توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234248
علائم اختصاری ظروف یکبار مصرف نشان چیست؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۱۲
سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، استفاده از شیرینی‌جات و مواد غذایی از قبیل آش و حلیم در جامعه رونق خاصی پیدا می‌کند بنابراین ضرورت دارد نکاتی را در این خصوص رعایت کنیم. یکی از این نکات ظروفی است که در هنگام خرید آش و حلیم جهت حمل این مواد غذایی استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهران معلم با بیان این مطلب اظهار کرد: استفاده از ظروف پلیمری یا به اصطلاح یک‌بار مصرف پلاستیکی به چند دلیل از قبیل استفاده آسان، صرفه‌جویی در زمان و رعایت بهداشت در زندگی مردم نقش گسترده‌ای پیدا کرده است. البته یکی از ایرادهای استفاده از این ظروف، آلودگی محیط زیست به دلیل قابل بازیافت نبودن آنهاست.

وی افزود: استفاده از این ظروف می‌تواند در سلامت فرد اثر زیادی داشته باشد. استفاده از ظروف یکبار مصرف نامناسب، عارضه‌های بسیاری به همراه خواهد داشت.

معلم ادامه داد: ظروف یکبار مصرف انواع زیادی دارند که برای هر نوع غذا یا نوشیدنی باید از ظرفی که برای آن نوع ماده غذایی ساخته شده استفاده کرد. مصرف‌کنندگان ظرف‌های یکبار مصرف باید به نشان‌های اختصاری که در کف ظرف نقش بسته، توجه کنند. مانند PP یا PS که نشان‌دهنده جنس ظرف و در نهایت بیان‌گر نوع مصرف و کاربرد آن ظرف است.

سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان با بیان این که نیاز است مصرف‌کنندگان با علائمی که در کف ظروف یکبار مصرف حک شده‌اند آشنایی داشته باشند، گفت: یکی از این علائم PP یا ظروف "پلی‌پروپیلن" است که برای جابه‌جایی فرآورده‌های غذایی داغ از قبیل آش و حلیم با دمای بالاتر از ۷۰ درجه سانتی‌گراد استفاده می‌شود. همچنین برای بسته‌بندی فرآورده‌های لبنی مانند ماست، خامه و پنیر نیز استفاده می‌شود.

معلم توضیح داد: ظروف با علایم PS یا ظروف "پلی‌استایرن" تنها برای فرآورده‌های غذایی در دمای عادی و کمتر از ۷۰ درجه سانتی‌گراد توصیه می‌شوند و نمی‌توان از آن برای نوشیدنی‌های داغ مانند چای، شیر و قهوه، فرآورده‌های غذایی با دمای بالا و فرآورده‌های خوراکی چرب مانند کره و مارگارین استفاده کرد.