نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 408128
جدال میان دانشگاه آزاد و وزارت علوم؛
وزارت علوم متهم به تبعیض آموزشی شد/ وزارت علوم: دانشگاه آزاد را تحمل می کنیم
بخش خبری الف، ۹ آبان ۹۵
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۷
اختلاف بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد هر بار با بهانه های مختلف و در دوره های متفاوت بروز می کند و این بار تبعیض آموزشی میان دانشگاه آزاد با موسسات آموزش عالی غیردولتی محل این اختلاف است.

به گزارش مهر، جدال میان دانشگاه آزاد و وزارت علوم از مطرح شدن رشته های بدون مجوز این دانشگاه در دو سال گذشته آغاز شده و طی چند روز اخیر با اظهار نظرهای رئیس دانشگاه آزاد در خصوص نظارت های دوگانه وزارت علوم بر این دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی شکل جدیدی به خود گرفته است با این تفاوت که این بار موضوعاتی که مسئولان دانشگاه آزاد به آن اشاره می کنند محل اعتراض موسسات غیرانتفاعی هم شده است. موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد طی روزهای اخیر بارها بر تبعیض آموزشی که وزارت علوم بین آنها قائل می شود اعتراض کردند.

منشاء اصلی اختلاف نظرهای وزارت علوم و دانشگاه آزاد بر پایه تصویب رشته محل های این دانشگاه می چرخد. در جایی که وزارت علوم اعلام می کند برخی رشته های دانشگاه آزاد مجوز ندارند و یا به برخی فقط مجوز تنها یک بار پذیرش دانشجو داده است، دانشگاه آزاد همواره با تکیه بر مصوبات یک کمیته ۳ نفره تاکید دارد، تمامی رشته محل های این دانشگاه روال قانونی را دنبال کرده است. این اختلاف نظر اساسی باعث شده که رئیس دانشگاه آزاد در یکی از اظهارات خود ادعا کند وزارت علوم ضرر ۸۰۰ میلیارد تومانی به این دانشگاه وارد کرده است.

همچنین از معاون حقوقی رئیس جمهور درخواست کرد با ورود به این موضوع تدبیری برای مشکل دانشگاه آزاد و وزارت علوم اندیشیده شود.

از سوی دیگر مسئولان دانشگاه آزاد تاکید دارند که موسسات غیرانتفاعی از اختلاف ایجاد شده میان وزارت علوم و این دانشگاه به نفع خود بهره می‌برند و می‌خواهند ضعف‌های خود را از این طریق پنهان کنند.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به این موضوع گفت: «ما انتظار داریم استانداردها وجود داشته باشد، اما استانداردها نباید برای برخی مراکز بیشتر باشد، یا اگر برای دانشگاه آزاد رعایت استانداردها ضروری است موسسات غیرانتفاعی نیز باید این استانداردها را رعایت کنند.»

همچنین وی از عدم رعایت استانداردهای آموزشی در موسسات غیرانتفاعی گلایه کرد و با اشاره به یک اتفاق تازه در پذیرش دانشجوی موسسات غیر انتفاعی گفت: «برخی موسسات غیرانتفاعی اقدام به پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون کرده اند.»

پاسخ وزارت علوم به گلایه رئیس دانشگاه آزاد

یک روز پس از اظهارات رئیس دانشگاه آزاد مبنی بر عدم رعایت قوانین آموزشی از سوی موسسات غیرانتفاعی وزارت علوم اطلاعیه ای منتشر و در آن تاکید کرد که پذیرش دانشجو در موسسات غیرانتفاعی در مقاطع تحصیلات تکمیلی تنها از طریق سازمان سنجش صورت می گیرد و پذیرش بدون آزمونی در کار نیست.

وزارت علوم در این بیانیه اطلاعات منتقل شده به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره پذیرش بدون آزمون دانشجو در موسسات آموزش عالی غیر دولتی – غیر انتفاعی را صحیح ندانست.

وزارت علوم دانشگاه آزاد را تحمل می کند

همچنین یکی از مسئولان آموزشی وزارت علوم به گلایه های دانشگاه آزاد واکنش نشان داد و گفت: وزارت علوم دانشگاه آزاد را بسیار تحمل کرده و اگر این وزارتخانه قصد داشت معیارها، شاخص ها و ضوابطی را که برای زیر نظام های دیگر خود اجرا می کند برای دانشگاه آزاد نیز اجرایی کند شاید تاکنون ۶۰ درصد فعالیت های این دانشگاه تعطیل می شد.

طبق گفته های مدیرکل آموزش عالی دانشگاه های غیر دولتی وزارت علوم پس از تصویب و اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد، این دانشگاه یک موسسه آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی محسوب می شود و باید از تمامی ضوابط این نوع موسسات پیروی کند و نمی تواند تافته جدا بافته باشد.

وی تاکید کرد: دانشگاه های غیردولتی که تحت نظر وزارت علوم هستند، نمی توانند بیشتر از ۲۰ دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرش کنند، اما از واحدهای دانشگاه آزاد گزارش های متعددی وجود دارد که در واحدهایی ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در کارشناسی ارشد پذیرفته است.

ابری نیا همچنین با اشاره به بررسی ۴ هزار و ۶۰۰ کد رشته محل دانشگاه آزاد به این دانشگاه هشدار داد: اگر دانشگاه آزاد مشکلات این کد رشته محل ها را اصلاح نکند، سال آینده نمی تواند در این رشته محل ها پذیرش دانشجو داشته باشد.

انتشار مدارک علیه غیرانتفاعی از سوی دانشگاه آزاد

اختلاف نظر وزارت علوم و دانشگاه آزاد و ادعای دانشگاه آزاد مبنی بر تبعیض قایل شدن بین این دانشگاه و موسسات غیر انتفاعی پس از این اظهارات نیز همچنان ادامه داشت تا اینکه دانشگاه آزاد یک روز پس از انتشار اطلاعیه وزارت علوم و صحبت های مدیرکل آموزش عالی دانشگاه های غیر دولتی این وزارتخانه با انتشار تصاویری در قالب یک اطلاعیه مدارکی علیه موسسات غیرانتفاعی منتشر کرد.

دانشگاه آزاد در آن اطلاعیه ادعای وزارت علوم درباره پذیرش دانشجو در موسسات غیرانتفاعی در مقاطع تحصیلات تکمیلی صرفا از طریق سازمان سنجش را رد و تاکید کرده است که وزارت علوم رفتار دوگانه ای را در برابر این دانشگاه پیش گرفته است.

گلایه موسسات غیرانتفاعی به دلیل عدم رعایت قوانین در دانشگاه آزاد

جالب اینجا است که در چنین شرایطی موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی هم بر روند و نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد گلایه دارند و معتقدند این دانشگاه بدون رعایت ضوابط و قوانین آموزشی اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی می کند و این امر موجب شده تا بخشی از ظرفیت موسسات غیرانتفاعی خالی بماند.

غیرانتفاعی ها نامه ای به وزیر علوم ارسال کردند و خواستار رعایت یکسان قوانین و مقررات برای تمامی مراکز آموزشی شدند. علی آهون منش، رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی گفت: «با ارسال نامه ای از وزیر علوم درخواست کرده ایم، هر گونه با سایر دانشگاه ها (دانشگاه آزاد) رفتار می کند، با دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی نیز رفتار کنند.»

وی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی گرایش های ادغام شده وزارت علوم را قبول ندارد، این درحالی است که وزارت علوم ۵ تا ۶ گرایش را در یک رشته ادغام کرده و موسسات غیرانتفاعی را مکلف کرده که آن را اجرایی کنند.»

به گزارش مهر، همه این کشمکشها برای پذیرش دانشجو در حالی است که پیش از این بارها از سوی مسئولان آموزش عالی بر خالی ماندن ظرفیت دوره های شهریه پرداز در دانشگاهها تاکید شده است. بیش از ۶۰۰ هزار صندلی در دانشگاه های غیرانتفاعی، پیام نور، علمی کاربردی و غیره که با شهریه دانشجو می گیرند خالی مانده است و داوطلبان علاقه ای به آنها ندارند.

موسسات آموزش عالی غیردولتی اعم از موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد و پیام نور نیز با تبلیغات گسترده سعی در جذب مخاطبان خود دارند و هر کدام با روش های مختلف از مجازی و غیر مجازی، تراکت روی دیوار و پیامک های انبوه سعی دارند داوطلبان را به سمت خود متمایل کنند.

این در حالی است که بر اساس آمار هر سال از تعداد داوطلبان کنکور سراسری و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی کاسته می شود که عواملی چون کاهش تعداد داوطلبان، کاهش تعداد دانش آموزان و در نهایت کاهش کیفیت صندلی های کنکور را می توان در این عدم تمایل موثر دانست.

تنش اصلی این روزها در عرصه آموزش عالی بر سر پذیرش دانشجو است. دانشجویی که قرار است با قرض، وام و کمک خانواده، شهریه های میلیونی را پرداخت کند. شهریه هایی که منبع اصلی درآمد دانشگاههای خصوصی را تشکیل می دهند و اگر روزی پذیرش دانشجو به هر دلیلی حتی قوانین وزارت علوم در این دانشگاهها افت کند رابطه مستقیم با کاهش درآمد دانشگاه دارد.

دعوای «حیدری و نعمتی» دانشگاه آزادی ها و غیرانتفاعی ها با حکمیت وزارت علوم افق روشنی را برای علم آموزی پیش روی نمی گذارد چرا که در این میان وزارت علوم نیز نتوانسته است کیفیت دانشگاه های غیردولتی را به خوبی کنترل کند و رویه ثابت و یکسانی را در این زمینه در پیش نگرفته است.
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۱ ۰۷:۵۹
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۹ ۱۲:۴۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۰۹:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۷:۲۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۶:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۱۵:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۰۹:۴۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۰۸:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۸ ۰۹:۰۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۵ ۰۹:۲۱
 
 
کلمات کلیدی : وزارت علوم + تبعیض آموزشی+ دانشگاه آزاد
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۰۹:۲۱:۱۱
بسیار شرم آور است که از نظر مسئولین فرهیخته و کاردان دانش کاه!! در کشور ما مساوی است با تعدادی صندلی در یک اتاق!!!!! (3993674) (alef-11)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۴۲:۴۳
فعلا فجایع آموزشی را دانشگاه آزاد به بار آورده است و با این مسیری که در جذب دانشجوی دکتری در پیش گرفته کم کم باید منتظر عواقب اجتماعی اش باشیم. دانشگاه آزاد یک بنگاه صرفا اقتصادی است و دیگر هیچ. (3993921) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۵:۴۳:۳۰
کلا در کشور سالانه به حداکثر 50 هزار نیرو با تحصیلات دانشگاهی نیاز هست بنابراین حداکثر جذب 150 هزار نفر در مقطع لیسانس منطقیه نهایتا باید 25000 نفر فوق لیسانس بروند و 2000 هم دکتری
دانشگاه آزاد باید از هرگونه استخدام منع بشه و فقط در مقطع لیسانس و پزشکی در حد پرداخت حقوق پرسنل، دانشجو جذب کنه تا به تدریج کارکنانش بازنشست بشوند و تعطیل بشه (3994211) (alef-11)
 
حسین
United States
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۱:۲۴:۴۷
من خودم در یکی از موسسات غیر انتفاعی در مقطع ارشد در حال تدریس به صورت حق التدریس هستم. این دانشگاه 3 رشته برق، کامپیوتر و عمران مجوز ارشد دارد بدون داشتن حتی یک عضو هیئت علمی تمام وقت یا نیمه وقت.
پرسجو که کردم اینها مدارک بعضی از اساتید را فقط برای گرفتن مجوز رشته در می کنند و تمام. حتی مدرک یک بنده خدایی را با وعده جذب رد کرده اند و به خودش اطلاع ندادند. بعدا هم که خبردار شده گفتن هیچکاری نمیتونی بکنی و حتی یک کلاس بهش نداده اند جهت تدریس. (3993802) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۱:۳۷:۴۷
یعنی چه؟؟ این توهین بزرگی به دانشجویان دانشگاه های آزاد هست. همه جا خوب و بد هست. واقعا سطح علمی دانشگاهی مثل آزاد قزوین و یا علوم تحقیقات با دانشگاه دولتی مثل یکی از دانشگاه های سراسری و روزانه در یکی از استان های غربی کشور یکیه که میگن دانشگاه آزاد رو تحمل میکنن؟؟ من دانشجوی دکتری واحد علوم تحقیقات هستم. به جرات میتونم بگم سطح علمی این دانشگاه در مقایسه با دانشگاه روزانه ای که عرض کردم (چون بنده از همان استان هستم)، مثل مقایسه دوره کارشناسی ارشد و دبیرستان هست. وزارت علوم که ذره بین دست گرفته و مثل کارآگاه دنبال متهم و مجرمه، بد نیست یه نگاهی هم به دانشگاه های غیرانتفاعی و روزانه و حتی علوم پزشکی بندازه که از حداقل استانداردهای آموزشی هم برخوردار نیستند، بعد مثل چی مهندس و دکتر بیرون میدن. (3993820) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۵:۵۹:۱۸
دقیقا همینطوره.بنیه علمی هر دانشجویی در وحله اول به خود دانشجو و سعی و تلاشش برمیگرده و بعد دانشگاه محل تحصیلش.در محل کار من قبلا یک مسئول آی تی داشتیم که فارغ التحصیل سراسری بود.گند زد به همه چی و رفت.بعدش یک فارغ التحصیل پیام نور اومد که به کارش فوق العاده مسلط بود و همه چی رو روبراه کرد. (3994236) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۹:۳۱:۴۱
دوست عزیز در رشته کارشناسی ارشد سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک حداکثر 6 نفر دانشجو پذیرش می کند ولی آزاد شهرضا و اهر تا 60 نفر هم پذیرش کرده است. خودت قضاوت کن. (3994522) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۱:۵۵:۴۹
همه می دانند که دانشگاه آزاد در این 4 سال در مسیر بدی در زمینه تحصیلات تکمیلی بویژه در مقطع دکتری افتاده است. رزومه علمی بسیاری از پذیرفته شدگان جدا مایه خجالت است. البته همه این را هم می دانند که چرا با دانشگاه ازاد تا این اندازه مماشات می شود؟!! حالا که همه می دانند چه خبر است اما نمی توانند کاری بکنند؛ نشان می دهد که دانشگاه آزاد واقعا دانشگاه آزاد آزاد آزاد است!! (3993856) (alef-11)
 
استادیار دانشگاه دولتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۰۹:۳۸
با سلام
به اعتقاد بنده از آنجایی دانشگاه آزاد دارای اعضای تمام وقت هیات علمی است حداقل شبیه دانشگاه است ولی در استان بنده موسسات غیر انتفاعی حتی یک هیات علمی تمام وقت ندارند در حالی که دانشگاه آزاد این شهر حدود ۱۵۰ نفر عضو هیات علمی دارد. (3993879) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۲۸:۵۹
دانشگاه آزاد ايده خوبي بود؛ اما نگاه تمام سودآور و منفعت طلبانه به آن باعث شد چونان تبري ريشه هاي دانش و فرهيختگي اين ممكلت را نشانه رود. حال دانش و آگاهي اين سرزمين اين روزها خوب نيست و يكي از بزرگترين مقصران اين بدحالي اين دانشگاه واقعا آزاد (!!) است. (3993894) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۱:۱۲
به گفته این مسئول "دانشگاه های غیردولتی که تحت نظر وزارت علوم هستند، نمی توانند بیشتر از ۲۰ دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرش کنند، اما از واحدهای دانشگاه آزاد گزارش های متعددی وجود دارد که در واحدهایی ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در کارشناسی ارشد پذیرفته است." بنده الان در مقطع ارشد این دانشگاه تدریس میکنم و این مطلب را گواهی می دهم. البته نه 150 یا 200 بلکه حدود 30 نفر ... که خوب بیشتر از عدد استاندارد است (3993900) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۹:۵۶:۰۹
ورودی ارشد مهندسی محیط زیست(گرایش اب و فاضلاب) ۹۵ علوم تحقیقات ۵۱ نفر!!! (3994568) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۱:۵۱
يكي بالاخره يك روزي بايد به اين مدارك فارغ التحصيلان بيسواد دانشگاه ازاد وموسسات غير انتفاعي رسيدگي كند اين به نفع كشور نيست از اينها بايد قبل دادن هر كاري ازمون گرفته شود جاي تاسف است اين همه مدرك تقلبي بدون داشتن سواد. (3993901) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۴۴:۵۵
جامعه راه خودش رو پیدا میکنه به هر جهت.
الان به خود من بگن بیا رایگان یه رشته ی مهندسی دانشگاه غیرانتفاعی یا ازاد بخون قبول نمیکنم یا فلان رشته ی علوم پایه ی دولتی قبولی بیا بخون من نمیرم.
به بچه ام هم میگم نرو. تو ایران فقط کارهای خدماتی اینده داره فقط وکالت و پزشکی. ایران تولید نداره که مهندسی بخواد. کشاورزی مدرن نداره که مهندس کشاورزی بخواد.
یه زمانی ظرفیت ها رو بالا بردند و از کیفیت آموزش و رفاهی زدند و دست همه یه تیکه کاغذ به اسم مدرک دادند باید فکر امروز رو هم میکردند.
امسال در کنکور ریاضی 160 هزار نفر شرکت کردند و 50 هزار نفر روزانه قبول شدند و این یعنی از هر 3 نفر یه نفر دولتی (روزانه) قبول شده.
دانشگاههای دولتی هم به خاطر اینکه بودجه شون کم نشه ظرفیت رشته های علوم پایه و مهندسی رو کم نمیکنند و از طرفی پیشبینی میکنم تا ده سال اینده دیگه کسی متقاضی دانشگاههای پولی نخواهد بود و همه میتونن از اموزش رایگان دانشگاهی استفاده کنند و این خیلی خوبه! میشیم شبیه سوئد!
این جمعیت دهه شصتی ها باعث این قضیه شدند که ظرفیت ها زیاد بشه و چون دانشگاهها بعد از این نمیخوان تعدیل نیرو کنند همچنان پذیرش ادامه داره و دهه هفتادی ها و دهه هشتادی ها و... باید متشکر دهه شصتی ها باشند!
.
.
این دعواهایی هم که هست بین دانشگاههای پیام نور و غیرانتفاعی و ازاد و ... تا 3-4 سال دیگه تموم میشه دیگه این موج دهه شصتی از کارشناسی ارشد هم عبور میکنه و بعد مجبورند سایت اموزشیشون رو تعطیل کنند. (3993926) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۸:۲۳:۳۳
گل گفتی . کارمند دانشگاه فردوسی مشهد . (3995060) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۲:۴۸:۲۲
با سلام
اولا که وزرات علوم حقیقت را نمی گوید چرا که در شهر خود ما بنر غیر انتفاغی برای جذب دانشجو ارشد بدون کنکور وجود دارد ! واضح است که دانشگاهای غیر انتفاعی چون توسط افراد ذی نفوذ در وزارت علوم ایجاد شده اند خیلی راحت به رویه های غیرقانونی خود ادامه می دهند دراین شکی نیست که کیفیت اموزش در دانشگاه ازاد هم پایین است ولی علت چیست؟ ایا دانشگاه ازاد 10 سال پیش هم این شرایط اموزش را داشت؟دانشگاه ازاد به اندازه دو وزارتخانه نیرو استخدام کرده است تمام هزینه های خود را خود تامین میکند از طریق جذب دانشجو، حال دانشگاه های غیرانتفاعی بدون کمترین امکانات اموزشی و استخدام نیرو بصورت بی رویه به موازی کاری و جذب بی رویه دانشجو می پردازد !نبود این دانشگا ها نه تنها خللی بوجود نمی اورد چرا که اصلا نیروی استخدام نکرده اند! بلکه مطمین باشید اگر موسسات غیرقانونی که در دهه اخیر ایجاد شد برداشته شوند صدرصد کیفیت اموزش در دانشگاه ازاد هم بالاتر می رود!
اگرروزی دانشگاه ازاد با مشکل مالی برخورد کند بحران در جامعه بوجود می اید چرا مسولان متوجه نیستند از تعداد نیروی که در دانشگاه ازاد شاغل هستند ! (3993929) (alef-11)
 
فرشید
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۷:۰۳:۱۹
به نظرم اینهمه بحث در باره سطح بالای فلان دانشگاه و سطح پایین بهمان دانشگاه خیلی بیمورده.در شرکتهای خصوصی مانند جایی که من شاغل هستم آنچه باعث استخدام و حفظ نیروها در همه سطوح میشه توانایی و اثربخشی اونهاست فارغ از اینکه از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شده باشند. (3994330) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۷:۵۱:۵۳
من هیات علمی دانشگاه آزاد هستم. و تمام مدارک تحصیلیم از لیسانس تا دکتری رو از دانشگاه روزانه دولتی گرفته ام و 10 سال هم سابقه دارم . کلا اینجا من رو نمی بینن و زیاد از من خوششون نمیاد . اینجا هم تبعیض علیه فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی وجود داره (3994385) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۸:۱۹:۳۵
شما ها همیشه خودتان را تافته جدا بافته می دانید حتی برای خودتان چه برسه برای مردم بیچاره که کل سرمایه مردم را می چاپیدید به اسم نخبه پروری و تهدید هم می کنید که اگر بیشتر ندهند فرار مغزها می کنیم و بعد هم که پا فراتر قدم گذاشتید و گفتید که به فرزندانمان هم بدهید از این چپاول که وگرنه فرار ژن ها می کنیم واقعا خجالت آوره . (3995057) (alef-11)
 
Norway
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۹:۲۶:۲۷
دانشگاه آزاد بزرگ ترین خیانت به جامعه علمی و دانشگاهی کشور بوده است (3994510) (alef-11)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۱:۳۲:۱۵
خیلی از همین واحد های دانشگاه آزاد شرف داره به خیلی از
دانشگاه های ملی دولتی که الان داره مثل قارچ رشد می کنه (3994929) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۳:۳۰:۲۶
تقريبا در اىن منلكت چيزى نمونده كه مردم بتونند بهش اعتماد كنند و باعث ان هم خود سيستم است اىا مى دانيد اثرات مخرب اىن بي اعتماديها با جامعه چه خواهد كرد (3994971) (alef-11)
 
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۰۸:۲۵:۲۴
سلام شاید در مورد دانشگاه آزاد افزایش ظرفیت کارشناسی ازشد و دکتری درست باشد ولی وقتی دانشگاه سراسری ظرفیت هاش را برای نور چشمی هاشون نگه می دارن و از طرف دیگر از طریق پردیس های دانشگاه به هر قیمتی دانشجو می گیرند نمی توانند در این زمینه ایراد بگیرند حد اقل دانشگاه آزاد حدقل استاندارهای مراکز آموزشی را رعایت می کند نه مثل پیام نور و مراکز غیر انتفاعی یک ساختمان کوچیک و چند تا فامیل تازه کار دانشگاه ایجاد می کنند انصاف داشته باشید. (3996476) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۰۰:۲۲:۳۱
آیا خود وزارت علوم در خصوص پردیس های خودگردان دانشگاه های مطرح دولتی استانداردها را رعایت کرده با شهریه های نجومی که چندین برابر شهریه واحد های دانشگاه آزاد می باشد؟! (4001639) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.