نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252527
نگاهی به مطالب سیاسی روزنامه های 23 آذر؛
روحانی هر ۴ روز با یک بحران مواجه است
بخش داخلی الف، 23 آذر 93
تحلیل راهپیمایی اربعین و توجه به قدرت نمایی عظیم مسلمانان در اربعین ضمن حضور داعش در عراق از مواردی بود که در اغلب روزنامه های امروز به آن پرداخته شده بود. سخنان جالب توجه وزیر راه خاتمی در مورد دولت روحانی در مصاحبه با یک روزنامه ی اصلاح طلب و نیز گزارش روزنامه ی دولتی ایران در مورد نمره ی قبولی حسن روحانی در تحقق وعده های انتخاباتی اش از دیگر مطالب بسته ی مطبوعاتی امروز است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۲
آرمان / مدیران میانی روحانی از احمدی نژاد دستور می گیرند
روزنامه آرمان در مصاحبه ای با احمد خرم، وزیر راه دوران اصلاحات تیتر زده است که « روحانی با «هر۴روز یک بحران» مواجه است» و از قول احمد خرم آورده است: «در زمینه سیاسی و مدنی هم آقای روحانی با معضل همراهی نکردن کادر باقی مانده از دولت قبل مواجه بودند.بسیاری از مدیران میانی دولت یازدهم هنوز از مدیران دولت آقای احمدی‌نژاد هستند... هنوز در بدنه دولت و در سطح مدیران میانی و عملیاتی مدیرانی هستند که تفکرات احمدی‌نژاد را دنبال می‌کنند.همین برخی مدیران میانی هم در حال کارشکنی در کار دولت آقای‌روحانی هستند. این افراد کاری را که می‌توان در یک هفته به سرانجام رساند، یک ساله انجام می‌دهند.این مسائل باعث کند کردن حرکت دولت در آینده خواهد شد.مهم‌ترین انتقادی که به دولت وارد است تغییر کند و آرام مدیران میانی در بدنه دولت بوده است.بسیاری از این مدیران با دولت آقای روحانی همراه نیستند. آقای روحانی باید هرچه سریع‌تر مدیرانی که با وی همراه نیستند و صرفا برای گرفتن مسئولیت در دولت حضور دارند، شناسایی کرده و به جای آنان مدیران همراه با دولت را جایگزین کند.این مدیران هم اکنون از بالادست خود که آقای احمدی‌نژاد است دستور می‌گیرند. یعنی مدیران میانی دولت آقای روحانی به جای اینکه با ایشان هماهنگ باشند، رویکرد خود را با آقای احمدی‌نژاد هماهنگ می‌کنند و احمدی‌نژاد هنوز هم برای آنان نقش رئیس‌جمهور را بازی می‌کند.گمانم این است که آقای احمدی‌نژاد ازمدیران خود که در دولت آقای روحانی حضور دارند خواسته باشد که به صورت هماهنگ عمل کنند و به شکلی رفتار کنند که همچنان در دولت باقی بمانند تا بتوانند به دستاوردهای بیشتری دست پیدا کنند.» خبرنگار اعتماد می پرسد که : سخن شما بدین معنی است که آقای‌احمدی‌نژاد همچنان در مسائل اجرایی کشور دخالت می‌کند؟ و احمد خرم پاسخ می دهد: «بله؛ دخالت می‌کند. این قضیه کاملا مشخص است. آقای روحانی هرچه زودتر باید برای این معضل چاره اندیشی کند. کسانی باید بر مسند کار قرار بگیرند که از حامیان آقای روحانی در زمان انتخابات بوده اند و در ستادهای ایشان فعالیت می‌کرده اند.»

خرم در بخش دیگری از این مصاحبه می گوید: «اگر در آن زمان آقای خاتمی با مساله«هر نه روز یک بحران» روبه‌رو بود،امروز آقای روحانی هر سه یا چهار روز با یک بحران دست به گریبان است.مشکلات آقای روحانی از زمان انتخاب وزرای کابینه آغاز شد و به شکل‌های مختلف مانند پخش سی‌دی علیه رئیس‌جمهور و برگزاری همایش‌هایی مانند دلواپسیم و استیضاح وزرا ادامه داشته است.البته برخوردهای آقای‌روحانی با مخالفان، برخوردی عاقلانه و همراه با تدبیر ومسئولیت است.»

اعتماد / قدرت نمایی شیعه در اربعین
روزنامه اعتماد در تیتر یک خود، اربعین را «قدرت نمايي شيعه» نامیده و می نویسد: «اينجا كربلا است. نزديك به ٢٠ ميليون زاير با پاي پياده به آن رسيده‌اند تا همين لحظه را حس كنند «سجده به خاكي كه سال‌ها پيش پيكر امام‌شان در آن آرام گرفته است». سجده مي‌كنند و مي‌روند تا چهلمين روز شهادت امامي را عزاداري كنند كه براي‌شان نماد عدالت بوده و حق طلبي. اينجا همانجايي است كه خيلي‌ها نبايد باشند تا امنيت‌شان به خطر نيفتد. اما خيلي‌ها سوداي امنيت جان در سر ندارند و به دنبال امنيت دل‌هاي‌شان هستند. ٢٠ ميليون زاير جمع شده‌اند تا بگويند جهان تشيع از تهديد‌هاي ضد امنيتي وحشتي ندارد. شيعيان خمپاره‌هاي ميان راه را ديدند و آمدند. حمله‌هايي كه نيروهاي امنيتي عراقي در ميانه‌هاي مسير راهپيمايي خنثي كرده بودند هم آنان را منصرف نكرد. بيش از دو ميليون زاير ايراني رفتند تا نمادي باشند از عشق ايرانيان به امام حسين(ع). كربلا امسال حال و هواي ديگري داشت. اربعينش متفاوت بود. تفاوت از ماه‌ها قبل پيش بيني شده بود؛ تفاوتي كه تصور مي‌شد با توجه به اقدامات نيروهاي داعش قرار است از تعداد زايران بكاهد متفاوت‌تر شد. تعداد زايران آنقدر زياد شد كه از تصور مقامات عراقي هم خارج بود. شكوه مراسم اربعين اما به كربلا ختم نشد. آن ايرانيان شيعه‌يي هم كه فرصت پياده رسيدن به كربلا را نداشتند در داخل مرزهاي كشورمان اين مراسم را گرامي داشتند. فرياد «لبيك يا حسين» در جاي جاي شهرهاي ايران طنين انداز شد. مشهد و قم از نظر تعداد راهپيمايان پيشتاز بودند. ديروز مرزها ميان كشورهاي اسلامي شيعه از ميان برداشته شده بود. مرزي وجود نداشت و شيعيان در كنار يكديگر بودند و فرياد «لبيك يا حسين» را سردادند تا نمادي باشد از قدرت شيعيان كه از هيچ تهديدي وحشت ندارند.»

وطن امروز / ارتش ۲۰ میلیونی
گزارش یک روزنامه ی وطن امروز به اجتماع ۲۰ میلیونی عزاداران اباعبدالله در اربعین کربلا پرداخته است. این روزنامه در بخشی از این گزارش در مورد بایکوت این خبر در رسانه های غربی می نویسد: «اگرچه رسانه‌های زنجیره‌ای غربی در اقدامی کاملا از پیش برنامه‌ریزی شده بزرگ‌ترین راهپیمایی جهان اسلام در سال ۱۴۳۶ هجری قمری را که عظیم‌ترین گردهمایی سال ۲۰۱۴ نیز محسوب می‌شد در لحظه وقوع بایکوت کردند اما ابعاد این رویداد همانند دیگر سوگواره‌های اربعین طی چند سال گذشته آنقدر بزرگ بود که بی‌شک ظرف روزهای آتی جهان سلطه را وادار به اعترافی دیگر خواهد کرد. مقامات استان کربلا دیروز اعلام کردند، تعداد زائران عراقی و خارجی که وارد کربلا شده‌اند، تا روز شنبه(اربعین) به بیش از ۲۰ میلیون نفر رسیده است. این جمعیت بزرگ در حالی خود را به کربلا در قلب یک کشور جنگ‌زده رساندند که قلب این امت واحده تنها برای امام حسین(ع)، یاران شهیدش در واقعه عاشورا و اسرای کربلا می‌تپید. همچنین جمال‌الدین الشهرستانی، مسئول روابط عمومی آستان مقدس امام‌حسین(ع)خبر داده بود تعداد زائران ایرانی تا ظهر روز جمعه بیش از یک‌میلیون و ۶۵۰ هزار نفر بوده است.

در این حال خبرگزاری‌های غربی هم که تلاش می‌کردند به جای توصیف عظمت مراسم به برجسته‌سازی اتفاقات منفی بپردازند با شاهکار امنیتی مشترک ایرانی‌ها و عراقی‌ها مایوس شدند. مثلا فرانس‌پرس تنها توانست ۲ خبر منفی از حماسه اربعین امسال را روی خروجی خود قرار دهد: «در حمله خمپاره‌ای به کربلا همزمان با حضور میلیونی در این شهر، یک نفر کشته شد.» و «چهار زائر بر اثر ازدحام جمعیت در مرز ایران و عراق کشته شدند».

نباید فراموش کرد حضور این تعداد انسان در شرایطی محقق شده است که امکانات لجستیکی، ارتباطی و خدماتی عراق در جنگ نفسگیر ۸ ماهه با مزدوران تکفیری بشدت افت کرده است و برخی محورهای انتقال جمعیت به نجف و کربلا در تیررس حملات داعش در مرکز و شرق عراق قرار دارد.

برجسته‌سازی حمله خمپاره‌ای به زائران از سوی غربی‌ها درحالی صورت می‌گیرد که تامین امنیت ۲۰ میلیون زائر، یکی از شاهکارهای امنیتی دولت عراق است که با همراهی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و این کار از چند ماه پیش با صدور فتوای مرجع عالی شیعیان عراق برای تشکیل ارتش مردمی در مناطق شیعه‌نشین شروع شد و با اجرای چندین عملیات بویژه عملیات جرف‌الصخر در اوایل محرم به بار نشست و در واقع امنیت کنونی و پیش از این امنیت مراسم عاشورا مرهون اجرای همین عملیات بوده است که این واقعیت‌ها در خبرگزاری‌های غربی به کلی مسکوت گذاشته شد. از طرف دیگر زائران خارجی شرکت‌کننده در مراسم اربعین حسینی با ابراز رضایت از شرکت در این همایش بی‌نظیر تاکید کردند اوضاع امنیتی عراق بر خلاف شایعه‌پراکنی و جوسازی رسانه‌های مغرض، باثبات بوده است. در این راهپیمایی و در مسیرهای مختلف، راهپیمایان شعار «یا ایها المسلمون اتحدوا اتحدوا» سر دادند که این شعار می‌تواند واکنشی به اختلاف‌افکنی و نقش‌آفرینی منفی برخی کشورهای منطقه باشد. در مسیر راهپیمایی نیز تابلوهایی که روی آن روایاتی درباره اهمیت وحدت مسلمین نوشته شده، نصب شده بود؛ توصیه‌های مکرر مقام معظم رهبری درباره وحدت مسلمین از جمله مواردی بود که در مسیر راهپیمایی به‌طور قابل توجهی روی بنرهای نصب شده در مسیر راهپیمایی به چشم می‌خورد.»

ایران / نمره قبولی روحانی در تحقق وعده ها
روزنامه ی ایران در مطلبی تفصیلی در مصاحبه با تعدادی از کارشناسان به نمره ی قبولی روحانی در تحقق وعده هایش می پردازد. این روزنامه می نویسد: «باوجود گذشت نزدیک به ۱۷ ماه از فعالیت دولت یازدهم یکی از بحث‌های رایج در ارزیابی مدت سپری شده و تعیین کامیابی یا ناکامی دولت تدبیر و امید، میزان تحقق وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی است. آنچه باعث ادامه بحث‌ها در این باره شده، خواست انباشته جامعه ایرانی در سال‌های گذشته است. اما علاوه بر جامعه پیگیر و پرسشگر، خود رئیس جمهوری نیز نقش مهمی در زنده نگه داشتن مطالبات و پیگیری وعده‌ها داشته است. به عبارت دیگر اکنون با رئیس جمهوری مواجه هستیم که بیش و پیش از هر کس دیگری، وعده‌هایی را که به مردم داده است یادآوری کرده و بر پیگیری آنها تا آخرین توان تأکید می‌کند. تقریباً در هر گفت‌و‌گوی تلویزیونی یا نشست خبری یکی از جمله‌های ثابت روحانی یادآوری وعده‌هایی است که به مردم داده است. آخرین بار در سفر به استان گلستان بود که رئیس جمهوری بر پایبندی به وعده‌های خود تأکید کرد و گفت که «وعده من نجات اقتصاد کشور، احیای اخلاق در جامعه و تعامل سازنده با جهان بود و پای وعده‌ام تا لحظه آخر و با همه توان ایستاده‌ام.» نظرات کارشناسان درباره میزان تحقق وعدههای روحانی در ادامه آمده است:

محمــد امین قانعی راد، جامعه شناس و استاد دانشگاه: من در مجموع به روحانی نمره ۱۴ میدهم، ضمن اینکه برای دانشجوی دوره دکترا نمره ۱۴ به بالا قبولی محسوب میشود، میتوان گفت ایشان نمره قبولی گرفته است.

محسن بیگلری، نماینده اصولگرای مجلس: در زمینه های ملی دولت توانسته است با تلاشهای خود در عرصه سیاست خارجی، آرامشی را در مردم ایجاد کند. روابط ما با کشورهای جهان بهتر شده و هتل های ما پر از گردشگر است و سرمایه گذاران بیشتری به طرف ایران می آیند، اما باید برای جذب این سرمایه گذاران نیز برنامه داشت. باوجود این دستاوردها، باید توجه داشت که نباید هرچیزی را به تحریمها و مذاکرات هستهای ربط داد. در زمینه سیاست داخلی نیز انتظار از آقای روحانی بیشتر است، گرچه وضعیت احزاب مثبت و رو به جلو است و فضای سیاسی نسبت به گذشته بازتر شده و نقدها آزادتر شده است. در این مدت آزادی بیان هم بیشتر شده، اما ساختارشکنی هایی هم دیده میشود که زیبنده ملت ایران نیست. نباید فضای باز سیاسی خراب شود و باید به همه طرفها احترام گذاشته شود. نکته دیگر اینکه گرچه آقای روحانی مجلس را خانه اول خود میداند و احترام بسیاری برای مجلس قائل است، اما وزیران دولت ایشان زیاد اهل جلسه و تعامل با مجلس نیستند. انتظار ما از دولت این است که ارتباط خود را با مجلس بیشتر کند.

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه: در حوزه دیپلماسی و بازکردن گره کور هست های به دکتر روحانی نمره بسیار ممتازی میدهم؛ یعنی ۱۸ و ۱۹ و در حوزه اقتصاد به ایشان نمره ۱۴ میدهم و در حوزه جامعه مدنی و توسعه سیاسی ایشان می توانست بسیار بهتر از این ها کار کند. در عین حال به ایشان شانس امتحان دوباره را هم میدهم، چون فکر میکنم در این مدت بخش عمدهای از دغدغه ایشان معطوف به مذاکرات هست های شده است.

ایرج ندیمی، نماینده مجلس: به نظر من نمره دولت در تحقق وعدهها و انتظارات در سیاست خارجی ۱۵، در اقتصاد ۱۲، در فرهنگ ۱۰، در بعد اجتماعی ۱۲ و در زمینه امنیتی نیز ۱۷ است.

محمدرضا راه چمنی، فعال سیاسی اصلاح طلب: ۱۷ ماه زمان زیادی نیست که بتوان براساس آن میزان موفقیت رئیس جمهوری و دولت را ارزیابی کرد. اما در مجموع عملکرد دولت در این مدت مثبت بوده است، همچنان که باید شرایط را هم در نظر گرفت. منکر این نیستیم که دولت به همه انتظارات پاسخ مثبت نداده، اما جهتگیری دولت در جهت پاسخگویی به انتظارهای مردم و تحقق وعده هاست، همچنان که نمیتوان انتظار داشت دولت در کوتاه مدت همه مشکلات را حل کند.

احمد حکیمی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب: من به آقای روحانی نمره نمیدهم، اما در مجموع عملکرد ایشان را مثبت میدانم.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۲۳:۴۸
من فکر می کنم روحانی هر 33 روز خودش دچار بحران خودبخودی میشود. آیا شما نظر دیگری دارید؟ (2546336) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۳۴:۲۴
این دولت نصف عمرش را صرف کسب اعتماد غرب و نصف دیگر را مشغول طرح شعار جهان عاری از خشونت خواهد کرد. در این بین چه کسی باید به فکر حل مشکلات مردم و عملی ساختن اقتصاد مقاومتی باشد؟ آیا تجربه رئیس‌جمهور دوره موسوم به اصلاحات کافی نیست که برای گفت‌وگوی تمدن‌ها آن قدر خرج کرد و سمینار گذاشت و عایدی آن متهم شدن ایران به محور شرارت بود؟ (2546356) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۳۴:۳۷
آقای رئیس‌جمهور در اجلاس مبارزه با خشونت گفته است وحدت را باید از اروپایی‌ها که اتحادیه اروپا را به وجود آورده‌اند یاد بگیریم ولی باید به یاد آورد که همین کشورهای اروپایی در دو جنگ جهانی اول و دوم بالای 50 میلیون انسان را به کشتن داده‌اند. رفع خشونت و وحدت را باید از قرآن یاد بگیریم و بس. (2546357) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۳۴:۴۷
دولت از چه چیزی می‌ترسد که جلوی سخنرانی منتقدین خود را در دانشگاه‌ها گرفته است. با این کار تمام شعارهای دولت یازدهم رنگ باخته‌اند. این چه تدبیری است که در پیش گرفته‌اند؟ (2546358) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۳۴:۵۹
مناسبت روز دانشجو اعتراض به زورگویی‌های آمریکا می‌باشد ولی آقای رئیس‌جمهور در سخنرانی خویش به این مناسبت هیچ اشاره‌ای به جنایت‌های آمریکا در حق دیگر کشورها نکردند. چرا؟ (2546359) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۳۵:۲۰
از قرار معلوم دولت اعتدال در هر سال برای توهین و تحقیر منتقدین دولت سهمیه‌ای اختصاص داده و تا این سهمیه را به منتقدان نپردازند آرام و قرار نمی‌گیرند! واقعا خسته نباشید! (2546362) (alef-1)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۵:۵۵:۳۲
متاسفانه شما فقط نظریاتی راروی سایت میگذارید که یه دولت روحانی به به وچه چه بگویند .
آخرکدام سیاست روحانی مثبت بوده؟ ارتباط تلفنی روحانی با اوباما آیا مثبت بوده ؟، ملت شجاع ایران را بااین ارتباط فشل کرد ، طوری که مقام معظم رهبری آنراعمل نابجا خواند ؛ یا قول اصلاح اقتصادی در 100 روز که تاالان 4 تا 100 روزگذشته نه اینک خبری نشد بلکه بدترهم شده ، یا از انرزی هسته ای که همه چیزمان رادادیم وهیچ نگرفتیم .
بابا یک مقداری خجالت بکشید ؛ حالا بیایید وهمدیکرراتعریف وتمجید کنید ؛ بیایید مشکل مردم را حل کنید . (2546662) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۴۹:۰۶
آقای روحانی وزیر اقتصاد و با نک مرکزی به همراه خودتان باعث گرفتاری اقتصادی هستید حالا بکش .
اگر جمع کردی؟!
حالا بیا احمدی نژاد مسخره کن ببین می تمونی
مردم دارن مسخرت می کنن
قشنگ همه چیز 3 قفله کردی
گفتی کلید داری اما نگفتی با کلید کارها راقفل می کنی
ای خالی بند (2546808) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۸:۲۷:۴۸
این رویه که هر رئیس جمهوری سر کار می آید مدیران زیر دست را عوض می کند حکمتی دارد که بعضی آن را درک نمی کنند و بعضی هم خودشان را به آن راه می اندازند و هر دو گروه هم انتقاد می کنند که این مدیران تجربه داشته اند چرا عوضشان می کنید. مساله این است که ما مدیران کار آمدی نداشته ایم حال حرف این گروه منتقدین فقط برای فریب است. به نظر من که به آقای روحانی رای داده ام باید تمامی افرادی را که در رده های بالا و متوسط هستند عوض کنند و روسای رده پائین را نیز جابجا کنند. همانطوری که احمدی نژاد کرد. اگر او خوب کاری کرد که هیچ اگر بد کاری کرد که وابستگان به ایشان هم لایق نیستند سر کار باشند. (2547053) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۲۰:۲۴:۳۷
بحران را خود دولت ایجاد کرده است (2547349) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۲۰:۴۹:۰۳
آقای خرم شما که خیلی کاربلدی وروحانی حرفت را قبول دارد یک دفعه ملت ایران را عوض کنید مگر کارمندان وکارگران
ونظامیان ایرانی نیستند همه آنهایی که دردولت طاغوت شاه بودند مگر جانانه درخدمت انقلاب نبودند (2547408) (alef-1)
 
سرباز
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۲۳:۰۷:۲۲
خداوندا به من توانائی ده تا بتوانم جنایات ارتش عراف را فراموش کنم . (2547710) (alef-1)
 
فرانک
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۰۶:۳۷:۳۲
ایشان نگران نباشند چون بزودی 4 بحران در یک روز خواهند داشت. (2550497) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.