نظر منتشر شده
۱۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 411700
یادداشت/
مسابقه مقاله‌نویسی در وزارتخانه؛ تقلب علمی در دانشگاه‌ها
میثم مهدیار؛ 21 آبان 1395
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۵:۰۶
۱- رسوایی علمی در حد لالیگا!
تارنمای موسسه نیچر( یکی از بزرگترین ناشران کتابها و مجلات علمی در جهان) اول نوامبر جاری ( 2016) اعلام کرد این موسسه بعد از دریافت گزارش‌های ادعایی درباره سرقت علمی در یک گروه از مقالات و بررسی مجدد آنها دریافته است که 58 مقاله نوشته شده توسط ۲۵۸ محقق ایرانی که بالای 90 درصد آنها مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی زیر مجموعه وزارت بهداشت بوده است، در هفت نشریه علمی به دلایلی چون دستکاری در روند پژوهش و تخصیص نامناسب نویسندگان، وارونه نمایی دستاوردها، سرقت علمی و توسط ناشر مجله معتبر علمی نیچر به حال تعلیق در آمده‌اند. البته این اولین بار است که در گزارش‌های تقلب‌ها و تخلف‌های علمی نیچر به اسم ملیت متهمان جعل اشاره می‌شود.
 
از این تعداد حدود 25 مقاله در مجله بیولوژی تومور، 23 عدد در مجله آسیب‌شناسی تشخیصی، یکی در مجله آسیب‌شناسی کلینیکال مقایسه‌ای ، چهار عدد در مجله بیماری‌های انگلی، دو عدد در مجله بین‌المللی سلول‌های سرطانی، دو عدد در مجله تحقیقات تخمدان و یکی در مجله جهانی آنکلوژی جراحی بوده است. 
 
مجله ساینس پیش از این در مقاله‌ای با عنوان «ایجاد اصول اخلاق علمی در ایران» به مسئله سوءاستفاده‌های علمی نویسندگان ایرانی که در دو سه سال گذشته افشا شده واکنش نشان داد و نوشت«جایگاه علمی ایران از نظر تولید مقاله در رتبه 22 جهان قرار دارد ولی از نظر تعداد مقالاتی که بدلیل سرقت ادبی در ژورنالها از درجه اعتبار ساقط می شود پس از چین رتبه دوم را داراست اگر چه از نظر ارجاعات علمی رتبه 161 در جهان را از آن خود دارد. متاسفانه اصرار برخی مسئولان در اجباری کردن انتشار مقاله ISI برای کسب رتبه علمی و یا دریافت نمره پایان نامه، سبب افت شدید اعتبار مقالات و فساد و بی‌اخلاقی شده و مراجعه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به آژانس‌های فروش پایان نامه و... اعتبار علمی ایران را خدشه دار کرده است. این مسئولین تولید علم را معادل تولید مقاله می‌دانند.»
 
پایگاه نیچر هم موسسات واسط پذیرش مقاله را در این میانه عامل اصلی بروز این تخلفات می‌داند که با دریافت پول از محققین نام پژوهشگران را در مقاله‌ها وارد می‌کند.
 
وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت بهداشت دیروز در نشستی اذعان کرد که موارد تخلفی که اعلام شده، عمدتا در حوزه‌های پزشکی بوده است. احمدی گفت در مورد تخلفاتی علمی، به صورت جدی، به تمام دانشگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم، هیچ مسامحه‌ای صورت نگیرد و برخورد شود. احمدی همچنین توپ را به زمین قوه قضائیه انداخت و تاکید کرد: پیگیر این موضوع هستیم تا لایحه‌ای که در رابطه با پایان‌نامه‌فروشی به مجلس ارائه شده از طریق نمایندگان تاکید شود و در اولویت فوریت قرار گیرد و زودتر ابلاغ شود تا هم دست مجموع قضایی و هم اجرایی در این مسئله باز بوده و بتواند برخورد لازم را داشته باشند.
 
شاهین آخوندزاده قائم مقام تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز دیروز از شناسایی شبکه خرید و فروش مقاله خبر داد و اعلام کرد ردپای یک موسسه که مسئول و رابط اصلی همه تقلبات علمی اخیر بوده کشف شده است و در حال رسیدگی به این مسئله هستیم.
 
۲- مسابقه مقاله‌نویسی در سطوح مدیران ارشد علمی
با جستجوی نام مدیران ارشد در میان مقالات علمی بین‌المللی به اطلاعات جالبی بر می‌خوریم. در سال 2015 نزدیک به هفتاد مقاله علمی( هر 5 روز یک مقاله علمی) با نام حسن قاضی‌زاده هاشمی یعنی وزیر یکی از شلوغ‌ترین وزارتخانه‌های دولتی در مجله‌های علمی بین‌المللی منتشر شده است. برخی از این مقالات البته در حیطه تخصصی وی یعنی چشم پزشکی نیست. آمار نشان می‌دهد در ده ماهه اول سال 2016 نیز حدود 40 مقاله به نام آقای وزیر ثبت شده است. مقالاتی که در بسیاری از آنها شخص وزیر متولی اصلی پژوهش عنوان شده و در برخی دیگر نویسنده دوم تا چهارم مقاله.
 
در سطح معاونان وزیربهداشت نیز باقر لاریجانی معاون آموزشی وزیر که او نیز باید از پرمشغله‌ترین مدیران عالی دولت باشد در مقاله‌نویسی گوی سبقت را از وزیر ربوده است. لاریجانی در سال 2015 نزدیک به 115 مقاله ( تقریبا هر دو روز یک مقاله) علمی ثبت کرده است و تعداد عناوین ثبت شده در ده ماهه اول سال 2016 به 70 عدد می‌رسد.
 
دکتر دیناروند، دکتر ملک‌زاده و دیگر مدیران ارشد وزارت بهداشت نیز عقب‌تر از وزیر و معاون آموزشی در 10 ماه اول سال جاری هرکدام بالای 30 مقاله منتشر کرده‌اند. 
البته این رویه مدیران آموزش عالی تنها به وزارت بهداشت منحصر نمی‌شود. وزیر علوم که یک پزشک و جراح است در ده ماه اول سال جاری میلادی نزدیک به 25 مقاله در نشریات بین المللی منتشر کرده است. مقالاتی که بعضا خارج از حیطه پزشکی و مثلا در حوزه نانوتکنولوژی است! رئیس دانشگاه آزاد نیز از این مسابقه عقب نمانده و در ده ماه اول سال جاری نزدیک به 15مقاله ثبت کرده است.
 
سوال اینجاست که اگر این مدیران عالی واقعا در شکل‌گیری این مقالات علمی نقش داشته‌اند پس باید به جای رسیدگی به امورات اجرایی عمده فعالیت‌شان صرف این تحقیقات شده باشد و اگر هم در تولید این مقالات نقشی نداشته‌اند پس اینکه چرا به طور مکرر اجازه داده‌اند نام و نشان آنها در پای این پژوهش‌ها ثبت شود خود جای سوال است.
 
۳- مقصر کیست؟
مسئله تقلب‌های علمی در میان دانشجویان و اعضای هیات علمی امری صرفا شخصی نیست که با برخورد قضایی و بگیر و ببند حل شود. تقلب‌های علمی در سطوح پایین وزارت‌های بهداشت و علوم، دقیقا شکل دیگری از مسابقه مقاله‌نویسی در میان مدیران ارشد و میانی این وزارت‌خانه‌هاست. با این تفاوت که در سطوح بالا مدیران به خاطر جایگاه تصمیم‌گیری و نظارت بر پژوهش‌ها به رانت‌ها و ارتباطاتی دست می‌یابند که پژوهشگران گاهی به شکل اجبار و گاهی نیز به اختیار و برای تامین منافع شخصی، نام مسئولان آموزشی و پژوهشی را به مقالاتشان اضافه می‌کنند. البته این پژوهش‌ها چون در فرایند دانشگاهی و یا پژوهشگاه‌ها رخ می‌دهد امکان تقلب علمی در آنها کمتر است. اما پژوهشگران و اعضای هیات علمی که قدرت و رانت تحقیقاتی ندارند با توسل به موسسات جانبی و پرداخت پول تلاش می‌کنند اسمشان را پای مقالات علمی ثبت کنند و رزومه خود را پربارتر کنند از همین جهت خیلی به کیفیت این مقالات توجهی ندارند.
 
در تبیین این مسئله باید به سطوح متفاوت ماجرا توجه کرد. در سطح کلان ماجرا و از بعد اقتصادی باید توجه کرد که در جامعه نفتی اصالتا مسئله علم و پژوهش واقعی در حاشیه است و وابستگی به پول نفت اصلا امکان مواجهه با واقعیات اجتماعی برای شکل‌گیری یک معرفت و شناخت علمی را نمی‌دهد.
 
مسئله بعدی در حوزه سیاسی است. مسئله این است که نظام علمی در این کشور نظامی اصیل نیست و دانشگاه در این کشور نه برای حل مسائل جامعه که بیشتر برای تربیت فرهنگی و سیاسی نخبگان طبقه متوسط به سمت خاصی (سکولاریزاسیون) ترجمه شده و از این جهت علم و مدارک علمی بیشتر به یک پز اجتماعی و سرمایه فرهنگی تبدیل شده‌اند.
 
نظام دانش هنگامی اصیل می‌شود که از دل تاریخ و سنت یک جامعه و در نسبت با مسائل واقعی و عینی آن جامعه جوشش گرفته باشد. وقتی نظام دانش واقعی باشد، گزینش و پژوهش و آموزش و ارتقای علمی سیر طبیعی خود را طی می‌کند و چنین رسوایی‌هایی به بار نمی‌آید. 
 
مدیران وزارت‌های بهداشت و آموزش عالی به جای اینکه از میان متخصصان حوزه پزشکی یا مهندسی یا علوم پایه انتخاب شوند باید از میان اصحاب علوم انسانی آشنا به مسئله مدیریت دانش انتخاب شوند. مثلا اغلب کشورهایی که از منظر شاخص‌های جهانی سلامت در رتبه بالایی قرار دارند، وزیر بهداشت‌شان را تاکیدا نه از میان صنف پزشکان بلکه ازمیان دانش آموختگان مدیریت و سیاست‌گذاری عمومی یا سلامت انتخاب می‌کنند.
 
ولی اصرار دولت‌ها و مجالس شورا و نظام پزشکی در ایران برای انتصاب یک پزشک متخصص بر مسند وزارت بهداشت که یک عرف نانوشته است اگرچه مبنای قانونی ندارد ولی بیشتر به اعمال نفوذ صنف پزشکان در حاکمیت برای درمان محور نگه‌داشتن وزارت بهداشت و درنتیجه تامین منافع صنفی‌شان برمی‌گردد.
 
نصب متخصص و جراح پزشکی که نهایتا ممکن است استاد دانشگاه در حوزه تخصصی خود مثلا چشم پزشکی یا قلب و... بوده یا در بخش خصوصی مدیریت یک درمانگاه بخش خصوصی را برعهده داشته باشد باعث شده که وزارت بهداشت درک درستی از نظام مسائل حوزه سلامت و نیز مدیریت آموزش و پژوهش و تولید علم نداشته باشیم و بعضا در سطوح پایین این وزارت‌خانه شاهد دستکاری و جعل در مقالات علمی و در سطوح بالا نیز به جای توجه و تمرکز بر فعالیت‌های اجرایی و سیاست‌گذارانه متاسفانه مسابقه مقاله‌نویسی را شاهد هستیم.
 
منبع: روزنامه صبح نو
 
 
کلمات کلیدی : مقاله سازی
 
دلسوز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۵:۵۳:۴۳
مقاله بسیار خوبی است.بنده هم کیش این آقایان هستم.اگر کسی خودش بالای سر کار باشد و بخواهد در تدوین مقاله نقش داشته باشد امکان ندارد با این مشاغل سالی بیش از پنج مقاله داشته باشد.جز اینکه زحمت دیگران را به نام خود ثبت کنند (4010806) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۴:۴۹:۲۳
پنج مقاله!!! بفرمایید یک مقاله، واقعا پژوهش کار ساده ای است؟ مطمئنا همه این مقالات تقلبی هستند. (4011235) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۹:۰۲:۴۸
باید همشون به خاطر این کاربدشون که ابروی ایرانو بردن استعفا بدن . (4011465) (alef-13)
 
من من
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۱۴:۰۷
البته که اگه استاد باشی بیش از 5 مقاله هم قابل انجام هست...
چون به عنوان مثال یک دانشجو از شما همکاری در زمینه اثبات یک لم می خواد.. و یا در مورد مساله ای که خودش راه حل رو داده نیاز به مشورت و همفکری داره تا اون رو راه حل رو به نتیجه برسونه..
در تمامی این موارد استاد کمک کننده حق اورده شدن اسمش در مقاله رو داره چون در بخشی از پژوهش شریک بوده... اما نه به عنوان نفر اول و متولی مقاله!

این که گفتم حالت خوب برای استادیه که کمک کننده و راه حل دهنده هست... والا استادی که بعضا تا 10 نفر دانشجو ی ارشد پایان نامه داره و 10 ورد هم مشاور هست و از همه هم مقاله می خواد و بدون کوچکترین دخلی درخواست وارد شدن اسم می کنه معلومه که بالای 20 مقاله در سال داره!!!

بماند که یک سنت غلط در ایران وجود داره و اون هم وارد شدن اجباری اسم استاد راهنما و استاد مشاور در مقاله هست.. بعضا به عنوان نویسنده اصلی... بدون کوچکترین اطلاع و کمک در انجام اون تحقیق... (4011518) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۱۴:۳۹
پنج تا؟؟؟!! برای کسی که واقعا، واقعا قصد چاپ مقاله در چنین ژورنالی داشته باشه، شاید در طول 3سال بتونه یه مقاله چاپ کنه که اونم هزارجور ریوایز و ریجکت و... روش میخوره. (4011260) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۴:۳۸:۲۴
این که هر سه سال یه مقاله میشه داد حرف تنبلهایی است که فقط میخوان در قبال مدرکی که گرفتند، حقوق بگیرند و کسی هم نگوید که خروجی کارت چیه؟ اگر یک استاد واقعاً تدریس کنه و سوپروایزر چهار -پنج دانشجویش باشد و خودش هم یک (4012518) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۴:۴۱:۵۱
اینکه در طول سه سال یک مقاله منتشر کنه، حرف تنبلهایی است که میخواهند صرفاً به خاطر مدرکشون حقوق بگیرند و کسی نگوید که خروجی کارش چیست. یک استاد واقعی که خودش یک طرح موظفی دارد و سه یا چهار دانشجو هم دارد که واقعا سوپروایزر هست و همکاری میکندْ سالی سه تا پنج مقاله داخلی و یک مقاله خارجی میتواند داشته باشد و اگر نداشته باشد، یا سواد نداشته یا تنبلی میکند یا مشغول حق التدریس در دانشگاه آزاد و (4012523) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۸:۲۵:۴۴
به نام خدا
جای بسی تاسف از نگارنده که این همه مقدمه چیده تا دانشگاه را بکوبد. چرا واقعیت را نمی ببینید در کشوری که بودجه تحقیقات بسار کم و امکانات ناچیز است شما ارتقا علمی را درر گرو مقاله بین المللی گذاشته اید. خوب با بو کردن کف دست که مقاله تولید نمی شود پس بندگان خدا یا مجبورند سر هم بندی کننند یا اگر به اصول علمی و اخلاقی پایبند باشند باید قید ترفیع و اعتبار و شغل و درامد را بزنند. به نظر کسی قصد حل مشکل را ندارد و فقط از مشکلات برای پیشبرد مقاصد شخصی استفاده می شود (4011429) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۳:۴۳:۱۲
الحق و النصاف درست گفتی بنظر میرسه هیچ کس به فکر پژوهش در این کشور نیست. (4012454) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۹:۰۷
خب قضيه مقاله ها ساده هست ..زماني ك شما دانشجو هستيد و ميخواهيد كار تحقيقاتي كنيد خيلي از اساتيد اسم خودشون رو به عنوان نويسنده اول درج ميكنند هرچند هيچ كاري نكرده باشند يا فقط ايده تحقيقاتي رو داده باشند..اين قضيه گريبان حداقل ٩٠ درصد اساتيد دانشگاه هاي ايران رو ميگيره .. برخلاف خارج از كشور ك اسامي دانشجو رو به عنوان نفرات اول درج ميكنند و اين هم ناشي از ديد سياسي و منفعت طلبانه به علم هست.. (4011581) (alef-13)
 
دانشجوی دکتری
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۳:۲۰:۲۷
تحلیل نویسنده مقاله عالی بود
نفتی بودن و اصیل نبودن پژوهش دقیقا مشکل اینجاست
دانشگاه برای حل مشکل صنعت درست شده نه برای پز و خارج رفتن
باید این را بفهممد و قوانین پژوهشی همگی اصلاح شود
نباید معیار ارتقا مقاله باشد این معیار به علت این است که پول پژوهش را دولت تامین می کند (4011688) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۴:۳۴:۱۵
وقتی جهش علمی کشور دستوری باشد و ملاک آن تعداد مقالات و انهم به هر روش ممکن و در دشمنی با جهان نتیجه بهتر از این نمیشه (4012511) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۷:۰۳:۱۴
اسم این مسوولین به این خاطر در مقالات است که منابع مالی و رانت استخدام و ارتقا و خلاصه هست و نیست هیات علمی در اختیار آن هاست. تازه در ژورنال های داخلی که اکثرا وابسته به همین افراد است وضع بسیار بسیار بدتر است.هر کدام از این مقالات (‌که بهتر است بگوییم کاغذ پاره) میلیون ها تومان برای بیت المال هزینه ای برمی دارد و این هم نتیجه اش ( که طرفداران آن نوید رشد علمی کشور را می دادند.) باید هر چه سریعتر به مساله فساد که تازه این جز ناچیز آن است در دانشگاه ها و آموزش و پژوهش پرداخته شود که بسیار اسفبارتر از فساد سیستم بانکی و مالی است.!!!!
ما همه این موارد را از چندین سال قبل به طرق مختلف تذکر داده بودیم ولی به ضد توسعه علمی متهم مان میکردند.! (4010840) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۷:۳۹:۳۲
حالا سایر وزارتخانه ها که دست پزشکان نبوده چه گلی به سر ملت زده اند؟ وزیر آموزش و پرورش هم پزشک است؟ وزیر ارشاد اسلامی چه طور؟ وزیر صنایع چی؟ آیا اداره آن وزارتخانه ها بر اساس اصول مدیریتی است؟ آدرس غلط به مردم ندهید و تسویه حساب شخصی/جناحی نکنید. این فساد مربوط به قشر خاصی نیست. متاسفانه اخلاق به طور کلی در میان مسولان و به طبع اون میان جامعه ایرانی به شدت نزول کرده است و این مسله در تمام اقشار دیده میشود از پزشکان و روحانیون و معلمان بگیر تا مهندسان بازاریان و اصحاب رسانه. (4010854) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۹:۲۳:۳۴
چرا صورت مسئله را پاک می‌کنید؟!! (4011481) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۳:۳۷:۳۰
اتفاقا صورت مسله تازه طرح شده است. صورت مسله اصلی همین افت اخلاق در جامعه است. بقیه حاشیه است. (4011706) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۷:۵۱:۴۸
تمام اینها معلول سیاستهای توسعه علمی و پژوهشی کمی و هردم بیلی است. این سیاست در دولت احمدی نژاد و ادامه آن روحانی باعث شد که تعداد مقالات معیار همه چیز باشد. این شد که فارغ التحصیلی دانشجو وابسته به مقاله آی اس آی شد. ارتقا استاد وابسته به مقاله شد. تقدیر از مدیر گروه وابسته به تعداد مقالات شد. تشویق ریس دانشکده وابسته به میزان مقالات شد. حتی سوال نمایندگان و بررسی صلاحیت وزیران علوم نیز گره خورده به تعداد مقالات شد. در این حالت همه میدانستند در نوشتن و انتشار مقالات چه خبر است از دانشجو تا وزیر. ولی همه میخواستند خودشان را به کوچه علی چپ بزنند چون از انتشار فله ای مقالات بی ارزش و گاهی تقلبی منفعت میبردند. و همین شد که نباید میشد. (4010857) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۰:۰۴
این مقاله های آبکی معیاری برای پوشاندن ضعف مسئولان در دوره احمدی نژاد باب شد. (4011246) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۶:۳۷
"این مسئولین تولید علم را معادل تولید مقاله می‌دانند"
من دیگه حرفی ندارم!!! (4011254) (alef-11)
 
موسوي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۷:۵۶:۴۹
مجتمع گاز پارس جنوبي در عسلويه و بلاخص واحد HSE آن سالهاست سرگرم اين بازي پرهزينه و بي فايده براي كشور هستند و متاسفانه نفر استخدام شده كه فقط براي بعضي ها مقاله بنويسند.واقعا نياز به يك رسيدگي جدي وجود دارد.هرساله همايشهاي پرهزينه شركت ملي گاز ميگذارد و فقط عنوان مقالات را عوض ميكنند و به همديگر جايزه ميدهند.بعضي افراد اصلن روحشان از مقاله نوشته شده خبر ندارد ولي به نام آنها منتشر ميشود.
ضمن اينكه عنوان جعلي مدرك دكتري سالهاست كه در اين مجتمع با اين همه كارمند و كارگر سوژه عام و خاص است و اين روند براي كشور بد است .در پايين دست وقتي خلافي مهار نشود فردا به راس وزارتخانه ميرسند و جمع كردن آنها پرهزينه براي كشور ميباشد. (4010860) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۱۸:۴۴:۱۵
حتی برخی بدون کوچکترین تلاشی به پاس پژوهش فراوان ماه به ماه به ژاپن فرستاده شده اند و مدرک ارشد از دانشگاهی گرفتند که حتی بدرستی نمی دانستند عنوان پایان نامه اش چیست. (4016388) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۸:۳۹:۰۸
بنده نیز پزشک متخصص هستم.در اینکه وزیر بهداشت غیر پزشک باشد مخالفم چون قدرت ایجاد تمکین ندارد و این مربوط به فرهنگمان میشود.در رابطه با تقلب مقالات که فراوان میباشد و صدای کسی به جایی نمیرسد.مربوط به وزیر جدید و زیردستان نیست و مربوط به تمامی دوره ها از جمله دولتهای قبلی نیز بوده و همگی از انها اطلاع داریم. (4010896) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۶:۲۲:۴۹
معلوم که شما مخالفی که وزیر پزشک نباشه. چون اگر پزشک نباشه منافع شما را تأمین نمی کنه (4011336) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۶:۲۳:۳۲
آقای لاریجانی بالای 1500 مقاله چاپ کرده اند. (4011339) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۲:۵۷:۲۵
مطمئنی؟؟
اگر هر ماه یک مقاله هم منتشر کنه، حساب کن 1500 مقاله چند وقت طول میکشه؟ (4012388) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۵۹:۰۷
اگر از این موارد آگاهی داشتید؛ چرا تاکنون درجایی معترض این تقلبها نشده و یاانتشار نداده اید ؟؛ وانگهی چرا مدیریتهای غیر تخصصی ؛در دیگر کشورها ؛ هیچ ایجاد مشکل تمکین ؛و غیر تمکین نمی شود؟؛ لیکن در کشور ما بخش پزشکی تافته ی جدا بافته ای شده است؟ و چرابا قید این که دیگر جاها هم تقلب هست؛ زشتکاری ی بخش تقلبهای بخش پزشکی را با فرا فکنی کاهش میدهید؟چون دیگران مرتکب خلاف می شوند؛ پس خلاف ماهم قابل چشم پوشی است؟!!! (4011599) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۰:۳۴:۵۰
جناب دکتر، خیلی خوب هم تمکین می شود. بنده دکترای سیاستگذاری دارم. خیلی خیلی بهتر و بیشتر از شما و همکارانتان در حوزه سیاستهای درمان و سلامت و بیمه های درمانی و و جوه اقتصادی و اجتماعی آنها اطلاع دارم. اشکال اینجاست که امثال من را هم در سیستم راه نمی دهند. چون لیبرال مسلک هستیم. (4011749) (alef-13)
 
Denmark
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۷:۴۸
کاملا موافقم (4010915) (alef-13)
 
عادلی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۹:۱۲:۴۱
این آقایان خائن هستند و باید محاکمه شوند زیرا به جای انجام وظیفه به دنبال منافع شخصی بوده اند. (4010934) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۹:۱۹:۲۸
ما که رانت نداریم مجله نداریم آشنا هم نداریم چکار کنیم (4010940) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۹:۵۵:۲۲
متاسفانه این موضوع واقعیت دارد و نتیجه مدرک گرایی صرف و تشویق بیخود ملت برای فوق لیسانس و دکتر گرفتن پولی و غیر پولی هست که نتیجه اش یک مشت فارق التحصیل بیسواد که سطح معلوماتشان با مدرک دکترا حتی از دارنده مدرک سیکل 40 سال قبل هم کمتر هست و وقتی از اینها سوال میکنید واقعا هدفتان از این همه اتلاف وقت یا هزینه برای گرفتن مدرک فوق لیسانس و دکترا چیست دو پاسخ بیشتر ندارند : 1- پرستیژ اجتماعی 2 - ارتقاء جایگاه شغلی یا افزایش حقوق !!!! اما عملا این حجم بالای فارق التحصیلان دکتر و فوق لیسانس هیچ تاثیر واقعی در جامعه نداشته به جز افزایش آمار سطح تحصیلات عالی و بعقیده من اگر دولت اینها را جمع کرده بود به هنرستانهای فنی در آلمان و فرانسه و آمریکا فرستاده بود لااقل علاوه بر یادگرفتن یک تخصص کاری واقعی و کسب درآمد از آمار بیکار افراد جویای تحصیل و دانش خیلی کم میشد اما الان حقیقتا آشپز خوب یا نقاش خوب یا نجار خوب و صدها زمینه کاری دیگر نداریم اما تا دلتان بخواهد فوق لیسانس و دکترای بیکار یا کم کار (4010954) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۹:۱۰
فارق التحصیل؟!؟!؟
خوبه داری از بیسوادی انتقاد میکنی پدرجان (4011257) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۹:۵۸:۴۹
متاسفانه وضعیت اسف باری بر دانشگاه ها حاکمه و اگر وضع بدین منوال پیش بره تحریم علمی خواهیم شد (4010956) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۰:۱۱:۰۹
هر چه بگندد نمکش میزنند وای به روزی که بگندد نمک. ما دانشگاهیان دیگه خجالت می کشیم که کار تحقیقاتی انجام دهیم. تا کی دروغ و ریا تا کی (4010970) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۰:۴۱:۳۰
دلت خوشه!!! از مهندسی بگیر تا علوم انسانی تا پزشکی تا پیام نور ، ازاد، سراسری؛ همه تو کار کپی کاری مقاله اند. حالا هی صورت مساله رو پاک کنی، بگی وزیر عوض کن!! مشکل وضعیت اسفناک علم و اخلاق در همه جامعه است! (4011012) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۳۲:۰۸
درد اینه حالا که بجث تقلب شد همه فارغ التحیصلان مهندسی و پایه و علوم انسانی با پزشکان هم ردیف می شوند ولی وقت بحث حقوق های نجومی به میان بیاید پزشکان خود را نخبگان صاحب حقی می دانند که حای حقوق های صد میلیونی جفا به آنان است. (4011644) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۰:۴۶:۵۱
در قسمت دوم بحث نویسنده محترم جایگاه دانش را برآمده از دل سنت می دانند که این کاملا غلط است. مفهوم science مترادف با علوم تجربی و آزمایشگاهی است که متخصصان این رشته باید مدیریت آن را نیز بر عهده داشته باشند. مشکل همان است که در قسمت اول به درستی تبیین شده است و آن مدیران سیاست زده رانت خوار که دقیقا جایگاه خدایی برای خود قاپل هستند. همه چیز در اختیار و ید قدرت آنهاست.پول و قدرت را به منظور عالم و دانشمند قالب کردن خود !!! بکار می گیرند.!!!!!! (4011019) (alef-13)
 
هیچ چیز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۴:۲۳
هیچ چیز ما درست نیست هیچ چیز!! (4011027) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۸:۱۶
چرا از مدرک گیران رانتی حرفی به میان نمیارید؟ (4011031) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۲:۴۵
يكي از بزرگترين مشكلات در اين خصوص عدم توجه به تجهيزسازي آزمايشگاه‌ها در دانشگاه هاست و اين سبب مي شود كه دانشجويان به دليل عدم امكانات روي به داده سازي بياورند. اين را بنده به عينه در دانشگاه محل تحصيلم مي بينم.
دوم اينكه اساتيد جذب شده به ويژه در دولت مهرورز عمدتاً نه با شاخصهاي علمي كه با شاخصهاي سياسي گزينش شده اند كه عملاً توانايي علمي چنداني ندارند.
سوم عدم توانايي بسياري از اساتيد در فرآيند راهنمايي دانشجويان است كه منجر به طول كشيدن دوره هاي تحصيلات تكميلي گاهاً تا 8 الي 9 سال نيز مي شود و دانشجو عملاً به دليل استادمحوري دانشگاه‌ها سرخورده شده و دست به اين اقدامات مي زنند (سري بزنيد به گروه هوافضاي دانشگاه شريف جناب آقاي دكتر د ر ب ن د ي)!! (4011036) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۷:۰۲
توجیه نکنید لطفا (4011255) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۳:۰۰
خوب متاسفانه وقتی ارجاع علمی به مقالات علمی ایران رتبه نازل ۱۶۱هستش نشان میده حتی اون مقالاتی هم که سرقتی نیست ارزش علمی نداره و عملا به دردنخور هستش . چند وقت پیش یک استاد دانشگاه در مصاحبه با روزنامه هفت صبح گفته بود که اینکه چندتا مقاله درباره مثلا نانو تکنولوژی بنویسیم نشان دهنده پیشرفت ما در صنعت نانوتکنولوژی نیست . ما مدیری که بتونه مدیریت علمی و عملی داشته باشه نداریم . در غرب هم افراد به اصطلاح نخبه ما در رده های پایین به عنوان تکنسین علمی هستن نه راهبر و مدیر علمی . (4011037) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۴:۵۳
اساتید برای روزمه و اعتبار خودشون ، زور میزارند پشت دانشجو تا مقاله بده (4011039) (alef-13)
 
ب
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۹:۴۲
اگر چه لزوما وزير بهداشت نبايد پزشك و متخصص باشد ولي وجود يك مدير انساني در راس وزارت بهداشت يك طنز و فاجعه خواهد بود. تنها نتيجه آن عقب افتادگي بهداشت و درمان خواهد بود. همانطور كه مي دانيد بيشترين عقب افتادگي را در دنيا در رشته هاي علوم انساني داريم. اگر مديران انساني مي توانستند چيزي را اصلاح كنند ابتدا بايد خود را اصلاح مي كردند. (4011045) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۰۷:۳۳
حتماً هم که باید همانند نویسنده این نوشتار دکتری جامعه شناسی داشته باشد!!! کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی. (4011610) (alef-13)
 
م.م.س.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۱۷:۱۲
1- نویسنده این مقاله میثم مهدیار، دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبائی است ( با جستجوی اینترنتی شما هم خواهید یافت.)
2- آقای دکتر وحید احمدی معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم است نه وزارت بهداشت.
3- سایت الف با این انتخاب دنبال دغدغه های سیاسی خودش است و نه درمان مشکل پژوهش کشور. دلیل این ادعا: سالیان سال است که در ایران سهم پژوهش از جی دی پی کمتر از یک درصد است و الف جان سکوت کرده است. (4011631) (alef-13)
 
فرزین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۵۸:۴۴
"همانطور كه مي دانيد بيشترين عقب افتادگي را در دنيا در رشته هاي علوم انساني داريم"

این حرف شما نشان از اوج کم سوادی شماست. اینکه یک مدیریت خوانده مدیر وزرات بهداشت بشود (کجای دنیا دیدین رشته ها اسمشون بشه پزشکی و غیر پزشکی) عیب نیست عیب اینجاست که پزشک های بیسوادی هر سال تحویل جامعه بدیم که به جای طبابت فقط یا دارن کارواش میچرخونن و یا ساختمان سازی میکنن. در همه علوم هم در عین کم سوادی خود رو صاحب نظر میدونن.

البته شما راست میگی مثلا چامسکی زبان شناس "بزرگترین متفکر زنده قرن به گفته نیویورک تایمز" بسیار آدم عقب مانده ای هست چون علوم انسانی خونده!!!!!!!!!! یا هاکینگ هم چون فیزیک نظری خونده بیسواده . متفکر هایی که مسیر علم رو به کلی دگرگون کردن.
ایران هم شده جولانگه پزشکهای به زور از کنکور گذشته بی انگیزه و دنبال پول که هیچ موقع نتونستن ذره ای تولید علم داشته باشن. (4011670) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۰:۴۳:۳۶
تقصیر تو نیست، این سیستم آموزشی ماست که نتوانسته به شما بفهماند مراد از علوم انسانی چیست. بنده لیسانسم مهندسی برق بود، از یک دانشگاه بسیار معتبر دولتی. ارشد و دکترایم را علوم انسانی خواندم و حالا تازه می فهمم که چقدر نفهم (به معنای عام کلمه) بودم. بزرگترین چرخشها و تغییرات در جامعه انسانی طی چند صد سال اخیر، ناشی از تفکر اندیشمندان حوزه علم الاجتماع است. از مارتین لوتر بگیر تا کانت و هیوم و دکارت و مارکس و فروید و نیچه و وبر و هایدگر و هابرماس و ویتگنشتاین و فوکو و فریدریش هایک و گادامر و مارکوزه و آدورنو و لوکاچ و مرلوپونتی و سارتر و راسل و که و که و که.... و اصلاً چه دانی که تأثیر اینها در تحول جامعه بشری چقدر است. شاید پزشک باشی ولی کاملاً «عوام» هستی. (4011751) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۷:۵۲:۴۸
کسی رو جا ننداختی؟
بعدشم کسی که علوم انسانی رو عمیق خونده باشه سعه صدر خواهد داشت. (4012749) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۰:۱۴:۰۵
اتفاقاً در حوزه علوم انسانی سعه صدر در برابر آن دسته از «باسوادان» که در خیل «عوام» جای گرفته اند جایز نیست. کسانی که به صرف تحصیلات آکادمیک خود در رشته های فنی و پزشکی گرچه سواد تخصصی دارند، اما شاکله تفکرشان عوامانه است. اینها عامل به وجود آورنده عقب ماندگی فعلی مملکت ما هستند. قبول دارم که در دوره ما اقبال به رشته های فنی و پزشکی روز افزون بود و بالطبع بهترین و پرتلاشترین و باهوشترینها به سوی این رشته ها رفتند، ولی دیری نگذشت که از میان همانها، عده ای راه خود را جدا کردند و در تحصیلات تکمیلی به علوم انسانی روی آرودند. منتها این داستان میانه دهه 80 است. قبل از آن، اقایان پزشکها و مهندسین در دهه 70 و 60 مملکت را پُکانده بودند. نتیجه اش سدها و برنامه های توسعه و هزار و یک ندانم کاری دیگر است که امروز کاسه چه کنم کنم دست گرفته ایم. خوب است بدانید که تفکر ریگان و تاچر کاملاً ملهم از پدر اندیشه نئولیبرال، هایک بود. در انگلستان تونی بلر رسماً خود را رهرو آنتونی گیدنز می دانست و الگوی «راه سوم» او متأثر از این جامعه شناس بزرگ بود. تأثیر نظریات کینز در دولتهای رفاهی میانه قرن بیستم کاملاً مشخص است. در مورد مارکس و وبر که اصلاً لازم نیست چیزی بگویم. مباحثات لیندبلوم و نیکولاس پولانزاس یک درسنامه برای دولتمردان به حساب می آید.... این سیاهه پایانی نخواهد داشت... (4013196) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۱۴:۱۹
همه نوع رقابتی رو شما در وزارتخانه پزشکان میتوانید مشاهده بفرمایید از رقابت برای انتشار مقاله تقلبی تا رقابت برای خالی کردن جیب بیمار و جیب مردم که در نهایت هم طرف بیماریش مداوا نمیشه باید هی مدام از این مطب به اون بیمارستان سرگردان باشه (4011052) (alef-13)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۲۷:۵۵
باسلام به مسئولین محترم سایت وزین الف
---
خواندن این نوشته خالی از لطف نیست
----
امر به معروف ونهی از منکر در هرمقوله ای اصل است
---
مشگل عمده ای که ما در کشورمان داریم و یا در کشورهایی نظیر کشو رماکه اصطلاحا جهان سومشان می نامند وجود دارد این است که سرمایه داری و سرمایه گذاری مان بعلت نیازبه مواد اولیه , تکنولوژی غیر بومی و گاها فرهنگ کاری مختص و مورد خاص یک محصول در راستای سازماندهی آن صنعت و شرکت در واخل کشورکه با داشت و داشته های ما نه تنهاهم خوانی ندارد که خیلی اوقات مخالف است منتج به نتیجه مطلوب نمی شود
در کشورهای مولد صنعت عرضه بیش از تقاضاست ولذا پارامترها و عوامل رقابت که هزینه وزمان و کیفیت می باشند اصل بوده و این عوامل همراه با مانایی تولید و خدمات پس از فروش حرف اول وآخر را می زنند
برعکس در کشورهایی نظیر کشورما بدلایل مختلف که گفت آن در این مقوله نمی گنجد تقاضا غالبا اجباری /تک منبعی /سفارشی /جناحی /و در خیلی موارد شبه مافیایی است لذا ایجاد صنعت ,رشد صنعت ,دراختیار قرار گرفتن امکانات ,دادن فرصت و هدایت وحمایتهای لازمه صنایع بیش از آنکه مجرا ومجاری قانونی داشته باشد به عوامل و دلایل عدیده دیگری وابسته و پیوسطه است
در کشورهای صنعتی و فراصنعتی اگرچه درظاهر هر فعالیتی آزاد است اما علاوه براینکه فرهنگ جامعه و خواست عمومی مردم و عادات و رفتاررسوب یافته و نهادینه شده در آن جوامع که برمبنی افزونی عرضه برتقاضا است شرایط را بگونه ای شکل داده که هرحرکت وفعالیتی در بدو و در آغاز کار می بایست موافق و متکی برقانون وقواعد نسبتا سالم و رقابتی آن جوامع باشد و علاوه برآن تمامی فعالتیهااز آغاز کارازطرف دولت ونیروهای حاکمه با ابزار و اسباب مدرن و هوشمند مانیتورنگ و نظارت می شوند و این نه فقط در عرصه تجارت که در همه عرصه های علمی وعملی است از جمله در رابطه با فعالیت های دانشگاهها در تولید علم وارائه ایده , فکر و نوآوری ها
مدیریت علمی کشورهای صاحب تکنولوژی متکی, مبتنی و براساس اسلوب و رویه هایی است که به میزان زیادی جلوی سوء استفاده های علمی را می گیرد و این با توجه به ایجاد یک بانک اطلاعاتی قوی منسجم و منتج شده از رعایت استاندارها ی مصوب است که بصورت هوشمند همه فعالیت ها را کنترل می کند
آنان که در زمینه های علمی صنعتی کار کرده باشند خوب می دانند که دسته بندی انواع واقسام علوم پارامتر ها وایضا استانداردهای هر علم دراشگال سخت افزاری و نرم افزاری همه وهمه با نظم و باشاخصه های اسمی و شماره ای /دیجیتالی بگونه ای مرتب منظم و مدون شده که هر لحظه ردیابی می شوند ویا قابل ردیابی اند و این نه تنها امکان بررسی جستجو ودسترسی را محقق می سازند بلکه از خطا و سوءاستفاده ناشی از تعریف یک پروزه تکراری و غیر ضرور گرفتن امتیازات گوناگون: از امتیارت میلیونی میلیاردی مالی گرفته تا امتیازات حداقلی همچون :گرفتن مدرک ونمره و کاهش خدمت سربازی تحت عنوان پروژه علمی نخب... گان وچه وچه جلوگیری می نمایند غافل از اینکه خیلی از این مقالات وپروژه ها به مانند و به مصداق و به مانند توپ ساخته شده ناصرالدین شاهی است
دانشگاه آزاد یک زمان نیاز بود و از اوجب واجبات اما امروزه این دانشگاه یک سربار است یک هزینه که سازمانها و ساختمانهای عریض و طویلش برای حفظ و بقای صوری خود که بسیاربسیار هزینه براست مقامات ومسئولان این دانشگاهها در اکثر شهرها واداشته تابرای بقای خود به هر ترفندی متوسل شوند که دانشجو شدن بدون کنکور وامکان ادامه تحصیل برای هرکسی در هرسطوح و گرفتن فدق الیسانس و دکترا و چه وچه را میسر ساخته است
امروزه در هرصنعتی که پا می گذاری با انبوهی از فارغ التحصیلی مواجه می شوی که بدون توجه به نیاز جامعه تولید شده اند و امکان شناخت ارجح واصلح وعالم رابسیار بسیارمشگل ساخته و باتوجه به رابطه و باند بازی های مرسوم خیلی ها از ایننمونه افرادکه فارغ التحصیل شده اند در ادارات و صنایع جای آن دسته از فارغ التحصیلان لایق و شایق وشایسته را گرفته و امی گیرند
بنده به کسانی که متولی داشگاهای آزادهستند عرض می کنم که این همه ساختمان و امکانات را در اختیار بیمارستان ها و دبیرستان ها ومدارس و... قرار داده و در بازه زمانی هزینه خودرا از دولت اخذ نمایندو بیش وپیش از این فوق الیسانس و ودکتراهای اجباری تحویل اجتماع ندهند واین مهم رادرک کنند که اگر بر ماندگاری اصرار دارند یک چرخش عظیم به سمت وسوی کاربردی کردن علوم داشته باشند
واما آخر کلام اینکه ما هرچه بهعقب برمی گردیم می بینیم که از این ضایعه علمی و مخرب خرید مقاله و خبری نیست وبرعکس هرچه به حال نزدیگ می شویم این معضل که ناشی از نداست ونبود عام وتوانایی کسانی است نه برمبنای دانش که با بهره گیری از ثروت وتوان مالی پا به عرصه دانشگاهها گذاشته و به همان طریق هم می خواهند فارغ التحصیل شوند (4011061) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۰۵:۳۷
خوبی ی این نوشته ی بالا بلند شما ؛تنها در بی ربط بودن؛ به اصل مقاله ی بالاست. (4011608) (alef-13)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۳:۳۲:۵۱
اسلام
درباره بی ربط بودن نوشته من بقول دوستی »
موضوع نقش تقریبی مقالات در فعالیت مدیران است اما بحث من ریشه یابی این رویکرد است
اینکه این نوشت ونگارش اپیدمی شده است
اینکه برای جا نماندن از قافله علم و رقابت های علمی داخلی هر وزیر و وکیلی دست به دامان چاپ مقاله می شود وتبعاتش : بخوان :
( 85 مقاله نوشته شده توسط ۲۵۸ محقق ایرانی که بالای 90 درصد آنها مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی زیر مجموعه وزارت بهداشت بوده است، در هفت نشریه علمی به دلایلی چون دستکاری در روند پژوهش و تخصیص نامناسب نویسندگان، وارونه نمایی دستاوردها، سرقت علمی و توسط ناشر مجله معتبر علمی نیچر به حال تعلیق در آمده‌اند. البته این اولین بار است که در گزارش‌های تقلب‌ها و تخلف‌های علمی نیچر به اسم ملیت متهمان جعل اشاره می‌شود.)

(سوال اینجاست که اگر این مدیران عالی واقعا در شکل‌گیری این مقالات علمی نقش داشته‌اند پس باید به جای رسیدگی به امورات اجرایی عمده فعالیت‌شان صرف این تحقیقات شده باشد و اگر هم در تولید این مقالات نقشی نداشته‌اند پس اینکه چرا به طور مکرر اجازه داده‌اند نام و نشان آنها در پای این پژوهش‌ها ثبت شود خود جای سوال است.)

تکیه وتاکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی /دسته بندی مقالات ونیاز به بررسی و پژوهش درابطه با توان و اولویت های مملکت دغدغه من است اما وسوسه ارتقا اسمی درجات علمی برای کسب موقعیت وبهره گیری استادان از دانشجویان وا وادار کردن آنها به نگارش مقالات و در مد نظر من بود و این مقاله هم بهانه ای برگفتمان ونقد
ممنون از الف اگر تایید بفرمایند برای اطلاع آن دوست (4011700) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۱:۴۴:۵۷
تقصیر اساتید و مقررات دانشگاه هاست. وقتی دانشجو مجبور می شود که برای دفاع مقاله داشته باشد و یا برای جبران کسری نمره مقاله می خواهند همین می شود. (4011076) (alef-13)
 
Norway
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۲۲:۰۹:۰۹
در همه جای دنیا دانشجوی دکترا باید مقاله علمی چاپ کند. مر می شود بدون مقاله مدرک دکترا داشت؟ کسی که در 4 سال نتونه از پژوهشش مقاله دربیاره دیگه مدرک دکترا نبادی بهش داده بشه! (4080771) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۳:۲۰
همکار من هم در یک دانشگاه علوم پزشکی (استاد)سالی 100 تا مقاله داره....با داده های کشوری.... (4011085) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۳:۲۳
در وزارت بهداشت چند طرح بزرگ رصد بهداشتی و پزشکی وجود دارد که سالانه میلیاردها تومان هزینه دارند. ببینید که این مافیای تحقیق!!! کجاست. (4011086) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۶:۴۷:۳۹
بله درست میفرمایید. وضعیت تحقیقات در وزارت بهداشت خیلی مناسب نیست. پول بیت المال در این بخش به شدت هدر می رود. مافیای تحقیقات این وزارت پروژه های دست چندم و بعضا غلط را با بودجه های چند صد میلیونی انجام می دهد. در حالی که بسیار واضح است که می توان انها را زیر ده میلیون انجام داد. این موارد را که می شنویم دل آدم برای بیت المال به شدت می سوزد. نهادهای نظارتی تو رو خدا نظارت نمایید. (4011365) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۵:۵۳
مسئله طمع بزرگان و چاپلوسی پایین دست ها برای رسیدن به جایگاه بزرگان است.... (4011087) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۲۴:۴۵
می دانم سانسور می کنید ولی می نویسم.پذیرش چهل درصدی پزشکی و دو رشته محبوب دیگر از سال ۶۹،آنهم با سهمیه های ایثارگران موجب تحویل خیل عظیم دکتر"های کم سوادی شد که اکثر مسئولیتها به آنها محول گردید. خواهشمندم در مورد سهمیه ورودی متقلبین تحقیق شود (4011104) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۶:۰۶:۴۰
کاملا درسته و ریشه مشکل در همینه و بس. (4011319) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۵۹:۰۱
الف جان خواهشا نشر كن..
جانا سخن از زبان ما ميگوبي!
من خودم دارم پزشكي رو تموم ميكنم و شايد باورتون نشه ك حداقل ٥٥-٦٠ درصد دستياران تخصصي با سهميه هاي مختلف شاهد، محروم و مديران و ..هستن! دانشگاه ازاد هم ك قرار شد دستيار تخصصي بگيره! در كنار اسنها دانشجويان پزشكي دانشگاه ازاد و بين الملل رو حساب كنيد! در اخر هم شاهكار تكميل ميشه و بايد بدونيد كه علاوه بر دانشگاه اختصاصي سپاه(دانشگاه بقيه الله) نزديك ٦٠٠ نفر هم ساليانه سهميه سپاه دانشجوي پزشكي ميگيره ك حق طبابت در بيرون و بجز سپاه رو دارن! اين يعني چي ؟ يعني تخصص و تعهد و صلاحيت و علم؛ همه يكجا به پول و رانت عقيدتي و غيره فروخته شده! (4011598) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۴۲:۴۴
سهمیه در رشت های دانشگاهی خطرناک است و خطرناک تر ردرشته های علمی چون پزشکی و مهندسی (4011928) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۳۶:۲۲
وقتیکه سیاست ارزشیابی و ارتقای سالانه اعضای هیئت علمی بجای پرداختن به مسائل آموزشی ، فقط کردند انتشار مقاله، چپ میگردی باید مقاله بدی راست میگردی ازت مقاله میخوان و اگر صد واحد آموزشی در یک ترم هم ارائه بدی هیچ ارزشی براش قایل نیستند و عضو هیئت علمی رو به چشم یک موتور مقاله نویسی میبینند نتیجه ش میشه این آبروریزی بزرگ و اینهمه سرقت علمی. (4011109) (alef-13)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۱۵:۲۰
بهترين استاد هم از لحاظ آموزشي باشي، بهترين كلاسهاي جديد براي آشنايي با تكنولوژي هاي جديد را هم ارائه بديم، بيشتر وقت را با دانشجوها بذاريم، همه از نحوه تدريس شما راضي باشند، كلي وقت بذاري تا بهترين نحوه تدريس را داشته باشي، همه دانشجوها از نحوه تدريس شما راضي باشند، ولي مقاله ننويسي حتي ترفيع ساليانه را هم نميگيريم، چه برسه به ارتقا، وضع خوبي نيست، هيچ محصولي از دانشگاهها بجز مقاله بيرون نمياد، طرح پژوهشي را با رانت ميدن به اساتيد دانشگاه هاي برتر، و در بسياري موارد ساختگي مي باشند كه قابل پيگيري هم نيست، همه روزه ١٦٠ ساعت در هفته موظفي اساتيد جهت حضور در دانشگاه مي باشد كه در دانشگاه هاي معمولي بيشتر اين زمان با دانشجويان سپري مي شود، اين در حاليست كه دانشجو نيز رغبتي به پژوهش ندارد چون استاد او نيز در استرس نگارش مقاله به هر نحو است، كاش سيستم آموزشي پژوهشي معيارهايي جز تعداد مقاله را جهت تمديد قرارداد با اساتيد هيات علمي مد نظر قرار دهد. (4011626) (alef-13)
 
یک دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۳۷:۰۳
اهمیت توجه به اخلاق علمی کمتر از جلوگیری از سرقت علمی نیست. چرا استاد دانشجو را مجبور میکند که اسم وی را به عنوان نفر اول در مقاله ثبت کند؟ استادی که حتی بصورت کامل نمیداند موضوع مقاله چیست و حداکثر در ویرایش املایی و انشایی آن نقش اندکی داشته است

چطور میشود که یک مدیر اجرائی پرمشغله علاوه بر مقالات بسیار زیادی که اسم خودش اول است بصورت مرتب ثبت اختراع و پتنت (حتی یو اس پتنت) هم داشته باشد ؟! مدیر پرمشغله ای که حدود 100 صفحه رزومه مقالات وی است و چندین ثبت اختراع هم دارد ولی اگر یک روز کاری وی را بررسی کنید از صبح زود تا آخر شب یا در جلسات اجرائی است یا در خودرو برای تردد بین ادارات دولتی مختلف.


اینگونه اساتید و مدیران باعث دلسردی، ناامیدی و بی انگیزگی جوانان میشوند و به بیان رهبر معظم انقلاب "... هر شخصی هر مدیری باعث دلسردی جوانان شود خائن است ..."



گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من. آنچه البته به جائی نرسد فریاد است. (4011110) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۱:۱۰
دو تا چیزی که اصلا به هم ربط نداره را اومدی بهم ربط دادی !!! مثلا اگر به جای پزشک توی وزارت علوم و بهداشت یه مدیر دیگه بود این کار رو نمیکرد !!!
کافیه یه سر به دانشگاههای معتبر کشور بزنی ببینی این روند تو همه جا نهادینه شده و ربطی به پزشک و غیر پزشک نداره.
بنده دانشجوی دکتری یکی از رشته های فنی از دانشگاه تهران هستم. تصویب کردن تا دانشجوی دکتری دو تا مقاله ISI مستخرج از رساله نداشته باشه اجازه دفاع نمیدن !!!!
وقتی دادن مقاله زوری میشه کیفیت هم پائین میاد دیگه (4011120) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۴۶:۴۷
خوب رساله دکترا باید چیزی به دانش بشری بیفزاید و مقاله ISI هم اگر رساله رساله باشد به سادگی ازش مستخرج میشود! مسئله بر سر رساله ها و پایان نامه های کپی شده است که مقالات از توش در میاد! (4011588) (alef-13)
 
Denmark
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۵:۲۸
این مقاله سعی دارد از آب گل آلود ماهی بگیرد
مدیر هر مجموعه ای باید تا حدود زیادی به مسایل تخصصی آن آشنا باشد
اما درستکار و دقیق بودن مشخصه ای است که متاسفانه این روزها به شدت نایاب شده است. (4011123) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۶:۲۵
یکی از مشکلات کشور اشرافیت علمی است
این افراد به واسطه مقامشان میلیارد ها تومان منابع پژوهشی در اختیار دارند و به واسطه تخصیص بودجه که بیت المال است نامشان در مقالات می آید
در حالیکه حتی چاپ یک مقاله در ماه نیز کار بسیار شاقی است و این آقایان حتی فرصت روخوانی این مقالات را ندارند چه برسد به مشارکت در آن
و این مسئله کاملا خلاف قوانین مجلات علمی درباره نقش نویسندگان می باشد (4011124) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۹:۵۰
هزار لایک!!! وقتی یکی از مقامات سابق در زمان استاندار بودنش دکترا گرفت (من برای تحصیل در مقطع دکترا آن هم شبانه و با پرداخت شهریه، کار و زندگی ام مختل شده حالا تصور کنید جناب استاندار چطور توانسته دکترا بگیرد!!)) وقتی برخی مسئولین اعم از اصلاح طلب و اصولگرا مدرک خود را یه جورایی بدون زحمت گرفته اند... خوب وضع از این بهتر نمی شود. یک داستانی بگویم: خانم تاچر فکر کنم شیمی خوانده بود و در یک آزمایشگاه کار می کرد. او چون به سیاست علاقه داشت عضو حزب محافظه کار شد و در آنجا سواد سیاسی کسب کرد. طی دوران جوانی در یکی از جلسات مهم این حزب ( که در پی شکستهای متوالی برگزار شده بود)، کتاب «راه بردگی» فریدریش هایک را از کیفش بیرون آورد و گفت من پیرو این فردم و زمانیکه به نخست وزیری رسید پای حرفش ایستاد. تا زمانی که حزب نداشته باشیم، تا زمانی که نفهمیم سیاست هم مثل پزشکی و مهندسی به «سواد» نیاز دارد، تا موقعی که سیستم انتخاباتی ما قوم و قبیله ای باشد وضع همین است. در باب علم و آنچه بر آن در جامعه ایران میرود هم سکوت کنم بهتر است.... (4011125) (alef-13)
 
حامد حمدایی اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۵۶:۴۵
مساله ی خوبی را مطرح کردید اما نتیجه گیری ها چندان درست نبود. این که مدیر وزارت بهداشت نباید پزشک باشد یا مقالات دارند افراد را به سمت سکولاریزاسیون میبرند و اینکه باید علم بومی (و ایدئولوژیک) شود. این ها ربطی به مقابله با تقلب علمی ندارد
مشکل علم این کشور این است که مدیریت علم و پژوهش نه در اختیار دانشمندان واقعی که در اختیار افراد سیاسی و باندی است (که ممکن است با رانت خود عناوینی چون استادتمام و دانشیار هم داشته باشند)
برای افراد قدرت طلب و سیاست پیشه در این فضای سرشار از اختلاس و رانت، تقلب علمی چندان تقلبی هم نیست!!!
در تاریخ علم کشور های غربی افراد بسیار معروفی بوده اند که صرفا با یک تقلب کل شغل دانشگاهی و اعتبار خود را برای همیشه از دست داده اند. یافته ها و مقالات در بافتی آزاد در دانشگاه ها ی خارج مورد نقد و بررسی سایر محققین قرار میگیرد و تقلب زود تر کشف میشود. اما اینجا فلان مسئول سیاسی تصور میکند و در ذهن سران کشور القا میکند که پیشرفت علمی به تعداد مقالات است و ما هم در جایگاه بالایی در پیشرفت علمیم (4011129) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۲:۵۹:۳۷
تقلب های علمی توسط سیاست مداران باعث تاسف است. اینجور تقلب ها ، خود نوعی فساد است. (4011132) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۵:۵۱
متاسفانه این مسئله فقط به وزارت بهداشت و دانشگاه های مربوطه و
واحد های تابعه محدود نمیشود. اوضاع در وزارت علوم و دانشگاه های تابعه و دانشگاه آزاد و پیام نور هم همین است. سالها مسئولین خود را به خواب خرگوشی زدند و این آبروریزی را بالا آوردند. مسئول یا بهتر بگویم معاون پژوهشی سابق واحد ... دانشگاه آزاد (اقای دکتر افشا...) خودش اینجانب را ترغیب میکرد مقاله تقلبی بنویسم و میفرمود مقالات خودش هم همینطور است. اینجانب قبول نکردم از گرفتن پایه و ترقی باز ماندم و ایشان شد معاون جاسبی و .... خودش هم اعتراف میکرد من جا و پست تو را غصب کرده ام
اگر پژوهش واقعی بود که اینهمه وابستگی نبود. باعث خجالت است که مسئولین به جهت کوچکترین مسئله ای دست به دامن خارجیها بعضی وقتها حتی شرکت‌هایی رتبه پایین آنها میشوند (4011139) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۹:۴۱
چه عجب بالاخره یکی حرف حسابی راجع این بحث مقاله و پایان نامه زد. برای این بازار پایان نامه و مقاله باید یک فکر درست و حسابی کرد. تولید دانشگاهای کشور شده چهارتا کاغذ بی فایده.میلیارد ها خرج آموزش و پژوهش میشه که در نهایت یه سری مقاله بی فایده تولید بشه و این بشه خروجی دانشگاهها. (4011144) (alef-13)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۵:۵۵
دقیقا درسته، چرا باید پزشکان در امور اداری و مدیریتی به کار گرفته شوند؟! چرا باید بر خلاف عرف جهانی دو وزارت آموزس عالی و دو دانشگاه موازی داشته باشیم و بودجه غیر ضروری به کشور تحمیل بشود؟! چرا نتوانیم رابطه پولی پزشک و بیمار را قطع کنیم و بیمه های مختلف در اختیار مردم قرار دهیم تا بتناسب درآمد و تقاضا خدمات بیمه ای به مردم عرضه کنند؟! چه توجیه و دلیل منطقی وجود دارد که ما گروهی را که به یکی از حرف مورد نیاز کشور اشتغال دارند از بقیه گروهها جدا کنیم و در یک نظام مدعی اسلام سیستمی غیر عادلانه و به شدت تبعیض آمیز بوجود آوریم.
ما مردم که به بازی گرفته نمی شویم ولی به خدا سوگند که من به عنوان یک فردی که از سیاست و مملکت داری هیچ نمی دانم حاضرم زندگیم را برای اصلاج و دگرگون نظام بهداشت و درمان در یک دوره یک تا دوساله به گروگان بگذارم به طوریکه که هم خدا و هم خلق خدا از نتایج حاصله راضی باشند. بادی بدون دلیل و منطق در غبغب پزشکان این کشور افتاده باید تخلیه شود!نمی فهمم چرا توان و یا اراده ای برای حل مسئله یکبار برای همیشه وجود ندارد. (4011167) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۱۴:۵۶
به غیر از خط اول کامنت شما بقیه ربطی به بحث نداره و جالبه تایید میشه نظر شما.جالبه اگر مخالف این امر بود و بی ربط تایید نمیشد (4011623) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۴:۰۴:۰۳
بنظر ميرسد رسوايي اين مقاله در حد ليگ برتر انگلستان باشد...همه كساني كه اين مقاله از انها نام برده كه اين برچسپها را تكذيب كردند...اين نويسنده سعي كرده با بزرگنمايي واطلاعات غلط به چند نفر و دولت حمله ناجوانمردانه كند...متاسفانه سايت الف هم بدون هيچ تحقيقي در درستي يا نادرستي مطالب اين متن را منتشر كرده كه كار بسيار ناپسندي است... (4011189) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۴:۰۶:۴۴
نه خیلی حالا تو وزارت علوم!! علم تولید میشه!!! نیچر خفن ترین ژورنال دنیاست!!! حتی ترنزاکشن های ieee پیشش لنگ میندازن چه برسه الزویر!!! پس واقع بین باش!!! تو نیچر مقاله داشتن کتر هر کسی نیست. (4011192) (alef-13)
 
فرزین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۴:۲۸:۴۵
از روز هم روشن تر بود که چنین اتفاق هایی خواهد اقتاد و اگر کنکاش بیشتری انجام بشه شاید این آمار به بالای 80% کل مقاله های منتشر شده برسه در همه علوم. خب معلومه شما با به وجود آوردن سوپر مارکت هایی به اسم دانشگاه بایدم منتظر همچین روزی باشین چون دانشگاه، دانشجو، و استاد تبدیل شدن به بی ارزشترین مفاهیم.
الان شما به کسی میگین که دانشجو هستین انگاری به طرف میگین که یه آدم علاف بی کار هستین و بسیار خوش گذران که از روی بی کاری رفته داره درس میخونه. وقتی دانشجویان و اساتیدی تربیت بشن که حتی اندازه فوق دیپلم سواد ندارن ولی عنوان دکترا بهشون داده میشه همین میشه.
البته خب ما خیلی خوبیم چون با این کارا نمیزاریم ارز از کشور خارج بشه!!!!!!!!! (خدایی توجیه دانشجو گرفتن و بازی با علم رو نگا) بلکه کلاس های 40 نقره تحصیلات تکمیلی تشکیل میدیم.

وقتی علم پزشکی رو از حالت علم به حالت بنگاه پول تبدیل کنیم و انگیزه همه دانشجو های رشته های دیگر رو بگیریم از این بهتر نمیشه. الان به دو دسته تقسیم شدن یا به خاطر فقط پول پزشکی قبول میشن و یا بدون هیچ انگیزه ی در رشته های دیگه ادامه تحصیل میدن با آینده بسیار تاریک. و بسیاری موارد دیگه..........
در کل هیچ اتفاق عجیبی نیافتاده. دانشگاه و دانشجو بودن خیلی وقته که کاملا ارزش خودش رو از دست داده بیشتر از این هم انتظازی نباید داشت. حالا هی با 1 عضو هیات علمی مقطع دکترا راه بندازین تو دانشگاه ها.............. خدا به دادمون برسه (4011218) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۴:۳۵:۴۷
جدا از بحث منطقی نویسنده محترم در مورد اینکه چگونه یک مدیر احرایی می توانذ علی رغم مسوولیت فراوان و ... این تعداد مقاله چاپ کند، یکی ار دلایل اصلی این پدیده که قطعا ابعاد وسیعتری نیز خواهد یافت، این است که بسیاری از دانشگاههای غلوم پزشکی نظیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مثلا دستیاران تخصصی را مجبور می کنند برای معرفی به آزمون دانشنامه مقاله ای نوشته و پذیرش (accept) آن را ارایه دهند. حال بماند برای اینکار چه میزان دیتا سازی و تقلب رخ داده و آبروی دانشگاه و کشور در ازای افزایش صوری تعداد مقاله به بازی گرفته می شود.......جالب اینکه خود مسوولین امر به خوبی میدانند بعضا پروسه اینکار به طور طبیعی ممکن است چندین ماه زمان ببرد... (4011225) (alef-13)
 
یک پزشک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۳۱:۴۵
اتفاقا مدیر هر مجموعه ای باید در همان رشته تخصص داشته باشد. اخر یک شخصی که علوم انسانی خوانده چطور میتواند بر مسائل و مشکلات پزشکی احاطه داشته باشد. همانطور که یک پزشک نمیتواند مدیریت یک دانشکده جامعه شناسی را بر عهده بگیرد. گر چه شخصا با مدیریت کنونی که در انحصار یک گروه خاص قرار گرفته موافق نیستم ولی لطفا برای ساقط کردن یک شخص خاص به مردم ادرس اشتباه ندهید. (4011273) (alef-13)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۹:۵۳:۴۱
رشته مدیریت بیمارستانها (بهداشت و درمان) وجود داره. (4012902) (alef-11)
 
آریو سوئد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۵:۵۲:۲۳
تقلب در مقالات دانشگاهی یک مشکل بزرگ در همه دانشگاههای جهان است، ولی در کشورهای غربی و صنعتی بشدت با این پدیده برخورد میشود. متاسفانه این مشکل در بین دانشجویان ایرانی در کشورهای دیگر هم بسیار رسم است. من خودم در چندین مورد شاهد این بودم که ایرانیان دانشجو در سوئد و نروژ نقلب کرده اند. (4011308) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۶:۳۷:۲۵
متاسفانه پایان نامه فروشی علنی که سالهاست (بیش از 10 سال) بدون برخورد قوه قضائیه صورت میگیرد در سطح وسیعی شایع شده و موجب آبروریزی جهانی ایران شده است.

حالا قوه قضائیه یا برخی دیگر بخواهند انکار کنند یا مسامحه کنند، باعث آبروریزی بیشتر میشود. (4011352) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۷:۲۴:۳۹
نتیجه فرمایشی پیشرفت دادن علم روی کاغذ نه نهادینه و عملی همین میشه، هیات علمی حتی اگه تمام وقتش صرف آموزش باشه باز میگن کو مقاله ات؟ نتیجه اش داده سازی است. یا اگه در مقطع ارشد یا دکتری هستند از دانشجو سو استفاده میکنند. باید این قوانین اجباری برداشت و خود نظارتی داشت (4011387) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۸:۲۷:۲۱
اگر در یک دانشگاهی یک عضو هیات علمی کوچکترین خطایی بکند با هزار جور درد سر مواجه میشود. وهمین اقایان با تشکیل کمیته های مختلف با ان استاد برخورد میکنند. اما خلافهای این اقاتیان نه تنها دیده نمی شود بلکه اصولا برخوردی هم با انها نمی شود. چگونه است یک مدیر عالیرتبه اجرایی ویا معاونینش هر 5 روزیک مقاله isi می نویسند. این اقایان تمام ارتقا اساتید دانشگاه را تنها در نوشتن مقاله خلاصه کرده اند. دادن امار اینکه ما درسال فلان قدر مقاله چاپ کردیم شده جزو افتخارات. این داستان بزرگترین ضربه را به سیستم اموزشی و پزوهشی کشور وارد کرده است. (4011431) (alef-13)
 
نزادی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۸:۲۷:۳۷
وقتی برای انجام یک تز دکتری نهایتا یک میلیون هزینه شود نباید انتظار داشت کارهای اصیل استخراج گردد. اول باید مسئولین هر دو وزارتخانه را به دلیل مقصر بودن استیضاح نمود و سپس فکری اساسی برای روند علمی کشور ارائه کرد. نباید معیار پیشرفت علمی را صرفا تعداد کمی مقالات علمی و هیاهوی بیش از اندازه آن دانست/. (4011433) (alef-13)
 
مهران
Japan
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۹:۰۹:۳۹
بدون اغراق عرض میکنم خیلی از مقالاتی که در چند سال گذشته در ایران تولید شده اند از لحاظ اخلاقی مشکل دارند و در صورت بررسی دقیق از سوی مجلات خارجی رد و بازگردانده خواهند شد. مشکلات هم عدیده هست. مشکل اصلی و غالب کپی کردن متون مقالات نویسندگان خارجی هست. بنده با استفاده از نرم افزار ithenticate هر ماه به صورت تصادفی حدود 10 مقاله ایرانی رو بررسی میکنم و میتونم به راحتی بگم اکثریت قریب به اتفاق مشکل کپی پیست دارند و همین یک دلیل برای رد کردنشون کافیه. مشکل دیگه اینه که افراد بدون این که در مقاله نقشی داشته باشند اسمشون به عنوان نویسنده میاد که در این مقاله بهش اشاره شده و این مساله ناشی از فساد اداری و طمع مسئولین هست و در صورت اثبات همین مقالات هم رد خواهند شد. مورد دیگه چاپ چند باره یک مقاله هست که بارها اتفاق افتاده. مساله دیگه که ظاهرا در 58 مقاله رد شده توسط نیچر اتفاق افتاده این هست که در داوری مقالات تقلب شده. بعضی مجلات از نویسنده میخوان که 3 داور معتبر رو معرفی کنه. نویسنده های ایرانی ظاهرا ایمیل هایی رو به اسم افراد مشهور ساختن و در حقیقت خودشون مقالات خود رو داوری کردن که بعدا لو رفته. مورد دیگه که واقعا نادر هست اینه که نویسنده ها مقاله رو به اسم یک نویسنده مشهور خارجی میفرستن بدون این که طرف روحش هم خبر دار باشه. بعدا که به اعتبار اون شخص مقاله پذیرفته شد میگن که اون دیگه نمیخواد اسمش تو مقاله باشه. این روش ناشیانه اخیرا توسط یکی از مجلات اشپرینگر لو رفته و باعث آبروریزی بیشتر شده. لطفا جلوی رسوایی هر چه بیشتر را بگیرید (4011475) (alef-13)
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۹:۳۳:۱۴
این مشکل همچنان کوه یخی است که فقط راس آن بیرون زده است . در دانشگاهها هم افراد خاطی شناخته شده و غالبا مسئول نیز هستند. در دانشگاهها هم کسی کار به کار این افراد ندارد چرا که از قافله پیشرفت علمی نسبت به دانشگاههای دیگر نباید عقب ماند . من برای روشن شدن موضوع چند سئوال از اذهان عمومی دارم و قضاوت هم به عهده خودشان میگذارم: 1- آیا معاونت پژوهشی وزارت بهداشت نمی داند که چگونه در سالهای 90 و 91 حدود 600 دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی پذیرش شدند که در بسیاری از موارد استاد یا مرکز تحقیقات پذیرنده و یا خود دانشجو شرائط اولیه ذکر شده در آئین نامه را نداشتند ولی هیچکس صدایش را در نیاورد. چگونه استادیکه تاکنون تحقیقاتی جز کارهای دست چندمی در حد پایان نامه پزشکی عمومی انجام نداده در این مرحله می تواند یک پروژه بزرگ را طراحی و اجراء کند؟ دانشجو هم که یکی و دو مقاله که منشاء نامعلومی دارد با پول چاپ کرده است تا بتواند قبولی خود را توجیه کند. آیا این تیم می تواند مقاله ای با رانک بالا تولید کنند؟ 2- استاد راهنمائی که قبل از پذیرش دانشجوی فوق لیسانس خود هیچ مقاله ای نداشته و حتی از از پایان نامه خود مقاله ای استخراج نکرده است ، حالا پس از دو سه سال چند مقاله از پایان نامه!!!! استخراج کرده است و در حال حاضر دانشیار شده است؟ 3- چگونه وزارت بهداشت برای یک پزشک متخصص بیهوشی دریافت ماهانه چند ده میلیون تومان را توجیه می کند ولی حق الزحمه یک استاد تمام را ساعتی پنج هزارتومان تصویب می کند ؟ آیا این امر خود بخود سبب گرایش اساتید علوم پایه به داده های ساختگی و چاپ مقاله نخواهد شد؟ 4- چگونه معاون و مدیر پژوهشی یک دانشگاه که "اچ اندکس" بالاتر از 2 ندارند به دیگران در زمینه تولید علم امر و نهی خواهند کرد؟ 5- چگونه در وزارتخانه ای که پژوهش و تحقیق کار فوق برنامه بوده و فقط درمان بیمار و تجویز داروهای تکراری بالاترین مهارت تلقی می شود، نوشتن مقاله تقلبی می تواند جرم تلقی شود و اهمیتی داشته باشد؟ 6- در وزارت بهداشت کجا و چه وقت توانائی زبان انگلیسی پزشکان سنجیده می شود در حالیکه برای آزمون فوق لیسانس درس زبان ضریب دارد ؟ مگر نه این است که از ابزارهای اصلی نوشتن یک مقاله در آ اس آ است؟ 7- کم اطلاع ترین افراد هم میدانند که سیستم آموزشی کشور انگلیس از نوع پژوهشی است ، چگونه فارغ التحصیلان این کشور در این وزارتخانه، آموزشی ارزیابی می شوند و حتی اجازه تاسیس کلینیک و راهنمائی پایان نامه دانشجویان مقطع آموزشی پیدا می کنند؟
و بسیاری از خلافهای دیگر که همه میدانند . البته در این بین افرادی هستند که صادقانه حتی به ازاء عدم دریافت پایه سالانه راضی نشدند فردی دیگر نامشان را به مقاله اضافه کند. (4011491) (alef-13)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۳:۳۳:۵۲
درود بر شما که حرف دل ما را زدید. استادی که خودش چندین مقاله در مجلات با اندکس بالا چاپ نکرده ، استاد راهنمای دانشجویان تحصیلات تکمیلی می شود . راهی جز تقلب و انجام کارهای پایان نامه توسط یک موسسه ثالث باقی نمی ماند. بقول شاعر : تا راه بر نباشد کی راهبر شود . (4012446) (alef-13)
 
عضو هیئت دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۹:۴۹:۵۸
در بسیاری از موارد در دانشگاههای علوم پزشکی ، پروپوزالی در موضوع بفرض اثر یک دارو بر روی بیان ژن ایکس نوشته می شود که اساسا نه داروئی در کار است ونه موشی و ژنی . و چند روز بعد یک سری عدد و ارقام ارائه می کنند و از آنها مقاله هم می سازند و امتیاز ارتقاء هم میگیرند. کسی کار به کارشان ندارد. وقتی از این آقایان می پرسی که چرا دست به اینکار میزنید ، پاسخشان این است که وقتی یک پزشک که 3 سال از ما کمتر درس خوانده ماهانه صد میلیون کارانه می گیرد چرا من با حقوق زیر 8 میلیون تمام انرژی سالانه خود را برای نوشتن چند مقاله بگذارم . (4011499) (alef-13)
 
سمیعی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۳:۳۸:۰۴
از طرفی هم کسی که از روی یک مقاله چاپ شده خارجی داده سازی می کند همه چیزش حساب شده و درست است! و مشکلی برای چاپ نخواهد داشت. (4012450) (alef-3)
 
رضا
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۱۲:۱۴
من هیات علمی دانشگاه هستم.خداییش بگم تا رانت و پارتی نداشته باشی 90 درصد اوقات مقاله هات و چاپ نمی کنند. من برای هر مقاله 6 ماه زحمت می کشم..مدانم همه چیز رو هواست. تو مملکت اسلامی (4011515) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۱۴:۲۸
بخدا گل گفتی
متاسفانه اصرار برخی مسئولان در اجباری کردن انتشار مقاله ISI برای کسب رتبه علمی و یا دریافت نمره پایان نامه، سبب افت شدید اعتبار مقالات و فساد و بی‌اخلاقی شده و مراجعه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به آژانس‌های فروش پایان نامه و... اعتبار علمی ایران را خدشه دار کرده است. این مسئولین تولید علم را معادل تولید مقاله می‌دانند.»
من ورودی 89 هستم چون هنوز مقاله ندارم اجازه دفاع نمی دن (4011519) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۲۳:۴۷
بنده بعنوان یک همکار عرض می کنم سیستم اینطور می خواهد و همکاران نیز عمل می کنند
هدف اصلی در خارج انجام طرح و حل مساله است و از کنار آن تحقیق ممکن است مقاله ای نیز منتشر شود
در حالیکه در کشور ما برعکس است ما طرح انجام میدیم که بشه مقاله کرد یعنی سعی می کنیم کارهایی مشابه خارجی ها بخصوص اروپا و امریکا انجام بدیم و مقاله چاپ کنیم
البته راهکارهایی نیز هست مثلا هند
مقالات هندی را ببینید که در حد 2 تا 3 صفحه هستند و از نظر ما سطح علمی بالایی ندارند که کاملا هم درسته
ولی نشانگر نتایج یک طرح است که برای حل مساله ای بوده است
یعنی هم مساله کشور حل شده و هم مساله ارتقا و چاپ مقاله متخصص
بهرحال باید فکری کرد و ان هم فکر اساسی
این همه متخصص داریم فقط باید مدیریت شوند
مساله دیگر جلوگیری از گسترش بی رویه تحصیلات تکمیلی است لازم نیست این همه دانشجوی دکتری تربیت کنیم که هم هدر رفت عمر افراد است و هم اسراف در بیت المال (4011525) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۰:۳۶:۱۹
احسنت (4012146) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۳۳:۳۹
جان مادرتون چاپ مقاله برای دفاع دکتری را بردارین.بیچاره شدم. اشناهم ندارم پارتی بشه چاپش کنم.هرجا میفرستم ایراد می گیرن.بعد میرم تو نشریاتشون میبینم پر از مقالات ابکی هست.خیلی زور داره.خدایا کمک!! (4011532) (alef-13)
 
آیدین
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۳۷:۴۴
واقعا مملکت همه جوره دچار هرج و مرج و از دست رفتن منابع و بیت المال شده.
چرا کسی نیست جلوی این جریان رو بگیره که اساتید دانشگاه با هزینه های میلیونی غالبا تولید مقالات تکراری و به درد نخوری میکنن که از هزار مقاله اینچنینی، ریالی عاید کشور و حل مشکلاتش نمیشه!!!!!؟؟؟ تازه تقلبیاش و لابی بازیاش بجای خود.
متاسفانه تمام سیستم دولت و وزارتین علوم و بهداشت کارشون شده فراهم کردن امکانات ارتقای اساتید با تاکید بر تولید مقالات پشیزی نیارز.
هر کسی که قانونی و بدون تقلب پروفسور میشه بین 500 میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه تولید مقالات بی ارزشش میشه که با توجه به اوراق شدن و خاک خوردن پروژه ها و مقالات این عزیزان، ضرر و صدمه این جریان از مشکل خشکسالیم بدتره! (4011534) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۵۴:۲۲
سلام من هم به نظرم وزیر بهداشت باید یک فرد بهداشتی باشد درست بندگان خدا متخصص و جراح چه ضرورتی دارد وقت خود را در حوزه مدیریتی صرف نماید. در مورد مقالات علمی اصل آن را نباید انکار کرد بهر حال همه کشورها در این خصوص با هم رقابت دارند وزارت بهداشت و علوم باید مقرراتی داشته باشند که کسی نتواند از این راه بجایی برسد. فعالیت پاک خیلی ها که دارند با این کمبود بودجه زحمت میکشند و تحقیق میکنند و با قلم خودشان مقاله مینوسند باید ستود هموطن عزیز.ممنون. (4011548) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۰۶:۰۸
بعنوان اشخاص علمی همه اظهار نظر نمودند ولی اصل اول علم که تحقیق است را زیر پا نهادیم. هیچ کس بررسی نکرد ببیند که آیا ایشان قبلا این تعداد مقاله را داشته است یا نه؟
من سرچ کردم. در گوگل اسکولار و نتیجه را برای شما بیان می کنم.
در زیر تعداد مقالات وزیر محترم بهداشت از سال 2000 به بعد آمده است.
5 2000
3 2001
2 2002
10 2003
28 2004
24 2005
21 2006
20 2007
18 2008
36 2009
63 2010
56 2011
56 2012
87 2013
75 2014
69 2015
60 2016 (10 ماه)-< کلش احتمالا حدود 72 مقاله

نکته جالب این است رشد صعودی که حاصل تلاش ایشان و اعتبار ایشان در مجلات مختلف است مشاهده می شود. ضمنا کاملا مشهود است که بعد از دوره مسئولیت ایشان تعداد مقالات رو به افول نهاده. آنها که کار کرده اند میدانند که سال انتشار مقاله معمولا یک یا دو سال بعد از انجام کار است. بنابراین سال 2013 که فقط شش ماهش مربوط به مسئولیت وزارت ایشان است اساسا به تلاش علمی ایشان پیش از مسئولیت برمیگردد که بیشترین آمار مقالات را دارد.
نمی دانم داشتن h-index 33 می دانید یعنی چه یا نه؟ ولی این اعتبار طی یک پروسه طولانی بدست می آید. 33 مقاله با ارجاع بیشتر مساوی 33 حاصل تلاش سالهای سال است نه بای یک سمت دولتی. بسیاری از استاد تمامهای دانشگاههای ما h-index شان حدود 15 تا 20 است و رساندن آن به 33 بسیار سخت وطاقت فرساست.
ضمنا به نظر می رسد H Hashemi که مبنای تصمیم گوگل است بین افراد زیادی مشترک باشد و چه بسا اساسا ایشان نباشند. یعنی نباید وقتی مقاله بهینه سازی و مباحث فنی می بینیم بگوییم ایشان را چه به مهندسی باید شک کنیم که این یک اچ هاشمی دیگر است.

زود قضاوت نکنیم. (4011556) (alef-13)
 
مهران
Japan
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۷:۴۰:۳۳
دوست عزیز این مسایل نیازی به توجیه نداره چون توجیه پذیر نیست. حتی استاد تمام های دانشگاه های معتبری مثل هاروارد و استانفورد هم که به صورت تمام وقت مشغول کار تحقیق هستند نمیتونند این تعداد مقاله منتشر کنند. 90 مقاله در سال یعنی هر 4 روز یک مقاله بنویسی. واقعا امکان پذیره؟ مساله خیلی ساده هست. دانشجوها مقاله رو نوشتن و اسم ایشان رو هم به هر دلیلی اضافه کردن. در مورد h-index که در گوگل اسکالر مشاهده میشه هم فراموش نکنیم که این ایندکس رو میشه با ارجاع مکرر به مقالات خود بالا برد. طبیعیه کسی که سالانه 70 مقاله مینویسه میتونه با 2-3 تا ارجاع به کارهای خودش در هر مقاله (البته مشاهده شده بعضی ها تا 10 بار و حتی بیشتر هم به کارهای خود ارجاع میدن) به راحتی این ایندکس رو ارتقا بده. توجه شما رو جلب میکنم به پر ارجاع ترین کار دکتر که طی 10 سال تنها 129 بار بهش ارجاع شده و اکثر این ها هم توسط خود نویسنده و همکارانش بوده. (4012730) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۲:۴۳:۵۳
نه عزیزم. ارجاع به کار خود طبیعی است چون وقتی شما یک خط سیر علمی را دنبال می کنی بدیهی است که به کارهای گذشته خودت ارجع دهی.

در مورد امکان پذیر بودن بله من هم اگر به بسیاری از اساتید تنبل و مغرور نگاه می کردم حرف شما را می پذیرفتم. اما یک استاد متواضع و پرکار به چشم خود دیدم که از ساعت 8 صبح تا 10 شب در دانشکده فعالیت علمی می کرد و h-index ایشان الان 65 است. به هر حال ما هم آدمهای معتبر داریم. حالا اگر می خواهی h-index های فوق تصورت را ببینی لینکهای زیر را هم ببین تا ببینی دنیا چه خبره (h-index های سه رقمی )
https://scholar.google.com/citations?user=g-_ZXGsAAAAJ
https://scholar.google.com/citations?user=UZ5wscMAAAAJ
https://scholar.google.com/citations?user=oY9R5YQAAAAJ (4013103) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۱:۱۵:۰۸
داشتم این پروقایل ها رو چک میکردم. جالبه محقیقنی که h-index سه رقمی دارند سالی حدود 10 مقاله چاپ میکندد. ولی 10 مقاله ای که هر کدام هزاران بار بهشون ارجاع میشه. ولی مسئولین ما سالی 70-80 مقاله دارن که یا بهشون ارجاع نمیشه یا بیشتر ارجاع های کمی هم که بهشون میشه ارجاع به خود محسوب میشه. تو خود حدیث مفصل بخوان از این ماجرا. (4013717) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۱۶:۳۷
یک آماری بگیرید از تعداد بالای کتابهایی که رئیس قبلی سازمان آموزش فنی وحرفه ای در دوران مسئولیتش با هزینه سازمان به عنوان مولف چاپ می کرد و ادارات کل در استان ها مجبور بودند آنها را بخرند و در انبار ها انباشته کنند (4011566) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۳:۱۱
کاست پزشکان امروزه از طرق مختلف اعمال نفوذ می کنند /
وزرات بهداشت و درمان را افاراد کارشناش خوزه مانند پرستاران و بهیاران با تجربه می توانند بگردانند و یا کسانی در صنایع دارویی و صنعت تجهیزات. (4011576) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۴۴:۵۷
جالب اینجاست که توی کافی نت میری طرف میاد به صاحب کافی نت میگه تحقیق می خوام و اون هم میگه چه رشته ای هستی و چقدر وقت داری!!!! (4011585) (alef-13)
 
mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۱:۱۳:۳۸
تو کافی نتی که من بودم پروژه ی کارشناسی میانگین نیم ساعت بود ارشد هم یک ساعت کمی بیشتر (4013715) (alef-3)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۱:۳۴:۴۲
اخه کجای دنیا به پزشک عمومی ومتخصص مدرک دکتری می دن جز ایران کشور جهان سومی وبعد هم یکی از همین ها میشه وزیر علوم وبعد هم گندش در می اد دادن مدرک دکتری به پزشک عمومی ومتخصص مثل دادن مدرک دکتری به لیساتس و فوق لیسانس بقیه ی رشته ها هست مگه مدرک دکتری به تعداد واحد یا شب زنده داری هست که پزشکا مدعی اون میشن مدرک دکتری باید به کسی که تااخرین مدرک علمی رو گرفته باشه اعطا بشه (مثلا در پزشکی باید بشه فوق تخصص )نه به اینکه یارو مثلا 250 واحد که نصفیش هم کاراموز بوده بدهند با اعطای مدرک ناهمگون با تعریف تعریف شده برای یک کلمه عملا باعث بی ارزش شدن ان کلمه وایجاد فساد در ان مجموعه که کلمه به ان الصاق شده باشد می شویم ولا غیر و این فساد درون نظام پزشکی هم ناشی از همین موضوع هست وباید تا دیر نشده یکی ی فکری براش بکنه مثلا مدرک دکتری عمومی و متخصص رو لغو کنن و واقعا هم به معنای واقعی کلمه ی دکتری ویژگی های ان برخوردار نیستند وفقط باعث فساد در مجموعه ی علوم پزشکی و سایر ارکان جامعه شده است و سودی در بر نداشته و نخواهد داشت و ضررمطلق هست با تشکر از سایت الف به امید انتشار نظر (4013755) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۵۰:۴۳
اگر ادعاهای این مقاله صحت داشته باشد تمام این آقایان به پلیجریزم( یا سرقت علمی) متهم هستند و کمیته های اخلاق دانشگاه هایی که اینها هیات علمی آن هستند باید موضوع را خیلی جدی بررسی کنند. در صورت تایید سرقت علمی اخراج از پست هیات علمی دانشگاه و سپس مسند اجرایی حد اقل جزایی است که در تمام دنیا برای چنین امری در نظر گرفته می شوند. کمیته های اخلاق برای بررسی این موارد به شاکی خصوصی نیاز ندارند. (4011664) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۳:۰۱:۰۴
آیا این موضوع اینقدر پنهان بود که فرضا نیچر آنرا کشف و شما نقدش میکنی؟!!!!!
سالها سال این اتفاق می افتد و الان تازه ارزش طرح پیدا کرده؟!!!! (4011672) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۳:۰۱:۱۰
این نتیجه عملی جدا شدن دانشگاه های پزشکی از زیر مجموعه وزارت علومه. یه مشت پزشک پر مشغله و زیاده خواه برا خودشون وزارتخونه زدن و آموزش پزشکی رو در کنترل خودشون گرفتن. تو هیچ کشوری در دنیا آموزش پزشکی اینجوری نیست. (4011673) (alef-13)
 
دکتر خیاطیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۰:۰۶:۳۱
سلام.
اولا ممنونم از نویسنده مقاله و همه کسانی که کامنت گذاشته اند. همه دلسوزانه و از روی درک و فهم و فضل، مطالبی رو بیان کرده اند.
ثانیا مشکل کمیت گرائی به دولت احمدی نژاد منحصر نمیشه.
ثالثا بنده شخصا جناب دکتر لاریجانی رو از نزدیک میشناسم. ایشون استاد مشاور رساله بنده بودند؛ میدانم که چقدر وقت میگذاشتند. خودم در اینمورد که وقتشون رو بگیرم کوتاهی میکردم. اصلا روحیه این را ندارند که از کسی بخواهند اسمشون در مقاله ای بیاید. اگر در جائی کاری نکرده اند ولی اسمشون اومده، شاید یک نوع تملق گوئی از جانب محققین باشد.
رابعا متاسفانه در خیلی از موارد دولت روحانی از احمدی نژاد تقلید کرده.
خامسا خود ما برای ارتقا مرتبه علمی و ترفیع سالیانه متاسفانه خودمون رو به هر دری میزنیم و راضی به انجام هر کار خلاف اخلاقی میشویم. بنده طی این هفت هشت سالی که مشغول آزمایشگاه تشخیص طبی بودم اصلا وقت نوشتن مقاله نداشتم و حتی یک پایه هم نگرفته ام. اما این برای همکارانم غیرقابل قبوله. (4011727) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۰۰:۴۳:۱۲
من هم براى همه دنانشجويانم وقت صرف ميكنم و از تمام جزييات فنى و تكنيكى كار دانشجويانم در شريف كه جزء بهترين هاى كشور هستند مطلع هستم. ابدا هم نه منصب اجرايى دارم و نه علاقه اى به اين مناصب دارم. روزى هم اقلا ١٢ ساعت مطالعه، مباحثه يا محاسبه ميكنم و حتى در مترو هم دايم در حال خواندن هستم. اما سالى حدود ٤-٥ مقاله ميتوانيم توليد كنيم. اقايان مقامات يك دهم ما هم اساسا نبايد فرصت براى كار علمى داشته باشند اما ده برابر ما مقاله مينويسند. لطفا مرا روشن كنيد جناب دكتر خياطيان.

سيد اكبر جعفرى
دانشيار فيزيك، شريف (4079529) (alef-15)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۹:۱۲:۱۰
این آقایان اصرار دارند که وزیر پزشک باشه تا خودش ببُرد و بدوزد. (4012052) (alef-3)
 
علیرضا
Norway
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۶:۴۶:۳۷
وقتی به جای این که به دانشجوی دکترا حقوق بدهند به چاپ مقاله پول می دهند توسط فدراسیون سرآمدان علمی نتیجه اش همین می شود! (4012681) (alef-3)
 
م.الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۱:۴۰:۳۵
اگر نویسندگان ذره ای روحیه علمی داشته اند و مقالات کشورهای دیگر را بررسی میکردندبسیاری از مقالات با اسامی تعداد ی نویسنده برای هر مقاله است که رشته ها گرایشهای علمی آنان متفاوت است و اظهار نظر در مورد بعضی شاخه ها مانند نا نو ، بهداشت و... توسط حتی پزشک عمومی امکان پذیر است و این در واقع در دانشگاههای معتبر دنیا نیز معمول است که استادی در کمتر از یکسال بیش از 30 مقاله داشته حال شما به آنان نبز نسبت تقلب میدهید !وظیفه استاد دادن ایده یا تنظیم ایده های دانشجویان قراردادن در مسیر پژوهش است که این درنتیجه سالیان تجربه بدست می آید و استاد تجربه این سالیان را دراختیاردانشجو قرار میدهد که بدون آن حتی یک مقاله دانشجو قابل چاپ در مجلات معتبر نیست اینکه نویسندگان این سطرها میخواهند استاد مانند زمان دانشجوی اش به آزمایشگاه برود درحالت ایزوله کار کند ودر آن صورت آن مقاله به نام آن استاد باید باشد تا حدود زیادی از حسادت بر می‌خیزد زیرا هنگامی که توان نوشتن یک مقاله نباشد به کسی کهبدلیل علم بالاوشیوه سازمان دهی توانایی نوشتن تعداد زیادی مقاله دارد حسادت میکنند که گاه نیز این پروژه ها شاید مربوط به دو سه سال باشد اما بدلیل طول کشیدن روند داوری یا مورد پذیرش واقع شدن گاه همه این مقالات در یک زمان چاپ میگردد که حداقل نویسندگان این نوشته ها به این نکته توجه نکردهاند بارها دانشجویان دکترا مقاله را به اسم خود برای مجلات معتبر فرستاده اند و مجلات معتبر چاپ نکردهاند ودست به دامان استاد شده اند که استاد باعلم خود با همان داده ها مقاله را به ترتیبی نوشته که درمجلات معتبر چاپ شده است پس بیایید به ارزشهای علمی کشورمان توهین نکنیم اما اینکه مقالات باید کاربردی ودر جهت تولید باشد این نیاز به تغییرقوانین ارتقا ء و فارغالتحصیل دانشجویان دکترا دارد که شرط نوشتن مقاله حذف گردد و تعداد زیاد افراد دریک پروژه دلیل بر بی ارزشی ان پروژه نباشد واگررساله ها منجر به ارتقا ء در یک بخش صنعت شد همان امکان فارغ التحصیلی به دانشجوی دکترا را بدهد (4013029) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۰۰:۳۳:۰۰
من به همين استادى كه سالى سى مقاله مينويسد سه سال وقت ميدهم بدون كمك زيردستانش سه مقاله به تنهايى بنويسد

س ا جعفرى
دانشيار فيزيك شريف (4079521) (alef-15)
 
فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران
Czech Republic
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۰۱:۲۲:۰۱
اگر اشتباه نکنم شما خودت از همان اساتید مقاله چاپ کنی... عزیز من ما هم قطاریم و بی تعارف از مجموعه مقالات ایرانی تا الان هیچ چیز به درد بخوری در نیامده. با هم صادق باشیم. چاپ صد مفاله در سال هیچ دردی را از کسی دوا نکرده. بهترین اساتید در بزرگترین و مجهزترین دانشگاه های دنیا هم سالی صد مقاله و پنجاه مقاله چاپ نمی کنند. تعداد نرمال برای یک استاد خوب در یک دانشگاه خوب با یک تیم‌بیست نفره حدود ۱۵ مقاله در سال است! نه پنجاه و صد مقاله. به جای کمیت همت کنید کیفیت کارها را بالا ببرید که مایه شرمساری نشود. (4079557) (alef-15)
 
کاتبی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۶:۰۱:۴۸
جای تعجب است که یک وزیر چگونه یک وزارتخانه را با آن همه مشکلات و مسائل می تواند مدیریت کند آنگاه فرصت ارائه ایده های نوین نیز در سر دارد. نه. حتما جایی از کار می لنگد باید طرف از بخشی از وظایف اصلی خود بزند و سپس توان خود را مصروف این قبیل کارها نماید. بنابراین متاسفانه برخی مدیران از جایگاه خود نتوانستند در راستای وظایف خود انجام وظیفه نمایند و نتیجه این کار، بازده ضعیف و نامناسب و عدم نظارت بر روند امور است. چرا که اگر قرار است کسی را توبیخ کنند اولین نفر خود ایشان هستند. (4013304) (alef-13)
 
France
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۶:۱۶:۵۳
بله حرف شما میتونه در مورد اساتیدی که به صورت تمام وقت در دانشگاه مشغول هستند و تعداد زیادی دانشجو رو راهنمایی میکنند درست باشه. ولی فراموش نکنید که این جا بحث در مورد افرادی هست که روزی بالای 10 ساعت مشغول کارهای اداری هستند و عملا وقتی برای تحقیق ندارند. البته این مشکل مختص ایران نیست. در خیلی از جاهای دنیا نویسندگان به امید این که در آینده از نفوذ افراد شناخته شده استفاده کنند (مثلا در ارتقا شغلی، گرفتن فاند و...) اسمشون رو در مقاله میارند. ولی در هر صورت این کار غیر اخلاقیه. مثل این میمونه که به طرف رشوه بدی. (4013309) (alef-13)
 
فارغ التحصیل دانشگاه تهران
Czech Republic
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۰۱:۱۵:۱۷
روند انجام تحقیقات در ایران غلط است. در همه دنیا اول محقق مسیر تحقیق را تعریف می کند، اهداف را مشخص می کند و میزان بودجه تحقیق را درخواست می نماید. این مجموعه توسط داوران متخصص بررسی می‌شود و در صورت تایید بودجه تحقیقات در اختیار محقق قرار می گیرد. در ایران اول مقاله چاپ می شود بعد در صورت توفیق بودجه در اختیار محقق قرار می گیرد.
گذشته از این روند اشتباه، در سالهای اخیر کوچکترین نظارتی بر سطح علمی اساتید استخدام شده در دانشگاه‌ها نبوده. افراد بر اساس رانت و فاکتور های غیر علمی جذب شده اند و نتیجه فاجعه بار است. من در دانشکده شیمی دانشگاه تهران شاهد بودم اساتید راهنما و مشاور یک دانشجوی ارشد بی خبر را نشانده بودند و او را ملامت می کردند که الان ۳ ترم از دوره ارشدت گذشته! چرا تز تعریف نکردی! به جای اینکه استاد برای دانشجو موضوع تحقیق تعریف کند. انتظار داشتند دانشجو با تحقیق میدانی خودش موضوع پیدا کند! اساتید محترم حتی یک خط انگلیسی نمی نویند. مقالات به فارسی نوشته و سپس در دارالترجمه به انگلیسی ترجمه می شود! کپی کاری و تقلب علمی هم که ماشاءالله کم نیست! استادی که تقلبش ثابت شده بود چند سال قبل تنها از یک دانشکده به دانشکده دیگر منتقل شد. درد کم نیست و کسی به فکر درمان نیست. (4079549) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
مسابقه مقاله‌نویسی در وزارتخانه؛ تقلب علمی در دانشگاه‌ها