نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271021
گفتگوی مسئولین تشکل های دانشجویی با الف:
معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، از طیفی خاص حمایت می کند
بخش داخلی الف، 24 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۴
هفته گذشته نشست مدیران مسئول نشریات دانشجویی برگزار شد و به دنبال آن روز پنجشنبه رسانه ها اعلام کردند محمد کام فیروزی؛ دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران، صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه "داد" دانشگاه تهران با ۷۰ رأی به عنوان نفر اول این انتخابات برگزیده شده است.

در همین زمینه برخی تشکل های دانشجویی از عدم اطلاع رسانی صحیح در خصوص دعوت به جلسه انتخابات گلایه و اعلام کنند"انتخابات مهندسی شده است". این موضوع در حالی از سوی معترضین مطرح می شود که برخی از تشکلهای دانشجویی نزدیک به محمد کام فیروزی، ضمن رد ادعای متعرضین معتقدند که سازوکار و آیین نامه انتخابات شیوه اطلاع رسانی و قوانین مرتبط با آنرا تعیین نموده و اگر معترضین به این آیین نامه رجوع کنند جواب پرسشهای خود را خواهند گرفت.

برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی مانند برگزاری دیگر انتخابات دانشجویی وزارت علوم شیوه‌نامه‌ای به نام «انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی در کمیته‌های ناظر و شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی» دارد که براساس این شیوه‌نامه به هر دانشگاه تعدادی سهمیه‌ برای شرکت نمایندگان نشریات دانشجویی آن دانشگاه در نشستی که به منظور انجام این انتخابات از طرف وزارت علوم برگزار می‌شود داده می‌شود.

سهمیه نمایندگان هر دانشگاه برای شرکت در این انتخابات نیز براساس تعداد نشریات فعال در این دانشگاه لحاظ می‌شود و به طور مثال اگر دانشگاه تهران ۵۰۰ نشریه دانشجویی داشته باشد ممکن است از ۵۰ سهمیه برای شرکت نمایندگان نشریات آن دانشگاه در انتخابات هیأت نظارت بر نشریات دانشجویی برخوردار باشد.

این موضوع که به هر دانشگاه چه تعداد سهمیه برای شرکت در انتخابات هفته گذشته داده شده است از ابهامات جدی است که از طرف برخی از نمایندگان شرکت کننده در این انتخابات مورد توجه واقع شده است و این نمایندگان خواهان آن هستند که وزارت علوم به صورت شفاف سهمیه نمایندگان دانشگاه‌ها در این نشست انتخاباتی و تعداد شرکت کنندگان هر دانشگاه در این انتخابات را اعلام کند تا بر این اساس مشخص شود آیا سهمیه‌هایی که به هر دانشگاه داده شده مبتنی برشیوه نامه مصوب بوده است و آیا در آن دانشگاه این سهمیه‌ها با عدالت و مبنای قانونی به نشریات داخل دانشگاه اعطا شده است یا خیر؟

در خصوص نحوه اعطای سهمیه هر دانشگاه به نشریات آن دانشگاه نیز مبنایی وجود دارد که آن برگزاری انتخابات در میان نشریات دانشجویی دانشگاه است، سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا این شیوه به منظور برگزاری انتخابات در دانشگاه‌ها مورد توجه مسئولین دانشگاه‌ها قرار گرفته است؟ و آیا مسئولان دانشگاه‌ها به تمام کسانی که از طریق انتخابات حائز سهمیه برای شرکت در انتخابات هیأت نظارت بوده‌اند اطلاع‌رسانی‌ لازم را انجام داده‌ شده و یا براساس اظهار‌نظر برخی از نمایندگان نشریات دانشجویی در اعلام برگزاری این نشست و همچنین فرآهم آوردن تسهیلات برای سفر دانشجویان به این نشست از سراسر کشور به شکل گزینشی عمل شده است؟

در همین زمینه مصطفی میر آخوری؛ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، از تشکیلات نزدیک به معترضین در گفت و گو با الف گفت: «وزارت علوم درانتخابات، دخالتی به آن صورت که برخی از تشکلات دانشجویی معتقدند نداشته و ساختار قانونی انتخابات را طی نموده و مشکل بعد از ابلاغیه وزارت علوم به وجود آمده است به صورتی که خود دانشگاه در مورد اطلاع رسانی صحیح کوتاهی نموده است و به طور مثال در دانشگاه تهران سه تشکل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل ،بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی در جریان انتخابات نبوده اند.»

وی با تایید اظهارات برخی از تشکلهای معترض به انتخابات در خصوص ورود برخی از نشریات ساختار شکنانه در روند انتخابات اظهارداشت: «برخی از از مدیران مسئول نشریات چپ دانشگاه که یک گروه اقلیت را نمایندگی می کنند به این انتخابات دعوت شده بودند که مطمئنا در روند انتخابات تاثیر گذار بودند.»

میرآخوری با تاکید برمقصر بودن معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در عدم اطلاع رسانی صحیح در خصوص انتخابات خاطرنشان کرد: معاونت های فرهنگی در دانشگاه ها در اقدامی هماهنگ با حمایت از طیف خاصی از تشکلها و نشریات انتخابات را مهندسی کرده اند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران این نوع برخورد معاونت فرهنگی را مسبوق به سابقه عنوان کرد و افزود: «در روز ۱۶ آذرکه متعلق به همه طیفهای دانشجویی است شاهد بودیم برخی از برنامه های متعلق به طیف خاصی از دانشجویان تعطیل و در عوض به برخی دیگر از طیفها فضای بیشتری داده می شد که البته در این خصوص با معاون فرهنگی وزارت علوم صحبتهایی را داشته ایم که آنها کوتاهی را از معاونت فرهنگی دانشگاه عنوان کردند که متاسفانه از این معاونت تا به حال جواب مشخصی را دریافت نکرده ایم.»

در همین خصوص محمد رمضان زاده دبیرانجمن اسلامی دانشگاه تهران در گفت و گو با الف ضمن رد برخی از اظهارات طیف معترض به نحوه اطلاع رسانی انتخابات هیئت نظارت بر نشریات اظهار کرد: «اگر دوستان معترضِ به نحوه اطلاع رسانی، نوع برگزاری انتخابات و آیین نامه را بررسی می کردند متوجه سازوکار و شیوه اطلاع رسانی در این انتخابات می شدند زیرا این سازوکار مشخص می کند اطلاع رسانی با نشریات صورت می گیرد و نه تشکلهای دانشجویی چنانچه بنده نیز همان روز انتخابات مطلع شدم.»

وی با تایید برخی از اظهارات معترضین که عنوان می کنند برخی از نشریات نادیده گرفته شده اند تصریح کرد: «معاونت فرهنگی دانشگاه باید در این زمینه پاسخگو باشد و طیف معترض نباید اعتراضات خود را معطوف به تشکلها نمایند و تشکل خاصی را متهم کنند ما هم مقصر این موضوع نبویم که افرادی دعوت شده نزدیک به تشکل ما بوده اند.»

رمضان زاده با اشاره به سهمیه های دعوت شده در دانشگاه شهید بهشتی خاطر نشان کرد: «در دانشگاه شهید بهشتی وضعیت کاملا عکس دانشگاه تهران بوده و در این دانشگاه جریان وطیف نزدیک به معترضین دانشگاه تهران به انتخابات دعوت شده و دیگر نشریات نادیده گرفته شده بودند. پس نمی توان گفت که جریان انتخابات مهندسی شده است و طیف خاصی در وزارت علوم حذف جریانات خاصی را پیگیری می کنند.»

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران در مورد شیوه انتخابات در سالهای گذشته تصریح کرد: «نزدیک به ۱۰ سال بود که هیات نظارت در دست جریان معترض بود و باید بگویند که آنها چند نشریه از جریان رقیب را به انتخابات دعوت کردند و اصلا در این مدت با نشریات عادلانه برخورد شده بود؟»

وی جریان معترض را به اجتناب از برخوردهای هیجانی دعوت و افزود: «جریانهای معترض نباید به تشکلهای رقیب اتهام زنی کنند و اگر موردی هم هست به صورت مصداقی آنرا مطرح نمایند و اعتراضات خود را از طریق مراجع قانونی پیگیری نمایند زیرا اتهام زنی صرفا به ابهام بیشتر موضوع دامن می زند و گره ای از کار آنها باز نخواهد کرد.»
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۲:۱۴:۱۲
دانشگاه باشگاه سیاسی نیست
هم در این دوره و بیشتر در زمان احمدی نژآد دانشجویان فریب سیاسی کاری مسئولان را خوردند
دانشگاهی که خود تفکر مستقل به همراه آزادی خواهی را داشته باشد را آرزوست (2889302) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۲:۴۴:۵۵
حالا باز خدا رو شکر کنید میتونید انتقاد کنید .اعتراض کنید.زمان شما که اصلا ما حق نداشتیم فکر کنیم. (2889377) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۵:۲۰:۰۹
ساز و کار انتخابات در کشور خودمان با مشکلات جدی روبروست. این گمانها نیز برگرفته از همین ساز و کار نادرست است. (2889650) (alef-13)
 
مهدی رنجوری
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۴۹:۴۸
زمان احمدی نژاد اصولگراها بودند حالا نوبی اصلاح طلبان است. پس گفتمان الان گفتمان اعتدال عقل گرایی می باشد. (2889779) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۲۲:۲۹:۳۹
دانشگاه اگر مستقل باشد به هیچ دولتی و حزبی باج نمی دهد؛
چه اصولگرا و چه اصلاح طلب!
چه اعتدال و چه انحراف!
افسوس که نظام، استقلال و آزادی دانشگاه را نمی خواهد. (2890108) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۸:۰۸:۵۵
راستی چرا بسیج دانشجویی باید از بودجه عمومی استفاده کنه و به این صورت وارد گود رقابت با سایر تشکلهای دانشجویی بشه؟ (2890381) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۱۴:۰۵:۰۶
در هیچ نقطه ای از دنیا به جز ایران، دانشجویان اینطور خود را ابزار دست سایستمداران نمی سازند. (2890717) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.