نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252509
علت توسعه نیافتگی خوزستان
چرا خوزستان عقب ماند و اصفهان پیشرفت کرد؟
هادی شریفی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۶
چرا خوزستان عقب ماند و اصفهان پیشرفت کرد؟ به جای اصفهان می‌توان از شیراز، مشهد و تبریز نام برد، هر خوزستانی در خلوت خود و یا در زمان گذر از این استان‌ها ناخودآگاه این سؤال در ذهنش پیش می‌آید و برای توسعه‌نیافتگی خوزستان به فکر و سابقه ذهنی‌اش مراجعه می‌کند تا جوابی قانع کننده به خود بدهد.

هر فرد خوزستانی هنگام طرح این سؤال از خود می‌پرسد مگر در این استان‌ها آفتاب از ناحیه دیگری طلوع می‌کند، یا آب و خاک آن‌ها با آب و خاک ما متفاوت است و ... اما در پایان به این می‌رسد که از نظر اقلیمی نه تنها در یک سطح قرار دارند بلکه در پاره ای از موارد شرایط اقلیمی استان خوزستان بهتر از سایر استان‌هاست.

همان‌طور که روند توسعه‌یافتگی در کشورهای مختلف جهان دارای مراتب گوناگون است، در داخل یک کشور نیز روند توسعه‌یافتگی در بین استان‌ها و مناطق مختلف یکسان نمی‌باشد. توسعه‌یافتگی استان‌های کشور با توجه به فضای ناهمگن منابع و همچنین عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و اقلیمی مناطق ممکن است دارای روندی متناسب نباشد.

در این نوشتار می‌کوشم با توجه به واقعیت‌های کنونی، چند دلیل این توسعه‌نیافتگی معرفی شود؛ معضل اول استان خوزستان، مدیران نالایقی است که برخی پست‌ها را اشغال کرده‌اند، کمبود مدیر توانا، با جرأت و توانمند در این استان به شدت احساس می‌شود. این بدان معنی نیست که در این استان آدم‌های توانمندی وجود ندارد، این استان آدم‌های توانمند بسیاری را در خود جای داده اما فرصت به آدم‌های توانا نمی‌رسد و ناتوانان و بله قربان گویان به مدیران بالاسری، بر صندلی‌ها تکیه می‌زنند.

خوزستانِ دوره روحانی به شدت استان سیاست زده ای است، انتصابات در این استان نه بر اساس توانایی است و قابلیت‌های مدیریتی، بلکه پاشنه انتصابات بر رابطه می‌چرخد تا توانایی. نمونه این انتصابات، انتصاب یک فرد دیپلمه، ۲۵ ساله و بدون سابقه کاری به عنوان معاون شهردار کلان شهر اهواز است. انتصاب دیگر، انتصاب مدیر کلی در این استان است که «خوزستان را در حد خودش نمی‌داند» و مجبور است به دلیل مخالفت نمایندگان با وزیر بر صندلی مدیر کلی اداره کنونی‌اش تکیه بزند و مدیر پروازی باشد چون نمی‌تواند از تهران دل بکند!

دید مدیران کل این استان به دهان مدیران مرکز نشین حتی صدای استاندارشان را نیز درآورده است، استاندار خوزستان می‌گوید: یکی از مشکلات مدیران استانی تعهد بیش از حد به سیاست‌های ابلاغی از مرکز است.

دلیل دوم، قبل از پرداختن به دلیل دوم این را باید گفت : درست است که خوزستان استان جنگ زده ای است و جنگ هشت ساله بسیاری از زیر ساخت‌های این استان را نابود کرده است اما؛ اکنون بیش از دو دهه است که جنگ تمام شده است. دید دولت‌ها، به استان‌ها، دید تبعیض گونه ای است. نمونه آن را در مورد همین دو استان اصفهان و خوزستان می‌تواند برشمرد؛ وضعیت رودخانه کارون، وضعیت مناسبی نیست زاینده رود هم مانند کارون از نفس افتاده است اما، زاینده رود دغدغه رئیس جمهور است و کارون نه.

۲۰ هزار خوزستانی سال گذشته و امسال بعد از بارندگی با تنگی نفس مواجه شده‌اند اما تاکنون نه تنها دلیل تنگی نفس مشخص نشده بلکه حتی یک مسئول نیز برای دلجویی از بیماران به این استان سفر نکرده است. گرما و آلودگی هوا در استان خوزستان (اهواز آلوده‌ترین و جزء ده شهر گرم جهان است)، باعث شده خوزستان نیروهای متخصص خود را به دلیل مهاجرت از دست بدهد و چرخه محرومیت ادامه یابد.

گرمای هوا در کنار مسائل جدی دیگری همچون وقوع پدیده گرد و غبار در سال‌های اخیر و نبود زیرساخت‌های رفاهی باعث شده است خوزستان به تدریج بهترین نیروهای متخصص خود را اعم از کارمند، پزشک، آموزگار و غیره به دلیل نبود انگیزه کافی و شرایط سخت کار در استان از دست بدهد و پیشرفت استان سیری نزولی پیدا کند.

استاندار خوزستان جهت حفظ جمعیت نخبه و فعال و سرمایه گذار در این استان، در صدد دادن امتیازی رفاهی به این استان برآمد و تردد خودروهای پلاک اروند را در این استان مجاز اعلام کرد، نبايد از مسائلي چون نابرابري و گستردگي فقر در استان و نیز فرار و مهاجرت نخبگان از استان به اين راحتي گذشت كرد گرچه در كوتاه مدت اثر رواني مثبت بر شهرها به واسطه زيبايي شهر و توجه به خواسته شهروندان در برخورداري از خودروهاي خارجي را داشته باشد اما اين بار رواني تنها متوجه ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد استان می‌شود. همین یک مورد نیز با مخالفت نعمت زاده وزیر صنعت دولت روحانی و سراج رئیس کل سازمان بازرسی مواجه شد. اما این دو مخالف کاش از واقعیت مطلع بودند که فعالیت داعش و تجزیه طلبان در طول یک و نیم سال اخیر چندین برابر شده و طبق آمار چندین هزار نفر به پيرو فرقه ضاله وهابيت شده‌اند. از سیل مهاجرت از خوزستان نیز بی خبرند. تهدیدات امنیتی در این استان بسیار جدی و خطرناک است.

دلیل سوم عدم توسعه‌نیافتگی، فرهنگ حاکم بر این استان است، تنوع قومیتی نه تنها در یک استان بد نیست بلکه کنار هم بودن اقوام مختلف می‌تواند توطئه شوم دشمنان را خنثی سازد، اما اگر در به‌کارگیری افراد در دستگاه های مختلف جناح بندی سیاسی و قومیت بر توانایی بچربد، وضع به گونه فعلی می‌شود.

گاهاً در بعضی مناطق این استان مناسبات فرهنگی و اجتماعی ویژه ای حاکم است که مانع از پیدایش اندیشه های نوین، ابداعی و خلاقیت‌های انسانی می‌شود. این فرهنگ ویرانگر است، این دیدگاه در زمان انتخابات شورای شهر و مجلس، نمود بیشتری پیدا می‌کند آنجا که افراد بر اساس قومیت رای می‌دهند و نه صلاحیت. ذکر این نکته مهم است که دارا بودن فرهنگ و تمدنی خاص یا برخورداری از یک دست آورد فرهنگی هیچ ارتباطی با نژاد انسانی ندارد. زیرا تفاوت جوامع نه ناشی از سرشت طبیعی انسان‌ها، بلکه تابعی از مناسبات متقابل آن‌ها در شرایط زیستی خاص است.

آنچه امروز بر جوامع حکم می‌راند مناسبات انسان‌ها با یکدیگر در واحد جامعه است، فرهنگ خوزستان ذاتاً سترون نیست، بلکه این تفکرات سنتی و جامعه کم بهره از تولید و کم دانش است که باعث عقب‌ماندگی می‌شود. هر چه جامعه بی‌سوادتر باشد و به جای عقلانیت تعصب و مباحث قومیتی حاکم شود، و از طرفی دسترسی مردم به منابع خواندنی، اطلاعاتی و اندیشیدنی کمتر است معیار داوری به کسانی واگذار می‌شود که توان خواندن، اندیشیدن، بد اندیشیدن، نیاندیشیدن و مغرضانه و منفعت‌جویانه اندیشیدن واگذار می‌شود که این خود سبب عقب‌ماندگی است.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۰۱:۵۲
دلیل اصلی عدم پیشرفت استان های جنوبی این است که در مدیریت کلان هیچ نقشی ندارند همین الان دولت روحانی حتی یک وزیر از جنوب کشور ندارد (2546032) (alef-1)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۲۳:۲۱
شوربختانه باید گفت این دلیلی که این مخاطب محترم گفته اند درست است و یکی از مهم ترین دلایل عدم پیشرفت بعضی استانهای کشور است.... هر چند دور از انصاف است که آنرا بزرگترین و تنها دلیل دانست اما به یقین اگر برای عدم توسعه بعضی از استانهای کشور دو یا سه دلیل اصلی و عمده بخواهیم برشماریم قطعا عدم حضور افراد و اشخاص آن استان در مدیریت های بالا و کلان کشور یکی از آنهاست.
کافی است نگاهی به استانهای کشور که زادگاه یا محل سکونت مدیران کلان کشور بخصوص در طول 25 سال گذشته بوده اند بیندازید تا بخوبی متوجه این مسئله بشوید... (2546085) (alef-1)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۳:۳۱:۰۱
شوربختانه با تبریز هم قیاس کرده است
در این سی چهل سال تبریز از مقام دوم کشوری به مقام چندم هم نزول کرده است برادر
میزان سرمایه گذاری دولتی در تبریز آنقدر افول کرده است که الحمدلله سرمایه گذاری خصوصی مجال عرضه اندام پیدا کرده است
اما در کل
تبریز هم رو به افول است.
به همه این قیاسها، حق خوزستان بیش از این است حتما. (2553014) (alef-1)
 
فرشید
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۰۶:۳۹
پس باید نتیجه بگیریم که استان سمنان در 10 سال گذشته و 6سال آینده باید تبدیل بشه به لندن چون هم آقای احمدی نژاد و هم آقای روحانی اهل اون استان هستند!!!!!!!!!!!!! آقایان منطقی صحبت کنید (2546308) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۲۴:۰۶
من غیر خوزستانی هستم اما در حال حاضر در منطقه ماهشهر کار می کنم. به جرات می گویم حتی یک ریال از درآمد پتروشیمی های منطقه ماهشهر در منطقه خوزستان هزینه نمی شود. سود این شرکتها بیش از 5 میلیارد دلار است اما شرکتها حتی حاضر نیستند برای ایجاد شغل در منطقه سرمایه گذاری کنند. همه درآمدها به تهران سرازیر است. حتی خرید قند و شکر هم از تهران انجام می دهند. سهم مردم ماهشهر و خوزستان از صنایع نفت فقط آلودگی هوا و سواحل خلیج فارس است که محل ریختن پسابهای آلوده است. این مردم حتی جرات نمی کنند از آبزیان منطقه خوزستان به علت آلودگی های خطرناک استفاده کنند. (2546337) (alef-1)
 
رضایی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۲۴:۱۲
این حرف شما شامل حال همه میشود
ساکن مس سرچشمه رفسنجان هستم....
همه ی درامد این شرکت عظیم در جیب تهرانی ها....
الودگی شدید وحشتناک منطقه به شکل مه گرفتگی غلیظ تقریبا هر روز ...
ازبین رفتن کشاورزی ودامپروری مناطق این منطقه...
ودریغ از کمی بودجه اموزشی یا عمرانی صرف خود این منطقه شود... (2546732) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۴۱:۲۰
حالا فکر می کنید ما استانهای شمال شرقی!! خیلی توسعه یافته ایم؟ به شمال و جنوب نیست، به خودی و غیر خودی است. تا زمانی که مردم به چند دسته خودی، غیرخودی، نخودی ، بیخودی و ... تقسیم شوند نتیجه همین است (2546789) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۷:۱۰:۳۷
دلیل اصلی مدیریت ضعیف این استان هاست
وگرنه به عنوان مثال به اصفهان در دوره احمدي نژاد تقریباً هیچ اعتبار کشوری تعلق نگرفت. نمونه اش پروژه ورزشگاه بزرگ اصفهان بود و نیز متروی اصفهان که علیرغم پروژه ملی بودن ریالی از طرف دولت به آن اختصاص داده نشد (2546864) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۱۲:۲۳
در دولت قبل وزیر نیرو ودومعاونش خوزستانی بودند چه گلی بسر خوزستان زدند؟ (2548337) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۲۱:۵۷
اصفهان و تبریز مدیر میانی در دولت همیشه داشته اند که کارشان را راه انداخته ولی بقیه نقاط نداشته اند. دوستان در اطرف دریاچه ارومیه فقط 70 سد تاسیس کرده اند چون همه چی هماهنگ بوده هم پول داشته اند هم پارتی کار را به خشکاندن دریاچه رساندند و میخواستند برای خشکاندن دریاچه هم طلبکار بشوند که ملت متوجه جریان شد. (2546079) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۲۳:۲۰
خوزستانی چون خودشون زیراب خودشون رو میزنن پیشرفت نمی کنند . (2546084) (alef-1)
 
رضا عابدی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۳۷:۰۴
این مدیری که گفته خوزستان در حد من نیست رو باید انداخت بیرون ، اقای ه . ص قبلا هم این حرف رو زده بود متاسفانه اقای استاندار خوزستان از این فرد حمایت می کنه . (2546111) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۴۳:۱۲
حالا چرا با اصفهان مقایسه کردید؟اصفهان هرچی داره از سخت کوشی و تدبیر و مقتصد بودن مردمش و مدیرانش هست که در طول تاریخ شهره آفاق بوده اند.والا از لحاظ منابع آبی که پایه رشد و پیشرفت هست به اندازه یک دهم استانهی شمالی و خوزستان آب ندارد.البته مردم شریف و مقاوم خوزستان با آن همت بلندشان باید مطالبات خودرا از نمایندگان داشته و به آنها اهرم فشارشوند. (2546125) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۰۸:۳۳
ذوب آهن اصفهان از نظر کارشناسان باید در کنار دریا و منطقه ای پر آب ساخته می شد، آیا جز لابی سیاست مداران دلیلی برای ساخت آن در اصفهان وجود دارد. مردم خوزستان شاخ بزی را گرفته اند تا در تهران و اصفهان دیگران شیر آن را بدوشند. (2546311) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۰۷:۵۱:۱۹
برادر من ذوب اهن و فولاد قبل از انقلاب تاسیس شده است (2548092) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۱:۱۹:۱۶
آیا میدانید ذوب آهن در چه تاریخی احداث شد؟ آیا آن زمان هم لابی داشتند؟ آیا آن زمان هم کمبود آب بود؟ (2554216) (alef-1)
 
بهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۰۱:۲۹:۱۸
ذوب آهن اصفهان در دوره پهلوی ساخته شده و توسط روسها اداره میشده. بعد از انقلاب هم فعالیتش ادامه پیدا کرده (4453159) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۵:۱۵:۵۶
یک ویژگی مهم اصقهانی ان است که نسبت به محیط خود بی تفاوت نیستند و همیشه اعتراض می کنند (2546554) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۳۶:۲۱
آقای حمید
عجب...فقط شماها مردم سختکوشی هستید؟...
ردیف بودجه های متنوعی که میگیرید ...لابی قدرتمند مدیران زیادی که در رده وزارت خونه از این استان در دولت ها بوده اند...باعث پیشرفت شهر اصفهان شده...
یه سوال؟
بودجه مترو که برای هر شهر داده میشه با اون هزینه های کلان...از سخت کوشی خودتون به دست میاد؟یا از بودجه ملی همه ی ایران رمین؟ (2546775) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۱:۱۰
در مورد لیاقت و شایستگی خوزستان برای توسعه هیچ شکی نیست. همه ملت باید مانند زمان جنگ تلاش کنند تا کل کشور یک توسعه پایدار داشته باشد. همنطور که کل ملت برا خوزستان خون ها دادند. اما در مورد توسعه یافتگی اصفهان حرف بسیار گزاف و بیهوده ای است. در همه شاخص ها و آمار ها اصفهان میانگین کشوری است. در کدام آمار و شاخص توسعه یافتگی اصفهان بهترین کشوری بوده است. اصفهان هرچه دارد از قدرت مدیریت خود دارد. ظلمی که به اصفهان در زمان آقای احمدی نژاد شد به هیچ جای ایران نشد کمترین بودجه ها به اصفهان تخصیص داده میشد. (2546141) (alef-1)
 
اهوازی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۳:۴۵
در خوزستان به دلیل اجحافی که در حق آن شده است یک نوع حس طلب کاری از دولت وجود دارد. (2546147) (alef-1)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۴:۵۵
از جمله مشکلات اصلی خوزستان
عدم توجه مسولان دولتی
تبعیض ،نگاه و معیارهای دوگانه مدیران سطح اول کشور به استانهای مختلف
مسولان نالایق استانی
عدم توجه به تعهدات دولت
نگاه تجاری محض به منابع خوزستان و عدم تخصیص بخشی از منابع به توسعه استان
عملکرد ضعیف نمایندگان استان
قومیت گرایی شدید مسولان استانی (2546151) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۲:۱۰:۵۴
مردم خوزستان به علت بی برنامگی نمایندگانشان در مجلس پیشرفت نکرده اند امیدوارم این هموطنان سخت کوش به حقشان برای پیشرفت و آبادانی دست پیدا کنند (2546185) (alef-1)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۲:۲۳:۵۸
چرا استان كرمانشاه درجا ميزند؟ با وجود 300كيلومتر مرز مشترك با عراق و برخورداري از چهار الي پنج پايانه مهم صادراتي ( شوشمي.شيخ صالح.پرويز خان.خسروي و سومار- ترانزيت نفتي و...)با(اقليم شمال عراق و عراق مركزي) مبدل به يك روستاي بزرگ شده است. محل دست فروشان ودلالان و واسطه ها
و...!؟
درد فقط خوزستان نيست ؟! استان زرخيز و باستاني گزارس نشين كرمانشاه
را كه مهد تاريخ ايران بزرگ(كتيبه بيستون - تاق بستان و...) ميباشد را در بوته
فراموشي سپرده اند.
مشكل كجاست ؟ ! سايت الف لطفا منشر كنيد.متشكرم (2546221) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۲:۳۱:۵۶
چرا تهران را با بقیه کشور مقایسه نمیکنید.راست گفتند که تهران یه طرف و بقیه کشور هم یه طرف (2546240) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۲:۵۵:۳۳
ای بابا همچین میگند اصفهان پیشرفت کرده که جیگر ما اصفهانی ها میسوزه ! به خدا سهم ما اصفهانی ها از این توسعه فقط الودگی هوا و خشکی زاینده رود است و الا اکثر شاغلین صنایعی مثل ذوب اهن و فولاد غیر اصفهانی و خصوصا خوزستانی است ! آش نخورده و دهن سوخته! (2546292) (alef-1)
 
آبادان
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۰۴:۴۳
واقعا عجیب است در باره خوزستان اظهار نطر کردن در خصوص عدم پیشرفتش بشدت دلم به درد می آید .نویسنده .مسیولین را در این دوره سیاست زده دانسته .پس در دوره های گذشته چی اگر اینگونه نبوده چرا در ان زمان پیشرفت نکرد؟امان .و امان از مسیولین نا کار آمد .دوستی در بالا توضیح داد که بخاطر اینه که خوزستانی در دولت نیست .عرض میکنم زمانی آقای مقتدایی استاندار خوزستان شد ما خوشحال شدیم که آبادان رشد میکند ولی حسرت بدل ماندیم .و نمایندگان نا کارآمد خوزستان که فقط سایه در مجلس دارن امان استان را گرفته انددر آخر گمان میکنم همه باید به فکر خوزستان باشند چرا که شهر های مملو از صنعت و گاز و در فقر محیطی میسوزند و کسی یاری گر نیست .آری خوزستان به همه استانها ی کشور یاری رسانده و پیشرفت و توسعه خود را مرهون نفت و گاز این استان هستن و تنها گداشتن آن منصفانه نیست (2546304) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۱۵:۱۰
به نام خداوند متعال از انجایکه تمام درامد کشور از خوزستان و نفت می باشد کاشکی لااقل اقای روحانی حداقل وزیر نفت را از این استان انتخاب می کرد و از درامد این نفت حداقلی برای توسعه مناطق نفت خیز استفاده میکرد ولی حیف که هرگز این ارزو برای پا برهنگان خوزستان هرگز اتفاق نخواهد افتاد بطوریکه در مسیر عبور این لوله نفت چه شبهای که بسیاری فرزندان این مرز و بوم خصوصا ابادان و خرمشهر و مسجدسلیمان اغاجاری امیدیه از فرط گرسنگی می خوابند ودر انطرف این مرز فرزندان کشورهای عربی از همین نعمت الهی سر شار از شادی و دلشاد از وفور نعمت می باشند (2546318) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۲۵:۲۲
شیراز را که غیر شیرازی ها (البته به صورت دستوری) گرفته اند. کافی است سری به ادارات بزنید تا راحت ببینید این گروه که از خارج از شهر "برای کنترل مردم" تزریق شده اند چگونه فکر خودشان و اقوامشان هستند و بی خیال شهر هستند.
همه ما شیرازی ها در حال کوچ کردن از این شهر هستیم چرا که با قوم گرایی افراد جدید شغلی برای ما نیست... (2546340) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۴۵:۵۰
فقط و فقط مشكل فرهنگيه
اگه يه بار تو جمع مردم( از هر قشري فرقي نميكه) هر دو تا شهر بريد متوجه ميشد اكثريت مردم خوزستان ذاتا ساده زيستند و به وضع موجود قانع (2546387) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۵۷:۴۸
پول نفت و گاز خوزستان و بوشهر، صرف توسعه ی تهران و اصفهان و مشهد و تبریز میشه... (2546410) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۴۷:۱۵
مشهد؟؟؟ از کی تابحال مشهد توسعه یافته شده؟ یک میلیون حاشیه نشین داریم اینجا! یک اتوبان درون شهری نداریم. آلودگی هوا ماشاء ا... ترافیک واویلا! از همه جای کشور میان اینجا درآمدش واسه 10-15 درصد مشهدیهاست، آلودگی هوا و محیط زیست و ترافیک و دود و مشکلات فرهنگی مال همه ساکنان شهر. (2546803) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۵۹:۵۴
با سلام

نویسنده محترم انگار هنوز خبر ندارند که شهرداری زیر نظر شورای شهر اداره میشود و شورای شهر میتواند بر کار شهردار نظارت و حتی عزل و نصب کند. امروزه در تمامی شهرهای ایران ریشه مشکلات شهری را باید در خودشان پیدا کرد. شورای شهر ما همان کسی است که ما به او رای داده ایم و یا نداده ایم. از ماست که بر ماست. اگر چه با نویسنده تا حدودی موافقم ولی فرافکنی مشکلی از مشکلات هیچ فرد، محله، شهر، استان، کشور، قوم، قبیله و .... حل نخواهد کرد.
با تشکر (2546417) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۴:۰۲:۱۹
من نمی فهمم چرا وقتی حرف مطالبه وطلبکاری میشه همه شهرها طلبکاراصفهان می شونددرحالیکه اصفهان درردیف بودجه استان 29 است وازلحاظ پرداخت مالیات محوراست وهربلایی بخواهنددردارایی سرمردم بیاورندازاصفهان شروع می کنند چرابجای مطالبه ازاصفهان سراغ تهران نمی رویدکه همه امکانات رادرخودجای داده و هر کارجدیدی بخواهد شروع شودابتداازتهران شروغ می کنندوبهایی به دیگرشهرهانمی دهند (2546422) (alef-1)
 
ali
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۷:۳۱:۲۴
من به این نتیجه رسیدم که ایران فقط تهران است و بس. (2546910) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۴:۰۶:۲۹
عدم توسعه يك فرايندي است كه حداقل در بيست سال شكل گرفته و نبايد ان را به دولت فعلي نسبت داد
فروكاستن مساله مهمي كه موضوع اين نوشته است، به يك معاون شهرداري، در واقع يا از بي سليقگي نويسنده و يا از بغض شخصي است
چرا يك اسيب عميق را كه در چند دولت بعد از جنگ ريشه دارد ، به دولت روحاني منتسب مي كنيد؟ (2546428) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۵:۳۸:۱۸
بزرگترین عامل عدم تعادل در پیشرفت استانها ، نبود عدالت حقیقی در تخصیص بودجه های عمرانی است.
بزرگترین قانون مولا علی در تقسیم بیت المال، مساوات بود.
اگر بر طبق همین قانون بودجه عمرانی کشور بر جمعیت تقسیم شود و سهم هر شهرستان مطابق با جمعیت آن پرداخت شود ، تبعیض و بی عدالتی و احساس حقارت از جامعه ی ایران رخت بر میبندد و جای آنرا احساس رضایت وسربلندی و آرامش عمومی میگیرد.

نمایندگان محترم بی عدالتی نتیجه ی نبود قوانین کارامد است و بزرگترین وظیفه ی شما تصویب چنین قوانین عادلانه ای است...
امیدوارم در پیشگاه خدا سربلند باشید. (2546617) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۵:۵۴:۵۲
خوب بود یه آماری از مهاجران به اصفهان ارایه می شد تامشخص بشه که چه تعداد از فضای کار و ادارات را مهاجران استانهای خوزستان، لرستان وچهار محال وبختیاری اشغال کرده اند. وچه بخشی از سکنه آن از این استانها هستند اکثر اصفهانی ها به مشاغل آزاد وتولیدی مشغولند وخود کارافرینید ذوب آهنی که تولید آن ملی وکشوری است قبل از انقلاب ایجاد شده وکارکنان آن هم به جرات میشه گفت از تمام استانهاهستن باید بجای فرافکنی
مشکلات را ریشه یابی کرد وحل کرد (2546660) (alef-1)
 
ali
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۵:۵۸:۵۲
چرا خوزستان عقب ماند و اصفهان پیشرفت کرد؟
به عنوان یک خوزستانی فقط یک دلیل اصلی به ذهنم میرسد: قومیت گرایی غیرعقلانی مردم.
افرادی به نمایندگی از این مردم در سیستم اداری کشور حضور دارند که هرچهار سال یکبار این استان را میبینند ولی هربار که احتیاج به رای مجدد دارند با قومیت گرایی طایفه خود رای لازم را بدست می آوررند. من این افراد را سرزنش نمیکنم بلکه مردم استانم را سرزنش میکنم.
تا الان فکر کرده اید که چرا فساد سه هزار میلیاردی در این استان اتفاق افتاد؟ یا اینکه چرا این همه فوتبالیست به صورت غیر قانونی از خدمت سربازی معاف شده اند؟ به عنوان کسی که این بی عدالتی ها را از نزدیک حس کرده باز هم میگویم گه گرایش های قومیتی اقوام مختلف در این استان عامل اول است.
تفکر قومیتی مانع بسط تفکر منطقی در این استان شده است. ای مسولان مملکتی به داد ما برسید. (2546669) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۰۵:۳۷
شهرداری اصفهان واقعا برای زیبا سازی شهر پول بی حساب خرج میکنه
حتی من شنیدم که برای قراردادهای بالا که نیاز به موافقت شورای شهر داره از روش چند قرارداد استفاده میکنه تا سریع به نتیجه برسه (2546687) (alef-1)
 
دانشگاهی
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۲۰:۲۴
زمان جنگ را در خوزستان گذراندم.
خون گرمی و صمیمیت و زودجوشی و خوش قلبی از ویژگی های مردم این استان است.
مشکل این استان حضور قومیت ها نیست که البته این یک مزیت است و این موضوع در جنگ اثبات شد.
مشکل این استان انحصار طلبی و تنگ نظری گردانندگان آن است.
انحصار طلبی و قدرت بالای دافعه در دانشگاه های این استان به شدت دیده میشد و میشود.شاهد این ادعا مقایسه موقعیت علمی دانشگاه چمران این استان با گذسته خود و تعداد زیاد استادان اخراجی و بازنشسته و مهاجر از این دانشگاه است.
جای تعجب است که اکثر نخیگان خوزستانی در تهران و بیرون از خوزستان زندگی میکنند. (2546717) (alef-1)
 
ستاره
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۲۰:۴۷:۳۸
با حرف شما کاملا موافقم من در گروه کامپیوتر دانشگاه چمران اهواز درس می خونم تمام استاد های باسواد رشته ی ما از دانشگاه رفتن فقط 2 تا مونده که قراره اون ها هم برن (2551848) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۶:۳۹:۵۹
دردزیاد است طبیب کم است واسلام (2546783) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۷:۰۸:۰۳
تعجب می کنم چطور به تبریز می گویند توسعه یافته. این شهر زمانی مرکز تجارت ایران بود. بعد از انقلاب به همان صورت مانده و در جا زده. ماشین سازی، تراکتورسازی پتروشیمی و... همه مال قبل از انقلاب است (2546853) (alef-1)
 
مهدي صارمي
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۸:۱۱:۴۷
متاسفانه أين فقط مشكل خوزستان نيست بلكه مشكل كرمانشاه نيز ميباشد وهميشه به أين أستان كم لطفي شده وميشود وعدالت تقسيم امكانات وبودجه براي أين استان انجام نميشود (2547009) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۵:۲۵
انکه دائم هوس سوختن ما می کرد !
کاش می آمد و از دور تماشا می کرد!
چندروز بیا اصفهان هوای آلوده تنفس کن
تا بفهمی "برخوردار" یعنی چه ! (2548268) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۴۰:۲۷
انتصاب مدیران نالایق و عدم آگاهی مردم جهت انتخاب نمایندگانی که به مجلس شورای اسلامی و شورای شهر ورود میکنند . (2548578) (alef-1)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۷:۲۰:۲۹
سلام احتمالا نویسنده مقاله این نوشتار را حدود ده سال پیش نوشته زمانی که اصفهان در اوج توسعه بود اما متاسفانه بابی نوجهی مسذولین این استان به یکی از عقب ماننده ترین استانها تبدیل شد صدا وسیما هر گاه که بخواهد چهره اصفهان را به نمایش بگذارد پل خواجو وسی وسه پل وپارکها رانشان می دهد انگار که استان فقط همین است خوب است مردم سایر استانها بدانند که قریب هفده سال است در شهر اصفهان درحال حفر تونل مترو هستند باز هم خداراشکر ورزشگاه غدیر اهواز افتتاح شد اما متاسفانه ورزشگاه نصف جهان هنوز اندرخم مشکلات اداری است خشکی زاینده رود آلودگی هوا نرخ بیکاری تحصیل کردگان و...........اگرجه مشکلات استان خوزستان هم مانند ماست وبرای ما ایرانی ها شیراز وتبریز واهواز وزاهدان و/.....فرقی نارد اما نخواهیم قومیت ها را روبروی هم قرار بدهیم (2549451) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۲۳:۰۰:۲۲
من نمیدانم چرا اصفهان آیینه دق شده است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2550218) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۱۱:۵۶:۱۸
در مورد یزد هم می توان این مشابهت را دید. 10 تا 15 سال پیش یزد و اصفهان بسیار به هم نزدیک بودند ولی الان بسیار متفاوت هستند.
"کمبود مدیر توانا، با جرأت و توانمند در این استان به شدت احساس می‌شود."
این جمله را باید با آب طلا نوشت. یزد هم بالاترین درامد اقتصادی را از کارخانه های صنعتی و معادن نصیب کشور می کند اما کمش برای خود یزد خرج می شود.
متاسفانه شنیده ایم که مدیران یزد برای خودشیرینی و در راستای صرفه جویی بودجه ها را حتی به تهران باز می گردانند !!!!!!!!!!!!!!!! یعنی حتی هنر خرج کردن هم ندارند چه برسد به جذب بودجه بیشتر.
باید به مردم اصفهان و مدیران آن آفرین گفت. (2550912) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۱۳:۵۳:۰۶
ماهم یکی از این مدیرای بی لیاقت داریم (2551145) (alef-1)
 
روح اله
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۱۸:۱۸:۰۰
هی نفت خوزستان نفت خوزستان نکنید.

موقعی که صدام در حال تصاحب نفت خوزستان بود و خوزستانی های عزیز 100هزار تا 100هزار تا به اصفهان و دیگر شهرها مهاجرت می کردند (الان در اصفهان شهرهای شاهین شهر ،فولادشهر، بهارستان همه خوزستانی نشین هستند) بچه های اصفهان بلند شدند رفتند جبهه و خوزستان را پس گرفتند تو شهید شدند. بالاترین رتبه شهید(به نسبت جمعیت استان) در همه استانها از اصفهان است. (2551611) (alef-1)
 
امین
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۲۱:۰۸:۰۵
بابا اصفهان چه توسعه یافتگی دارد ..لابد ذوب اهن 40سال پیش .یا پالایشگاه 35 سال پیشش که 80درصد شاغلینش غیر اصفهانی اند را نشانه توسعه یافتگی و پیشرفت می دونید.زاینده رود را خشکوندید ابش سرازیر شد تو استانهای دیگر .زمان دولت نهم دبی ورودی رودخانه 1/2 شد به لطف رییس جمهور و اهالی شهرکرد حالا دست ور دارنیستید .البته در این شکی نیست که خوزستان ثروتمندترین استان کشوره ولی چرا با غرض با اصفهان مقایسه می کنید ..یه بارم اسم تهران یا تبریز را نمی اورید؟؟؟ (2551877) (alef-1)
 
ﻧﺎ ﺷﻨﺎﺱ
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۲۲:۳۶:۰۷
ﺑﺎ ﺳﻼﻡ
ﻣﻦ ﻧﻤﻲ ﻓﻬﻤﻢ ﭼﺮا ﻧﻆﺮاﺕ ﻣﻦ ﺭا. ﻣﻨﺘﺸﺮ. ﻧﻜﺮﺩاﻳﺪ..
ﻏﻴﺮ اﺯ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﭼﻴﺰﻱ ﻛﻪ ﻧﮕﻔﺘﻪ اﻡ
ﺗﻮﻫﻴﻦ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻛﺴﻲ ﻧﻜﺮﺩﻡ (2552014) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۶:۱۹:۵۵
مشکلات مردم خوزستان1- بومی نبودن مسئوالان شهر2- حیف میل شدن بودجه خوزستان 3 شوری اب - بدی آب هوا- نبودن امکانات تفریحی بیکار بودن جوانان تحصی کرده خوزستانی وبه کار گرفتن افراد غیر بومی خراب بودن را ه هایی بی توجه به منطقه آزاد اروند نداشتن زیر ساخته هایی استان عدم اهمیت به رودخانه خشک شدن حورها طح استان نا امیدی در قشر تحصیل کرده ومردم فقیر با این همه ثروت که در استان موجوده باز بگم خرمشهر هم که کاروان راهیان نور از آن دیدن می کنند هیچ گونه امکانات رفاهی نداره متاسفانه خوزستان انگار جز خاک ایران نیست واقعا محروم است بیکاری در استان خوزستان خصوص آبادان خرمشهر واقعا مردم این دوشهر به صورت اسفواری زندگی می کنند ترقی مال خوزستان ومردم مهربا ن خوزستان است ما از پیشرفت شهر هایی مانند شیراز اصفهان تبریز ومشهد به دلیل پیشرفت این شهر افسوس نمی خوریم ولی دوست داریم به خوزستان که مهترین استان ایران روی پیشرفت راببیند (2553323) (alef-1)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۶:۱۴:۰۲
مدیران +توجه مسولان...
استانهای مرزی کلا با بی مهری مواجه هستند..خوزستان ..کرمانشاه..ایلام..از همه اینا بدتر سیستان وبلوچستان..فیلم مستند ﻣﺎﻫﯽ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺳﮑﻮﺕ ﻣﯽ ﻣﯿﺮﻧﺪ .رو ببینید.. (2558433) (alef-3)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۲۰:۱۴:۲۱
با سلام
دوستان تو اینکه در حق استان خوزستان اجحاف شده شکی نیست ولی یه ضرب المثل هست که میگه مرغ همسایه غازه واقعا درست گفته هرکسی تو استان خودش فکر می کنه استانهای دیگه چه خبره. وقتی صحبت از استان می شه شامل همه شهرهاش می شه نه فقط مرکزش مثلا اگه بیایین استانهای آذربایجان محرومیت را به وضوح می بینین مدرکشم تعداد ترکهای مقیم تهرانه (3198841) (alef-1)
 
ساسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۸:۳۵:۳۲
اولا که اصفهان رو با جایی رو قیاس نکنید که خود اصفهان مبهوت از شکوه و غرور قدیمش به خاک سیاه نشسته ، پس نصف جهانمون کو ؟؟؟ پس فلورانس صفوی مون کو؟؟؟کجاس شاه عباس کبیرمون که ببینه اصفهان مون به چه روزی افتاده ، شهری که چهارصد سال پایتخت دولت صفوی بود این حقش نیست که انقدر در سطح جهانی پایین بیاد . این حق ما نیست که تهران و شهری مثل استانبول انقدر از ما جلو بزنند ، مردم مگه یادتون رفته شاه عباس اصفهان رو جوری ساخت که سیاحان می گفتند نصف جهان اصفهان هست و نصف دیگش فلورانس رم در ایتالیا ، حرفای من همه موثقه خودتون برید سرچ کنید ، ولی بخدا این حق مردم اصفهان نیس ، در ضمن درباره خوستان هم شهر های دزفول ، شوشتر ، بهبهان و چند شهر دیگه همشون فارس هستن و اگر از خوزستان جدا شن خیلی پیشرفت می کنند و شاید از بهترین استان های کشور بشن ، هرچند ۶۰ درصد شهر اهواز و آبادان طبق آمار موثق وزارت کشور فارس هستند ، اما فکر کنم با جدا شدن دزفول از خوزستان وضعش خیلی بهتر بشه (3833611) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.