نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 315428
تولیدکنندگان به نعمت‌زاده نامه نوشتند؛
کاهش فاجعه‌آمیز تقاضا در بازار/ کارت خرید کالا را اجرایی کنید
بخش اقتصادی الف، 16 آذر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۰
انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور با ارسال نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار اجرای سریع کارت خرید اعتباری کالای ایرانی شدند.

تعلل بانک مرکزی در آغاز صدور کارت اعتباری خرید کالای ایرانی باعث شده تا انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور با ارسال نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار اجرای سریع این طرح برای جلوگیری از ورشکستی واحدهای تولیدی شده است.

متن این نامه به‌شرح زیر است:
ضمن تشکر از مساعدت حضرتعالی در گام به گام طراحی کارت‌های اعتباری خرید کالای ایرانی به استحضار می‌رساند؛علی‌رغم عزم جدی آن مقام محترم و سایر همکارانتان در وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت مبنی بر اجرای پروژه خروج از رکود صنایع داخلی،‌ متأسفانه اما و اگرهایی که از گوشه و کنار به گوش می‌رسد، معضلی خارج از تصور را برای تولید کنندگان پدید آورده است. در واقع رکود حاکم بر بازار که ناشی از انتظار مردم برای کاهش قیمت‌ها در پساتحریم بود،‌ این بار دست به دست انتظار خریداران برای عملیاتی شدن کارت‌های اعتباری داد و تقاضا برای خرید را به فاجعه‌آمیزترین حد ممکن کاهش داد.

در این شرایط امکان تنفس و ادامه حیات برای تولید کننده غیرممکن است و شک نداشته باشید پاشنه آشیل دولت یازدهم که همانا اشتغال و خروج از رکود است این بار با موج عظیم, سهمگین و زنجیره‌ای تعدیل نیروی انسانی در خطوط کارخانه‌ها, به خطر خواهد افتاد. لذا از آن مقام محترم خواهشمندیم پیش از آنکه شکست این طرح ملی مستمسکی شود در دست بدخواهان دولت،‌ بیش از این اعتماد افکار عمومی را نسبت به برنامه‌های دولت یازدهم از بین ببرد دستور فرمایید دستگاه‌های متولی اقدام عاجل را انجام دهند.

به گزارش الف،  از اعلام سیاست بانک مرکزی برای توزیع کارت‌های اعتباری به منظور تحریک تقاضا، فروش بیشتر کالاهای داخلی و در نهایت کمک به رونق تولید حدود دو ماه می‌گذرد. اواخر مهرماه بود که رییس کل بانک مرکزی از سه سیاست اعتباری این بانک در بسته تسریع رونق اقتصادی خبر داد که در کنار تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی خرید خودرو و فروش اقساطی کالا، توزیع کارتهای اعتباری تا سقف ۱۰ میلیون تومان نیز مورد توجه قرار گرفت. در کنار تمامی ابعاد کارت اعتباری که سیف از آن سخن گفته بود، قرار شد تا با اعطای خط اعتباری از سوی بانک مرکزی نرخ سود منابع موجود در کارت‌های اعتباری برای صاحبان کارت ۱۲ درصد تعیین شود و بانک مرکزی هم منابع خرج شده در این بخش را با سود ۱۰ در اختیار بانک‌ها قرار دهد. اما بعد از اینکه نوع کالاها و اقلام آن و همچنین محل‌های فروش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص و حتی دستورالعمل اجرای این سیاست هم از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به دستگاها ابلاغ شده است، هنوز اقدامی در رابطه با ثبت نام و توزیع این کارت‌ها انجام نشده و در این مدت، زمان ارائه آنها از هفته‌ای به هفته دیگر وعده داده می‌شود.

گرچه بانک مرکزی تاکنون درباره این تاخیر توضیحی ارائه نکرده، اما بحث تورم زا بودن توزیع کارت‌های اعتباری که می‌تواند سبب ورود حجم بالایی از نقدینگی به چرخه اقتصادی شود، در این مدت همواره به عنوان عاملی برای این دیرکرد عنوان شده است. این در حالی است که در کنار این موضوع اظهارات مطرح شده از سوی یکی از مدیران ارشد بانکی حاکی از آن است که بانک مرکزی تصمیم دارد نرخ سود بازپرداخت تسهیلات کارتهای اعتباری را افزایش دهد که البته هنوز نرخ جدید نهایی نشده است.

به گفته این مدیر بانکی، یکی از دلایل افزایش نرخ سود کارت‌های اعتباری، کاهش سطح تقاضا و همچنین توزیع کمتر تقدینگی به منظور کنترل تورم خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : وام خودرو+وام خرید کالا
 
پورمحمدی
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۷:۵۷:۴۹
تدبیر وامیده دیگه!!!!! (3370499) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۵۲:۲۸
نه عزیزم ... نتیجه کاهش سهم صادرات نفت است ...نتیجه نفت 40 دلاری بجای 140 دلار و عدم امکان دریافت همان مقدار است ... نتیجه از بین رفتن 800 میلیارد دلار در آمد نفتی در دولت دست پاک !!! است ....نتیجه کاغذ پاره هاست ..
بگم ؟ بگم ؟ بازم بگم ؟؟؟ (3370783) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۰:۳۱:۳۴
برای شما متاسفم که تمام ندانم کاری ها و اشتباهات این دولت را به دولت های قبل ربط داده و سعی می کنید تا به این طریق آنها را ماستمالی کنید.
ما که تا بحال نه از کلید چبزی دیده ایم و نه از تدبیر و امید. (3370880) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۰:۳۳:۲۶
دولت به صورت دستوری نرخ تورم را تک‌رقمی اعلام کرده تا حقوق کارمندان را 13 درصد افزایش بدهد و از این طریق در انتخابات بهره‌برداری انتخاباتی بکند. (3370891) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۰:۳۵:۱۰
برای حل مشکلات اقتصادی کشور می‌گویند چاره‌کار لغو تحریم نیست اقتصاد مقاومتی است، باز کردن دروازه کشور بر روی شرکتهای اقتصادی غربی نیست، حمایت از سرمایه‌گذار داخلی است. سیاست تعامل سازنده با غرب نیست، سیاست تعامل سازنده با تولیدگر داخلی است. توسعه پایدار هدف نیست، عدالت پایدار هدف است. (3370901) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۱:۴۷:۳۰
اصلی ترین علت فقر مالی ملت ایران است که قدرت خرید ندارن والا هرکسی نیاز به خرید کردن داره چون خرید خودش یه حس خوب به آدم میده که امید به زندگی رو افزایش میده و....
برای حل مشکل باید درآمدها راافزایش دادبا این افزایش حقوق کارگری و کارمندی هم اصلا" فکر هیچی رو نکنین چون با این وضعیت مردم مردن کسی نیست براشون گریه کنه
با این حساب وضعیت بازار هم مشخصه دیگه
بقیه رو هم عاقلان دانند.... (3371134) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۳:۴۱:۳۱
برو بابا بس کنید اینقدر گفتید دولت قبل (3371562) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۲۰:۵۳:۳۳
اشتباهی مثبت دادم، منفی.... (3372879) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۰:۰۸:۴۶
این نتیجه 8 سال بی خردی در دولت دوست شماست نه تدبیر و امید. سقوط 400 درصدی ارزش ریال و رشد اقتصادی منفی چیزی نیست که به این آسونی درست بشه!!!! (3370823) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۰:۳۶:۰۳
نرخ دلار در چند روز اخیر بالا رفت و مسئولان اعلام کردند به علت سفر زائران است؟ مگر ما سالهای قبل شاهد این استقبال زائران نبودیم متأسفانه هر وقت مسئولان بانک مرکزی نمی‌توانند نرخ ارز را کنترل کنند. بهانه می‌آورند یک دفعه سفر حج، یک دفعه سفر کربلا یک دفعه تعطیلات تابستان و... در حالی که مشکل اصلی ناتوانی بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز و یا گرایش آن به کاهش ارزش پول ملی است. (3370908) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۱:۳۷:۰۹
تدبیر و امید یه برنامه ای درست کرده که از این به بعد رویه میشه خودروسازی دچار مشکل میشه نامه مینویسه که اقا وام بدین .صنعت نامه مینویسه که لطفا وام مجدد اعطا شود مشکل وجود دارد و...اقا ورشکستگی جزئی از اقتصاد است همانطور که سودهای کلان در دوران رونق جزئی از اقتصاد است و کسی جلوش رو نمیگیره خواهشا به ورشکستگی به عنوان یک اصل لازم و اساسی اقتصاد که باعث میشه اقتصاد از وجود بنگاه های ناکارامد پاک بشه احترام بگذارید. شرکتی که هزینه هاش بالا است باید ورشکست بشه تا اقتصاد تمیز بشه (3371100) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۲:۱۹:۴۶
آقا خودمونیم ولی مردم ایران هم خوششون میاد خودشونو بدهکار دولت و بانکا کنن!!
وام 25 میلیونی خودرو با سود 16 درصد بس نبود؟
میخواین بیشتر از این بدهکار بشین؟ (3371251) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۰۳:۴۴
خوب، عوض اینکه همش به فکر فروش خود با رانت باشید، کیفیت را بالا ببرید، و اگر نمیتوانید، ببندینش... این ملت تا کی‌ باید خرج مدیران بدون کارای را به دهند... بهر واری در ایران پایین‌ترین ها در دنیا است... کمک به اینها، یعنی‌ فقیر شدن کّل ملت ایران....دوستان تصور میکنند که دارند به تولید ملی‌ کمک میکنند... ولی‌ ماشین و کالاهای خانگی که دو برابر سوخت و برق مصرف می‌کند، ایمنی ندارد و بهره وری بسیار پایینی دارد، همان نباشد بهتر است.... (3370510) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۴۲:۱۴
به خدا اینقدر که این مدیران در وضع نابسامان اقتصادی کشور نقش دارند تحریم ها نداشت...بجای اینکه تنها روی توافق تمرکز کنید ای کاش یک مقدار هم در انتخاب مدیران تمرکز می کردید جناب روحانی.. (3370756) (alef-11)
 
ترنم
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۴۶:۳۵
به گونه ای تولید میکنند
که در هیچ کشوری مشتری ندارند
اما از آن طرف دنیا
کالاهایشان در بازار ایران خریدار دارد (3370768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۲۲:۵۳:۱۶
اگه ببندند این ملت از کجا میخاد پول در بیاره خرج بده؟ (3373141) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۰۴:۳۱
می دونید چی برام جالبه؟ اینکه اینها به دنبال برطرف کردن رکود بازار هستن اون هم بدون اینکه حقوق کارمندان یا کارگران رو به خط فقر برسونن و یا برای جوون ها ایجاد اشتغال کنن. اقایان اقتصاددان نابغه آخه وقتی مردم پول ندارن چطوری باید خرید کنن حالا چه نقد چه با وام چه با کارت چه بی کارت؟ از اون طرف هم هی رو طبل کاهش نرخ سود بانکی می کوبید تا جیب تارعنکبوت بسته مردم از اینی هم که هست خالی تر بشه. شما چرا توجهی به ریشه مشکلات ندارید؟ البته اینها همه چیزشون برعکسه. مثلا قبل از ایجاد شغل با درامد مناسب و برطرف کردم موانع متععد در این مسیر می پرسن چرا جوون ها ازدواج نمی کنن؟!

متاسفانه تیم اقتصادی این دولت چیزی در حد فاجعه است و همه چیز رو سر و ته می بینه. (3370512) (alef-11)
 
متین
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۰۷:۴۴
یه سوالی دارم،کی میاد 10 میلیون فقط لوازم برقی ایرانی که فقط اسم ایرانی یدک میکشه و کلا چینی بی کیفیت هست بخره!؟
هفته پیش نمایشگاه لوازم خانگی بود،انقدر سطح پایین بود که حتی سامسونگ و الجی هم شرکت نکردن!! (3370524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۱۲:۴۷
این کارت های خرید مشکل شما را حل نمی کند ، کمی کیفیت محصولات خود را افزایش دهید و از سود های 300 درصدی بگذرید و قیمت هایتان را قابل رقابت کنید.

توقع نداشته باشید که مشتری کالای بی کیفیت را با قیمت سرسام آور خریداری کند.

والسلام . نامه تمام. (3370539) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۱۵:۲۶
آخر صنایع لوازم خانگی مثل خودرو سود برای ... ندارد (3370546) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۲۸:۰۷
تا الان دلالان برای گران فروشی به مردم می خریدند انبار می کردند. الان باید تاوان پس بدهند. (3370569) (alef-11)
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۳۴:۲۱
فكر نكنم وزير صنعت زياد نگران ساير صنايع باشه چون ايشون فقط دلواپس خودروسازها هستند و پتروشمي ها و لاغير ! (3370581) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۱۳:۴۹
باور کن مشکل اصلی نداشتن برنامه اقتصادیه.
روحانی میخواد رای طبقه پایین را حفظ کنه و داره یارانه الکی به همه میده، الان درروستاها عملا کاری جز گرفتن یارانه با تعداد فرزند زیاد نیست. واحدهای تولید روستایی تعطیله و واحدهای تبدیلی هم عملا فروش ندارند.
راهش بالابردن حقوق طبقه پایینه (3370680) (alef-11)
 
14
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۱۶:۰۰
خدا کند مردم این بار با تناب شما اقتصاددانان خصوصی به چاه نروند (3370685) (alef-11)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۲۱:۰۸
مرا به تدبیر تو امیدی نیست، شر مرسان (3370697) (alef-11)
 
abbas
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۲۷:۳۹
کارت اعتباری خرید اشکال دارد بانک ها باید به تولید کنندگان وام بدهد و آنها کالای قسطی به مردم بدهند. وقتی در کارت پول ریخته شد مردم به شکل های مختلف آن را تبدیل به پول کرده و جنس خارجی می خرند (3370716) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۳۰:۵۹
کاهش تقاضا بدلیل کاهش قدرت خرید و کاهش دستمزدها است. (3370725) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۳:۰۴:۰۳
تنها راه واقعه ای کردن دستمزدان است. (3371414) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۵۷:۲۶
فاجعه برای کی؟ مردم یا اونا (3370791) (alef-11)
 
حميد
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۰:۱۷:۳۸
چرا به معضل كارت خريد كسي نميپردازه كه طرف قسطي ميخره بعد ميره توبازار همونو زير قيمت ميخواد نقد بفروشه اونموقع همون توليد كننده ميتونه جنس بفروشه در صورتي كه جنسش زير قيمت تو بازار موجود ميشه با اين كار فاتحه توليد كننده خوندس اگر كسي رييس صنف لوازم خونگيه چرا بدون مطالعه اقدام به نوشتن نامه ميكنه (3370843) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۱:۱۹:۵۰
با دلار سه هزار و هفتصد توماني يعني نابودي تقاضا چرا بديهي ترين أصول اقتصاد در كشور ما جايي ندارد ؟ (3371027) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۱:۲۲:۰۱
بدعت خطرناك كمك به خودروسازان ، ديگر توليد كنندگان بي كيفيت را هم متوقع كرده است .
براي اينكه بحران فروش خاتمه يابد ، اجناس با كيفيت و ارزان توليد كنيد و اگر نمي توانيد ، واحدهاي ضرر ده خود را تعطيل كنيد ، اين بديهي ترين اصل تجارت است كه مردم حاضر نيستند جنس بي كيفيت را به قيمت گران بخرند (3371038) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۲:۳۲:۱۷
دولت فعلی دولتی است که باید کشور را با در آمدی کمتر یک چهارم دولت قبل آنهم در شرایطی که هنوز شرایط تحریم ها برداشته نشده که بتوان پول فروش نفت را جابجا کرد اداره کند.
در کنار این مشکلات دولت قبل به تعبیر اقای مظاهری کوهی بدهی به پیمانکاران ببار آورده است که دولت باید بدهی دولت قبل را با این درآمد کم بپردازد . تا بتوان رونق اقتصادی را ایجاد کرد.
متاسفانه همانهایی که از دولت قبل حمایت می کردند و امروز باید پاسخگو باشند.
بقول معروف دست پیش گرفته اند تا پس نیفتن. (3371312) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۲:۳۷:۴۶
ازدواج کم شده تغییر خانه کم شده خانه ها کوچک است مهمان ومهمان بازی یا نیست یا کم شده سبک زندگی مردم دارد تغییر می کند بنابراین انتظار نداشته باشید که مردم خرید کنند حتی نیمی از وسایلی هم که بیشتر مردم در خانه دارند اضافه است ودیگر ان زمان گذشته است که کسبه با شعبده بازی مردم را در صف می کردند وپارچه های مانده را بازرنگی می فروختند یا گروهی کنار فروش هر کالا لیوان وپارچ به اجبار می دادند فقط باید بگویم که دلمان برای کارگران تولیدی ها می سوزر اگرنه خود تجار انقدر خوردند که تا چند نسلشان راهم بس است (3371326) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۲:۴۱:۲۹
به اقای روحانی وتیم اقتصادیش بایدخسته نباشید گفت بااین رکود شدید .مارا به تدبیر شماامیدی نیست . (3371341) (alef-3)
 
حافظه تاریخ
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۳:۰۲:۲۶
عزیزان تنها راه ، افزایش قدرت خرید مردم است و اون تنها با واقعی کردن دستمزد کارگران و کارمندان و پرستاران و تمام قشر زحمت کش می باشد. (3371412) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۴:۱۰:۳۲
هر کی هم بیاد اوضاع همینه که همینه (3371670) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۴:۲۸:۱۶
تاوقتی تنبل خانه بزرگی به نام ایران است واقتصاد تک محصولی وکاهش بی سابقه قیمت نفت داریم ورانتخواران واختلاس کنندگان حضوردارند ومدیریت ضعیف اوضاع باید همین باشه (3371750) (alef-13)
 
پورشاسب
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۴:۵۴:۲۳
ریال سقوط میکرد ربطی به هیچ دولتی نداره بعد از هدفمندی یارانه ها وقطع سوبسید ها نه برای کمک به اقشار کم در امد برای کاهش تقاضای خرید و فقیر تر شدن مردم رکود چیز طبیعی هست من یه سوال دارم در شرایط رکود تورم دیگه چه معنی داره قدرت خرید مردم که ازبین رفته. (3371849) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۸:۵۷:۲۶
همه ما مقصریم یعنی هم دولت و هم مردم .... اینکه میگم دولت منظور دولت های قبلی هستند از اول انقلاب تا الان .... و وقتی میگم مردم منظور اینکه ملت ما عادت کرده با هر بالا و پایین رفتن قیمتی در بازار ...سکته اقتصادی کنه ...هم فقیرش و هم پولدارش یکی دنبال بالا رفتن ارزش سرمایه اش و یکی حفظ چندر غازی که در دست داره ... وضعیت اقتصاد الان معلول یک دوره تیم اقتصادی دولتی نیست ..همه دولت ها وتیم اقتصادیشون که بدون اندیشه و شهامت کافی فقط به فکر حفظ وضعیت زمان خود بودند خیانت کردند به این کشور .... حالا هم یک اقتصاد بیمار و بدتر از آن یک تفکر اقتصادی بیمار گریبانگیر همه کشور شده وقتی نوسان دلار و طلا یه شبه به اندازه 10 سال درآمد برای سرمایه دار تولید میکنه و از طرفی احتمال ورود و رقابت شرکتهای خارجی میتواند ثروت باد آوره آنها را به باد دهد ...طبیعی است که با سرازیر کردن سرمایه های خود به بانکها و معطل نگه داشتن تولید و کاهش شدید نیروها همه تقصیرها را گردن دولت بیندازند ... در صورتی که وقت وزمان کافی برای بهبود کیفیت محصولات خود و نرخ گذاری مناسب را طی این سالها داشتند تا الان واهمه ای از رقیب نداشته باشند ... اما با تکیه بر بی مسئولیتی سازمانهای دولت های قبلی فقط به فکر تولید ارزان و قیمت گران بودند ...به هر حال فکر اینکه جریان اقتصادی پسا تحریم وضع اقتصادی رو متحول میکنه رویای خوش بینانه مردم و کابوس تولید کنندگان بی کیفیت کالای داخلی شده ... این وضع درست شدنی نیست حتی پس از برداشتن تحریم معدود شرکتهای خارجی حاضر خواهند بود با این اقتصاد بسته و دولتی و رانت قوی و نبود امنیت سرمایه ای در ایران سرمایه گذاری کنند مگر شریکان سنتی قدیمی آنهم در صنعت نفت وگاز و خودرو پس اتفاق بزرگی هرگز رخ نخواهد داد ... البته این هنر دولت است که باید در این شرایط اوضاع را کنترل کند ... والا با معطل نگه داشتن مردم و تولید کنندگان و ایجاد رکود بی سابقه اقتصادی ..کنترل تورم جوکی بیش نیست ... دولت باید یکی را انتخاب کند یا حمایت از بازار رقابتی و به تبع آن رونق بازار که به سرعت باید شکل بگیرد ویا کاهش دنباله دار تقاضا ی داخلی ... (3372588) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۱:۵۵:۴۴
به نظر بنده چه این دولت چه دولت های قبلی به هر کاری که خارج از تانشه دست زده شکست سنگینی خورده و تبعاتشو مردم دیدن و میبینن به عنوان مثال مسکن و یا همین صنعت درب و داغون و تولید داخلی بی کیفیت و کلی صنایع دیکه به خدا اکه همین تولید کننده بازارشو بشناسه سلیقه مصرف کننده رو بدونه از مواد عالی استفاده کنه به روز باشه در کل کارش تمیز باشه نه تنها به دولت نیازی مالی نداره بلکه
میتونه به دولت کمک مالی هم بکنه حال بیا به صنعت خودرو رو به موت و یا لوازم خانگی دربو داغون وام بده عین این میمونه که به مرده دیروز امروز سروم وصل کنی
تولید کننده یا جنس خوب تولید بکنه یا بره پی چوپونی خودش
والسلام (3389836) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.