توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 363443
درآمد نفتی ایران در سال میلادی گذشته چقدر کاهش پیدا کرد؟
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۹
تسنیم خبرداد: اداره اطلاعات انرژی آمریکا از کاهش ۲۰ میلیارد دلاری درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۱۵ خبر داد و اعلام کرد ایران در این سال ۲۷ میلیارد دلار از محل فروش نفت درآمد داشته است.

درآمدهای صادراتی اوپک در سال ۲۰۱۶ احتمالا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. این سومین کاهش سالانه متوالی درآمدهای اوپک خواهد بود و احتمالا پایین ترین رقم در بیش از یک دهه گذشته خواهد بود، اما در سال ۲۰۱۷ درآمدهای اوپک افزایش خواهد یافت.

اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا در گزارشی اعلام کرد، بر اساس پیش بینی های صورت گرفته از قیمت های نفت و سطح تولید اوپک، اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت از جمله ایران احتمالا در سال ۲۰۱۶، حدود ۳۴۱ میلیارد دلار درآمد خواهند داشت که حدود ۱۵ درصد کمتر از سال ۲۰۱۵ است.

آخرین باری که درآمدهای اوپک برای ۳ سال متوالی کاهش یافت، بازه زمانی ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۶ بود.

بر اساس پیش بینی ها، درآمدهای اوپک در این سال پایین ترین رقم از سال ۲۰۰۴ خواهد بود، یعنی زمانی که میزان درآمد این سازمان به ۲۹۵ میلیارد دلار رسیده بود.

در اوایل سال ۲۰۱۶، قیمت نفت ابتدا به پایین ترین رقم ۱۲ سال گذشته رسید، اما بعدا ترمیم شد و به حدود ۵۰ دلار رسید. پس از یک دوره طولانی مازاد عرضه، انتظار می رود بازار نفت تحت تاثیر کاهش تولید مجددا به توازن برسد و پیش بینی ها برای سال ۲۰۱۷ به اندازه امسال ضعیف نباشد.

بر اساس این گزارش، درآمدهای اوپک در سال ۲۰۱۷ به دلیل افزایش قیمت نفت، افزایش تولید اوپک و افزایش صادرات به ۴۲۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

اوپک در سال ۲۰۱۵ حدود ۴۰۴ میلیارد دلار از صادرات نفت درآمد داشت که ۴۶ درصد کاهش داشت. این بزرگترین کاهش از سال ۱۹۷۵ تاکنون بود.

در سال ۲۰۱۵، قیمت نفت برنت حدود ۳۵ درصد، یعنی ۲۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت.

بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال قبل از آن ۲۰ میلیارد دلار کاهش داشته است و به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است. درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۴۷ میلیارد دلار بوده است.

درآمد نفتی ایران در سه ماهه نخست سال جاری میلادی نیز ۱۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
 
کلمات کلیدی : درآمد نفتی ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.