توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 406860
ترس وقوع، بیش از زلزله زرند را لرزاند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۲
ترس از وقوع مجدد، شایعات و خانه های نامقاوم، پس از گذشت حدود یک هفته از وقوع زلزله 4.8 ریشتری در زرند کرمان و بیش از 20 پس لرزه، بیشتر از زلزله اولیه این شهرستان را لرزاند.

به گزارش ایرنا، مردم شهرستان زرند پس از وقوع زلزله شامگاه پنجشنبه 29 مهر و پس لرزه های متوالی که تا امروز پنجم آبان البته اغلب زیر 3 و 2 ریشتر ادامه داشته، همچنین نامقاوم بودن منازل برخی ساکنان این منطقه و بروز و نشر شایعات متفاوت درباره احتمال وقوع زلزله بزرگ که توسط شبکه های اجتماعی دست به دست می چرخد دچار رعب و وحشت شده اند، چنانچه هنوز برخی از مردم در حیاط منازل یا خودروهایشان شب را به صبح می رسانند.

شماری از مردم زرند طی روزهای اخیر با مراجعه به فرمانداری یا بخشداری ها متقاضی دریافت چادر بوده اند که 2 روز قبل فرماندار زرند در جمع این افراد حاضر شد و ضمن قول مساعد برای رسیدگی به درخواست آنان تاکید کرد که وقوع زلزله از نظر علمی قابل پیش بینی نیست. شاید تجربه تلخ زلزله پنجم دی سال 1382 شهر بم و یک سال بعد زلزله اسفند 1383 در شهرستان زرند که خسارات جانی و مالی آنها فراموش ناشدنی است یکی از دلایل ترس و وحشت زرندی ها از پس لرزه های مکرر در این شهرستان باشد.

فرماندار زرند روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: واحدهای مسکونی نامقاوم زرند توسط کارشناسان در حال شناسایی و معرفی به فرمانداری است. حبیب الله خنجری از زرند به عنوان شهرستانی حادثه خیز و زلزله خیز نام برد و افزود: زلزله روز پنجشنبه این شهرستان و بعد از آن بروز پس لرزه ها موجب ایجاد رعب و وحشت در مردم این شهرستان شده است.

وی اظهار کرد: برخی از افرادی که منازل خشت و گلی و قدیمی دارند به دلیل بروز پس لرزه ها در این شهرستان نگرانند لذا کارشناسان در حال بررسی مقاومت منازل شهرستان هستند. وی با بیان اینکه برخی از شهروندان زرندی درخواست تحویل چادر را به منظور سکونت دارند گفت: توزیع چادر شرایط خاصی دارد که در حال حاضر در این شهرستان امکان پذیر نیست.

فرماندار زرند توصیه کرد: مردم به دلیل زلزله خیز بودن شهرستان زرند اصول فنی را در ساخت و سازها رعایت کنند. وی گفت: در صورتی که ساختمانی دچار مشکل شده باشد تسهیلات را در اختیار مالک می گذاریم و مکاتبات تخصیص اعتبار برای بازسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی واجد شرایط در دست انجام است.

خنجری اظهار کرد: تعدادی از مردم این شهرستان برای دریافت چادر نام نویسی کرده اند که در صورت احراز شدن غیرقابل سکونت بودن منزل مسکونی این افراد، چادر واگذار می شود. وی افزود: روند پس لرزه های زلزله پنجشنبه گذشته در شهرستان زرند نزولی بوده و بیشتر این زمین لرزه ها زیر 3 ریشتر بزرگی داشته است.

خنجری به تصاویر منتشر شده از استقرار برخی مردم در خیابان های زرند در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: برخی عکس های منتشر شده متعلق به مسافران عبوری از این شهر بوده و پلاک خودروها نیز گویای این مهم است. مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری کرمان نیز گفت: شبکه های مجازی غیرمجاز با نشر اخبار دروغین در مورد وقوع زلزله به استرس های مردم و ایجاد رعب و وحشت در شهرستان زرند دامن می زنند.

محسن صالحی کرمانی به انتشار برخی اخبار کذب در شبکه های مجازی در مورد وقوع زلزله در شهرستان زرند اشاره کرد و گفت: مردم به این اخبار توجه نکنند زیرا زمان وقوع زلزله غیرقابل پیش بینی است. وی با اشاره به اینکه برخی واحدهای مسکونی زرند به دلیل بروز زلزله شامگاه پنجشنبه دچار آسیب جزئی شده است اظهار کرد: برای توزیع چادر دستورالعمل وجود دارد و نمی توان در چنین موارد چادر توزیع کرد.

صالحی کرمانی افزود: چادر در صورت از بین رفتن سرپناه به صورت کلی یا از بین رفتن امکان زندگی در ساختمان ها، بین مردم توزیع می شود و تیم کارشناسی در حال بررسی خسارات وارده زلزله به بخش مسکن شهرستان زرند است. مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری کرمان اظهار کرد: حدود 24 هزار واحد مسکونی طی دهه قبل در شهرستان زرند بازسازی و مقاوم سازی شده است.

وی گفت: حدود 15 هزار واحد مسکونی شهرستان زرند بعد از وقوع زلزله چهارم اسفند سال 1383 تخریبی بود که مورد بازسازی قرار گرفت و 9 هزار مورد نیز مقاوم نبود که بعد از آن بازسازی و مقاوم سازی شد. صالحی کرمانی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمادگی دارد به روستاییانی که واحدهای مسکونی غیرمقاوم دارند تسهیلات بانکی بازسازی و مقاوم سازی ارزان قیمت واگذار کند.

وی با بیان اینکه تخریب های ایجاد شده به دلیل زلزله بیشتر در واحدهای نامقاوم شهرستان زرند اتفاق افتاده است گفت: صاحبان واحدهای مسکونی غیرمقاوم این شهرستان بعد از زلزله علیرغم احداث واحد مسکونی مقاوم و تعهدی که داده بودند، سازه های غیرمقاوم را تخریب نکردند.
مرکز شهرستان زرند در 75 کیلومتری شمال کرمان است.
 
کلمات کلیدی : زلزله، کرمان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.