نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234022
آمار تکان‌دهنده تعطیلی واحدهای صنعتی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۱
وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه ترین اظهارات خود آمار عجیب و تکان دهنده‌ای را درباره میزان تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی در سراسر کشور ارائه کرده است.

به گزارش ایسنا، محمدرضا نعمت زاده به تازگی با ارائه گزارشی به هیات دولت در زمینه آخرین وضعیت صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور خبر داد که ۱۴ هزار واحد صنعتی در حوزه صنایع کوچک و متوسط طی سالهای گذشته به دلیل مشکلات مختلف تعطیل و متوقف شده اند.

نعمت زاده این را هم گفته که می توان با ارائه تسهیلاتی معادل ۴۰ هزار میلیارد ریال به بخشی از این واحدها که قابلیت راه اندازی مجدد را دارند در کوتاه مدت اشتغالی معادل ۱۱ هزار و۲۰۰ نفر ایجاد کرد. هیئت وزیران نیز پس از بررسی گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت، کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست را مامور بررسی پیشنهادهای ارائه شده به منظور تقویت صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کرد.

البته به غیر از وزیر صنعت، معدن و تجارت دیگر مسئولان این وزارتخانه نیز به صورت موردی به آمار مربوط به تعطیلی واحدهای صنعتی اشاره می کنند. از جمله اینکه در تازه ترین اظهارنظر علی یزدانی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت صنعت، معدن و تجارت در سفری به گرگان اعلام کرد که شرایط اقتصادی کشور باعث شده تا بیش از ۳۰ واحد صنعتی استان گلستان به صورت ۱۰۰ درصد تعطیل شوند.

طبق آخرین آمارهای ارائه شده صنایع کوچک و متوسط حدود ۹۲ درصد از کل صنایع کشور را شامل می شوند و اشتغال موجود در آنها نیز بالغ بر یک میلیون نفر می شود که این رقم حدود ۴۵ درصد از کل اشتغال صنعتی کشور را در بر می گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی در تازه ترین اظهارات خود آمار تعطیلی واحدهای صنعتی کوچک و متوسط کشور را ارائه کرد که معاون وی نیز به تازگی آمار طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی را اعلام کرد.

به گفته حسین ابویی مهریزی در حال حاضر حدود ۲۹ هزار طرح صنعتی و معدنی نیمه تمام با سرمایه گذاری ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی در کشور وجود دارد که اگر به بهره برداری برسند یک میلیون و ۱۷۰ هزار شغل در کشور ایجاد می شود.

البته وزارت صنعت، معدن و تجارت از بین کل این طرحهای نیمه تمام، به ۱۵۰ طرح با سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۸۰ هزار نفری اولویت داده و به صورت مداوم وضعیت پیشرفت آنها را رصد می کند.
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۲۶:۳۸
مدیریت کلان صفر فقط وام فقط وام
دلیل اصلی تعطیلی چیست ؟

تمیمی (2249185) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۲۹:۳۹
با مالياتهايى كه دارايى ميگيرد كسبه هم در شرف تعطيل كردن واحدهاى صنفى هستند (2249189) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۳۴:۱۵
از یاد نبرید که در دولت قبلی این امار رو محرمانه می دونست و حاضر نبود که اطلاعات واقعی رو عمومی کنه! در واقع اون دولت هر جا که گندی بالا میاورد امار اون رو محرمانه می دونست!! نرخ تورم محرمانه شد، قیمت روزانه دلار و سکه محرمانه شد، حتی با اعلام قیمت های موجود در بازار در رسانه ها هم برخورد می شد.
تا کی باید مسببان این اوضاع ازادانه در اجتماع امکان تحرک داشته باشند و برخوردی با اونها صورت نگیره؟ (2249194) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۸:۲۰:۰۹
حالا هم امار خرابکاری ها و سو مدیریت ها محرمانه است و تمام افشا شدن مربوط به دولت قبل است. (2249582) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۹:۲۰:۰۴
صد رحمت به دولت قبل (2249677) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۳۴:۳۶
فقط دادو فریاد می کنند این طور شد آنطور شد فلان جا مشکل است فلان واحدها خوابید در حالی که کمکی که نمی کنند هیچ خود دولت جز اولین کسانی هستند که به واحدهای صنعتی با افزایش بی رویه مواد اولیه ،سوخت و ... بزرگترین ضربه را می زنند. آقایان وزیر مملکت را شما مدیریت نمی کنید بلکه اشخاصی پشت پرده هستند هر جا منافعی داشته باشند تصمیم گیری می کنند قیمت ها را بالا پائین می کنند . در جریان اخیر محاسبه مواد پتروشیمی بر اساس دلار آزاد دقت کنید برخی از پتروشیمی ها آنقدر از بابت سود زیاد فربه شده اند بس نیت قیمت مواد چند پتروشیمی افزایش داده اند در عوض می دانید صدها صنایع پائین دستی از این بابت آسیب می بینند و بیشترشان خوابیده اند. چرا چون بیشتر پتروشیمی ها در دست عده ای خاص هستند . جالب است افزایش نرخ را با بهبه و چه چه و تبلیغات زیاد تعریف می کنند. به هر حال عده ای می خواهن به این مملک ضربه بزنند. (2249197) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۳۵:۴۹
دید گاه ها نسبت به صنایع در سطح وزارت خانه تماما اشتباه است. علت اصلی در تعطیلی صنایع نبود فروش و رکود حاکم و بلا تکلیفی در عرصه سیاسی است که انگیزه تولید را از بین برده است. در شرایط فعلی تزریق پول به واحد های صنعتی مانند تزریق سم است زیرا در نبود بازار و رکود و شرایط بلاتکلیفی، صاحبان صنایع را وادار میکند از پول تزریق شده به هر شکل ممکن درامد استحصال کنند. نتیجه این کار، انهایی که مسلط به تجارت و بازار هستند از این پول در امور دلالی استفاده میکنند و انهایی که مسلط نیستند یا پروژه را اتمام میکنند و از راه اندازی و ادامه کار منصرف میشوند و یا پول را هزینه میکنند و از بین میبرند در هر صورت بعد از مدتی همین تزریق پول تبدیل به بدهی های معوقه بانکی میشود. (2249199) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۴:۵۷:۵۶
چراکسی به فکر بیکارشدگان ناشی از تعطیلی پروژه های عمرانی نیست ؟ (2249309) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۰۵:۴۱:۱۷
فدای سر اقا زاذها که دلالی به مذاقشان خوش اومده ! تولید یعنی چه ؟/مگه ایرانی می تونه تولید کنه ؟؟! شما یک سوزن هم نمی توانید تولید کنید همه چی رو وارد کنید راحتره گمر کاتو هم صفر کنید تا واردات بهتر بشه کار گرا هم بفرستید کشورهای دیگه کار کنند دیگه چی می خواهید؟؟1 (2250178) (alef-10)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۵:۰۱:۲۲
1- از حضرتعالي التماس داريم حمايت نكنيد و بگذاريد توليدكننده ها در غم خود بسوزند.
2- وقتي دولت ميگه ميخواد حمايت كنه يعني آقايون ميخوان به يه سري از دوستان رانت بدن.
3- بهتر است شما تكليف رانت 650 ميليون يورويي و 37 تا شركتي كه با اين همه مشغله اداره ميكني معلوم كني.
4- واقعا بعضي ها چقدر رو دارن. (2249312) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۵:۴۲:۳۲
به نام خدا

چه عجب......!

بعد از حدود 10سال يک مقام عالى رتبه پيدا شد که تعطيلى کارگاه هاى ما را تاييد کند.......

در شهر مشغول بوديم و کارگاه 33مترى داشتيم (پشت دانشگاه شريف )اندک اندک کار مى رسيد و انجام مى داديم.........

از سال 80 بود که شديم مشاغل مزاحم و به شهرک صنعتى 4دانگه در جاده ساوه منتقل شديم

افول کار ما شروع شد تا سال 84 که 5 کارگر به 2 کارگر و سال 88يک کارگردان نصف سال تعطيل و بازى فوتبال در خيابانها

در همان شهرک صنعتى و تا سال 92 که ديگر فقط 2ماه کار داشتيم و......

ولى نه دارائى و نه شهردارى با اين بي کارى ما کارى ندارند و فقط مطالبه حقوق نا مشروع خود را هر ساله افزايش ميدهند و........... (2249356) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۵:۵۹:۰۶
تا ده سال ماليات بر درآمد شركتهاي توليدي رو بصورت پلكاني بگيريد( البته نه از اون مدل شيبدار!!). بعد از سه سال نتيجه كار رو خواهيد ديد. (2249383) (alef-10)
 
PEDAR
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۶:۱۴:۰۳
80ملیون سرمایه گذلری کردیم کارگاه زذیم سه تا جوان فامیل رو بکار گرفتیم بعر 15 ماه کار با کلی کسری مجبور شدیم برا یجلوگیری از ضرر بیشتر دستکاه های نو را به زیر قیمت بفروشیم و کارگاه رو جمع کنیم . امسال صاحب ملک 700000تومان کرایه رو اضافه کرد یعنی 2000000تومان هر ماه درخواستش هست. حالا بی کار افرینی کن هنوز تصویه حساب با دارایی و بیمه مونده. بقول قدیمیها والله واعلم . (2249402) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۲۱:۵۲:۰۷
10 سال قبل سرمایه 30 سال کارکردم را آوردم و تولیدی زدم , درست زمانیکه میخواستم استارت بزنم یک شرکت ژاپنی کره ایی گفت بیا و کل مشتریهای وابسته به ما را کنترل کن(شمال آفریقا و خاورمیانه تا هندوستان) گفتم: نه , من اگر کار را راه بندازم حداقل10 تا هموطن از از این سفره نان میبرند,زمانیکه اون بابا تحریمها را کاغذ پاره خواند بعد از 4 سال دستگاههای 50 میلیونی را فروختم 15 میلیون , کی دلش به حال امثال ما سوخته, میرفتم افغانستان تولیدی میزدم به خدا بهتر بود (2249894) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۶:۱۵:۳۰
وقتی قیمت ارز یک شبه ۳ برابر بشه و تحریم به بعضها اثری نداشته باشه اثرش اینطور به مردم منتقل میشه! (2249404) (alef-10)
 
PEDAR
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۶:۱۶:۰۰
راستی یادم رفت کارگاه خدمات برش و نوار امدی اف بود در مشهد. (2249406) (alef-10)
 
محمد حسن تقوی
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۰۰:۴۹:۴۲
متاسفانه راهکاری که برای رفع این مشکل پیشنهاد شده مثل همیشه
اتخاذ ساده ترین و سرراست ترین راهکار یعنی " پول محور" و تزریق نقدینگی به واحدهای به اصطلاح مشکل دار بده است.

تجربه تزریق نقدینگی بارها و مخصوصا در دولت قبل تجربه شد و علاوه بر عوارض ناخوشایند آن , معمولا به دلیل ساختار موجود اعطای وام چه در دستگاههای دولتی زیربط(سازمان صنعت معدن تجارت) و چه سیستم پرداخت وام در بانکها این پول ها به تولید کنندگان واقعی نمی رسد و افراد بیکارصنعتگرنمایی که دائما در حال تردد در دستگاههای دولتی و بانکها به دنبال اخذ امتیازات و وام و رانت میگردند به پشتوانه مجوز صنعتی که اخذ کرده اند از این تسهیلات استفاده میکنند.

با نگاهی به فهرست وام گیرندگان , دریافت کنندگان سهمیه های بسیار سود آور پتروشیمی و مواد نفتی و ... متوجه می شویم که در بیشتر استانها تعدادی نام دائما در حال تکرار است و حلقه نسبتا معدود و محدودی را تشکیل میدهد.

دلیل این امر آن است که دستگاههای بالادستی گزارش عملکرد میخواهند و برای دستگاههای اجرایی و بانک ها نیز راهی ساده تر و سهل الوصولتر از تکرار افراد تجربه شده قبلی وجود ندارد.

گرچه یکی از دلایل اصلی تعطیلی واحدهای صنعتی , کمبود نقدینگی است
اما نباید دولت تدبیر و امید به مثابه دولت قبلی چاره همه مشکلات را در تزریق نقدینگی و اعطای وام ببیند.
باید ریشه های اصلی این مشکلات بررسی و برای رفع انها اقدام شود.
به نظر من مهمتر از مشکل نقدینگی , مشکلاتی از قبیل
رکود شدید حاکم بر بازار
کاهش قیمت دلار و در نتیجه صرفه اقتصادی واردات برخی کالاها به جای تولید داخل آن
سهولت بیشتر واردات نسبت به گذشته(حتی کالاهای غیر سرمایه ای و مصرفی و لوکس)
بالا رفتن هزینه تمام شده احداث واحد صنعتی(از قبیل قیمت زمین شهرکهای صنعتی و هزینه انشعابات و هزینه ساخت و ساز و ...)
نبود فرهنگ : ارزش مداری کار و تولید و عدم توجه رسانه ملی به اشاعه فرهنگ کار و تولید
مشکلات شدید مالیاتی و بیمه ای برای کسانی که میخواهند شناسنامه دار اقدام به فعالیت اقتصادی کنند
عدم تکاپوی سازمان های صنعت معدن تجارت استانها در قبال یافتن و بررسی و حل معضلات صنعتگران و انفعال بی سابقه آنها در برابر مشکلاتی که صنعتگران با سایر نهادهای دولتی دارند( که ادغام دو وزارت صنعت و بازرگانی و تووجه بیشتر به بازرگانی به دلیل ماهیت سود آوری بیشتر آن, یکی ازمهمترین دلایل آن است)
توجه بیش از حد صنعتگران بر بازار های داخلی و ناتوان بودن نیاز بازار داخلی به تمام تولیدات صنعتی به جای پرداختن به بازارهای بالقوه بین المللی

بهره وری بسیار پایین عوامل تولید به دلیل ضعف مدیریت تولید و منابع انسانی و منابع مالی در اغلب واحد های صنعتی

توقع بیجای برخی صنعتگران به کسب حاشیه سود های بالا (در صورتیکه در دنیا حاشیه سود تولیدات صنعتی در بسیاری از موارد خیلی کمتر از ایران است)
و بسیاری موارد دیگر که از حوصله این نوشتار خارج است.
البته این را هم اضافه کنیم که بسیاری از واحد های صنعتی که تعطیل می شوند در واقع واحد صنعتی نبوده اند بلکه واحدهایی بوده اند که از اخذ پروانه بهره برداری خود صرفا به عنوان دستاویزی برای کسب رانت های سودآور اخذ مواد اولیه پتروشیمی و نفتی استفاده میکرده اند و با کاهش زمینه این رانتهای تفاوت قیمت مواد اولیه (حواله ای و بازار ازاد) اقدام به تعطیلی واحد خود میکرده اند. بدیهی است با توجه به قرار گرفتن انها در زمره واحدهای تعطیل , در صورت ابلاغ بخشنامه های تسهیلات , اینگونه واحدها اولین کسانی خواهند بود که اقدام به اخذ تسهیلات کنند و صنعتگران واقعی باز هم سرشان بی کلاه بماند (2250061) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۰۲:۰۴:۴۸
وامهایی که برای حمایت از تولید بود به جیب دوستان واشنایان حزبی رفت !هشتاد هزار بدهی معوقه بانکی که بجای تولید در بازار خرید وفروش مسکن !!وبالا پایین رفتن ارز صرف شد به جای احترام تولید کننده سرمایدار بزرگ محترم شد البته منظور همان دلال بزرگ بود کشمکشهای سیاسی و پشت پا زدن به بعضی ها برای ناکارمد جلو دادن ان وضعیت ایجوری کرد که هست الن هم که زمین وزمان دست به دست داده که خودرو سازی رو هم نابود کنند فاتحههههه (2250106) (alef-10)