توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 496069
طلیعه پیروزی مرصاد و غروب فروغ جاویدان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۱
پنجم مرداد یادآور عملیات مرصاد است. نبرد ماندگاری که با درایت و اتحاد نیروهای رزمنده و مردم در برابر گروهک منافقان به پیروزی رسید و اینگونه رویای واهی آنان مبنی بر تسلط بر کشور به حقیقت نپیوست و شکست سختی را متحمل شدند.

پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل از طرف ایران در 27 تیر 1367خورشیدی، ضربه محکمی به گروهک های منافق وارد ساخت زیرا آنها در تحلیل های خود بر این اعتقاد بودند که ایران با جنگ زنده است و صلح نمی کند. از این رو با پایان جنگ، گروهک منافقان ضرورت حضور خود در عراق را از دست داده بود.

این گروهک در چنین شرایطی پیش از بسته شدن کامل مرزها با پشتیبانی تسلیحاتی نیروهای بعثی، به ایران حمله کرد. آنها با فراخواندن دیگر مخالفان از کشورهای مختلف و سازماندهی 15 هزار نیرو، حمله به مرزهای ایران را در سوم مرداد 1367 خورشیدی از غرب کشور آغاز کردند. ستون های جلودار آنان زودتر حرکت کرده بودند.

این ستون های جلودار از محور قصرشیرین- سرپل ذهاب وارد خاک ایران شدند و به سرعت تا نزدیکی شهر کرند پیش رفتند. پیش از حرکت، توپخانه بعثی ها به کمک نیروی هوایی این کشور منطقه را تا شهر کرند پاکسازی کرد و نیروهای منافق تا آنجا پیش آمدند اما توان نظامی و عمل هوشیارانه ارتش، سپاه پاسداران و بسیج مردمی در عملیان «مرصاد» نقشه آنان را پوچ ساخت و ثمره آن چیزی جز رسوایی دشمنان ایران در جهان نبود و بدین ترتیب نام این عملیات برای همیشه در تاریخ این دیار کهن ماندگار شد.

رزمندگان ایران سه روز در برابر منافقان مقاومت کردند و سرانجام در پنجم مرداد 1367 خورشیدی شکست سختی بر آنان وارد ساختند که نزدیک به یک هزار 523 تن از افراد آنها کشته، 2 هزار و 300 تن زخمی شدند و 305 تن به اسارت درآمدند. همچنین از تجهیزات جنگی این گروهک بیش از 120 دستگاه تانک، 400 دستگاه نفربر، 90 قبضه خمپاره‏انداز 80 میلی‏متری، 150 قبضه خمپاره‏انداز 60 میلی‏متری و 30 قبضه توپ 106 میلی‏متری از میان رفت.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت سالروز عملیات مرصاد با «قاسم تبریزی» رییس کتابخانه انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی و پژوهشگر تاریخ معاصر به گفت وگو پرداخته است.

**گروهک منافقان از پیروزی انقلاب تا 1360 خورشیدی
تبریزی با اشاره به تاریخچه شکل گیری گروهک منافقان گفت: این گروهک پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا 1360 خورشیدی به جمع آوری اسلحه، تشکیل خانه های تیمی، آموزش میلیشیا(شبه نظامی) و ایجاد نوعی کینه و دشمنی در نسل جوان نسبت به انقلاب، نظام و یاران امام خمینی(ره) پرداخت تا آنجایی که در 1358 خورشیدی این افراد به جز شهرستان ها، 54 خانه تیمی در تهران داشتند. به این ترتیب باید نتیجه گرفت که این گروهک از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب که اسلحه های خود را تحویل ندادند، در اندیشه نقشه ای برای لزران ساختن پایه های نظام جمهوری اسلامی بودند.

نیروهای انقلاب اسلامی بنا به دلایلی با ماهیت این گروهک آشنا بودند. یکی اینکه اینها در زندان با افرادی مانند مسعود رجوی، مهدی ابریشم چی و ... آشنایی داشتند و چهره نفاق و دوریی آنها برای نیروهای انقلاب مشخص بود. دوم اینکه پیشینه نیروهای داخلی و خارجی این گروهک در دسترس قرار داشت اما نیروهای انقلابی فکر نمی کردند این افراد اینگونه در پی ضربه زدن به کشور برآیند.

رییس کتابخانه انقلاب اسلامی مجلس بیان داشت: منافقان در نیمه سال 1359 خورشیدی به ابوالحسن بنی صدر نزدیک می شوند البته خود بنی صدر هم به ظاهر 2 سخنرانی درباره جریان های التقاطی انجام داده بود که به دوره پیش از ریاست جمهوری او مربوط می شد. سخنرانی وی در میدان 17 شهریور همان سال هم بنی صدر را از جریان خط امام دور کرد و اینگونه رفت و آمد مسعود رجوی به دفتر او زیاد شد و در 14 اسفند 1359 خورشیدی با سخنرانی بنی صدر در دانشگاه تهران این پیوند مستحکم شد و این گروهک آمادگی برای درگیری پیدا کرد و حتی تقاضای دیدار با امام راحل را داشتند که بعدها مسوول این گروهک در پاریس گفت، ما در نظر داشتیم در همان دیدار امام خمینی(ره) را ترور کنیم. در نهایت با انفجار حزب جمهوری اسلامی، دفتر ریاست جمهوری و حمله به دادستانی و شهادت آیت علی الله قدوسی کار خود را گسترده ساختند.

**تشکیل شورای مقاومت
این پژوهشگر تاریخ معاصر با اشاره به خروج این گروهک از ایران بیان کرد: وقتی که مسعود رجوی و ابوالحسن بنی صدر از ایران رفتند هواپیماهای آنها در یک پادگان نظامی در پاریس نشست که در آن دوره بیش از 500 گفت وگو انجام دادند که خود را مطرح سازند. نخستین کاری که منافقان انجام دادند، تشکیل «شورای مقاومت ملی» بود. این شورا از تمام احزاب دعوت و منشوری در آنجا تنظیم کرد که بنی صدر به عنوان رییس جمهوری و رجوی به عنوان نخست وزیر قرار بگیرند و ترورهایی که قرار است صورت گیرد شورای مقاومت مدیریت کند. در همین دوران منافقان به دنبال یک پایگاه مطمئن بودند تا اینکه به عراق رفتند و در آنجا امکانات نظامی در اختیار آنها قرار گرفت که بیش از 352 ساعت فیلم علاوه بر اسناد از دیدار آنان با رژیم بعث به دست آمده است.

**پذیرش قطعنامه 598 از طرف ایران و پایان حیات شاخه نظامی گروهک منافقان
وی با بیان اینکه ای گروهک تروریستی از زمان انتقال به عراق تا پایان جنگ به کارهایی از جمله جاسوسی پرداختند، تصریح کرد: آنان در حقیقت به عنوان نیروهای نظامی- اطلاعاتی تحت فرمان ارتش بعث و استخبارات بودند. همچنین در این دوره علاوه بر جاسوسی در ایران برای نیروهای بعثی در خود عراق هم کارهای نظامی انجام می دادند. پذیرش قطعنامه 598 برای صدام حسین و منافقان غیرقابل باور بود. به همین دلیل صدام منطقه هایی از خاک ایران را تصرف کرد و این گروهک پنداشت که ارتش ایران از هم پاشیده شده است و انگیزه جنگ ندارد به همین دلیل به اجرای یک خرابکاری در داخل کشور پرداخت.

**عملیات مرصاد و شکست منافقان
تبریزی درباره همکاری رجوی با صدام گفت: پس از پذیرش قطعنامه 598منافقان با صدام هماهنگ کردند تا به نام منافقان به ایران حمله کند. به همین دلیل رژیم بعث هم تمام تسلیحات نظامی خود در اختیار آنها گذاشت. بدین شکل رییس گروهک منافقین در سخنرانی خود گفت که مردم ایران منتظر ما هستند و شعار امروز مهران فردا تهران را سر داد. این گروهک تا منطقه کرند وارد شد و نیروهای سپاه پاسداران، ارتش، بسیج و نیروهای مردمی برای جلوگیری از آنها وارد کرمانشاه شدند و توانستند در یک دفاع قهرمانانه در عملیات مرصاد نیروهای منافقان را شکست دهند. پس از شکست آنها در عملیات مرصاد در این گروهک اختلاف ها شدید شد و ریزش هایی صورت گرفت که مسوول آنان در یک سخنرانی و با بازی سیاسی خود را مقصر شکست دانست تا نیروهای سامان را حفظ کند.

**سال های انزوای گروهک منافقان
وی با اشاره به رفت و آمد اعضای اصلی این گروهک به پاریس بیان داشت: با شکست منافقان آنها به صورت مخفی سفرهایی به پاریس داشتند. با حمله آمریکا به عراق تمام پادگان های آنان به دست آمریکایی ها افتاد و مسوول این گروهک هم به نیروهای خود گفت که اسلحه های خود را تحویل آمریکایی ها بدهند تا در آینده یک روز دیگر شروع خواهد کرد. بدین شکل تمام اسلحه ها را تحویل دادند و تنها تعداد کمی برای حفاظت این گروهک در دسترس آنان گذاشته شد.

به تدریج مساله این گروهک برای مدتی مسکوت ماند و درباره رجوی هم خبرهای متفاوتی مطرح شده است. از یک طرف گفته می شود که به اردن و از آنجا به سوئیس رفت و خبر دیگر هم اینکه فلج و کشته شده است که البته هر سه این روایت ها هیچ تفاوتی نمی کند چرا که پس از سقوط صدام برای کشورهایی که او را حمایت می کردند تمام شد و به نفع آنها بود تا به تدریج رجوی را از عرصه رسانه ها خارج کنند.
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۱۱:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۹:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۰۸:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۲ ۱۰:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۳ ۰۶:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۱ ۲۰:۱۴
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۱ ۱۷:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۱ ۱۴:۴۴
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۰ ۲۱:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۰ ۲۰:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : منافقین، عملیات مرصاد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.