نظر منتشر شده
۹۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 170546
چرا آمریکا با آغوش باز میزبان رایگان خدمات اینترنتی است؟
سید احمد موسوی، 23 آبان 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۲

آیا هرگز برای شما سوال شده است که چرا گوگل خدمات جستجو، رایانامه، فیلم و تصویر را رایگان در اختیار شما می‌گذارد؟ هزینۀ راه اندازی یک سایت مثل یوتیوب یا گوگل، هزینۀ سرسام آوری است. و فقط مشکل هزینه نیست، غیر از هزینه نیاز به برخورداری از زیرساخت، چیزی شبیه به زیرساخت جاده‌های شهری بعلاوۀ فناوری و تجهیزاتی است که همچون تجهیزات هسته‌ای در اختیار کشورهای پیرو و برده‌ای مثل کشورهای خاورمیانه، گذاشته نخواهد شد و کشورهائی که خواستار استقلال هستند، خود باید دست به تولید یا تهیۀ تجهیزات به هر نحو ممکن بزنند.

نگاه اقتصادی به ارتباطات اینترنتی و منافع ما در این میان
اتصالات اینترنتی نوعی تجارت است که هر منبعی که اتصال را مهیا می‌کند، مبلغی برای تمهید آن اتصال دریافت می‌کند، درست مانند تلفن، وقتی شما از ایران به آمریکا تماس تلفنی می‌گیرید، پول هر دقیقه مکالمه را باید به ایران، و آمریکا یا هر واسطه ای که این ارتباط را مهیا می کند بدهید. در واقع مبلغ را مخابرات از شما می گیرد، اما شرکت مخابرات، این پول را با طرفهای بین المللی بابت دریافت خدمات، حساب می‌کند.

در این میان، آمریکا بر روی اینترنت برای ما خویشاوندان میزبان و خوشروی آمریکائی ایجاد کرده است که هر روز و هر لحظه با آنان تماس حاصل کنیم… منظورم گوگل، جی‌میل، فیس‌بوک،تویتر، و اینستاگرام و غیر ه است، هر چند هزینۀ تماس یک نفر با خویشاوندان جدید خود اصلا زیاد نیست، اما وقتی این ضربدر میلیون جمعیت، که در ۳۶۵ روز سال به اینترنت چسبیده‌اند بکنی، هزینۀ قابل توجه و غیر قابل گذشتی می‌شود! و طبعا در آینده این نوع ارتباط، به ۷۵ میلیون ایرانی بعنوان یکی از اساسی ترین مایحتاج زندگی در عصر نوین تسری خواهد یافت. در یک حرکت عجیب ارتباطات ما با همشهری و هم‌وطن‌مان به آمریکا می‌رود، و به بوم و بر ما باز می‌گردد، درست مثل لقمه خوردن از پشت سر.

اگر تصور کنید که گوگل ، جیمیل، یوتیوب، فیس بوک، که به شما خدمات مجانی می‌دهند، عاشق چشم و ابروی شما و خادم بشریت هستند، دچار یکی از بزرگترین اشتباه‌های عمر خود شده‌اید.

چنانچه بخواهید بدانید لوله‌های اینترنت، به مثابۀ لوله‌های کسب درآمد ارتباطات در کجا مجتمع شده و قطورند … به عکس زیر نگاه کنید ، سهم ایران را ، از دنیای اینترنت زیر دقت بگیرید.(اگر پیدایش نکردید، آن را در چپ‌ترین دایره پیدا کنید) البته این سهم میزبانی ایران نیست … این آن نی نحیفی است که ایران برای بهره کشیدن از لوله‌های قطور فروش طلای نامرئی ارتباط الکترونیک، در جریان اطلاعات برده و هورت هورت و هن هن .. و خس خس می‌کشد ، و هنوز صادرات قابل توجهی به این جریان بین المللی ندارد. البته نقشه اینفوگرافی مربوط به سال ۲۰۰۹ هست و در این چند سال این نی‌ها برای ایران زیادتر شده اند. اما خوب هنوز اینها نی‌هستند و به درجۀ لوله ، حتی لوله پلیکا، چه برسد به لولۀ  ۸۰ اینچی ، ارتقا نیافته‌اند.

سوال این که منافع ملی ما در این بازار مکاره و آینده دار چیست؟

طبعا ساده ترین نتیجه گیری این است که به جای ارسال و دریافت نیاز ارتباطی با همسایه و همشهری خود، خودمان برای خودمان شبکۀ اتصالات داخلی داشته باشیم. همان چیزی که به آن، اینترنت ملی گفته می‌شود. هر چند لازمۀ این اینترنت ملی، غیر از نیاز به بنیه‌های فنی ، نیاز به برخورد اجتماعی و فرهنگی مناسب نیز هست که آن خود جای بررسی مفصل دارد.

اما مثل همۀ امور داخلی، پیش‌قدم‌های اینترنت ملی در امر به سرانجام رساندن این هدف وجیه، امروز چندان مستحکم برداشته نمی‌شود، مثل همه چیز، بالاخره که برداشته می شود اما خوب با ضجه و موره! اگر بالفعل بخواهید در ایران یک سرویس دهندۀ اینترنتی عادی بخرید تا نیاز ارتباطی خود را بر آن میزبانی کند، از شما ۲۰۰ هزار تومان می‌گیرند، و به شما ۱۰۰ هورت اینترنت (۱۰۰ گیگابایت امکان دریافت و ارسال داده) روی سرور داخلی می‌دهند. حال اگر بخواهید یک سرویس‌دهندۀ خارجی با مشخصات خیلی بهتر از آن بخرید، از شما همان ۲۰۰ هزار تومان را در گران ترین صورت، می‌گیرند و ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ هورت ( ۵ تا ۱۰ ترابایت) و شاید بیشتر به شما خدمات می‌دهند.

علت، یک مقدار مشابه وضعیت خودرو در ایران است و یک مقدار هم منطقی است، غربیان زودتر جنبیده‌اند و زیرساختهای بسیار قوی برای این کار ساخته اند، و خوب وقتی تولید و دارائی آنها وسعت دارد ، امکان ارزان کردن خدمات برای آنان بسیار راحت هست. با این حال در ایران تلاشی برای ارزان کردن این خدمات دیده نمی‌شود. شعارهائی هست، اما عملا قیمت هر هورت ۵۰ الی ۱۰۰ برابر دنیای غرب – و بیشتر- هست. یعنی اگر قرار بود کاری جدی برای جلوگیری از خروج ارز برای طلای تبادل اطلاعات، صورت بگیرد، حتی اگر روی این امر یارانه نیز اختصاص داده می‌شد، شاید بیراه نبود. در حالی که من حدسا می‌گویم که اصولا احتیاجی به یارانه نیست، شرکت مخابرات و ارتباطات زیرساخت و شرکتهای خصوصی واسطه، اگر از سودجوئی بلامحل خود منصرف شوند ، خدمت شایسته‌ای به اسلام و وطن کرده‌اند.

طرح “اینترنت ملی” به این منظور مهیا شده است که لااقل ارتباطاتی که ۷۵ میلیون ایرانی به آن احتیاج دارند از ایران خارج نشود، تا از منظر اقتصادی هم ارز خارج نشود، اما خوب از آنجا که طرح اینترنت ملی هنوز آیندۀ مبهمی داردو اجرائی نشده، نمی‌توان در خصوص آن نظری داد. اگر قرار باشد، مسئولین دولتی و شرکتهای خصوصی پای منفعت مردم بنشینند، خیلی مسائل شیرین خواهد شد. و الا تلخی عداوت و سودجوئی خارجی و خیانت داخلی بر مذاق آدم خواهد ماند.

سرعت دریافت اطلاعات به نزدیکی منبع، بسیار متکی است، اگر ایران بتواند در خصوص ارتباطات اینترنتی یک هستۀ قابل اعتماد باشد، می‌تواند یک سرچشمۀ مراجعه باشد و بعبارتی به صادرات خدمات ارتباطی الکترونیکی و دیجیتال بپردازد، و براحتی در منطقه، جای غرب را در تصاحب لوله‌های طلای ارتباطات، بگیرد. اما خوب این وابسته به شرایط سیاسی منطقه و روابط با دولتها و نیز بروز سعۀ صدر نسبت به متن اطلاعات نیز هست تا بستر تبادل مستقیم اطلاعات بین این کشورها مهیا شود. اما بدیهی است که تا روزی که این ارتباطات بین دولتها مهیا شود، ایران در چنین جایگاهی نیست که بتواند چنین خدماتی ارائه کند، و باید خیلی زودتر از اینها جنبیده باشد. اگر روزی ترکیه یا کشور دیگری در منطقه، به چنین جایگاهی برسد، چیزی جز افسوس برای ما نخواهد ماند.

یکی از پیش شرطهای رسیدن به این هدف ، هوشمندی در ادارۀ اقتصادی و تجاری مراکز داده ایرانی است که خدمات سرویس دهنده اینترنتی ارائه می‌کنند، اما جو عمومی نشان می‌دهد متاسفانه عملکرد فنی ارتباطات زیرساخت و نیز شرکتهای خصوصی، تجربه‌ای جز بدنامی در کیفیت خدمات، در میان این بازار باقی نگذاشته است یعنی نه تنها این خدمات بسیار گران است، که کیفیت آن نسبت به یک نمونۀ موفق که هزاران نوع از آن در دنیا موجود هست، بسیار نازل است، و به نظر می‌رسد که شرکتهای ارائه کنندۀ خدمات میزبانی در ایران، صرفا با بخشنامۀ الزام ادارات دولتی به استفاده از سرویس دهندۀ داخلی و آن هم با قیمتهای مضحک و گزاف نسبت به سرویس‌های خارجی، سراپا هستند.

غیر از سود هنگفتی که غرب از لحاظ اقتصادی از میزبانی ظاهرا رایگان خدمات اینترنتی می‌کند، از مزایائی همچون سیطرۀ امنیتی و اطلاعاتی، همچنین نفوذ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بهره می‌برد. این قسمت‌ها چندان از نظر پنهان نیست اما به طور خلاصه به شرح آن می‌پردازیم.

تحمیل شرایط سیاسی و فرهنگی، به فضای مجازی

اگر غرب مطمئن باشد فیس‌بوک یک کشور فراملیتی است، بعنوان قانون‌گذار به راحتی شرایط سیاسی مدّنظر خود را به جامعۀ جهانی تحمیل می‌کند. تا صافی مورد نظر منافع خود را بیابد. بی‌تفاوتی نسبت به توهین به پیامبران خدا و مقدسات اقوام و ملتها از یک سو، برخورد با صفحات PRESS TV و حزب الله لبنان از سوی دیگر، این بهره‌وری به نفع امیال آمریکا را به خوبی نشان می‌دهد.

سیطرۀ امنیتی و اطلاعاتی + اقتصادی

شاید احوال روزمرۀ شما، خوشحالی و عصبانیت‌تان، علایق و دغدغه‌های‌تان از نگاه امنیتی و اطلاعاتی در سطح کشور امری پیش پا افتاده به نظر بیاید، اما وقتی این اطلاعات در سطح ده‌ها میلیون نفر در یک کشور و در تمام کشورهای جهان، جمع شود، بسیار گرانقیمت است و قابل فروش؛ اینکه یک ملت چه ذائقه‌ای در خصوص اقتصاد،فرهنگ، سیاست دارد، اطلاعات ذی قیمتی است که در هر لحظه می‌تواند به کار گرفته شود، علی الخصوص وقتی قرار باشد علیه ملت و کشور شما به کار گیرد. مطالعات و تحقیقات و روندهای گسترده‌ای برای تحلیل علایق مردم در تمامی جهات در دانشگاه‌ها در جریان است و به نتایج و عواید بسیاری هم‌ می‌رسد. در حالی که شما هر صبح و ظهر و عصر و شب، خرم و خوشحال به صفحۀ زیبای خود در فیس بوک، تویتر، یا اینستاگرام سرک می‌کشید، مشغول اعطا و تقدیم ذی‌قیمت‌ترین اطلاعات به صاحبان این شبکه‌ها هستید. و ای کاش صاحبان این شبکه‌ها و افراد مسلط بر این شبکه‌ها انسانیت را خوب مشق می‌کردند.

قبل از ورود اینترنت، ایالات متحده سازمان‌های مختلفی برای نظرسنجی و دریافت ذائقۀ ملتها در اختیار داشت تا راه‌های نفوذ اقتصادی،سیاسی، امنیتی و غیره را در میان آن ملت بیابد، موسساتی مثل موسسۀ گالوپ که با استخدام صدها تن و پذیرش مخاطرات مختلف امنیتی، ذائقه و جهت مردم یک کشور را برای یک بار بر می‌گرفتند و به کشورشان بر می‌گشتند. امروز شبکه‌های اجتماعی بر روی اینترنت، معدن مجانی چنین اطلاعاتی برای آنان است.

از همۀ این‌ها که بگذریم، فرض کنید شما از ۱۰ سالگی بر روی یکی از این شبکه‌های اجتماعی عضو بوده‌اید، و هر روز در این شبکه حضور فعال داشته‌اید، دست بر قضا، سی چهل سال بعد شما رئیس جمهور کشورتان، یا وزیر، یا شخصی مؤثر در تصمیم‌گیری‌های کشورتان می‌شوید. مجموعۀ علایق شما، لایک‌های شما، نوشته‌های شما، یک مجموعۀ کامل از روانشانسی رفتاری شخصی شماست که اطلاعاتی بی قیمت برای صاحبان آن شبکه برای تحلیل رفتار شما و راه‌های نفوذ در آن است. ای کاش که آنان، انسانیت را مشق کرده بودند!

جالب این‌که مثلا شبکه‌ای مثل گوگل برای ثبت نام، با اصرار پررنگی مکررا از شما شمارۀ تلفن شخصی خود را به بهانۀ ارسال پیامک هماهنگی می‌خواهد در حالی که این روند هیچ ضرورتی ندارد. شمارۀ تلفنی که در مراکز جاسوسی مخابراتی گسترده‌ای که آمریکا در زمین و هوا در اختیار و مستقر دارد قابل رهگیری است، حتی اگر شما یک ایرانی ساکن ایران باشید. گویا همه چیز تنظیم شده است تا این سیطرۀ امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده بر تک تک مردم دنیا سایه بیافکند.

اصرار گوگل در تلفن‌های هوشمند آندروید بر قرار دادن اطلاعات شخصی‌تان، فهرست تماس‌تان، عکس آنها، جزئیات آن‌ها بر روی منبع بی منتها و رایگان! ذخیرۀ اطلاعات اگر چه در نگاه اول نوعی خدمات رفاهی به نظر می‌رسد اما در واقع جزوی از این کارخانۀ عظیم ذخیره سازی اطلاعات است.

جنگ‌ آشکار برای تصاحب شبکه‌های مجازی و سیطره جوئی بر آنان

شبکه‌های اجتماعی اینترنت، هر کدام کشورهائی چند صد میلیون نفری هستند، با منابع متنوع غنی که در بالا قید شد، برای چنین کشورهای پر منابعی، آیا از انسان جز کشورگشائی انتظاری هست؟ خوره‌های اینترنت یادشان می‌آید که Orkut، اولین شبکه‌ای بود که مدتها قبل از فیس بوک، صاحب نمایۀ ده‌ها میلیون نفر شد. اما هیچ کس یادش نمی‌آید دقیقا چرا جماعت ده‌ها میلیون نفری از ارکات به فیس بوک هجرت کردند، در حالی‌ که اورکات نیاز آنان را در این راه مرتفع می‌کرد و خوب اقتدار آشکاری نیز داشت، علت ترک ارکات چه بود؟ MySpace نیز به همین منوال دورۀ اوجی داشت و سپس در مقابل فیس‌بوک سقوط کرد. همه چیز رسانه‌ها و سایت‌ها بر این مبتنی شد که هر کس باید در فیس‌بوک یک شناسه داشته باشد، من در شبکه‌های اجتماعی دیگر عضو بودم، اما هیچ دلیلی برای مهاجرت به فیس بوک نمی‌یافتم و هر چند دست آخر مقاومتم شکست اما سوالم همیشه این بود که چرا ما همه باید به فیس بوک برویم؟ شاید بگوئیم چون هر کسی در این شبکه پیدا می‌شد. سوال دقیق این است که این کشش چرا برای ارکات، مای اسپیس یا یک شبکۀ دیگر مثل فرندفید رخ نداد؟ و چرا وقتی بزرگترین تمرکز فارسی زبانان در ارکات مستقر بود، تبلیغات و کشش به سمت فیس بوک، پیش رفت؟ این مطمئنا یک نظریۀ توطئه نیست … ! بلکه یک نوع عاقبت اندیشی است.

در ادامۀ این سوال، اصرار شبکه‌های بزرگتر، برای ضعیف نگاه داشتن شبکه‌های پیشرو، بسیار تعجب برانگیز تر است، شبکۀ FriendFeed در میانۀ راه پیشرفت و توسعۀ پر سرعت خود توسط فیس بوک خریداری شد و سالهاست که علیرغم زمینۀ پیشرفت، هیچ پیشرفتی در خدمات و رسیدگی نداشته است. گویا این خرید صرفا به جهت توقف توسعۀ این شبکه صورت گرفت تا میدان جذب اطلاعات برای فیس بوک باقی بماند.

یوتیوب نیز که توسط سه کارمند یک شرکت مالی تاسیس شده بود، توسط گوگل خریداری شد، و تحت اشراف گوگل به کار ادامه داد، این خرید و فروش‌ها اگر چه ذاتی عادی در تجارت دارد، اما حداقل ذات فواید و سود سرشار میزبانی کردن یک شبکۀ رایگان خدماتی را نشانگر است، که کمترین امکان آن بهره‌وری اقتصادی است در حالی که ما به بهره‌وری ارگان‌های امنیتی و نظامی ایالات متحده از این شبکه‌ها آگاهیم.

ماجرای اینستاگرام بعنوان شبکۀ پیشرو دیگر نیز، به سرنوشت فروش به فیس بوک مبتلا شد، گوئی هیچ کس حق ندارد در این میدان وارد شود. و این تلمیح اصرار یهودیان بر خریدن خانه‌های فلسطینی را زنده می‌کند. در هرحال ، این هم نوعی کشور است و منافع و منابع …

راه حل ما برای حفظ منافع ملی چیست؟

به نظرم، راه حل به هم زدن این بازار مکاره ایجاد ساختار مشابه و قوی در داخل کشورهاست و اگر این را موفق نشویم،  تغییر الگوی مصرف اینترنت است. مهمترین راه‌کار، توزیع مصرف بر روی میزبان‌های سراسر جهان، از اروپا گرفته تا روسیه و چین و نیز استفادۀ داخلی است که نیاز به آموزش و معرفی میزبانهای پراکندۀ جدید دارد. با توجه به در میان بودن این حجم وسیع از منافع، ما باید درک کنیم تمرکز همۀ بشر بر روی یک مرکز تحت سیطرۀ یک قطب شناخته شده، به نفع تک تک کشورها و تک تک مردم نیست. پیشنهاد من استفاده از صفحات و وبلاگ‌های شخصی در سرویس‌دهنده‌های مختلف، بهمراه ساخت واسط‌های ارتباط مستقیم بدون دخالت میزبان سیطره جوست. به این معنا که هر کس صاحب و میزبان اطلاعات خودش در گوشه‌ای از دنیا باشد و اطلاعاتی حداقلی همچون نام و نام خانوادگی در اختیار یک یا چند مرکز جستجو قرار دهد تا قابل یافتن باشد، دیگر (لایک)ها، مطالب، و علایق هر کس برای خودش نزد میزبانی خودش، محفوظ می ماند و ناچار نیست که آن را در اختیار عموم قرار دهد. هر شخص یا گروه یا جامعه ای که نگران اقتصاد و امنیت و فرهنگ خود است، می‌تواند با استفاده از امکانات نرم افزاری صفحاتی کاملا شبیه به فیس بوک، اما در فضای اختصاصی خود داشته باشد، و این از لحاظ فنی کاملا مقدور است ، اما از لحاظ فرهنگ مصرف جای کار دارد.

در این حالت اطلاعات به مثابۀ “هلو برو تو گلو” در اختیار این قطب نخواهد بود و باید برای به دست آوردن این اطلاعات زحمت زیادی بکشد. از منظر اقتصادی نیز با توزیع اطلاعات بر روی میزبان‌ها و شبکه‌های مختلف، این ایالات متحده نخواهد بود که سود تبادل اطلاعات را به جیب می‌زند.

این راه حل البته راه حلی خیالی و دور از ذهن به نظر می‌رسد و شاید فقط اشخاص حساسی مثل من، به آن تن بدهند، اما به نظر می‌رسد راه اصلی این است که یک حکومت عدلی که آن ایالات متحده نیست، ظهور کند تا انسان مطمئن باشد در آن حکومت عدل، از اطلاعات وی سوء استفاده نمی‌شود.

 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۲۱:۰۲
شما هم که همه چیز را از نگاه "توهم توطئه" می بینید.ای کاش کمی هم در ذهنتان جایی برای احتمال دیگری قرار می دادید.
فقط خوشبختی اینجاست که کسانی که شما سعی می کنید مخاطبتان باشند ، آگاه هستند ، هم به اصل داستان و هم به این بیماری مزمن این نوع نگاه. (1019412) (alef-4)
 
يه بنده خدا !
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۵۲:۵۳
با سلام و احترام .
دوست عزيز يكي از مخاطبان مورد نظر شما كه برابر اعلام شما آگاه هم هست اينجانب فارغ التحصيل نرم‌افزار از يه دانشگاه دولتي رتبه يك يا دو در تهران هستم .
استدلال رو خوندي ؟
كجاش عجيب بود ؟ تو زمونه اي كه بابت يه قرص سر درد هوار تومن پول ازت ميگيرن يا تو آفريقا مردم دارن از گرسنگي بديهي و عيني عيني جون ميدن ، به نظر شما شركتهاي گردن كلفت مثل گوگل و فيس بوك عاشق چيچي ما شدن كه اين همه در حق ما لطف ميكنن ؟
نويسنده مقاله را متهم كرديد به توهم توطئه و لذا تمام مطلبش رو يكجا شستي و گذاشتي كنار .
خوب منم به عنوان به مخاطب اين آقا عرض ميكنم اينكه هر چي ميبينم و ميشنوم و اين همه لطف دوستان گوگلي و .... رو به مثابه آلبالو گيلاس بپندارم حماقت محض است .
الان يه دفعه ياد يه كتابي از مرحوم آيت الله سيد (حسين ؟) حسيني طهراني در مورد كنترل جمعيت افتادم . اين كتاب رو تصور ميكنم در دهه 60 خوانده باشم . چون خيلي از آن زمان گذشته و يادم هست كه هنوز در قيد حيات بودند .
ايشان در مورد شعار "فرزند كمتر زندگي بهتر" كتابي رو منتشر كرده بود و اين رو توطئه اسرائيل براي تنزل جمعيت شيعه اعلام و به جد با آن مبارزه ميكرد . يه جمله اي نوشته بود به اين مضمون "با توجه به اينكه در جنگ قرار داريم و نياز شديدي به تجهيزات پزشكي مخصوصاً نخ بخيه داريم و ما رو از خريدش تحريم ميكنند و مجبوريم به چند برابر قيمت از واسطه بخريم ، چطور ميشود كه نماينده سازمان ملل در امور بهداشت خانواده و .... (كه يادمه يه خانومي بود) براي انجام وازكتومي و كوبكتومي در بيمارستانهاي ما نخ بخيه اعلاء مجاني هديه مي آورد ؟"
به نظر شما دوست عزيز چرا ؟

كلاً دوست عزيز ايرانيا ضرب المثلاي خوبي دارن و از آن جمله "مثل كبك سرش رو زير برف كرده" را ميتوان نام برد. دوست عزيز اينكه شما تصور كنيد دنياي واقعي مثل دنيايي كه شما تصور ميكنيد است خيلي به واقعيت نزديك نيست و نشانه اش اين همه جرم و جنايت در اقصي نقاط دنيا به دست دولتمردان همين ميزبانان اطلاعاتي است كه بالاجبار ما هم از آن بهره برداري ميكنيم .
من هم مثل بقيه از اين خدمات مثلاً رايگان !!!! استفاده ميكنم ولي هيچگاه خودم رو گول نميزنم كه گوگل عاشق جمال منه و از سر دلسوزي و انسان دوستي اين همه امكانات رو در اختيارم ميذاره .

والعاقبه اللمتقين (1019795) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۵۷:۵۲
باید اینترنت ملی جایگزین اینترنت فعلی شود تا اینترنت پاستوریزه در اختیار ایرانیان قرار گیرد. درست است که اینترنت کاربرد های مفیدی دارد، اما در حال حاضر اینترنت مهمترین ابزار فدرتهای شیطانی برای آلوده کردن اذهان است. (1019800) (alef-4)
 
هموطن
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۸:۱۵:۲۷
سلام جناب این توطئه نیست بلکه حقیقت است و انکار آن فرار از یک واقعیت است.
توهم آن است که دشمن را دوست بدانیم. کمی هوشیار باشیم. (1019817) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۹:۲۲:۴۵
تاریخ قضاوت خواهد کرد که ما توهم توطئه داریم یا شما دوستی با شیطان!
این دیدگاه من از توهم توطئه است، اما من فکر می کنم آمریکا سال ها نفت را پشتوانه دلارهای بدون پشتوانه اش کرده بود و معادل ۱۱ تریلیون دلار از ثروت دیگر ملت ها را مجانی به دست آورد، سال هاست هم پیگیر این موضوع است که اطلاعات را پشتوانه دلارهایش کند.
خدا کند که ما توهم زده باشیم و آمریکا در حال استعمار ما نباشد! (1019875) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۱۴:۱۱
هدف آمریکا از راه اندازی و بسط دادن اینترنت به دیگر کشورها، در درجه اول، دیکته کردن فرهنگ غربی و آمریکایی به کشورهای دارای فرهنگ غنی و اصیل مانند ایران بود. بطوریکه پیتزا و استیک جای آبگوشت و کوفته را بگیرد. متاسفانه با وارد شدن اینترنت به کشور ما، هنجارها و فرهنگ ما دستخوش تغییرات بسیاری شد.
در درجه دوم، از اینترنت به عنوان ابزار جاسوسی استفاده شده و می شود. ویروس هاس استاکس نت و فلیم شاید بخش خیلی کوچک و آشکار شده این سناریو باشد. (1019942) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۰:۰۱:۵۸
الف شما چرا از سرور آمریکایی استفاده میکنید؟ چرا اونها سرورهای خودشان رو تحریم نکردند؟ (1020125) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۲۳:۵۰
با این استدلال ، مثلا سایت الف هم که به خدمات مجانی خبررسانی می دهد حتما کاسه ای زیر نیم کاسه آن است . (1019417) (alef-4)
 
يه بنده خدا !
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۵۹:۴۲
با سلام .
حداقل اهدافي كه دنبال ميكنه اينه كه جمعي رو با خودش همراه ميكنه .
افكار خوانندگانش رو به سمت و سوي خاصي كه مورد نظر اسپانسر و حامي‌هاي مادي و معنوي سايته كاناليزه ميكنه .
بعدش هم اون همه تبليغات سمت چپ رو ملاحظه نميكنيد ؟
شماره تلفن كه داده ، زنگ بزن ببين تعرفه هر كادر سمت چپ صفحه اول و صفحات تاپيكاشون چنده .
بعدش هم مگر ايرادي داره آقاي توكلي به عنوان نماينده ، با ديدگاهها و نظرات تعدادي از مردم جامعه كه به اينترنت دسترسي دارند آشنا شوند ؟ البته اين همه جامعه نيست ولي تقريباً از هر قشري در فضاي سايبر حضور دارن و نظراتشون شايد قابل بسط به قسمتي از جامعه باشد .
اين معنا همون معناي كاسه و نيم كاسه شماست ؟
الف جون سر جدت از حق خودت بگذر و كامنت مارو كله پا نكن . دمت گرم آقا يا خانوم مدريتور .

والعاقبه اللمتقين (1019801) (alef-4)
 
هموطن
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۸:۱۶:۳۴
سلام
شما خدمات ملی را با خدمات یک دشمن به یک کشور یکی می دانید؟ واقعا جای تامل دارد. (1019818) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۹:۲۳:۲۴
په نه په شما فکر کردی بنگاه های خبر رسانی برای افزایش سطح اطلاعات شما ایجاد می شوند! (1019876) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۲:۴۰
سایت های ایرانی اولا توسط هموطنان ما اداره می شوند و ثانیا توسط مراجع ذی صلاح تحت نظارت دایم هستند و کسی نمی تواند خلاف مصالح انقلاب و کشور قدم بردارد. ضمن اینکه این سایت ها در واقع کار خبر رسانی در حد یک روزنامه را می کنند بدون آنکه کاغذ مصرف کنند. اموراتشان از راه درج آگهی ها می گذرد و درضمن برای چند نفر شغل ایجاد کرده اند. (1019955) (alef-4)
 
ب.ر.
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۲۵:۲۹
با تفسیر قوق رادیو تلوزیون قطار مترو تلفن دارو تجهیزات پزشکی همه عامل امریکا هستند (1019420) (alef-4)
 
توحید
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۹:۵۱
اینترنت دقیقاً ابزار مناسبیه برا جمع کردن همچین اطلاعاتی ، شاید به خاطر اون بوجود نیومده اما دارن اینطوری ازش استفاده می کنن.
یه چیزایی خیلی تابلوئه. مثل همین شماره گرفتنه، در صورتی که قبلش همچین خبرایی نبود و کار ها با یه ایمیل و سوال امنیتی راه می افتاد.
به همین گوگل نگاه کنید ، انواع و اقسام ابزار هاش برا جمع کردن اطلاعاته.
هر چند ساده لوحانه از کنارش رد میشیم ما ولی کاملاً روانشناسانه طراحی شدن. به طور مثال بار اولی که هر کاربر گوگل ارث یا گوگل مپ رو می بینه ، اولین جایی که به سرش می زنه ببینه "خونه" خودش هست.

اونی که چند واحد دیتا ماینینگ و پایگاه داده گذرونده باشه می فهمه ارزش اطلاعات رو. بقیه می تونن برچسب توهم توطئه بزن به این مقالات. (1019585) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۱۸:۱۳
جالب اینجاست که شما فرق بین یک شرکت امریکایی با دولت امریکا را نمی دانید ؟
اختراع تلفن ، برق ، هواپیما و غیره هم حتما" توطئه بوده است .
هرچند برای شما شخصی مثل استیوجابز و بیل گیتس با باراک اوباما و جرج بوش فرقی نمی کنند ! (1019674) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۴:۲۳
هدف اینهایی را که ذکر کرده اید خدمت به هموطنان است و با پول مالیات مردم اداره می شود و ربطی به بحث ارائه شده در این مقاله ندارد. (1019962) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۹:۴۱:۵۶
نمی دانستی بدان که هستند. (1020299) (alef-4)
 
شوتی
United Arab Emirates
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۳۲:۰۶
بابا این خدمات مجانی نیست پولش را از راه تبلیغات به دست می آورند برای همین است که صاحب فیس بوک ظرف دو سال 27 میلیلارد دلار به دست می آورد. برای ما این خدمات مجانی است چون تبلیغات کننده پولش را می دهد. (1019436) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۳:۱۱:۲۰
----

به نظر می رسد که شما و دوستان بالایی مطلب را نخوانده و نمی دانید در مورد چیست . (1020088) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۳۷:۳۶
واي واي از دست اين امريكاي بد تو اين سي سال اونقدر قدرت داشته خدا نداشته (1019443) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۶:۴۰
قدرت آمریکا پوشالی است. همه دیدند که در مقابل عظمت طوفان سندی چگونه حقیر بودند! (1019967) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۱۰:۰۲:۳۲
ما که طوفان سندی نداشتیم فقط بارن امد وشهرهای مازندران زیر اب رفت پوشالی هستیم یا نیستیم؟ (1020312) (alef-4)
 
حسن
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۴۲:۲۳
نویسنده محترم! آنها راهبرد (استراتژی) داشتند، کار کردند، زحمت کشیدند، علوم را تقویت کردن، محققان را ارج نهادند، مراکز پژوهشی ایجاد کردند، حالا هم میوه آن را می چینند. ما نکردیم، حالا مجبوریم که در دنیای امروز از تکنولوژی آنها استفاده کنیم، حالا چه ناراحت باشیم و چه خوشحال! نه ما برق را اختراع کردیم، نه الکترونیک، نه کامپیوتر و نه اینترنت و نه حتی می توانیم یک آی سی (یا مدار مجتمع) یک دستگاه عادی را بسازیم. دانشگاه های ما خیلی هنر کردند، آمدند و نرم افزار رایگان (متن باز) لینوکس را فارسی کردند که همه وابسته به ویندوز نباشند اما بنده که استقبالی از آن ندیدم. یعنی در نهایت شد فارسی کردن یک سیستم عامل.
راه حل این است که علم و پژوهش به یک اولویت کشور تبدیل شود، باید ارتباطات علمی قوی شود و برای این کار باید اقتصاد ما پویا باشد تا حتی پژوهشگران و نخبگان دیگر کشورها هم به امید زندگی بهتر و درآمدی بیشتر (همان اتفاقی که الان در غرب می افتد) به ایران بیایند. نه این که تحصیل کردگان و نخبگان ما و اکثر المپیادی ها راهی غربت شوند.
اقتصاد پویا هم روابط خوب سیاسی، طرح های اقتصادی پایدار دراز مدت و غیرشعاری و علمی می خواهد. حالا می رسیم به آنجا که نمی شود!!
نویسنده محترم در جایی مثلا توصیه می کنند فیس بوک داخلی داشته باشیم، اما اولا: کدام شرکت داخلی خصوصی و دولتی و با کدام هزینه می تواند میزبانی چنین چیزی را عهده دارد شود؟ ثانیا: کی می تواند از نظر سرعت و ظرفیت و کارآیی به فیس بوک اصلی برسد و ثالثا: کدام خدمات دهنده ای می تواند بدون دستورالعمل های مطول و قید و بندهای فراوان خدمات بدهد؟ شما بفرمایید الان ما کدام سایت اشتراک عکس یا فیلم را داریم که فیلتر نشده باشد؟ وقتی یوتیوب فیلتر است آیا شرکت خصوصی یا دولتی فرضی داخلی می تواند صفحه ای برای اشتراک فیلم مثلا در اختیار مخاطبان بگذارد؟
شما سعی کنید قبل از اظهار نظر نگاهی هم به خواسته ها و شرایط بیاندازید! (1019451) (alef-4)
 
يه بنده خدا !
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۸:۱۱:۰۹
مطلب شما كاملاً درسته .
ولي حالا كه عقب افتاديم ، بايد بپذيريم كه تا ابد همينگونه بمانيم يا بايد يه تكوني بخوريم ؟
اگر فقط يك قدم هم برداريم معنايش اينست كه به اندازه همان يك قدم از مبداء دور و به مقصد نزديكتر شديم .
حالا استارت اينكار ميتونه اينترنت ملي باشه . كه در اين دوره و اين وضعيت گردنكشي‌هاي گردنكشهاي دنيا از نون شب هم واجبتره .

دوست عزيز شما رهنمودهاي مؤكد حضرت آقا در خصوص جنبش نرم‌افزاري رو نشنيديد ؟
اينها همش طليعه اون پيشرفتهاست كه انشاءالله در آينده نه چندان دور و نه چندان نزديك و با همت دانشمندان ما محقق ميشه انشاءالله .

اما و اما يه نكته مهم و زيبا كه اشاره كرديد :
اونا زحمت كشيدن و زحمت ميكشن و آقايي به دنيا هم حقشونه .
اصلاً هر كي زحمت بكشه آقايي كردن ( و يه ذره زورگويي و گردن كلفتي ) حقشه .
حالا ما با اين تنبلي كه گريبانگيرمونه فكر ميكنيد چقدر طول ميكشه تا به اونا برسيم ؟ البته تعداد انگشت شماري دارن كار و تلاش و تحقيق ميكنن و اين پيشرفتهايي كه ملاحظه ميكنيم حاصل تلاش اين تعداد اندكه . چه شود روزي كه همه متخصصين و انديشمندان ايران زمين تكون بخورن كه دوباره فصل آقايي ايرانيا خواهد شد . به نظرم خير دور نيست و انشاءالله محقق ميشه .

والعاقبه اللمتقين (1019811) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۸:۳۴
متاسفانه از علم در راه نادرست و برای بدست آوردن منافع نامشروعشان در سراسر دنیا استفاده کرده و می کنند. اینترنت و فضای رسانه ای ابزار کارشان است. (1019968) (alef-4)
 
1360
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۳:۴۵:۵۳
تیوری وهم ول کن ما نیست از 18 تا سرور اینترنت یکیش هم تو کانداست پس اونم جاسوسه (1019457) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۳۱:۳۰
کانادا از خودش استقلالی ندارد و مستعمره انگلیس و حیاتش وابسته به آمریکا است. عداوت و دشمنی کانادا با ایران بر کسی پوشیده نیست. ماجرای بستن سفارتش در ایران به بهانه واهی را همه به یاد دارند. (1019971) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۱۰:۱۳:۰۰
اینترنت کلا هیجده تا سرور داره :)) (1020320) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۰۳:۰۰
نابغه ده برابر هزینه هایشان از طریق تبلیغات پول در می آورند (1019492) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۳۲:۳۱
تبلیغات در کنار ابزار سلطه و جاسوسی در یکجا جمع شده اند! (1019972) (alef-4)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۰۶:۰۸
عزیزه من مشکل شما اینه که فکر میکنید نحوه ی اداره ی آمریکا هم مثل ایران است! کی میخواهید قبول کنید که فلسفه ی برخورد حکومت آمریکا با شهروندانش از اون چیزی که در ذهن شماست متفاوت است؟ آمریکا وزارت ارشاد ندارد!!! این هزار بار! اگر در آمریکا هم فلسفه ی کنترل انسان وجود داشت الان همین مشکلات تو ایران برای آمریکایی ها بود! (1019496) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۸:۲۰:۳۱
چه ربطی داره .....؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آمریکا اصلا گل... شما معلوم نیست ایرانی اید یا آمریکایی یکم طرف خودمون باشید و حقیقت رو بپذیرید هم چیزی نمیشه ها. عجییییبه (1019823) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۳۶:۳۷
آیا شما در آمریکا زندگی می کنید؟ بعد از ماجرای 11 سپتامبر و تشکیل وزارت امنیت کشور، تمام آمریکاییها به خصوص افراد با ریشه خاورمیانه تحت شدید ترین کنترلها هستند. (1019979) (alef-4)
 
پارسا
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۳:۲۶:۵۲
عزیز من ، تو آمریکا فلسفه کنترل انسان وجود نداره ؟
شما مثل اینکه خیلی ساده ای ؟!
تو آمریکا هم این فلسفه هست و خیلی سنگین تر و پیچیده تره ، ولی تا وقتی که احساس خطر برای نظام کاپیتالیستی و سرمایه داریشون رو نکن ، سعه ی صدر نشون می دن ولی وقتی احساس خطر بکنن به یه عده معترض به اصطلاح تسخیر وال استریت که کاملا مسالمت آمیز توی پارک زاکوتی تجمع می کردند هم پس از مدتی اجازه تجمع نمی دند و یا چند هزار نفر رو در مدت دو سه ماه اعتراض دستگیر می کنند و یا سی و چند دانشجوی سه دانشگاه کالیفرنیا رو در یک روز دستگیر می کنن و به صورت چند دانشجوی نشسته بر زمین ، اسپری فلفل می زنند (1020191) (alef-4)
 
بشارتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۰:۳۸
با سلام
الف جان همین سایت شما هم که در امریکا هاست شده است برادر (1019502) (alef-4)
 
Kazakstan
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۱:۴۰
استاد شما غصه اين چيزها را نخور...شما اگه ميخواهي يه چيزي بذار روش به ما بده، ما مياييم از خطوط شما استفاده مي كنيم و به يارو امريكاييه يه انگشت هم نشون ميديم . پول و بي هزينه بودن حرف اول را ميزنه حالا چه تو باشي و چه كس ديگه ... در ضمن اين اضافات را هم بذار براي خودت !!!! (1019512) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۳۸:۳۴
اینها حقایق و روشنگری است. (1019982) (alef-4)
 
ما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۵:۳۹
نظر و مطلب بسیارعالی ارائه فرمودید.تشکر از دقت نظر. ای کاش سایر دلسوزان نیز به بررسی و ارائه طریق بپردازند. (1019516) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۰:۰۹:۰۸
اعتیاد به شعار از مخربترین اقسام اعتیاد است. مبتلایان به این اعتیاد، مرتباً شعار خونشان پایین می افتد و نیاز به مصرف در ایشان بیدار می شود و در نتیجه، هر سخنی که محتوی مقادیر پر و پیمانی از شعار باشد، جگرشان را حال می آورد و آنرا "نظر و مطلب بسیار عالی" تلقی می کنند. (شعار یعنی سخنی زیبا و چشم نواز که هزار و یک دلیل عقلی و تجربی برای غیر عملی بودنش وجود دارد، اما چون همرنگ آرزوهای یک جماعت به خصوص است، نزد آنان "نظر و مطلب بسیار عالی" جلوه می کند) (1020137) (alef-4)
 
محسن
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۷:۱۷
اوووووووووووف چه ناکسایی هستن این امریکایی ها؟
اقای موسوی 2 متر مقاله نوشتی بگی شرکتها از نوع امریکایی دنبال منافع اقتصادیشون هستن و به منافع ما یا کشورمون فکر نمیکنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عاشق استدلال چشم و ابرو تونم؟مگه دیوونن ؟شما خودت حاضری یه شرکت بزنی خدمت نیمه رایگان بدی ملت؟ (1019518) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۴۸:۰۷
این تعدادی از خدماتی هست که بابت اونها حسابی پول دریافت میکنن . حالا میخوای مجانی برای ما کاری بکنن ؟
نمونه: پلیس + 10
نمونه : تعویض پلاک خودرو
نمونه : گذرنامه

به زودی تعویض گواهینامه
به زودی تعویض کارت پایان خدمت
سال بعد :
تعویض کارت تحصییلی دوران دبستان + راهنمایی + دبیرستان اونهایی که الان 40 سال سن دارن به ترتیب حروف الفبا.
و... (1019989) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۵۱:۰۰
نه بگو شما حاظری یه شرکت بزنی بعد سودش رو بدی به آمریکا برا خودشون!! این چه استدلالیه ما داریم. خوب فضایی ایجاد کرده که مخای ایرانی و چینی و روسی و ...... میرن اونجا کار میکنن و فعالیت آزاد فکری و اقتصادی دارن درست برعکس ما! حالا هر چی اونا پیشرفت کنن ما پس رفت میکنم . در آینده هم همینطور خواهد بود. فقط تنها کاری که به ما یاد دادن فحش دادن به آمریکا و آرزوی نابودیشه که بنا به آیه قرآن-هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون - هیچگاه محقق نمیشه! (1019994) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۳:۵۲
تمام سرویسهای مجانی ارائه شده در فضای مجازی، ابزارهای جاسوسی آمریکا هستند.

سرویس windows Up Date
با برقراری ارتباط روزانه با رایانه های شخصی در جهان، برزگترین نقش را در این راه بازی می کند.

ضرورت راه اندازی اینترنت ملی، سرویس ایمیل بومی و از همه مهمتر راه اندازی سیستم عامل بومی بیش از پیش است. مسئولان باید در این راه کوشش بیشتری بعمل آورند. (1019526) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۳۰:۱۴
جدا ؟ من دیگه ویندوزم رو آپدیت نمیکنم. با این تفاسیر اگه ویروسی شه و اسپای بگیره بهتره تا که من هرروز با دسته خودم همه اطلاعات محرمانه و سری خودم رو مفت و مجانی بدم مایکروسافت . اصلا بیاین با هم یه کمپین راه اندازی کنیم به همه دنیا بگیم که مایکروسافت جاسوسه تا سهم 93% از فروش سیستم عامل ویندوز رو به 0% برسونیم. آخه توهم تا چه حد ؟ (1019687) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۳۷:۳۰
دوست گرامی شما با رفتن در کنترل پنل می توانید ویندوز آپدیت را خاموش کنید، می توانید اگر اطلاعات به درد بخوری دارید، از کامپیوتری استفاده کنید که به اینترنت وصل نباشد. ضمنان این گوی و این میدان، سیستم عامل بومی درست کنید که ویندوز 8 را در جیبش بگذارد، ما که بخیل نیستیم! اما توجه داشته باشید که اولا اینترنت یعنی شبکه بین المللی (INTERnational NETwork) بنابر این اینترنت ملی چیزی شبیه کچل موفرفریست! ثانیا: هزینه های میلیارد دلاری و تجربه چند دهه ای پشت این سیستم عامل هاست، ما که کمیتمان در واردات دارو لنگ می زند و دانشگاه هایمان مشکل بودجه دارند، آن وقت با کدام پول می خواهید سیستم عامل درست کنید که فرضا از شما جاسوسی نکنند؟! اگر آنها می سازند، چون میلیونها نسخه از آن را می فروشند، ما که درست کنیم چند نفر داخل کشور (به فرض تولید) خواهند خرید؟ (1019780) (alef-4)
 
رویا
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۵۲:۳۶
با شما موافقم.

حتی بعضی از شرکتهای تولید نرم افزارهای آنتی ویروس هم به جاسوسی از کار بران می پردازند.
باید نرم افزارهای آنتی ویروس ایرانی هم تولید شود. دولت باید با بسیج کردن متخصصان داخلی به این امر هم بپردازد. (1019794) (alef-4)
 
farzad
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۹:۱۷:۰۵
هر مدل کامپیوتر، سیستم عامل و اینترنت ملی که دوست دارین درست کنین فقط لطفآ ما رو مجبور به استفاده نکنین. با تشکر. (1019872) (alef-4)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۲:۵۵
نظر شما خیلی جالب بود . بد نیست نگاهی به نظرات بقیه و رای های داده شده هم داشته باشید . (1019956) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۳:۵۷
آسمون ریسمون بافتین که بگید اینترنت ملی خوبه ؟

اگر واقعا میخواهید به مردم خدمت کنید. سرویس های اینترنتی مشابه خارجی راه اندازی کنید و بگذارید مردم خود آزادانه مثلا بین گوگل سرچ و سایت جستجو شما یکی را انتخاب کنند. ... اینکه به زور بییاید بگید باید از این سایت استفاده کنید و آخر هم بگید استقبال خوبی شده ( چون رقیبی نداره. مثل استقبال از پراید ! )، این روش درستی نیست و هدفش هم کاملا معلومه.



داشتن شبکه داخلی قوی و سرویس های داخلی خیلی خوبه.
به شرطی که مانع استفاده از شبکه خارجی نشه. (1019527) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۷:۲۶
خوبه قبل از قرار دادن مقاله خودتون یه بار بخونیدش. عکس مورد اشاره در مقاله و دایره های سمت چپ کجان؟ (1019533) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۵۸:۰۹
خدمت اون قشنگهائی که میگن این شرکتها پولشون رو از تبلیغات در میارن عارضم که ، آیا شما تو جی میل، فیس بوک و غیره تبلیغات می بینید یا حتی اگر جسته و گریخته می بینید، برای کشوری مثل ایران این تبلیغات مؤثر هست و امکان درآمد داشتن آمریکا از ایران و شما در حالی که هیچ ارتباط اقتصادی ای ندارید ، مقدور هست.

همیشه قشنگ باشید (1019563) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۰:۱۰
"طرح “اینترنت ملی” به این منظور مهیا شده است که لااقل ارتباطاتی که ۷۵ میلیون ایرانی به آن احتیاج دارند از ایران خارج نشود، تا از منظر اقتصادی هم ارز خارج نشود،" ؟؟؟

واقعا؟؟؟ (1019537) (alef-4)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۲:۲۷
بعید میدونم که خودش هم به این حرف اعتقاد داشته باشه. (1020267) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۲:۴۵
اخه دانشمند اگر اونها مثل من وتو فکر ميکردند امروز هم مثل من وتو بودند سود اين شرکتها در تبليغات افتاد (1019541) (alef-4)
 
حمیدرضا
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۲:۵۸
سلام
کو عکس؟؟؟؟ (1019542) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۳:۲۳:۳۷
انشالله در مقاله دوم عکس ارایه میشود. نشد هم نشد، هدف نویسنده نشان دادن عکس نبود. فقط میخواسته بگه اینترانت ملی بهتره هرچند اگه مشابه خودروی ملی باشه، گران و بی کیفیت. (1020100) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۴:۵۰:۲۱
شما فکر می کنید که اگر ایران میزبان یک پایگاه داده در منطقه باشد به مسیر آمریکا نمی رود و اطلاعات مردم منطقه را به روشی مشابه جمع آوری نمی کند؟ (1019552) (alef-4)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۲:۵۵
رسانه ملي رايگان است وماهواره هم رايگان بي محتواي وبسته فكر كردن رسانه ملي من را به طرف ماهواره كشانده روز مناظره اصغرزاده وشريعتمداري ماهواره را بستم ورسانه ملي را نگاه كردم بعد از سه سال رسانه ملي محتواي به اندازه دو ساعت داشت ومن راجذب كرد (1019571) (alef-4)
 
محمد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۵:۱۰
اگرچه نگاه بدبینانه ای به قضیه بود ولی در کل باید این رو قبول کرد که همه کشورها و دولتها نیز برای رسیدن به اهدافشون همین کارها را انجام میدهند.
باید بررسی کرد اگر نگاه به سمت اینترنت ملی معطوف گردد و فیس بوک هم مدل وطنی آن مد نظر قرار گیرد آیا همان تفتیش عقاید و مسائل امنیتی که امروز در کشور وجود دارد بیشتر نخواهد شد و یا به عبارت دیگر عده ای در این کشور نیز همان سوء استفاده ها را از این شبکه ها نخواهند کرد!!!! (1019575) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۵:۴۳
حالم از دید جیمز باندی و صفر و یکی که این همه مدت تکرار میشه به هم میخوره. بلدی بستان بزن چرا داد و فریاد میکنی؟ وقتی شبکه را ایجاد کرده تحقیق و پژوهش کرده چرا نبره حقشه دست که نکرده از تو کیسه برداره ثروت و ارزش افزوده خلق کرده. می‌توانی بکن نمیتوانی ساکت شو برو کنار بذار باد بیاد این حرفات بیش از هر چیز حال ادمو به هم میزنه (1019578) (alef-4)
 
kian
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۹:۲۴
باسلام متاسفانه کشور ما درقرن ارتباطات نیز دچارمشکل افرادیست که همه چیز را منفی میبینند تا حرفی برای گفتن داشته باشند . شما واقعا فکرمیکنید این سایتها رایگان خدمات میدهند .این سایتها از کاربر پولی نمیگیرند ولی میلیاردها دلار درآمد تبلیغات و ایجاد سایت و تراکنشهای مالی است کهبه جیبشان واریز میشود باید کاربر معمولی وجود داشته باشد تا آن درآمدها کسب شود به همین دلیل برای کاربران رایگان است . تورو خدا قبل از اینکه چنین چیزهایی بزنید درموردش مطالعه کنید از همین سایتهای جاسوس که تمام کارهای خودتان را نیز با آنها انجام میدهید . آخه این چه ذهن مسمومیه که تمام دنیا را دشمن ما میدونید غیر از سوریه وفلسطین و لبنان را بابا یک کم فکر کنید ایران غیر از نفت وگاز چی داره که همه دنیا بخواهند باهاش دشمن باشند نفت وگاز را هم که مجانی به برادران چینی وروسی میدهیم دیگه دنیا چه مشکلی باید داشته باشه یک موقعی در خاورمیانه قدرتی بودیم که حتی عربستان هم جرات رجز خونی نداشت الان که امارات هم برای ما رجز خونی میکنه تاجر های مارا اخراج میکنه و اموالشون را میگیره برای ورود انگشت نگاری میکنه دیگه بقیه خاورمیانه به کنار هیچ کاری هم نتونستیم بکنیم فقط شعار دادیم و فرصت سوزی کردیم به خدا مردم خسته شدند از این همه بدبینی که بهشون القا میکنید . سوالتون را عوض کنید بهرت وملموس تره مثلا بپرسید چرا روسیه و چین قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت را دو بار وتو کردند آیا عاشق چشم وابروی ما بودند یا نفت وگاز مجانی بهشون مزه داده ویک بازار عالی برای آشغالهای چینی . این سوال فکر کنم بهتره . به خدا مردم ایران سفرهای خارجی زیادی میرن به کشورهای مختلف بابا خیلی از کشورها اصلا نمیدونند ایران کجاست و چیه . بس کنید این حرفهای بی معنی را که جوابش را هم خودتان میدانید مقام معظم رهبری فرمودند حرفهایی بزنید که پشتوانه علمی وتحقیقی داشته باشه . ضمنا این سوال را غیر از اینکه در مورد برادران چینی و روسی میتوانید بپرسید در مورد تعریف و تمجیدهای برادران لبنانی و...... میتوانید بپرسید . وقتی ایران اینهمه عاشق چشم و ابرو داره پس بذارید گو گل هم جاسوسی کنه چه با ک چشمشون دربیاد اینقدر جاسوسی کنند تا لایه اوزن سوراخش بزر گتر بشه . (1019582) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۱۰:۱۸:۱۱
مشکل این است که شما هزینۀ سرسام آور نگهداری و تاسیس این شبکه ها از یک سو ، و هزینۀ ناچیز تبلیغات از سوی دیگر را نمی دانید.

تبلیغات هم هست، اما تامین کننده نیست و بخشی از هزینه های آنها تامین شود. (1020331) (alef-4)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۲۸:۴۱
چرا اینقدر از بی اطلاعی و بی مطالعه حرف میزنیم؟ ، آیا نمی دانید در آمریکا برای یک مرکز فروش یا مغازه معمولی ؛ به اندازه پارکینگ نمایشگاه بین المللی ایران! پارکینگ رایگان در نظر میگیرند؟؟؟
برای هر کاری مقدمات آنرا بدون پارتی بازی و از روی ضابطه عمل می کنند و برای مشتری ارزش و احترام واقعی قائل هستند؟ (1019614) (alef-4)
 
هموطن
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۳۲:۵۳
جناب آقای سید احمد م .
واقعا ذهن فعال و خلاقی دارید جنابعالی . اگر سناریوهای مشابه را به هالیوود بفرستید ؛ مورد استقبال قرار خواهد گرفت . شاید یک مبلغ میلیون دلاری هم بابت سناریو دریافت کردی . از کجا معلوم که در این ده سال گذشته روی شخص شما کار نکرده باشد این آمریکای جانخوار . دوست گرامی مطلب خیلی طولانی هست ولی لطفا یک دور کامنت ها را بخوان و یک بار مجددا مطلبی را که حتما دهها روز وقت و انرژی بابت ان صرف کردی را بخوان . (1019618) (alef-4)
 
یاشار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۵:۵۶:۵۰
هزاران سایت انترنتی مانند همین الف یا صدا و سیما خدمات مجانی ارائه می دهند
عجب مقاله ای نوشته استاد!! (1019652) (alef-4)
 
sss
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۰۸:۰۵
شماپول سایتو ازکجامیارین (1019662) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۱۹:۲۱
آره خوبه داشته باشیم ولی نه با انحصار طلبی و متهم کردن دیگران به جاسوسی. چوب انحصار خودرو رو هم با این ایده ها داریم میخوریم که با تحریم شدنمون خودروساز ملی کشور خودر عرضه نمیکنه. وای اینترنت رو تورا خدا اینجوری نکنید که نمیخوایم . (1019676) (alef-4)
 
علي
Ukraine
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۲۳:۱۵
حمل و نقل عمومي وIT
ماه مهر شروع شد و ترافيك سنگين صبحگاهي و شامگاهي و بطالت وقت و هزينه سنگين بنزين و آلودگي هوا . چند پيشنهاد دارم كه كمكي به حل ترافيك مي كند.

۱- متروي تهران مناطق شمالغرب تهران مانند شهرك غرب و سعادت آباد را ناديده گرفته كه ضروريست هرچه سريعتر فكري شود.

۲- شبكه ملي اطلاعات اگر امكان اتصال اتوماسيون ادارات را فراهم كند بسيار عالي خواهد بود . شركتهايي كه با هم مكاتبات فراوان دارند ضروريست سيستم اتوماسيون اداريشان بهم وصل باشد تا نامه هاي اداري بصورت الكترونيكي و با كمترين هزينه ، رفت و آمد و جابجايي انجام شود .

۳- افزايش سرعت اينترنت و گسترش تجارت الكترونيك بسيار ضروريست . پهناي باند موجود بسيار ناكافيست و اگر قرار باشد كه بتوانيم از طريق اينترنت كتاب ، فيلم ، موزيك ، لباس و... بخريم بايد داراي سرعت مناسب و پهناي باند حداقل ۱۰ برابر فعلي يعني حداقل مگابايت باشد.

۴- امنيت زنان بسيار در معرض خطر است .در طول روز در معرض متلك هاي ديگران ، نگاههاي نامناسب و بعضا آزار و اذيت مي باشند . همين مساله سبب شده است كه بسياري از خانمها مجبور شوند براي حفظ امنيت شخصيشان از وسيله نقليه شخصي استفاده كنند. اگر قانوني براي حمايت از زنان و منع متلك پراني تصويب شود گامي مهم در كاهش ترافيك خواهد بود.

۵- عدم تمركزگرايي : تمركزگرايي سرچشمه مشكلات ترافيكي و شهري ماست. به رغم تعريف پستهاي زياد مديريتي ، مديران ارشد حاضر به واگذاري اختيارات خود به بخشهاي خرد نيستند . مثلا درشهرهايي مثل قم و كرج كه مستقل شده اند ؛ هنوز بسياري از امور بايد از تهران ابلاغ شود . اين مطلب باعث رفت و آمد بسيار و اتلاف وقت مي شود . اگر در وحله اول از قاعده ۶۰ به ۴۰ استفاده كنيم و ۴۰ درصد اختيارات خود را به بخشهاي پاييني واگذار كنيم خيلي از مشكلات حل مي شود.

https://www.facebook.com/haftsine91 (1019682) (alef-4)
 
سلو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۳۰:۲۹
اگر همه اطلاعاتي که الان در دست آنها است، در اختيار بر وبچ ايران قرار گيردة معلوم نيست چه بلايي سر اطلاعات اشخاص والبته خود اشخاص مي‌آيد!!! (1019689) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۴۱:۲۵
میشه بفرمایید همین سایت شما چرا خدمات رایگان میده شما هم عاشق چشم و ابروی مردمید (1019710) (alef-4)
 
نویسنده
United Arab Emirates
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۵۷:۵۳
من نظر بدم؟ اصلا پاشیم بریم یه کره دیگه، نه صهیونیستی نه آمریکایی نه شرقی نه غربی نه تهاجم فرهنگی نه توطیه ای .... آخیش با کمال خوشبختی زندگی میکنیم،،،،، (1019740) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۶:۵۸:۰۳
شما هم اگر عرضه دارید سرویس مجانی بدید! البته مهمتر از هزینه این کار جلب اعتماد مردم است که دولت به هیچ عنوان قادر نیست انجامش دهد. در کل ایالات متحده امریکا هیچ آمریکایی به دلیل اعتقاداتش یا به دلیل نشر مطالب سیاسی (حتی بر ضد نظام امریکا) زندانی نیست.
در ضمن اگر دولت امریکا ریالی بابت این کارها به شرکتها بزرگ پول می داد خانه خرابش می کردند. (1019743) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۰۷:۱۴
همون مثال خودت صنعت خودرو: نمی بینی چقدر سرمایه گداری، سیاست گذاری،... کرده اند تا به اینجا رسیده اند؟ فکرمیکنی یه شبه این پیشرفتها اتفاق افتاده؟ یا مثل خودروسازی ما درجا که چه عرض کنم، عقب رفته اند.
نه ! نویسنده محترم! شما هم مث همه آنهای دیگر می خاهی غوره نشده مویز بشی!
عاقبت ایتترنت ملی هم عین خودرو ملی خواهد بود... از روز روشن تر! (1019751) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۲۸:۵۷
اگر اين إمكانات در اختيار روسيه يا چين بود براي شما باز جاي سؤوال داشت؟
درضمن وقتي امريكا قدرت اول جهان است به حرف نيست بلكه اين إمكانات وتوانيهاست كه بحر منظوري ايجاد كرده است او را در اين جايگاه قرار داده است. (1019769) (alef-4)
 
گلستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۷:۳۲:۲۱
اقا شما ...دیدی کدو را ندیدی!


دشمن مردم ایران کسانی هسند که به جای مردم فکر میکنند (1019772) (alef-4)
 
omid
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۹:۰۳:۰۸
عزیز برادر،
اینها که این همه سرویس رایگان ارائه می دهند عاشق چشم و ابروی ما نیستند؛ بله این حرف درستی است؛ اما آنها اتفاقاً دنبال جاسوس بازی هم نیستند و عین ذهن بیمار شما فکر نمی کنند؛
فعالیتهای آنها توجیه اقتصادی دارد. فقط همین.
راه کسب درآمد آنها هم تنها و تنها تبلیغاتشان است.
یعنی هربار که شما کلمه ای در در ایران سرچ می کنید؛ گوگل می فهمد که ایرانیان چگونه فکر می کنند و به چه چیز نیاز دارند؛ گوگل از این طریق روی آن کالا سرمایه گذاری می کند یا مشاوره میدهد به دیگر شرکت ها یا برایشان در گوگل فارسی تبلیغ می کند.

لطفا درست ببینید !!! (1019859) (alef-4)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۱۹:۳۷:۴۸
اگه الان امریکا اینها را ایجاد نمیکرد شما کجا بودین بخدا تو ایران پول هم بگیرن از آمریکاییها بدتر رفتار میکنند دیگه تو 30 سال ما همه چیز تو این مملکت دیدیم،ندیدیم (1019888) (alef-4)
 
ایلامی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۰۷:۱۴
بوی ملی شدن اینترنت میاد ): (1019930) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۱۲:۱۲
اكثر كانالهاي تلويزيوني در كشورهاي خارجي هيچ هزينه اي از بيننده و دولت دريافت نميكنند و برنامه هاشان نيز از صدا و سيماي عريض و طويل ما جالبتر و اموزنده تر و پربار تر است .
حالا نگي اين همه كانال جاسوس تشريف دارند . (1019935) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۰:۱۵:۰۹
اخه كي مجبورت كرده مقاله كپي كني و تو يه سايت نشرش بدي .
حداقل برو كمي تحقيق كن برا خودت خوبه و گرنه همه پيچ و خم ماجرا را ميدانند.
در صمن هنگام تحقيق از اينترانيت ( اينترنت ملي )) استفاده كن شايد امريكاييها بخواند مطالبتو بدزدند . (1019943) (alef-4)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۲:۳۲:۰۹
امیدوارم نویسنده مقاله ناراحت نشوند ولی یک زمانی می گفتند طرف در حال تئوریزه کردن خشونت می باشد و حالا شما نیز دقیقا در حال تئوریزه کردن توهم توطئه و در نتیجه نظارت بیشتر بر مردم از طریق اینترنت ملی هستید (1020067) (alef-4)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۲:۴۶:۱۲
خیلی خوب آقا اصلا همه جی میل و فیس بوک و غیره جاسوسند، برای آمریکا. آیا راه مقابله با چنین چیزی قطع کردن اینترنت و ملی کردن آن است؟ پس اینهمه بقیه کشور ها روز به روز سرعت را افزایش می‌دهند و کشورهای قدرتمندی هم هستند عقلشون نمی‌رسه که چنین خبطی نکنند؟ (1020072) (alef-4)
 
فروغ
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۳ ۲۳:۱۷:۴۵
استاد دغدغه مردم ایران فراتر از تصور شماست به گونه ای سخن می گوئید که انگار از دنیای دیگری امده اید گرفتاری فعلی ملت ایران نان وکار وتحصیل وعدالت و......مسولان قادرنداین خواسته های ابتدائی را براورده کنند؟انتظار کار یاعمل به انچه که شما پیشنهاد می کنید لباسی است که در حال حاضر به قامت هیچ مسئول یا نهادی نمی توانددوخته شود .giti.sabzevari@yahoo.com (1020093) (alef-4)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۷:۵۲:۵۰
یک موضوع خیلی ساده این است گوگل و فیس بوک شرکت های سهامی عام هستند. هزاران سهام دار دارند و و از ده ها میلیارد دلار سودی که بدست می آورند هر ماه به هر کدام از آنها سود می دهد. حساب و کتابشان تا یک سنت معلوم و علنی است. اما اینکه چرا چنین فکره ساده اندیشانه ای به ذهن نویسنده مقاله رسیده است هم زیاد سخت نیست. چون در ایران استفاده از کارت های اعتباری بین المللی ممکن نیست و آگهی ها عملا بی حاصل اند، به نظر می رسد که خدمات برای همه دنیا مجانی اند. اما بخش عجیب تر مقاله در مورد حفظ اطلاعات است. در شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و نمایش دهنده های ویدیو مثل یوتیوب اصل بر فعالیت علنی است و اظهار نظر ها و لایک ها و .... به همگان نشان داده می شود و به همین خاطر این شبکه ها اجتماعی اند. در چنین شرایطی چه فرقی می کند که سرور ها در کدام کشور وجود داشته باشند؟ حتی اگر اطلاعات محرمانه ای هم در این میان وجود داشته باشد، مسلما این اطلاعات شخصی و خانوادگی است نه نظامی! بنابراین هیچ فرقی نمی کند که نزد هموطن فاش شوند یا بیگانه! (1020222) (alef-4)
 
دانشمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۸:۳۱:۰۹
خوش به حال مخابرات که امریکا بابت حرف زدن ما تو اسکایپ و اووو بهش دلار 4000 تومنی میده
به قول قهوه تلخ .... به به اروپا اروپا
اصلا" نمی دونید تبلیغات چیه!!!
1 میلیارد کاربر فیسبوک یعنی چی!!! (1020247) (alef-4)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۸:۴۶:۰۸
خوب شما بیا و بشو میزبان " رایگان" خدمات اینترنتی! کسی که بخیل نیست. شاید حتی آمریکا هم ازتون حمایت کرد!!
فقط مساله اینه: کشوری که یکی از محدود ترین اینترنت های دنیا رو هم از لحاظ سرعت و هم از لحاظ دسترسی به محتوا داره، ذاتا نمیتونه به چنین جایگاهی برسه. اگر آمریکا به این جایگاه رسیده، مطمئن باشید که خواست مصرف کننده رو در نظر گرفته و برای این کار هم هزینه های زیادی انجام داده. البته که آمریکا این کار رو برای رضای خدا انجام نداده بلکه مساله سود دو جانبه مطرح بوده. و سهم آمریکا هم از این سود مطمئنا بیشتر از مصرف کننده است. (1020262) (alef-4)
 
تیز بین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۹:۲۹:۵۵
روزگاری نرم افزار زرنگار خود را رقیب office می دانست و اکنون استخوانهایش هم در خاک پوسیده است و امکانات office نسبت با آن موقع صد برابر شده. اینترنت ملی هم می رود پیش زرنگار می آرامد.توسعه نیازمند زیر ساخت است : پول+تکنولوژی+عرق ملی+مدیریت+تخصص+وفاق ملی+تعامل بین المللی+ اعتماد و اعتبار بین المللی +... (1020288) (alef-4)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۹:۵۰:۱۳
"اگر تصور کنید که گوگل ، جیمیل، یوتیوب، فیس بوک، که به شما خدمات مجانی می‌دهند، عاشق چشم و ابروی شما و خادم بشریت هستند، دچار یکی از بزرگترین اشتباه‌های عمر خود شده‌اید."

خوب دوست نداری نکن کی جلوتو گرفته برگرد توی همون غار زندگی کن. (1020304) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۹:۵۲:۳۸
خوب شما هم خدمات بده...
نه بند... (1020307) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۹:۵۶:۳۵
اقای مطلع قسمتی از پولیکه شما بابت استفاده از اینترنت می پردازید به حساب شرکتی که از ان سرویس میگیرید نظیر یاهو گوگل فیس بوک وغیره
ریخته میشود وگر نه هیچکس عاشق چشمو و ابروی هیچکس نیست وکسی مثلا بابت استفاده از گوگل به طور مستقیم پولی نمی پردازد و حکم مالیات غیر مستقیم را دارد..لطفا بعد از این هم کمییت را فدای کیفیت نکنید (1020309) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۹:۵۷:۰۶
اینترنت ملی و بلا و وین مثل کفشای همین مارکا میمونه هر کاری که شما تو دنیا بانیش باشید مثل چی بگه ادم اخه به شما بابا بسه اه اه اه شما تخصصتون دشمن سازی تا جایی که قدرت ساخت دشمن ذهنی به فعل را هم دارید (1020310) (alef-4)