نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 457124
گام نخست افرادجویای کار چیست؟
بخش اقتصادی الف، ۸فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۳
چند عامل مهم در بروز پدیده بحران بیکاری طی بیش از یک دهه اخیر موثر بوده است؛ نخست، توسعه سیاست‌های آموزش عالی و به تبع آن تشویق جوانان به تحصیلات دانشگاهی است که متاسفانه این موضوع باعث افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی و ایجاد تاخیردر اشتغال محصلان شد تا بازار کار با یک جمعیت انباشت بیکار مواجه شود.

در عین حال به گفته بسیاری از مسئولان دولتی، توجه به ارائه آموزش‌های مهارتی در دانشگاه‌های کشور مغفول مانده و خروجی نظام آموزش عالی در برخی دانشگاه‌های کشور، فارغ التحصیلان بدون مهارت‌های مورد نیاز با بازار کار است.

یکی دیگر از عوامل بروز بحران بیکاری، عدم ایجاد اشتغال متناسب با ورودی متقاضیان شغل است به طوریکه اواخر سال ۹۵ بود که مشاور اقتصادی رئیس جمهور اعلام کرد نرخ رشد اشتغال در سال‌های ۸۴ تا ۹۲ صفر بود. اگر این نرخ مورد تایید باشد عملا در این سالها فقط به جمعیت بیکار کشور اضافه شده است.

از سوی دیگر، بسیاری از جوانان به دلایلی چون تمایل به مدرک گرایی وارد دانشگاه‌ها شدند و عملا از آموختن مهارت‌های لازم دور ماندند تا امروز نبود مهارت مورد نیاز بازار کار در بین جوانان، یکی از دلایل بیکاری باشد.

واقعیت این است که آموزش‌های صرفا تئوری بدون داشتن مهارت جایگاهی در بازار کار ایران و حتی دنیا ندارد؛ ظرفیت استخدام‌های دولتی به حداقل رسیده و غالب استخدام‌ها در شرکت‌های خصوصی، کارگاه‌ها و موسسات متمرکز شده که این بنگاه‌ها به عنوان بخش خصوصی صرفا به مدارک تئوری قانع نیست بکله مهارت انجام کار، مهمترین اولویت استخدام در این واحدها است.

بنابراین نخستین گام برای ورود به بازار کار، کسب مهارت مربوط به رشته مورد علاقه است و آمارها نشان می دهد افراد دارای مهارت در بیشتر موارد توسط کارآفرینان و صاحبان کسب و کار به کار گرفته می شوند.

بر اساس آخرین آمار در سال ۹۵ حدود ۵۷ هزار نفر از افراد جویای شغل در کاریابی‌های استان تهران ثبت نام کردند؛ نکته جالب اینکه تقریبا معادل همین میزان افراد جویای کار، فرصت شغلی از سوی کارآفرینان و کارفرمایان برای جوانان وجود داشت اما فقط ۲۱ هزار نفر از این ۵۷ هزار بیکار، مشغول به کار شدند و حدود ۳۶ هزار نفر دیگر به دلیل اینکه مهارت لازم  نداشتند به بازار کار معرفی نشدند. نکته دیگر اینکه بیشتر افرادی که به فرصت‌های شغلی معرفی نشدند دارای تحصیلات دانشگاهی بودند اما مهارت کافی برای انجام کار نداشتند. این آمار نشان می دهد افراد دارای مهارت حتی بدون مدرک دانشگاهی وارد بازار کار شدند.

هر چند نقش آموزش‌های دانشگاهی و آکادمیک در نظام آموزشی کشور اجتناب ناپذیر است اما مهارت گام نخست برای فعالیت در بازار کار است.

در اغلب نظام‌های آموزشی دنیا دوره متوسطه به دو بخش نظری و فنی و حرفه ای تفکیک می شود. آموزش‌های نظری، افراد را برای ورود به دانشگاه‌ و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دانش آموزان را برای ورود به بازار کار آماده می کند که به نظر می رسد تبلیغات و فرهنگ سازی لازم برای ترغیب افراد برای ادامه تحصیل در بخش فنی و حرفه ای صورت نگرفته است.

آموزش های فنی و حرفه ای آموزش‌هایی است که می‌تواند افراد جویای کار را برای احراز شغل آماده کند یا کارایی شاغلان را در انجام امور شغلی مربوطه ارتقا دهد؛ همچنین برای شاغلانی که به دلیل تغییرات تکنولوژی دچار کاهش کارایی می شوند امکان به روز شدن مهار را فراهم می‌کند.

متقاضیان آموزش‌های مهارتی می‌توانند با مراجعه به سامانه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور یا ادره کل آموزش فنی و حرفه ای استان خود در دوره‌های آموزش‌های مهارتی در آموزشگاه‌های دولتی یا آزاد ثبت نام کنند. همچنین یکی از راه‌های اشتغال به کار این است که افراد جویای شغل به کاریابی‌ها مراجعه و شرایط خود را اعلام کنند تا فرصت شغلی متناسب با مهارت به آنها معرفی شود.

اما آنچه که باید مورد توجه خانواده‌ها قرار گیرد، ارائه آموزش‌های مهارتی به فرزندان از سنین پایین است تا در سنین نوجوانی و جوانی شرایط برای ورود به بازار کار آنها مهیا شود.

بیکاری جمعیت فارغ التحصیل و آماده به کار کشور هم یکی از معضلات بازار کار کشور است که بنا به دلایلی چون نبود دستمزدهای کافی و مورد انتظار، تمایل کارفرمایان به نیروی کار ارزان و کمبود سیاست‌های تشویقی از کارفرمایان برای اشتغال فارغ التحصیلان در جمعیت ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت بیکار کشور قرار گرفته‌اند.

بی شک در کنار سیاست‌های دولتی که باید در گرو حمایت از واحدهای صنعتی، کارآفرینان و رفع موانع کسب و کار زمینه را برای اشتغال ایجاد کنند، اما این خود افراد هستند که باید به مسئولیت‌های فردی خود واقف باشند و مهارت‌های مورد علاقه برای ورود به بازار کار را در خود تقویت کنند. از سوی دیگر دولت هم باید با در نگاه کلان با جذب سرمایه گذاری، توسعه متغیرهای اقتصادی، شناسایی فرصت های شغلی منطقه ای و سایر سیاست های اشتغالزایی شرایط توسعه اشتغال را تسهیل کند.

معضل بیکاری نه تنها معضلی اقتصادی محسوب می شود که می تواند آسیب های اجتماعی را برای یک جامعه در پی داشته باشد؛ با این حال تبدیل شدن بیکاری به بحرانی برای کشور بر کسی پوشیده نیست؛ باید امیدوار بود که نامگذاری سال ۹۶ با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» آغازی برای تحول در  تولید و ایجاد اشتغال مولد باشد
مرجع : مهر
 
کلمات کلیدی : بیکاری، اشتغال، دولت یازدهم،آمار بیکاری
 
فوق لیسانس بدون پارتی و پول
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۰۸:۵۹:۰۹
داشتن تخصص و سواد مهم نیست
فقط داشتن یه پارتی خوب (4220640) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۸:۵۰
اقتصاد ایران بیمار ، وقتی تا پارتی نداشته باشی از استخدام خبری نیست دیگه مشخص چه خبر !!! (4220956) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۰۸:۳۴
به عنوان یک کار افرین و فعال بخش خصوصی - مهمترین نکنه برای به دست اوردن کار یک داشتن پشتکار و انگیزه در فرد کارجو و همچنین داشتن تمایل به یادگیری بالاست
همه افراد جامعه هر کدام در یک زمینه استعداد و هوش دارند و فقط کافی است برای رسیدن به هدف تلاش کنند
کسی که کار بلد نیست اگر غرور خود را زیر پا بگذارد و در یک شرکت 6 ماه یا یکسال کار اموزی برود بدون دریافت حقوق قطعا کارفرما متوجه ارزش او خواهد شد
دانشجو یان 7 سال در دانشگاه درس میخوانند و برای ان هزینه میکنند ولی حاضر نیستند یک ماه در شرکت برای کسب مهارت تجربه کسب کنند
برای بنده روزانه دهها رزومه شغلی ارسال میشود - افرادی که هیچ گونه مهارتی ندارند توقع حقوق بالای یک یا دو میلیون دارند
جامعه ما باید به سمت تربیت درست جوانان برود تا این گونه پیامها که میگوید باید پارتی داشته باشیم تا به کار برسیم ناشی از تفکر پشت میز نشنی و انگل بودن است
صحبت از حرف یعنی من علاقه دارم به جایی برسم که انگل جامعه باشم و نیاز به پارتی دارم که به کار برسم بدون اینکه هیچ به من بگوید بالای چشمت ابروست

مشکل دیگر بیکاری ما برمیگرد به قانون کار و سازمان تامین اجتماعی
اگر همین امروز قانون کار را باطل کنند من به شخص نیروی کار خود را از 30 نفر به 60 نفر افزایش میدهم (4221089) (alef-13)
 
محسن بندپی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۰۹:۰۰:۴۷
گام اول و آخر ، پارتی داشتن ، شرط لازم و کافی برای اشتغال به کار (4220644) (alef-3)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۰۹:۴۲:۱۸
بيكاري در نتيجه همه سياست ها وروش هاي غلط مسئولان كشور است آدمهاي ناتوان و فاقد هوش در بشتر مصادر مديريتي را با رانت و تملق در دست دارند بيكاري كشور مارا با غرب مقايسه نكنيد اولا ما داراي منابع غني و ثروت ريادي هستيم دوما اكثر سر مايه گذاري ما كاربر هستن تا اينكه سرمايه بر در واقع نرخ بيكاري ما خيلي از نر خهاي رسمي است اينمقداري كه سر كارند 50 در صد شون مازاد بر نياز در شركت هاي دولتي هستند واسه خاطر همين هاست كه ما خود 10 ميليوني 30 ميليون ميخريم (4220699) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۰۹:۵۹:۵۲
معلومه برادر ! گام اول دو قسمت داره ، يعني دو راهيه ! يا بايد طرف -- آقا احسان -- پدرش از
پولداران و سرمايه داران باشه ، كه در اين صورت مشكلي نيست !! ويا بايد يك نفر پيدا كنه كه يك
سفارشي ، يك توصيه اي ، -- نه كه حالا پارتي !! - ... اما آقا احسان ، نه باباش سرمايه داره ، نه
كسي داره كه بتونه براش كاري بكنه !! ... چندين ماهه كه دنبال كار مي گرده و حتي حاضر شده با مدرك " ارشد " دربان يك شركت بشه ، اما شركت بهش گفته : " فعلاً نياز نداريم ، ودر صورت نياز خبرش خواهند كرد " !! ... آقا احسان خيلي افسرده ، نا اميد شده است ، خيلي عصبي است !! ... پدر و مادرش جرأت ندارند كه حتي بهش بگويند : " آقا احسان بيا نون بخور " !! خيلي از كوره در ميره !! با جيغ و داد ، اعلام ميكنه كه اشتها نداره !! اما آقا احسان اشتها شو از دست داده !! ..مادر بزرگ هر روز و هر شب و هر نيمه شب داره براش دعا ميكنه كه دستي از غيب برآيد ر برايش كاري بكنه !! مادرش هم نذر كرده كه يك گوسفند نذر فقير و فقرا بكنه اگر كه آقا احسان كاري پيدا ... اما به نظر اين دعا گو اين طور مير سه ، كه راه حل تمام مشكلات ما پنج حرفه ، اول حرف " ق " دوم حرف " ا " سوم حرف " ن" چهارم " و " و پنجم بازهم " ن " كه در مجموع مي شود " قانون " !! قانون كه باشه ، همه مشكلات حلّ ِ حلّه !! ديگه با اجراي قانون ،آقا احسان همسايه ما ، با كاكا جان ساكن كپر آباد ، با اون بچه ميلياردر در شمال پايتخت با آن آقا زاده !! يكي مي شوند !!و به قول يك مَثَل قديمي : سيد قريشي با سياه حبشي مساوي ، برابر ،
برادر مي شوند !! ... شك نكن برادر ! اجراي قانون براي ما از نان شب هم واجب تر ... شك نكن
تصدقتم !! (4220717) (alef-13)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۵:۲۲
از مضرات سربازی اینکه تمام پسرها از ترسش سعی میکنن وارد دانشگاه بشن.بعد لیسانس باز هم از ترس سربازی سعی میکنن ارشد هر جای ممکن برن دختران نیز که وضعیت انفعالی دارند میرن دانشگاه تا وضعیت خودشون رو بهتر کنن و شانس های بهتری برای ازدواج داشته باشند . این شده که در طی سال ها هجمه به سمت ورود به دانشگاه باشه و عملا به حجم عظیمی از مهندسین مواجه باشیم که خیلیاشون سواد درست و حسابی ندارن.اصلا کشور ما به این تعداد مهندس نیاز نداره کشورهایی که وضعیت صنعت به مراتب بهتر و جمعیت بیشتر دارند به اندازه ما مهندس ندارند.اثرات جنبی منفی سربازی روی مسائل فرهنگي و اجتماعی از خود سربازی مهم تره. (4220881) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۵۰:۴۲
به دلیل رواج بی اعتمادی در جامعه . معرف و پارتی مهمترین عامل در اشتغال هست (4220905) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۵۳:۲۷
سطح بسیار پایین دانشگاه ها کشور را دچار مشکل جدی کرده است.
من حتی حاضر نیستم اساتید داشگاهی که در اون تحصیل کردم به عنوان کارآموز در شرکت بپذیرم (4220908) (alef-13)
 
ساسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۳:۰۳
به غير از پارتي گام مهمتر اين هست كه نهايت تا ديپلم درس بخونيد و بريد سازمانهاي فني و حرفه اي كار ياد بگيريد.چون فعلا بهانه اي بهتر از فني و حرفه اي پيدا نكردند براي سرپوش گذاشتن بر بحران بيكاري. (4220945) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۳۱:۲۴
گام نخست ازدواج کردن با پول بابایی

خرید خانه و ماشین با پول بابایی

زندگی کردن با پول بابایی (4220959) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۴:۲۹:۳۴
کلا در کشور ما قبل از دهه هفتاد نزدیک به 90 درصد سرمایه ها تقسیم شده بود. تا دهه هشتاد هم 8 تا 9 درصد دیگه تقسیم شد. بقیهش هم بین فقیر فقرا دست به دست میشه. کسی هم که اعتقادی به تولید ملی و حمایت و مغز و دانش و این چیزها اینها نداره.

من هم با این وضعیت دیدم پول اینجا گیر نمیاد. مجبور شدم رایزنی کنم یه آدم سرمایه اش رو از اونور دنیا بیاره اینجا...خخخ...مجبورم، مجبور! (4221037) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۴:۳۰:۲۸
ادعاي اشتغال زايي يا به خاطر نداشتن اطلاعات درست است يا انحراف افكار عمومي از مشكلات كلان ااقتصادي .
وقتي زمينه اشتغال وجود ندارد ، حتي اگر مشكلات آموزش عالي را هم حل كنيم ، بازهم معضل بيكاري رفع نمي شود ،
وظيفه دولت ايجاد اشتغال نيست ، وظيفه دولت ، ايجاد رمينه اشتغال است ،
اصولا"‌همين كه فكر مي كرديم بايد جوانان را سركار فرستاد باعث شده است كه اين صف عظيم بيكاران ايجاد شود ،
رفع موانع توليد ،‌اصلاح ساختار بانكي ، رفع انحصار در واردات و صادرات و جلوگيري از قاچاق كالا راههاي اشتغال آفريني است (4221040) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۳۴:۵۴
در مملکت بشدت سرمایه داری ما صحبت از کار بی معنیه! اوناییم که سر کارن این قدر کم میگیرن که فی الواقع بیکارن (4221110) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۴۸:۴۵
یه فکری هم به حال تنبلی جوونا بکنید. هشتاد درصدی افرادی که برای استخدام مراجعه میکنن حال کار کردن ندارن! انتظار دارن همون ابتدای کار بدون هیچ تخصص خاصی 2 3 میلیون حقوق بگیرن. افرادی که پارتی ندارن باید از صفر شروع کنن و تلاش کنن تا به یه نقطه مناسب برسن. (4221123) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۷:۵۰:۰۶
ولله ما مهارتشم رفتیم کسب کردیم،ایندفعه گفتن سابقه کار نداری،کلا پارتی یا آشنا گردن کلفت داشته باشی حله همه چیز،وگرنه باید مدرک و مهارتو بذاری در کوزه آبشو بخوری!! (4221224) (alef-11)
 
سیامک داودی
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۴:۱۴:۰۶
به نام خدا
چند پیشنهاد اشتغال زا
همانگونه که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری درسال جاری شنیدم که معظم له با دوراندیشی و بزرگواری به یکی از مشکلات اساسی مملکت اشاره فرمودند و آن چیزی جز دغدغه اشتغال جوانان کشور علی الخصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی نیست. به همین دلیل امسال را سال تولید و اشتغال نامگذاری فرمودند و با عنایت به اینکه سایر مسئولان دلسوز کشور نیز حداکثر تلاش را برای حل مشکل اشتغال جوانان در دستور کار دارند، اینجانب چندین پیشنهاد را برای اشتغال حداکثری جوانان کشور عزیزمان طرح می نمایم که امید است مورد توجه مسئولان و نقد عزیزان خواننده قرار گیرد.
1- کشور ما در جذب توریست بنا به دلایل عقیدتی و مذهبی نتوانسته است همانند کشور همسایه مان ترکیه موفق عمل کند لذا در قدم اول لازم است ما کاری کنیم که مردم سایر کشورها برای حل بعضی از مشکلاتشان در اکثر زمینه ها به عنوان نمونه برای معالجات پزشکی به کشور ما مراجعه کنند به گونه ای که درمان در کشور ما برایشان مفید و ارزان تمام شود با یک اقدام ضربتی در کشور و با استفاده از دانش مدیریتی متخصصان مدیریت و اقتصاد در کشور می توان در اسرع وقت از محل بخشی از یارانه های اختصاص داده شده به بخش درمان و یا با هزینه شخصی حجم انبوه پزشکان عمومی به سرعت و در یک برنامه پنج ساله تعداد زیادی از پزشکان متخصص ، دندانپزشک ، پرستار و ........... را تربیت کرد به گونه ای که بالاترین سرانه پزشک متخصص، دندانپزشک ، تختهای بیمارستانی و .......را به نسبت جمعیت را در بین اکثر کشورهای جهان داشته باشیم در اثر این سیاست دریافتی پزشکان در یک بازار رقابتی به شدت تعدیل و ارائه خدمات پزشکی در ایران با همراهی و تامین امکانات توسط سرمایه گذاران داخلی به قدری ارزان و با صرفه می شود که هم مردم با کمترین هزینه به پزشک دسترسی خواهند داشت و هم باعث ورود حجم انبوهی بیمار از کشورهای همسایه یا خارجی برای ترمیم دندان، یا اعمال جراحی و ........ به ایران خواهد شد و با ورود این توریستهای پزشکی و اسکان آنان در کشور ارز زیادی به کشور وارد و زمینه اشتغال تعداد زیادی فراهم خواهد شد.همچنین می توان نسبت به جذب گسترده و تربیت دانشجو در زمینه های مختلف پزشکی یا سایر رشته ها اقدام و از خروج جوانان که اکثرا از قشر مرفه کشورند برای تحصیل در رشته های پزشکی یا ...... با دریافت هزینه تحصیلات از آنان از خروج ارز از کشور جلوگیری حداکثری نمود.
2- هر کس برای تفریح و خوشگذارنی قصد مسافرت به خارج از کشور را دارد باید ناچار شود به علت خروج ارز از کشور مبالغی را به سازمان امور مالیاتی بپردازد و برای سرمایه گذاران خارجی در ایران امنیت حداکثری جهت تضمین سرمایه و بازدهی آن در ایران در نظر گرفته شود همچنین کسانی که در امور غیر تولیدی یا دلالی زمین و مسکن یا محصولات خارجی دارای ثروتهای انبوهی شده اند از آنان حداکثر مالیات برای جلوگیری از اختلاف شدید طبقاتی اخذ شود یک مامور مالیاتی در کشور همانند یک مامور نیروی انتظامی لازم است قدرت و برش کاری داشته باشد تا از محل اخذ حداکثری مالیات از قشر مرفه جامعه بنگاه های کوچک اشتغال زا در اقصی نقاط کشور تاسیس شود در کل بهتر است شعار این باشد که ثروت و بزرگی و ......در کشور فقط مختص تولید کنندگان یا کارآفرینانی که ایجاد اشتغال می کنند یا تاجرانی که توان حداکثر صادرات و ارز آوری برای کشور را دارند، می باشد.
3- تمام کارخانجات تولیدی در کشور موظف شوند ضمانتی چند ساله برای خدمات پس از فروش کالاهایشان در صورتیکه ایراد از مصرف کننده نباشد بدهند و در صورت هر گونه عیبی در محصولاتشان آن را پس گرفته و به جای آن یک محصول نو به خریدار بدهند بهتر است تمامی کارخانجات تولیدی موظف شوند جوانان بی کار را در زمینه تعمیر تولیداتشان در اقصی نقاط کشور آموزش داده و از طریق ظرفیت فضای مجازی با دادن حق الزحمه ساعتی این تعمیرکاران را با کمترین هزینه به درب منازل برای انجام تعمیرات محصولاتشان اعزام نمایند. همچنین اصلاح بهینه قانون کار که نگرانی کارفرماها را از دردسرهای قانون کار برای اشتغال بیشتر جوانان به حداقل برساند و به تبع آن به افزایش تولیدات کمک کند و همچنین پرداخت بیمه بی کاری توسط دولت یا کارفرما نیز برای کمک به کارگران بی کار شده توصیه می شود.
4- فروش و صادرات نفت خام در اسرع وقت کم شده و به جای آن محصولات ساخته شده پتروشیمی صادر شود یعنی در امری که دارای مزیت نسبی هستیم مانند محصولات کشاورزی ، سیمان یا پتروشیمی یا ..... بیشتر سرمایه گذاری شود بنحوی که امثال کشورهایی مانند چین که الان بلای جهانی برای تولید کنندگان اکثر کشورها شده است قادر به رقابت در این زمینه با ما نباشد. همچنین توصیه می شود که نرخ ارز به صورت مصنوعی پایین نگه داشته نشود تا قدرت بیشتری برای صادرات داشته باشیم و برای سرمایه گذاری بیشتر مردم در امور تولیدی تشویق مردم به سرمایه گذاری در بورس به جای خرید طلا و زمین یا ... با ارائه تضمینات مناسب توسط دولت تاثیر گذار بوده تا اطمینان کافی برای سرمایه گذاران بوجود آید و کارخانجات تولیدی بیشتری با سرمایه خرد مردم رونق بگیرند.
5- سعی شود تا حداکثر ممکن امور ساخت و ساز و عمران در کشور به شرکتهای سهامی خاص یا ..... واگذار شود که از چندین مهندس معمار و ساختمان برق و مکانیک تشکیل یافته است سرمایه گذاری افراد توانمند و عادی جامعه در این زمینه با روشهای استاندارد حسابداری به این شرکتها واگذار شده تا مهندسان نیز همراه بناها ، کارگران ، لوله کشها و متخصصان عادی امور ساختمان دست به کار عملی شوند و همراه سایر عزیزان امور ساختمانی با دستمزد بهینه اشتغال به کار داشته باشند.
6- برای کسب و کار خانگی تسهیلات ویژه در نظر گرفته شود مثلا چند خانم خانه دار که سرپرست خانواده را از دست داده و باید هزینه های زندگی را تامین نمایند به نحوی توسط مسئولان مدیریت شوند تا با هماهنگی نسبت به تهیه و توزیع مواد خوراکی ، ترشیجات، و مرباها و ........ اقدام و یا در کار خیاطی ، آرایشگری و ........ بتوانندهزینه های زندگی را تامین نمایند .
7- صدا و سیما با راه اندازی کانالی به نام اشتغال برنامه های مفید و مناسب را در این زمینه تولید نمایدو در کلیه سریالها به جای نشان دادن زندگی تجملاتی و مصرفی سعی شود روحیه کار و اشتغال رادر سریالها تبلیغ نماید همچنین از کارآفرینان کشور به طور مرتب دعوت نماید تا به مردم آموزشهای لازم در زمینه راه اندازی کسب و کار خانگی و ...... را یدهند ،کارآفرینان نمونه در هر شهر و روستا به طریق مناسب تشویق و با نصب بیلبوردهای آنان در شهرها و یا اینکه استفاده از توان آنها در مناسب مدیریتی و مشاوره ای دولتی حداکثری شود.
8- در مناطق مرزی و روستایی می توان روستائیان را با آموزشهای مناسب و با توجه به مزیت آن منطقه برای ساخت صنایع دستی یا قالی بافی و ........ تشویق کرد و دولت از محل دریافتی مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات اخذ شده از مسافران تفریحی خارج از کشور نسبت به توزیع یا خرید تضمینی این محصولات و صنایع دستی اقدام نماید من در کلیپی دیدیم که یک ویلون بسیار زیبا و شکیل در ویترین یکی از فروشگاه های معروف و بزرگ لندن در معرض فروش بود ولی محل ساخت آن در یک کلبه محقر در چین و با دستان هنرمند یک پیرمرد چینی تولید شده بود این می تواند الگویی از کار و تولید برای کلیه مردان و زنان مناطق روستایی و محروم کشور باشد و برای توزیع کالاها و صنایع دستی در کشور دستفروشی در خصوص توزیع این کالاهای صنایع دستی و ... ....ایرانی آزاد باشد و ماموران شهرداری برای توزیع این کالاها در نقاط مختلف شهرهای کشور به دستفروشان اجازه فعالیت دهند ولی نسبت به فروش کالاهای چینی یا غیر ایرانی توسط دستفروشان سخت گیری به عمل آورند.
9- تمامی مشاغلی که درآمد خود را مستقیما از مردم می گیرند حق نداشته باشند به بهانه اشباع بازار یا ترس از افزایش رقیب کاری و یا کسب حداکثری منافع صنفی در این زمینه پذیرش حداقلی داشته باشند مانند کانون های وکلا ، سازمان ثبت ، سازمان نظام پزشکی ، نظام مهندسی ، سازمان حسابرسی و ........ مثلا می توان با احیای درجه بندی وکالت به وکلای درجه یک و دو یا سه یا صدور مجوز حداکثری برای دفاتر اسناد رسمی و یا وجود یک کارشناس حقوقی یا مدیریتی ، بازرگانی دوره دیده در بنگاه های املاک یا ماشین برای جوانان بی کار حقوق خوانده یا اقتصاد و مدیریت ، حسابداری و .... حداکثر اشتغال را ایجاد کرد و در سایر زمینه ها نیز به همین ترتیب عمل شود و هر گونه ممانعت در کسب و کارهای آزادی که غیر حاکمیتی هستند توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی جرم محسوب شود و قابلیت طرح دعوی توسط زیاندیدگان این امر را داشته باشد.
10- به مهندسان کشاورزی ، دکترهای دامپزشکی ، متخصصان کامپیوتر و برنامه نویسی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و ......... امکانات و وامهای ویژه تخصیص داده شود تا آنان مجری کار یا راهنمای کشاورزان و دامداران و یا نوشتن و فروش برنامه های مناسبی مانند تلگرام ، نرم افرارهای مختلف ..... باشند همچنین با بسته بندی مناسب و زیبا و ایجاد کارخانجات ویژه در کنار باغات کشاورزی تا در صورت فروش نرفتن محصولات کشاورزی بتوان در اسرع وقت این محصولات را به کمپوت و یا ...... تبدیل کرد و از زیان باغداران و یا .... در این زمینه جلوگیری و از محصولات آن نیز بهره برداری کرد.
11- استفاده از انرژی باد و خورشید و .....در روستاها و نقاط دور دست کشور یا منازل ترویج شود و مهندسان متخصص یا نخبگان در این زمینه را راهنمایی و تشویق کرد تا بتوانند محصولاتی تولید کنند که حداقل انرژی فسیلی در کشور مصرف شود همچنین کشور ما کشوری زیبا و چهار فصل است لذا باید توجه هر چه بیشتر به جذب حداکثری توریست خصوصا توریست مذهبی با سرمایه گذاری دولت یا بخش خصوصی با تضمین سرمایه، سرمایه گذاران توسط دولت به عمل آورد.
12- دخالت دولت در کسب و کارهای آزاد حداقلی و فقط جنبه نظارتی داشته باشد ضمنا کلیه مسئولان دولتی و یا کارکنان دولت موظف شوند که تا حد امکان در محل کار یا منازل از محصولات داخلی استفاده کنند چون درآمد این عزیزان از بیت المال است و برای این امر ضمانت اجرای قانونی مد نظر قرارگیرد تشکیل تعاونی های کار و تولید نیز با حمایت دولت در زمینه های مختلف کاری بسیار موثر است.

عزیزان خواننده این مطلب اینها نمونه های از پیشنهادات اینجانب بود که مسلما می تواند توسط شما عزیزان نقد یا اصلاح شود فقط می دانم که کشور ما کشور ثروتمندی است و دارای منابع خداداد طبیعی و ثروت سرشار ، قومیتهای بزرگی همانند فارس، ترک،کرد، لر ، عرب ، بلوچ، گیلکی، مازنی و ........ در کشور وجود دارند که سالیان زیادی با اتحاد و همبستگی در کنار هم زندگی نموده ایم و مردم ایران به عنوان مردم هوشمند و دارای ضریب هوشی بالا در جهان شناخته شده هستند همه ما با دلسوزی بیشتر و اشتغال در امور تولیدی و کار وتلاش حداکثری به همراه دوری از تجمل و اسراف و میانه روی در خرج و مخارج و ترجیح ندادن منافع شخصی یا صنفی بر منافع جامعه می توانیم در آینده نزدیک کشورمان را الگویی خوب برای مطالعه جهانیان کنیم یادمان نرود آینده فرزندان و نسل آینده بستگی به همت و تلاش امروز ما دارد . بهتر است اینگونه بیندیشیم که :
دیگران کشتند و ما خوردیم ما بکاریم تا دیگران بخورند.
نویسنده : سیامک داودی (4222232) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۰۲:۱۲:۵۵
اگر حتی زمانهایی بسیار قدیم با اند ک سرمایه ای میشد کاری دست وپا کرد اما حال با گرانی اجاره محل کار و راه پر پیچ وخم وام گرفتن از بانکها ، جوانان راهی جز دست روی دست گذاشتن و نظاره گر گذر عمر خود یا چشم به استخدام دولتی نمی توانند داشته باشند . مگر پدران ثروتمند که این مسیر ناممکن را برای فرزندانشان ممکن کنند که اغلب آنا ن نیز فرزندانشان را قبل از رسیدن به اشتغال به خارج صادر می کنند (4226592) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.