توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242645
توصیه آیت الله مکارم به آموزش و پرورش
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۳۱
یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت: آموزش و پرورش باید در کنار امر آموزش در مسائل تربیتی و اخلاقی دانش آموزان نیز کار کند که در غیر این صورت جامعه دچار مشکل می‌شود.

به گزارش مهر، آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی غروب دوشنبه در دیدار مدیرکل و جمعی از مدیران آموزش و پرورش استان به آنان گفت: شما یکی از حساس ترین برنامه‌های کشور را بر دوش می‌کشید. وی عنوان کرد: این یکی از معجزات اسلام است که از محیط جهل و در زمان جاهلیت عرب برخاست و به بالا‌ترین مدافع علم و دانش تبدیل شد.

این مفسر قرآن کریم علم را مهم‌ترین سرمایه بشر دانست و افزود: بعد از گذشت ۱۴۰۰ سال آنچه امروز از علم می‌گویند بر پایه آنچه اسلام می‌گوید نیست این در حالی است که اسلام برای علم محدودیت قائل نیست.

وی با بیان اینکه اسلام در کسب علم هیچ محدودیتی قائل نیست، خاطر نشان کرد: از نظر زمان باید گفت از زمان تولد تا مرگ و از نطر مکان در هر مکانی می‌شود علم را پیدا کرد و نیز از نظر تلاش و استاد هم محدودیتی ندارد.

علم، گمشده فرد با ایمان است
آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: آدم با ایمان به دنبال علم می‌رود و علم به عنوان گمشده‌ای برای او است و علم یکی از معجزات اسلام برای خروج از جهل و نادانی به سمت رشد و تعالی است.

استاد برجسته حوزه با اشاره به اینکه ما به این چنین مکتبی افتخار می‌کنیم و همین برای حقانیت اسلام کافی است، گفت: روایات زیادی وجود دارد که ارزش کار معلمی را روشن می‌کند همانند روایتی که می‌گوید اگر معلمی به شاگرد خود بسم الله الرحمن الرحیم را بگوید و شاگرد آن را تکرار کند خداوند برای آن معلم، شاگرد و پدر و مادر برات آزادی می‌نویسد.

جامعه سالم در گرو کار مدارس چهارگانه‌ای که در زندگی فرد قرار دارد

وی اولین مدرسه را دامان پدر و مادر عنوان کرد و افزود: دومین مدرسه برای افراد، شما معلمین هستید و سوم دانشگاه و چهارمین مدرسه رسانه‌ها و جامعه خواهد بود که اگر این مدارس چهارگانه کار خود را درست انجام دهند آنگاه شاهد جامعه سالم، پیشرو و موفق خواهیم بود.

آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: در شرایطی زندگی می‌کنیم که فساد همه جا را گرفته و شبکه‌های فاسد ماهواره‌ای و رسانه‌های فاسد در جوانان نفوذ کرده‌اند و این وظیفه شما معلمین را سنگین‌تر کرده است که بتوانید آنها را خنثی و نیروی ایمان را در جوانان تقویت کنید که بتوانند در برابر فساد مقاومت کنند.

وی گفت: آموزش و پرورش باید در کنار امر آموزش در مسائل تربیتی و اخلاقی دانش آموزان نیز کار کند که در غیر این صورت جامعه دچار مشکل می‌شود.

این مفسر قرآن به کنگره آمریکا اشاره کرد: که همه افراد در آن با سواد و تحصیلکرده‌اند ولی همین کنگره در زمان جنگ غزه تصویب کرد پول بیشتری به اسرائیل برای کشتن تعداد بیشتری از کودکان و زنان بدهند که این نشان می‌دهد تحصیلات و علم آنها بدون تقوا است.

تقویت پایه‌های تقوا در کنار علم
وی با بیان اینکه باید در کنار تحصیلات پایه‌های تقوا و اخلاق هم تقویت شود، گفت: وقتی فردی با تحصیلات عالی برای حقوق بیشتر در کارخانه‌ای کار می‌کند که سلاح‌های کشتار جمعی تولید می‌کند نشان از بی‌تقوایی او دارد.

آیت الله مکارم شیرازی جوانان و نوجوانان را امانت‌های خداوند و ملت ایران در دستان معلمان دانست و افزود: یک معلم می‌تواند با کار خود حتی یک مرجع تقلید را پرورش دهد همانگونه خود من در خانواده‌ای زندگی می‌کردم که هیچ فرد روحانی در آن نبود و من توسط یکی از معلمان خود به این سمت و سو آمدم به این صورت که معلم ما در کنار درس شیمی مسائل احکام را هم برای ما توضیح می‌داد و من از آن جا آشنا و وارد این مسیر شدم.

وی اظهار کرد: باید کاری کرد که جمهوری اسلامی ایران در رده‌های بالای علمی در دنیا قرار بگیرد و علاوه بر پایه‌های علم از نظر اخلاقی رشد کنیم.