نظر منتشر شده
۸۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 168341
آیا تحریمها اثری ندارند؟ علت ها و کتمان های داخلی
دکتر یاسر سبحانی فرد، 24 مهر 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۲۵
سابقه تحریمها در حکومت جمهوری اسلامی آنقدر به سابقه حکومت نزدیک است که تو گویی تحریمها همزاد حکومت جمهوری اسلامی است. ناظر بیرونی با رهگیری تحریمهای ریز و درشت غرب چنین درخواهد یافت که جمهوری اسلامی همواره تحریم بوده و هست. نوشتار پیش رو در پی نگاهی گذرا برعلل تحریمهای غرب علیه ایران و بررسی چگونگی برخورد مسئولان در تعامل با مردم در زمینه تحریمها است.

الف ) علل تحریمها
در زمینه علت تحریمها سخنان و نظرات بسیاری وجود دارد. در این زمینه نظرات مختلفی ممکن است وجود داشته باشد که به شرح زیر به نقد کشیده می شوند

۱- چرا غنی سازی علت تحریمها نیست؟
در نگاه اول بیان می شود که علت تحریمهای غرب علیه ایران عدم توقف غنی سازی از سوی ایران است چرا که غرب خود بر این موضوع اصرار دارد. این موضوع به دلایلی نمی تواند درست و یا لااقل کافی باشد . اگر این طور است چرا ایران قبل از غنی سازی و بحث های هسته ای نیز با قوانین تحریمی مانند قانون داماتو مواجه بود. ایران از آغاز انقلاب اسلامی دچار تحریمهای غرب بوده و با کارشکنی های آنها مواجه شده است. به عنوان مثال چرا نیروگاه اتمی بوشهر که مراحل نهایی نزدیک شده بود قبل از هر واکنشی از سوی انقلاب اسلامی در برابر غرب به جای آن که غرب طبق تعهداتش تکمیلش کند، با توقف مواجه شده و بسیاری از قراردادهای حساس ایران در همان روزهای اول لغو شدند؟
از بحث گذشته نگر در زمینه تحریمها بگذریم باید این سوال را داشته باشیم که اگر دلیل تحریمهای غرب غنی سازی است، آیا با توقف غنی سازی تحریمها متوقف خواهند شد؟ غربیان خود در مذاکرات هسته ای بارها پاسخ منفی در این زمینه داده و می دهند. چون روز روشن است که اگر ما غنی سازی را متوقف کنیم آنها بهانه ای دیگر برای تحریمهای آینده خود خواهند یافت بهانه هایی مثل برد موشک ها ، قدرت نظامی ، حقوق بشر ، آزادی مذهب و بیان . اینها همه بهانه هایی بوده اند که در دوره ای از زمان رنگ قدرت به خود گرفته و چون پتکی بر سر حکوکت جمهوری اسلامی قرار گرفته و بر اساس آن ما همواره تحت تحریم بوده و خواهیم بود. از همین روست که کوتاه آمدن در زمینه غنی سازی نه تنها در دراز مدت ( نه کوتاه مدت ) دردی را از ایران دوا نخواهد کرد؛ بلکه آنها را در خواسته های آینده شان جری تر و انگیزه مند تر خواهد نمود و این روند همان مخدوش نمودن بارز استقلالی است که جامعه ایران برای دست یابی به آن انقلاب کرد و گردن نهادن به آن همان روش شاهان وحشت زده قاجار است.

۲- چرا دشمنی با اسرائیل دلیل تحریمها نیست؟
عده دیگر برآنند تا دلیل تحریمها را دشمنی اسرائیل با ایران بدانند. به زعم آنها کاخ سفید و مراکز قدرت غرب در دست یهودیان صهیونیست بوده و فشار آنها موجب تحریمها علیه ایران است. دلیل واضحی برای این ادعا وجود ندارد. باید این سوال را مطرح نمود که آیا این فقط ایران است که با اسرائیل رابطه نداشته و دشمن او محسوب می شود؟ اگر دلیل تحریمهای غرب فشارهای اسرائیل است چرا حکومت ناصر در مصر دچار تحریمها نبود؟ حکومتی که بسیار عملیاتی تر از ما مقابل اسرائیل ایستاد و عملا با او جنگید. آیا می اندیشیم که ایران تنها کشوری است که اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد و روابط دیپلماتیک با او ندارد؟ آیا نگاهی به کشورهای شاه نشین عرب در این زمینه انداخته ایم؟ اگر بر این تفکریم باید تجدید نظر کنیم چرا که بسیارند کشورهایی که اسرائیل را قبول نداشته و حتی غاصب می دانند و نمونه آن حکومت علی عبدالله صالح که اتفاقا ما آن را به حق نوکر آمریکا می دانستیم.
کیست که تظاهرات مردمی ضد اسرائیل در زمان او در یمن را ببیند و سخنان او بر ضد اسرائیل را بشنود و او را مخالف اسرائیل نداند؟ با کمی تحقیق می توان دریافت که کمکهای ارسالی عربستان و ترکیه به مردم فلسطین بسیار بیشتر از کمکهای ایران است اما چرا آنها مورد تحریم غرب قرار نمی گیرند؟ به زعم نگارنده اسرائیل تنها بازیچه ای در دست غرب بوده و به هیچ وجه جریان قدرت در غرب از سوی اسرائیل به سمت غرب نیست.

۳- عدم اطمینان غرب به ایران : دلایل و راهکارها
دلیل دیگری که ممکن است علت تحریمهای غرب شناخته شود ، عدم اطمینان غرب به ایران و حکومت جمهوری اسلامی است. با دقتی گذرا می توان تا حدی این دلیل را مورد تایید قرار داد.غرب به هر دلیل از جمله زیاده خواهی هایی که برایش به عنوان یک سنت درآمده است به حکومت جاری ایران اعتماد ندارد. در هر نقشه ای که برای جهان و خاورمیانه کشیده می شود و غرب قطعا برای خود منافعی تدارک دیده با مخالفت حقیقت گرا ( ولی نه همیشه صرفا مصلحت گرای ) ایران مواجه می شود. نظام ایران با اصل حقیقت گرایی، استقلال طلبی و ظلم ستیزی خود همواره در مقابل زیاده خواهی های غرب ایستاده است . با این حال از این اصل درست جمهوری اسلامی که بگذریم گاهی بی تدبیری ها نیز بر این عدم اعتماد افزوده است.
حکایتی مانند تسخیر سفارت انگلستان در سال گذشته ، برخورد با یک تبعه دولت کانادا در زمان دولت آقای خاتمی و رفتارهای دیگر تصویری سرکش از ایران در ذهن غرب به جای گذاشته و غرور مادیگرا و قدرت طلب غرب را بی مورد تحت چالش قرار داده و بدین ترتیب غرب را نسبت به ایران بدبین کرده که هر رفتار ایران را از خوی سرکشی آن قلمداد می کنند. ای کاش حاکمان و خدمتگزاران ایران دریابند که ایجاد اعتماد در دشمنان بهتر از بهانه دادن بی دلیل و بی فایده به آنان است. خصوصا دشمنانی تا این حد قدرت طلب و منفعت گرا . ما می توانیم با رفتارهای درست دیپلماتیک جلوی بسیاری از این واقعیت ها را بگیریم. با این حال نمی توان این دلیل را نیز دلیل اصلی تحریمها دانست چرا که بعید است با رفتار اعتماد ساز باز هم آنها دست از سر ایران و حکومت جمهوری اسلامی بردارند

۴- وقتی ذات جمهوری اسلامی جاذب تحریمهای غرب است
دلیل دیگری که می توان برای تحریمها علیه ایران متصور شد همان ذات نظام جمهور اسلامی است.ذات حکومت فعلی ایران به گونه است که راهی جز مقابله با آن برای غرب باقی نمی ماند. جمهوری اسلامی در فلسفه و جهان بینی بر گرفته از اسلام خود راهی را جدای از دنیای لیبرالیست ، اومانیست ، مادیگرای ولذتگرای غرب طراحی کرده است. مشکل از آنجا آغاز می شود که یک راهی جدید پیش روی جهانیان باز شده است. غرب همواره کارهای ایران را رصد می کند چرا که نگران است این راه جدا بافته از غرب بتواند عملکرد مناسبی از خود بروز دهد که در این حالت تمامی جهان خواهند گفت پس راه دیگری هم برای سعادت وجود دارد که راه غرب نیست واین واقعیت است که لرزه بر اندام موجودیت و آینده و جهان بینی غرب می اندازد. جهانشمولی و زمان شمولی و حاکمیت پایان تاریخ غرب با پیشرفتها و موفقیتهای جمهوری اسلامی زیر سوال می رود و برای همین، جمهوری اسلامی نباید در این راه پیروز شود. اگر در علم اول شویم راه را برای آن خواهند بست ، اگر در اقتصاد موفق شویم راه را می بندند. در هرچه شتاب بگیریم جلوی آن باید گرفته شود و این دلیل اصلی تحریمهاست. در این حالت تحریمها هنگامی لغو می شوند که جمهوری اسلامی از ادعای خود دست کشیده و یا لااقل با استهلاک تدریجی تغییر ماهیت دهد. همان اتفاقی که برای نظام مائوئیستی چین و یا کمونیسم غرب افتاد. در این نگرش مردم ایران باید قبول کنند راه انتخابی شان مشکل دارد و باید از آن دست بکشند. ایجاد بحران کارآمدی در ذهن ایرانیان در مرحله اول و در ذهن جهانیان در محله دوم، دلیل تحریمهاست.که ای ایرانیان و جهانیان بدانید راه همان راه ماست

ب) در تحریمها با مردم چگونه رفتار کنیم
۱- واقعیات را همانگونه که هست بگوییم
ایراد بزرگی که در هنگام ایجاد تحریمها وجود دارد کتمان واقعیات توسط رسانه ها و مسئولان است. بسیاری از اخبار مربوط به تحریمها به مردم گفته نمی شود تا مردم خود را آماده کنند و با واقعیات راحت تر روبرو شوند. چرا رسانه های ایران اعلام نمی کنند که کشور ما در حال حاضر کمتر از یک میلیون بشکه نفت و آن هم با زحمت می فروشد؟ آیا اگر مردم این واقعیت و واقعیات مشابه را بدانند کمتر غرولند نکرده و با درک فشار همکاری خود را بیشتر نمی کنند. آیا نباید برای مردم شرح داد که تحریمها شدیدتر از زمان جنگ هستند ولی به این دلایل و برای آینده کشور باید ایستادگی کنیم؟ آیا اگر ما واقعیات را به مردم نگوییم آنها از زبان رسانه های غرب و با شدت بیشتر نخواهند شنید؟ آیا اگر دلایل درست ما را مردم بشنوند مجاب نمی شوند که این به نفع نسلهای آینده است؟ آیا مردم اگر بندانند که روزی هم در زمان دکتر مصدق چند سال تحریم شدیم و ایستادگی کریدم تا الان نفع آن را ببریم؟ در همان زمان هم ترسوهایی بودند که در خیابان شعار" نون و پنیر و پونه - ما همه گشنمونه " سر می دادند. باید به مردم توضیح داد فشار کوتاه مدت می تواند به آینده بهتر برای خودمان و نسلهای بعدی تمام شود. فشاری که اگر در زمان فتحعلی شاه و ناصر الدین شاه و غیره انجام می شد الان دیگر ما در فشار نبودیم.

۲- بگوییم تحریمها واقعا اثر دارند
سیاست دیگری که در برخی رسانه ها و برخی مسئولین دیده می شود این است که بگویند تحریمها هیچ اثری ندارد. گر چه اینکار برای روحیه دادن به مردم انجام می شود، ولی آیا بهتر نیست بگوییم تحریمها اثر دارند و خواهند داشت ولی ما باید به این دلایل تحمل کنیم؟ آیا اگر بگوییم اثری ندارند مردم با دو برابر شدن نرخ کالا ها اثر آن را تشخیص نخواهند داد؟ آیا با این روش مسئولان به بی صداقتی و خیالباف بودن متهم نخواهند شد؟


۳- آب گل آلود برای ریاست جمهوری
به نظر می رسد برخی از اربابان سیاست با دور اندیشی ظاهری سیاسی خود می خواهند از نمد تحریمها نیز برای خود کلاهی بسازند. ایشان با کتمان واقعیات تحریم و سطح فشار و گفتن اینکه تحریمها اثر ندارند در پی این هستند که از آب گل آلود تحریم برای خود ماهی ریاست جمهوری بگیرند چون در پی گفتن این جمله و نگفتن واقعیات تقصیرها بر گردن دولت افتاده و لابد بی کفایتی این دولت دلیل نابسامانی هاست و لابد اینها که مخالفان دولت هستند از اول می دانستند اینطور می شود و مردم باید آن ها را انتخاب کنند. درست است که دولت نیز در جهت مخالف، علت همه نارسایی ها و خرابی ها را به گردن تحریم می اندازد، آیا این از بی انصافانه ترین روشها در سیاست نیست؟ تجاهل خود و به جهل کشیدن مردم برای مقاصد سیاسی.
 
حسن
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۸:۵۳:۰۸
چطور باید به حاکمین فهماند که: آقایان بدون صداقت با مردم اداره کشور برای خودتان سخت می شود.
واقعا فکر می کنند اگر به مردم نگویند، مردم خودشان نمی فهمند چه خبر است؟
مردم ایران واقعا مردم صبوری هستند؛ خودشان فهمیده اند دنیا با کشورشان چه می کند. و در دنیا و ایران چه خبر است.

مگر همین امروز درحال تحمل فشارها نیستند؟!
حماقت و صفاهت است اگر فکر کنیم که صبر و تحمل مردم بخاطر حرف های مسئولین بی عرضه اجرایی است.

تحمل کنونی مردم بخاطر درکی است که خودشان از شرایط دارند، و اوضاع را می سنجند. و مدت هاست که درک خود و استدلال های فکری خود را از وقتی حکومت تصمیم گرفت به مردم همه حقایق را نگوید، خود مردم بتنهایی تجزیه و تحلیل می کنند.

تحمل مردم بخاطر احساسی است که نسبت به اسلام و کشورشان دارند، نه توهماتی که به آنها گفته می شود. (987449) (alef-4)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۳۴:۵۸
تحریمها را به چه دلیل برای ایران ایجاد شد بهتر هست به تاریخچه واقعی آن نگاه کنیم قبل از اینکه یکجانبه نگاه کنیم!

اولین تحریم ها زمانی بر ایران اعمال شد که سفارت آمریکا در ایران اشغال شد از آن زمان به بعد آمریکا های ها سلاح های پیشرفته ای که در زمان رژیم گذشته خریداری شده بود مانند آواکس و هواپیماهای جنگی پیشرفته را را به ایران تحویل ندادند

دومین تحریم ها از زمان جنگ ایران و عراق شروع شد که زمانی که عراق که متوجه شد نمی تواند بر ایران پیروز شود خواستار پایان جنگ شد و عربستان نیز اعلام کرد که غرامت ایران را می دهد اما چون ایران اطمینانی نداشت به جنگ تا نابودی صدام ادامه داد که در آن زمان کشورهای غربی به ایران سلاح نمی دادند البته ایران سلاح های اروپای را با واسطه از بازار آزاد تهیه می کرد البته آن زمان اروپائیان فقط بعضی از کالاهای دوگانه که کاربرد نظامی داشت را به ایران نمی دادند مانند قطعات هواپیما و ولی نفت ایران را همه می خریدند و بانکها تحریم نبود

با یک جمعبندی ایران در آن زمان و تا تحریم های مربوط به غنی سازی فقط 10 درصد تحریم بود

اما تحریم های اصلی مربوط به غنی سازی است که فروش نفت و بانکها را فلج کرده است که فشار 70 درصدی بر کشور وارد کرده است

اما چرا بعضی ها اثر تحریم ها را کتمان می کنند و چرا بعضی ها تحریم ها را خیلی شدید تر از مقدار واقعی آن می دانند ؟

1- گروه اولی که اثر تحریم ها را کتمان می کنند چون می دانند مردم مخالف فشار اقتصادی آن هم فقط برای عنی سازی هستند چون مردم مخالف چنین فشاری اقتصادی هستند و خواهان رفع تحریم ها حتی با توقف غنی سازی هستند برای همین گروه اول می خواهند به غنی سازی به هر قیمت ادامه دهند بدون توجه به فشار شدید بر مردم برای همین تحریم ها را فقط به گردن عده ای می اندازند تا مخالفتی به خود غنی سازی بصورت گسترده از سوی مردم صورت نگیرد .

2- گروه دوم که اثر تحریم ها را می خواهند شدیدتر از مقدار واقعی آن جلوه دهند تا از این بین سو استفاده کنند تا بازار ارز را مخصوصا از روی عمد ملتهب کنند و قیمت ارز را مصنوعا بالاتر ببرند همان کاری که دولت انجام داد و ارز از محافل رسمی تزریق نکرد و قیمت ارز را بالا برد و بعد روزی 120 تا 150 میلیون دلار از 5 صرافی تزریق کرد و با قیمت بسیار بالا فروخت !

اما مردم چه می خواهند باید فشارها را فقط برای غنی سازی تحمل کنند ؟
حتی چین و روسیه هم خواهان شفاف شدن فعالیتهای اتمی ایران با آزانس هست ! پس بیشتر تحریم های فعلی مربوط به غنی سازی می شو د و اگر مقامات ایران غنی سازی را تعلیق کنند و یا با 5+1 کنار بیایند 70 درصدی تحریم ها دوباره به 10 درصد کاهش می یابد و قیمت ارزها باید به قیمت سابق برگردد تا فشار بر مردم کاهش یابد و اقتصاد ایران به رونق بی افتد (987782) (alef-4)
 
علیرضا فزونی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۸:۵۷:۳۴
آقا ما مردم یک چیز می خواهیم. اینکه تدبیر و اداره، تاکید می کنم اداره امور دست افراد با سواد و دانشگاهی و دنیا دیده باشد. همین. (987452) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۹:۴۱
خیر
ما مردم قبل از آن میخواهیم اگر از اسلام دم میزنند خودشان هم به آن عمل کنند نه اینکه به نام مقدسات تبعیض در جامعه باشد
نه اینکه وضعیت اسفناک مدیریت را پشت دشمن فرضی مخفی کنیم
نه خط قرمز برای آقا زاده ها
نه.............. (987752) (alef-4)
 
شهروند درجه 2
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۹:۵۰:۳۲
بزرگترین تحریم تحریم داخلی است که اجازه نمی دهند انسان های دلسوز ومتخصص کار را به دست بگیرند این بزرگترین تحریم است یعنی نظام از وجود متخصصین و کارآگاهان محروم است . وگرنه تحریم های خارجی قادر نیست اینهمه موثر باشد که مملکت را فلج کند.لطفا این نظر را هم به رای بگذارید ممنون می شم (988265) (alef-4)
 
بنده ای از بندگان خدا
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۱:۵۸:۱۱
این بهترین نظری بود که تا به حال خوانده ام. آفرین (988360) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۸:۵۹:۴۶
اول اینکه باید واقع گرا باشیم. همان طور که دکتر سبحانی فرد نوشتند، با نگفتن واقعیات به مردم مشکل حل نمی شود.

اما نکته در اینجاست که همه باید خودمان را اصلاح کنیم. حکومت حقیقتا آینه رفتار خود ماست. حل مشکلات حکومت ابتدا از اصلاح مردم توسط خود مردم صورت می گیرد.

حکومت اگر بخواهد خودش را اصلاح کند. باید به مردم آموزش دهد که مردم چگونه خود را اصلاح کنند. مردم خودشان بدست خودشان اصلاح می شوند و در جای جای جکومت قرار می گیرند. نه اینکه همه چیز دستوری و سوری و متوهمانه انجام شود.

هم اکنون خود ماییم که در جای جای این جکومت قرار داریم و بخشی از مفهومی که به عنوان حکومت از آن یاد می کنیم، خود ماییم. مثلا خودمانیم که پارتی بازی می کنیم، ولی انتظار داریم در کشور پارتی بازی نشود. خودمانیم که احساس مسئولیت اجتماعی نداریم، درحالیکه انتظار داریم همه حقوق مارا رعایت کنند. و ... (987453) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۴۷:۰۹
یکجا فرمودید مردم باید درست شوند تا دولت درست شود و بعد فرمودید دولت باید مردم را آموزش دهد (به عبارت دیگر اصلاح کند) تا خودش درست شود! مساله به این صورت نیست . این یک دور باطل است. از یک جامعه شناس بپرسید تا برایتان شرح دهد که تحولات از کجا شروع می شوند. (987560) (alef-4)
 
محمد
France
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۱:۲۴:۲۸
تا مردم اصلاح نشن همینه،مسئول و رئیس از افغانستان نیامده از همین مردم ایرانه (988339) (alef-4)
 
چو ایران نباشد تن من مباد
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۵:۵۶:۴۸
با سلام
من هم با نظر ایشان موافقم وفکر میکنم اگر جامعه ای یشرفت می کند پیشرفت حق مردم آن جامعه است(نه حق دولت آن جامعه) و اگر ملتی عقب می ماند عقب ماندگی حق ملت آن جامعه است(نه حق دولت آن جامعه).
این را قبوات دارم که دولت و ملت هر دو متقابلا بر هم اثر می گدارند وکاری هم ندارم که کدام یک اثر اول یا بیشتری می گدارد.حرف من این است که رییس جمهور وسردار و مملکت نگهدار و رییس و کارمند و اختلاس گر و پول شور و ... هرکشوری از کره مریخ نیامده اند از کنار همین مردم از جنس همین مردم و از فرهنگ همین مردم بلند شده اند.
[...]
متاسفانه ما مردم(اول از همه خودم را می گویم)عادت کرده ایم تقصیر را گردن دیگران بیندازیم.دولت های ما و خود ما همیشه علت عقب ماندگی هایمان را استعمار و ... دانسته ایم تا باز تقصیر را گردن دیگری بیندازیم.نمی گویم دیگران تقصیر ندارند ولی نه تا این حد. (987992) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۲:۲۸:۰۳
نکته‌ی بسیار مهمی بود (988383) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۰۳:۵۵
تحریمها اثر دارند از ابتدا هم اثر داشتند. ولی از ابتدای ریاست جمهوری احمدی نژاد مسایل با هم قاطی شده اند. ابتدای حضور ایشان مساوی بود با بحران بدهیهای معوق ولی دولت به جای حل آن با دادن وامهای بیشتر مشکل را تا 5 برابر تشدید کرد بانکهایی که پول نداشتند موظف به پرداخت وامهای زود بازده شدند نتیجه آنکه مجبور شدند چک پول بدون پشتوانه چاپ کنند و دست مردم بدهند و وقتی مشکل افت ارزش پول ملی به صورت تورم بروز کرد ایشان با این عبارت که مشکل جهانیست خود را گول زد. این روند تا حال ادامه پیدا کرده بانکها پول ندارند و وام میدهند، دولت پول ندارد و یارانه میدهد و طرح عمرانی بر پا میکند همۀ اینها نشانگر سو ء تدبیر است وگرنه تحریمها 10 سال دیگر اثر خود را نشان میداد حتی خوشبینترین دشمنان هم در خواب نمیدیدند به این سرعت زهر تحریم در کام ملت ایران وارد شود. (987458) (alef-4)
 
فدايي ولايت
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۵:۱۴:۲۷
هر چند من منتقد دولتم اما اين بي انصافي است كه همه مشكلات را بدون سندي به دولت نسبت دهيم هر چند دولت هم بدون تقصير نيست
بعد هم استكبار جنايت پيشه پيش از اين نه نفت و نه بانكهاي مارا تحريم كرده بود

هر چند شيطان حقير آمريكا هيچ غلتي نمي تواند بكند.

من به عنوان يكي از ايرانيان هوشمند با اينكه درآمدم كمتر شده و اجناس هم گرونتر شده اما با بر نامه ريزي زندگي تقريبا آرامي دارم و معتقدم بايدبراي مبارزه با استكبار جهاني فقط دولت هزينه ندهد ما مردم هم بايد در هزينه ها شريك باشيم
اينگونه كه شما دوست عزيز فرموديت زهري در كار نيست فقط فقط هزينه ايست كه بايد براي استقلالمان بپردازيم
البته بايد از كارهايي نا درست هر كس كه باشد چه دولت چه مردم انتقاد كنيم و مواظب باشيم كه دشمن بي خرد از حرف زدن ما احساس حوشحالي نكند

حضرت علي (ع) مي فرمايد در انقاد از دشمنت هم منصف باش

خدايا چنان كن سرانجام كار كه تو خوشنود باشي و ما رستگار

درود بر همه ايرانان مسلمان با غيرت (987937) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۰:۴۲:۲۶
وقتی مسئولین از قشر پایین جامعه انتخاب شوند چون خود فقر را چشیده اند وهمیشه آرزوی جیب پر پول داشته اند سیاست روانه کردن پول به جیب مردم را در پیش می گیرند ! (988471) (alef-4)
 
احمد خانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۰۴:۴۱
سلام

این منصفانه ترین نقدی بود که تاکنون شنیدم
مگر نه این است که مردم ولی نعمتان حکومت اند؟
چرا مسئولین با مردم صادق نیستند؟
فقط باید مردم تحمل کنند؟
پس چرا یک سری از مسئولین همیشه باید ریخت وپاش داشته باشن وبا خانواده هایشان مسافرت های آنچنانی داشته باشند وبقیه فقط سختی بکشند وصدایشان در نیاید! (987459) (alef-4)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۰۹:۵۵
قانون داماتو محدود به آمریکا بود. ایران در هیچ زمان این طور زیر تحریم جهانی نبوده است. کما اینکه پیش از خراب شدن روابط، شرکت های بزرگ نفتی اروپایی در ایران سرمایه گذاری می کردند. در مورد صنایع غیرنفتی هم که اصلا مانع خاصی نبود. (987462) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۹:۳۲
مگر نروژ و قطر و ......نفت ندارند. (987649) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۵:۴۱:۱۰
اگر برنامه هسته ای دلیل تحریم ها نیست و آمریکا به خاطر دشمنی با ایران تحریم کرده، چرا این تحریم ها را 20 یا 30 سال پیش، در زمان اوج تنش ها با ایران نکردند؟ چرا زمانی که ایران به نفت کش های کشورهای دیگر، از جمله کویت حمله کرد نفت ایران را تحریم نکردند؟
چرا زمانی که بر خلاف همه قواعد بین الملل دیپلمات های آمریکا را گروگان گرفتیم، آمریکا بانک مرکزی را تحریم نکرد؟
چرا زمانی که با ناو های آمریکا وارد جنگ شدیم همچنان در حال صادرات پسته و فرش به آمریکا بودیم؟
چرا زمانی که بخاطر دادگاه میکونوس همه کشورهای اروپایی رابطه خود را با ایران قطع کردند، همین کشورها از ما نفت می خریدند و ما هم قطعات پژو را ازشان وارد میکردیم؟

حتی اگر برنامه هسته ای دلیل تحریم ها نباشد، بهانه خوبی برای وادار کردن دیگر کشورهای جهان برای کاهش روابط با ما بوده است (987976) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۲۸:۲۷
ای کاش نفت نداشتیم به تمام معنی
تا کمتر با واژه های استعمار و استسمار و مفت خوری و اختلاس و عقده گرایی و افراطی گرایی آشنا میشدیم و ملتی تلاشگر و صرفه جو میشدیم که قدر زمان و کوشش را درک میکردیم و مدیرانی از جنس ابتکار و مدیر داشتیم و این ما بودیم که دیگران را تحریم میکردیم نه دیگران ما را (987478) (alef-4)
 
مصطفی
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۵۰:۱۵
دوست گرامی ما تا پیش از هشتاد سال اخیر نفت نداشتیم . کشور ما تولید کننده محصولات کشاورزی و دامی بود اما همواره اکثر این مشکلات فعلی در کشور وجود داشت. مردمی فقیر و حکام غنی بودند. عدالت وجود نداشت و ...
پس نفت مشکل ما نیست. اتفاقا با وجود نفت فشار حکام برای غارت مردم کاهش یافت و یک قشر متوسط در دوره پهلوی ایجاد شد. با نبود نفت باز دوباره داروغه ها برای دریافت باج و خراج به در خانه های ما خواهند آمد و فرش خانه مان را بر دوش خواهند برد. (987562) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۴:۳۴:۱۱
زمانهای قدیم شاید به این صورت البته در تمام کشورهای دنیا و نه فقط ایران بوده. ولی در قرن 21 کشورهایی که محتاج مردم خودشون و محتاج کشورهای دیگر هستند و رانت نفت ندارند از رجزخوانی برای دنیا دست برداشته اند مثل آلمان ، ژاپن و ... (987878) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۰:۵۷:۴۹
مشکل در ریشه دواندن تفکر ورفتارهای اغراق آمیز چاپلوسانه وتعریف وتمجید دروغین از مسئولین است !! همان که امام ره با آن به سختی بر خورد کرد اما متاسفانه دوباره ریشه دواند !! (988480) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۴۳:۲۵
من سالها هم در ایران و هم در غرب زندگی‌ کرده ام... بر خلاف تصوّر خیلی‌ در ایران ، غربیها به خصوص امریکأیها از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم بسیار ساده تر فکر میکنند ، از زاویه دید آنها تنها دلایل واقعی‌ عدم سازگاری با ایران به ماجرای گروگان گیری سفارت امریکا بر میگردد که متاسفانه بدون هیچ دلیل منطقی‌ در مورد سفارت انگلیس تکرار شد... از زاویه دید آنها یک حکومت مستقر آمده در تضاد با تمام قوانین دیپلماتیک و کنوانسیون‌های بین‌ لمللی که خود امضا کرده و قول داده که به آنها عمل خواهد در، سفارت به هر حال به دفاع کشوری را به آشغال در آورده و ۴۰ نفر از کارکنان و هموطنان آنها را برای ماه‌ها با گروگان گرفته و از هیچ گونه تحقیر آن کشور و پرچمش و منافعش و دوستانش و ارزش‌هایش خودداری نمیکند و حتّی نئه تنها برای این عمل از دید دنیا غیر قابل قبول معذرت خواهی‌ نمیکند حتی این عمل را بعد از ۳۰ سال در مورد یک سفارت غربی دیگر انجام میدهد و یا تمام حساسیت‌های آنها را مانند هولاکاست با یا واقع ۹/۱۱ را در بالاترین سطح به سخره می‌گیرد و در عین حال از آنها انتظار دارد نفتش را بخرد، هیأت دیپلمات ۱۶۰ نفره ش را به پزیرد، در المپیک به میزبنیش از او دعوت رسمی‌ کند، شرکته‌هایش در منابع نفت و گاز سرمای گذاری کند، در منطقه به منافع و دوستانش از گًل نازکتر نگوید ،هواپیماهای مسافری با جنگی به او بفرئوشد و همچنان در برابر آتش زدن پرچمش و آرزوی مرگ برای او و دوستانش سکوت کند...به قول معروف یه سوزن به خودت بزن یک جوالدوز به دیگران (987491) (alef-4)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۱:۳۷:۰۶
از الف ممنون که نظرهای نقاد را هم به چاپ میرساند (987605) (alef-4)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۴۱:۱۷
کاملا درسته!به قول معروف هرکه بادبکارد طوفان درو می کند!پیشنهاد می کنم مصاحبه دکتر زیبا کلام با سایت خبر آنلاین در حدود 2-3 ماه قبل رو بخونید!نظرات جالبی در این موارد ارائه کرده. (987799) (alef-4)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۴:۱۰:۱۹
دمت گرم احساس سبکی میکنم با این متنت واقعا" ممنون (987840) (alef-4)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۴:۳۷:۱۲
حرف حساب ولی کو گوش شنوا. (987887) (alef-4)
 
ال
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۶:۱۳:۵۸
جناب آقاي يه سوزن به خودت بزن يه جوالدوز به مردم مي توني بگي ايران هواپيماي مسافربري كدوم كشورو تو دنيا با موشك يه ناو زده يا اينكه به كدوم كشور سلاح شيميايي داده تا بر عليه يك كشور ديگه استفاده كنه يا اينكه تو كدوم كشور بمب اتم انداخته برو تو اگه صدسال ديگه تو غرب زندگي كني نه بصيرت كافي داري و نه شناخت از غربيها كه در موردشون صحبت كني اونا به دنبا آدمهاي به اصطلاح روشنفكري مثل توهستند كه با استفاده ابزاري ازشون نقشه هاي پليدشونو پيش ببرن اونا يك كشور نيستند بلكه يه عده اند كه سران كشورهاي غربي نوكراشونن تا با استفاده از اونا بتونند نقشه هاي شوم و شيطانيشونو پيش ببرن بهت توصيه ميكنم يكم تاريخ بخوني تا فهمت از سياست بيشتر بشه (988013) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۶:۲۷:۴۳
دوست گرامی استدلال شما واقای دکتر تقریبادردودیدگاه ولی هردو به یک نتیجه میرسد که اما واگر وحدس گمان زیاد دارد از زمان انقلاب منافع امریکا وتا حدودی غرب در کشور ما به حداقل رسید ازدو نظر یکی دسترسی اسان به منابع خدادادی ودیگری حضور در ایران وبه اصطلاح دیبلماتیک موقعیت سوق الجیشی ..این هردوبرای تحریم کافی است کشوری مانند ایران که ازنظر منابع نفت وگاز وکانی های دیگر دارای مقام یکرقمی دردنیاست ازدست دادنش کم فاجعه ای برای غرب نیست وحالا نیروی جوان کاری بالقوه برای تولید وبالفعل برای مصرف هم میتوان به ان اضافه کرد واما اصل علت همان موقعیت حساس جغرافیایی ایران است که تازمانی که حاکمیت کمونیست در شمال بود ترس امریکا این بود که ایران به دامن شوروی سابق خواهد افتاد با شروع تحولات در شوروی سابق ترس امریکا وغرب نسبت به ایران کمتر شد لکن اکنون ان جبهه ویا قطب در برابر قدرت امریکا وغرب تشکیل شده روسیه وچین که ایران وعراق وسوریه را در کنار خود دارند جنگی درمنطقه شروع شده ماهم یکی از عوامل دوقطب روسیه وچین شدیم افغانستان وباکستان هم تا حدودی در همین طرف جای دارند وتعدادی از کشورهای اسیای میانه وترکیه عوامل غرب وامریکا شده اند جنگ خیلی وقت است شروع شده این جنگ که طرف های ان بیان شد قبلا هم در دهه 50 و60 وحتی 70 میلادی بین قطب های برزگ امریکا واروبا از یک طرف وچین وشوروی سابق با بعضی کشورهای شرق اسیا در طرف دیگر تداوم داشت نتیجه اش جنگ های کره ..ویتنام ..ظهور اشغال های خمر در کامبوج بوده که بعد سالها هنوز اثار ان تجاوزات درمنطقه باقی است اشکال اساسی این قطبی که ما قرار گرفته ایم اینستکه قدرت های طرف ما خود اهل دخالت مستقیم نیستند واین را ثابت کرده اند مثل کره وویتنام ولی طرف مقابل خودش مستقیم شرکت دارد البته تازگی انها هم شیوه چین وروسیه را گرفته اند لیبی وتا حدودی یمن که عملا با غرب هستند حالا با این معضلات که انصافا ایران تاکنون خوب عمل کرده یعنی جنگ را در جای دیگر وبا نیروی دیگر انجام داده وکشور را حفظ کرده ولی دروغگویی وفساد واختلاس اعتماد مردم را سلب میکند ومتاسفانه داریم به سمت جنگ مستقیم بیش میرویم وبا این مدیریت اقتصادی وسلب اعتماد مردم ما وضعیت مطلوبی نخواهیم داشت سیاسیون ما باید عنان کار را دردست داشته باشند که از اختیار خارج نشود .. (988034) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۷:۲۴:۴۰
نظر شما خیلی عالی بود. متاسفانه ما در ایران، همه چیز را فقط از دیدگاه خودمان میبینیم و می خواهیم دیگران را هم مجبور کنیم که از دیدگاه ما به قضیه نگاه کنند. چطور است که ما حاضر به قبول کردن هیچ نظری و دیدگاه دیگران نیستیم ولی چنین توقعی را داریم. ؟؟؟؟ متاسفانه همین دیدگاه ما باعث شده که فکر کنیم که مرکز جهان هستی هستیم و تمام کشور ها با ما دشمن هستند و با ما سر لج دارند. فکر میکنیم که تمامی اخبار دنیا به معطوف شده و همه منتظرند که ببیند ما چکار میکنیم. در صورتیکه از دیدگاه انها ، ایران کشوریست که خود را منزوی کرده و همیشه برعکس دیگران حرکت میکند. چیزی که من می خواهم بگم ، به معنی درست و غلط بودن نیست، تفاوت دیدگاه است. اگر یکی از مریخ بیاد و بخواهد رفتار سیاسی کشور ما را به چیزی تشبیه کند، قطعا می گوید: در یک رودخانه ، همه کشور ها در جهت آب شنا می کردند، بعضی ها کند و بعضی ها سریغ، اما در این بین کشوری بود به نام ابران که خلاف جهت رودخانه شنا میکرد و همیشه در جا میزد و فاصله اش را با دیگران بیشتر میکرد. جالبش این بود که این شنا گر ، دیگر شناگر ها را نادان می دانست :"

ممنون که چاپ میکنید. (988121) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۴۷:۴۳
پاسخ به این سوال که چرا تحریم هستیم در حال حاضر مشکلی از سیل مشکلات را برطرف نمیکند.
سوالی که باید پرسیده شود این است که "اگر کشوری به خاطر مواضع خود چه صحیح و چه غلط باید متقبل هزینه های زیادی شود, ایا راهکارهای مناسبی برای کاهش تاثیر فشارها اتخاذ کرده است؟ ویا مدیریت حاکم بر کشور مدیریتی درخوره این شرایط دشوار هست؟" (987495) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۵۶:۲۱
درست است که در تحریم‌ هستیم اما این چیز جدیدی نیست. باید از تجریه‌ها استفاده کرد و آنها را به کار بست. (987509) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۲۶:۲۸
به چه كاري ؟وقتي توليد ما وابسته به خارجه و نميتونيم پولهامون رو تو خارج منتقل كنيم و به بهانه صنعتي شدن كشاورزي مون رو هم نابود كرديم و ....چطوري ميشه تحريم رو به فرصت تبديل كرد ؟ با شعار دادن الكي كه اوضاع خوب نميشه (987658) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۲۱:۴۹
یک نکته جدید وجود داره و اون هم کلفت تر شدن گردن بعضیاست (987756) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۶:۵۱:۰۲
کسانی که می گویند این چیز جدیدی نیست ظاهرا در این کشور زندگی نمی کنند و یا به عمرشان یک کیلو سبزی نخریده اند
مرد حسابی نسبت به یک ماه قبل هم جدید است چه برسد به 33 سال پیش
آنقدر که از دست این جور افراد حرص می خوریم که نصفش را از تحریم و فشار اقتصادی نمی خوریم
شما که مرد میدانی امر بفرمائید ما چه بکنیم که از تجریه ها استفاده کنیم
و تجربه چه کسانی؟
آقای احمدی نژاد؟
آقای بهمنی؟
آقای حسینی؟
آقای خاوری؟
یا ....؟ (988070) (alef-4)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۳:۵۳:۳۹
حرف شما فقط یک شعار است اگر قبول ندارید راهکار نشان بدهید فقط حرف نزنید خسته شدیم از بس شعار شنیدیم.عمل کنید. (988434) (alef-4)
 
1388
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۱:۰۴
اگر بگوییم تاثیر ندارد که خیلی اشتباه است نهایت 20 درصد تاثیر داره ولی عدم مدیریت 90 درصد تاثیر گذاره بهتره دولت بعدی در اولین اقدام سازمان برنامه وبودجه رو راه اندازی کرده و کشور رو تو 3 تا برنامه به حالت قبلی برگردونه متاسفانه این دولت توانای انجام این کارها رو نداره یا نمیخواد (987514) (alef-4)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۰۰:۳۱
تا الان 110 درصد نشنيده بودم (987715) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۶:۴۷:۱۳
اینی که شما فرمودید جمعش می شود 110 درصد!!! (988058) (alef-4)
 
ali
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۳:۱۲:۱۶
20+90=110 (988417) (alef-4)
 
احمد
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۵:۲۷
بی کاری گرانی ومشکلات دیگر هم اثر تحریم هااست وهم بی کفایتی بسیاری از مسئولان وجنگ انها برای قدرت واینکه قدرت برای انها بسیار مهمتر از دست وپازدن مردم در بدبختی وبیچاره گی است وعده ای نیز به جای کمک فقط در پی ثابت کردن حرف خود هستند. (987521) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۶:۰۳
بشر از دیر باز منابع محدود خود را جیره بندی می کرده آیا اگر ما دلار دولتی را به طور مساوی بین همه متقاضیان جیره بندی می کردیم دلار آزاد در یک بازار شفاف و رقابتی بیش از مقدار کنونی بود؟ آیا بیش از 1500 تومان بود؟ اما نتیجه تقسیم دلار دولتی در بین یک عده را خودتان دارید می بینید [...] (987522) (alef-4)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۹:۱۸
این عوامل و کنار عواملی دیگر همگی در تحریمها و شدت و ضعف و نوعشان موثرند. اینکه یکی یکی عوامل را بیاورید و بگویید این نیست درست نیست. باید می گفتید فقط این یک عما نیست. مثل یکی از اقوام ما می گفتیم سیگار باعث سرطان می شه جواب می داد فلانی سرطان گرفت سیگار هم نمی کشید و بهمانی سیگاری بود و سرطان هم نگرفت.
انصاف بدید قانون داماتو کجا تحریم بانکی کجا ! تاثیر اینها یکیه؟
اگر تحریمها ربطی به انرژی هسته ای و اسراییل و ...نداره پس چرا با غربی ها و آزانس مذاکره می کردند؟
کوتاه نیامدن از غنی سازی دست آخر چه بهره ای برای ما دارد؟ مگر ما زمان جنگ مجبور نشدیم کوتاه بیایم و صلح کنیم بعدش چی شد؟ عراقی ها آمدن تا تهران ؟ (987524) (alef-4)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۱۷:۱۸
لطفا مقاله ای نوشته و به این سوالات پاسخ دهید تا حداقل دلیلی قاطع برای تحمل تحریم ها داشته باشیم :

1- فرض کنیم غرب ایران هسته ای را پذیرفت . آیا بعد از آن ما نیروگاههای هسته ای دیگر می سازیم ؟ با توجه به اینکه نیروگاه بوشهر بعد از 10 سال می تواند 2 درصد برق کشور را تولید کند ایا ساخت نیروگاه برای کشور سود آور است ؟

2- هزینه های تحمیلی تحریمها را دقیقا برآورد کرده و اعلام نمایید بطور مثال عدم سرمایه گذاری بر روی میادین مشترک (مانند عسلویه ) سالانه چه هزینه ای بر مردم وارد می کند؟ ( کشور قطر سالانه از این میادین چه سودهایی می برد )

3- در صورت مقاومت مردم ایران ، پس از چند سال ، غرب ، ایران هسته ای را
می پذیرد .

4- با توجه به اینکه بارها قبل از تحریم ها مسئولان ما گفته اند که غرب بیش تر از این نمی تواند کاری کند ( اما شدیدترین تحریم ها وضع شد ) و یا می گفتند نحریم نفتی ایران ، نفت را به 200 دلار میرساند و جهان تحمل این قیمت را ندارد

اصولا ما چگونه می توانیم به پیش بینی مسئولان اعتماد کنیم ؟ (987537) (alef-4)
 
سیدعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۴۸:۴۹
بنده حقیر هم به عنوان یکی از خوانندگان قدیمی سایت الف (که مدتی است نظراتش منتشر نمیشود), ضمن تائید سخنان این دوست عزیز, خواهش میکنم از یکی از مسئولین دعوت کرده و پاسخی برای پرسشهای مطرح شده توسط این خواننده گرامی بدهید.
با تشکر (987695) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۱:۰۶
گل گفتی! (987736) (alef-4)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۳:۴۴:۰۲
خدمت دوستان باید بگویم تحریم اثر دارد کار را مشکل می کند اما اثر آن واکسینه شدن ماست اگر تحریم نمی شدیم به فکر حل مشکلات هم نمی اقتادیم ما در زمان جنگ نفت 9 دلار به پایین هم داشتیم تحریم بودیم نفت کش هایمان را میزدند اما عبور کردیم بعضی از نظر دهندگان یا سن شان کم است یا فراموش کار شده اند یادتان هست در زمان جنگ تاید ریکا شکر نداشتیم برای مقابله با تهریم باید مثل جنگ اطاق جنگ درست کرد (988431) (alef-4)
 
علي
Sweden
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۱۹:۱۸
نويسنده محترم بهتر است شما هم قبول بفرماييد كه بسياري از بهانه هايي كه ميگوييد باز هم باعث ادامه تحريم هاي ايران ميشود از ابتداي انقلاب اسلامي وجود داشته است ولي هيچ زماني باعث نشده تا قدرت هاي غربي اينگونه همراه و با اين شدت به تحريم ايران بپردازند. متاسفانه عملكرد بد مسئولين در قضيه هسته اي و احيانا اشتباه در ملي كردن چالش هسته اي راه را بر هرگونه راهكار بسته است. به نظر من بهترين راهكار در چنين شرايطي برسركار آمدن رييس جمهوري است كه سابقه و جلوه اي مثبت در بين جهانيان دارد تابلكه بتواند اين اجماع آنان را كمرنگ كند و در شرايط فعلي مناسبترين فرد كسي جز خاتمي نيست. (987539) (alef-4)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۲۳:۱۵
یکم: یکی از دلائل پیشرفت در کشورهای پیشرفته، انجام کلیه امور توسط متخصصین مربوطه است. اقتصاد توسط اقتصاد دانان راهبری می شود و سیاست در دست سیاستمداران است. متاسفانه در ایران همه مردم فکر می کنند می توانند در همه امور و از جمله در امر سیاست خارجی دخالت نمایند. تعدادی دانشجو به خود حق می دهند تا سفارتخانه یک کشور خارجی را تصرف نمایند و کشور را با مشکلات عظیم مواجه نمایند. در حالیکه سیاست خارجی می بایست توسط متخصصین در این رشته و صرفا از طریق وزارت امور خارجه راهبری گردد.

دوم: روابط ایران در صحنه بین المللی هیچگاه اینگونه آشفته نبوده است. ما نمی توانیم ادعا بکنیم که برگزیدگان بشریت بر روی زمین هستیم و تمام کشورهای اروپائی ، آمریکا، کشورهای عربی و همه همسایه های ایران مشکل دارند. چگونه است که 10 سال پیش و قبل از آن ، روابط تجاری با همه دنیا برقرار بود، ولی در حال حاضر همسایه های ما نیز برای ما خط و نشان می کشند؟ آیا ایجاد تنش در صحنه بین المللی و دعوی با همه دنیا مصالح ملی ما را تامین می نماید؟

سوم: چو جنگ آوری با کسی بر ستیز که از وی گریزت بود یا گزیر
ما به جای اینکه به فکر دیگران باشیم و اینکه چه فکری در مورد ما خواهند کرد و یا اینکه چه بلائی می توانیم به سر آنها بیاوریم، باید در این فکر باشیم که چگونه می توانیم کشور را بسازیم و منافع ملی را در همه زمینه ها فراهم نمائیم. مسئولین بدانند که ملت ایران به خاطر دشمنی آنها با دیگر کشورها به آنها نشان افتخار نخواهند داد ولی هر اقدام موثر آنها در جهت تامین منافع ملی در یاد و خاطره مردم خواهد بود. مگر امیرکبیرها ، مصدق ها و دیگران چه کردند که اینگونه برای مردم عزیزند؟

چهارم: اعتماد مردم به مسئولین بزرگترین سرمایه ای است که یک حکومت می تواند داشته باشد. عدم صداقت در گفتار و کردار را مردم می فهمند و در قبال آن واکنش نشان می دهند. دروغ در شریعت ما گناه کبیره است ولی ارتکاب آن از سوی یک مسئول ، به مراتب قبیح تر است.

پنجم: برای موفقیت در هر امری لازم است کلیه آحاد ملت همکاری نمایند. اگر کشور برای همه مردم باشد و تمام مردم کشور را از آن خود بدانند ، هیچ قدرت خارجی جرئت دخالت در امور را پیدا نمی کند. اما لازمه وحدت آن است که کل کشور واقعا به کل جامعه تعلق داشته باشد و عدالت به معنی تقسیم قدرت، ثروت و اطلاعات در میان آحاد جامعه می بایست به معنی واقعی تحقق یابد. تقسیم مردم به خودی و غیر خودی، شهروند درجه یک و شهروند درجه دو و غیره ، عواملی هستند که وحدت عمومی را خدشه دار می کنند.

ایران کشوری است با سرمایه های عظیم نفت و گاز، منابع زیر زمینی، آبراههای بین المللی در شمال و جنوب، نیروی انسانی جوان و فهیم و به طور خلاصه آنچه خوبان همه دارند ، در کشور ما موجود است. شایسته نیست با مدیریت غلط ، اینهمه نعمت خدا دادی را ضایع نمائیم. مردم ایران پس از تحمل جنگ خانمان سوز و دادن شهدای بسیار و با وجود جانبازان عزیزی که به خاطر عظمت کشور و آسایش هموطنان خود ، رنج طولانی مدت جانبازی را تحمل می نمایند، شایسته برخورداری از زندگی بسیار خوب و ایدآل را دارند. هر روز تاخیر در استفاده بهینه از ذخائر گازی در عسلویه ، خسارت های جبران ناپذیری به مردم وارد می کند. کاری بکنیم تا با خدمت واقعی به مردم رضایت پروردگار را فراهم نمائیم. توفیق خدمت برای انسان همیشه میسر نیست. و آخر دعوانا ان الحمد لله (987546) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۰:۱۹:۱۸
انقدر اين نظر و نظر قبلي منطقي و زيبا بود كه به حال مسولين محترم بايد تاسف خورد كه براي چنين مردم فرهيخته اي را در چنين شرايطي قرار داده اند. وممنون از الف براي فراهم سازي زمينه تبادل ارا. (988291) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۱:۰۸:۵۷
بسیار کامل بود. ممنون (988326) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۲۴:۵۸
کشورهایی که سرمایه انسانی بالایی دارند و همچنین حسابی در زمینه اقتصاد و نفوذ استراتژیک خود قوی شدند را نمی توان تحریم کرد.در مورد ایران باید بگم فرصت های زیادی را از دست دادیم.اما الان زمان مناسب برای در افتادن با غرب نبود.روسیه بعد از فروپاشی شوروی جنگ سرد متوقف کرد و دربست غلام غرب شد و هیچ مزاحمتی برای غرب در حضور در خاورمیانه و افغانستان و حتی دخالت در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق ایجاد نکرد و از چند سال پیش که موقیعتش کاملا تثبیت شد ارام ارام شروع کرد به پیشروی به سمت اتحادیه اروپا و امریکا.از نفوذ بیشتر در اسیای میانه و قفقاز جنوبی و گرفتن بخشی از گرجستان بگیر تا بدست اوردن نفوذش در اوکراین و الحاق بلاروس به خودش(الحاقی که هنوز جنبه رسمی نگرفته).این در مورد چین هم صدق می کند.ما باید اول قدرت اقتصادی خودمون احیا می کردیم.رشد سیاسی و اجتماعی می کردیم.نفوذ اقتصادی مون در خاورمیانه و اسیای میانه بیشتر می شد.با کشورهایی مثل تاجیکستان ترکمنستان ارمنستان و...لغو روادید امضا می کردیم و مثل اتحادیه اروپا شهروندان تمام این کشورهای می توانستند در کشورهای همدیگر زندگی و کار کنند و پیمانهای نظامی و اتحاد نظامی می بستیم و .... بعد به عنوان الترناتیوی قدرتمند در دنیا مطرح می شدیم و نفوذ بیشتر.نه اینکه مانند کشورهایی مثل کره شمالی یا کوبا و به صورت منفعلانه در برابر غرب عمل کنیم. (987547) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۳۵:۲۹
به نظر بنده بازکردن فضای سیاسی، توسعه فرهنگ گفتگو سازنده بین سیاستمداران داخلی به جای تخریب همدیگر، دعوت از تمامی احزاب گروه ها و تشکل ها در چهار چوب قانون اساسی در فضای انتخابات بدور از مرزبندی خودی و غیر خودی، تعامل با مردم و دیپلماسی و گفتکو سازنده با خارج، پرداختن به مشکلات مردم بجای پرداختن به کشورهای خارجی غیر تاثیر گذار در عرصه بین الملل، مبارزه با رانت خواری و رشوه بطور جدی در کشور با هر نهاد و هر شخص در داخل می تواند ما را از این وضعیت فعلی بیرون بکشد. (987552) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۱:۲۶:۵۴
سه چيز انسان را خوشبخت مي كند 1 صداقت 2 انصاف 3 .گذشت. متاسفانه اين سه شرط در ميان ما ومسولين خيلي كم رنك مي باشد........ (987597) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۲۳:۲۸
مردم به تبع مسئولان اینجوری شدن مگر نه اینکه همین مردم پای همه چیز محکم ایستادند؟ (987762) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۱:۲۸:۲۹
ما اگر 30درصد چوب تحريمها را مي خوريم 70درصد هم جور مسئولين بي كفايت دولت آقاي احمدي نژاد را مي خوريم عدم مديريت ونا آشنا بودن با اداره مملكت توسط اين آقايان .عدم سياست خوب خارجي و...خيلي بيشتر از تحريمها ملت را آزرده است .كالاي كه به خاطر تحريمها افزايش قيمت 20درصدي دارد باكالائي كه هيچ ارتباطي ندارد ولي 50درصد افزايش داشته از بي كفايتي دولت است .آقاي احمدي نژاد راست مي گويد تحريم تبديل به فرصت شده ام نه فرصتي براي ملت فرصتي براي دلالان براي خود دولت كه از اين مسئله حداكثر بهره برداري را بكنند (987599) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۱:۴۴:۳۳
بی تردید هر تحریمی اثر خودش را دارد اما مسئولین ما همیشه خواسته اند در برابر تبلیغات غرب و برای این که مردم روحیه داشته باشند و با اتکا به درآمدهای نفتی بگویند تحریم ها کاملا بی اثر است، حتی وقتی که رسانه های خارجی می گفتند تحریم ها اثری در برنامه اتمی ایران نگذاشته، رسانه های مهربان و خیرخواه داخلی! آن را این گونه ترجمه می کردند که تحریم ها تاثیری در ملت ایران نگذاشته (از قبیل ترجمه های سخنان محمد مرسی).
زمانی قطعنامه کاغذ پاره خوانده شد ولی دیدیم که همچین هم کاغذ پاره نبود! این که استاد نویسنده مطلب می فرمایند با مصالحه هسته ای بهانه ای دیگر پیدا می کنند، هم غلط است و هم درست، درست از آنجا که تحریم ها از قبل و به علت موضع داشتن ایران در برابر غرب و امریکا وضع شده ولی غلط است چون شدت آن و رسیدن به بانک مرکزی و ارز و نفت و ... به علت افزایش سطح مقابله ایران با غرب و بعد ایران هراسی به بهانه تسلیحات هسته ایست.
سیاست این است که ما بتوانیم بهترین بازی خود را در برابر دشمنان، بدخواهان و مخالفان داشته باشیم، اگر بهانه می گیرند که شما حق دارید و ما به شما تاسیسات و سوخت هسته ای می دهیم، ده بار دیگر هم امتحان و آنها را خلع سلاح کنیم، نه این که مرتب بگوییم، آن یک دفعه نکردید ما هر مرغمان یک پا دارد و دیگر اصلا و ابدا تعلیق نمی کنیم، یا همکاری با شما نمی کنیم... یادم هست زمانی که آیت الله هاشمی شاهرودی به ریاست قوه قضائیه منصوب شده بودند، گروهی خارج نشین شبهه کردند که ایشان ایرانی نیست اما آیت الله هاشمی شاهرودی با کمال فروتنی به جای خشم و برخورد یا بی اهمیت شماری که بگویند، آنها دشمنان هستند و روزی که دشمن از من تعریف کند کارم غلط است و ... دادند شناسنامه اشان را در روزنامه چاپ کنند، هم حرفهای بدخواهان خوابید و هم اتفاق بدی رخ نداد.
ما هم هیچ اشکال شرعی ندارد که اگر دشمنان بند به غنی سازی کرده اند، بگوییم شما اول سوخت هسته ای به میزان ده سال را به ما بدهید، بعد شروع به ساخت نیروگاه کنید، به محض ورود سوخت ما غنی سازی را تعلیق می کنیم و به محض ساخت نیروگاه به شما دو سال فرصت ساخت می دهیم، ... فکر می کنید چه اتفاقی می افتد؟ آیا به این شکل ایران به بهترین شکل نشان نداده که هدفش از غنی سازی فقط برق هسته ایست؟؟ این راه کار ما را روا می کند یا روش کنونی؟ (987611) (alef-4)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۲:۳۵:۰۴
در خصوص قسمت پاياني صحبت شما :الان هم موضع ايران همين گفته شماست.در ابتدا طبق قوانين آژانس بايد سوخت موردنياز به ايران تحويل ميشد كه نشد.آقاي احمدي نژاد هم در سخنراني هاي متعددي گفت كه اگر سوخت ندهيد ما خودمان غني سازي ميكنيم.داستان چيز ديگريست كه آمريكا به خاطر حفظ منافع اسرائيل در منطقه از ايران هسته اي ميترسد كه بعيد بنظر ميرسد روزي اين ترس آمريكا بريزد.چون در اين صورت ديگر نميتوانند در منطقه قلدري كنند. (988389) (alef-4)
 
محمد
France
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۰:۲۳:۴۹
عزیز نوشتن و پیشنهاد شما اینجا خیلی راحته،اما تو عرصه سیاست به این راحتی ها هم نیست،مشکل اینه که هم یه پا سیاستمدار هست تو ایران،مثل شما (988457) (alef-4)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۴:۳۱
من به شما الگو معرفی می کنم: نمی گم ژاپن و کره و کشورهای اسکاندیناوی.... میگم عربستان... ترکیه... مالزی... مصر...
ما هم می تونیم با دنیا سر سازش داشته باشیم. حتی خیلی بهتر از عربستان و ترکیه و مالزی و مصر.

با این رویه خصومت محوری به جایی نمیرسیم. (987640) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۴:۳۷
در زمان اقای خاتمی تحریمها از جانب امریکا بود و اتحادیه اروپا به تحریمها اهمیت نمیداد .سرمایه گذاری ۳۰میلیارد دلاری شرکت توتال در عسلویه دلیل خوبی بر این مدعاست .اما در زمان اقای احمدی نژادبا سو مدیریت شعارهای افراطی و مبارزه طلبی در سطح جهانی وسپردن کارها به افراد بی تجربه تمام کشورها در قالب قطعنامه های سازمان ملل پشت سر امریکا قرار گرفتند . (987641) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۲۳:۴۶
قابل توجه جناب آقاي صبحاني
نقل است "شاه عباس صفوی" رجال کشور را به ضیافت شاهانه میهمان کرد، دستور داد تا در سرقلیان­ها بجای تنباکو، ازسرگین اسب استفاده نمایند. میهمان­ها مشغول کشیدن قلیان شدند! و دود و بوی پهنِ اسب فضا را پر کرد، اما رجال - از بیم ناراحتی‌ شاه - پشت سر هم بر نی قلیان پُک عمیق زده و با احساس رضایت دودش را هوا می دادند! گویی در عمرشان، تنباکویی به آن خوبی‌ نکشیده‌اند! شاه رو به آنها کرده و گفت: «سرقلیان­ها با بهترین تنباکو پر شده‌اند، آن را حاکم همدان برایمان فرستاده است» همه از تنباکو و عطر آن تعریف کرده و گفتند: « براستی تنباکویی بهتر از این نمی‌توان یافت» شاه به رئیس نگهبانان دربار - که پک‌های بسیار عمیقی به قلیان می­زد- گفت: « تنباکویش چطور است؟» رئیس نگهبانان گفت: « به سراعلیحضرت قسم، پنجاه سال است که قلیان می‌کشم، اما تنباکویی به این عطر و مزه ندیده­ام! » شاه با تحقیر به آنها نگاهی‌ کرد و گفت: مرده شوی‌تان ببرد که بخاطر حفظ پست و مقام، حاضرید بجای تنباکو، پِهِن اسب بکشید و بَه‌‌‌ بَه‌‌‌‌‌‌ و چَه چَه کنید. امام علی (ع) میفرمایند : چهار چیز نشانه نگون بختی حکومت‌هاست: (( فروگذاشتن اصل‌ها، ِ اهمیت دادن به فرع‌ها، ِ جلو انداختن افراد فرومایه و عقب‌ نگه‌داشتن افراد برتر و شایسته )) (987656) (alef-4)
 
masoud
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۳۳:۴۴
من سوالم اینجاست این اینده ای که میگید چند سال دیگه است؟34 ساله که میگید مردم تحمل کنن درست میشه!! خدایی بدبختی فقط مال مردمه؟ مسئولین و نمایندگان و اعوان و انصارشان هیچ سهمی از اون تحمله ندارن ؟بله ما قبلا تحریم داشتیم ولی سوءتدبیر نداشتیم یا کم داشتیم فاصله طبقاتی اینقدر به ملت دهن کجی نمیکرد. ولی الان چی؟ایا فشار مضاعفی که عملکرد حضرات مسئولین به مردم وارد کرده را هم باید بذاریم کنج دلمون؟مردم بیچاره هم که ملجاءای برای داد خواهی ندارن.پس چاره ای جز تحمل نداریم چه تحریم تاثیر داشته باشه چه نداشته باشه!!!!!!! (987667) (alef-4)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۳۶:۰۰
من با این جمله از مقاله شما مخالفم !
آیا اگر مردم این واقعیت و واقعیات مشابه را بدانند کمتر غرولند نکرده و با درک فشار همکاری خود را بیشتر نمی کنند!!!!!!!!!!

به نظر من مردم تا به اینجای کار هم بیشتر از حد توان خود تحمل از خود نشان داده اند (987672) (alef-4)
 
کاوه
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۲:۴۴:۰۷
باید یاد آور شوم که تحریم های خرد کننده و اثر گذار را فقط ما در این یک سال اخیر شاهد بودیم مثل تحریم های بانکی ،بیمه ایی،صنعت نفت و گاز و....که در طول 33 سال بی سابقه بوده است از این جهت که ما در سال های قبل میتوانستیم به راحتی اقلام مورد نیاز را از بازار دبی و چند کشور دیگر هر چند با هزینه بیشتر تهیه کنیم ولی متاسفانه اینک همان کشور ها هم از ارتباط با ما منع یا محدود شده اند که این امر در دراز مدت میتواند بر همه زمینه ها در کشور اثر مخرب بگذارد که در صورتی که بگوییم این تحریم ها اثر گذار نیست یا اینکه اینها فرصت هستیم به نظر بنده نوعی مغلطه خواهد بود و برای فرار از این وضع راهی نداریم جز اینکه دنیا را مجاب کنیم که این تحریم ها را ملغی کند وگر نه با ادامه این روند همین تحریم ها تشدید هم خواهند شد و خدا میداند آنوقت دلار به چند هزار خواهد رسید و این وضع هر روز بدتر هم خواهد شد متاسفانه عدم صداقت نزد مسولین باعت عدم اعتماد مردم به حاکمیت شده است گاهی اخباری از طرف یک وزیر یا مسئولی گفته
میشود یا تکذیب میشود که گویی اینها در خوابند یا مردم را در خواب میبینند ولی خوب میدانیم در این عصر هیچ خبری را نمیشود مخفی کرد و بهترین سیاست از جانب دولتها بیان واقعیت به ملت خود است در غیر این صورت دیوار بی اعتمادی چنان بلند و قطور میشود که برداشتن آن ناممکن خواهد شد. (987685) (alef-4)
 
1388
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۰۹:۴۳
کشور ما بیش از 3500 کیلومتر مرز زمینی 1600 کیلومتر مرز دریایی داره تحریم برای کشورهای که سرمایه و نفت ندارن مضره مگه دولتهای قبلی تحریم نبودن پس چرا تاثیرشو ما کمتر حس کردیم به نظر من عدم مدیریت وشایسته سالاری در دولت دهم باعث این شده که تحریمها مشهود بشه باید هرچه سریعتر مثل کشورهای دیگر انتخابات زودرس برگزار شود (987732) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۶:۰۳
واقعا نقد بی معنی و مغالطه امیزی بود. دنیای غرب از مشی حق طلبی و ظلم ستیزی ما میترسد نه اینکه به ما اعتماد ندارد . کمک های ترکیه و عربستان عوامفریبی سران انهاست وگرنه در پس پرده کاملا مطیع هستند. کدام ساده لوحی است که نراند عنان سران عرب بدست امریکاست . وقتی وزیر امور خارجه ی انگلیس 3 سال پیش صراحتا اعلام کرد تمام مشکل ما با ایران به خاطر اسراییل است دیگر لازم نیست شما انها را تطهیر کرده و شروع به مغالطه های بی معنی کنید. عین همین پیشنهادات شما در مذاکرات از سوی ایران مطرح شده ولی جواب غرب چه بود؟؟؟
شما هر کاری هم که کنید نمی توانید حق و باطل را کنار هم جمع کنید. یا انها باید از ظلم خود دست بکشند یا ما باید از ارمانهای خود دست بکشیم.
در ضمن زمان مصدق یا 29 تیر که ما انرژی هسته ای نداشتیم چرا انها امدند و کودتا کرده و جلوی جریان دموکراسی را در ایران گرفتند. اگر دولت مصدق را ساقط نکرده بودند الان ما جای امریکا بودیم. (987743) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۸:۴۶
با توجه به اینکه سالها در صنایع مرتبط با نفت، گاز و انرژی مشغول هستم و از اوضاع کنونی آن آگاهی دارم در مورد این بحث چند نکته را می خواهم بیان کنم و خواهش دارم منتشر کنید

1) آری ماهیت تحریمها همیشه بوده ولی آیا تحربم شدت و ضعف ندارد، دامنه و گستره ندارد، میزان پایبندی ندارد، تا کی می خواهیم با کلی گویی مسائل را مطرح کنیم، در کجای تاریخ جمهوری اسلامی بخصوص بعد از جنگ تحمیلی چنین تحریمهایی با این انسجام و این وسعت در تمام حوضه ها اعمال شده بود.

2) روزی کشورهای قدرتمند اروپا به نفع ایران در مقابل آمریکا می ایستاند و آنرا ناعادلانه می پنداشتند، شرکتهای بزرگ نفتی و حوضۀ انرژی برای سرمایه گذاری در ایران از هم سبقت می گرفتند، شل انگلیس و هلند، توتال فرانسه، استات اویل نروژ، انی و دانیلی ایتالیا، لورگی و زیمنس آلمان و .... در ایران سرمایه گذاری میکردند و از سرمایه های خود اطمینان داشتند. چگونه برخورد هیجانی و آغشته به رفتارهای پوپولیستی کشور را چنین گرفتار کرد.

3) اکنون با هفت سال غنی سازی و تحریم چه داریم و چه از دست داده ایم؟ در بهترین حالت 15تن اروانیم غنی شده. آیا می دانید این مقدار اورانیم غنی شده حتی نصف مصرف یکسال سوخت نیروگاه 1000 مگاواتی بوشهر را پوشش نمی دهد.

4) مشکل ما این است نگاه اقتصادی و عقلانی به مسائل از بین رفته و با تمام توان مکتبی، ایدوئولوژیکی و پوپولیستی به مسائل نگاه می کنیم. آیا نباید یک بلانس منطقی بین این مواضع باشد.

5) متاسفانه ارزیابی جمهوری اسلامی از قدرت ، توان و اهرمهای در دست طرف مقابل اشتباه بود. باید می فهمیدیم طرف مقابل حداقل به طور مستقیم 50 دصد اقتصاد دنیا را دست دارد و روی 90 درصد اقتصاد دنیا به صورت غیر مستقیم تاثیر گذار است و این چه معنایی دارد.

6) غیر ممکن است آنها از تحریمها به این راحتی دست بردارند (987748) (alef-4)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۵۷:۴۱
تا زماني كه با موارد ذيل برخورد قاطع نكنيم اين وضعيتمونه

1- اختلاس گران وا رانت خوران هزار ميلياردي
2- مديران نالايق
3- عدم اصلاح نتيجه اشتباه عملمون بخاطر ترس از زير سوال رفتن خرد خود

همه مردمان و اشخاص مهم اشتباه ميكنند مهم اينه كه ما سريع اشتباه خود و نتيجه آن را اصلاح نمي كنيم و با آنها مماشات ميكنيم و باهاشون كنار مياييم
ولي آيا اداره يك مملكت و زندگي 70 ميليون انسان جاي مماشات و مدارا دارد

بايد چنان برخورد قاطع با اين قضايا بشود تا شخصي كه لايق نيست جرات نشستن بر كرسي اداره جاي نشود چه برسد بر مملكت

واقعا همه خسته نباشيد كه آخر 8 سال صدا تون درومده...!!! (987822) (alef-4)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۶:۴۴:۴۴
به نظر بنده تحریم ها هیچ اثری ندارند و نخواهند داشت
افزایش بهای ارز و کالاها و داروهای بیماران خاص و ام اس کاملا خودجوش انجام گرفته است
اگر تاثیر تحریم ها را می خواهید حس کنید به خانه برخی بیماران سرطانی و بیماران ام اس قدم بگذارید آنوقت خواهید فهمید این بیماران با گران شدن و نایاب شدن داروهای اصلی خود و بی تاثیر بودن داروهای ایرانی چه رنجی را می کشند و خیلی از این بیماران درگیر بیمارستان و یا متوفی شده اند
و یا آنکه قدم به خانه بسیاری از کارگران کارخانجات داخلی بگذارید آنوقت خواهید فهمید که فرزندان این کارگران با چه چیزی خود را سیر و یا هزینه های درمان خود را پرداخت می کنند (988052) (alef-4)
 
ابراهیم
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۶:۴۶:۲۶
چیه شلوغش می کنین اولا صندوق ذخیره ارزی پر از دلار دوما صندوق توسعه ملی پر از دلار سوما همه چیزی داخل کشور تولید می شه باور ندارد ساعت دو شبکه یک نگاه کنید بهتون اثبات می شه البته اگر آدم منطقی باشید (988056) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۷:۴۰:۴۷
تحریمها بخاطر برنامه هسته ای نیست اگرچه بهانه خوبی است. به نظر من با کمی تغییر میتوانیم تحریمها را از بین ببریم. اینکه یک انتخابات ریاست جمهوری سال آتی داریم یک فرصت عالی است که قانون اساسی به ما داده است. اگر یک انتخابات آرام و خوب و عادلانه با مشارکت بالا داشته باشیم میتواند مبدا تغییرات بسیار مثبتی در ایران شود و به لغو تحریمها نیز منجر شود. بطور کل یک دولت فراجناحی و اتحاد ملی که مدعی تغییرات نیز باشد میتواند موفق باشد. (988140) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۹:۳۴:۴۷
برایراین ادبیات غرب که تحریم میکند و بعد میگوید آماده مزاکره هستیم که توهین به شعور ملت محسوب میشود پاسخ مناسب و در خور و دندان شکن دهید. (988251) (alef-4)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۱۹:۳۹:۱۳
مقاله نويس محترم فراموش كرده كه تا قبل از دولت محبوب اصولگرايان ايران تحت تحريم امريكا بود ولي درسايه رفتارهاي نابخردانه و دشمن ساز دولت اصولگراي احمدي نژاد ايران تحت تحريم جهاني ناشي از 4 قطعنامه سازمان ملل و به دنبال ان تحريمهاي فرا سازمان مللي امريكا واتحاديه اروپا قرار گرفت و اصولگراياني همچون توكلي و.. در اين هفت سال اگر بجاي سكوت و مماشات در مقابل دولت هم گروهي خود باشدت در مقابل تخلفات مي ايستادند وبجاي سوت وكف براي اقدامات بحران سازش مانع اقداماتش مي شدند كار به تحريمهاي سازمان ملل و باقي قضايا نمي كشيد ثانيا تحريمهاي سازمان ملل فقط بر مبناي گزارش سازمان انرژي اتمي در مورد فعاليت اتمي ما بنا شده نه گزارش كميته حقوق بشر بنابراين اگر ما اين بهانه را از انها بگيريم ديگر توجيهي براي ادامه ان وجود نخواهد داشت (988256) (alef-4)
 
شهروند
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۰:۰۲:۵۲
الف کم کم داره بی خیال نظرات کاربران میشه. نصف مطالبش اصلا اجازه درج کامنت نداره، اون نصفه دیگه هم که داره هر نظری میدی منتشر نمیکنه. خبری شده؟ (988274) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۰:۰۶:۳۱
متاسفانه در ایران دولتی ها خیلی عقب مانده تر از ملت هستند در باب تفکر و تدبر و تصمیمگیری و..و از انجا که دایره انتخابها در طی سالیان همین افراد با تعویض جا بوده اند از فکر احاد مردم و دانشگاهیان دور مانده اند و نتیجه این شده که میبینید تعجبم از اینست که چرا بعضیها بازنشسته نمی شوند؟واقعا چقدر دلسوز نظامند چرا پس از خطا ها مدتی قایم شده ودر هیئتی جدید ظهور می کنند؟ (988277) (alef-4)
 
ایرانی‌
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۰:۲۶:۰۹
اینجا را واقعا گٔل گفتی‌: "سابقه تحریمها در حکومت جمهوری اسلامی آنقدر به سابقه حکومت نزدیک است که تو گویی تحریمها در ذات حکومت جمهوری اسلامی نهفته اند." (988301) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۰:۳۸:۰۳
مردم ايران انرژى هـسته اى و تضاد مداوم در دنيا را نميخواهـند !! چرا نظر افرادى از جنس خودتون براتون مهـم است واكثريت مردم برايتان پشيزى ارزش ندارد !! مردم آسايش و زندگى دور از تنش ميخواهـند حداقل مانند زمان خاتمى ,و اين تضاد خواه ناخواه و دير يا زود وضعى بدتر برايمان بوجود خواهـد آورد !!! سانسور كن جانم (988305) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۱:۵۶:۱۷
به نظر می رسد اروپاییان به نفت ایران بیشتر نیاز دارند و این تحریم به درازا نخواهد کشید.

آمریکا و غرب منتظر یک شورش داخلی هستند و اسراییل مترصد حمله به نیروگاههای هسته ایران.

اگر آمریکا که دم از حقوق بشر می زند به ملت ایران فکر می کرد این تحریمها را اعمال نمی کرد.

آمریکا دروغگو است و هیچ علاقه ای به ملت ایران ندارد. (988358) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۶:۵۹:۱۹
و شما این فضا را که ترسیم کردید واقعا دلگرم کننده است. (988536) (alef-4)
 
معلم
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۲:۲۲:۴۷
تحريم ها بر مسولين كوچكترين اثررا ندارد
اما برديگران واقعا كمر شكن شده. (988378) (alef-4)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۴ ۲۲:۲۳:۱۸
کاش کشورهای متخاصم به نظرات دوستان عزیز توجه داشتندواین قلبهای مهربان ودلسوز رادرک می کردند.اینکه گفته شود تمام سیاستهای ما درست است،امری غیرواقعی است ولیکن توجه داشته باشیدهدف آمریکاتوقف غنی سازی وازاین جورمطالب نمی باشداگر اهداف وسیاستهاواستراژی غرب درباره کشورهای اسلامی وبخصوص ایران را مطالعه کنیددرمی یابیدکه غرب هیچگاه بااستقلال همه جانبه این کشورهاموافق نبوده وتاجایی که امکان داشته باشدازاستقلال وپیشرفت آنهابه هرعنوان جلوگیری می کندلذا تایک ملتی به خودش متکی نباشدودرمقابل سختیهامقاومت نکند موفق نخواهدشدواین وعده الهی است که اگرملتی باسعی وتلاش وتوکل برخداموفق خواهدشد.وچنان توطعه های دشمن راخنسی وبه فرصت تبدیل می کندکه نمی دانند ازکجا خورده اند. (988380) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۰:۱۹:۳۹
این که چرا تحریم ها در مردم اثر کرده نه به دلیل فشار ناشی از آن است ونه به این دلیل که گزارش صحیح از اثر تخریبی تحریم هابه مردم نمی دهند !دلیل تاثیر تحریم ها این است که مردم از خود می پرسند چرا ما باید این همه فشار را تحمل کنیم ؟ یعنی به خاطر دفاع از ایده اسلامیمان است که به خاطرش انقلاب کردیم ؟ اما کدام اسلام /!! ما که در جامعه ورفتار مسئولین رنگ وبویی از اسلام نمی بینیم !! کدام عملکرد ما در راستای اسلام واقعی ست که غرب را ترسانده ؟ سیاست های اقتصادی ما آنها را ترسانده یا اخلاق اسلامی حاکم بر جامعه ؟!! پاکدستی مسئولین واتحادشان آنها را ترسانده ! یا قدرت برنامه ریزی و علم وافر سیاسیشان ؟!! واقعا کدام ؟! ما به جز دفاعع تمام قد از فلسطین در برابر اسراییل چه تهدید دیگری برای آنها بوده ایم ؟که آنهم ظاهرا این روزها حتی برای رهبران فلسطینی هم بی رنگ وبو شده نمونه اش بیانات خالد مشعل در گردهمایی اخیر حزب عدالت وتوسعه درترکیه !!!! (988451) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۰:۲۸:۵۲
فرموده اید : بگوییم تحریمها اثر دارند و خواهند داشت ولی ما باید به این دلایل تحمل کنیم؟ آیا واقعا مسئولین ما دلیل قانع کننده ای برای مردم دارند ؟!! (988461) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۱:۰۲:۱۲
دکترسبحانی فرد درمجموع حقایق را فرموده اند مهم ترین مطلب صداقت مدیران ارشد بامردم است . چون چه بخواهند و چه نخواهنداکثرملت میدانند چه میگذرد. نمونه همین اظهارنظرهای برادران وخواهران گرامی است. (988483) (alef-4)
 
بنده خدا
Netherlands
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۱:۰۹:۲۷
اولاً معلوم نیست غنی سازی در حال حاضر که ما نیروگاهی به جز نیروگاه بوشهر نداریم و سوخت آن توسط روسیه تامین می شود با چه هدفی دنبال می گردد. اگر مصارف پزشکی و امثالهم منظور است تولیدات مورد نیاز ما از طریق نیروگاه تحقیقاتی تهران تامین شده و می شود و می توان سوخت آن را در تعامل سازنده با آژانس بدست آورد کما اینکه بعد از انقلاب یکبار چنین شده است.

ثانیاً در شرایطی که دنیا به دنبال ساخت نیروگاههایی متفاوت و بی خطر با تکنولوژی های جدید است روشن نیست که اصرار ما برای غنی سازی برای نیروگاههای هسته ای نسل قدیم برای چیست. هم اکنون ژاپن، آلمان و تعدادی دیگر از کشورها استفاذه از نیروگاههای هسته ای را کنار گذاشته اند

ثالثاً در کشوری که که دارای منابع خدادادی تجدید شونده و سالم است چه نیازی به استفاده از تکنولوژیهای قدیمی یا خطرآفرین در ازای این همه هزینه برای کشور و مردم است

رابعاً حقیقت این است که ما هیچگاه قبلاً توسط سازمان ملل و کشورهای اروپایی تحریم نبوده ایم. تنها دولت آمریکا از سال 1995 اقدام به تحریم تجاری کامل علیه ایران کرد که به لحاظ یک جانبه بودن موفق نبود. لذا الان وضع فرق می کند و نفرمایید ما همیشه تحریم بوده ایم. این حرف شعاری بیش نیست.

خامساً نقطه پایان این تقابل بین ایران و آمریکا و اروپا کجاست. ساده انگاری است اگر تصور شود که با مثلاً چند سال مقاومت ما آنها پشیمان شده و تحریم ها را لغو می کنند. این تقابل سرانجام خوبی جز تخریب و تحلیل منابع کشور ندارد. تحریم ایران فقط به ما ضرر می رساند نه تحریم کنندگان.

سادساً از نظر حقوقی قطعنامه های شورای امنیت مافوق سایر تعهدات بین المللی از جمله تعهدات کشورهای غربی در ان پی تی از جمله شناسایی حق ایران برای غنی سازی است و اکنون با درخواست شورا از ایران برای توقف غنی سازی این حق تا زمان لغو قطعنامه ها در دسترس ایران نیست. (988485) (alef-4)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.