نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 326327
بازسازي اقتصاد در پساتحريم
مرتضي فغاني، 2 بهمن 94
تاریخ انتشار : جمعه ۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۰
تحریم تمام شد؛این روزها همه از این مسئله می گویند و خوشحالند که بالاخره به پایان رسید یک فرآیند پرفشار.این خوشحالی زمانی ارزشمندتر می شود که پایدار و مانا باشد و آن میسرنمی شود مگرآنکه با اقداماتی شایسته آینده اقتصاد و فضای کسب وکار به گونه ای سامان یابد که باعث کاهش نرخ بیکاری،افزایش بهره وری و رشد بیشتر اقتصادی برای کشور شود.

یادمان باشد که«ما با فوران زودرس آینده مواجهیم» آینده ای که همین الان از او عقب هستیم وچاره ای نداریم جز آنکه به همه فعالیت های خود سرعت و دقت بیشتری ببخشیم. نباید دردوران پسا تحریم، هیجان زده شویم و مطالبات بی پایان را تحریک کنیم و درفضایی مملو از ذوق زدگی، خرد و عقلانیت اقتصادی را فدا نماییم.بدانیم که توسعه تصادفی نیست و اتفاقی بوجود نمی آید.توسعه برنامه ریزی،دانش و خرد می خواهد و مستلزم کاربست علم وتجربه در راستای تحقق اهداف متعالی کشور است.در چنین فضایی شایسته است که به چند نکته توجه ویژه داشت:

۱-انسجام بافت درونی اقتصاد
اقتصاد مقاومتی به عنوان پارادایم حاکم بر کلیه فعالیت های اقتصادی کشور،زمانی محقق می شود که بافت درونی اقتصاد ملی از انسجام برخودار باشد.تحقق شایسته این امر مستلزم هماهنگی و هم سنخی در سیاستگذاری ها و تصمیم سازی هاست.پرهیز از اعمال سیاست های متنافی و متناقض با منافع ملی و اعمال «بهداشت سیاستی»که ما را از«مسمومیت سیاستی» برحذر می دارد، از جمله این اقدامات است.

۲-تبدیل تهدیدات به فرصت
جهان به گونه ای جدید به ما نگاه می کند، چنانکه ما نیز چنین نگاه می کنیم.پس ضروری است که در این بازتعریف مناسبات به راهی برویم که تا کنون نرفته ایم.اکنون عصرکارپرتلاش است و چنانکه رييس جمهور محترم گفت«حالا نوبت اقتصاد است»پس راهبردی باید در دستورکارقرارگیرد که بتواند تهدیدات گذشته را به فرصتی بی نظیر برای ساخت کشور تبدیل کند.دوران آزمون و خطا پایان یافته است و عصر شکار فرصت هاست در چنین دورانی ما بیش از همیشه به مدیرانی نیازمندیم که توانایی شناخت و شکار فرصت ها را دارند.افرادی که درک مناسبی از شرایط دارند و نه ذوق زده می شوند و نه چشمانشان را یکسره بر موقعیت جدید می بندند، بلکه با استفاده هوشمندانه ازفضای جدید سعی می کنند آینده را شبیه گذشته نکنند، بلکه فردایی به مراتب بهتر و درخشان تر بسازند.

۳-سرعت روز افزون علم
یونسکو اعلام کرده ما در دورانی زندگی می کنیم که نیمه عمر علم به کمتر از سه ماه رسیده است.یعنی هر سه ماه نیمی از علم زیر و رو می شود و هر شش ماه کل علم تغییر می یابد. به شکل بی سابقه ای که تاکنون بشر به خود سراغ ندارد هر سال دو بار کل علم جهان متحول می شود.این حرف یعنی آنکه ما در ظرف یک سال دوبار باید بنیادها و بنیان های اندیشه ای و علمی خود و سازمان مان را متناسب با تغییرات پیرامونی تغییر دهیم تا هم-راستا با جهان پرتحول کنونی شویم.نهادهای اقتصادی و سازمان های حوزه کسب و کار مجبورند در چنین فضای پر سرعتی رقابت کنند در غیراین صورت شانسی برای بقا نخواهند داشت.اگر به دانش روز مجهز نشویم و کسب وکارمان را مبتنی بر دانش قرار ندهیم دیر یا زود از چرخه رقابت حذف خواهیم شد.این یک اجبار است و انتخاب دیگری وجود ندارد.فضای پس از تحریم باید مارا به دانش روز مجهزکند.

نتیجه:موقعیت کنونی به ما می گوید هیجان زده نشویم و بی جهت بار مطالبات را افزایش ندهیم اما بدانیم از این فرصت تاریخی باید با درایت،دقت و فراست به گونه ای استفاده کنیم تا بتوانیم بافت درونی اقتصاد ملی را با مجهز شدن به دانش روز، بازسازی و بهینه سازی کنیم و در مسیر رشد، توسعه وتعالی قراردهیم.
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۲۲:۲۷
وقتی‌ این خبرها را میبینیم یاد وعده بر قراری پرواز مستقیم بین ایران و نیو یورک میفتیم.... نظر شرکت‌های دنیا و وضع اقتصادی ایران بسیار متفاوت از آن چیزی است که دولت تدبیر ارائه میدهد.... تا به کی‌ باید دولت و مسئولین در پشت این گونه اخبار زرد سنگر بگیرند و جامعه کارشناسی ایران را با چینین اخباری بیازارند... این گونه اخبار نشان میدهد که ما هنوز در دهه ۷۰ هستیم و در دوران سازندگی و یا مدیر جهانی‌ که تبلیغ هر اندازه بزرگتر، باور آن اسانتر...

برای توضیح بیشتر توصیه می‌کنم به همین مطلب ارائه شده در الف در مورد نظر مدیر بریتیش پترولیوم در مورد بازار ایران و سرمایه گذاری در ایران مراجعه کنید
(3486806) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۵۵:۲۷
البته تحریمها باید برداشته میشد دولت هم تلاش کرد ولی مشکلات اقتصاد ایران بسیار فراتر از این حرفها است حتی اگر کشورهای خارجی کمک بلاعوض هم به ما بکنند باز مشکلات ما حل نمیشه مشکلات ما ریشه ای است برای حل این مشکل اقتصادی باید 4 رکن دموکراسی یعنی قانون اساسی و مجلس و احزاب و مطبوعات تقویت شوند بعد میرسیم به بحث اقتصاد. (3486863) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۴۰:۰۷
مقالاتی نظیر این مقاله، رویایی هستن. زیرا اقتصاد در ایران باندی شده. باندهایی در شبکه بانک و بورس و بیمه و صنعت و ...
این باندها که از 10-15 سال گذشته شکل گرفته اند، عامل اصلی فساد اقتصادی هستند و بدون از بین بردن این باندها، رشد اقتصادی غیر ممکن است. (3486946) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۵۶:۲۴
ما تازه برگشتیم به 8 سال قبل آن هم نه با نفت بالای 100 دلار بلکه با نفت 20 دلاری .
تنها زمانی که اقتصاد ایران یک نفسی کشید و همه امیدوار بودند زمان آقای خاتمی بود که ایشان هم دیدیم ثمره کارهایش را چگونه دید . (3487145) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۲۷:۱۳
تحریمها بخشی از مشکلات ما هستند حذف تحریمها شرط لازمه اما کافی نیست. اگر به اقتصاد های خوب و قرص و باداوام و قدیمی نگاه کنیم چهار پایه دموکراسی را دارند. (3486813) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۳۵:۳۳
خوب چه اتفاقی‌ بعد از برجام افتاده؟!... ۳۰ میلیارد دلار از منبع ایران قبل دسترسی‌ شده... آیا این به معنی‌ این است که اقتصاد و فرایند تصمیم گیری در ایران تغییر کرده و یا میتوان این ۳۰ میلیارد دلار را خرج کرد؟!...ولی‌ مگر میشود این ۳۰ میلیارد دلار را خرج کرد؟!... این پشتوانه واردات ایران است... هر کشوری مانند ایران با ۸۰ تا ۹۰ میلیارد دلار هزینه ارزی ، این حداقل نیاز ذخیره بانک مرکزی آن است.... تنها چیزی که میماند ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار توان ایجاد بدهی ارزی است که ایران دارد و شرکت‌های پورشه، ب،اام و و... به دنبال همان پول بدهی وام که از ناحیه شرکتهای بیمه‌ دولتی آلمان ، یتیا ، اسپنیا ، و فرانسه برای ضمانت صادرات به ایران به دست میاید.... بعد از یکسال یا حداکثر دو سال ، ایران می‌ماند با یک اقتصاد ضعف، و اینبار با بدهی چند ده میلیارد دلاری....همین... (3486824) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۴۴:۴۹
بسه لطفا
الان دیگه وقت منفی بافی نیست الان این راباید تو ذهن دئاشته باشیم چجور زعفران و پسته را بسته بندی کنیم و برند سازی بکنیم
الان باید تو فکر این باشیم چجور جوراب مرغوب با فن آوری روز تولید کنیم
الان باید به فکر این باشیم که چجور تولیداتمون را افزایش بدیم
850هزار میلیارد تومن پول تو حساب مردمه باید این پول جذب بشه . از خرمای سیستان بلوچستان از لباس زنانه ی کردستان از پولک دوزی از ماهی و کنسرو ماهی خاویار
دیگه بهانه ای نداریم همه و همه باید کار کنیم شعار نمیدم و واقعیته صنعت شیرینی پزی یزد
باید کشاورزیمون را مدرن کنیم
وزنه ها برداشته شده بنادر ما آماده ی صادرات هستند هر شهر و روستای ما محصول داره
نفت دیگه تموم بسه نفت بمونه برای آیندگان
از شما دوست عزیز خواهش میکنم فضا را مسموم نکنید .
من از امروز میخوام به همراه خانواده ام سهمی از جی دی پی داشته باشم
بله ممکن است
یکسال یک قالی ابریشم زرچارک خواهیم بافت روزی 2ساعت از وقتمون را میگیره ولی درآخر 10 میلیون آن را خواهیم فروخت
من نه متوهم هستم نه شعاری
من یک اصلاح طلبم و اقتصادم خوب بلد هستم . دولت راه راباز کرده ما باید از این راه استفاده کنیم .
صادرات صادرات صادرات تنها علاج اقتصاد ایران است (3486954) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۷:۲۳
احسنت آفرین
اگر ما بشینیم و دهان باز کنیم هیچ لقمه ای از آسمان در دهان ما گذاشته نمیشه
خیلی خوب شما دوست عزیز توضیح دادید .
واقعا ما برای کشورمان چه کار کردیم ؟
من کارمند من کارگر من کشاورز و دامدار چکار کردیم .
لحظه ای به خودمان بیاییم . مگه مشکل صادرات نداشتیم خب حل شد !
من شنیدم در پاکستان یک ایالتش اندازه ی صادرات نفت ما توپ فوتبال درست میکند .ما خود خودم را میگم جز نق زدن و تقصیر برگردن دولتها گذاشتن کار دیگه ای نکردم
ما به عنوان یک ایرانی چه سهمی از اقتصاد داریم ؟
آیا واقعا راست است که ما عادت به گداپروری کردیم ؟
به اندیشه و فکر باشد و درکلام چنان روشنفکرمیشومکه دست ژان باتیس سه و هگل و ژان ژاک روسو را ازپشت میبندیم ولی در عمل با ابتدایی ترین جوامع یکپا میرویم
لحظه ای درنگ بد نیست ما چکار میتوانیم بکنیم ؟ (3487106) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۵۸:۴۰
شما با زعفران و پسته و جوراب و قالی و کنسرو ماهی می خواهی اقتصاد ایران را نجات دهی ؟ این هم از پیشنهادات جناب اصلاح طلب امیدوار . (3487147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۰۸:۱۰
به ما که دیگه قد نمی ده ولی شما بشین بدون حضور در WTO و فعالیت بانکهای خارجی و عدم امکان باز کردن حساب بین المللی و قوانین دست و پاگیر مالیاتی و صادرات بشین برند سازی کن . بقیه دنیا هم می نشینند منتظر شما می مانند . (3487168) (alef-11)
 
abbas
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۳۸:۰۲
دولت باید به سمت اشتغال صنعتی برود نه عمرانی
عمرانی هزینه بر ، بازگشت سرمایه دیر یا هرگز اتفاق نمی افتد و اشتغال زمان بهره برداری آن کمک است
اشتغال صنعتی سبب میشود در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم
در صورتیکه بخش خصوصی وارد نشود دولت خود باید راسا وارد ایجاد صنایع گردد.
ضمنا قانون کار به نفع تولید تغییر کند (3486832) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۳۹:۴۸
پسابرجام اصطلاحی دقیقتره نسبت به پساتحریم. (3486835) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۴۹:۳۴
ايجاد شرايط ويژه براي بازگشت هزاران متخصصي كه طي اين سالها از كشور بيرون رفته اند ، ايجاد فضاي باز سياسي و توقف توليد خودروي بي كيفيت به بهانه حمايت از توليد ملي (كه اين حمايت را مي توان در دهها رشته صنعتي ديگر اجرا كرد) مهمترين راههاي رسيدن به وضعيت مطلوب است .
ايران را ايرانيان مي سازند نه طرح و برنامه و وعده (3486852) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۱:۲۱:۱۱
من که تازه میخوام برم. امیدی نیست. (3488091) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۲۱:۵۲
این مدیران فقط نقشه می کشند سهم بیشتری از این دلارهای آزاد شده نصیب خود کنند وگرنه هیچ تغییری در اقتصاد کشور به وجود نخواهد آمد و ماهم که تحمل کننده بی فکریهای این مدیران هستیم. (3486913) (alef-11)
 
هادی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۰۴:۰۶
سی وپنج سال است که شعارهای مندرج در نتیجه فوق الذکررا می خوانیم ومی شنویم ودیگر هیچ . آش همان آش وکاسه همان کاسه . تا ساختارهاو قوانین متحول نشود، اصلاح وپیشرفتی حاصل نخواهد شد وتدوین وتصویب برنامه وقوانین جدید را متولیان اموری که بهترین کارشان عملکرد خوب روزمره شان می باشد ، نمی توانند برعهده بگیرند ،... (3486983) (alef-11)
 
ایران دوست
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۵۹:۰۵
من یک تولید کننده هستم و به جرات می تونم بگم در اقتصاد ایران هیچ اتفاقی نمی افته چون آدم ها همان آدم ها هستند و فکرشان هیچ وقت تغییر نمی کنه اقتصاد در ایران زمانی معنی میده که بازار از دست افراد سود جو و واسطه گر خارج بشه . اقتصاد ایران در دست افراد دلال و واسطه گر است که معنی تولید رو هم درک نمی کنند و برای منافع خودشون دست به هر کاری می زنند. دست این افراد در کلیه صنایع وجود داره و دولت محترم نیز از هوای این افراد رو بهتر از تولید کنندگان داره . (3487148) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۵۹:۰۸
اقتصاد ایران رانتی تا به جای وصل نباشی کسب کاری ایجاد نمیشه (3487149) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۷:۰۱:۴۸
بنده از روزی میترسم که مسوولین ایرانی بگن: ریالی از پولهای بلوکه شده به ایران برنگشته و همه دنیا دروغ میگن ... و برای این ما نتوانستیم مشکل اقتصاد را حل کنیم. (3487505) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.