توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 376340
بیادی: رئيس‌ جمهور ۲ دوره‌ ای به نفع كشور است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۰
در فاصله يك سال مانده به انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم برخي از افراد با پشتوانه يا بدون پشتوانه جناحي، فعاليت‌هاي انتخاباتي را آغاز كرده‌اند و زماني كه از فعالان سياسي اين جناح‌ها سوال مي‌شود كه نامزد توافقي يا اجماعي جناح شان چه كسي يا كساني هستند به نظر شخصي بسنده مي‌كنند.

به گزارش آرمان، حال پرسش اساسي اين است كه اگر جناح‌ها بر روي فرد مورد نظرشان به توافق نرسيده‌اند پس افرادي كه درگير فعاليت انتخاباتي هستند وابسته به چه جناحي هستند و اگر مستقل مي‌خواهند وارد انتخابات شوند اميد است كه تا به انتها اين رويه را دنبال كنند. در اين راستا «آرمان» به بهانه بررسي عملكرد اين افراد با حسن بيادي فعال سياسي اصولگرا گفت‌وگو کرده كه در ادامه مي‌خوانيد.

شنيده‌ها حاكي است كه در حالي كه يك سال به پايان دولت يازدهم باقي مانده، برخي از جريانات به ويژه در ميان اصولگرايان، فعاليت‌هاي تبليغاتي خود را آغاز كرده‌اند. شما اين گزاره را تاييد مي‌كنيد؟

اول اينكه به نظرم دو جناح فعاليت‌هاي انتخاباتي را آغاز كرده‌اند و نه فقط اصولگريان، بلكه اصلاح‌طلبان هم اين حركت را آغاز كرده‌اند. نكته ديگر اينكه تنها در يك ماه نمي‌شود فعاليت انتخاباتي كرد و نامزدها به زمان بيشتري براي معرفي خود به مردم نياز دارند. شايد تبليغ مستقيم از منظر قانوني خلاف است، چرا كه تعريف تبليغ مستقيم كاملا مشخص است اما كساني كه مي‌خواهند نامزد شوند بايد برنامه‌ها، كارنامه وعملكرد خود را به مردم معرفي كنند و راهي غير از اين پيش روي آنها نيست. بر اين اساس معتقدم كه اين مساله حق طبيعي كساني است كه مي‌خواهند در انتخابات کاندیدا شوند. به ويژه آنكه كارهاي اجرايي در دست مسئولان منتخب دولت است. اين انتقاد بيشتر نسبت به آن وارد است و به همان اندازه افراد ديگر حق دارند خودشان را به مردم معرفي كنند.

تبليغات نامزدها در انتخابات زماني صورت مي‌گيرد كه جناح‌هاي سياسي بر روي يك فرد به اجماع يا حداقل به توافق رسيده باشند. در جناح اصلاح‌طلب تا به امروز توافق بر روي آقاي روحاني انجام شده است، در جناح اصولگرا آيا توافقي شكل گرفته است يا خير؟

خير، مشخص نشده اما بر اساس ظرفيت‌ها و سوابق افراد مي‌توان حدس زد كه كانديداي اصولگرايان چه كسي است؛ اگرچه هنوز توافق يا اجماع نظري بر روي كسي صورت نگرفته است.

گفتید بر اساس ظرفيت‌ها و سوابق افراد مي‌توان درباره نامزد اصولگرايان گمانه زني كرد؟

من نمي‌خواهم تعيين تكليف كنم.اما نظر شخصي‌ام اين است كه آقاي قاليباف ظرفيت‌هاي بالايي دارد و اگر جامعه بزرگ اصولگرايي با اتفاق روي ايشان اجماع كنند، ايشان گزينه مطلوبي است. به نظرم آقاي قاليباف در دوره قبل به دليل تكثر نامزدهاي اصولگرا در حقش اجحاف شد.

احمدي‌نژاد در ليست احتمالي اصولگرايان قرار مي‌گيرد؟

احمدي‌نژاد مي‌تواند يكي از اين افراد باشد. به هر حال ايشان در كارنامه اش هم عملكرد مثبت و هم منفي دارد. طبيعي است كه طرفداراني نيز در جامعه دارد و اين حق هر كسي است كه بخواهد در انتخابات کاندیدا شود.

در جناح اصولگرا عده‌اي معتقدند دولت روحاني در دوره دوم هم تداوم دارد و به قول عده‌اي دیگر دولت تك دوره‌اي است.این تناقض در جناح اصولگرا را چگونه ارزیابی می کنید؟

اگر رئيس‌جمهوري براي دور دوم هم ظرفيت‌سازي كند و راي بياورد امري پسنديده است و اين مساله به نفع كشور است. اما اين بدين معني نيست كه انتخابات فرمايشي برگزار شود. معتقدم كه رئيس‌جمهوري دو دوره‌اي براي كشور بهتر است، چون وقت دارد كه برنامه‌هايش را عملياتي و اجرايي مي‌كند. اينكه اصرار كنيم كه ايشان حتما رئيس‌جمهور شود، منطقی نیست. هر كس مي‌تواند نامزد انتخابات شود و قانون ضوابط را روشن کرده است.

تخريب دولت يازدهم هم در حوزه کاری جناح‌هايي است كه مي‌خواهند در انتخابات سال ۹۶ کاندیدای خودشان پیروز شود.

در انتخابات رقابت بسيار پسنديده و تخريب مذموم است و بداخلاقي سياسي محسوب مي‌شود. بايد بدانیم كه تخريب دولت يعني تخريب نظام. اما انتقاد سازنده پسنديده و الزامي است. به طور مثال دولت يازدهم در سياست خارجي به نسبت اوضاع فعلي جهان، موفق عمل كرده است اما در حوزه اقتصاد پیچیدگی هایی وجود دارد و به تعبير من پاشنه آشيل دولت، اشتغال و توليد است. نابساماني‌هايي در حوزه اقتصاد ايجاد شده و دولت موفق نشده كه آرامش اقتصادي را به طور كامل در جامعه برقرار كند كه بايد تا پايان دولت منتظر اقدامات در اين حوزه ماند.
 
کلمات کلیدی : روحانی+ریاست جمهوری چهار ساله
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.