توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 359943
واقعی‌نبودن‌نرخ‌ارزعامل‌کاهش‌صادرات
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۰
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان غیرواقعی بودن نرخ ارز را عامل اصلی کاهش صادرات کشور بیان کرد.

به گزارش ایرنا، محمود سیادت دوشنبه شب در نشست بررسی مشکلات صادرات خراسان رضوی به افغانستان، اصلی ترین علت کاهش صادرات در سطح ملی را کاهش نرخ ارز و غیرواقعی بودن آن خواند و گفت: بیش از سه سال است که بانک مرکزی و دولت نرخ ارز را ثابت نگه داشته اند که با این روند به خارجی ها برای حضور در بازار خود یارانه پرداخت می کنیم.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی چیزی جز اقتصاد مردمی نیست ولی بخش خصوصی همواره در دوره های گذشته تسلیم سیاستهای غلط دولت شده است.

سیادت با بیان اینکه دولت تدبیر و امید نسبت به دولتهای گذشته روابط خود را با بخش خصوصی تقویت کرده، تصریح کرد: اقتصاد کشور به اندازه ای در دولتهای گذشته به دلیل فاصله از بخش خصوصی دچار مشکل شده که اکنون به یک جراحی نیاز دارد.

سیادت ادامه داد: در حوزه اقتصاد، قایق کشور گرفتار گرداب است و دیگر جایی برای خطر کردن و تکرار اشتباهات گذشته وجود ندارد.

وی ادامه داد: با ادامه روند موجود و اتکای به درآمدهای نفتی با کاهش جدی در میزان صادرات روبه رو هستیم.

سیادت افزود: دولتهای گذشته با اتکای به درآمدهای نفتی خود را بی نیاز از بخش خصوصی می دیدند لذا در نقشه صادرات به نظرات بخش خصوصی توجهی نشده است.

این فعال اقتصادی، سند صادرات کشور را مملو از اشتباه دانست و گفت: در مسیر تکمیل و اجرای شیوه نامه های ابلاغی حوزه صادرات از سوی دولت، تشکل ها و اتاق بازرگانی باید نقشی مستقیم داشته باشند.

*افغانستان، مقصد ۵۵ درصد از صادرات خراسان رضوی
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه افغانستان از بازارهای مهم برای صادرات کشور و به خصوص خراسان رضوی است، افزود: حدود ۵۵ درصد صادرات استان به مقصد افغانستان است و هیات مدیره اتاق مشترک ایران و افغانستان، در راستای توسعه این روابط، حوزه های مرتبط با افغانستان در بخش های تولید، صادرات، بازرگانی، خدمات و غیره را به صورت کارشناسی رصد می کند.

وی با بیان اینکه ترکیه در بازار افغانستان می تواند رقیبی برای بازار ایران در این کشور باشد، افزود: بحث کاهش تعرفه واردات از افغانستان یکی از موضوعاتی بود که پیگیری شد و این تعرفه کاهش یافت.

سیادت خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه امور کنسولی سالها برای صدور روادید برای تجار ایرانی و افغان مشکلاتی وجود داشت که این موضوع نیز با رویکرد جدید ایران در توسعه روابط رفع شد و امروز مشکل روادید بین دو طرف وجود ندارد.

وی رفع معضلات مربوط به اعتبارسنجی خریدار در روابط تجاری با افغانستان و تسهیل ترانزیت را از دیگر برنامه های در دست بررسی این اتاق بیان و تصریح کرد: موضوع راه اندازی شرکت های تخصصی در موضوعات خاص در افغانستان نیز در دست پیگیری است.

سیادت با تاکید بر تدوین نقشه راه منسجمی در زمینه صادرات، افزود: کشورهای چین، ترکیه، پاکستان و هندوستان در بازار افغانستان منافع سیاسی و ژئوپلتیکی خود را دنبال می کنند لذا باید دولت سیاستهای حمایتی خاصی برای حفظ بازار افغانستان اعمال کند.

وی ادامه داد: همچنین در سالهای گذشته تجار و سرمایه گذاران زیادی به دلیلی سیاستهای متضاد دولت های قبلی ورشکسته شده اند که باید به سرپا شدن مجدد این تجار نیز توجه شود.
پارسال دو میلیون و ۱۱ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۶۷۶ میلیون دلار از گمرک و بازارچه های مرزی خراسان رضوی به خارج از کشور صادر شد.

خراسان رضوی پنج گمرک در لطف آباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و دو بازارچه مرزی در تایباد در مرز افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان دارد.

کشورهای هدف صادراتی خراسان رضوی به ترتیب افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه هستند. سیمان، مواد غذایی و زعفران عمده کالاهای صادراتی این استان را تشکیل می دهند.
 
کلمات کلیدی : صادرات+نرخ ارز
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.