نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 306329
یادداشت های دوشنبه؛
زبان پارسی، صدا و سیما و فرهنگستان!
اکبر نبوی، ۱۱ آبان ۹۴
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۵
چندی پیش، فرهنگستان زبان و ادب پارسی نامه ای به رییس سازمان صدا و سیما نوشت و در آن نامه، به پخش آگهی های برخوردار از نام های غیرایرانی اعتراض کرد. آن نامه شوق زیادی در من برانگیخت. نه بخاطر ادبیاتی که داشت و نه به دلیل اعتراض به صدا و سیما. بلکه به این خاطر که دیدم این فرهنگستان ــ که در ماهیتِ وجودی بسیار راهبردی است ــ از خواب چند ساله و زمستانی خود برخاسته و در برابر یکی از نمادهای کودتای خزنده ای که سال هاست با نرمی و هوشمندی موجودیت و هویت زبان پارسی را تهدید می کند، یک واکنش دیرهنگام از خود نشان داده است. با این حال، یک « اما » ی بزرگ در باره ی نامه ی مذکور وجود دارد.

اگر بنا باشد صدا و سیما را در دادگاه فرهنگ ملی مورد بازجویی قرار دهیم باید پرونده ی برنامه های تولیدی آن را ــ اعم از کارهای نمایشی و غیرنمایشی ــ بگشاییم و غلط های ریز و درشتِ این سازمان را در حوزه ی زبان پارسی واکاوی کنیم. بی گمان در کارنامه ی صدا و سیما در موضوع زبان پارسی نمره های ضعیف، کم نبوده است. اما در موضوعِ مهمی که مورد ایراد و اشکال فرهنگستان زبان و ادب پارسی قرار گرفته است نقش و سهم صدا و سیما اندک و در ادامه ی روند ویرانگری است که از سالها پیش آغاز شده و هیچ مانعی در برابر خود ندیده است. صاحبان کالاهایی که سیما آگهی آنها را پخش می کند، از سوی چندین دستگاه دولتی و نظارتی اجازه نامه ی رسمی و قانونی دریافت کرده و سپس به تولید کالا اقدام نموده اند.

بنابراین، ایرادِ بنیادین و نخستین، به صادرکنندگان مجوز تولید مربوط می شود. آنها باید پاسخ بدهند که چرا و به کدام دلیل با سستی و ندانم کاری مرزهای زبان پارسی را پاس نمی دارند و خواسته و ناخواسته به جنگ و ستیز با یکی از بنیادهای هویت ملی برخاسته اند؟ شواریعالی انقلاب فرهنگی باید پاسخ بدهد که چرا در برابر این موج دامنگستر سکوت کرده است؟ ( گرچه من سالهاست که از این شورا قطع امید کرده ام ) شورای فرهنگ عمومی باید سرزنش شود که چرا نسبت به یکی از مهمترین جلوه های فرهنگ عمومی بی توجه است؟ مجلس شورای اسلامی باید توضیح دهد که چرا زبان پارسی را فراموش کرده است؟ کمیسیون فرهنگی مجلس که گاهی برای موضوعات کم اهمیت، جنجال بپا می کند و وا اسلاما و وا ارزشها سر می دهد باید خیلی روشن و آشکار بگوید چرا غیرت دینی و ملی اش در باره ی زبان پارسی به جوش و خروش نمی آید؟دولت باید مورد عتاب قرار بگیرد که به کدام دلیل قانونی بر سازمانهای زیردست خود نظارت ندارد و جلوی تخریب زبان پارسی را نمی گیرد؟

در باره ی فرهنگستان زبان و ادب پارسی که رییس محترم و دانشمندش دلمشغولی ها و مسوولیت های پرتعدادی دارد و شاید فرهنگستان در آن همه گم شده باشد، سخن کم نیست. باشد برای هنگامی دیگر.
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۸:۴۵:۲۳
سوال من و بسیاری از مردم این است که چرا چنین حساسیتی نسبت به استفاده از واژه های عربی وجود ندارد؟ واژه بیگانه، بیگانه است فرقی ندارد که انگلیسی باشد یا عربی و یا فرانسوی.
اگر فردوسی الآن زنده بود چه کار می کرد؟ آیا می توانست شعر بسی رنج بردم در این سال سی .......عجم زنده کردم بدین پارسی را بسر آید؟ (3293583) (alef-13)
 
محمدعلی
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۵:۰۴:۰۸
به خاطر اینکه سیر ورود واژه های زبان عربی سالهاست که متوقف شده و روند صعودی نداره ولی واژه های انگلیسی به خاطر خیلی دلایل که خودتون هم در جریانید روز به روز در زبان ما بیشتر میشه. (3294668) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۳:۱۱:۱۶
دوست عزیز،
سال هجری خورشیدی چه ایرادی دارد که صدا و سیما بجای آن از هجری شمسی استفاده می کند؟
الف، ب، پ،ت،.... چه ایرادی دارد که از الف، ب،ج، د..... استفاده می شود؟
زندگی چه ایرادی دارد که از حیات استفاده می شود؟
و...... (3296514) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۷:۳۱
چرا شمسی ایراد دارد ولی هجری نه؟ فکر می‌کنید کلمه هجری فارسی است؟

الف، ب، ج، د نشانه حروف ابجد است که برای حساب ابجد کاربرد داشته، نه نشانه ارادت به زبان عربی.

زندگی هیچ ایرادی ندارد و در جای خود همیشه استفاده شده است. اشاره شما شاید به برخی اصطلاحات باشد که آن هم به‌علت جا افتادن اصطلاح است. مثلا:

در قید حیات بودن (به معنی زنده بودن)
دار فانی را وداع گفتن (به معنی مردن) (3300879) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۰:۳۴:۳۳
تاکید زیاد بر "زبان پارسی" به "نفع وحدت ملی" نیست. (3296077) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۳:۱۵:۴۳
زبان پارسی زبان رسمی کشور است. (3296529) (alef-3)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۰۸:۵۹:۱۰
سوالی که مطرح است

آیا ما برای همه زبان های موجود در کشور جمهوری اسلامی ایران اینچنین دل میسوزانیم یا نه فقط برای زبان پارسی است.

آیا زبان ها ، لهجه ها ، گویش هایی که در خطرند برای ما مردم ایران مهم نیستند؟

بیایید منصف باشیم. (3293616) (alef-13)
 
یک معلم خسته
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۰:۰۱:۴۵
یادم است سالهای دوری برنامه ای بود به نام فارسی را پاس بداریم.

یادش به خیر.

درست است که مردم به خنده از آن برنامه در محافل خود صحبت می کردند ولی آموزنده بود و به خاطر تکرار زیاد در میان برنامه ها اثر گذاری خودش را داشت.
تازه آن روزها اینترنت و موبایل نبود. ولی امروز که هر بچه مدرسه ای یک گوشی موبایل دارد و با هر سطح سوادی اقدام به نوشتن می کند چقدر جای آن برنامه خالی ست.

جای آن برنامه امروز به شدت خالی ست. میان برنامه ها امروز همه شده اند تبلیغ چیپس و پفک و بانک.

در زیرنویس های تولیزیون، در برنامه های پیامکی، در اخبار، همه روی آورده اند به شکسته ومحاوره نویسی.
سوال پیامک برنامه تلویزیونی را اینطور می نویسند:

"به نظرتون جواب سوال امروز چیه؟ گزینه درست رو به شماره زیر پیامک کنین"

این نوشتار صدای و سیمای ماست.

این را بچه من میبیند. یاد میگیرد. هرچه معلم در مدرسه به او بگوید این اشتباه است، جواب خواهد داد در تلویزیون هم همین طور می نویسند.

همه چیزمان خراب شده.
همه چیزمان.

از کجا بنالیم؟ (3293744) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۰:۰۲:۳۱
متاسفانه وقتی از پاسداشت زبان پارسی حرف میزنند فقط منظورشان الفاظ غربی است در صورتیکه باید از سیل ورود الفاظ عربی هم جلوگیری کرد. (3293746) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۲:۳۶
عربی تا حد زیادی با فارسی ترکیب شده و سالهاست که به حدی که برای عموم قابل پذیرش باشد رسیده است. اینکه واژه جدید بیگانه دیگری به فارسی اضافه نشود کاملا منطقی است ولی تلاش برای جدا کردن واژگانی که اکنون پذیرفته شده‌اند، حکایت از غرض دیگری دارد. (3300839) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۰:۵۵:۵۴
در نقد ریاست فرهنگستان همین بس که یکبار نامه ایی از ایشان در الف منتشر شده بود و من به عنوان یک شهروند پارسی زبان هر چقدر تلاش کردم به دلیل وجود واژه های عربی زیاد، موفق به فهم آن نشدم. (3293855) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۱:۱۵:۳۸
سوگمندانه می بینیم که همه و همه !!! بجای آنکه زبان پارسی را "پاس" بدارند، آنرا با بی مسئولیتی "پاس" می دهند !!! ؛
فرهنگستان که خودش را در چارچوب بایسته ها و پنداره های دانشگاهی (آکادمیک غیر کاربردی و فقط روی کاغذی !!!) تعریف میکنه و تلویزیون هم که ویرانگری آشکار کاربردی را پیشه کرده ، (پاسداری پیشکش !!!) ؛
در "دانشگاه تلویزیون " همین تبلیغاتش که در اوایل دهۀ 60، حرام و ممنوع بود ولی بعد ها امکان پخش پیدا کرد (البته بدون هیچگونه تصویری از زنان !!!!) امروزه
با وادادگی !!! غیر قابل انکار به استعمار نو از جنس "استعمار فرهنگی"، انباشته شده از واژگان خارجی که یا نام کالا های تبلیغاتیست و یا آنهائیست که با بی توجهی(خدای ناکرده نه از سرسپردگی !!! به واژگان خارجی) توسط مجریان، گزارشگران و نویسندگان به روی آنتن می تراود ؛
تبلیغات بیشتر !!!! برای مصرف !!!! بیشتر کالا ها، گذشته از زیان ها و آسیب های تندرستی-زدای مورد اطلاع و اعتراف همگان، بیشترین گزند ها را نیز به شناسنامه و هویت دیرپای ایران-زمین، این کاخ بلند سال-سی ها از تخمۀ سرافراز فردوسیان وارد میکند و گلچینی (بخوانیم: خارچینی !!!!) از واژگان و فرهنگ خارجی از آنتن ملی "ایران- گستر"، به جای جای کشور پراکنش می یابد ؛ (3293885) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۱:۳۵:۳۶
خیلی موضوع مهمی هست حتما پیگری کنید درود بر توکلی افرین نماینده ی حق گوی مردم که اینچنین به منافع ملی و ایران اهمیت میده از این مهمتر موضوع در جهان نیست ایران که جای خود داره (3293928) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۱:۴۷:۰۴
البته جهانی شدن باعث میشود تا ادبیات عامه تحت تاثیر آن قرار بگیرد
اما به راستی، واقعا چند درصد از لغات و اصطلاحات دست ساخت فرهنگستان زبان و ادب پارسی، در جامعه رواج یافته؟

آیا نویسنده محترم این مقاله، به پیتزا می گوید (کش لقمه) ؟!

مراکزی نظیر فرهنگستان در پرداخت به زبان پارسی، بسیار دور از متن جامعه قرار گرفته اند و این موضوع باعث عدم توفیقشان است. (3293953) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۳:۴۰:۲۰
بهتر است بگویید زبان عربی نه پارسی چونکه ادبیاتی که صدا و سیما دارد در بین مردم بیان میکند روز به روز به عربی نزدیکتر میشود (3294329) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۵:۳۰:۲۰
دوستانی که دم از پیرایش زبان فارسی از الفاظ عربی می دهند لطفا کلاه خود را قاضی کنند و یک ساعت تصمیم بگیرند بدون استفاده از الفاظ عربی حرف بزنند اگر تونستن نیازهای روزمره خودشان را برآورد کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!! (3294741) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۴:۲۱:۱۷
در اهمیت زبان فارسی همین بس که بگوییم:
در سال ۱۸۷۲ در نشست ادیبان و زبان‌شناسان اروپایی در برلین، زبان‌های یونانی، فارسی، لاتین و سانسکریت به عنوان زبان‌های کلاسیک جهان برگزیده شدند. بر پایهٔ تعریف، زبانی کلاسیک به شمار می‌آید که یکم، باستانی باشد، دوم، ادبیات غنی داشته باشد و سوم در آخرین هزاره عمر خود تغییرات اندکی کرده باشد
مردم هم هوشیار باشند که عده ای در داخل هستند به دنبال حمله به زبان فارسی هستند ابن افراد از طرف تجزیه طلبان پانترک پشتیبانی میشوند و زبان فارسی و تاریخ ایران را نشانه گرفته اند. (3294490) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۲۲:۴۸:۱۷
ما ترکها با زبان فارسی چکار داریم.زبان عظیم ترکی بسیار شیرینتر است (3295472) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۰۸:۱۰:۵۹
ایا من ترک واقعا به اندازه شما حق ندارم نگران زبانم باشم اگر چنین حقی را برای من قائل نیستید بفرمائید چرا و به چه دلیلی واگر قائلید ایا حداقل نباید فرهنگستانی مثل انچه برای خود می پسندید برای ما هم بپسندید . به نظر من این توهم جدایی طلبی و پانترکیستی از کسانی که خواستار کم ترین حق انسانی و خدادادی خود هستند باید بدور انداخته شود وقتی متن بالا رو میخونم به خودم می گویم عجب شما که به حق تا این حد در باره زبانتان هوشیار و نگرانید پس وای به حال من (3295739) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۵:۱۵:۵۵
شما میتوانید نگران زبانتان باشید و با زبان خودتان صحبت کنید اما حق حمله به زبان فارسی و زبان رسمی کشور را ندارید هیچ کجای دنیا در این 200 کشور دنیا من ندیدم ادمایی باشند که به یک زبان حمله بکنند شما هم مثل بقیه اقوام ایرانی هستید نه کسی مزاحم شما شده نه مانع حرف زدنتان شده اند. بنده لر هستم به لری با مردم اینجا صحبت می کنم ولی به زبان رسمی کشور احترام میگذارم معنا نداره که عده ای باشند خود را تافته جدا بافته فرض کرده و به زبان رسمی کشور حمله کنند.
در مورد فرهنگستان صحبت کرده اید فرهنگستان زبان فارسی برای زبان رسمی کشور تاسیس شده بی شک برای زبان و ادبیات ترکی هم کشورهای مانند جمهوری اذربایجان(اران و شروان سابق) و ترکیه باید اقدام کنند یا اقدام کرده اند اینکه دولت برای هر زبان و گویش داخلی هزینه کند و فرهنگستان تاسیس نمایند وظیفه دولت نیست در قانون نیامده و هزینه به دولت تحمیل می کند گویش ها و زبانهای مختلفی در کشور وجود دارد که افرادی که نگران هستند میتوانند نسبت به تاسیس موسسه ای در این زمینه با گرفتن مجوز اقدام نمایند
این حمله به زبان رسمی یک کشور که در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد از طرف پانترکها جمایت میشود و محدود به حمله به زبان فارسی هم نیست به تاریخ ایران هم حمله می کنند و اغراض و اهداف این دوستان هم کاملا مشخصه بنده شاهد هستم به صورت سیستماتیک دوستان می ایند و به یکی از 4 زیان غنی جهان دائم حمله می کنند این حرکات از دید ما مخفی نمانده و نمی ماند.
خلاصه یحث:
1-حمله کردن به زبان فارسی هیچ توجیهی ندارد و هیچ فایده ای هم برای دوستان ندارد.
2-مردم میدانند که دوستان به چه دلیل به زبان فارسی حمله می کنند
3-تاسیس فرهنگستان به زبانهای مختلف در داخل کشور وظیفه دولت نیست دولت تنها در برابر زبان رسمی کشور وظیفه دارد نهادهای مردمی و ...میتوانند نسبت به تاسیس موسسات به زبان های مختلف طبق قانون اقدام کنند
4-بهانه زبان یک بهانه کلیشه ای است اکیدا دوستان رو از این حرکات بر حذر میدارم زیرا مردم متوجه میشوند و برای دوستان تبعاتی دارد
5- اگر قرار بر این باشد که افرادی که به زبانها و گویش های مختلف صحبت کنند باید بیش از چند ده فرهنگستان برای این گویش ها و زبانها تاسیس شود
خلاصه اینکخه دنبال بهانه نباشید قضیه رو ما میدانیم که چیست و از کجا اب میخوره (3296902) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۰۳:۱۱:۰۴
هزار آفرین! ترک های باختر آسیا (ایران، ترکیه و آران)، ترک نژاد نیستند بلکه ترک زبان اند. ایشان، اقوامی با ریشه های نژادی ایرانی، یونانی و دیگر بومی های این منطقه هستند که بعد از پیدایش حکومت ترکی و به تبع آن گسترش زبان ترکی، به تدریج ترک زبان شده اند. در حالی که ترک نژادها (که تعداد آنها اندک می باشد)، غیربومی و با خاستگاه آسیای میانه اند. مثل ترک زبانان باختر آسیا، مثل مصریان و دیگر کشورهای آفریقایی است که بعد از حمله مسلمانان، نه تنها زبان خود را عربی کردند بلکه خود را نیز عرب نامیدند!!! (3298110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۱۰:۱۷
آقا توهم ورت نداره، کی به گویش فارسی حمله کرد؟ در ضمن جمله حضرتعای که موضوع فرهنگستان تورکی را به کشور آذربایجان و ترکیه حواله می کنید معلومه چقدر به حقوق غیر فارسها علاقمندید. ثالثاً تورکی گویش و یا لهجه نیست زبان رسمی هست با قاعده و الفبایی مجزا، حد اقل به گزارشات یونسکو اعتماد کن تعصب کورکورانه خطر آفرین هست. (3304336) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۶:۰۰:۵۹
تاسیس فرهنگستان زبان ترکی مثل این است که دولت برای هموطنان عرب زبان جنوب هم فرهنگستان زبان عربی تاسیس نماید! بعد بگویید دارید چکار می کنید ؟ می فرمایند داریم از زبان عربی حراست می کنیم!!! حال انکه ده ها کشور عرب زبان در منطقه وجود دارند!!!یا مثلا برای گویش گیلکی فرهنگستان تاسیس کنیم و...استفاده از ابزار زبان برای تجزیه طلبی یه روشیه که ما در این دو دهه دیدیم ازش استفاده می کنند. بعد میفرماید انچه برای خود می پسندید!! مگر زبان فارسی زبان رسمی کشور نیست؟ شما در حدود 1000 سال پیش خودتان به همین زبان صحبت می کرده اید و حتما کشورهایی که به این زبان صحبت می کنند فرهنگستان تاسیس کرده اند. همین اتلان چرا خود شما رسانه فارسی زبان را دارید مطالعه می کنید؟ (3297020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۲۱:۳۰:۲۲
فعلا که زبان عربی هست. شما نگاهی به نگارش همین سایت بکنید. برای نمونه به جای قوم ها از اقوام استفاده شده که دستور زبان عربی است. به هر حال بسیاری در ایران زبان اولشان عربی می باشد... (3297758) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۲۱:۲۷:۵۶
به امید آن روزی که فرهنگستان زبان ایرانی تشکیل شود و به جای واژه های گرفته شده از امارات و عربستان، از تمامی اقوام ایرانی یاری گرفته و زبان ایرانی را رشد دهیم. ریشه می تواند پارسی باشد ولی زبان می توان بسیاری از فرهنگ قومهای ایرانی را در خود جا دهد. به هر حال، زبان کردی، ترکی و پارسی باهم می توانند پاسخ دهنده کمبودهای واژه ای در آینده باشند. (3297754) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۰۸:۱۴:۳۱
عزیز من خیلی تند نرو! تورکها هم ایرانی هستند ولی عاشقانه زبان غنی تورکی رو دوست دارند تازه زبان تورکی یکی از زبانهای بسیار غنی هست و بخاطر همین هم علیرغم جنگ علنی اخیر فرهنگستان و آقای حداد علیه آن قبل از تولد ایران گویش بخشی از مردم ایران بوده و هست. اگر در طی قرنها استحاله ای شده از طرف زبان فارسی بر تورکی بوده نه بر عکس. آیا شما سراغی دارید از اینکه تورکها اسم گذاری یک چیز را بکنند و مردم را هم به آن مجبور کنند؟ به مردم دروغ نگیم. (3295746) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۰:۵۵:۰۴
زبان پارسی، زبان اقوام آریایی (پارت، پارس و ماد) است که از دست کم هفت هزار پیش تا کنون در ایران زندگی می کنند اما به سبب آن که پارس ها (هخامنشیان) اولین امپراطوری جهان را تشکیل دادند و ایران را به اوج اقتدارش رساندند، جهانیان باستان، ایران و اقوام آریایی را با نام پارس می شناختند. به تبع آن، زبان ایشان را نیز پارسی می دانستند. اینگونه نیست که زبان پارسی کنونی، فقط مربوط به پارس ها باشد؛ به طور مثال واژگان و اصطلاحات فراورانی از قوم پارت (خراسانیان) در این زبان وجود دارد. اما هیچ گاه یک خراسانی (مانند بنده) نه تنها به این نامگذاری شکوه ای نکرده و نمی کند، بلکه بسیار هم به آن می بالد. همانطور که پارت ها (خراسانیان) مایه افتخار ایران بوده اند (و به خاطر آن هیچ منتی بر دیگران نمی گذاریم)، مادها و پارس ها نیز مایه سرافرازی ایران و ایرانی بوده اند. این افراد نادان خود ترک پندار هستند که از سر نادانی، به هویت هفت هزار ساله ایرانی خود پشت کرده و به هویت جعلی ترکی دست می آویزند! خود آتاترک (خودش ماسون بود و مادرش هم یهودی بود) عقیده ای به هویت ترکی نداشت و می گفت که باید مثل اروپایی ها (اقوام دیگر آریایی ها) بشویم؛ به همبن سبب، خط شان را لاتیتن کرد و لباس هایشان را، لباس های اروپاییان. آتاترک اگر به ترک (مغول) بودن خودش خیلی عقیده داشت، چرا لباس مغولی نمی پوشید؟؟!! (3302942) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۳۳:۲۸
خراسانی محترم همانطور که داری نظر می دی ادب خودت رو هم به اقوام و حفظ حقوق دیگران نشان می دهی . بالاخره تو هم اینجوری بار اومدی! اولاً تورکهای ایران نادان نیستند دوم اینکه موقعی داری برای اثبات حرفهات قیاس می کنی تاریخ معاصر را شاهد نگیر ، دوماً فردوسی در جای جای شاهنامه خود را فارس دری معرفی می کند نه پهلوی و ... ثالثاً حضرتعالی هر موقع ردا پوشیدی و سوار اسب شدی و تو خیابان رفت و آمد کردی آن موقع به تورکها بگو که چرا لباس تورکی نه مفولی پوشیدی؟ هنوز حضرتعالی تفاوت لباس تورکی با مغولی را نمی دونی چه برسه به اظهار نظر تاریخی. (3304381) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۴۴:۱۱
متاسفانه دید کوتاه همراه با عصبیت فرهنگی باعث شده هر هموطنی که در مورد زبان خودش حرف بزنه متهم به پان بشه.
در این خصوص که در یک نشست در اروپا ، زبان فارسی از جمله زبانهای کلاسیک بشمار رفته حرفی نیست ولی یک نهاد بین المللی زبان تورکی را سومین زنده دنیا با قواعد و ریشه متفاوت و غنی معرفی کرده است . (3304404) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۹:۱۹:۲۲
از نویسنده مقاله تشکر میکنم که کلمه پارسی را درست ادا کرده و ننوشته فارسی . اگر ما همین یک کلمه را بدرستی بنویسم پروردگار را سپاسگذاریم. (3295211) (alef-3)
 
آرش
۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۹:۲۱:۰۵
به نظر من کژسلیقه ای مهم صدا و سیما در به کار گرفتن نامهای ایرانی برای افراد خلافکار بسیار زشت است. در هیچ جای دنیا چنین چیزی را در نمی یابیم. من ریشه این کار را درک می کنم، چرا که نام بردن افراد خلافکار با نامهای عربی، می تواند این را برساند که معصومان عزیز ما بد بوده اند. چنین کاری برای بسیاری از ایرانیان قابل قبول نیست. ولی باید این را هم گفت که گره زدن نام با معصومین هم کار درستی نیست. همچنین که نامهای ایرانی از کردها گرفته تا لرها و گیلکیها، که تاریخ این کشور و اصلیت مردم ما هستند نباید استفاده تبلیغاتی و نادرست قرار گیرند. می توان کاری کرد: اگر بسیاری می اندیشند که بردن نامهای امامان معصوم برای بدکاران در سریالهای تلویزیونی کار بدی است، پس بیاییم از نامهای غربی برای بدکاران و بد اندیشان استفاده کنیم نه نامهای ایرانی. بردن نامهای ایرانی برای خلافکاران، کار درستی نیست و در آینده می تواند نتیجه های بدی بدهد. به هر حال، نمی توان ایرانیانی که به اصالت خود می بالند را تنبیه کرد.
بسیاری از ایرانیانی که نامهای عرب الاصل را می شنوند، فکر نمی کنند که آن نامها یعنی آن شخص را خوب کرده، کما اینکه منظور صدا و سیما این است. آنان می خواهند بگویند که قهرمانان یک سریال، نامهای معصومین را دارا هستند ولی چرا به خرج نامهای ایرانی؟ لطفا این پیام را چاپ کنید تا شاید به گوش دست اندرکاران برسد. سپاس. (3297499) (alef-13)
 
صفی بابا
۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۲:۰۴:۵۵
ایران شامل همه ی اقوام است پارس ها اقوام باستانی بودند رفته اند توهم را کنار بگذاریم. اولین قوم تورک ها هستند با بیشترین متکلم. (3298900) (alef-13)
 
All
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۲:۵۵:۲۷
همین بس که برید ببیند بزرگترین دیوار جهان برای چی در شمال شرقی ایران احداث شده بود تا از شر چه کسانی در امان باشیم!!! (3304950) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۰:۰۲:۱۳
بزرگترین و طولانی ترین دیوار جهان دیوار چین هست عزیز. مگر اینکه شما از چین تشریف اورده باشید. (3307089) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.