. اما با اين حال آيا اين وضعيت براي دولت هم وضع يكساني دارد؟ به طور حتم خير. خصوصا براي دولت روحاني كه با شعار تعامل با دنيا بر سر كار آمد و معتقد بود مي‌تواند گره مساله هسته‌‌اي را به روش خود باز كند.

چه بايد كرد؟
در صورتي كه ظرف مهلت سه روزه باقي مانده، ايران و غرب نتوانند به توافق جامع برسند، مذاكره كننده‌گان ايران مي‌تواند به گزينه عدم تمديد توافق ژنو، به طور جدي فكر كند. چرا كه عدم توافق جامع به معناي اين است كه هيچ گره‌اي باز نشده و همچنان اختلاف بر سر موضوعات اساسي(علی الخصوص رفع تحریم ها و کم و کیف غنی سازی) باقي است. مدت زمان ١٠ ماهه بعد از توافق ژنو هم نتوانسته ديدگاه‌ها را به يكديگر نزديك كند.

تنها دستاورد توافق ژنو براي ايران آزادسازي بخشي از دارايي‌هاي ايران بود و البته عدم وضع تحريم‌هاي جديد که مورد آخر نیز با سیاست های اوباما در وضع تحریم ها پی در پی دچار تفاسیر و اما و اگرهای فراوان شد.

متاسفانه يكي از اشكالات اساسي تيم مذاكره‌كننده موكول كردن چانه‌زني براي رفع تحريم‌ها به زمان‌ پاياني بود. درحالي كه اگر اين كار از روزهاي اول صورت مي‌گرفت طرف مقابل در شرايط دفاعي قرار مي‌گرفت و امكان زياده‌خواهي از آنها سلب مي شد. معتقديم كه چانه‌زني براي رفع تحريم‌ها به طور يكجا مي‌توانست از روز اول صورت گيرد و اينطور نباشد كه در ماه‌هاي آخر تازه بحث «تعليق» به جاي «لغو» تحريم‌ها مطرح شود.

با اين همه‎، تمديد توافق‌نامه ژنو، پيام روشني براي غرب دارد. اين درحالي است كه شعار دولت و مردم بر اين پايه استوار بود كه ما تمام تلاش خود را براي شفاف‌سازي انجام خواهيم داد و در صورت نرسيدن به توافق، جهان با اين حقيقت روبه‌رو مي‌شود كه طرف غربي با بهانه‌جويي،‎ به دنبال مقابله با ايران است. تمديد شدن توافق بدون باز شدن گره‌ها، در واقع ايران را در موقعيت ضعیف‌تري قرار خواهد داد. وقت آن است كه ايران به طور جدي به گزينه عدم تمديد توافق و يافتن راه‌حل‌هاي جديد فكر كند یا اینکه حداقل تفکیکی در سیاست های اعمالی و اعلامی خود داشته باشد.
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۰۶:۰۹
متاسفانه نویستده در تحلیل خود یک طرفه به قاضی رفته و هر چه خواسته کسب کرده. باید ابتدا دقیقا دید که بازگشت به وضعیت قبل از تحریم چه مضرات و مشکلاتی برالی مردم ایران دارد و بعد راجع به عدم تمدید توافق صحبت کرد. بسیاری از آن وضعیت سودهای کلان کردند و امروز مشتاق بازگشت به همان حالتند. (2500764) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۳:۱۲:۴۷
میشه بگی چه مشکلاتی پیش می آید.
مگه چیزی عوض شده...؟
تحریم ها ک نشده هیچ زیاد شده...
امریکا همچنان ایران را به نقض حقوق بشری که خودش هم می دونه حرف مفته متهم می کنه....
ایران مهمترین برگ برندش که همون اورانیوم 20% است رو از دست داده...
راکتور اراک تقریبا مت.قف شده....
سانتریفیوژ جدیدی نصب نشده....
و
امریکا هچنان زیاده خواه (2500971) (alef-10)
 
Ali
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۷:۵۸:۰۷
البته از زمان تعلیق تحریم‌ها کم اتفاق مثبت نیفتاده. قیمت عرض تا حدودی تثبیت شده و نرخ تورم پایین آمده. همین طور رشد اقتصادی دیگه منفی‌ نیست. در مورد حقوق بشر هم، با اینکه غرب استاندارد‌های دو گانه در این مورد داره ولی‌ به هر حال کشور ما یک سری معاهدات بین‌المللی امضا کرده که موظف به اجرای آنهاست. بهرحال ما مجبوریم برای حفظ نا‌ن مردم با جامعه جهانی‌ یکجوری کنار بیاییم تا وضعیت معیشتی مردم بهتر بشه. اگر راه حل دیگری وجود داشت که اصلا مذاکره نمی‌کردیم. دیدیم که با شاخ و شونه کشیدن دولت قبل، مملکت فقط به ورشکستگی اقتصادی نزدیکتر میشد. اگر شما راه دیگری می‌شناسید، پیشنهاد بدید. (2501324) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۱:۱۳:۲۵
قطعا رکود حاکم بر اقتصاد ایران به مراتب بیشتر از تورم مردم را در فشار قرار داده است همه مردم که کارمند نیستند تا رکود تفاوتی به حال آنان نداشته باشند. اغلب مردم که کارشان تجارت یا مشاغل آزاد دیگر است مشکلشان دو برابر شده است (2501643) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۵۱:۵۶
قیمت عرض تا حدودی تثبیت شده و نرخ تورم پایین آمده.
فکر کنم منظور نویسنده کامنت ارز است .... (2501990) (alef-10)
 
بی نشان
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۰۹:۳۱
عرض شاید تثبیت بشه ولی ارز بعیده. (2504517) (alef-17)
 
رهگذر
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۰۳:۰۸:۴۴
سلام به هیچ عنوان قصد دفاع یا حمله به هیچ شخصیت حقیقی وحقوقی رو ندارم فقط خیلی بیطرفانه به اینذموضوع فکرمیکنم که چرا باکاندید شدن یک شخص یه دفه قیمت طلا و دلار نوسان پیدا میکنه؟ آیا این نشونه ای از اختلافات و سنگ اندازی جلوی پیشرفت کشور نیست؟ آیا وقتیکه شخص یا گروه یا تفکری درکشور بایک حرکت کوچکی مثل ثبت نام کاندیداتوری میتونه روی کاهش قیمت طلا و دلار تاثیر بذاره نشون دهنده همکاری اون گروه بادشمنان این ملت بزرگ نیست؟ چرا؟؟؟
ای آقا ماکه بیشتراز۲۰ساله که توی این کشور،بخاطرخدمت به آب وخاک ایران سربلند و اعتقاداتمون ویلچرنشین شدیم ولی اینو خدمتتون بگم که ملت خودش باید حرکت کنه و بس و الا ... (2554962) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۱۴:۰۸
دلار 4500 تومان. کمبود دارو. تورم 40 درصد و .... (2501356) (alef-10)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۱۶:۵۷
1-به من ماهی 5میلیون بدهید،هر چی از انرژی هسته ای سهم منه ببرید برای خودتون!
2-اگر تمام اصول قانون اساسی اجرا شود هیچ کشوری نمی تونه ما رو به نقض حقوق بشر محکوم کنه!
3-قبل از توافق ژنو داشتیم له می شدیم،شما از کدوم قشری که این تغییر رو حس نکردی!؟ (2501366) (alef-10)
 
ایراندوست
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۲۷:۴۶
به نظر من اگر ما غنی سازی را کلا جمع کنیم هم هیچ ضرر نکرده ایم چرا که این صنعت از پایه سود آوری برای ایران نداشته و از اولش هم اندیشه های سیاسی پست به وجود امدنه چنین صنعتی بوده و تا حالا جواب نداده که برا ما ملت جز رنج و سختی و گرفتاری نداشته خدایا ما را از شر این غنی سازی راحت کن الف چاپ کن حداقل درد دل مان را گفته باشیم (2501386) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۵۷:۳۷
عزیز برادر برای شما که نفست از جای گرم بلند میشه هیچ فرق نمیکنه تحریم ها باشه یا نباشه. ولی برای مردم طبقه متوسط به پایین خیلی فرق میکنه. بزار یه مثال برات بزنم. ما میخوایم برای تولید یه نوع فولاد برای صنایع ملی یک ماده اولیه رو وارد کنیم اگه تحریم نباشه مثلا صد دلار میدیم یک کیلوشو وارد میکنیم. حالا اگه تحریم باشه باید چند تا واسطه پیدا کنیم (تازه اگه مثل آقایون نه هزار میلیاردی تو زرد از آب در نیان) بعد اینا برن با زد وبند همون جنس رو به قیمت پانصد دلار بخرن.خوب اینجا چه اتفاقی افتاد چهارصد دلار از بیت المال الکی رفت تو جیب دلال. در حالی که باید این پول به کلی زخم در داخل زده بشه.نتیجه هم که معلومه کسری بودجه و نبود امکانات برای اکثر مردم. (2501440) (alef-10)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۱۴:۵۵
فقط بازگشت به وضعيت اول براى ٣ برابر شدن قيمت ارز ( بدليل عطش سوداگران داخلى )(مانند آنچه در زمان رسيدن قيمت ارز إز ١٠٠٠تومان به ٣٠٠٠ تومان اتفاق افتاد) و نتايج غير قابل پيش بينى آن كافيست مطمئن هستم كه اقتصاد ما تا متلاشى شدن پيش خواهد رفت (2501555) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۶:۵۵:۱۲
صحبت از تحریم های بدتر است عزیز دل برادر تحریم هایی که شما و گروه هایی مانند شما هیچگاه تاوان آن را نمی پردازید (2501940) (alef-10)
 
میرفندرسکی لرستانی اصل
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۱۵:۵۱
مسئولین بلند پایه کشور این قدر این انرژی هسته ای را حیسیتی نکنند و اگر خدا وکیلی ما قادریم در مقابل همه تحریمهای احتمالی ایستادگی کنیم و حتی اگه قدرت مقابله با برای جنگ احتمالی داریم از هیچگونه نرمش که حقوق ما را تضعیف کنه کوتاه نیایند و بسم الله ما هم تا پای پان آماده ایم به جنگند تا به جنگیم و اما اگه ما باید فشارهای تحریم را تحمل و مشکلاتی برای مردم فراهم شود و جنگ را هم ببازیم و ؟؟؟؟ پس صلح اول به از جنگ آخر است (2501362) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۱۱:۲۹
تحلیل خوبی است و لازم است به گوش مدیرات عالی رتبه نظام رسانده شود. ما طبقه دانشگاهی هم معتقدیم بازگشت بدون نتیجه به ضرر ایران است.
(2500768) (alef-1)
 
امان از طاغوت
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۳:۵۴:۰۴
نویسنده به سادگی با ارائه ی یک راه حل دشمن را در وضعیت دفاعی قرار داد و اشکال کار دولت ایران را کشف کرد!!!! این تحلیل خوب بود؟! شما کدوم طبقه ی دانشگاهی؟ (2501030) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۱:۵۰:۰۹
چه اصراری است از طرف یک طبقه یا گروه نظر بدهیم؟ برادر من دانشگاهیان نظرات متفاوتی دارند. چه اشکالی دارد شما از طرف خودت نظر بدهی؟ (2501683) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۳:۵۰:۴۶
کدوم طبقه دانشگاهی هستی و کدوم دانشگاه درس خوندی که کلمه ای که اصلا تو فارسی وجود نداری "مدیرات" رو به کارمی بری؟ (2501811) (alef-10)
 
غلام
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۴۸:۴۵
حالا چند طبقه هستی ؟ بابا طبقه دانشگاهی !!!!!!!!!!! (2501982) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۱۱:۰۷:۱۷
مگه جامعه طبقاتیه؟ طبقه دانشگاهیان طبقه چندمند؟ و در کل ما چند طبقه داریم؟ لطفا با رسم شکل توضیح دهید (2502298) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۱۹:۱۰
«متاسفانه يكي از اشكالات اساسي تيم مذاكره‌كننده موكول كردن چانه‌زني براي رفع تحريم‌ها به زمان‌ پاياني بود. درحالي كه اگر اين كار از روزهاي اول صورت مي‌گرفت طرف مقابل در شرايط دفاعي قرار مي‌گرفت و امكان زياده‌خواهي از آنها سلب مي شد. معتقديم كه چانه‌زني براي رفع تحريم‌ها به طور يكجا مي‌توانست از روز اول صورت گيرد و اينطور نباشد كه در ماه‌هاي آخر تازه بحث «تعليق» به جاي «لغو» تحريم‌ها مطرح شود.»
....
بعد چرا آنها باید تحریم ها رو بر میداشتند؟ بسیار به ما اعتماد داشتند؟ خیلی انسان های ساده ای هستند که به راحتی میشد سر شان کلاه گذاشت؟
اصلا اگر تحریم هارو بر می داشتند دیگه چه دلیلی وجود داشت که مذاکره کنیم؟ بعد چه دلیل وجود دارد که ایران به این مذاکرات پایبند باشد؟ (از نگاه طرف غربی)
....
این مطلب نوشته کی هست؟‌ می خواهم بدانم ایشان چه مدارج علمی را گذارنده اند که چنین مقاله پر باری (!) را نوشته اند و فکر می کنند که این مسائل در وزارت خارجه مورد تحلیل و بررسی قرار نگرفته است؟! (2500771) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۵:۵۲:۵۴
اگردروزارت خارجه موردتحلیل وبررسی قرار میگرفت الان دستشان خالی نبود . می توانستند با کاهش غنی سازی وتحریمها هم زمان عمل کنند نه انکه تحریمها رابه بعدموکول کنند (2501162) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۴۸:۵۰
دوست عزیز بحث بر سرچانه زنی برای رفع تحریمهاست. طرف غربی طوری وانمود میکرد که انگار بعد از اعتماد سازی همه تحریمها لغوخواهد شد اما در روزهای آخر و در مسقط تازه بحث تعلیق به جای لغو را مطرح کرد. در ضمن به گفته ها توجه کنیم نه گویتگنده. دچار آفتی شدیم که مددم نگاهشان به این است که برای نوشتهای مشهور کف برنند و به به چه چه کنند (2501424) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۵۴:۰۱
برادر شما خودت تحصیلاتت چی هست! ادمیرمدعی است که چیزی در چنته داشته باشد. سما اصلا اسمت رو هم ننوشتی اگر واقعا حرفی داری برو منتشر کن حال نویسنده رو بگیر (2501429) (alef-10)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۱۹:۴۱
خداوندا قدرت تصمیم گیری درست به تیم مذاکره کننده ما به خصوص دکتر ظریف اعطا فرما تا با رسیدن به توافقی که منافع ملی ملت ایران را دربر داشته باشد به کشور پیروزمندانه باز گردند. (2500773) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۲۲:۰۷
بنظر من اگر قرار باشه بهر وسیله ای این توافق صورت بگیرد ،

امکان داره در کوتاه مدت به نفع ما باشه،

ولی در دراز مدت یقیینا به ضرر ما خواهد بو د

چون از این به بعد ، در هر مورد و کاری که ما انجام بدیم

و غربی ها خوششون نیاد ،

همین پروسه رو تکرار میکنند تا ما رو مجبور کنند به چیزی که خوشایند آنها باشه

اونها می خوان ما رو خسته کنند تا سراغ هیچ علم و دانش و پژوهشی نریم

اما اگر حرف زورشان را قبول نکنیم ، آنقدر در منطقه برگ برنده داریم که،

مجبورشان کنیم که به استقلال سیاسی و علمی ما اعتراف کنند

هر چند بهترین گزینه به سرانجام رسیدن مذاکرات در روزهای باقیمانده ، همراه با

نتیجه خوب و عزتمندانه برای مردم و کشورمان می باشد (2500775) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۰:۴۳:۲۹
تحریم بعدی نفروختن حتی یک لیتر نفت است...
فکر کردی شرایط قبل از مذاکره یعنی چیزی که الان در ان هستیم؟؟
سخت در اشتباهید تحریمهای بسیار فلج کننده دیگری در راهند که دلار را از مرز 12000 تومان هم رد میکند و نه روحانی بلکه هیچ کس هیچ کاری نمیتواند بکند
بعد نهایتا ایران مجبور است کوتاه بیاید و دلار 2000 تومان افت کیند و در 10000 تومان باقی مانده و بعد دولت برای جمع کردن این افتضاح 4 صفر از پول ملی کم میکند تا یک دلار معادل 10 تومان شود ...
بعد شما میتوانید با یارانه یک ماه نهایتا هزینه تراکنش مانده گیری حسابت را پرداخت کنی (2501853) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۲۴:۱۹
مطمئن باشید اگر تمدید موافقت هسته‌ای به نفع منافع ملت ایران بود آنها آن را تمدید نمی‌کردند، ولی‌ تمدید موافق انحصار گرایانی است که با این بهانه همچنان شعارهای ضدّ آمریکایی‌ و اروپایی به دهند و ضمن تامین ناا خسته هدف استراتژیک اعراب و هواداران اسرائیل و البته روسیه در تزییف هر چه پیشتر اقتصاد و توان حقیقی‌ ایران و کاهش تولید و صادرات نفت، پست‌ها و مقامهای خود را حفظ کنند و همچنان از استقلال و اصول و ارزش‌ها صحبت کنند ولی‌ در خلوت کار دگر .... (2500777) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۰:۴۱
دولت آمریکا به گونه‌ای با تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان برخورد می‌کند که گویا فقط اختیار قسمت کوچکی از تحریم‌ها را دارد. این قسمت تحریم را هم نمی‌خواهد لغو کند بلکه صحبت از تعلیق تحریم می‌کند با این حساب به رغم عقب‌نشینی تیم مذاکره کننده ایران چیزی عاید ما نمی‌شود. چنین مذاکراتی کاش هر چه زودتر به پایان برسد. (2500781) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۰:۵۴
باج‌خواهی آمریکا حدی ندارد. با اینکه در هسته‌ای عقب‌نشینی زیادی صورت گرفته باز کافی نمی‌داند. اگر این روش ادامه پیدا کند صبر ملت تمام خواهد شد. در آن صورت مسئولیت آن متوجه آمریکایی‌ها است. (2500782) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۶:۰۹:۳۲
بپا بر عکس نشه (2501190) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۱۵:۱۵:۲۸
خوبي برادر؟؟؟؟ مسئوليتش متوجه آمريكايي هاست؟
لابد ميخواي محصولات آمريكايي رو تحريم كني و كمر شونو بشكوني!!!!؟؟؟؟؟ (2502928) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۱:۲۰
آمریکایی‌های زورگو بدانند که ما ایرانی‌ها نشان داده‌ایم و ثابت کرده‌ایم در شرایط سخت بهتر و بیشتر پیشرفت می‌کنیم. اگر هم حاضر به مذاکره با آنان شده‌ایم برای اتمام حجت با آنان بوده است. (2500783) (alef-1)
 
مرتضي
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۵۸:۳۶
راستي اگه اين حرف درسته ميشه بگيد ما چرا مذاکره مي‌کنيم. دوست عزيز لازم نيست خودمان را فريب بدهيم وقتي در اين کشور هر چي مشکل وجود داره را ناشي از تحريم مي‌دانيم و از همه مهمتر تا وقتي که هشتاد درصد بودجه کشور از نفت تامين ميشه ، و حتي براي تامين هزينه هاي انرژي هسته اي باز هم به پول نفت محتاجيم ، آن وقت شما مي فرماييد چکار کنيم. سي سال از انقلاب مي‌گذره يکي بگه چقدر ميزان واردات ما کم شده ، همه اين هارت و پورت هايي که مي‌کنيم به خاطر پول نفته که اگه نباشه ، معلوم نيست حقوق اين لشکر بي حد و حصر وابسته به دولت را از کجا بايد تامين کرد. (2501442) (alef-10)
 
سیاوش
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۴:۱۸:۴۲
منظورتون خودت و نه نفر ایرانی رشیدی هست که ذیل کامنت شما رای مثبت دادن دیگه.امیدوارم ناخواسته یا خواسته خود را کل ملت ایران ندانید چون جمله شما بوی خودکامگی میده که خیلی از استعمار خارجی خطرناک تره.دوره هوچی گری به سرآمده برادر. (2501915) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۶:۵۹:۰۰
لطفا از طرف همه ی ایرانی ها صحبت نکنید ، بلی شرایط تحریم برای "پیشرفت " جیب بعضی ها بسیار مفید و پر از فایده های فراوان است نه برای ملتی که برای داروی سرطان باید به همه جا سر بزند و آن را از جیب دلالان به چند برابر قیمت بخرد (2501942) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۱:۳۶
به عنوان یک عاشق ایران اسلامی به تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان عرض می‌کنم باید به منزله کشتی‌گیری باشند که وسط میدان با ایجاد نرمش به دنبال اجرای انواع فن بدل به رقیب باشند و پیروز از میدان بیرون بیایند، و الا ضرر کرده‌ایم و شوکت و عظمت ایران را پایین آورده‌ایم. (2500784) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۱:۴۹
عجیب این است که دولت آمریکا مذاکرات هسته‌ای را به تمام و کمال به اسرائيل ارائه می‌دهد ولی وزیر خارجه‌مان محتوای جلسات برگزار شده را از مردم و نمایندگان مجلس پنهان می‌کند و لو اینکه به قیمت استیضاح او تمام شود. (2500785) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۱۹:۱۱
چون تصمیمات در مملکت ما در مجلس گرفته نمیشه. شما مطمئن باش اونجایی که تصمصم گیری نهایی رو باید انجام بده در جریان قرار میگیره. (2501567) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۵:۴۴
تمدید شدن یا نشدن فرقث نمیکند.
مهم این است که ما همه باید از تیم مذاکره کننده پشتیبانی کنیم.
ما بهترین تیم مذاکره کننده را داریم و جای هیچگونه لرزیدن یا دلواپسی وجود ندارد (2500787) (alef-5)
 
امير حامد
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۴۹:۰۲
توافق امروز بهتر از فرداست. گاه لازم است راه امن تر اگر چه طولاني تَر را انتخاب كنيم. (2500790) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۶:۲۲:۵۲
توافق دیروز بهتر از امروز بود نه توافق امروز بهتر از فردا امروز دیر شده (2501218) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۵۱:۴۸
متاسفانه تجربه جنگ تحمیلی یکبار دیگر تکرار شد و یکبار دیگر در نبود فضای آزاد اندیشی‌ و خرد جمعی از همان سوراخ گزیده شدیم... حال اگر کشور ادامه دهد و بیشتر بٔر مواضع خود تاکید کند ، خو است دشمنان این مرز و بوم از اسرائیل تا اعراب و تا روسیه تامین میشود و اگر به خواهیم تغییر مواضع به دهیم باید بهای سنگین آن را به دهیم که در این مسئولین چنان شجاعت و جسارتی که در آنزمان بود دیده نمیشود، پس ایران بین دو گزینه بد بد و بدترین و بدترین مانده... واقعاً دست مریزاد ! (2500793) (alef-10)
 
حقگو
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۴۸:۴۹
صحبت این دوستمون بهترین تحلیل بود لطفا دیگران چند باره بخوانند (2501616) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۵۱:۵۲
این نوع نگاه کردن ساده انگاریست! شما از کجا می دانید که چانه زنی ها از کی شروع شده یا آن را گذاشته اند برای روزهای آخر، به هر حال موضوعات بسیار متنوعی در میان بوده که باید برای هر یک از آنها به شکل مفصل تصمیم گیری شده و نگاه ها به هم نزدیک می شده است، مثلا آب سنگین اراک که می شد نباشد، می شد به آب سبک تبدیل شود یا این که در حالت فعلی آب سنگین بماند اما به شکلی تغییر ساختاری داده شود که پلوتونیوم کمتری تولید کند.
یا مسئله فردو یا نیاز ایران به غنی سازی و ...
لذا این که ما کنار گود نشسته و فکر کنیم صحبت ها و چانه زنی ها به همین مقداری که ما از خبرها شنیدیم ختم شده یا صرفا در دیدارهای وزرای امور خارجه مطرح می شود، درست نیست.
در ضمن اگر مذاکرات شکست بخورد به ضرر همه است، شکست مذاکرات برای طرف غربی به معنی ادامه بی ثباتی در خاورمیانه، نظارت کمتر بر برنامه هسته ای ایران، عدم پذیرش محدودیت ها از طرف ایران و همچنین ادامه تحریم هایی است که شرکت های خود آنها هم از آن نفعی نمی برند، برای ما هم عده ای چنگال تیز کرده به تحریک لابی اسرائیل در کنگره امریکا منتظرند تا آنجا که می توانند کمربند تحریم را سفت و سفت تر کنند، همین مقداری هم که امکان واردات دارو، مواد غذایی، تجهیزات صنعتی و ابزار هست محدود شده و در نهایت به نفت در برابر غذا برسد. آن وقت چه باید کرد؟ نویسنده گرامی که صرفا گفته راه حل های جدید، کاش کمی زحمت می کشید و یکی از آنها را اعلام می کرد. کدام راه حل؟ لذا با شکست مذاکرات فضا به شدت رادیکال تر شده و اگر هم قرار باشد مذاکره ای دوباره انجام شود، بی تردید هیچ یک از طرفین نرمش فعلی را مگر در صورت تغییر شرایط نخواهند داشت، آن وقت باید دید که شرایط چه کسی تغییر می کند و برگ های برنده بیشتر دست کیست، البته در یک بازه احتمالا 5 تا 10 ساله، بازه ای که با رشد خیره کننده فناوری ها و صنعت، ما مجبور خواهیم بود تا با دور ماندن از ابزارهای نوین، هر چه بیشتر هزینه بدهیم و هر چه کمتر درآمد کسب کنیم. (2500794) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۵۱:۵۵
تــــــــــــــــــــــــــــــــــمــــــــــــــــــــــــــــــدیــــــــــــــــــــــــــــــد
یعنی خستگی نسل ها
فروپاشی تدریجی اقتصاد (2500795) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۰۷:۴۰
من موافقم. مرگ یکبار شیون یکبار .
اگر قراره با آمریکا بجنگیم همین الان اعلام کنید و گرنه باید همه مسائل حل شود . (2501338) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۵۳:۵۵

۱۲ سال گذشت و مطمئن باشید حداقل ۲۴ سال دیگر هم خواهد گذشت و همچنان ملت ایران بابت هر سال ، دهاه میلیارد دلار ضرر مستقیم و بسیار بیشتر ضرر غیر مستقیم خواهد کرد و در نهایت هم مانند عاقبت جنگ سرد برای شوروی یا کره شمالی چیزی برای کشور باقی‌ نخواهد ماند جز یک اقلیت که همه چیز را در دست خواهند داشت و همچنان با چند موشک و تانک شعار استقلال و ضدّ آمریکایی‌ بودن خواهند داد و همه چیز را در خود خلاصه خواهند نمود ، مانند ۱۲ سال گذشته!!!! (2500796) (alef-10)
 
majid r
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۹:۵۴:۳۳
آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند این جمله ایست که امام خمینی بیان فرموده و من هم به آن اعتقاد دارم.
ولی غلطها را آمریکا نکرد غلطها را کسانی انجام دادند که با تندروی و بی فکری و بازی خوردن از آمریکا و اسرائیل باعث شدند که پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت منتقل شود فرق شورای حکام با شورای امنیت این است که آمریکا و اسرائیل در این شورا فقط هر کدام یک رای دارند مثل بقیه کشورها ، ولی در شورای امنیت آمریکا حق وتو دارد.
حالا این نویسنده محترم و تمام مخالفان مذاکرات هسته ای باید بدانند که ایران را فقط آمریکا و غرب تحریم نکرد بلکه تمام کشورهای جهان تحریم کرده اند. (2500797) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۰۰:۴۳
در کدام دادگاه و کنفرانس بین المملی حرف های اینچنینی خریدار دارد (2501943) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۰۱:۰۵
هر وقت دو حریف درحال مبارزه هستند بهتر ین روش استفاده از چند نقشه همزمان است تا تمرکز حریف به هم بریزد دریک روش مطمنا حریف پیروز خواهد بود (2500799) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۶:۱۷:۴۴
از خواب بیدار شو حریف خواب نیست (2501205) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۱۰:۳۳
تمرکز آمریکا را می خواهی بهم بزنی ؟ (2501345) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۰۱:۱۶
آره خیلی پیشنهاد خوبیه اصلا چطوره اعلام جنگ کنیم بریم دنیا رو با خاک یکسان کنیم تا درسی بشه براشون تا هر چی ما میگیم رو گوش کنند (2500800) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۵۷:۲۹
عدم تمدید به معنی اعلان جنگ نیست. در ضمن حضراتی که معتقوند در مقابل زور باید زانو زد همین شیوه را در داخل هم اعمال کنند یک طرف زور دارد پس در مقابلش زانو بزنید. چرا نمیزنید؟
به این میگن استاندارد دوگانه (2501438) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۵۱:۰۱
منطق جواب دادنت اینه؟! (2501619) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۰۸:۱۷
چه افتخاری بخشی از پول ضبط شده ایران ازاد شد عجب کشور قدرتمندی هستیم در عوض تا میتونیم از حقوق کارمند و گارگر میزنیم تا پول ماموریت رفتن و معیشت سازی برای مدیران یه ذره نه تنها کم نشود بلکه به نسبت تورم هر ساله افزایش یابد . خوش بحال مدیران الکی نیست اینقدر جنگ قدرت در ایران قوی است. (2500802) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۱۱:۳۰
من مطمئنم همین امروز تمام تحریمها لغو شود هیچ تاثیری در وضعیت معاش کارگران و کارمندان اتفاق نمی افتد . (2501349) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۱۲:۴۷
مذاكرات ايران با ١+٥ ، قطعاً بازى برد-برد براى ما نخواهد بود ، در اين يك سال گذشته با حسن نيت رئيس جمهور محترم تمام كارتهاى در دست ايران سوخته شد ، در واقع طرف مقابل به أهداف خود رسيد بدون هيچ سرمايه گذارى جانى و مالى .
از ديدگاه من ايران ٢ راه پيش رو خواهد داشت يا باخت در صورت ادامه مذاكرات و يا ادامه سياستهاى غنى سازى اتمى و قطع مذاكرات به صورت يك طرفه ، كه در اين صورت باعث. ميشود طرف مقابل احساس باخت كرده و با دادن پيشنهادهاى بهتر ايران را به ميز مذاكره بكشاند . (2500807) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۱۲:۱۹
یرد - برد کجاست ؟ همین که پای میز مذاکره نشستیم یعنی باختیم . (2501350) (alef-10)
 
کریم
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۱۴:۱۷
اگر احساس باخت نکردن و احساس جنگ چی اونوقت؟؟؟؟ (2501953) (alef-10)
 
Hossein
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۱۴:۳۱
آرزوهای سیاسیتون را در قالب تحلیل به ظاهر منطقی مطرح کردید! نه خوشم اومد، آفرین! (2500809) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۰۱:۵۲
امثال نویسند منتظر همچنین روز هایی بوده و خواهند بود ! (2501944) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۱۶:۴۹
تمدید مذاکرات یعنی تمدید تحریمهای کنونی و همچنین طول دادن مذاکرات باعث میشود بالاخره جمهوری خواهان سرکار بیایند که عاقبت خوشی ندارد در هر حال به نظر من اگر الان توافق نشود هیچ وقت توافق نخواهد شد.من عراق یادمه چندین سال همینور عراق را بازی دادند و در رسانه ها دایم اسم عراق بود اینقدر گفتند که مردم همه جای دنیا باور کردند عراق بد است اخر سر هم حمله کردند و وضع کنونی عراق این است. (2500811) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۱۹:۰۱
موافقم اما کو گوش شنوا؟ چنان حیثیت خودشونو به این مذاکرات بند کرده اند که بعید است راضی به قطعش بشند. (2500814) (alef-10)
 
هادی یزدی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۲۱:۱۸
گزینه1. یعنی تمدید مذاکرات یعنی شکست زیرا برای تمدید مجدد هم مثل توافقی که در تابستان رخ داد5+1 بازهم امتیازاتی میخواهد و ما در دور بعدی مذاکرات چیزی در چنته نداریم که روی میز بگذاریم
گزینه2.توافق که بسیار بعید به نظر میرسد باعث میشود ما برای همیشه برنامه هسته ای دکوری داشته باشیم و برای سالها برنامه هسته ای مان عقیم خواهد شد. چون زیر توافقی را امضا کرده ایم با تغییر دولتها هم نمیتوانیم باز به توانمندی دوران قبل از ژنو باز گردیم
گزینه3. عدم توافق وشکست مذاکرات هم قطعا برای ما شکست خواهد بود
چون برای بازگشت به برنامه هسته قبل از ژنو حداقل دوسال باید کار کرد. ضمن اینکه تحریمها افزون شده و فشار بر اقتصاد ایران بیشتر خواهد شد
دلایل این اتفاقات:
عجله بیش از اندازه در توافق ژنو.که متاسفانه برای اعلام گزارش صد روزه ریس جمهور بود باعث شد تا امتیازات نقد بدهیم و وعده نسیه دریافت کنیم. اعتماد بیش از اندازه مسولان کشور به ظریف و تیم مذاکره کننده و انجام توافق ژنو ضربه مهلکی بود بر پیکره برنامه هسته ای کشور.
کافی است نگاهی به عقب بیندازیم و به هشدارهای دلسوزان که لقب دلواپس گرفته اند بیندازیم. پیش بینی انها تقریبا درست از اب درامد.
خوش بینی به امریکا ومتحدانش اینگونه مارا در تنگنایی قرار داد که نه راه پس داریم ونه راه پیش.
اینروزها یاد تعبیر برد برد افتادم
اما با تفسیری دیگر
نتیجه هرچه باشد برای غربی ها برد برد است وبرای ما باخت باخت (2500815) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۱:۲۰:۲۸
آره عزیزم خیلی چیز های دیگه مونده
1- زمانی میرسه که حتی یک بشکه نفت هم نمیتوانیم بفروشیم
2- به هیچ فرد ایرانی ویزای ورود به هیچ کشوری اعطا نخواهد شد
3- حتی دسترسی به اینترنت هم از بین خواهد رفت
4- حتی یک پسته هم نمی توانیم از کشور خارج کنیم

شاید این نظر را مسخره بدانید
کافی است نگاهی به همسایه هایمان بیندازید، همه به ما چنگ و دندان نشان می دهند، همه خصم ما هستند و آرزوی نابودی ما را دارند (2501651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۳۰:۵۰
الانم پول های ازاد شده دست ایران رو نگرفته فقط واریز شده داخل کشور چین تا ایران فقط از چین مجبور بشه کالا وارد کنه.....می توانید واردات (خودرو،کالا ها،کلاه و ...)کاملا احساس کنید.بجاش ایران تمام خواسته های غرب کامل انجام داده واین اصلا منصفانه نیست (2500818) (alef-10)
 
کارشناس
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۳۱:۲۸
ما در مذاکرات تا حال هیچ نفعی نداشته ایم ولی انان جلو پیشرفت هسته ای مارا گرفته اند و غرب سعی دارد در صورت عدم توافق با تمدید های مکرر ایران را به این نحو نگه دارد که به هیچ و جهه به صلاح کشور نیست و نخواهد بود حرف اول را مقام معظم رهبری فرموده است مبنی بر اینکه من به این مذاکره خوش بین نیستم والا خانم اشتون هر روز با تعویض لباس های رنگانگ خود در صحنه حاضر و با خندهای دروغین خود مسئولین ایران به باد مسخره گرفته است (2500819) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۳۶:۴۹
شکست مذاکرات باعث تحریمهایی به مراتب شدیدتر خواهد شد و بدترین گزینه است . مخالفان توافق هسته ای ، میدانستند که با تشدید تبلیغات درباره نابودی اسرائیل ، میتوانند باعث تحریک تندروها در امریکا و مانع تراشی آنها در مذاکرات شوند و همین کار را هم کردند . حجم تبلیغات برخی سازمانها علیه امریکا و اسرائیل ، در یک سال گذشته به مراتب بیشتر از سالهای قبل بود (2500824) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۴۷:۵۰
تمیدید مذاکرات هیچ سودی برای ما نداره (2500831) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۴۹:۰۶
باید همه مسائل و جوانب را در نظر گرفت ایا خارج شدن از مذاکرات چه چیزی عاید ما می شود و چه چیزی بدست می آوریم تنها چیزی که بدست می آوریم نا امنی کشورهای مستکبر است و ایجاد ترس و دلهره در آنها ولی ایا انها قادرند ایران کاملا ایزوله کنند تا حتی فرش و پسته هم نتواند بفروشد کشورهای همسایه چقدر همراه ما هستند ایران الان بین بد و بدتر گیر افتاده چونکه نامردهای چینی و روسی به قطعنامه های تحریمی رای دادند یعنی موافق تحریم هستند شیخک های خلیج فارس هم از ایران قدرتمند به شدت در هراسند و هماسیه های شرقی در حالت نه خوب و نه بد با ترکیه هم اختلافات عمیق سیاسی بحران سوریه هنوز جمع نشده و امکان تشدید ان هم می رود اگر ایران اقتصاد قوی غیر قابل تحریم داشت حتی می توانست ازمایش هسته ای هم انجام دهد و جهان را تکان اساسی بدهد که مستضعفین عالم صاحب سلاح برتر تاریخ شدند بزرگان مملکت باید همه موارد را در نظر بگیرند و تقسیم بندی جهانی نسبت به منافع ایران چگونه است فقط اگر توان نظامی بستن تنگه هرمز در صورت تحریم کامل را داشتیم هیچ باکی از تحریم ها نداشتیم ولی توان نظامی ما برای بستن تنگه هرمز حداکثر یک ماهه است در صورت بروز هر جنگی ای کاش می توانستیم با زدن همه چاه های نفت منطقه هزینه تحریم ایران را تا بی نهایت بالاببریم و هزاران ای کاش دیگر که توانش را نداریم و عاقلانه این است بر روی چیزهای نداشته شرط بندی نکنیم و به امید روزهای بهتر صلح حدیبیه را امضائ کنیم تا با نیروی بیشتر و برتر حمله کنیم امداد غیبی هم نصیب انسانهای نادان و ناتوان نخواهد شد این را جنگ های ایران و روس ثابت کرد امداد غیبی در حالت برابری سلاح و نیروست (2500832) (alef-10)
 
Alireza
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۰:۵۸:۵۹
ایشالا که بهترین حالت اتفاق بیفته

ولی خوب شده که نویسنده به جای دکتر ظریف سرپرست تیم مذاکره کننده نیست وگرنه با این کاراش کلی هم تحریم نصیبمون میکرد. (2500833) (alef-10)
 
جاوید
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۰۱:۲۴
تمدید مذاکرات یعنی بازیچه شدن بیشتر،تمدید مذاکرات یعنی مسخره کردن ملت ،تمدید مذاکرات یعنی بازی دادن ایران ،تمدید مذاکرات یعنی هر چیزی به ضرر ایران.اگه الان به نتیجه نرسن مشخصه که هدفشون به نتیجه نرسیدن مذاکرات هست. (2500836) (alef-10)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۰۵:۰۰
با سلام و یاد او خسته نباشید دلاوران تیم مذاکرکننده ایرانی در مقابل 5+1خدا قوت سرفزان تیم مذاکر کننده در مقابل شیاطین درود بر شما که دلواپسی ما را از مکر و فریب شیطان و این که آنها دنبال بهانه هستند و حال که نه دلاور جانباز دکتر جلیلی و نه جناب محمود خان نیست و اینبار لبخند ومدارا و سکوت در مقابل اهانت ها بود دیگر جه مرکشان است این بار لبخند مرد سیاسیت مدار ما جناب ظریف بود چرا بهانه میآورند روزنامکه های مدعی اصلاح طلب این بار چرا از مکر و نامردی کدخدا تو خالی در مذاکرات به مردم نمیگویند تشت رسوایی این آدمکشان زنان و کودکان در جهان توسط لبخند جناب ظریف به صدا در آمده بنویسید بهانه بود نه محمود بود نه جلیلی این بار لبخند بود سایت الف تحلیل کن این بار این استکبار درنده خوی چرا بهانه میآورد (همجنس بازان ......را )شرط مذاکرات هسته ای است دست خدا بالاترین دسشت ها است و جه خوب اینها و حامیان پوچ داخلی را برای نسل جوان رسوا کرد تیم لبخند مچکریم (2500838) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۵۷:۳۶
خیلی از مسائل پرتی بابا (2501439) (alef-10)
 
sam
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۰۸:۰۷
با سلام

بنده در باب حقوق بین الملل و نیز سیاست های آن هیچ تخصصی ندارم ولی با عقل ناقص خود به استنباط های ذیل دست یافته ام که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

1- واقعیت این است که مجموعه غرب چندان با ما صادق نیست .آنها در باطن خود هدف دیگری را پی گیری می کنند و در ظاهر چیز دیگری می گویند.من حتی به برخی از سیاستمداران غربی که از ما هم تعریف و تمجید هم می کنند نیز مشکوکم،به نظر می رسد که همه شان دروغ می گویند.اگر غرب صداقت داشت این همه تحریم های ظالمانه را برعلیه مان وضع نمی کرد. به نظر من غرب از فرهنگ ایرانی و استقلال آن خوشش نمی آید و به دنبال تضعیف کامل است.اگر غرب دنبال حل و فصل مذاکرات بود این قضیه را 12 سال طول نمی داد.

2- واقعیت تلخ این است که غربی جز زبان زور و قدرت چیز دیگری را درک نمی کنند. غربی ها با آن که در ظاهر بسیار قدرتمند هستند ولی در باطن آدم های بی هویتی هستند که آرمانی جز رفاه و پول و لذت ندارند.این افراد اگر در مقابل خود مقاومتی را حس کنند سریع عقب نشینی می کنند.نمی گویم که امریکا قدرتی پوشالی است بلکه این را خاطر نشان می کنم که آمریکا آنطور که بعضی از ماها فکر می کنیم محکم و یکپارچه نیست.این ابرقدرت نقطه ضعف های زیادی دارد که پاشنه آشیل اش است. پاشنه آشیل آمریکا در منطقه خلیج فارس عدم شناخت و ناآگاهی نسبت به آرزوها و آمال و فرهنگ مردم این ناحیه است.

3- در مقابل مکر و فریب غربی ها هم ما باید با تدبیر عمل کنیم. باید حقیقت مداکرات را برای ملت تشریح کرد تا معلوم شود که غربی ها چقدر در ادعاهای خویش صادقند. باید باطن فریبکار انها را برای ملت افشا نمود. این کار باعث می شود که حقیقت ماجرا روشن شده و خیلی از توهماتی که نسبت به غرب و آمریکا و حسن نیتشان! وجود دارد فرو بریزد.این عمل سبب همبستگی ملی می شود. زنده باد ایران!

با تشکر (2500841) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۱۷:۳۶
از شعار دادن که بگذريم بايد بگوييم که الان واقعا اين ايران است که گوشه رينگ گير کرده است. ايران در حال حاضر دو گزينه دارد يا اينکه شرايط غرب را بپذيرد و توافقي را به شرط "تعليق " تحريم ها بپذيرد که مسلما به هيچ وجه صلاح نيست . گزينه ديگر هم اين است که فعاليت هاي هسته اي را از سر بگيرد به حالت قبل از توافق ژنو برگردد که آنهم به خاطر تبعات احتمالي آن مطلوب نظام نيست. بهترين حالت اين است که ايران توافق موقت ديگري با طرف هاي مقابل امضاء کند اما با امتيازات بيشتر نسبت به توافق ژنو که اين نيز لازمه اش چانه زني مناسب گروه مذاکره کننده هسته اي است . ايران بايد موضوع هسته اي را تا دولت بعدي آمريکا مديريت کند چون تاريخ نشان داده است جمهوريخواهان بيشتر اهل معامله اند تا دموکرات ها. البته اين نکته را هم بايد ذکر کرد که هرگونه توافق موقت ديگري نبايد دستاويز گروه هاي سياسي براي کوبيدن گروه مذاکره کننده هسته اي باشد چون اين مسئله ، مسئله اي ملي و فراجناحي است. (2500846) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۹:۵۲:۵۹
توافق به شرط "تعليق" هیچ اشکالی ندارد. به شرطی که تعلیق یکجا باشد و در ادامه لغو تدریجی مانعی ندارد. (2501517) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۱۸:۲۸
عدم توافق براي ايران از لحاظ اقتصادي و معيشت مردم فاجعه بار خواهد بود چرا كه ما و جهان
از لحاظ اوضاع سياسي و اقتصادي در شرايط حتي دو سال پيش هم نيستيم و طبيعي است
كه در شرايط بحراني پيشرفتي كه ما بدنبالش هستيم اتفاق نخواهد افتاد ولي بهر حال اميد
انچه كه پيش خواهد امد به صلاح ملت باشد (2500848) (alef-10)
 
fatemeh
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۲۲:۴۸
این تحلیل واقع بینانه نیست و در بین تحلیلگران داخلی و خارجی کسی را ندیدم که بدترین سناریو را به مذاکره کنندگان پیشنهاد دهد. بر خلاف تصور تحلیلگر محترم در یک سال گذشته بسیاری از توافقات صورت گرفته و قسمت عمده پل حل اختلاف بین دو طرف ساخته شده است. عقل سلیم نمی گوید که به جای تلاش برای ادامه ساخت پل و پایان کار کل پل را ویران کنیم و به نقطه صفر برگردیم. اگر امکان توافق جامع تا سوم آذر وجود نداشته باشد یک توافق موقت و ادامه مذاکرات راه معقول است. (2500853) (alef-10)
 
نادری
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۲۹:۵۰
کسانی که فرصت رفع تنش را از دست دادند تا خود را شجاع نشان دهند کجایند? باید به خاطر بی تدبیری و خودخواهی و ضرر زدن به ایران محاکمه شوند (2500860) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۳۵:۴۰
به نظر من هم یا توافق یا عدم توافق نشود گزینه دوم اصلا به نفع ما نیست . (2500865) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۵۳:۵۶
وقت کشی بهترین راه برای پیشبرد برنامه هسته ای و موشکی مان است .

کم کم باید اونها را سوپرایز کنیم . (2500882) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۲۰:۱۲
اونا ما رو سورپرایز نکنن یه وقت؟؟؟ (2501959) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۵۹:۲۵
تمدید توافق هسته ای به نفع کشور ما نیست چرا که این خودش یک نوع وقت کشی است برای به چالش کشیدن زیر ساختهای هسته ای ما باید سعی شود این توافق در روز سوم اذر صورت گیرد در غیر اینصورت باید تدابیر محکمتری در جلو زیاد خواهی غرب انجام پذیرد چرا که اگر این توافق صورت نگیرد باید پی به دشمنی انها با ایران برده شود چونکه انها دیگر قابل اعتماد نخواهند بود ولی انشالا اینطور نخواهد بود چونکه عدم توافق در طولانی مدت به ضرر خود انها خواهد بود (2500884) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۲:۰۹:۱۸
تمدید شود بهتر از آن است که کلا منتفی شود (2500896) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۲:۴۵:۵۱
قرار بود صد روزه حل شه. صبر کن هنوز صد روز نشده. البته به حساب این دولت. (2500927) (alef-5)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۵۸:۰۲
به حساب دولت قبل چی؟ (2501628) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۰۲:۵۲
اگر امثال شما ها کارشکنی نمی کردید می شد (2501945) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۳:۳۲:۲۳
به هیچ عنوان به نفع ایران نیست / ایران باید این قول بگیره با تعلیق یک مدت مشخصی تمام تحریمها یکجا برداشته بشه /اگه طرف مقابل هم تحریمها نخواهد یکجا یا عمده تحریمها برداره مشخص میشه آنها هم اهداف بسیار ستیزجویانه ای علیه ایران تدارک دیدن (2501005) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۳:۵۰:۰۴
اگر توافقی حاصل نشود بهتر است تا تمدید شود . چون هر چه بعد از این زمان بگذرد نفع ما بیشتر خواهد بود تا طرف غربی . ابتدا ممکن است که غرب شروع به تحریم بیشتر کرده و بخواهد بر ما فشار بیشتری وارد کند اما زمان زیادی نخواهد کشید که غرب با موضع بسیار ضعیفتر و شتاب بیشتر برای دادن امتیاز و حل مساله اقدام خواهد کرد . اگر توافقی حاصل شود که مسیولین ما آنرا قبول داشته باشند بازهم زمان زیادی نخواهد کشید که ما به تمام اهداف خود برسیم بهرحال هر دو طرف قضیه در نهایت پیروزی ما را در پی خواهد داشت اما حد وسط آن می تواند برای ما زیان بار و برای غرب سود داشته باشد هرچند که بازهم مقداری از تحریمها برداشته شود و مقداری نیز از پولهای بولکه شده ما بدستمان برسد با این حال احتمال زیان ما بیشتر خواهد بود . پس بهتر است اصلا در مورد حد وسط فکر نکنیم یا رومی رومی و یا زنگی زنگی . (2501025) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۷:۱۷:۴۷
تمدید توافق گزینه خوب برای غرب و بسیار ضعیف برای ایرانه. غرب تو توافق ژنو از همه نظر رشد برنامه هسته ای ایران رو متوقف و تو بعضی موارد مثل غنی سازی 20% هم کامل به عقب روند. حتی برای اولین بار به معادن ایران هم دسترسی پیدا کرد! اما در ازاش تقریباً هیچ امتیاز خاصی نداد و همه برگهای برنده رو تو جیب خودش نگه داشت! حالا چرا باید از تمدید توافق ناراحت باشه؟؟ واقعیت اینه که اگر اونها به دنیال به نتیجه رسیدن توافق هستند به خاطر اینه که برنامه هسته ای و در نتیجه مقاومت ملت ایران رو بیشتر از این متوقف کنند. و اگر این گزینه محقق نشه طبعاً به تمدید توافق هم کاملاً رضایت خواهند داشت. (2501269) (alef-10)
 
حجت
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۷:۲۴:۲۰
نه بابا امریکا هیچ وقت توافق نمیکنه با ایران به شرطی که ایران همه چیز رو تعطیل کنه
ایرانم الکی خودشو انداخته به اینا که تحریم رد کنه
ادم عاقل میدونه هم نشینی با امکریکا و همسال اونا جز بدبختی نیست - افغانستان عراق ووووو
چرا الکی امید دارید توافق بشه توافق نمیشه چون اونا نابودی کامل همه چیزو میخوان
اگرم توافق بشه شک نکنید ایران تسلیم شده
ما الان چند ساله تحریم هستیم توافق نکنن میخوان چی رو تحریم کنن؟؟
مگه چیز دیگه ای هم مونده که بخوان تحریم کنن؟؟ (2501276) (alef-10)
 
mohammad
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۸:۰۷:۲۶
این قدر که تحریمها از نظر روانی اثر داشته تو واقعیت اینجوری نبوده (2502013) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۲۹:۳۷
درهرصورت چیزی که مهمه این هست که ما در کشور بیماران سرطانی و بیماریهای مختلف داریم که نیازمند داروهای غرب و آمریکاهستند بنابراین اگر مذاکره نمیشد و ایران عقب نشینی نمی کرد با تحریم دارویی جان بیماران به خطر می افتاد درسته که همه چی دست خداست ولی دارو هم لازم هست مسئله مذاکره با جان میلیونها بیمار پیوند خورده و ایران چاره ای جز کوتاه امدن ندارد مخصوصا اینکه با وجود انرژیهای خورشیدی نیازی به انرژی هسته ای نیست و تاسیس نیروگاههای هسته ای و ریختن ثروت ملی که تماما به باد رفت ودر حقیقت دور ریخته شد موجب زیان دیدن مر دم شد
نظر شما درجامعه فعلی منسوخ و مورد قبول مردم نیست (2501389) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۸:۵۱:۴۱
نمردیم معنای ضرب االاجل را فهمیدیم (2501427) (alef-10)
 
موسی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۹:۳۳:۱۲
زمان بیشتر برای ایران ضرر دارد ارزش پول ایران رانگاه کنید بعد این حرفهای مفتت بزنید. (2501488) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۰۸:۰۳
به نظر من ادامه این روند در کل به نفع ما نیست چه توافق بشه چه نشه . نباید تو تله وقت کشی آمریکا بیفتیم . باید کارو یکسره کرد یا رومی رومی یا زنگی زنگی (2501545) (alef-10)
 
نوروززاده
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۰۸:۵۹
خیلی خوبه که بهترین تیم مذاکره کننده از طرف ایران به5+1رفته است خیلی خیلی خوب است که همچنین تیمی داخل کشورمان تشکیل دهند تایک سری ازفرست طلبان سواستفاده نکنند اکه داخل کشورماها به هم دیگه خیانت واز همدیگه به جایی حمایت دزدی نکنیم امید تیم مذاکره کنندگان رابالا میبریم تا دست خالی برنگردن (2501549) (alef-10)
 
میابی/مدیر وبلاگهای خبرمرندومرندقلم
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۱:۴۳:۱۴
اگر زیاده خواهی آمریکا ادامه داشته باشد تا این زمان ما پیروز این میدان مذاکره هستیم.
اولا: ایران هراسی از بین رفته است.
ثانیا: ممالک دنیا فهمیده اند که ایران اسلامی دارای یک قدرت در خاور میانه است.
ثالثا: کشورهای کمتر توسعه یافته درفکر انرژی هسته ای افتاده اند.
رابعا: داشنمندان هسته ای ما درطول دوره مذاکره هسته ای دست از کار نکشیده اند ودرفعالیت هستند.
خامسا: ملت ایران در این مذاکره همیشه وحدت خودرا حفظ نموده اند وگوش به فرمان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی امام خامنه ای می باشند.وتمام جناح های سیاسی بجز اصوالگرایان تند رو واصلاح طلبان تندرو.البته این دو طیف هم لجبازی میکنند.
سادسا: ووووو
اگر دوباره میخواهند تمدید کنند به ضرر ماست. (2501676) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۲:۲۹:۵۱
اگرتمدید‌مذاکرات بمعنای تکرار ترجیع‌بند وضعیت ‌موجود یکسال گذاشته ومذاکرات کج‌دار ومریز فعلی باشه که معلومه نه‌تنها دردی از دردهای ما رو دوا نمیکنه بلکه ماراازمسیری که باعث تعالی مملکت وراه برون رفت از مشکلات ‌که همانا اقتصاد مقاومتی است باز میدارد وادامه وضعیت فعلی فقط بنفع دشمنان ماست (2501724) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۲:۳۰:۰۷
خیر، بلاتکلیفی اقتصادی، ایران (بلکه هر کشوری، حتی آمریکا یا چین) را از پا در میاره. بنفع ایران خواهد بود تا شرایط تضمین فعالیت های صلح امیز را بدون شرط و شروط گذاشتن، فراهم کند تا تحریمهای اینها، برداشته بشه و ایران بتونه به اوج خود دوباره برگردد. در دراز مدت، این بنفع ایران خواهد بود. بنفع مردم هم خواهد بود. خواست آمریکا، فقط تضمین برای عدم دستیابی به بمب اتمی هست. ولی میبینیم در اخبار، که ایران اجازه بازدید به بازرسان سازمان را نمیده. پس ظاهرا سیاست ایران، به نرسیدن توافق میباشد،چرا که در این موضوع، موضع طلبکار را گرفته. (2501725) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۱۴:۵۵:۳۶
برادر من داری بی انصلفی می کنی حالا دیگه هر کسی میدونه که ایران دنبال ساخت سلاح اتمی نیست (2502863) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۲:۳۹:۵۱
بابا سرکارمون گذاشتن ساده نباشید (2501738) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۳:۰۱:۵۶
از زاویه دیگری نگاه کنیم. تمدیدهای طولانی یعنی خزش آهسته کشورمان به سمت انزوا و خو کردن به آن. آیا آمریکا ما را کره شمالی دوم خواهد کرد؟ (2501760) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۳:۲۴:۴۶
نرمش قهرمانانه ما را از این بن بست خارج مینماید (2501790) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۳:۴۲:۲۱
این دولت یازدهم همه وقتش برای مذاکرات داره تمام میشه الان به سال از گذشت این دولت داره می رسه هنوز گیر مذاکرات هست و هنوز هیچ تحرکی توی داخل کشور نکرده انگار همه چی اش مذاکرات هست بعید می دونم به توافقی برسند همه اش تمدید میشه (2501803) (alef-10)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۳:۵۸:۲۳
همه ما چه عوام و چه خواص میدونند که در 35 سال گذشته چه اتفاقات بزرگی بین ایران و جهان بخصوص بین چندین کشور قدرتمند جهان افتاده است و چه دیواری از بی اعتمادی و ترس و ناامیدی بین ما و اونها کشیده شده است.البته این یکسال مذاکرات بسیار سخت و فشرده و بسیار پیچیده بوده است.من فکر میکنم که هرچه باید بین ما و اونها صحبت شود شده است.و باید بین توافق و عدم توافق یکی را ما و اونها انتخاب کنیم و تمدید به نفع ما نیست و عدم حضور سفیر روسیه در این مذاکرات نشانه مستقیم و روشنی است که دیگه ادامه مذاکرات فایده ایی ندارد و آمریکا و غرب دارند زیاده خواهی میکنند. (2501819) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۰:۰۹:۵۲
برخلاف فرمایش نویسنده گزینه چهارمی هم وجوددارد یعنی رسیدن به رئوس توافق و کاربرروی جزییات تا آینده قابل پیش بینی
در این گزینه بافرض این که رسیدن به جزییات توافق در وقت پیش رو تا زمان انقضای توافق نهایی امکان پذیر نیست.
در دو مرحله نخست به سرفصل های توافق می رسیم سپس رسیدن به جزییات را
به آینده مشخص موکول می کنیم.این سرفصل ها متضمن به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی در ایران و جدول لغو تحریم می تواند باشد .تضمینی عملی که به امضای یک رییس جمهور ایالات متحده برسد.با چنین تضمینی رییس جمهور بعدی هر کس که می خواهد باشد مجبور به توافق در جزییات خواهد بود.یعنی در بدبینانه ترین حالت که درزمان باقی مانده با اوباما نتوانیم به توافق برسیم.این گره گشایی می تواند باب دیپلماسی بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا را بگشاید و برخلاف تحلیل نویسنده هر دو سو به یک معادله برد-برد برسند.
این صحبت نویسنده که به عدم توافق هم باید اندیشید را در خوش بینانه ترین حالت باید بیشتر به پند و اندرز یک دوست نادان ارزیابی می کنم چرا که دقیقا رسیدن به اوج خواسته های صهیونیست ها و لابی سعودی است تا عدم توافق را پیراهن عثمان کرده تحریم ها را تا حدرسیدن به برنامه نفت در برابر غذا بر علیه ایران پیش ببرند .
در فرصت باقی مانده تا رسیدن به توافق در جزییات تاثیر لابی شرکت های چند ملیتی بر دولت های غربی برای استفاده از بازار 77 میلیونی ایران نیز می تواند به نفع ایران عمل کند و آمریکا را برای رسیدن به توافق در جزییات در زمان مقرر تحت فشار بگذارد.
با این تحلیل نویسنده هم مخالفم که به پرسش های آمانو به عنوان یک گروگان برای روز مبادا نباید پاسخ داد.چون پاسخ دادن آخرین بهانه های داشتن یک برنامه مخفی نظامی موازی در ایران را از 5+1 می گیرد چون دیگر حتی به صورت تکنیکی هم نمی توانند به فعالیت ایران در جهت رسیدن به بمب هسته ای را به اثبات برسانند.
به نظر نگارنده چه خوب بود همه علمای دینی ایران اعم از شیعه و سنی به تاسی از مقام معظم رهبری فتوایی در مورد حلیت ساختن بمب اتمی بدهند.
برخلاف تصور نویسنده که در آن تاثیر سپید و سیاه انگاری پدیده ها در آن غیرقابل انکار است و ناخوداگاه انسان را به یاد دگماتیسم چیره بر افکار کمونیست های ایرانی از قبیل حزب توده می اندازد باید به رنگ خاکستری هم فکر کرد و دیپلماسی در واقع تلاش در جهت رسیدن به آنها است. (2501830) (alef-10)
 
احمدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۰:۲۱:۳۹
بیائید بدون هیچ گونه بغض سیاسی وفردی برای موفقیت تیم مذاکره کننده کشورمان ختم صلوات ، دعا و راز ونیاز بدرگاه خداوند متعال داشته باشیم که موفقیت این عزیزان سربلندی اسلام است (2501843) (alef-10)
 
عالی محمودی
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۰:۲۹:۲۰
آقا من یه کارمند زیر زیر خط فلاکت هستم آقایانی که جیبتان پر هستش و باکی هم ندارین لطف کنید فقط یکبار گوش کنید:من تحریم نمیخام من صلح و آرامش میخام من حقوق سال گذشنه رو که هنوز نگرفتم رو میخام من میخام حقوقم تا نیمه ماه برسه. من هسته ای به هر قیمت نمیخام این
همه تحریم و جنجال چه کمکی به امثال من میکنه.اگه این پیام رو منعکس نمیکنید که مطمینم خواهشا به گوش شنوای توکلی برسانید. (2501846) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۳:۱۳:۰۸
مذاکره در شرایط تحریم یعنی همین. اول باید تحریم ها بطور کامل لغو و شرایط برای ایران عادی شود. بعد میتوان مذاکره کرد. ولی زمانیکه تحریم باشد چه مذاکره ای. این یعنی هر چه انها میگویند ایران باید بگوید چشم و این پایان ماجرا نخواهد بود. امریکا و همدستانش بازهم خواهند خواست اینها همه اش بهانه است . اینها دنبال براندازی هستند. و در این لایه ها منظور اصلی شان را پنهان میکنند. از همان اول هم تیم ظریف در ژنو غافیه را باخت. تسلیم اینها شد. (2501907) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۴۹:۳۵
اگر برگرديم به سال گذشته نه تو ماني و نه من سرنوشت ليبي و عراق و سوريه در انتظار ماست. مثل اينكه يادمون رفت پارسال استامينوفن هم ديگه گير نميومد، تو رو خدا عاقل باشيد (2501983) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۱۵:۰۱:۳۸
دولت باید توافق رو هرچه سریعتر به سرانجام برسونه . (2502896) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
آيا تمديد توافق هسته ای به نفع ايران است؟