نظر منتشر شده
۹۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 284262
ماجرای بورسیه و کاهش شتاب رشد علمی
مرتضی رضائیان، 30 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۴
سیاست‌زدگی در عرصه علمی، آفتی است که می‌تواند آسیب‌هایی بزرگ و گاه دور از انتظار را بر بنیان جامعه علمی کشور آوار کند و بیراه نیست اگر عوامل مؤثر در آن را جفاکار در حق جامعه و مستحق برخوردهایی درخور بدانیم.

متاسفانه در حالی که کشورمان با همت اهالی دانش، توانسته به رتبه ۱۶ علمی جهان دست یابد، چندی است به رکود در رشد علمی دچار شده و اسباب نگرانی دلسوزان را موجب شده است؛ واقعیت تلخی که هشدار رهبری را نیز به دنبال داشت.

ایشان در دیدار اخیر جمعی از اساتید، با اشاره به «دستیابی ایران به رتبه ۱۶علمی جهان» در نتیجه‌ «تلاش‌های بی‌وقفه ۱۰، ۱۵سال اخیر در دانشگاه‌ها و مراکز علمی» تصریح کردند: «شتاب علمی شوق‌برانگیزی که این افتخار را نصیب ایران کرد، امروز کم شده است و مسئولان باید همّت مضاعف کنند که حرکت پیشرفت علمی از دور نیفتد و متناسب با نیاز کشور شتاب گیرد.»

در این باره دکتر مهراد، بنیانگذار رتبه علمی در کشورمان،‌ هم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران می‌گوید: «در سال ۲۰۱۲ تعداد مقالات ایرانی در اسکوپوس به ۴۰ هزار و در تایمز به ۳۰ هزار رسید و در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ رشد علمی ایران راکد ماند و میزان تولیدات علمی در ISI از ۳۰ هزار مورد بیش‌تر نشد.»

به گفته وی «سال‌هاست که رهبر انقلاب اسناد بالا دستی را مورد تایید قرار می‌دهند و کسب مقام اول را در سند چشم انداز ۱۴۰۴ مطرح می‌کند، چنان‌چه ما نقشه جامع علمی کشور را داریم که سیاست‌های کلی علم و فناوری از سوی رهبر ابلاغ شده است بنابراین کاهش رشد علمی به هیچ وجه قابل قبول نیست.»

اگرچه عوامل گوناگونی می‌تواند در کاهش رشد علمی کشور دخیل باشد؛ اما بی‌گمان نمی‌توان از بی‌انگیزگی و نیز سیاست‌بازی‌ برخی متصدیان در این عرصه چشم پوشید.

در این باره می‌توان به ماجرای بورسیه‌های غیرقانونی که مدتی طولانی افکار عمومی و جامعه علمی کشور را متاثر ساخته بود اشاره کرد؛ پدیده تلخی که رهبری نیز در آسیب‌شناسی عوامل کاهنده شتاب پیشرفت علمی کشور، به آن اشاره کرده و فرمودند : «محیط دانشگاه باید محیط فهم سیاسی، آگاهی و دانش سیاسی باشد اما سیاسی‌کاری و حاشیه‌پردازی به کار اصلی دانشگاه‌ها یعنی تلاش و پیشرفت علمی ضربه‌ جدی می‌زند.»

ایشان به عنوان یکی از مصداق‌های سیاست‌بازی در دانشگاه‌ها، به حاشیه‌سازی درباره‌ موضوع بورسیه‌ها اشاره کردند و آن را «از غلط‌ترین کارهای چند سال اخیر» دانستند.

به تصریح رهبر معظم انقلاب «در موضوع بورسیه‌ها به عده‌ای ظلم شد» و این کار « هم خلاف قانون، هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق» بود.

متاسفانه دولت یازدهم از همان آغاز، بخشی از توان خود را صرف انتقاد از گذشته و گاه بزرگ‌نمایی کاستی‌ها کرده و جنجال بورسیه‌ها را نیز می‌توان در همین راستا ارزیابی کرد. اگر چه دولتین نهم و دهم به اندازه کافی از نقاط ضعف برخوردار بود اما ضعف‌تراشی تصنعی برای آن دور از انصاف و مروت به شمار می‌‌رود و هیاهوی بورسیه‌ها را نیز باید مصداقی از کاستی‌تراشی‌های ناشیانه با اغراض نازل جناحی قلمداد کرد که پیامدهای ناگواری را به دنبال داشت و موجب نگرانی و وهن جامعه علمی و نخبگان کشور شد.

این همه هرگز به معنای قانونی‌بودن همه بورسیه‌های موصوف نیست؛ چه این‌که بر اساس بررسی‌ها، بودند کسانی که بدون برخورداری از شرایط لازم، بورسیه شده بودند، بلکه ملامتی است بر بزرگ‌نمایی غیرمتعارف از تخلفاتی چند، به منظور استفاده در بازی‌‌های سطحی جناحی! راه مقابله با این قانون‌شکنی نیز روشن بود؛ همان‌گونه که رهبری فرمودند «راهش این نبود که ما مساله را روزنامه‌ای کنیم. یک تعدادی برخلاف قانون یک امتیازی به‌دست آوردند؛ خیلی خب، راه قانونی وجود دارد: لغو کنند آن امتیاز را؛ سروصدا ندارد. جنجال درست کردن، حاشیه درست کردن است و این سمّ برای محیط علمی است که بایستی با آرامش کار خودش را دنبال بکند. این سم را متأسّفانه افرادی بر اساس همان پایه‌های بینش فکریِ مبنی بر سیاسی‌کاری و سیاست‌بازی به کام دانشگاه کشور ریختند.»

در این میان، نمی‌توان از رئیس‌جمهور محترم نیز گلایه‌ای مطرح نکرد. ایشان به ویژه در اوایل تصدی مسئولیت ریاست جمهوری، فراتر از حد متعارف، به گذشته و نقد آن و گاه درشت‌نمایی کاستی‌ها اشتیاق داشت و به تبع، برخی دولتمردان متبوع ایشان و رسانه‌های همسو چندان ابایی نداشتند تا در سایه سیاه‌نمایی‌‌ها و حتی سیاه‌سازی‌ها، خود را به سان فرشته نجاتی نشان دهند که به جنگ سیاهی‌ها آمده‌اند.

فضاسازی‌های سرپرست وقت وزارت علوم و به دنبال وی، دیگر متصدیان و نیز تریبون‌های خاص درباره بورسیه‌ها هم در همین راستا قابل ارزیابی است.آب چنان گل‌آلود شد که حتی رئیس جمهور محترم نیز با سخنان خود، در تنور این مباحث می‌دمید. تعبیر معروف «بورسیه و ما ادراک ما البورسیه» از سوی دکتر روحانی، تا مدت‌ها خوش‌نشین اذهان خواهد بود!

متاسفانه ولع برخی در این عرصه چنان بود که علیرغم بررسی‌های کارشناسانه و اعلام رسمی کمیسیون اصل ۹۰ مبنی بر واردنبودن اتهام‌ها به بورسیه‌شدگان، آنان همچنان بر طبل بورسیه‌های غیرقانونی می‌کوبیدند؛ اما سرانجام تیرهای هجمه به سوی خودشان کمانه کرد و مهر «ظلم» و بی‌تدبیری و بی‌اخلاقی و بی‌قانونی را آن هم از سوی بالاترین مقام کشور، بر برخی پیشانی‌ها حک نمود:

«علاوه بر این که ظلم هم شد -به خیلی‌ها ظلم شد- هم خلاف قانون بود این کار، هم خلاف تدبیر بود این کار، هم خلاف اخلاق بود؛ آن‌وقت مدام دم از اخلاق هم می‌زنند. توبه‌فرمایان چرا خود توبه کم‌تر می‌کنند! این کار اخلاقی بود؟»

در این میان سخنان رهبر معظم انقلاب اگرچه مهر پایانی بر استمرار آن ظلم به شمار می‌آید، اما از سوی دیگر، باید نقطه آغازی برای ورود جدی نهادی ذی‌ربط به ماجرا و مقابله قانونی با عوامل مستقیم و غیرمستقیم این ظلم فاحش به جامعه علمی و نخبگانی کشور باشد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز دستگاه قضا می‌توانند – و ظاهرا باید- در چارچوب اختیارات و وظایف قانونی خود، ضمن برخورد جدی با کسانی که افکار عمومی و فضای علمی کشور را ماه‌ها جولانگاه اغراض سیاسی خویش قرار دادند، زمینه‌های بروز چنین سوءاستفاده‌هایی را تا حد امکان از بین ببرند تا در آینده دوباره کسانی نتوانند با طرح مسائل بی‌پایه و سست، جامعه علمی کشور را در تشویش فرو برند.

طبیعی است برخورد با عوامل «معدود بورسیه‌های غیرقانونی» در دولت گذشته نیز بخشی از وظایف قانونی نهادهای مربوط به شمار می‌آید.

در این میان، از رئیس‌جمهور محترم انتظار می‌رود ضمن برخورد قاطع با عوامل دولتی این ماجرا، عذرخواهی رسمی از جامعه علمی و بورسیه‌شدگان قانونی را از یاد نبرند؛ بورسیه‌شدگانی که به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب،‌ در حقشان «ظلم» روا داشته شده است.

تامل در ریشه‌های طرح و دامن‌زدن به ماجرای ساختگی بورسیه‌های غیرقانونی و بازخوانی پیشینه برخی عوامل دخیل درآن، بار دیگر بر این سخن رهبری مُهر تایید می‌زند که «کسانی که حوادث سال ۸۸را به راه انداختند، قابل اعتماد نیستند.»

امید آن‌که دولتمردان محترم، با نگاهی به آینده و درس‌آموزی از گذشته، توصیه‌های رهبری را بیش از پیش آویزه گوش قرار دهند؛ توصیه‌هایی از جنس «قضاوت منصفانه درباره مسؤولان قبلی» که رهبر انقلاب در دیدار اخیر هیات دولت با ایشان،‌ با استناد به فرازهایی از فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر مورد تأکید قرار دادند.
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۳۲:۳۷
رشد علمی و تحقیقات احتیاج به هزینه و بودجه داره وقتی خزانه ها را در دولت قبل خالی کردند با چه پولی باید بودجه اش تامین شه (3059695) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۲۴:۵۵
چه جوریه که این خزانه هر وقت به نفعتونه خالی میشه و هر وقت نیست پر میشه؟؟ (3060164) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۲۳:۰۷
خدا رو شکر خزانه هم داره پر میشه دیگه بهانه چی دارید؟ (3060281) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۲۱:۳۶
درسته که این مقاله اشتباهات زیادی داره
اما چند نکته در فرمایشات دوستان همه از این مقاله اشتباه تره
1- اگر بودجه تحقیق و پژوهش کم بشه به یکباره و نه در عرض چند ماه و سال کاهش مقالات نمایان میشه و اگر الان 30 هزار شده فردا 10 هزار هم نخواهد بود
2- در کشور ما که همه چی سیل آسا هست چه حمایت و چه عدم حمایت وقتی از افراد برای مقاله دادن و اختراع حمایت کنند درسته که تعداد بی کیفیت ها زیاد می شوند اما بی انصافیه که بگوییم با مقالات با کیفیت رشد نداشته اند.
3- از همین زاویه رشد تعداد شرکت های دانش بنیان در دولت قبل غیر قابل انکار هست حتی اگر بیشتر مقالات و اختراعات بی کیفیت باشند. (3060606) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۳۸:۵۴
فارغ التحصیل دانشگاه تهران هستم.
فرایند یک تحقیق درست و حسابی حداقل دو سال طول می کشد و انتشار نتایج آن نیز حدود 6 ماه تا یک سال به زمان نیاز دارد.
با این مقدمه میرویم سراغ مقاله شما:
بنده خوب یاد دارم که در چند ماه اول روی کار امدن روحانی دوستان بحث اینکه دانشگاه دچار رکود شده را مطرح فرمودند(حتی در استیضاح وزیر علوم مطرح فرمودید) خب وقتی که انتشار یک تحقیق علمی به دو سال و نیم زمام نیاز دارد اینکه در سال 92 و 93 و حتی 94 ما رکود علمی داشته ایم به چه دولتی بر میگردد؟(به دولتی که دو و نیم سال پیش روی کار بوده)
نکته بعد دولت قبلی با دو سه برابر کردن ظرفیت دکتری و...تعداد مقالات را به لحاظ کمی افزایش داده بود، که نه ایمپکت فکتور درستی داشتند نه ارجاعات زیادی داشتند.
بنابراین مقاله شما به لحاظ بحث کند شدن رشد علمی به دو دلیل یاد شده از نظر بنده مردود است.(1-کندی رشد به دولت قبل برمیگرده2-در دولت قبل فقط افزایش کمی داده شده بود که ناشی از زیاد شدن ظرفیتها بود و مقالات مذکور کیفیتی هم نداشتند) (3059709) (alef-13)
 
دانشجو ارشد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۲:۰۵:۴۴
تعداد مقالات بالا کیفیت به شدت پایین! الان باز کیفیت یکخورده بهتر شده ! در همین زمینه نانو که ایتقدر ادعا داریم باید بدانید عربستان در ثبت اختراع و پتنت و صنعتی کردن از ما جلو تره!!!!
علمی که تو صتعت نشه ازش استفاده کرد علم نیست! تو چند هزار مقاله نانو واقعا یکیشم وقتی تجاری نشده یعنی یک جا کار بد جور می لنگه!
مورد دیدم طرف مقاله داشته راجب پوشش نانو سیلور و تیتانیوم رو گاو اهن و بیل برای افزایش مقاومت می نوشته!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چند میلیون مواد برای یک بیل :| !!!! این رشد علمیه اخه ؟! (3060385) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۲۱:۲۹:۳۲
خدا تا روز قیامت پدرتو بیامرزه

من حرفایی که زیر گفتم اصلا سیاسی نیست کلی میگم بخدا


بنده دانشجوی دانشگاه تهرانم هر کی واقعا یه کار علمی و صنعتی انجام داده باشه تو این مملکت ضعف های ایران رو تو پژوهش و صنعت خوب میدونه



تا کی مقاله سازی تو این مملکت؟؟؟؟
تا کی خودمون با شمارش مقالات هوش مصنوعی، نانو، Correlation و ... گول بزنیم ولی هنوز نفت بدیم خارج و بنزین تحویل بگیریم!؟؟؟؟؟؟

تا کی به دانشجو و پژو هشگر پول ندیم و انتظار داشته باشیم بره تو کارخونه مفت برا ما مشکل صنعت حل کنه و اگه هم خواست از این مملکت بره بگیم ااااه چرا میری بمون به کشورت خدمت کن؟؟؟؟؟

خدایی تو خودت اگه دانشجوی شریف و تهران باشی وقتی برا پول غذات مجبور باشی هزار زحمت بکشی و حتی بعضا کارگری کنی علاقه ای به صرف حتی کرایه تاکسی برا فقط دیدن کارخانه داری؟؟ تا اینکه بری مشکلاتشو صنعتو مفت حل کنی؟؟؟؟
به نظر شما چرا دانشجوهای نخبه ما ترجیح میدن رو موضوعاتی کار کنن که بیشتر به درد آمریکا(ی جنایتکار) و اروپا میخوره ولی تو کشور خودشون کاربرد چندانی نداره؟؟؟؟؟؟ (3071192) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۰۰:۲۷
یکی دیگر از دلایل رکود سهمیه ها ست .
وقتی فردی توانایی علمی ندارد چرا باید از طریق سهمیه وارد محیط علمی شود؟
مانند اینست که در محیط ورزشی، فردی رکوردهای لازم جهت اعزام به المپیک را نیاورد ولی به لطف سهمیه به المپیک اعزام شود . آیا این فرد میتواند برای کشور افتخار بیاورد؟ (3060672) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۲:۲۴
آفرین. دقیقا حرفیه که من می زنم و کسی اهمیت نمی ده. دقیقا همینه. یه مقاله از زمان کلید خوردنش تا وقتی چاپ بشه مدت زیادی طول می کشه .... (3060736) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۸:۰۸
یکی از "خاصیت های علم" (یا شایدهم اگربگوئیم "تناقضات علم" صحیحترباشه)اینه که :
هرچه بیشتر بدونی ، بیشتر میدونی که "کمتر میدونی"

کسانی که از علم بی بهره انداحتمالا علم رو کمتر قبول دارن!
کسانی که قبول کرده اند که علم در نزد دیگران با ارزشه ، از علم فقط مدرکش رو میخوان
کسانی که از علم کمی بهره بردن بعضی از ظواهر آن مثل مقالات ISI و ... را دنبال هستن
و.....

متاسفانه در جوامعی که "علم" را درک نکرده اند به دنبال این هستن که خود را با ظواهر علم وفق بدهند .
کمتر فارغ التحصیل دانشگاهی هست که ندونه چقدر پول بدی برات مقاله تهیه و در مجلات و سایتهای علمی چاپ میکنن !

وانگهی مگر علم فقط داشتن اطلاعات هستش؟
مقالات علمی ظاهر علم هستند همانگونه که یک گواهینامه رانندگی ظاهری از مهارت رانندگی و اسکناس ظاهری از ثروت می باشد اگر با اصولی که منطبق با فلسفه بوجود آمدن آنهاست بدست آمده باشند.
"مهارت رانندگی" را کسی داراست که عملا میبینیم درست رانندگی میکند نه آنکسی که گواهینامه در دست دارد ولی درست رانندگی نمیکند .

انصافا ، با نگاه به سالهائی که ادعاشد رشد علمی بالا بوده(!!) چقدر رفتار علمی در جامعه دیده ایم ؟ حتی چقدر رفتار علمی در محافل علمی دیده ایم؟

دنیا گول نمیخورد ما هم خودمان را گول نزنیم
علم در هیاهو و با هیاهو رشد نمیکند (3060746) (alef-13)
 
حسابرس پارس
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۰:۲۵:۰۱
با نظر شما كاملا موفقم فقط ميگن اين تعداد مقاله چاپ شده كسي كه واقعا توي كار پژوهشي باشه اولين سوالي كه ميپرسه ايه كه ايمپكت ژورنالا چند بوده!!! ELSEVIER مثلا هم ژورتال با ايمپكت 0.25 داره هم 7
من تعجب ميكنم كسي اين سوالارو نميپرسه!! (3060805) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۸:۲۱
این رشد علمی مصنوعی (مقاله سازی) باید هر چه زودتر متوقف بشه و بیش از این منجر به بدنامی ایران نشه.

مگه مقاله نوشتن با دستور درست میشه؟

اینها مقالات علمی هست که دانشجو با عدد سازی دیگران رو هم به اشتباه میندازه و منجر به بدنامی ایران میشه (3060982) (alef-13)
 
پویا
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۴۳:۲۷
علت کاهش رشد علمی کاهش رشد پذیرش در تحصیلات تکمیلی است. دانشحوی ارشد و دکتری برای فارغ التحصیلی نیاز به چاپ مقاله دارد و با توجه به اینکه امکانات کم است ناچار است دست به داده سازی و چاپ مقاله بی کیفیت بزند. برای اقزایش رشد علمی باید ظرقیت دکترا و داده سازی اقزایش یابد. متاسقانه معیار رشد علمی همین مفالات است که هیچ کمکی به علمی شدن کشور نمی کند.
پویا مفاله نویس از تهران. (3059712) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۱:۵۵:۵۲
ببینید دوست عزیز
ما اول باید ترمها رو تعریف کنیم این رشد علمی یعنی چه؟ ایا انتشار مقالات بی کیفیت که به هیچ دردی نمیخورن واقعا رشد علمیه؟
من حتی توی زندان هم باشم از فرط بی کاری ندونم چیکار کنم و اگه فقط یه مجله علمی داشته باشم که این مقالات توش باشه محاله بخونمشون.
شما وقتی میخای حرفی بزنی باید از پایه حرفت درست باشه اصلا ما چیزی به اسم رشد علمی نداریم. بله رشد مقاله داریم ولی رشد مقاله مساوی با رشد علم نیست:
من مثلا مثلا در خارج به این نتیجه میرسم که رنگ اسمان ابی است یه فرد دیگه در خارج به این نتیجه میرسه که اسمان مثلا در شب تاریکه شما در ایران مقاله چاپ می کنی که اسمان در روز ابی و در شب تاریکه یعنی نوشته و مقاله خود منو برمیداری با یکی دیگه ترکیبش میکنی میدی بیرون
این علمه ولی رشد علم نیست تولید علم نیست باز تولید و کپی کردن علمه به طرز ماهرانه. نه برا خودت فایده داره نه برا من در خارج. کارات راه میفته دانشجوی دکترا یا استادیار یا دانشیار میشی ولی به درد علم نمبیخوره فقط به درد خودت میخوره
مقاله ات فاقد ارجاعه فاقد ایمپکت فکتور مناسبه
عزیز من تولید علم پول میخاد هزینه میخاد وقت میخاد. استاد باید برا دانشجو وقت بذاره. استاد الان اینکارو نمیکنه دنبال کارای دیگه است . دانشجو باید وقت بذاره دانشجو باید عاشق کارش باشه باید شب خواب تحقیقش رو ببینه تا تحفیق خوبی از اب در بیاد باید مشوق داشته باشه باید انگیزه داشته باشه و... خداییش اگر قرار باشه بدون هزینه کردن و وقت گذاشتن تولید علم کنیم بخدا افریقا هم تولید علم میکنه همه جا یهو تولید علم میکنن
از بی پولی و خود تحقیقی و بی انگیزگی و...محال ممکنه تحقیق خوب دربیاد امکانش زیر یک درصده
من نمیدونم چطور شما توجه نمیکنید به این چیزا که اگر قراره سیستم پول ندهد و وقت هم نذاره خب مقاله با کیفیت هم تولید نمیشه این اصلا جزء بدیهیاته و محالاته که بدون صرف هزینه شما مقاله خوب تولید کنی نمیشه
دانشجوهای خوب رو هم از بس دانشجو گرفتین سیستم رو شلوغ کردین فراری میدین اقا در چنین سیستم اموزشی که ازدحام وجود داره والله دانشجوی با انگیزه و با استعداد و صاحب نظر محاله بمونه این سیستم اموزشی فقط کسانی رو جذب میکنه که میخان مدرک داشته باشن طرف میگه بلبشوی اموزشیه این وسط هم یه مدرک بگیرم. دانشجوی خوب هم میگه عجب بلبشویی هست ول کنم برم خارج یا اصلا ادامه ندم. (3060376) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۲:۳۳
سرایت این افراد به دانشگاه ها انگیزه کار تمام اساتید را از بین برد.

در دانشگاه باید رقابت سالم ایجاد شود تا موجب تحرک و پویایی شود نه اینکه به صورت فله ای هیات علمی بیسواد به دانشگاه تزریق شود که انگیزه را از دیگران بگیرد. (3059723) (alef-13)
 
Saeid
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۷:۰۳
فکر می کردم میخواهد از سیاست زدگی بنالد، برعکس شد که آقای رضاییان!

در مورد بورسیه ها، برخی دارند از تعبیر امام خامنه ای بدجور سواستفاده می کنند.

در ضمن، کمسیون مجلس مسوول بررسی اتهامات است یا وزارت علوم؟ بهتر است صادق و صریح باشیم، مسوولیت آموزش عالی و دانشگاه ها با وزارت علوم است و کمسیون مجلس نمی تواند جایگزین یک ساختار صلب و سنتی باشد.

یا حق
دانشجوی دوره دکتری دانشگاه تهران و غیر بورسیه (3059729) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۲۰:۱۵:۳۰
و ما ادریک ماالبورسیه . (3064539) (alef-13)
 
دانشجوی دکتری
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۹:۰۳
شما اصلا در مورد کیفیت مقالات فکر کردید؟؟؟نویسنده محترم؟؟؟؟ (3059735) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۴۹:۰۷
شایسته است نویسنده محترم مقاله تحصیلات خود و مقالات علمی که چاپ فرموده اند را بیان فرمایند.به نظر می رسد ببا فرایند تحقیق اشنایی ندارند. (3060308) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۱:۲۰
یعنی اگر مشکل این سه هزار نفر حل شود، «رشد علمی» بیشتر می‌شود؟ این طرز تفکر کودکانه است. اولاً ما رشد علمی نداشته ایم و شتاب هم نداشته که بخواهد کاهش پیدا کند. نباید به مقالات بی خاصیتی که شکل شان علمی است، نام رشد علمی گذاشت. رشد علمی زمینه رشد صنعتی است. اکنون از نظر صنعتی کجای دنیا هستیم؟ چه از نظر کالاهای سرمایه ای و چه از نظر بسیاری از مواد و وسایل مصرفی، ما مصرف کننده تولیدات دیگران هستیم. (3059739) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۲:۴۶
جانا سخن از زبان ما مي گويي (3059742) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۵:۳۴
بی برنامگی این دولت در زمینه ی علمی به همین جا منتهی نمیشه. پذیرش دکتری سال به سال ناعادلانه تر شده با افزایش وزن مصاحبه ها و سال اینده قرار هست که این شیوه به نهایت بی عدالتی خودش برسه. وضعیت افرادی که الان دکتری گرفتن و فراهم سازی بستر اشتغال انها در دانشگاه و صنعت اصلا فراهم نشده. متاسفانه ظرقیت پذیرش دانشجو کم نشده و همچنان هر کس امتحان می دهد به راحتی مدرک می گیرد. (3059745) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۲:۱۱:۲۲
اولا که ایجاد کار چندین سال زمان می بره باید اعتراض خود را به دولت فخیمه نهم و دهم با درامید چند صد میلیارد دلاری ببرید !! که چرا هیچ زیر ساختی برای کار این همه دانشجو دکتری که پذیرش کردند نساختند!
در ثانی هیچ جای دنیا واسه پذیرش دانشجو دکتری کنکور نمی گیرند! دقیقا هیچ جا حتی گینه بیسائو !! چون کسی که درس فقط حفظ می کنه ولی کار بلد نیست به درد دکتری نمی خوره!
طرف به زور کلاس کنکور رتبه اورده نه زبان بلده ! نه بلده چطور تحقیق کنه ! نه بلده یک خط بنویسه ! نه ارشدش یک مقاله تونسته بنویسه! نه بلده سرچ کنه ....
دکتری زمان یاد گرفتن مجدد این مسائل نیست !!! کسی که دکتری می خواهد بخواند دست پر باید داشته باشد! نه همه چی تو کشور بشه کلاس کنکور! (3060391) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۱۳:۵۱
1) تعداد مقالات منتشر شده نشانه پیشرفت علمی یک کشور نیست. کما اینکه در خیابان انقلاب با دادن پول می توان مقاله خرید.

2) بنده تعداد زیادی از افراد بورسیه خارج از کشور را می شناسم که بعد از اتمام تحصیل به میهن مراجعه کرده اما بعد از یکی دو سال به علت نبودن امکانات لازم و پایین بودن سطح حقوق دوباره به خارج از کشور برگشته اند.

3) یک زمانی افراد برای بالا رفتن سطح حقوق دنبال مدارک علمی می رفتند. بعدا" کسب عنوان "دکتر" انگیزه تحصیلات تکمیلی شد. در حال حاضر هر دو اینها هدر دادن وقت و پول است.
به نظر می آید که بورسیه کردن افراد تنها به هدر دادن بیت المال است. باید سیستم بورسیه برچیده شود. (3059771) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۱۴:۲۸
بورسیه با معدل 12 همون بهتر که بی انگیزه بشه ! کدام رشد علمی ؟؟؟ اینا همش توهم زمان احمدی نژاد چند تا دروغ گفتن شمام باور کردید ولی مردم باور نکردن کدام صنعت دانش محور پیشرفت داشت که احمدی نژاد می گفت رشد علمی داریم ؟ (3059772) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۱۹:۴۴
متاسفانه در کشور ما رشد علمی= تعداد مقالات چاپ شده است،
به جای اینکه دانشگاه ها را به سمت بالابردن آمار تعداد مقالات سوق دهید، سعی کنید ارتباط صنعت و دانشگاه را افزایش داده تا مشکلات موجود درون کشور حل شود، نه اینکه افکار و ایده های خود را بطور رایگان در اختیار کشور های صاحب تکنولوژی بگذاریم تا آنها از این ایده های بکر استفاده کنند (3059786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۲۹:۵۵
4 تا دانشجویی که با ضرب پارتی و رابطه بورس شدند چه رشد علمی میخواستند داشته باشند؟


اصلا یک آمار از این دانشجویان بورسیه بگیرید ببینید چندتا مقاله ISI چاپ کرده اند!؟ (3059805) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۱۲:۴۵
این دوستان نخبه قطعا تا حالا مقالات متعددی نیز بچاپ رسانده اند البته محل تهیه اغلب این مقالات خیابان انقلاب بوده (3060257) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۲:۱۲:۳۳
Impact factor ها را هم بنویسند که خوبه ! در ژورنال با Impact 0.2 چاپ کردن احنمالا! (3060392) (alef-13)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۳۰:۲۴
شدیدترین برخوردها باید با بورسیه های متخلف صورت گیرد. آن عده ای هم که به ظاهر متخلف نبودند، برای مثال معدل حداقلی داشته اند نیز شایسته عضویت هیات علمی در دانشگاه ها نیستند. و اینکه یک جناح سیاسی خاص حامی این بورسیه هاست خود نشان دهنده عمق افتضاح است!
در مورد رکود علمی: هیچ گاه عملکرد یک ساله یک دولت باعث رکود علمی نمیشود. پر واضح است که هر گونه به اصلاح رکود علمی حاصل عملکرد دولت قبل و عدم تامین مالی دانشگاه ها و مدیریت خاص آن دوره است. (3059806) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۴:۴۲:۴۶
آقای استاد.....
نترسید......اگر شما به اندازه ی کافی صلاحیت داشته باشید!!!!؟ کسی جای شما رو تنگ نمیکنه....... (3060455) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۷:۰۸:۱۳
اصلا بحث صلاحیت مطرح نیست فقط بحث تعهد مطرح است . هر چه از خود تر متعهد تر . (3062145) (alef-13)
 
استاد دانشگاه !!!
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۵۶:۲۵
شما اولا کجا هیات علمی هستید؟ ثانیا برعکسش. می دانید که بر طبق استاندارد ایران چندین هزار استاد دانشگاه کم دارد یعنی فرصت برای بقیه هم وجود دارد که هیات علمی شوند.
افرادی هستند فقط انتقاد بی اساس می کنند. ساده ترین سوال برای افراد با شرف البته:
ایا معیار هیات علمی فقط معدل لیسانس است؟ اگر فردی در مسیر قانونی معرفی و جذب شده و در مقاطع بعد نتایج ممتازی گرفته حق ندارد هیات علمی شود؟ ایا حرف بی ارزش، تر و خشک با هم می سوزند از جانب مدیر کل حال حاضر بورس قابل قبول است؟؟؟؟؟؟؟
بورسیه ها سیاسی شدند و همین... وگرنه بله، بنده هم موافقم تمام بورسیه ها داخل و خارج... بعد دفاع با معیارهای برابر و عادلانه نه سیاسی دوباره گزینش علمی شوند؟
چرا فقط به بورسیه های خارج 90 به بعد که انصافا بدترین شرایط تاریخ را گذراندن فکر می کنید... بنده بعد پذیرش یک سال به علت بی پولی و ارز نشد اعزام شوم... (3060761) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۸:۲۵:۰۷
وقتی شما 140 واحد از حدود 200 واحد درسی که تا انتهای دکتری باید پاس کنید رو در دوره ی لیسانس پاس کرده اید و معدلتون شده 10 یا 12، آیا سواد دارید؟؟؟؟
اصل و اساس و پایه ی سواد هر دانشجو در دوره ی لیسانس شکل میگیره.
وگرنه از 60 واحد باقی مونده که 30 واحدش پایان نامه های ارشد و دکتری هست و اصولا کسی زیر 18/5 نمیشه.

140 واحد رو با معدل 12 گذروندن بعد توقع دارن با این بی سوادی استاد نسل آینده هم باشن! (3062344) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۴۱:۴۸
بورسیه ها هنوز هم مورد سوال مردم است
بسیاری از افراد با رانت و اشنابازی بورسیه گرفتن که تاثیر بسیار منفی بر جامعه علمی کشور داشت
(3059830) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۹:۴۸:۴۳
متن وزینی بود. ضمن تشکر به عنوان یک عضو هیئت علمی یک نکته را عرض می کنم: کلمه غیر قانونی غلط است چون قانون اجرا شده و دادن اطلاعات غلط مورد بحث است یعنی تخلف از طرف متقاضی و عدم کنترل مناسب از طرف مجری. این موضوع چیز جدیدی نیست کما اینکه در موارد استخدامی و ... همواره از این موارد مشاهده شده است و به همین خاطر همیشه از فرد تعهد می گیرند که اگر هر زمان خلاف اظهارات ثابت شد تعهد لغو می شود. 2- (3059839) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۰۰:۱۲
شما واقعاً هیات علمی هستید؟ خبر دارید چند نفر از همکاران شما دانشجوها را مجبور می کنند که با هم مقاله بدهند ولی مقاله را فقط دانشجو می نویسد؟ کتاب نوشتن هم همین طور نیست؟ ماجرای بورسیه ها را هم که همه ی ما دانشگاهیها از نزدیک در دانشگاه دیده ایم و می دانیم چه اتفاقی افتاد. چرا انکار می کنید؟ باز هم سانسور کنید. (3060571) (alef-13)
 
دانشجوی دکتری سال آخر
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۰۷:۲۹
دلیل کاهش رشد علمی اینه که الان اکثر دانشجوی های دکتری بورس نیستند و اکثر آنها پس از فارغ التحصیلی بیکار می شوند و امید به آینده ندارند. اگر این مساله حل بشه رشد علمی دوباره زیاد میشه (3059867) (alef-13)
 
متحدی
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۱۴:۱۱
بسمه تعالی
یکی از دلایل بالا رفتن آنچه شما به آن رشد علمی می گویید بالا رفتن آمار اختراعات بود .
به عنوان کسی که بیش از 20 سال در این رابطه کار می کنم خدمتتان عرض می کنم.
اما علت بالا رفتن آمار اختراعات:

دولت احمدی نژاد برای معافیت از سربازی اعلام کرد که اختراعات امتیاز دارد.
از طرف دیگر به همه کسانی که اختراع داشتند در سالهای اول حدود 300 هزار تومان پرداخت کرد.
سالهای دوم 300 به همه و یک میلیون به منتخبین
سال بعد تا دو میلیون به منتخبین
سالهای بعد چون زیاد شدند فقط به منتخبین
از طرفی:
در ایران تا 3 سال پیش صرف اظهار به اختراع و پرداخت هزینه کمی اختراع ثبت می شد.
نتیجه موارد فوق باعث شد سیل دانشجویان برای ثبت اختراع روانه شدند. بگونه ای که در سازمان ثبت قسمت مدیریت ثبت اختراع صف چند صد نفره تشکیل شد. و جایی که با دو نفر اداره می شد به دهها نفر رسید.

مسئولین متوجه شدند که کار مسخره ای شده. پس:

بعد گفته شد باید اختراعات تایید شود.
صف در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تشکیل شد. و اما سازمان پژوهشها اختراعات بی ارزش را تایید نمی کرد.
نهایتا منجر به این شد که اداره ثبت قرار شد قبل از ثبت تاییدیه علمی بگیرد.
جوانان دانشجو دیدند نمی شود بی خودی اختراع ثبت کرد.
از طرفی دیگر مسئولین نظام وظیفه هم به این تقلبها وارد شدند و به ثبت اختراعات ارزشی برای معافیت قائل نشدند بلکه شرایط منصفانه تر و علمی تری را در نظر گرفتند. و تایید سازمان های نخبگان نیروهای مسلح ایجاد و تایید آنرا شرط گذاشتند.
پس نتیجه آن شد که این سیل جوانان دانشجو برای ثبت اختراع از بین رفت.

نتیجه آمار ثبت اختراع که به شدت بالا رفته بود به شدت پایین آمد.
نتیجه رنکینگ علمی کشور در جهان که به آمار ثبت اختراعات هم بستگی دارد پایین آمد.

اگر خواستید دلایل کم شدن مقالات را هم بنویسم.

خدمت شما عرض کنم
اگر در دولتی رانت در مسائل مالی ایجاد شد، شک نکنید که در مسائل دیگر نیز قطعا لانه دارد . و بلکه ابتدا از امور غیر مالی ایجاد می شودبعد به مالی می رسد. در اموری که دستگاههای نظارتی مثل دیوان محاسبات و سازمان بازرسی و حسابرسیها با آنها کاری ندارند. (3059872) (alef-13)
 
دانشجو سازمان پژوهش ها علمی و صنعتی ایران
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۲:۱۷:۴۳
استاد راهنما بنده یکی از داور های ثبت اختراع است! به خدا ببینید موضوعات ثبت اختراع را نیم ساعت اول نمی دانید بخندید یا تعجب کنید! فاجعه است بیشترش ! در حد علوم دبستانه! پر از ایرادات علمی پایه ای !
نمونه بارزش که یادمه اومده بود یکی نوشته بود نانو ذرات را با میکروسکوپ نوری مشاهده شده !!!!!!! رشد علمی کشور همین بود دیگه ..... می گم دنبال کمیت هستید نه کیفیت! (3060394) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۱۵:۵۱
مشکل تنها بورسیه ها نیستند.
در سالهای گذشته به بعضی از دانشجویان و استادان هم ظلم روا داشته شده است.چرا حساسیتی به سرنوشت ایشان و خانه نشینی ها و بازنشستگی ها نشان داده نمیشود.
این تبعیض ها در یررسی مسائل دانشگاهی خود نیز یکی از مصادیق بارز سیاسی کاری است. (3059874) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۴۰:۵۷
تمام مشکل همینه که معیار قانون برای جداکردن بورسیه غیرقانونی با قانونی چیست؟

جالبتر اینکه تعداد بیشماری دیگر از کسانی که بدون آزمون و بصورت شهریه پرداز و بعنوان سهمیه سازمانها وارد مقطع دکتری شده اند تاکنون مطرح نشده اند وگرنه شمار این افراد بسیار بیشتر خواهد بود. (3059908) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۴۸:۲۳
حقيقتا نوشته اي مغرضانه بود!
جناب نگارنده عزيز
رشد علمي فقط در تعداد مقاله خلاصه نمي شود كه شما به رئيس قبلي isc ارجاع داده و آن را استنتاج كرده ايد! بحث بورسيه هاي غيرقانوني هم ظاهرا دست آويزي شده كه جنابعالي و همكارانتان از آن براي حمله به مسولان فعلي استفاده مي كنيد. (3059914) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۲۶:۴۳
میشه بگید دستاورد این دولت از نظر علمی چیه؟؟ (3060166) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۰۵:۱۳
مگه میشه تو دو سال دستاورد علمی داشت؟ اصلا" میدونی علم یعنی چی و چه مراحلی باید طی بشه که یکنفر عالم بشه؟ (3060683) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۴۰:۲۴
فکر کنم نیت اصلی جنجال سر قضیه بورسیه ها برای کوبیدن دولت قبل بود
بعد میگید راه افتاده تا افرادی بیان این دولت رو بکوبن؟؟؟؟
با خودتون چند چند هستید؟؟؟ (3060196) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۳۵:۴۳
همچین می گید انگار همه جای دولت قبل گل و بل بل بوده سوژه کوبیدن کمه! کجاش دولت قبل درس بوده که این بخواد درست باشه! " مجلس 8 سال در خواب زمستانی بود قشنگ " (3060630) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۵۱:۰۲
متاسفانه یک دروغ بزرگ همیشه در ایران مطرح میشه که جایگاه علمی ایران رو بر اساس تعداد مقاله ISI میسنجند که کاملا نادرسته. حداقل به چند دلیل:

1- خیلیها فکر میکنن که علم و دانش مثل ورزشه که میشه توش مدال و رتبه کسب کرد و جایگاه علمی رو روشن کرد. در حالیکه تعیین سطح علمی کشورها بسیار پیچیده و پرابهامه و هر کسی ممکنه برطبق سلیقه خودش اینکار رو انجام بده و هیچ معیار درست و دقیقی برای این کار وجود نداره. مثلا چطور میشه مقایسه کرد ارزش علمی یک عمل جراحی جدید رو با ارزش علمی یک تراشه کامپیوتری جدید؟ شاید بهترین روش مقایسه بر مبنای ارزش اقتصادی نتیجه علم تولید شده باشه که در این حالت جایگاه ایران مطمئنا خوب نیست. البته نتیجه بسیاری از آثار علمی هم ممکنه سالها بعد معلوم بشه. مثلا تا سالها بعد از انتشار نظریه نسبیت انیشتین کسی به آن اهمیت نمی داد.

2- بخش بزرگی از تولید علم در جهان در شرکتهای خصوصی انجام میشه که فکر نمیکنم این شرکتها چندان علاقه داشته باشن که جزییات کارشان را منتشر کنند چون رقیبانشان میتونن از اون استفاده کنن.

3- تعداد مقاله یک چیزه کیفیت اونها یک چیز دیگر. بسیاری از مقاله هایی که ایرانیها چاپ میکنن کیفیت پایینی دارن و در عمل هم میبینم که از این نتایج این پژوهشها کمتر در کارهای کاربردی استفاده میشه. مثلا قانون نسبیت خاص انیشتین یک مقاله بود ولی اثر آن از همه مقاله های ایرانیها که طی دهها سال گذشته منتشرکرده اند بسیار بسیار بیشتر بوده . همینکه میبینیم فروش مقاله ISI بصورت یک کاسبی گسترده درآمده نشون میده که این مقاله ها چقدر کم بی ارزش هستند. آخه چه کسی حاضر میشه یک پژوهش مهم انجام بده و اون رو به اسم کس دیگه ثبت کنه؟

4- یکی از دلایل زیاد شدن مقاله بی کیفیت در ایران، مدرک گرایی است که سعی میکنند به هرصورت مقاله ISI تولید کنند بدون توجه به کاربرد این پژوهشها. بخش دیگری هم برای رفتن و پذیرش در خارج از کشور تلاش میکنن مقاله تولید کنن.

5- در کشورهای پیشرفته دانشگاهها به این اندازه که دانشگاههای ما به چاپ مقاله اهمیت میدن اصلا اهمیت نمیدن و برای اونها نتیجه و کیفیت کار و کاربردی بودن بسیار مهمتره تا اینکه حتما مقاله ای چاپ بشه. یعنی چون در کشور ما معیار درستی برای سنجش و ارزیابی کار علمی نیست، یعنی چون علم و صنعت فاصله زیادی با هم دارند، تنها معیار چاپ مقاله میتونه مهم باشه. مثلا بیل گیتس که اولین سیستم عامل کامپیوترهای شخصی رو به همراه چند نفر دیگه طراحی کرد، اوایل چند تا مقاله از کارهاش چاپ کرده بود؟ شاید هیچ چی!

6- ما فاصله بسیاری با کشورهای پیشرفته داریم و چاپ مقاله ISI در بسیاری موارد هیچ کمکی به صنعت ما نمیکنه. چون ما بسیاری از نوآوریهایی که در صنعت روز قبلا بکار رفتن و آزمایش شده اند رو بعد از سالها هنوز بکار نمبریم اونوقت چرا باید روی ایده های نو که پر از ریسک هستند و بیشتر به درد کشورهای پیشرو میخورن سرمایه گذاری کنیم؟

امیدوارم این "مقاله گرایی" بی منطق که داره هم به دانشگاه و هم صنعت و هم اقتصاد ما ضربه میزنه متوقف بشه. (3059919) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۲۷:۳۱
همین هم غنیمته . این دولت همین را هم نتونست نگه داره. (3060168) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۲۹:۳۲
دوست عزیز من سه ساله فارغ التحصیل شده ام اینقدر دانشجوی ارشد و دکتری گرفته بودن که اصلا امکان کار نبود. کلاس ارشد با بیست نفر ادم تشکیل میشد وضع عجیبی بود. اینی که شما میفرمایید غنیمت است در واقع زحمت است بنده برای دادن مقاله با کیفیت محیط دانشکده ارام و کلاس خلوت و استادی که وقت داشته باشه میخام وقتی که اینقدر شلوغ بشه که اصلا نتونی با استادت صحبت کنی و جلو در اتاقش صف ببندن مطمئن باش کار درست و حسابی انجام نخواهد شد.
من فرصت خوبی برای دکترا داشتم اما به همین دلایل و اینکه اساتید همکاری نمی کردند و بیشتر شبیه دبیرستان شده بود بیخیال ادامه تحصیل در داخل شدم
میخام اینو بهت بگم ادم زیاد بشه تعداد مقالات بی کیفیت بیشتر میشه و کیفیت بسیار پایینن میاد مقالاتی که دوستان چاپ کرده اند همون مقالات ISI رو برو نگاه کن ببین سایتیشنش چنده و در مجلاتی با چه ایمپکت فکتوری چاپ شده اند بسیاری از اینها اصلا یک دونه سایتیشن هم ندارند و ایمپکت فکتور هم ندارن.
ما مقاله نمیدهیم که مقاله داده باشیم با این اعداد فقط خودمون رو گول میزنیم.
مقاله علمی باید باعث رشد صنعت بشه مشکلاتمون رو رفع کنه یا حداقل حداقل در دنیای علم خارج به درد بخوره اخه مقاله ای که سایتیشن نداره با کاغذ سفید چه فرقی داره؟ یه کم مطالعه تون رو در مورد کیفیت مقالات بیشتر بفرمایید. این مقاالات رو هم ارشد ها یا دکتراها اکثرا سرهم میکنن تا به یه زخمیشون بزنن یا اساتید برای ارتقاء تولید مقالات بی فایده میکنند.ISI هم هستن ولی به درد نمیخورن ISI بودن به تنهایی کافی نیست باید ارجاع داشته باشه و ایمپکت فکتور مجله مورد نظر هم خیلی مهمه.

سیاهی لشکر نیاید بـــــــــه کار یکــــــــــی مرد جنگی به از صد هزار (3060291) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۹:۰۸:۰۹
اتفاقا تعداد مقاله های بالا غنمیت که نیست یک عیب و مشکل بزرگه چون یعنی هدردادن منابع کشور و نیز وقت محققین برای تحقیقات بدردنخور که یک مشت نوشته بدردنخور تولید میکنن. (3062467) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۵۵:۲۵
برادر من کدوم رشد علمی. مردمو چرا مسخره می کنید. رشد علمی رو متاسفانه شما مقالات آی اس آی تعریف می کنید که عمده این مقالات تو میدون انقلاب تولید می شه. هم شما می دونید هم ما می دونیم هم خدا می دونه.
بیائید حداقل تو این زمینه علمی دست از سیاست های پوپولیستی برداریم. حالا اینکه تعداد مقالات آی اس آی تقلبی میدون انقلابی کم شده ما باید خوشحال باشیم نه ناراحت اونم دلایل زیادی داره
دلیل اولش اینه که دولت اومد یه آئین نامه مبارزه با خرید و فروش مقالات به تصویب رساند گرچه این هنوز اجرائی نشده ولی بازدارنده بود
دلیل دومش اینکه متاسفانه اساتید دانشگاه که عطش همچین مقالاتی رو داشتن الان دیگه ارتقاء علمی پیدا کردن و کمتر نیازی به این مقالات دارن.
دلیل سومش اینه که بسیاری از ژورنالهای سخیف و تقلبی که مقالات ایرانی ها رو چاپ می کردن توسط وزارت علوم از دور خارج شدن. نمی دونید جه صاحبان ژورنالهائی که از قبل این مقالات ایرانیها که میلیونر دلاری نشدن.
و هزاران دلیل این شکلی. (3059923) (alef-13)
 
علی 12
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۰:۵۸:۱۶
اصل موضوع:
"""بورس شدن این افراد از اختیارات وزیر بوده..."""

خوب اینجوری معلومه که قانونی دور زده نشده، کار غیر قانونی هم انجام نشده، ووو...

ولی اگر ما جون بکنیم، بعد یه نفر با استفاده از اختیاراتش یه عده دلخواه رو جذب کنه، اونوقت چی؟؟؟؟


میدونم سیاستت اینه که این نظراتو منتشر نکنی. (3059928) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۰۱:۳۱
این مقاله ها تا حالا چه دردی از کشور دوا کردن؟ چند تا اختراع یا نوآوری کاربردی از اونها بیرون اومده که در دنیا ازشون استفاده بشه؟
بعد هم اینکه مدتی شتاب تولید مقاله زیاد بود به علت این بود که ما تازه شروع کرده بودیم. مثلا یک ماشین معمولی وقتی تازه به راه میفیته میتونه در مدت 10 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر برسه و اگه قرار باشه با همین شتاب کارش رو ادامه بده باید در مدت یک دقیقه سرعتش به 600 کیلومتر درساعت برسه!!! (3059930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۰:۲۳
کلا کار یه عده تو اینترنت شده توجیه کردن کارای این دولت.

بسه بابا . مردم را خسته کردید با این شعارها و بازیها. (3060170) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۳۱:۲۷
حرفش درسته توجیه هم نکرده من در دانشگاه بودم میدونم چه خبره .هیچ خبری نیست یک عده دارند مقالات با ایمپکت فکتور پایین و بدون ارجاع تولید میکنند با داده های خود ساخته و دست کاریش شده که 99 درصدشون اصلا در دنیای علم استفاده نمیشن. (3060293) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۴۷:۲۳
با سلام
1-زمان لازم برای انجام تحقیق و انتشار مقاله حداقل دو ساله(گاهی 5 ساله) و اگر در این دو سال اتفاقی نیفتاده باید از کسانی پرسید که دو سال قبل سرکار بوده اند
2-چه در این دو لت چه دولت قبلی انتشار مقالات با کیفیت پایین فاقد ارزش است حتی اگر به سالانه یک میلیارد مقاله برسد یعنی هر ایرانی بیش از ده مقاله بی کیفیت بدهد هم اصلا ارزشی ندارد
3-ضریب ارجاع یا سایتیشن مقاله و ضریب تاثیر یا ایمپکت فکتور مجله تعیین کننده ارزش مقاله است
4- خودتون رو گول نزنید
5-به جان خودم با این وضعیت فله ای دانشجو گرفتن و وضعیت اساتید که 6 ماه سال رو تعطیل هستند( دی و خرداد و فروردین و سه ماه تابستتون)و انگیزه های غیر علمی محاله ممکنه مقالات با کیفیت بالای زیادی تولید بشود
6- مورد 4 (3060307) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۳۹:۲۹
شما وقتی نمی دونید ارزش مقاله و ایمپکت فکتور چیه معلومه توجیه می نوسید ! متوسط ارجاعات به مقالات ایرانی کمتر از 1 است!!!!!!!!!!!!!!! یعنی 1 نفر در دنیا شاید انرا معتبر قلمداد کند و رفرنس قرار دهد که معمولا هم ان یک نفر باز ایرانی است!! این عملا یعنی کار علمی نیست ! گزارش یک رویداد است! (3060637) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۱۷:۱۳
اگر چه مطلب بالا بر خلاف تیترش سیاسیه ولی از اونجایی که در تیتر به کاهش رشد علمی اشاره شده بهتر از اینجا جایی ندیدم برای اشاره به مطلبی که مدتهاست مجالی برای اشاره بهش پیدا نکردم.
نویسنده محترم اشاره میکنن به چند هزار مقاله ایرانی در اسکپوس و چند هزار مقاله آی اس آی به عنوان سند رشد علمی کشور! سیستم هم به تبع همین دیدگاه و برای نمایش رشد علمی عظیم کشور مدام استاد و دانشجو رو تشویق میکنه به تولید مقالات (ترجیحاً آی اس آی) بیشتر.
اساتید محترم هم به تبع همین سیستم خنده دار (تعداد مقالات و دانشجوی دکترا پله های رسیدن به مقام شامخ استادی هستند) به دنبال تولید مقاله و نه تولید علم اند. کیفیت مقاله؟ اصلا اهمیتی ندارد. کیفیت مقاله چیه حالا؟ تعداد ارجاعی که دیگر مقالات علمی به یک مقاله میدن و نشون دهنده کیفیت اون مقاله و نقشش در جلو بردن علمه. حالا این معیار واضح و مبرهن چه نقشی داره در سیستم؟ هیچ و هیچ. چرا چون حقیقت رشد علمی اهمیتی نداره مهم اینه تو گزارش های بین المللی ایران بالاتر باشه چون تعداد بیشتر اعلام میشه و درش ایران بالاتره پس سیستم همینو میخواد. حالا چرا یک سیستم ارزشیابی دانشجویان و اساتید بر مبنای تعداد ارجاع های خارجی (که داخلی ها مدام مقاله ننویسن به هم ارجاع بدن) و کیفیت ارجاع کنندگان به کار یک نفر شکل نمیگیره؟ اگر جوابش رو یافتید به من هم بگید.
در حالی که در زمینه انرژی اتمی به حق توانایی های علمی و قدرت تبدیل علم به صنعت ایرانی اثبات شد در زمینه های دیگه مثل نانو (که فاصله رتبه مون در ممقالات با اختراعات از زمین تا آسمانه) در حال اتلاف عظیم نیروها و منابع کشور هستیم. خمودگی و عدم کارکرد دانشگاه و کشیده شدنش به مسائل حقیر سیاسی هم دلایلی از این دست داره جناب نویسنده. (3059949) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۳۴:۰۴
از نویسنده محترم که تاکید بر قضاوت منصفانه دارند درخواست می کنم که موارد زیر را در نظر داشته باشند و بعد به جمع بندی بپردازند:
1- فعالیت های علمی مانند خط تولید یک کارخانه نیست که اگر مواد اولیه فراهم نشود بلافاصله خط تولید متوقف شود و برعکس.
2- با فرض فراهم بودن تمامی لوازم و مواد و تجهیزات، نشر مقاله حاصل انجام یک کار پژوهشی است که حداقل یکسال زمان نیاز دارد تا تکمیل شود. بعلاوه با در نظر گرفتن زمان مورد نیاز برای نوشتن مقاله و طول زمان بررسی توسط یک ژورنال معتبر، بطور متوسط مدت زمان لازم برای انجام یک طرح و انتشاز نتایج آن یکسال و نیم خواهد بود.
3- تعداد مقالات به تنهایی نشان دهنده توانایی و بنیه علمی یک کشور و حتی در مقیاس کوچکتر مثلا یک دانشگاه نیست. متاسفانه تعداد قابل توجهی از مقالات انتشار یافته از طرف کشور عزیزمان در ژورنالهای open access و یا ژورنالهای که مراجعه کننده کمتری دارند (با Impact Factor پایین) بوده است. از ایران تعداد بسیار اندکی از مقالات (انگشت شمار) در ژورنالهای علمی معتبر در طول سالیان اخیر چاپ شده است. بعنوان مثال تعداد مقالات چاپ شده در ژورنالهای با Impact Factor بالای 10 از ایران در هر سال کمتر از 20 می باشد. هر چه کیفیت ژورنال بالاتر باشد باز هم متاسفانه اوضاع بدتر می شود بعنوان نمونه بعد از انقلاب تنها یک مقاله از ایران در مجله نیچر چاپ شده در حالیکه فقط در سال گذشته بیش از 40 مقاله از کشور تایوان در ژورنالهای نیچر چاپ شده است.

4- از طرف دیگر به یقین می توان گفت به ندرت یک فعالیت علمی در ایران منجر به محصول یا زیرساخت پژوهشی با ارزش می شود. یعنی متاسفانه نه تنها بار علمی بالایی ندارند بلکه توانایی ظرفیت سازی هم ندارند.

5- فعالیت های علمی بسیار بیشتر از اینکه از شرایط سیاسی تاثیرپذیر باشد از شرایط اقتصادی ضربه می پذیرد. (3059968) (alef-13)
 
dayani
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۵۴:۵۴
مطلبی که می نویسم ابدا به موارد سیاسی که در این متن آمده ربطی ندارد.
وقتی شتاب علمی را با تعداد مقالات منتشر شده در مجموعه مجلات ای. اس. ای . ارزیابی می کنیم، چاره ای نیست که بپذیریم ، شتاب علمی که آغاز شد نمی توانست همواره ادامه یابد. زیرا هر مجموعه ای کف و سقفی دارد. یکنفر می تواند در روز هیچ متنی را نخواند نیز می تواند دقایق یا ساعات مطالعه خود را از نقطه صفر مرتبا افزایش دهد، اما این افزایش به لحاظ پنانسیل و توانایی انسان و ضرورت رسیدن به سایر امور حدی، سقی دارد که گذر از آن حتی زیانبار است. تعداد پژوهشگران ایران را در نظر بگیرد و تعداد متن علمی که ممکن است هر نفر طی یک سال تولید کند را نیز در نظر بگیرید، یکنفر نمیتواند همواره در یکسال مقالات بیشتری تولید کند، با یک حساب سرانگشتی هرگاه کمیت از حد معقول فراتر رور، کیفیت نیز کاهش می یابد. برپایه این استدلال، دورانز انتظار نبود که رشد اولیه نشر مقالات که با ترزیق پاداش مالی بجریان افتاد، همواره افزایش یابد. می پذیرم که ممکن است از کمیت به کیفیت نیز دست یافت، اما کمیت های علمی کمتر نوید کیفیت متوازن می دهد. (3059999) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۵۷:۰۸
رشد علمي وقتي شروع به كاهش كرد كه عده ايي با استفاده از رانت، امتيازات علمي مثل بورس و عضويت در هيات علمي دريافت كردند (3060002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۵۹:۲۷
چیزی که ما شنیدیم این بود که رهبری فرمود به "خیلی ها" ظلم شد نه به "عده ای" (3060007) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۲:۰۰:۴۴
ظلم رو خود رییس جمهور کرد با اون "بورسیه و ما ادراک مالبورسیه" اونوقت شما انتظار دارید ایشون از حق بورسیه ها دفاع کنه!!؟؟ (3060009) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۶:۵۳
کدوم "حق"؟ (3060184) (alef-13)
 
ابراهیم اسلامی
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۲:۲۵:۲۴
کلا قصد تطهیر دارید

من که از عمق ماجرا خبر ندارم

می دانم رانت سیاسی و اقتصادی در دولتین نهم و دهم از همین رسانه و دیگر رسانه ها بما رسیده خب احتمال این رانت بورسیه ساختن هم از ذهن خارج نمی نمایاند

بهر حال این مقاله در این فضای سیاسی پیش آمده بعد از توافق هسته ای و امید به روان شدن بعضی مسائل داریم خود نوعی سیاست زدگی است

و سر مداران جناج مقابل دولت را با تبعاتی روبه رو می کند

(( نه ماندن مقالات به 30 هزار تا ربطی به این بورسیه ها دارد که آسمان ریسمان بهم می بافید و نه بورسیه ها می توانند تغیین کننده در فضای کلی دانشگاهها و دانشحویان داشته باشد ))

این ربط بی ربط ها به هم نوعی سیاست بازی است

خوشبختانه یا متأسفانه بیشتر مخاطبین یا در حال رفتن به دانشگاه اند یا دانشجو هستند یا فارغ التحصیل از مقطع خود هستند پس مردم را ساده نه انگارید (3060049) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۲:۵۱:۵۲
موضوع این است که اگر حتی چند مورد هم باشد آن چنان باید برخورد شود که دیگر کسی به فکر سوء استفاده از مجامع علمیبدون پشتوانه کافی نباشد چرا نباید مثل سایرکشورها حساسیت ها را به وسیله افکار عمومی و رسانه ها و روزنامه ها بالا برد تاشاهد محو این نوع پدیده ها باشیم حالا که وزارتخانه متولی آن حساسیت نشان می دهد این گونه مقالات جایتامل دارد ؟! (3060102) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۲:۵۴:۲۱
با سلام
من از نویسندهٔ محترم این یادداشت می‌خواهم که بین خود و خدایش منصفانه قضاوت کند.
آیا رشد علمی کشور به ناگاه در عرض یک سال پایین می‌آید؟
جنابعالی باید به خوبی بر این نکته آگاه باشید که انتشار مقاله پایان سلسله اسباب و عللی است که به طور متوسط چند سال به طول انجامیده است.
از تعریف یک پروژه تا انتشار مقاله آن در مجلات معتبر معمولا بیش از دو سال زمان می‌برد.
با این وصف آیا ممکن است چون عده‌ای به واسطه اغراض سیاسی عده‌ای از موهبت بورس برخوردار شده‌اند و بعداً با آن‌ها برخورد شده رشد علمی کشور به فاصلهٔ چند ماه بعد کند شده باشد؟
آیا فکر نمی‌کنید جو شدیداً امنیتی دانشگاه‌ها در چهار سال دولت دهم و مشکلات شدید مالی دانشگاه‌ها که حاصل بی تدبیری همان دولت بود بر رشد علمی کشور اثر گذاشته باشد؟
بنده خودم در آن سال‌ها برای ورود به دانشگاه امیرکبیر در تابستان همواره با مشکل مواجه بودم چون انتظامات ورود را محدود می‌کرد و ما حتی تهویه هم نداشتیم اما با تغییر دولت امروز من به راحتی برای کارهای پژوهشی هر روز به دانشگاه می‌روم و امکانات هم در آن‌جا فراهم است. آیا همین نوع رفتارها باعث لطمه خوردن به کار پژوهشی نشده است؟
هرکس در این سال‌ها در دانشگاه بوده باشد وضعیت مالی دانشگاه را به وضوح درک کرده است و مگر می‌شود که بحران مالی اقتصاد کشور را بر زمین زده باشد و قشر پژوهشگر صدمه‌ای نخورده باشند؟

در انتها لازم می‌دانم به نکته‌ای اشاره کنم که مسئولان متصدی امور و بزرگان نظام نیز شایسته است که بر آن وقوف داشته باشند.
آیا صرفاً تعداد مقالات چاپ شده نشان دهنده رتبهٔ علمی ماست؟
نگاهی به نتایج ارایه شده در لینک زیر
http://www.scientificamerican.com/article/the-worlds-best-countries-science/
نشان می‌دهد که ما تافته‌ای جدابافته از همسایگانی چون عربستان و ترکیه نیستیم و آن‌ها نیز در کورس رشد با ما همراهند.
شاید بهتر باشد همان‌طور که در این مقاله هم آمده است ملاک‌های واقعی تولید علم را ملاک و معیار راه خود قرار دهیم و بعد آه و ناله سر دهیم. (3060110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۴۳:۱۴
اقعا برای نگارنده مقاله متاسفم (3060646) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۵۸:۳۹
متاسفانه همان کسانیکه دردولت نهم ودهم زمینه بورسیه وهیات علمی شدن قریب به سه هزارنفرافرادبی سوادوکم سوادرافراهم کردند اکنون اطلاعات نادرست به مقامات ورهبری معظم انقلاب می دهندازوزیرمحترم علوم انتظارمیرودبرای دفاع از حیثیت علمی دانشگاهها وکشوراسناد واقعی علمی وجعل نمرات وکعدل افراد موصوف رادراختیاررهبری ورسانه ها قراردهند (3060230) (alef-13)
 
سارا توانگری
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۳۲:۵۴
در پذیرش دکترا و بورسیه حق کشی فراوان است متاسفانه . حق کشی هایی که اغلب قریب به اتفاق،‌ظاهرش هم قانونی است! یعنی قانون درست نیست. مگه سال گذشته نبود که یک دانشجوی دکترا وقتی از همه جا ناامید شد، قرص سیانور خورد و خودکشی کرد؟!
البته کاهش شتاب علمی کشور رو رهبر معظم در همان سخنان معروف اخیرشون مطرح کردند. ایشون اون جنجالها رو فرمودند ظلم است.
سخن رهبری البته به معنای نادیده گرفتن حق کشی های فراوان در دکترا و جذب هیئت علمی نیست. من خودم کسانی رو میشناسم که سواد و لیاقت دارند ولی چون پارتی محکم ندارند، قربانی اعمال سلیقه ظاهرا قانونی میشوند.
یعنی رد شدنشان قانونی است اما در عین حال نامردی هم هست!
علتش نظام ناکارآمد جذب دکترا و هیئت علمی و مصاحبه های کشککی است. (3060296) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۴۰:۰۳
سال 1364 معلمی داشتیم که دبیر ادبیات نبود اما هر جا می رفت با خودش دفتری می برد که پر بود از اشعار بلند، که هر جا می رسید بدون مقدمه حتی نو مجالس عروسی و عزا می خواند و به لطف این اشعار نماینده مجلس شد ! یهو دیدیم که ایشون دکتر شده اند و هیت علمی یه دانشگاه معتبر! یادمه دوستی می گفت دکتری مقطعی است که باید دونفره خونده بشه !من تعجبم از اینه که چطوری یک نماینده مجلس هم کار سنگین وکالت مردم را انجام می دهد و هم دکتری می خواند ؟ چطور دانشگاهی که نیاز به نیروی انسانی دارد فارغ التحصیل دکتری را رها کرده و نماینده مجلس را تازه بورس می کنه که بره دکتر بشود و ....
اصلا نمایندگی و برخی مدیریتها بعنوان آزمون ورودی مقاطع تکمیلی عمل می کنند!
بنده در سال 1380 حدود 18 ماه خانه نشین شدم تا فقط از آزمون ورودی ارشد قبول شوم و ...
اما الان خیلی راحت دانشگاهها با ادارات قرارداد می بندند تا مثلا یک کارمند ( نور دیده، نه همه کارمندان) که اصلا با کارش و سواد قبلیش مرتبط نیست برود مدیریت آموزشی و یا ... بخواند و ...
در حالیکه برای پیشرفت کشور همه اینها سم به حساب می آید.
با این اوضاع نه علم و نه پیشرفت مفهومی پیدا نمی کنند و تازه با ورود افراد کم سواد به عرصه های علمی و اقتصادی ارکان اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی از هم فرو می پاشد دقیقا مثل امروز ما !
ببخشید ذوق زده شدم !
یه لحظه فکر کردم کسی از بزرگان قرار این مطلب را بخواند !!!!
بخودم گفتم مگر تو بیشتر از اونها می دونی و باز ذوقم ..... شد!!! (3060301) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۵۱:۳۷
وقتی معلوم میشود به کسی از بورسیه ها ظلم شده که در یک دادگاه صالح و علنی متخلفین محاکمه شوند که این کار انجام نشده و بصرف اینکه یک کمیسیون مجلس نظر داده نباید قضاوت کرد
از طرفی خود رئیس کمیسیون مجلس نیز اذعان نموده که وزیر وقت از اختیارات خودش استفاده کرده و شرط معدل را به 12 و 14 تنزل داده . آخر دانشگاهی که هیئت علمی آن با این میزان از سواد گزینش شود انتظار دارید در این دولت که وارث اینگونه اعضای هیئت علمی است ما رشد علمی داشته باشیم ؟ (3060312) (alef-13)
 
دکترانور پور اسدالله
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۴:۱۱:۳۲
قبل از دولت جناب دکتر احمدی نژاد اصلا کسی با پژوهش و تحقیق و مقاله و اختراع
آشنائی نداشت. تشویق های مکرر ایشان موضوع مقاله را مطرح کرد. بودند در زمان ایشان کسانی که تا سالی سی یا چهل و حتی پنجاه مقاله نوشتند. سیل اختراع و ابداع و کشفیات براه افتاده بود. به شهادت تمام نشریات موجود در برهه ای از زمان بیشترین رشد علمی جهان را پیدا کردیم. ذوق و شوق بود که در دانشگاه ها موج میزد. در خارج کشور همه اظهار تعجب و تحسین میکردند. موجی از مقاله نویسی ایجاد شده بود که ارتفاع آن موج باعث حسادت دشمنان بود. معمول این است که اول پژوهش میکنند و سپس مقاله را مینویسند. دیگر این رسم را کنار گذاشتند و مستقیما به مقاله نوشتن رو آوردند. لشگری از مقاله نویسان حرفه ای فراهم آمد. در محیط های دانشگاهی قشری رشد کرد به اسم مقاله نویس. هر دانشگاهی که برای ارتقائ خود محتاج مقاله بود به این پالادیوم مراجعه میکرد و در چند هفته مقاله حاضر و چاپ شده دریافت میکرد. دولت محترم به هر مقاله یکی دو میلیون میداد و چرخ کارخانه میچرخید. آن دوران به سر آمد. مقاله نویسان کمتر از قبل مراجعه کننده داشتند و نوعی کسادی پیش آمد. مقاله نویسان محل کسب را از دانشگاه به مقابل دانشگاه یعنی میدان انقلاب تغییر دادند. هم اکنون یعنی همین امروز به نرده های دانشگاه تهران آگهی می چسبانند که: مقاله آی اس آی به مبلغ دویست هزار تومان در اسرع وقت. در همه رشته ها و با ضمانت. هیات علمی برای ارتقا و دانشجویان دکتر ا برای پایان نامه مشتری پر و پا قرص این موسسات هستند. لطفن همین امروز به دانشگاه تهران تشریف بیاورید و نوشه من را راستی آزمائی بفرمائید. طرفه اینکه اساتیدی هم که این خیمه شب بازی را راه انداخته اند شناخته شده هستند. و بطور تمام وقت در اطراف میدان انقلاب مقاله مینویسند و به ریش من و شما و دنیا میخندند. لطفن راستی آزمائی کنید. قرار ما پشت نرده های دانشگاه. (3060447) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۷:۰۵:۰۵
شما بهتره سایر کامنتها رو مطالعه بفرمایید جوابتون داده شده (3062139) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۴:۴۱:۳۸
استعداد درخشانيد؟؟؟ (3063991) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۶:۳۶:۱۹
خواهش می کنم این چند سطر را منتشر کنید

نمی دانم چرا هیچ کس به این امر نمی پردازد در موردی که نمی توان هیچ آماری منتشر کرد و اطلاعات درستی به مخاطب داد اساسا چرا بحث صورت می گیرد؟ چه کسی از مخاطبان این مقالات و بیانیه ها و اطلاعیه ها می داند که چه اتفاقی افتاده؟
کی و چگونه افکار عمومی از جزئیات قضایا باخبر شده که الآن بخواهد از این تحلیلها چیزی بفهمد؟ این تلف کردن وقت مخاطبان نیست؟ در شأن سایت الف است که چنین تحلیلهایی را منتشر کند؟ خواهش می کنم قدری به رسالت حرفه تان بیشتر عنایت بفرمایید. (3060479) (alef-13)
 
سحر
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۷:۱۰:۵۳
بنده دانشجوی دکتری دانشگاه علامه(با آزمون و مصاحبه وارد شدم)

این مقاله سطحی وساده انگارانه و سو گیرانه است.........
1-کاهش رشد علمی به بورسیه های غیر قانونی ربط داره......ولی نه به خاطر اعتراضات بعد از عوض شدن وزیر بلکه به خاطر ورود غیر قانونی و صدور احکام هیئت علمی شدن آن ها، دانش جویان پرتلاش و اصلی را دچاریاس و نومیدی کرد یعنی در سال 90 خودم شاهدم بسیاری از دانشجویان دکتری انصراف دادند یا به خارج رفتند و یابا بی انگیزگی فقط به دنبال اتمام دوره ای پرداختند و عوارض این امر به مرور خودش را نشان داد.

2- بودجه مراکز پژوهشی در سال های آخر دولت قبل به صفر رسید. بنده سال 91 تز دکتریمو شروع کردم یک ریال نتوانستم ازجایی بگیرم. (3060504) (alef-13)
 
روح اله
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۷:۲۵:۴۸
حتی اگر یک بورسیه تقلبی هم شده باشد باید آن را فاجعه بار دانست. تقلب در علم یعنی جنایت. یعنی مکافات. چرا بعضی می خواهند این موضوع را کم اهمیت بدانند. آقا یه عده تقلب کرده اند. چه یکی چه 3000 تا. باید با جدیت پیگیری شود. (3060525) (alef-13)
 
هیات علمی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۱۴:۳۵
ظلم ؛ ظلم است و درجه یک و دو ندارد و علی گونه بودن در ادعا شاید ولی در عمل بسیار سخت است.
در بررسی های وزارت علوم مشخص گردید که در برخی از بازنشستگی های هیات علمی سالهای قیل روندی خلاف قانون طی شده است.
در آن زمان؛ این مطلب را خوب میدانستند ولی چرا کسی مانند امروز از اجرای عدالت دفاع نکرد و مقاله ننوشت و اعتراض نکرد.
ما ملتی سیاسی هستبم ولی از سیاسی کاری و ریا بیزاریم.
صبر و سکوت دلیل بر کمی فهم نیست. (3060596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۰۷:۰۵
الف در قبال بورسيه ها تغيير موضع داده؟! ...دوستان ناحسابي شما خودتان بلندگوي هوچي گري اين ظالمان بوديد...نبوديد؟
يعني هميشه بايد رهبري ورود كنه تا شما مسير درست رو بشناسيد و درست رفتار كنيد؟
اف بر شما (3060689) (alef-13)
 
KH
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۱۷:۲۹
با سلام
من فارغ التحصیل دکتری یک رشته مهندسی هستم که از زمان دانشجویی در یک سازمان دولتی (که البته بعدا به طرز فجیعی خصوصی شده) مشغول به کارم.
به نظر من افت کیفیت علمی به شدت قابل مشاهده است که از دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افزایش بی رویه ظرفیت دانشگاه ها و اعطای مدارک تحصیلی مقاطع مختلف در انواع و اقسام دانشگاهها
2- پر کردن بی رویه ظرفیت هیئت علمی در چند سال که باعث شده از طرفی فارغ التحصیلان بعدی امیدی به پذیرش به عنوان هیئت علمی در دانشگاه های خوب نداشته باشند و از سوی دیگر خیلی از اساتید جوان تازه وارد کیفیت علمی لازم را ندارند.
3- عدم وجود ظرفیت اشتغال برای این همه فارغ التحصیل تحصیلات تکمیلی اعم از با کیفیت و بی کیفیت
4- عدم تناسب جمعیتی، به هر حال خیل عظیم دهه 60 ها در هر مرحله ای که وارد می شوند یک عدم تناسب با تاریخ ایجاد می کنند که این بار این مسئله در تعداد مقالات مشاهده شده که مدتی زیاد گشته و کم کم با عبور این گروه از مرحله دانشجویی وضعیت به شکل عادی قبل برمی گردد (3060702) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۲:۲۹
جناب رضائیان احتمالا خود شما جز همین بورسیه ها هستید؟؟ (3060737) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۴:۰۶
الف جان شما اسامی بورسیه ها با معدل هایشان، دانشگاه محل تحصیلشان، مقالات علمی شان را منتشر کنید تا ما هم همانند شما از ظلمی که به آنها شد دفاع کنیم؟ (3060742) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۱۴:۲۵
همانطور كه اكثر دوستان گفتن تعداد مقالات به تنهايي نشان دهنده رشد علمي نيست.مقاله در صورتي كه منجر به توليد علم و كاربرددر صنعت و توليد ثروت بشه باارزشه (3060922) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۵:۰۴:۱۶
ما میگیم نره دوستان مییگن بدوش
عزیز من رشد علمی کجا بوده؟ علم چیه اصلا؟ تعریف علم چیه؟
هر مقاله ای که ایران یا فلان کشور توی ISI تولید میکنه که لزوما تولید علم نیست
99 درصد این مقالات مقالاتی هستند که برای استفاده شخصی و رزومه منتشر می شوند شما برو توی دانشکده اقتصاد یا مدیریت بگو یک خط از تئوری هایی که در این 30 سال تولید کرده اید ارائه کنید مطلقا چیزی پیدا نمیکنی. پیدا کردی ما رو هم مطلع کن.
این یادداشتی هم که شما نوشته ای بیشتر برای استفاده جناحی و کوبیدن دولت بوده وگرنه دغدغه علم و...من مطمئنم نداشته اید.
به جای این یادداشتها من پیشنهاد می کنم یک خط بنویسید دولت روحانی بد است بد است بد بد بد و یه سری هم دشنام بدهید که دیگه خسته نشوید اینقدر مطلب بنویسید و صغری کبری کنید.
اگر هم میخواهید القاء کنید که احمدی نژاد خوبه ما هم میگیم خوبه همه امارها هم میگن خوبه از امار دکل نفتی تا نرخ رشد و ارزش دلار و تورم و قطعنامه ها و... و اصلا بی نظیره کتابها هم در مورد ایشون منتشر شد از جمله معجزه هزاره سوم و...
اخه شما هزار تا از این مقالات بنویس ایا اصلا امارهای دولت قبل رو میتونی توضیح بدی؟ این مقالات جهش دلار از 900 به 4000 رو توجیه میکنه؟ نرخ رشد -6 درصدی و تورم 35 و..رو توجیه میکنه؟ اگر توجیه میکنه بازم بنویس. (3061710) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۵:۲۶:۲۸
با سلام
من دانشجوی دکتری ورودی 91 روزانه هستم که با سختی زیاد تونستم در آزمون و مصاحبه های بعد از آن قبول شم. همچنین از سال 91 متقاضی بورس یکی از دانشگاه های دولتی بوده ام همزمان با قبولی من چند نفر از دوستان بدون کنکور وارد دوره دکتری شده و به سهولت و با داشتن یک دوست در وزارتخانه بورس شده اند. اما من هنوز جوابی از سازمان امور دانشجویان نگرفته و مجبورم هفته ای 60 ساعت حق اتدریس درس بدم تا خرج زن و بچه خودمو در بیارم و به غفلت روزیمو نخورم.
من کاملا این جریانو لمس دارم می کنم و متمئنم خیلی از دانشجویان ورودی آزاد هستند که مانند من گرفتار این جریان شده اند.
می دونمم ته این ماجرا هیچ اتفاقی نمی افتده و ما دانشجویان عادی هستیم که باید تاوان پس بدیم.
به امید روزی که عدالت جریان پیدا کنه. (3061786) (alef-13)
 
رحيم
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۵:۴۸:۴۲
مساله اصلي نهضت هر ايراني يه دكتره كه احمدي نژاد شروع كرد و آقاي هاشمي متاسفانه در دانشگاه آزاد به آن شتاب بسيار بالاتري داد ، شما ببينيد فقط در سال ٩٣ دانشگاه آزاد يهو ١٢٠٠٠ نفر رو جذب كرد( كه الان مشخص شده هفتاد درصد اين واحدها بدون مجوزن!!) ، تا زماني كه به حيطه علم و دانشگاه از زاويه سياسي و اقتصادي نگاه شود، حاصلش بي انگيزگي و خانه نشين شدن خيلي از نخبگان هست. مقاله isi بسيار مهم است، ولي IF و ارجاعات اونها به چه صورتيه؟ مطمئن باشيد گام آخر در نابودي كامل آموزش عالي، دخالت دانشگاه آزاد در ارتقا اعضا هيات علميشه كه يه شبه يه جوري اونا رو دانشيار كنه و بعدش در شب دوم ، استاد! تا بتونه كاملا فاتحه آموزش عالي رو بخونه و مجوزهاي پي در پي رو بگيره ( آخه خيلي قانونمندن !) در رشته هايي ما داريم دكترا تربيت ميكنيم كه صنعت ما بيش از اطلاعات يه فوق ديپلم نياز نداره، ديپلم واقعي و با معدل بالا در رشته رياضي در حال حاضر از گرفتن دكتراي مهندسي برق و مكانيك ، به بركت هتل آپارتمانهاي دانشگاه آزاد و پرديسها و پيام نورها و... ، بسيار سخت تره!! واقعا يكي بگه با برنامه به اينجا رسيديم يا يهويي به اينهمه پيشرفت رسيديم!!!؟؟؟ باعث تاسفه كه آمار پذيرش در رشته هاي فني ( كه صنعت كشور وابسته به اينهاست ، البته فاتحه علوم پايه رو ديري است كه خواندند!) از شركت كنندگان بيشتره!! و اين رو هم جزئ افتخاراتمون به حساب مياريم!! (3061878) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۳:۱۱:۳۷
حتی وجود یک بورسیه غیر قانونی و رانتی برای جامعه اسلامی زیاد است و باید با تمام وجود با این کار برخورد شود مسلمان اعتقاد دارد که ضایع کردن حق الناس غیر قابل چشم پوشی است باید تمام کسانی که باعث این ظلم شده اند مجازات شوند تا در س عبرت برای دیگران باشد ما هنوز منتظر نتیجه برخورد با بورسیه های غیر قانونی هستیم ! (3063821) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۹:۳۲:۱۸
علم در دوران پس از توافق
رضا منصوری-استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف
توافق ایران با ١+٥ رویدادی تاریخی خواهد بود که تاریخ‌شناسان در آینده تحلیل‌های بسیاری از آن ارائه خواهند کرد و به‌عنوان شروع دوران مدنیت نوین در ایران به تبع انقلاب اسلامی و پس از دوره خردگریزی احمدی‌نژادی، از آن یاد خواهند کرد. در این هیچ شکی ندارم؛ اما با شروع دوران خردگرایی تاریخی، نباید انتظار رونق اقتصادی یا حتی رشد علمی سریع داشت. برای این اتفاق هنوز بلوغ مدنی بسیاری لازم است. تا الان فقط می‌توان گفت خرد مدنی مدرن مبتنی بر علم، بر خرافه‌گرایی غلبه کرده است؛ اما خرد مدنی بدون بلوغ سیاسی می‌تواند مشکلات بسیاری را در اجرا پدید آورد. دولت‌های ما کمتر از دولت احمدی‌نژاد، در اجرا موفق بوده‌اند و این کمبود موفقیت را نمی‌توانم فقط به حساب خردمندی در محیطی نابخردانه بگذارم که متأسفانه بعضی از دولتمردان کنونی مایلند سختی امور را در این مسئله ببینند. علم در ایران بیمار است. من که خود بانی سیاست تشویق مقاله‌نویسی بین‌المللی در ایران بوده‌ام و بیش از ٣٠ سال است آن را پایش می‌کنم، با کمال اطمینان می‌گویم موضوع رشد کمّی علم باعث شده است از حرکت جدی علمی باز بمانیم. هنگامی که سیاست‌های دولت نهم و دهم را در این حوزه نقد می‌کردم، به‌وضوح شروع سقوط علمی ما دیده می‌شد. ما علم را به دست وزارت علوم و به نام رشد علمی، اما مبتنی‌بر آمار نادرست، به سقوط کشاندیم. حضور جوانان بااستعداد در دانشگاه‌های‌مان را به فرار رساندیم؛ آن هم نه فقط به اروپا و آمریکا که اکنون «کشورهای بریکس» هم مغزهای ما را به استخدام درمی‌آورند. (بریکس یا BRICS نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به‌هم‌پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای ‌جنوبی تشکیل شده‌ است.) در مقابل، دارالعلم را به نوانخانه‌ای تبدیل کرده‌ایم برای برخی میان‌مایگان و کم‌مایگانی که حاضرند به هر آیین‌نامه‌ای تمسک جویند تا جای پای خود را محکم کنند و لقب استاد بگیرند. دراین‌میان، دیگر کسی خریدار خلاقیت و جدیت و اخلاق نیست. ما دانشگاه‌ها را به نوانخانه‌هایی آموزشی برای گروهی خاص تبدیل کرده‌ایم. این سیاست علمی دولت نهم و دهم بود که دولت یازدهم هم هنوز متوجه آن نیست و در رفع آن ناتوان بوده است. اکنون توافق هسته‌ای ایران را در دسترس داریم. توان فناوری هسته‌ای به توان علمی تبدیل نشده است و نمی‌تواند بشود. ما علوم را به آموزشی دستِ سوم در سطح جهان فروکاسته‌ایم. کافی است به یکی از کنفرانس‌های بین‌المللی که دستاوردهای علمی در آن به بحث گذاشته می‌شود، برویم. من هنگام اعلام بیانیه وین، در یک چنین کنفرانسی بودم. از پیشرفت‌های تجیهزاتی و دقت‌های اندازه‌گیری و به تبع آن کارهای نظری در مقایسه با حضیض تصور علم در ایران و استادلقبانی که برای پشیزی حاضرند به هر تعداد، دانشجوی مثلا دکترا بپذیرند و بعد هم آنها را در دانشگاه استخدام کنند، شرمگین شدم. خادمی را میراث خانوادگی داشتیم، اما این یکی از کجا سردرآورد! حوزه علمیه ما که این‌چنین نبوده است. من چشم‌اندازی در دولت یازدهم و احتمالا دوازدهم برای تحکیم معنای خردمندانه‌ای از علم مدرن و حضور جدی ایران در علم جهانی نمی‌بینم؛ اما توافق اجازه می‌دهد سازمان‌های مردم‌نهاد و دانشگران به‌صورت انفرادی به علم جهانی وصل شوند و در‌این‌میان شاید بعضی از مدیریت‌های علمی ایران هم به این درک درازمدت برسند که نجات ایران در درک علم جهانی است.

اگر همین نوع علم از جنس علوم انسانی مدرن بر جو مذاکرات غالب نبود، معلوم نیست ما الان کجا بودیم. تنها امیدم به آن ‌درصد کم از دانشگرانی است که نفس علم مدرن را بر تمام امتیازهای نازل دانشگاهی و اجتماعی در ایران ترجیح می‌دهند و در شرایطی که مدیریت علمی کشور بدون راهبرد اجرائی درازمدت درگیر چالش‌های سیاسی روز است، به‌دنبال ارتباط علمی جهانی‌اند تا علم ایران بیش از این نخشکد. بله! درست نیست بگوییم رشد علمی ایران دارد کم می‌شود، بلکه باید گفت ریشه علم ایران، که در دولت نهم و دهم خشکانده شد، هنوز در دولت یازدهم فرصت آبیاری هم پیدا نکرده است. توافق هسته‌ای فرصتی است برای تحول علمی در شرایط بسیار سخت علمی کشور، اما نه به دست دولتمردان، بلکه به دست درصد اندک دانشگرانی که به کشور و به علم اهمیت می‌دهند. (3064476) (alef-13)
 
جمشید
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۰۲:۲۰:۰۸
جناب آقای دکتر منصوری، واقعا نوشته جنابعالی ، حقیقت وضعیت علمی کشور است، ولی جناب آقای دکتر، آیا فکر نمی کنید در دولت یازدهم با پذیرشهای بی حد و حصر دانشگاه آزاد در مقاطع ارشد و بالاخص دکترا،و سکوت وزارت علوم وهمراهی امثال آقایان توفیقی و فرجی دانا با این فاجعه عظیم، همین ریشه خشکیده علم را از بیخ و بن برکشیدند؟ آیا هیچکسی میتواند مدعی شود که دانشجویان مقاطع تکمیلی در همون دانشگاه صنعتی شریف انگیزه ای برای تولید علم دارند؟ آقای دکتر منصوری، آیا شما امیدی دارید که در سالهای آینده نخبه ای وارد دانشگاههای مهندسی کشور بشوند؟ چراکه فاصله درآمدی و اعتبار اجتماعی پزشکان و مهندسان دیگر قابل مقایسه نیست، آیا این وضعیت هم به خاطر دولت نهم و دهم هست یا به خاطر دانشگاه آزاد که رشته های مهندسی را در یک کلام از درجه اعتبار ساقط کرد؟! آثار منفی وحشتناک اجتماعی و علمی دانشگاه آزاد و دیگر موسسات پولی ،در جوامع حرفه ای و علمی کاملا قابل لمس است. (3064972) (alef-13)
 
متحدی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۱۱:۰۶
از خواندن دست نوشته ات فیض بردم.
جناب منصوری خواهش می کنم بنویسید و سخن بگویید.
از اثرات سیاستهای آن دو دولت یکی آن بود که خردمندان محدود شدند و سکوت و یا عزیمت کردند. و میدان برای بی هنران و کم خردان باز شد.
باید این میدان تاخت و تاز را از نابخردان نه با زور و تزویر و تحریم و ارعاب که با هنر خرد و استدلال گرفت .
دکتر بنویسید و اتفاقا در همین سایتها و روزنامه های معمولی بنویسید. با مردم سخن بگویید و اتفاقا در همین اتوبوسهای شلوغ و مترو ها.
ژورنالهای علمی و کفرانسها ی علمل را مردم معمولی دسترسی ندارند و اهل اش هم نیستند.
راه نجات کشور تماس خردمندان و دانش وران با مردم معمولی است.
از این فاصله شیطان اسفاده کرد و در آن جای گرفت و با پوپولیستگری بر کشور آن آورد که دیدیم.
نگذارید بین مردم معمولی کوچه و بازار با خردمندان جامعه خالی شود.
این بهترین فرصت را برای شیاطین ایجاد می کند.
اراتمند شما (3065458) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۲۳:۱۸:۲۳
مسئله بورسیه ها بی قانونی نیست. قانون کف موارد را روشن کرده. بنده خاطرم هست که آیین نامه بورسیه خارج از کشور اینقدر باز بود و محدودیت کم داشت که 70 درصد افراد می تونستن شرایط را ارضا کنند و همه چیز به مصاحبه و موارد کیفی موکول میشد. به نظر من بی قانونی اصلا نشده چون قانون محدودیت خاصی نداشته بلکه اینجا حق کشی شده است. هر کسی رابطه داشته در قالب همون قانون در مصاحبه پیروز شده است.
شما اگر حق کشی را میخواهید مشخص کنید افرادی که بورس شدند را با افراد هم رده و رقیب آنها از نظر رزومه علمی پژوهشی مقایسه کنید تا بفهمید چند درصد این افزاد لیاقت بورس شدن داشته اند.
به عنوان مثال خود بنده دانشجوی دکتری هستم و به صورت حق التدریس در دانشگاهی درس م دهم رزومه پژوهشی من در حد 7 مقاله ژورنالی و 20 مقاله کنفرانسی و ثبت اختراع و طرح پژوهشی و ..... است که از مجال بحث خارج است. ولی یکی از این دوستان در همین دانشگاه بورس شده است. رزومه پژوهشی ایشون 1 مقاله کنفرانسی است. لازم به ذکر است به علت اینکه نمیتواند مقاله ای از رساله دکری خارج کند موفق به دفاع نمی گردد.
اینجا مشکل غیر قانونی اتفاق نیافتاده ولی جق کشی اتفاق افتاده است.
قاانون همیشه ملاک قضاوت و عدالت نیست. (3064751) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۰۲:۰۵:۴۱
بابا یکی جلوی این پردیسیها را بگیره، همینجوری میان و همینجوری هم دکترا می گیرن!!! اینا می خوان در آینده سکان امور دانشگاهها را به دست بگیرن و مقاله ی با کیفیت بنویسند!!!!
واویلا (3064960) (alef-13)
 
یک استاد دانشگاه
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۶:۲۳:۴۳
بسیار متاسفم برای کسانیکه مثل نویسنده این مقاله که بی شک در ماجرای بورسیه ها ذینفع بوده اند در یک مسئله مهم آنچنان سخن میگویند که انگار بنیانگذار دانشگاهها ومراکز تولید علم ودانش بوده اند .مگر درجات علمی را با تعداد مقاله میشود تعیین کرد؟این گرایش به مقاله نویسی بنوعی خود بلای جان دانشگاههای ماشد .همه وقت اساتید صرف اینکارشد واز پرداختن به برسی نیاز دانشجویان غفلت شد .اما درباب بورسیه ها که سعی کرده اید به هر نحو آنرا امری نامطلوب جلوه دهید نیز خطایی بزرگتر انجام داده اید دانشجوی من که با هزار ترفند موفق به گرفتن مدرک شده از بورسیه ای بسیار مهم روی رابطه استفاده کرده اما دانشجوی مستعد وفرهیخته ای که زاده روستا بوده وارتباط آنچنانی با مراکز و اشخاص خاص نداشته از بورسیه محروم شده از این دست افراد فراوان قابل ذکردارم .شما که اینگونه زمین وزمان را بهم میدوزید تا حرف خودرا اثبات کنید چه خبردارید اصلا یک روزدردانشگاه مسئولیت داشته اید که علامه وار حرف میزنید بله شاید به تعدادی هم ظلم شده باشد اما این ظلم به مراتب کوچکتر از ظلمی است که به دیگران و دانشگاهها شده است .جمعی که با زور مدرک گرفته اند وبارعلمی آنها در کمترین میزان است چگونه فردا میخواهند استاد دانشگاه ما بشوند در آنصورت باید برای آن دانشگاه ماتم گرفت.با این استدلال شما در مورد اختلاسها درمورد گم شدن دکلهای نفتی درمورد هزاران سوء استفاده دولتمردان گذشته باید سکوت کرد چرا که ممکن است در آن بین برخی هم بیگناه باشند.از سایت الف هم انتظارداریم هر مقاله ای را تحت عنوان تحلیل چاپ نکند واز افراد منصف قبل از چاپ نظرخواهی کند(البته میدانم که در مورد مطب ارسالی اینجانب حتما قبل از نظرخواهی آنرا رد میکنید اما چه میشود کرد ازبیان حق ناگریزم) (3067913) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.