نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 448809
ضعف در بانک مرکزی و نگرانی مردمی که به ضمانت این بانک در کاسپین سرمایه گذاری کرده بودند/ چرا صندوق ضمانت پاسخگوی سپرده‌گذاران نیست؟
بخش اقتصادی الف، 7اسفند 95
تاریخ انتشار : شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۰
یکی از اهداف اصلی شکل‌گیری صندوق ضمانت سپرده ها جبران خسارات سپرده گذاران بانک ها و موسسات مجاز در صورت بروز مشکلات است؛ وظیفه ای که گویا فقط روی کاغذ برای این صندوق تعیین شده است.

صندوق ضمانت سپرده ها یکی از شاخص های مهم تحکیم و استمرار ثبات مالی، امنیت سپرده گذاران بانک ها و مؤسسات اعتباری است. دولت ها با تأسیس نهادهای ضمانت/بیمه سپرده، گام مهمی در تضمین و اطمینان بخشی به سپرده گذاران بر می دارند.

نهادهای بیمه سپرده از طریق دریافت حق عضویت از بانک ها و مؤسسات اعتباری و نیز با برخورداری از ابزارهای کنترلی، نظارت و ارزیابی مستمر ریسک مؤسسات اعتباری، نقش مؤثری در حفاظت از سپرده گذاران انجام می دهند.

صندوق ضمانت سپرده ها در کشور ما بنیانی نوپاست که با هدف حفظ و صیانت از سپرده های سپرده گذاران در کشور در سال 92 ایجاد شده است. اینگونه صندوق ها سابقه ای حدود یک قرن در دنیا دارند و وظایف مختلفی ازجمله بیمه گری سپرده ها، ماموریت نظارتی و انجام امور مربوط به بانک ها و موسسات اعتباری مجاز دارای مشکل را برعهده دارند.

در کشور ما نظارت بر فعالیت های پولی و عملیات بانکی هنوز مراحل رشد و تکوین خود را کامل نکرده است و نهادهای ناظر باید با نهادسازی های لازم، این چرخه را کامل کنند. یکی از مهم ترین نهادها، صندوق ضمانت سپرده هاست. بانک مرکزی نیز به عنوان ناظر اصلی در حوزه فعالیت های پولی و بانکی با هدف گسترده تر کردن چتر نظارتی خود، روی به استفاده از تجربیات مفید دنیا آورده است و این صندوق را در ساختار نظام اقتصادی کشور بنیان نهاده است.

با توجه به اهمیت موضوع، صندوق ضمانت سپرده ها در سال 1392 و به منظور تضمین بازپرداخت وجوه متعلق به سپرده گذاران بانک ها و سایر مؤسسات اعتباری در صورت ورشکستگی، در ایران، تأسیس شده است. رییس هیات مدیره صندوق ضمانت سپرده ها محمدرضا شجاع الدینی است ضمن آنکه اعضای هیات مدیره عبدالرحمن ندیمی بوشهری، حسین حبیبی، احمد بدری و ابراهیم کاردگر هستند. مدیرعامل این صندوق هم اکنون محمد طالبی است.

بر اساس قانون، کلیه موسسات اعتباری و بانک هایی که به موجب قانون و یا با مجوز بانک مرکزی تاسیس شده و تحت نظارت بانک مرکزی هستند، ملزم به عضویت در صندوق ضمانت سپرده هستند. به این ترتیب در حال حاضر 34 بانک و موسسه اعتباری در کشور مطابق با جدول زیر عضو صندوق هستند:

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، نام موسسه کاسپین که این روزها سپرده گذارانش با سپرده های بالا بلاتکلیف هستند و مشخص نیست چه زمانی به پولشان می رسند، هم بین اعضای صندوق ضمانت سپرده ها قرار دارد.

خبرنگار تسنیم از همین رو با محمد طالبی مدیرعامل صندوق ضمانت سپرده ها تماس گرفت تا در جریان چگونگی فعالیت این صندوق برای موسسه کاسپین قرار گیرد، ولی طالبی ضمن امتناع از مصاحبه گفت: هر آنچه وظیفه این صندوق است روی سایتش درج شده است.

 با استفاده از اطلاعات درج شده روی سایت صندوق ضمانت سپرده ها گزارش مذکور را اماده شده. باید دید چرا صندوق ضمانت سپرده ها که اصلا ماهیت اصلی شکل گیری اش حضور در شرایط فعلی موسساتی از جمله کاسپین است از کمک به سپرده گذاران این موسسه خودداری می کند؟!



محمد طالبی مدیرعامل این صندوق قبلاً گفته بود: حفاظت از سپرده‌های خرد سپرده‌گذاران در برابر زیان‌های ناشی از ورشکستگی بانک‌ها و موسسات اعتباری از سازوکارهای ارتقاء ثبات نظام بانکی هر کشوری است که از طریق ایجاد صندوق ضمانت/ بیمه سپرده‌ها انجام می شود.

وی البته این را هم گفته بود که اگر موسسات اعتباری مجاز به نقطه ای برسند که احتمال داده شود در پاسخگویی به سپرده گذاران ناتوان می شوند صندوق ضمانت سپرده ها وارد عمل می شود.

وی همچنین گفته بود:" عملا صندوق ضمانت سپرده ها، نماینده سپرده گذاران در بانک ها و تامین کننده منافع آنهاست چرا که بیش از 90 درصد از منابع موسسات اعتباری مجاز از محل سپرده گذاران است و آنها حق دارند درخصوص سپرده های خود اطمینان پیدا کنند. سومین ماموریت صندوق، انجام امور مربوط به موسسات اعتباری مجاز است که با مشکل مواجه می شوند. اگر موسسه اعتباری مجازی به نقطه ای برسد که احتمال داده شود در پاسخگویی به سپرده گذاران ناتوان می شوند صندوق ضمانت سپرده ها وارد عمل می شود.

اقداماتی که انجام می دهد نیز به اقتضای مرحله ای است که موسسه اعتباری مجاز در آن قرار دارد. این ماموریت خود در دو بخش انجام می شود: یک بخش مدیریت بازسازی موسسه اعتباری مجاز به عهده می گیرد و در مرحله بعد نقش امین را برای موسسات دارای مشکل ایفا می کند. صندوق برای مدیریت بازسازی یک نهاد، باید راهنمای عملی به موسسات ارایه کند تا موسسه بتواند مشکلات خود را رفع کند. بخش دیگر نقش امین برای موسسات (مجاز) دچار مشکل است و فعالیت هایی از قبیل نقد کردن دارایی ها برای انجام تعهدات موسسه به سپرده گذاران و مدیریت این کار را بر عهده دارد".

طالبی البته در پاسخ به این سوال که ساز و کار صندوق برای پرداخت سپرده های سپرده گذاران چگونه است؟ گفته بود:  "موسسات اعتباری که عضو صندوق می شوند پای‌بند رعایت ضوابط ابلاغی هستند به همین خاطر احتمال مواجه شدن آنها با مشکل بسیار کاهش می یابد. ولی وقتی موسسه ای دچار مشکل می شود نقش آفرینی صندوق می بایست به گونه ای باشد که حتی سپرده گذار متوجه نشود. ساز و کارهای صندوق پاسخگوی سپرده گذاران تا سقف تضمین شده است. این روش مرسوم دنیاست و امیدواریم قانونگذار نیز این اجازه را به ما بدهد تا این بستر را در کشور فراهم سازیم.

صندوق قبل از ورود موسسات و بانک ها به مرحله خطرناک هشدارهای لازم را ارایه و اجازه نمی دهد موسسات به وضعیت توقف برسند. در صورت توقف نیز اقدامات بعدی، انجام و برای تامین سپرده سپرده گذاران، نقد کردن دارایی های موسسه را در دستور کار قرار می دهد".

به گزارش تسنیم، طبق مصوبه هیئت وزیران مورخ 94/05/18، سقف تضمین برای هر سپرده گذار در هریک از بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در صندوق ضمانت سپرده ها برای سال های 1393 و 1394، مبلغ یک میلیارد ریال تعیین شد.

در واقع برای هر سپرده گذار در هر موسسه اعتباری تا یک میلیارد ریال سپرده تضمین می شود. اگر سپرده گذاری بیش از یک سپرده در یک بانک داشته باشد جمع سپرده های او تا سقف تعیین شده، تضمین می شود و اگر کسی در موسسات مختلف سپرده گذاری کند، سپرده او در هر موسسه تا سقف تعیین شده ضمانت می شود. طبق بررسی های انجام شده حدود 99.7 درصد از تعداد سپرده گذاران، سپرده کمتر از یک میلیارد ریال در موسسات اعتباری دارند و درصد باقی مانده نیز کسانی هستند که سپرده هایی با رقم بالاتر دارند. این افراد قدرت مدیریت سپرده ها، ارزیابی ریسک و برنامه ریزی دارند بنابراین نیازی به کمک صندوق نخواهند داشت.

صندوق با دریافت حق عضویت از اعضا، سپرده های مردم را ضمانت می کند و همه بانک ها و موسسات اعتباری مجاز مکلف هستند عضو صندوق شوند. براساس آیین نامه صندوق، سه نوع حق عضویت از اعضا دریافت می شود: حق عضویت اولیه، حق عضویت خاص و حق عضویت سالیانه. حق عضویت اولیه براساس آیین نامه، دو درصد حداقل سرمایه ای است که بانک مرکزی برای تاسیس یک بانک درنظر گرفته است. این رقم در حال حاضر با توجه به رقم حداقل سرمایه بانک مرکزی برای تاسیس بانک که 4000 میلیارد ریال است، رقم80 میلیارد ریال درنظر گرفته شده است.

صندوق ضمانت سپرده‌ها از عناصر مکمل شبکه گسترده امنیت مالی هر کشوری است که قوانین و مقررات بانکی،‌ نظام نظارت بانکی و بانک مرکزی به عنوان آخرین تأمین کننده از دیگر عناصرتشکیل دهنده آن به شمار می‌روند. بیشتر کشورهای جهان نظام ضمانت سپرده‌ها را به عنوان مهمترین و ضروری‌ترین راه مقابله با بحران‌های مالی می‌شناسند.

صندوق ضمانت سپرده‌ها با حفاظت از نظام مالی در برابر پدیده هجوم بانکی (Bank Run) و اطمینان بخشی از وجود امنیت و قابلیت نقدشوندگی سپرده‌های سپرده‌گذاران خرد موجب تحکیم و استمرار ثبات مالی در کشور  می‌شود، که این مهم هدف اصلی سیاست‌های عمومی ایجاد نظام ضمانت سپرده‌ها است.

در شرایطی که برنامه‌ای نظام‌مند برای حفاظت از سپرده‌های مردمی وجود نداشته باشد، دولت‌‌ها غالبا، به منظور اجتناب از تحمل هزینه‌های اجتماعی، به کمک موسسات مالی ورشکسته شتافته و لاجرم هزینه بحران‌های ناشی از مخاطرات قهری و سوء مدیریت آن موسسات را تقبل می کنند.

بدیهی است که تصمیم‌گیری در خصوص پوشش هزینه‌ بحران‌های ناشی از ریسک‌های قهری در زمره تصمیمات حاکمیتی است که در صورت پرداخت، به صورت عادلانه توزیع خواهد شد. ولی پوشش هزینه‌های ناشی از سوء مدیریت موسسات موجب ایجاد نابرابری شده و در واقع ‌هزینه‌ای را که باید صاحبان موسسه مالی به دلیل انتخاب مدیران غیر متخصص متحمل شوند،‌ بر عهده دولت‌ها و بانک‌مرکزی قرار می‌گیرد و موجب هدر‌رفتن منابع عمومی می‌شود.

بنابر این وجود برنامه‌ای تشکل یافته در قالب نهادی که اختیارات لازم را در نظم‌دهی نظام مالی از طریق تقریر ضوابط و نظارت و ارزیابی مستمر دارا باشد،‌ ضروری است. این نهاد با در اختیار داشتن ابزار کنترلی کافی همچون اعمال جریمه و محدود کردن فعالیت موسسه خاطی از یک سو و تجهیز منابع مالی لازم برای بازپرداخت سپرده‌های مردمی موسسه ورشکسته از سوی دیگر، در نقش ناظر و ضابط قدرتمند قوانین مالی انجام وظیفه کرده و موجب ایجاد،‌ توسعه و استحکام شبکه امن مالی در کشور می‌شود. لازم به تاکید است که، یک نظام ضمانت سپرده به تنهایی نمی‌تواند از نظام بانکی محافظت نماید.

سایر اجزا همانند نظام قانون‌گذاری و نظارت بانکی قوی و یک ‌حامی مالی‌ در قامت آخرین اعتبار دهنده (نقش موثر بانک مرکزی) به عنوان اضلاع یک مثلث که همکاری‌های تنگاتنگی با یکدیگر دارند، نیز مورد نیاز است. از این رو است که با مطالعه تاریخچه پیدایش صندوق‌های ضمانت در جهان می بینیم که دولت‌ها و بانک‌های مرکزی دقیقا پس از تشکیل و تجهیز چنین نهادی بدون نگرانی اجازه می دهند بانک‌های ناتوان اعلام ورشکستگی کنند. این ‌امری است که پیش از این از انجام آن نگران بوده و هزینه‌های زیادی را از اموال عمومی به ناچار صرف آن کرده‌اند.

نهادهای ضمانت سپرده یا به صورت یک نهاد حاکمیتی، به عنوان بخشی از بانک مرکزی و یا به صورت یک نهاد خصوصی با پشتوانه دولتی و گاهی نیز به شکل یک شخصیت کاملاً خصوصی تشکیل می شوند و از طریق دریافت حق عضویت از موسسات اعتباری و بانک ها، به بیمه گری سپرده ها، نظارت بر عملکرد بانک ها و ارزیابی آنها پرداخته و در صورت وقوع بحران به کمک بانک ها، موسسات اعتباری و سپرده گذاران می آیند.
۱۳۹۶/۰۶/۰۳ ۱۱:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۱ ۱۷:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۸ ۰۱:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۳۰ ۱۰:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۳۰ ۰۸:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۴ ۰۱:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۳ ۰۱:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۸ ۰۰:۲۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۵ ۱۴:۵۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۵ ۱۲:۵۹
 
 
کلمات کلیدی : موسسه کاسپین+مجوز بانک مرکزی
 
بنده خدا . اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۲:۰۶
پول مردم را بدهید. بسیاری از اینها از سود سپرده امرار معاش میکردند.
البته بنده جزو مالباختگان نیستم. بلکه شب عیدی نگران حال آنان هستم. (4175434) (alef-3)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۱:۴۰:۱۶
کمی هم نگران خیل عظیم بیکاران و جیب خالیشان در شب عید باش. نگران کار فرما هایی که پیش کارگرانشان سرخ و سفید میشوند که دستشان پر است از چکهای خالی. و کسی هم به فکر این بازی نجس ربا و نزول خوری که همه را به باد فنا خواهد داد. (4175643) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۲:۰۳:۴۰
علما هم میگویند کو گوش شنوا برادر (4175674) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۸:۳۲
آقا یا خانم بیدرد! در جامعه کار نیست ،رونق نیست، اکثر مردم چاره ای جز گرفتن سود جهت امرار معاش ندارند (4176778) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۴:۳۸:۳۲
این مشکل موسسه فرشتگان است وسپرده گذاران ان نه سپرده گذاران کاسپین بنده در کاسپین سپرده گذارم و هیچ مشکلی بداریم (4175890) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۹:۲۶:۱۱
وقتی شعب فرشتگان دارای مهر و تابلو و دفترچه کاسپین است.
من از کجا باید میدانستم که فرشتگان کاسپین نیست؟ (4176218) (alef-3)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۹:۱۳:۳۸
منم در کاسپین سپرده گذاری کردم ، یک قرون هم نمی تونم برداشت کنم پس لطفا اخبار کذب منتشر نکن (4176665) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۶:۲۰
چند سال پیش بنده چندین بار از بانک مرکزی راجع به فرشتگان استعلام کردم گفتند مورد تایید بانک مرکزی است.
در این گیر و دار نیز چند بار استعلام کردم گفتند مورد تایید است. فقط چون در حال انتقال به کاسپین است و مردم زیاد رجوع کردند دچار مشگل نقدینگی شده که چند روزه حل می شود. و لذا برای گرفتن پول رجوع نکنید . مورد تایید است.
تا آنکه یک باره حدود یک ماه پیش کارشناسش گفت حالا حالا ها به پول نمی رسید.
بانک مرکزی را من دیگر ... قبول ندارم.
یک نهاد سیاسی است نه نهاد پولی و اعتباری.
دارم می گردم راهی بیابم. آیا با این وضعیت می شود به هیچ بانکی و حتی پول ملی کشور اعتماد کرد؟ (4175437) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۸:۳۹
مگه تجربه مداشتین در این مورد؟

میلیونها نفر از طبقه پایین اجتماع هم اندک سرمایه خودشون رو با اعتماد به مجلس و دولت در مسکن مهر سرمایه گذاری کردن
الان 6 سال میگذره
هم خانه ها را 3 برابر قیمت کردن
هم مشتی اسکلت در بیابانها نشونمون میدن

وزیر مسکن جدید هم چهارساله که با شجاعت میگه مسکن مهر مزخرفه

تقصیر ما چیه که اعتماد کردیم به دولت و مجلس؟ (4175439) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۰:۳۵:۴۷
وسط دعوا نرخ معیین نکن . این مطلب در مورد کاسپین است نه مسکن مهر . (4175549) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۱:۵۱:۰۰
اصل موضوع اعتماد به سیستم دولتی هست
بانک و مسکن مهر و خودرو ساز فرق نمیکنه

نباید مسئولین سلب اعتماد از مردم کنند (4175660) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۲۴:۱۵
بانک مرکزی چیزی رو ضمانت نمیکنه هر بانک خصوصی یک شرکت خصوصی محسوب میشه که قانون تجارت بر او حاکم است هر کسب و کاری در ایران از یک جایی محوز میگیره هر شرکتی رو در نظر بگیری از جایی مجوز گرفته ولی نگفتن که این مجوز رو میدیم و بر مدیرتش هم نظارت میکنیم که مبادا ورشکست بشه و مثلا سهامدارن متضرر بشن دادن مجوز به مفهوم تضمین عدم ورشکستگی نیست ضمن اینکه در قانون تجارت بحث ورشکستگی هم به تفصیل بیان شده
کسی که سرمایه گذاری پرسود با ریسک بالا میکنه باید ریسکش رو پذیرفته باشه و چون مردم در سودش سهمیم نبودن در ضررش هم سهیم نیستن و دولت و مردم و بانک مرکزی هم مسئولیتی ندارند. (4175458) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۹:۰۰
شما چیزی درمورد فعالیت بانکی ووظایف بانک مرکزی نمی دانی . بانک شرکت خصوصی نیست. اینجا بحث سهامدار نیست بحث سپرده گذار است. کسی سرمایه گذاری نکرده سپرده گذاری کرده. وقتی از مطلبی اطلاع نمداری بهتر است اول مطالعه کنی.بعد فرمایشات! (4176687) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۰۱:۳۶:۱۴
مثل اينكه متن رو اصلأ نخوندي؟
متن ميگه دو درصد سرمايه ي اوليه هر بانكي توسط صندوق ضمانت سپرده ها از بانك وصل ميشه تا اگر ورشكست شد اين صندوق پول سپرده گزاران را پرداخت كنه، يه جرايي مثل موضوع بيمه هست (4178113) (alef-11)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۲۲:۰۲:۰۶
اینجا نکته این است که دولت با تخلف، به یک مؤسسه ورشکسته و بدون مجوز و واجد چهار هزار میلیارد تومان کسری از هشت هزار میلیارد تومان وجوه مأخوذه، مجوز داده و چند ماه بعد، خودش از طریق دادستان اعلام کرده که کسری دارد. خوب! چرا قبل از حسابرسی، مجوز داده است؟ چرا اجازه داده تا ۹ ماه، مجددا سپرده اخذ کند؟ گناه سپرده گذاران این ۹ ماهه چیست؟ حالا می گوید، حق اخذ سپرده و نصب تابلو نداشته و مجوز، مشروط بوده است!!! کجا درج شده است؟ اگر این نکته نبود، حق با شما بود. (4188708) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۲۹:۲۱
الان نصف بیلبوردهای یزد را تبلیغ کاسپین زده که وام با بهره ۴ درصد میده (4175468) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۳۳:۴۳
موسسه کاسپین با مجوز بانک مرکزی و حمایت سیف پول ما را برده و هیچکس پاسخگو نیست ما داریم کجا زندگی میکنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4175475) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۰۹:۴۸:۰۶
با توجه به اینکه دارایی ها و بدهی های تعاونی های منحله تشکیل دهنده موسسه کاسپین پس از ارزیابی و قیمت گذاری دقیق به موسسه مزبور منتقل نشده، سپرده های مردمی همچنان در اختیار تعاونی هاست و نه موسسه کاسپین.
صندوق ضمانت سپرده ها متولی سپرده های بانکها و موسسات اعتباری مجاز-البته به میزان سپرده ای که حق بیمه آن را پرداخت کرده اند- می باشد. (4175492) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۵:۱۳
دوست عزیز انتقال و ادغام و این حرفها، صحبت های جدید سیف است مردم در سایت بانک مرکزی فقط یک موسسه مجاز رو دیدن و آن هم کاسپین بوده ، ما به فرایند ادغام کاری نداریم، ما به مجوز بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار اعتماد می کنیم دیگه بقیش مسایل داخلی بین موسسات و بانک مرکزیه، مگر اینها با جزئیات یا مشروط مجوز دادن؟؟؟؟؟ در سایت بانک مرکزی فقط یک کلمه مجاز اومده، یعنی قطعی و رسمی (4176678) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۰:۲۵:۱۴
برای ما چه یک ریال و چه صد هزار میلیارد تومان حفظ سرمایه و پرداخت آن یکی است مردم که دزدی نکردند خانه و زندگی شون را فروختن و سرمایه گذاری کردند . (4175533) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۰:۲۸:۴۸
کی و کجا بما گفتند که : کسانی هستند که سپرده هایی با رقم بالاتر دارند. این افراد قدرت مدیریت سپرده ها، ارزیابی ریسک و برنامه ریزی دارند بنابراین نیازی به کمک صندوق نخواهند داشت.
ما خانه و زندگی دیگری نداریم سر نیاز همه را در این موسسه سرمایه گذاری کردیم این چه نوع حمایت است ؟؟؟!!!!!!!!!!!!!! (4175538) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۰:۴۶:۴۱
الان تو آمل چند شعبه داره کاسپین بازند چجوریاست!!! (4175560) (alef-11)
 
حسن ملکی کارشناس بانکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۰:۴۸:۴۷
با سلام
در خصوص موسسه کاسپین که جزه موسسات مجاز از طرف بانک مرکزی می باشد و دارای مجوز با امضای مدیر کل بانک مرکز ی می باشد وظیفه ذاتی بانک مرکزی است که پاسخگوی سپرده گذاران باشد و هرچه زودتر این مشکل را حل کند چون مردم به دولت و بالاترین نهاد مالی آن و مجوز رسمی بانک مرکزی اعتماد کرده اند و اگر این اعتماد خدشه دار شود دیگر به بانکها هم نمی توان اعتبار کرد و مردمی که ...آسیب می بینند و شرایط میلیونها سپرده گذار موسسه کاسپین بسیار وخیم تر می شود بنابراین بانک مرکزی باید خیلی فوری وضعیت کاسپین را که به آن مجوز داده روشن کند و پاسخگوی بدون قید و شرط سپرده گذاران بی گناه باشد (4175565) (alef-11)
 
farzan
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۱:۱۲:۰۱
متاسفانه حتی پول سود رو هم نمیدن شب عیدی. روهمون حساب رفتیم قسطی خرید کردیم.
تو مملکت فقط حرف حرف حرف. همه میدونن بی قانونی داره بیداد میکنه. همه هم انتقاد میکننا ولی از عجایب روزگاره که هیچ گونه کاری انجام نمیدن برای رفع این بی قانونی.
بعد جالبه که انتظار دارن جوونهای دهه 70 و 80 این همه حجم بی قانونی رو ببینن و همچنان به ...
...
هیچ تظمینی نیست جوونهای نسلی بعدی هم مثل ما دهه 60 ها نجیب و صبور باشند.
ثامن . افضل توس...
تا کی اقایان . عمر هرچیزو هر کسی به مویی بنده (4175605) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۱:۱۲:۵۲
ما مغبون اعتماد به دولت گشته ایم . داره زندگی ام نابود میشه کیه که بتونه دوباره برگردونه زندگی ام را به سر جای اولش ؟ (4175606) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۱:۵۱:۴۷
اتفاقاً همين يكي دو ساعت پيش در سايت time. ir كه علاوه بر ساعت و تقويم رسمي ايران ،
جملات قصار و پرمغز و بسيار نغز از بزرگان ،به معرض نمايش مي گذارد ، اين جمله را ديدم :
" بانكها ، از ارتش هاي آماده به جنگ ، خطر ناك ترند !! .." ......... توماس جفرسون !!
چي برادر ؟ حالا منظورم از نقل اين قول چيه ؟!! ... حقيقت آن است كه اين دعا گو ، نه منظوري
دارد ، ونه منظور جناب جفر سون را به خوبي متوجه شده است ،!!فقط و فقط چون در اينجا اسم بانك ها آورده شده است ، گفتم شايد اين جمله براي خيلي ها جالب .بوده باشد ..و ديگر آن كه اگر كسي منظور جناب جفرسون را متوجه مي شود ما را مستفيض كند !! ... حالا گرچه خودم هم پيه اين بانكها به تنم ماليده شده و تا حدودي حس كرده ام منظور جناب جفرسون ... بله ؟!! (4175663) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۲:۳۰:۴۷
آیا مجوز از بانک مرکزی تضمین کننده باز پرپاخت اصل و بهره سپرده است؟ (4175704) (alef-11)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۲۲:۰۲:۵۷
اینجا نکته این است که دولت با تخلف، به یک مؤسسه ورشکسته و بدون مجوز و واجد چهار هزار میلیارد تومان کسری از هشت هزار میلیارد تومان وجوه مأخوذه، مجوز داده و چند ماه بعد، خودش از طریق دادستان اعلام کرده که کسری دارد. خوب! چرا قبل از حسابرسی، مجوز داده است؟ چرا اجازه داده تا ۹ ماه، مجددا سپرده اخذ کند؟ گناه سپرده گذاران این ۹ ماهه چیست؟ حالا می گوید، حق اخذ سپرده و نصب تابلو نداشته و مجوز، مشروط بوده است!!! کجا درج شده است؟ اگر این نکته نبود، حق با شما بود. (4188711) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۲:۴۳:۰۱
مشکل فرشتگانه اونم فقط تهران وسلام بیخودی هیاهو را نندازید (4175721) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۲:۴۷:۰۲
بانك ربا خوار،ربا دهنده و كاسب كار بلاي جان اقتصاد اين مملكت شده (4175730) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۴:۰۲:۴۳
اميدوارم تا نيمه اسفند مشكل برداشت سودها حداقل تا مقدامي مشخص حل شود. مردم شب عيدي شرمنده خانواده خود هستند. (4175834) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۲۲:۳۹:۳۱
چطور ايران خودرو و سايپا سود بيست و شش در صدى به كسانى كه پيش خريد ميكنند ميدهد ايا من نوعى بايد توان عدم مديريت و بى پولى شركت ها بدهم چرا بايد به كسى كه هيچ كار و مداخله به توليد نداره بيست و أندك در صد سود بدهم ايا كارخانه ها شخصى همچين اجازه دارن كه روى جنس سود پول بگيرند (4176427) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.