توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 329441
خروج دلار از حبس بازه‌ای
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۲
روز گذشته، دلار دومین کاهش متوالی خود را تجربه کرد تا از حبس بازه‌ای ۴ روزه خارج شود. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۵ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۶۲۵ تومان رسید. ثبت این کاهش منجر به ۲ اتفاق شد. اول اینکه دلار را از حبس در بازه ۳ هزار و ۶۳۰ تا ۳ هزار و ۶۳۵ تومان رها کرد و دوم اینکه شاخص ارزی را به کمترین قیمت در ماه بهمن رساند.

قیمت دلار در ۴ روز ابتدایی هفته، به‌واسطه برابری دیدگاه‌های کاهشی و افزایشی در بازار ارز، عمدتا در بازه قیمتی یاد شده گرفتار شده بود، اما روز گذشته دیدگاه کاهشی در بازار غالب شد. غلبه کاهشی‌ها عمدتا به‌دلیل ناتوانی دلار برای حرکت به سوی قیمت‌های بالاتر رخ داد.

به گفته فعالان بازار، افزایش حجم ارز نقد موجود در بازار و احتیاط معامله‌گران افزایشی در خرید ارز دو عاملی بودند که به افت دلار کمک کردند. با وجود افت دلار،‌ در بازار سکه، قیمت فلز گرانبهای داخلی همسو با افزایش اونس در بازارهای جهانی در مسیر افزایشی قرار گرفت و با هزار تومان رشد به قیمت ۹۵۵ هزار تومان رسید. البته سکه در ابتدای روز معاملات خود را با قیمت ۹۵۷ هزار تومان آغاز کرده بود،‌ ولی افت شاخص ارزی موجب شد که این فلز گرانبها از سقف قیمتی روزانه خود پایین بیاید. این دومین روز پیاپی بود که دلار با کاهش خود، مانع ورود سکه به کانال ۹۶۰ هزار تومان شد.

روز گذشته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۳۱ تومان آغاز کرد که افزایشی یک تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سه‌شنبه داشت. با این حال در ادامه روز، شاخص ارزی رشد خاصی را تجربه نکرد و بیشتر به سوی قیمت‌های پایین‌تر حرکت کرد تا اینکه نهایتا ساعت ۳ بعدازظهر روی قیمت ۳ هزار و ۶۲۵ تومان آرام گرفت. این رقم ۵ تومان کمتر از روز سه‌شنبه و دومین کاهش متوالی دلار بود. افت قیمت دلار در حالی رخ داد که شاخص ارزی در ۴ روز ابتدایی هفته در حبس بازه‌ای ۳ هزار و ۶۳۰ تا ۳ هزار و ۶۳۵ تومان گرفتار شده و نوسان بالای ۵ تومان را ثبت نکرده بود. خروج دلار از حبس بازه‌ای موجب شد که این ارز به کمترین قیمت خود از ۳۰ دی ۹۴ برسد. دلار از ابتدای بهمن در دامنه نوسانی ۳ هزار و ۶۳۰ تا ۳ هزار و ۶۵۳ تومان حرکت کرده بود.

به گفته فعالان، کاهش قیمت دلار بیشتر ناشی از احتیاط معامله‌گران در خرید و افزایش حجم ارز نقدی موجود در بازار بود. به اعتقاد آنها،‌ شاخص ارزی پس از اجرایی شدن برجام کشش رشد قیمت را از خود نشان نداده و همین عامل موجب شده که انتظارات افزایشی معامله‌گران ارزی کاهش یابد. با این حال،‌ کسانی در بازار حضور دارند که معتقدند روند‌کاهشی اخیر ناشی از تلاش‌های دلالان ارزی برای نوسان‌گیری بوده است.

در واقع،‌ در فضایی که دلار توان بالا رفتن ندارد، دلالان قصد دارند با استفاده از شیوه‌هایی از قبیل خالی فروشی و خرید در کف دامنه قیمتی، کسب سود کنند. البته میزان این سودها محدود است، ولی در روزهایی که دامنه نوسانات کم شده،‌ همین مقدار نیز برای
نوسان‌گیران غنیمتی است.
  خروج دلار از حبس بازه‌ای
منبع: دنیای اقتصاد
 
کلمات کلیدی : دلار
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.