توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 313547
جایی که درخت کم است، خشونت زیادتر است
تاریخ انتشار : شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۴۷
بابک توتونچی دبیر این کنگره معتقد است هرکجا درخت کم تر است، خشونت بیشتری در آنجا دیده می شود.

اولین کنگره بین المللی و دومین کنگره ی تخصصی صلح سبز روز جمعه ۶ آذرماه ۹۴ در مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار شد. این همایش که با حضور مسئولان، هنرمندان و فعالان محیط زیست برگزاری شد به موضوع تخصصی «صلح سبز» با محوریت سیاست های کلی زیست محیطی نظام پرداخت.

این همایش با حضور میهمانانی از کشورهای هند، چین، ژاپن، روسیه، بلاروس، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، لبنان و سنگال برگزار شد.

این کنگره شامل سخنرانی و مقالاتی در مورد محورهای زیر بود؛ تأثیر فرهنگ و زبان پارسی در گسترش صلح، صلح و حقوق سیاره، کتاب و صلح، اقتصاد مقاومتی ، سبک زندگی و محیط زیست، جایگاه صلح در مناسبات بین الملل، محیط زیست صنعت و اقتصاد، صلح مردمان بومی و امنیت غذایی، حرمت حیات در آیینه اسلام، جامعه مدنی محیط زیست و سیاست، صلح و بشقاب غذا، صلح و آسیب های اجتماعی.

سخنران افتتاحیه این همایش یک روزه حجت الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی بود که در خصوص فقه و محیط زیست به طرح مسائل مهمی از جمله حفظ حقوق سیاره اشاره کرد.

مهندس پارسی به عنوان مدیرشورای هماهنگی این کنگره سیاست های پانزده گانه مقام معظم رهبری درخصوص محیط زیست را تبیین و به بیان محورهای برگزاری این همایش پرداخت که تلاش می کرد سیاست های نظام در این حوزه را مدنظر قرار دهد.

این همایش همچنین با تشکیل چهار پنل تخصصی درباره موضوعات فقه و حقوق، آشوراده، توسعه و امنیت ملی و اکولوژی تغذیه و تغذیه طبیعی به این موضوعات به صورت تخصصی پرداخته است.

براساس اعلام دکترمیرسنجری دبیر علمی این کنگره، تعداد ۸۳ مقاله از کشورهای مختلف جهان در خصوص محیط زیست دریافت شد که از میان آنها ۱۳ مقاله پذیرفته و چهار مقاله در سایت ساینس منتشر خواهد شد.

بابک توتونچی دبیر این کنگره در سخنرانی خود ابراز امیدواری کرد که این کنگره بتواند سبب گردهمایی کسانی شود که مساله محیط زیست دغدغه مهم زندگی آنهاست.

توتونچی در نشستی با اصحاب رسانه ها در پاسخ به این سئوال که انتظار دارید این همایش چه تاثیر عملی ایجاد کند گفت: جهان سوم همایش زده است و بیشتر همایش ها در واقع، نمایش است. او افزود: اما هدف ما از برگزاری چنین کنگره های گردهم آوردن افرادی است که با ما در مساله حفظ و حراست از محیط زیست همدل هستند. ما انتظار داشتیم که سال به سال، به قدر و اندازه ای رشد داشته باشیم. اما به حمد الله رشد امسال را می توان نسبت به سال قبل، رشدی ده برابری ارزیابی کرد. که این مساله جای خوشحالی و شکرگذاری دارد.

وی اضافه کرد: ما باور داریم که مردم توانستند این پیام ها را دریافت کنند و این باور کنند که قوام و اعتبار دولت ها و سازمان های دولتی محیط زیستی به حمایت های مردمی است. اگر دولت نیز این موضوع را باور داشته باشد به طور حتم می تواند بخشی از بار خود را به دوش مردم بگذارد.

توتونچی اضافه کرد: آرمان جامعه مدنی این است که دولت ها کوچکتر باشد ما بتوانیم مردم را درگیر توسعه پایدار و پیشرفت کنیم. اگر ما نتوانیم مردم را درگیر مسائل محیط زیستی کنیم آنها به سراغ برنامه های دیگر می روند. ما انتظار داریم این برنامه ها مردم را از لحاظ سبک زندگی سالم که به سبک زندگی ایرانی اسلامی نزدیک است، آشناتر کرده و پیوند بیشتری دهد.

او همچنین در بخشی انتقادی از سخنانش اشاره داشت که زمانی موضوع محیط زیست به سامان می رسد که مسئولین ما در این حوزه در سازمان خودشان به محیط زیست اهمیت بدهند. اینطور نباشد که از آشپزخانه سازمان محیط زیست روزانه ۲۰۰ ظرف یکبار مصرف مخرب برای محیط زیست بیرون بیاید و یا در شرایطی که آب و هوای ما آلوده است، مسئولان ما با ماشین شش سیلیندر سرکار حاضر شوند.

توتونچی درباره نگاه غلط مدیران دولتی نیز گفت: جایی که یک مدیر دولت یه بخودش جرات می دهد که بگوید، اینها اهمیت ندارند و مردم هستند و به گردهم آمدن فعالان محیط زیستی بی توجه باشد، مشکل اصلی ما را رقم می زند.

توتونچی اضافه کرد: صلح سبز این دکترین را مطرح می کند که زمانی می توانید صلح را در بیرون ایجاد کنید که در درون و معنویت درونی بتوانید به صلح رسیده باشید. صلحی که در بیرون میخواهد ایجاد شود باید از درون ما سرچشمه گرفته باشد. ما این صلح را از مقابله با خشونت علیه زنان، مردان، کودکان، دولت ها، محیط زیست و حیوانات آغاز می کنیم.

مهندس پارسی نیز به عنوان مدیرشورای هماهنگی این کنگره سیاست های پانزده گانه مقام معظم رهبری درخصوص محیط زیست را تبیین و به بیان محورهای برگزاری این همایش پرداخت که تلاش می کرد سیاست های نظام در این حوزه را مدنظر قرار دهد.

جایی که درخت کم است خشونت زیادتر است

یکی از نکات برجسته این همایش، تاکید ویژه بر آشتی با طبیعت و صلح است. به اعتقاد مسئول برگزاری این کنگره در نهاد فرهنگ ایرانی و حتی جهانی، آشتی و صلح با طبیعت، محیط زیست و حتی حیوانات است. اما متاسفانه این فرهنگ در میان ما گم شده است و انسان امروزی به دنبال گم گشده خود می گردد.

بابک توتونچی در این باره توضیح داد: یکی از مهمترین آفت های جهان امروز صنعت دامپروری است. صنعتی که روز به روز انسان رابه دام ها و غذاهای حاصل از آن وابسته تر میکند. شیرهای تولید شده امروز خواص شیر واقعی را ندارند. اما سبک زندگی امروزی ما را وادار کرده به جای تامین کلسیم از بادام به ناچار از همین شیرها استفاده کنیم. هورمون هایی که برای تولید مرغ ها به کار می رود امراض زیادی را ایجاد کرده که این هم ناشی از سبک زندگی غلط ماست.

به اعتقاد اعضای این کنگره این مساله حتی سویه های جنگ نرم نیز دارد. جنگ نرمی که از راه بیوتروریستی وارد شده و تنها راه حل و علاج آن حفظ محیط زیست و حفاظت از سبک زندگی سالم نهفته در فرهنگ ایرانی اسلامی است.

توتونچی درباره گیاه خواری نیز توضیح داد: مساله صرفا گیاهخواری نیست. بلکه سالم خواری است. چون برخی از گیاهان غیرارگانیک ضررهایشان کم نیست. اینجاست که مساله اصلی ایجاد شده و نشان می دهد مهمترین بحث در صلح سبز تغییر سبک زندگی است.

توتونچی اضافه کرد: کشورما در بسیاری از موارد برخلاف توصیه های رهبری از الگوهایی استفاده می کنند که در جهان منسوخ شده اما در ایران مورد ترویج قرارمی گیرند. یکی از مهمترین موارد آن نیز الگوهای توسعه به سبک کشورهای دیگر است.

در این همایش به موضوع تغییر در زیست بوم آشوراده در قالب یک پنل تخصصی پرداخته شد. به اعتقاد کارشناسان حاضر در این همایش ایران در شرایطی قرار دارد که قصد دارد مسائل تجربه و شکست خورده در جهان را بار دیگر تجربه کند. درحالی که در تمام دنیا مناطقی همچون آشوراده را به عنوان یک زیست بوم طبیعی حفاظت می کنند، ایران قصد دارد آن را به یک منطقه گردشگری تبدیل کند. این اتفاق است که در اکثر مناطق زیست محیطی کشور صورت گرفته و باعث برهم خوردن اکولوژی طبیعی منطقه شده است.

توتونچی گفت که تغیر محیط زیست از مسائل امنیتی است که رهبری نیز اخیرا درباره آن هشدار داده اند.

دست اندرکاران این کنگره بر این باورند که بتوانند با تغییر سبک و نگاه افراد در حوزه فردی، «صلح سبز» را گسترش دهند. به اعتقاد آنها «مردمی که خشونت در وجودشان کمتر است، کسانی را برای دولت هایشان انتخاب می کنند که خشونت کمتری درونشان وجود دارد.» از همین رو یکی از مسئولان برگزاری همایش به جمله ای از گاندی اشاره کرده که گفته بود: صلح را باید از بشقاب غذا خود آغاز کنیم.

در این همایش همچنین آیین گشایش نمایشگاه «جان جهان» که مجموعه ای از آثار «خسرو اشتری» هنرمند و گرافیست فعال حوزه صلح، محیط و حیوانات است، با حضور هنرمندان کشور و فعالان محیط زیست برگزار شد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.