توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 389969
انکار از عارف؛ اصرار از شورایی ها
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۱
روزنامه ایران نوشت؛

یکی از خبرهایی که در نخستین روزهای هفته جاری منتشر شد، خبر انصراف محمد رضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان بود. وی شنبه گذشته در گفت و گو با ایسنا خبر داد هم راهبردها، هم ترکیب و هم هیأت رئیسه شورای انتخاباتی اصلاح طلبان تغییر خواهد کرد، خبری که از سوی رسانه ها به «انصراف» عارف از ریاست بر شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان تعبیر شد.

شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، عنوان نهاد انتخاباتی این جریان است که در آستانه انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی تشکیل شد. علاوه بر احزاب ۱۹ گانه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، اعضای کمیته راهبردی شورای مشورتی همچنین احزاب تازه تأسیس «ندای ایرانیان»، «مجمع ایثارگران» و «اتحاد ملت ایران» به علاوه شماری از مشاوران محمدرضا عارف در بنیاد «امید ایرانیان» از اعضای این شورا بودند. این شورا بعد از تشکیل، محمدرضا عارف را به عنوان رئیس انتخاب کرد. دشوارترین مأموریت نهاد انتخاباتی اصلاح طلبان، تدوین فهرست نامزدهای انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران بود چرا که بسیاری از نیروهای درجه اول و دوم اصلاح طلبان رد صلاحیت شدند و این تشکل برای تکمیل فهرست خود با حامیان میانه رو و اصولگرای دولت ائتلاف کرد. فهرست «ائتلاف امید» در تهران پیروز قاطع انتخابات شد و هر ۳۰ کاندیدای تحت حمایت این جریان توانست راهی پارلمان شود.بعد از آغاز به کار مجلس، انتخاب هیأت رئیسه باعث بروز اختلافاتی در این شورا شد.

چنانکه شماری از اعضای شورا خواهان تداوم ریاست علی لاریجانی بر مجلس بودند و شماری دیگر بر این باور بودند محمدرضا عارف به دلیل برخورداری از پشتوانه کافی رأی، گزینه مناسبی برای ریاست مجلس است. اختلاف دیدگاهی که در نهایت منجر به کاندیداتوری دو نامزد فهرست «امید» شد چرا که محمد رضا عارف سرلیست «امید» در تهران و علی لاریجانی سرلیست «امید» در قم بود. هر چند ماجرای رقابت این دو نامزد با انتخاب علی لاریجانی به پایان رسید، اما اختلافات باقی مانده در شورا، کارگزاران اتحاد میان اصلاح طلبان را بر آن داشت که به آسیب شناسی پرداخته و قوای خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده منسجم نگه دارند. در این میان دو دیدگاه مطرح شد.

دیدگاه نخست که از سوی احزابی چون «اعتماد ملی» مطرح شد، بر این باور است که شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، محصول دوران اضطرار بود و حال وقت آن است که احزاب اصلاح طلب شاکله اصلی ائتلاف انتخاباتی را به عهده بگیرند. به اعتقاد این طیف، احزاب شناسنامه دار باید شیرازه اصلی ائتلاف آینده باشند و البته از شخصیت های تأثیرگذار نیز بهره بگیرد. یکی از انتقادات این طیف به شورای سیاستگذاری این است که رأی افراد با رأی احزاب برابر است.

دیدگاه دوم اما معتقد است شورای سیاستگذاری توانست به اختلاف میان کمیته راهبردی و شورای هماهنگی پایان داده و توان اصلاح طلبان را متمرکز کند. بر این اساس اصرار دارند ساختار فعلی حفظ شود اما نواقص و کاستی های آن برطرف شود. نظر مجلس مبتنی بر تداوم و در عین حال آسیب شناسی این شورا باعث شد کمیته ای زیر نظر حسین موسوی تبریزی تشکیل و نواقص شورا را بررسی کرده و برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همچنین ریاست جمهوری سال آینده الگویی جدید بیابد.در این کش و قوس بود که عارف، تأکید کرد هیأت رئیسه شورای عالی سیاستگذاری نیز تغییر می کند. هنوز مخالفان تداوم کار شورا، به این موضوع واکنش نشان نداده اند.

اما برخی از اعضای فعلی شورای سیاستگذاری از جمله علی صوفی و محمود میرلوحی در گفت و گوهای جداگانه خواستار تداوم حضور او شده اند. حال باید منتظر ماند و دید آیا تغییرات ایجاد شده در شورای عالی سیاستگذاری می تواند نظر مخالفان را تأمین کند یا این که اصلاح طلبان بار دیگر در آستانه یک انشقاق قرار گرفته اند؟
 
کلمات کلیدی : عارف، اصلاح طلبان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.