نظر منتشر شده
۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 208508
درباره خوبی و بدی دیگران قضاوت نکنیم
مهدی یاراحمدی خراسانی، 24 آذر 92
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۳
نمی دانم این چه عادت غلطی است که در جامعه رایج شده است. خیلی راحت دور هم می نشینیم و از دیگران حرف می زنیم و به سادگی آب خوردن درمورد آن ها قضاوت می کنیم. انگار در مقام خداوندی قرار داریم.

فلانی آدم خوبی است. فلانی دل رحم است. دیگری ضعیف است، آن فرد بلند و آن یکی کوتاه است. اگر فردی دچار مشکل می شود برخی می گویند حقش بود از بس بدی کرد خدا هم او را به چنین عذابی دچار کرده است. اگر کسی به مقام و ثروت قابل توجهی دست یابد بعضی ها قضاوت می کنند که حتماً خدا دوستش داشته که به او این چنین امکاناتی عطا نموده است. یا در اداره ها و سازمان ها این نوع قضاوت ها بسیار وجود دارد.

به عنوان مثال اگر کارمند کوچکترین اختلاف نظری با آقای رئیس داشته باشد به راحتی قضاوت کرده و می گوید: نیروی ضعیفی است و یا توان کاری پایینی دارد. جالب است خیلی وقت ها این قضاوت ها در مورد کسانی است که از آن ها اطلاعات زیادی هم نداریم. یا اینکه آن ها را اصلاً ندیده ایم و یا بسیار کم با هم مراوده داشته ایم.

وقتی نسبت به مسئله ای شناخت پیدا نکرده ایم و شروع می کنیم به قضاوت این از جهل ماست. معمولاً زمانی یک فرد شروع به قضاوت می کند که یکی از این کارها را در ذهن خود انجام می دهد؛ فضولی کردن یا قیاس کردن. مورد قضاوت قرارگرفتن همان اندازه که برای ما ناخوشایند است، برای دیگران هم آزاردهنده است. متوقف کردن قضاوتِ دیگران و جایگزین کردن آن با پذیرفتن نقطه ضعف های طرف مقابل برای دو طرف التیام بخش است و با یاد گرفتن این مهارت هم قضاوت کننده سبک می شود، هم قضاوت شونده آرام می گیرد و انسان به گناه بزرگ غیبت و بدگویی پشت سر دیگران آلوده نمی گردد.

اینکه بعضی ها به صورت مستمر در مورد دیگران قضاوت می کنند دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد. به عنوان مثال برخي به دلیل شرایط خاص خانوادگی خود قضاوت کردن درباره دیگران را به عنوان یک عامل کمکی در برقراری رابطه یاد گرفته و بدان عادت کرده اند. برخی در مورد دیگران قضاوت می کنند تا در اصل، خودشان را مخفی کرده باشند چرا که مواردی را در دیگران می بینند که در خودشان هم وجود دارد و آنها این ویژگی را دوست ندارند.

عده ای با قضاوت منفی در مورد دیگران و تحقیر آن ها برای مهم جلوه دادن خود و داشتن حس بهتر استفاده می کنند. اما هیچ کدام از این دلایل سبب نمی گردد قضاوت کردن حس مناسبی برای انسان ایجاد نماید زیرا اساساً قضاوت کردن دارای بار منفی است. و تنها راه رسیدن به آرامش عشق ورزیدن به دیگران و قبول کردن آنهاست همان طور که هستند و بهترین نقطه شروع از خویشتن است یعنی انسان به خود عشق بورزد و به خود احترام گذارد. ما از درون انسان ها و نیت آنها آگاه نیستیم. تنها خداوند حکیم است که می داند در دل هر انسانی چه می گذرد و هم اوست که بر اساس آنچه می داند قضاوت می کند و جزای عمل انسان را می دهد. پس بدانیم و آگاه باشیم که قضاوت در مورد خوب و بد دیگران و نیت اعمالشان در حوزه صلاحیت ما نیست لذا ما انسان ها به جای خداوند متعال حق نداریم در مورد خوبی و یا بدی کسی نظر داده و "نباید قضاوت کنیم!"
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۶:۰۸
یک عده اگر قضاوت نکنند دق می کنند (1843131) (alef-1)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۰:۵۹:۲۰
دوست عزیز شما هم که قضاوت کردی!
ای بابا من هم که در مورد شما قضاوت کردم!
کلا اوضاعمون خیلی خرابه!
واااای من باز در مورد اوضاعمون قضاوت کردم!!! (1843332) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۳۲:۵۸
انسان آفریده شده تا فکر کرده و قضاوت کند و راه خود را پیدا کند.

انسانی موفقتر است که در مورد همه کس و همه چیز "قضاوت درست" انجام دهد.

لطفا" با کلمات بازی نکنید. (1843859) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۳۷:۵۴
اینطوری‌ها هم نیست. اگر مثلاً من در مورد دیگران بدگویی کنم و شما به من تذکر دهید یا بطور کلی بگویید «بدگویی کار خوبی نیست» این نمی‌شود قضاوت. اما اگر شما پیش دیگران بگویید که من بدگویی می‌کنم، خودتان دچار بدگویی شده‌اید.
چیزی که ناپسند است صحبت کردن و قضاوت کردن در مورد شخصیت و زندگی دیگران است. وگرنه زنهار دادن به اشخاص یا قضاوت در مورد یک رفتار (و نه شخص) کار ناپسندی نیست. (1843876) (alef-13)
 
hk
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۷:۱۹:۰۱
با نظرت موافقم (2554513) (alef-3)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۴۰:۰۴
قضاوت می کنیم تا خرخره کلاه سرمون میره با دزدی های و فساد دستگاه اداری و سازمانهای اقتصادی. وای بحال روزی که بی تفاوت بشیم و کاری به کارشون نداشته باشیم. (1843883) (alef-13)
 
Honey
۱۳۹۲-۰۹-۲۵ ۲۱:۲۲:۱۵
به نظر من ایشون منظورشون قضاوت نا به جاس وگرنه نقد منطقی اگه برای حل مسایل باشه
بد که نیس خیلی هم خوبه. هر کس از درون خودش بهتر خبر داره و می دونه هدفش
از کلامش چیه. (1847102) (alef-13)
 
امیرحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۳ ۱۵:۵۶:۰۸
آفرین (4503038) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۰:۵۷:۰۰
وقتی میگی "دوست عزیز شما هم که قضاوت کردی " پس داری خودتم قضاوت میکنی (1847801) (alef-13)
 
عسل
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۹:۲۳:۲۴
خوب بود برای انسان های که زود قضاوت میکنند خوبه خسته نباشید (3223935) (alef-11)
 
بهزاد
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۹:۱۵:۲۶
قضاوت نکن دیگه ای بابا (3329540) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۱:۱۵:۴۷
عجب تلنگر بجایی بود (1843365) (alef-10)
 
ابوالحین-ع
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۲:۰۷:۵۱
وجدان تنها محکمه ایست که نیاز به قاضی ندارد. پس بخوانیم و بیاندیشیم و درست قضاوت کنیم ونظر بدهیم. (1843475) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۲۴:۱۴
نویسنده محترم بین «غیبت»، «بدخواهی» و «به نیکی یاد کردن از کسی» تفاوتی قائل نیست. به همین دلیل معیارهای متضادی را در کنار هم آورده و اسم آن را «قضاوت» نهاده است. وقتی خصلتهای خوب کسی را بیان می کنیم، از وی تمجید کرده ایم، نه قضاوت. وقتی غیبت کسی را می کنیم، او را در جایگاه متهم نشانده و در باره اش قضاوت می کنیم. وقتی بد کسی را بخواهیم، یعنی ما آدمی بد هستیم و باعث شر.
انتظار می رود یک آدم قلم به دست مانند جناب آقای یاراحمدی خراسانی به این تفاوت اشاره می کرد. (1843665) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۶:۲۰
معمولا کسانی که قضاوت می کنند رفتار خودشان اشکال بیشتری دارد (1843696) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۸:۲۱:۱۳
این سایت و کاربران و نویسندگان و گردانندگان محترمش از دم همشون این عتاب شامل حالشون میشه به خصوص راجع به نظراتشون درباره احمدی نژاد (1844432) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۵ ۰۵:۱۸:۳۸
برنامه نود عادل فردوسی پور 15 ساله که داره این اخلاق عیب جویانه رو بین جوانان ترویج میکنه. (1845344) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۷:۵۳
عالی بود ممنونم (1843135) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۷:۵۹
زندگی قضاوت است. زندگی یعنی تصمیم گیری بر اساس قضاوت.

چطور می توانی با کسی بدون قضاوت ارتباط بر قرار کنی و یا کاری را بدون قضاوت انجام دهی؟

آذم که نمی تواند خنثی باشذ! (1843136) (alef-1)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۳:۲۰
بله دوست عزیز با این بخش که ارتباطات بر اساس قضاوت (البته قضاوت منطبق بر شناخت و تحقیق) شکل می گیرد موافقم. ولی بحث در مورد قضاوت های بی مورد هست. قضاوت هایی که هیچ سودی به حال ما نداره ولی ما قضاوت می کنیم که یه چیزی گفته باشیم. (1843343) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۲۶:۲۱
پس چرا خیلی ها در مورد احمدی نژاد قضاوت می کنند؟ آیا این عده از همه حقایق مطلع هستند؟؟؟

چرا عده زیادی در مورد مرتضوی قضاوت بد می کنند؟ آیا آنها هم از همه چیز آگاهند که تنها به قاضی می روند؟؟ (1843839) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۳۰:۱۹
از کجا یاید دانست که چه قضاوتی بیهوده است؟؟؟ (1843855) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۸:۳۳
درسته اما دين فقط در سه مورد بهت اجازه داده:
1 - كسي كه ميخواهي باهاش ازدواج كني.
2 - كسي كه ميخواهي بهش پول قرض بدي.
3 - كسي كه ميخواهي از او علم بياموزي.
در بقيه موارد چرا قضاوت؟
آيا اگر از تو بپرسند نظرت در مورد همكارت چيه. بلافاصله ميتوني پاسخ بدي؟
اگه ميتوني پاسخ بدي يعني قبلا در موردش قضاوت كردي كه دليلي نداشته. (1843353) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۲۷:۳۴
معنی این حرف شما "به من چه " است! (1843845) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۷:۲۴
احسنت، احتمالا منظور نویسنده این بوده است که قضاوتهای خودمان را ملاک عمل خودمان قرار دهیم، اما نیازی نیست که این قضاوتها را بلند فریاد بزنیم. بیان این قضاوتها که عموما احتمالی است، همان تهمت زدن است. (1843698) (alef-10)
 
سودا
۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۰:۳۷:۳۲
به نظربنده زندگی دریاست وهرموجش یه درسه وکسی زنده هست که فقظ نگاه کنه بدون قضاوت (2731017) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۸:۱۸
بیشتر ما آدما، انرژی فکر و ذهنمون رو با به هدر دادن زمانمون با قضاوت کردن در مورد دیگران صرف می کنیم. (1843137) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۸:۴۸
زود قضاوت نكنيد. زود به انتهاي قضيه نرسيد و يكه به قاضي نرويد يا در ميان صحبتها مدام دنبال درست و غلط نگرديد. (1843139) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۲۹:۴۰
مورد قضاوت قرارگرفتن همان اندازه که برای ما ناخوشایند است، برای دیگران هم آزاردهنده است (1843141) (alef-1)
 
.آنتوان .
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۳۰:۳۵
محاكمه كردن خود از محاكمه كردن ديگران خيلي مشكلتر است. اگر توانستي در مورد خودت قضاوت درستي بكني، معلوم مي شود يك فرزانه تمام عياري (1843143) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۳۱:۵۵
اقای یاراحمدی کاش از قضاوت های معنادارو مغرضانه هم سخن می گفتید (1843151) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۳۳:۳۲
تنها راه رسیدن به آرامش عشق ورزیدن به دیگران و قبول کردن آنهاست همان طور که هستند و بهترین نقطه شروع از خودتان است یعنی به خودتان عشق بورزید و خودتان را همان طور که هستید، بپذیرید. (1843153) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۳۶:۳۳
نباید قضاوت کنیم! (1843160) (alef-1)
 
امید رنجبر
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۴۷:۵۴
خواهش می کنم دیگران را قضاوت نکنید-قضاوت دیگران نوعی نقص در شخصیت شماست (1843730) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۳:۳۷
هرگز کسی را قضاوت نکنید چون شما هرگز نمیدانید زندگی آنان چگونه است و چه بر آنان میگذرد یا آنان در چه شرایطی هستند. (1843170) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۴:۰۳
پدر با دیدن پرستاری که چند لحظه پس از ترک پزشک دید گفت: “چرا او اینقدر متکبر است؟ نمی توانست چند دقیقه صبر کند تا من در مورد وضعیت پسرم از او سؤال کنم؟”
پرستار درحالیکه اشک از چشمانش جاری بود پاسخ داد :” پسرش دیروز در یک حادثه ی رانندگی مرد ، وقتی ما با او برای عمل جراحی پسر تو تماس گرفتیم، او در مراسم تدفین بود و اکنون که او جان پسر تو را نجات داد با عجله اینجا را ترک کرد تا مراسم خاکسپاری پسرش را به اتمام برساند.” (1843171) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۴:۴۷
گر تو حق را به کسی دادی یا مردم دادند، یا قاضی به نفع کسی رأی داد مبادا گمان کنی که مسلماً حق با اوست؛ چه بسیار بوده محکومانی که در آسمان حاکم اند (1843173) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۵:۲۴
آن گاهی که قضاوت دیگران برایت مهمتر از حق و عدالت می شود، تو گرفتار خودباختگی شده ای (1843174) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۵:۵۰
به وقت قضاوت، روند طبیعی وقایع و تغییرات را زیر نظر داشته باش و مترصد حلقه¬های مفقود و مجهول و مشکوک باش. یادت باشد که هر دلیلی دلایل پیش و پس خود را دارد و پیرامون هر دلیل واقعی، دلایل متعددی موجودند که دلایل غبرواقعی فاقد آنند (1843175) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۶:۱۲
پیش داوری قطعی، تو را به سمت پس داوری منطبق بر آن به پیش می برد. اگرپیشاپیش بگویی چیزی هست، روند افکار تو و کارکرد اندیشه تو خود¬به¬خود به گونه¬ای خواهد شد که اثبات کند چیزی هست و اگر هم بگویی چیزی نیست یا به بیانی چیز دیگری هست، تو خود به خود به همان سمت پیش خواهی رفت. کسانی که می گویند غیبی در کار نیست و بر این اندیشه ی خود تأکید دارند، آنها متوجه چیزهایی خواهند شد که نظرشان را تأیید می کند و احتمالاً به دلایل و شواهدی برای تأیید این فکر موهوم، دست خواهند یافت و آن هایی که می گویند غیب هست، تا بیخ دندان به دلایل و شواهدی مجهزند که آن حقیقت را اثبات و تأیید می کند. (1843178) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۶:۳۸
قدرت نهايي كلمات هماهنگ، از انرژي هسته اي كه قادر است زمين را ويران كند، بيشتر است. براي استفاده از قدرت هسته اي، احتياج به تخصص، احتياط و افراد قابل اعتماد است، درقدرت فراهسته اي كلام نيز تو نيازمند تخصص، احتياط و اعتماد پذيري هستي و الا ممكن است ويراني به بار آيد. با نيروي هسته اي مي تواني در دسترسي به برخي از اهداف جهش كني و راه پنجاه ساله را درنصف شب بپيمايي. انرژي هسته اي هست، اگر آن را مهار كني قدرت عظيم آن در اختيار تو قرار مي گيرد و گرنه به هدر مي رود و شايد هرگز براي تو آشكار نشود. آزاد سازي و كنترل آن فرمول هايي اختصاصي دارد. از آن مي تواني براي بوجود آوردن يا ويران كردن استفاده كني و اينها و جز اينها درباره قدرت فراهسته اي كلام نيز صادق است. (1843180) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۷:۱۰
منظور عیسی مسیح (ع) چه بود وقتی که فرمود حکم ندهید تا در باره شما حکم رانده نشود زیرا به همان پیمانه¬ای که می¬سنچید سنجیده خواهید شد. به راستی قضاوت اشتباه، پدر همه گناهان است (1843181) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۷:۴۳
تو نمی¬توانی چیزی که مطمئنی نیست، ببینی یا چیزی را که اطمینان به بودن¬اش داری نبینی. پس پیش از آن که بدانی هست یا نه، گمانِ بودن یا نبودن را کنار بگذار و محققانه به آن نگاه کن. (1843183) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۸:۱۸
هنگام قضاوت به یاد داشته باشید که هر کسی از نگاه خود می¬بیند و به شیوه خود تجربه می¬کند و این که اکثر مدعیان، حق خودر ا ضایع شده می¬دانند و خود را مظلوم می¬شمارند (1843184) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۸:۴۱
وقتی که شایسته قضاوت کردن نیستی قضاوت نکن. اگر خدا را در نظر نداری و عدالت تو را در برنگرفته از حکم دادن بپرهیز. هنگامی که دل¬ات به یک جانب است و فکرت متوجه نتیجه¬ای مشخص است ، قضاوت تو آلوده خواهد بود و اگر نتوانی خود را به جای دیگران بگذاری، چگونه قادر به صدور رأی عادلانه هستی (1843186) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۹:۴۴
چطور از قضاوت کردن درباره دیگران دست برداریم؟ (1843188) (alef-10)
 
سرگلزهی
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۴۱:۴۶
همه ما آدمها خيلي شبيه به هم هستيم. همه ما حالات بدي را تجربه کرده ايم و همه ما با خيلي ها بدرفتاري کرده ايم. وقتي در چنين وضعيتي باشيم، فقط از طريق درک و محبت اطرافيان است که مي توانيم از آن حالت بيرون بياييم. سوالات دلسوزانه روش بسيار خوبي است. اين سوالات مي تواند سريعاً قضاوت هاي شما را به بخشش و پذيرش تبديل کند. و به خاطر همين قدرت اين سوالات است که ذهنتان ممکن است در برابر آن مقاومت کند. به جاي اينکه از اين سوالها در برابر کساني که خشمگينتان مي کنند استفاده کنيد، سعي کنيد اول در برابر کسانيکه از نظر ذهني آزارتان مي دهند از آنها استفاده کنيد. وقتي ديديد که اين روش دربرابر اين افراد تقريباً جواب مي دهد، مي توانيد آنها را دربرابر کسانيکه واقعاً باعث ناراحتي و عصبانيتتان مي شوند هم امتحان کنيد. وقتي در تبديل آزار به محبت مهارت پيدا کرديد، آنوقت است که مي توانيد قلب خود و ديگران را التيام بخشيد (1843711) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۰:۱۵
زمانی که قضاوت درمورد خودم باشد جایی برای قضاوت کردن درباره دیگران نمی ماند (1843190) (alef-10)
 
علی رضا خانزاده
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۱:۵۸
از قضاوت دست بکشیدکسانی که دیگران را قضاوت می کنند، درباره خودشان خیلی بی رحم تر عمل می کنند. کسانی که به اندازه کافی نسبت به خودشان احساس خوب دارند این خوبی را در دیگران هم می بینند. قبل از اینکه به قضاوت کردن درباره دیگران خاتمه دهید اول از قضاوت کردن درباره خودتان دست بکشید. درباره انتقادها و قضاوت هایی که در مورد خودتان می کنید، فکر و خودتان را از آنها رها کنید. یاد بگیرید با فراموش کردن اشتباه های گذشته
و پذیرفتن کاستی هایتان و ضعف ها به خودتان عشق بورزید و روی نقاط مثبت تمرکز کنید. می توانید به صورت آگاهانه زاویه دید منفی را به زاویه دید مثبت تغییر دهید. این کار فقط تمرین می خواهد. تمرین?هایی از جمله
اینکه:
▪ دیگران را همان گونه که هستند بپذیرید و به آنها عشق بورزید.
▪ به خودتان بگویید هیچ کس کامل نیست. هر فردی نقاط منفی و ضعف هایی دارد همان طور که نقاط مثبت و مهارت هایی دارد. این ترکیب انسان ها را منحصر به فرد می کند.
▪ بدانید قضاوت کردن و انتقادکردن به راحتی جزو عادت ها می شود. با نگرش منفی به آن دامن نزنید و گسترش شان ندهید.
▪ کاستی ها و ضعف هایتان را بپذیرید.
▪ قضاوت کردن و انتقادکردن را با افکار مثبت جایگزین و روی نکات خوب دیگران تمرکز کنید.
▪ دیگران را به دلیل اشتباهاتشان ببخشید. مهربان باشید و آنها را درک کنید.
▪ عشق را در خودتان لمس و با افکار، رفتار و گفته هایتان به دیگران منتقل کنید.
▪ با مهربانی صحبت و آن را با قلب و روحتان لمس کنید. (1843194) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۲:۱۹
سوء ظن داشتن به دیگران یکی از گناهانی است که در دین اسلام به شدت از آن نهی شده است (1843195) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۰:۳۹:۵۳
از پريشانحالي و نگراني و بي ثباتي جايگاهمان است كه بر صندلي دسترس قضاوتي محدود و ضعيف زود مي نشينيم تا تلو تلو نخوريم . اگر نگران نباشيم اگر قضاوتي محكم و منطقي را در جامعه ببينيم اگر بي عدالتيهاي فراوان اميد مان به دستيابي به ثمره تلاشمان را نااميد نكند قطعا به مرور به جريان سالم زندگي برمي گرديم.آسيبهاي ماست كه رفتارهاي مقابله اي را در ما افزايش مي دهد و تنزلمان ميدهد. (1843285) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۸:۴۴
البته باید افرادی را که با آنها رابطه داریم یا در زندگی مان تاثیرگذار هستند به درستی بشناسیم و خصوصیات آنها را بدانیم تا بتوانیم رابطه مان را به نحو مطلوب تنظیم کنیم و تاثیر مثبتی بر همدیگر داشته باشیم. شناختن افراد امر لازمی است و با قضاوت کردن فرق میکند. (1843354) (alef-10)
 
خسرو
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۱:۵۷:۰۲
اصلا زندگی کردن در محیط اجتماعی بدون قضاوت مگر ممکن است؟؟ همین که شما گزارش تخلفی را از فرد یا افرادی در سایتتان منتشر میکنید برای چیست؟مگر نه اینکه برای قضاوت کردن افکار عمومی ؟ بدون قضاوت صحیح انسان به بیراهه میرود.شما اگر فرق بین خوبی و بدی یا صداقت و بی صداقتی اعتماد و خیانت و....فقط با مقایسهو قضاوت قابل فهم است وگرنه انسان که یک موجود زنده تنها نیست که در یک محیط آزمایشگاهی زندگی کند؟ پس قضاوت جزئی لاینفک از زندگی اجتماعی است ولی چیزی که مهم است قضاوت منصفانه و عادلانه است که باید ترویج یابد.وگرنه بدون قضاوت صحیح انسان مانند یک فرد کور است و به گمراهی کشیده میشود. (1843445) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۲:۱۴:۴۶
یک عده وقتی قدرت مطلق داشته باشند و پاسخگو نباشند همیشه مورد قضاوت قرار میگیرند (1843493) (alef-10)
 
وجدان
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۲:۲۴:۵۴
ممنونم جالب بود.......... (1843521) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۲:۴۷:۲۱
متاسفانه دامنه قضاوت کردن ما درباره دیگران الان دیگه بین المللی شده و وارد صفحه فیسبوک ادمی در یه کشور دیگه که دینش یه چیز دیگه است میشویم و به لباسش گیر میدیم (1843571) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۲۱:۱۹
اونوقت الکوی این مردم کی هستند؟
کشورها که اغلب دشمنن و بدن. فلان اقلیت مذهبی هم که داخل ادم نیستن و الی اخر.
ما به صورت سیستماتیک درگیر این قضیه هستیم . (1843654) (alef-10)
 
موسوی نیک
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۷:۲۹
یا رب نظر تو برنگردد (1843700) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۸:۳۴
افراد منزوی دچار نوعی ترس اجتماعی هستند که از قضاوت دیگران نسبت به خودشان ناشی می‌شود (1843703) (alef-10)
 
رقیه بخشی
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۴۰:۰۹
آدمي اگر پيامبر هم باشد از زبان مردم آسوده نيست، زيرا :
اگر بسيار كار كند، مي‌گويند احمق است !
اگر كم كار كند، مي‌گويند تنبل است!
اگر بخشش كند، مي‌گويند افراط مي‌كند!
اگر جمعگرا باشد، مي‌گويند بخيل است!
اگر ساكت و خاموش باشد مي‌گويند لال است!!!
اگر زبان‌آوري كند، مي‌گويند ورّاج و پرگوست!!!
اگر روزه برآرد و شب‌ها نماز بخواند مي‌گويند رياكاراست!!!
اگر نكند ميگويند كافراست و بي‌دين .....!!!
لذا نبايد بر حمد و ثناي مردم اعتنا كرد
و جز ازخداوند نبايد ازكسي ترسيد.
پس آنچه باشيد که دوست داريد.
شاد باشيد ؛
مهم نيست که اين شادي چگونه قضاوت شود.

شیخ بهایی (1843709) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۳:۴۶:۲۷
بيشتر ما از اين كه مورد قضاوت ديگران قرار بگيريم، مي ترسيم. در حالي كه ما اصلاً مجبور نيستيم كه هر چه را كه ديگران درباره مان مي گويند، باور كنيم. اما اگر از آنچه نزديكانمان مي خواهند بگويند هراس داريم ، بايد گوش به زنگ باشيم. بيشتر مردم مي ترسندآن مطلبي را بشنوند كه از آن مي ترسند. در اينجا عملكرد انكار را مي شود ديد.انكار را به صورت تركيبي از حروف اول واژه هاي عبارت اصلاً نبينيد كه انسان رياكاري در نظر بگيريد ما فقط موقعي نگران بازخورد ديگرانيم كه مي دانيم جايي به خودمان دروغ گفته ايم. اگر صادقانه معتقد باشيم كه چيزي كه درباره ما گفته اند واقعيت ندارد ناراحت نخواهيم شد فقط هنگامي ناراحت مي شويم كه خود را فريب مي دهيم و ديگران متوجه اين موضوع مي شوند. (1843722) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۰۶:۴۲
آی راست نوشتی توی این اداره ها که بعضی ها فقط برای همین کارها انگار اومدن و حقوق مفتی هم میگیرن که بشینن و در مورد دیگران نظرات بیهوده بدن. (1843791) (alef-10)
 
1982
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۴:۳۰:۱۷
مرصي از الف كه داري واقعا بعضي از فرهنگهاي غلط رو گوشزد ميكني مرصي
جا داره تلنگري به رانندگي حفظ محيط زيست و محيط شهري بعضيعا بزنيم خوبه از خودمون شروع كنيم باز هم تشكر (1843853) (alef-13)
 
حسن خسروی
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۶:۱۳:۳۹
زمانی که که مشغول قضاوت کردن در باره دیگران هستیم دیگر فرصتی برای دوست داشتن آنها نخواهیم داشت . (1844101) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۶:۲۸:۱۱
در جهان هر كسي شغلي دارد
شغل برخي مسلماني است

چه عجب يك مطلب أساسي منتشر شد (1844148) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۲۲:۰۹:۱۳
من فقط در خصوص مسئولین مملکت قضاوت میکنم و فکر میکنم این حق من است.چون کار آنها در حوزه عموم است و رفتارشان و تصمیم گیری اشان روی زندگی من هم تاثیر دارد. (1844998) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۲۳:۳۸:۳۳
با سلام،

پیشداوری و قضاوت های غیر مسولانه امری است که در سطح های بالای کشور، سیاستمداران حاکم، شروع شد و به همه گروهای دیگر جامعه سرایت کرد. با هر که مخالف بودند و یا هم رای با آنها نبودند انگ غرب زده، منافق، ضدانقلاب، فتنه گر و .... می زدند و افراد را اینگونه از جامعه طرد، منزوی و یا فراری میدادند. نتیجه اینکه در حوزه های دیگر زندگی خانه، محله، محل کار، دانشگاه و .... این پیشداوری و قضاوت های غیر اخلاقی متداول شد و گریبان همه را گرفت. از بالا شروع شد و تا پایین ترین سطوح رسوخ کرد.

شایسته و بایسته است که اخلاق به جامعه باز گردد و از انگ زدن، تهمت زدن، پیش داوری و قضاوتهای غیر مسولانه خودداری کنیم.

بقول یک مرد بزرگ، اگر دولت، مسولان فرهنگی، دینی، اخلاقی، ائمه جمعه و .... و همه کسانی که مسئول فرهنگ سازی جامعه هستند ، مدتی همه هم و غم شان این باشد که دروغ را مذموم بشماریم و به مردم یاد بدهیم که دروغ امری غیر اخلاقی و یک رذیلت است و باید از آن دوری کنیم، میدانید که چه قدم بزرگی برای اخلاقی کردن جامعه بر میداریم.

خدانگهدار
هادی (1845189) (alef-13)
 
سهند
۱۳۹۲-۰۹-۲۵ ۰۹:۱۴:۴۰
كاملا درسته
نبايد در مورد شخصيت افراد قضاوت كرد.
ولي در مورد رفتار و عملكرد آنها بايدقضاوت كرد. تا ميان انسان هاي درست كردار و بد كردار فرقي باشد. والا اگه شما هيتلر را در رديف گاندي قرار بدي با اين منطق كه نبايد قضاوت كرد درست نيست. به نظر من نبايد حكم كلي در مورد افرادداد و به خوب يا بد بودن افراد حكم داد بلكه بايد كفت فلان كار اين افراد خوب است يا بد است. ممكن است انسانها در مقابل يك پديد رفتارهاي گوناگون نشان بدهند. بنابرين مجموعه اي از اين رفتار ها ممكن است شخصيت افراد را شكل داده و منظره خوب يا بد از آن ديده شود. (1845481) (alef-13)
 
smsm
۱۳۹۲-۰۹-۲۵ ۱۰:۲۷:۵۸
یکی از اصول قضاوت این است که اعتدال را در قضاوت رعایت کرد این در حالی است خود شما در این مورد دچار مشکلید از نشانه های آن می توان در نقد دولت دهم توسط شما نام برد که همیشه با کینه همراه می باشد. (1845648) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۹-۲۵ ۱۱:۰۹:۰۷
شما خودتون که اوستای این کارید. (1845720) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۲۵ ۱۲:۵۴:۵۵
وقتی جای خیلی از خوبی ها و بدی ها عوض شده ، چه اعتمادی به قضاوت خود و دیگران هست ؟ (1846029) (alef-13)
 
بسیج صررا
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۰۰:۱۵:۳۸
سلام عالی بود با اجازه من این متن زیبارو در وب لاگ خود به اشتراک بزارم البته با ثبت منبع


امید پیروزی و سربلندی (2702441) (alef-13)
 
عرفان
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۳:۰۷:۲۶
سلام،مادر من همیشه و همیشه در مورد من خیلی زود قضاوت میکنه ووقتی هم که بهش میگم میگه این قضاوت نیست و یه کمک حساب میشه واقعا نمیدونم چیکار کنم (3169536) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۷:۲۴:۰۱
خلیی ممنون از خواسته های ما (3577071) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.