نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250628
تروریسم ۲۰۱۳؛ از «گرگ های تنها» تا «بوکوحرام»
بخش خارجی الف*، 6 آذر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۳
شاخص تروریسم منتشر شده برای سال ۲۰۱۴ از اعداد و ارقامی پرده بر می دارد که نشان دهنده افزایش تصاعدی فعالیت های تروریستی در جهان است. این آمار از ۱۶۲ کشور تجمیع شده و بازه زمانی بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ را در بر می گیرد.

به گزارش سی ان ان، بر اساس گزارش انجمن اقتصاد و صلح، آمار کشته شدگان حملات تروریستی در جهان طی سال گذشته میلادی، ۶۱ درصد به نسبت سال ۲۰۱۲ افزایش داشته است.

۵ کشور جهان منبع ۸۲ درصد کشته های ناشی از فعالیت های تروریستی در سال ۲۰۱۳ معرفی شده اند. این پنج کشور، عراق، افغانستان، پاکستان، نیجریه و سوریه هستند.

پنج درصد عملیات های تروریستی در کشورهای پیشرفته صنعتی رخ داده است و از این میزان، ۲۵ درصد حملات تروریستی را تروریست هایی انجام داده اند که به «گرگ های تنها» معروفند؛ افرادی که ذاتا تندرو هستند اما ارتباطی با گروه های تروریستی سازمان یافته یا بین المللی ندارند.

در این گزارش، چهار گروه تروریستی مسئول دو سوم عملیات های تروریستی در سال گذشته میلادی معرفی شده اند: داعش، بوکوحرام، القاعده و طالبان.

این گزارش می افزاید: بین سال های ۱۹۶۸ تا ۲۰۰۶ تنها ۷ درصد سازمان های تروریستی با عملیات های نظامی از بین رفته اند.

این آمار، خود نشان دهنده شکست مدعیان مبارزه با تروریسم از طریق عملیات و اشغال های نظامی است. این در حالی است که سهم همکاری های امنیتی و سیاسی در نابودی تروریست ها طی این بازه زمانی، ۸۳ درصد بوده است.

در فهرست شاخص بین المللی تروریسم، ۲۰ دولت اول درگیر با مساله تروریسم به ترتیب آمده است.

عراق، سوریه، سومالی، یمن، مصر، لبنان، لیبی، سودان، سودان جنوبی، الجزایر، اسرائیل، بحرین، تونس، عربستان سعودی، مغرب، اردن، امارات، کویت، عمان و قطر در صدر این فهرست قرار دارند.

در این گزارش می خوانیم: ۱۷ هزار و ۹۵۸ نفر در سال گذشته میلادی بر اثر فعالیت های تروریستی کشته شده اند که ۶۱ درصد بیش از مدت مشابه سال قبل آن است. همچنین ۹۰ درصد حملات تروریستی در کشورهایی رخ داده است که نقض فاحش حقوق بشر در آنها مشهود است.

این گزارش از پدیده ای تکان دهنده نیز در حین مطالعه مرگ و میرهای ناشی از تروریسم خبر می دهد. گزارش تصریح می کند که «اگر چه تروریسم به نحو فزاینده ای در مقایسه با سایر گونه های خشونت خودنمایی می کند اما آمار قتل های غیر تروریستی بسیار بالاتر از تلفات حملات تروریستی است؛ ۴۳۷ هزار قتل در سال ۲۰۱۳ نشان دهنده این واقعیت است.

بر اساس یافته های این مطالعه، هر شهروند ایالات متحده آمریکا ۶۴ برابر بیش از آنکه در معرض ترور قرار گیرد، امکان کشته شدن در قتل های غیر تروریستی را دارد.
منبع:جام جم- جواد ارشادی
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۷:۵۳:۰۶
5 کشوری که بالاترین کشته از ترور را دارند و 4 سازمانی که بیشترین ترور را انجام داده اند و 20 دولت درگیر با تروریسم همگی اسلامی هستند. البته اگر اسرائیل را بدلیل درگیری با فلسطین حساب کنیم. باعث تاسفه که دین اسلام سیاسی و خشن اینگونه در دنیا معرفی شده (2514531) (alef-13)
 
تورج
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۰۹:۴۸:۲۶
دوست من اینگونه در دنیا معرفی نشده بلکه در دنیا اینگونه هست . اگر دوست نداری جای کشورها رو عوض کنیم و بزنیم آمریکا - کانادا - استرالیا - هلند و.... (2514924) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۱۷:۵۹
اسلام دین تازه ای نیست و اختلاف فکری و سلیقه ای هم چیز تازه این نیست هزار و چهار صد سال که کشور های مختلفی مسلمان هستن و با قومیت ها و مذاهب مختلف اما چرا دقیقا در همین 20 سال و دقیقا وقتی که اسرائیل و آمریکا به حضور در منطقه نیاز دارن این اتفاق میافته و صد البته دقیقا در خاور میانه نه اسیای دور و جنوب افریقا؟
چرا آمریکا یی که به قصد براندازی القاعده لکشر کشی کرده به صورت ضمنی القاعده رو تایید میکنه؟ چرا آمریکایی که داره روسیه رو تحریم میکنه عربستان و ترکیه ای که حامی داعش هستن تحریم نمیکنه؟ راسی چرا اروپا سکوت کرده؟ و هزاران سوال بیجواب دیگه
نه تنها نتیجه ای که میشه گرفت اینه که آمریکا و انگلیس این اختلافات رو طراحی کردن تا بتونن در خاور میانه که منبع انرژی در دنیاست حضور داشته باشن و سرمایه ها رو به چپاول ببرن (2515319) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۰:۱۹:۴۳
در بین مسیحیان نیز اختلاف عقیده زیاد است ولی انها همدیگر را و دیگر دینها را و حتی افراد بی دین را ازار نمیدهند. گر چه تبلیغ میکنند ولی مردم را ازاد میگذارند و کسی را به جرم مخالف بودن نمیکشند
. متاسفانه مسلمانها همدیگر را تحمل نمیکنند.و در نتیجه عده ای هم فرصت پیدا میکنند تا از این وضعیت سوء استفاده کنند به نظر من اگر ما منتظر روزی باشیم که بین مسلمانها یک عقیده واحد جاری شود این اتفاق هرگز روی نخواهد داد بلکه باید قدرت تحمل انها بالا برود.افراد تندرو همواره حق را به خود میدهند و چون منطق ندارند می خواهند هر کس را که بر علیه شان حرفی زد یا کاری کرد بکشند. (2514938) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.