نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 454461
در گفتگو با الف اعلام شد؛
26میلیون فقر وام زیر 100 میلیون تومان/تقدم و تاخر بانک مرکزی دلیل عدم اجرایی شدن مصوبه مجلس/ فقط سود و جریمه وام های زیر 10 میلیون بخشیده شد؛ نه 100 میلیونی
بخش اقتصادی الف، ۵ فروردین ۹۵
در حالی که مجلس تصویب کرده سود و جریمه وام های زیر 100 میلیون تومان بخشید شود، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تقدم و تأخر بانک مرکزی در اجرا، باعث شد، این مصوبه اجرا نشود.
تاریخ انتشار : شنبه ۵ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۸
به گزارش الف؛ شهریورماه سال ۹۵ مجلس در حین بررسی لایحه اصلاحیه قانون بودجه سال 95، مصوبه‌ای تصویب کرد که بر اساس آن، منابع حاصل از تسعیر نرخ ارز برای پرداخت بدهی دولت به بانک‌ها و افزایش سرمایه بانک‌های دولتی صرف شود و دولت مکلف شده منابع حاصل از یکسان‌سازی نرخ ارز را نیز از این محل پیش‌بینی کند.
 
موضوع مهمی که مجلس تصویب کرد، این بود که سود و جریمه تسهیلات غیر جاری تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از محل منابع حاصل از تسعیر نرخ ارز پرداخت و تسویه شود. بنا بر مصوبه مجلس، بدهکاران به بانک‌های دولتی و بانک‌های دولتی واگذارشده که تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان گرفته‌اند، فقط ملزم به پرداخت اصل وام بوده و پرداخت سود آن بر عهده دولت است و جریمه دیرکرد نیز باید از سوی بانک‌ها بخشیده شود.
 
اما این مصوبه قانونی به‌درستی اجرایی نشد و حتی به دلیل تعلل دولت و بانک مرکزی، دو ماه پس از زمان تصویب قانون، تعدادی از نمایندگان مجلس برای بخشش جریمه دیرکرد بدهکاران بانکی زیر ۱۰۰ میلیون تومان به رئیس‌جمهوری نامه نوشتند.
 
مشکل اینجا بود که قانون وجود داشت اما دستورالعمل اجرایی آن در دولت و بانک مرکزی تدوین‌نشده بود و می‌بایست آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی آن را تهیه و به بانک‌ها ابلاغ می‌شد.
 
سرانجام این مهم، در روز 15 بهمن‌ماه سال جاری در هیئت دولت تصویب شد؛ بر اساس تصمیم دولتمردان، به بانک‌های عامل اجازه داده شد به بخشودگی جریم کسانی که زیر 100 میلیون تومان وام گرفته‌اند، اقدام کنند و دولت نیز تا سقف 10 هزار میلیارد تومان بخشودگی سود این تسهیلات را متقبل شود؛ بنابراین اگر افرادی که زیر 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند، اصل وام خود را به بانک بپردازند، بانک‌ها می‌بایست جریمه دیرکرد آن بخشیده و دولت سود آن را پرداخت کند.
 
محمدباقر نوبخت، سخنگوي دولت هم گفته بود به بانك‌هاي عامل اجازه داده مي‌شود به بخشودگي جریم كساني كه زير 100 ميليون تومان وام گرفته‌اند، اقدام كنند و دولت نيز تا سقف 10 هزار ميليارد تومان بخشودگي سود، تسهيلات 100 ميليون تومان وام‌گيرنده را متقبل مي‌شود و اگر افرادي كه زير 100 ميليون تومان تسهيلات دريافت كرده‌اند، اصل پول خود را به بانك بپردازند، بانك‌ها جريمه بخشیده و دولت سود آن را پرداخت خواهد كرد.
 
چند روز بعد از تصویب این مصوبه در دولت، ولی ا... سیف رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: بخشودگی جرایم دیرکرد وام‌های زیر صد میلیون تومان به تصویب رسیده و هنوز به نظام بانکی برای اجرا ابلاغ نشده است. البته هم‌اکنون در حال تنظیم آیین‌نامه‌های آن هستیم که تا هفته آینده برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
 
اما بانک مرکزی روز ۲۱ بهمن‌ماه، دستورالعمل بخشودگی سود و جرائم تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان با اولویت‌های در نظر گرفته‌شده را به نظام بانکی ابلاغ کرد.
 
بااین‌حال روز 17 اسفندماه، محمدرضا حسین زاده رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی از آغاز بخشودگی سود و جرائم تسهیلات کمتر از 100 میلیون تومان از آن روز خبر داد و افزود: بدهکاران بانکی درصورتی‌که برای تسویه نقدی تسهیلات خود در موعد مقرر اقدام کنند، سود و جرائم تسهیلات آن‌ها بخشیده می‌شود و تنها باید اصل بدهی خود را پرداخت کنند.
 
بر اساس این گزارش، رئیس‌کل بانک مرکزی گفته بود: منابع مالی برای اجرای مصوبه بخشش سود و جریم دیرکرد وام‌های بانکی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان محدود است و اولویت فعلاً با بخشودگی وام‌های زیر ۱۰ میلیون است.
 
ولی ا... سیف افزود: نظام بانکی محدودیت‌های زیادی برای اجرای دقیق مصوبه بخشش سود و جریم دیرکرد وام‌های کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان دارد که به دلیل اینکه منابع مالی برای انجام این مهم محدود است و ناگزیر شدیم در بخشنامه خود محدودیت‌هایی در خصوص بخشش سود و جریم دیرکرد وام‌های بانکی داشته باشیم.
 
بااین‌حال و اجرای ناقص مصوبه قانونی مجلس از سوی بانک مرکزی، نمایندگان مجلس دهم در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1396، بند 4 الحاقی تبصره 17 این لایحه تصویب کردند که بر اساس آن، حکم تبصره 35 اصلاح قانون بودجه سال 95 برای سال 96 تنفیذ و شرط عدم افزایش پایه پولی شامل بخشودگی سود و جریم وام‌های زیر 100 میلیونی نمی‌شود، تمدید می‌شود؛ یعنی اجرای بخشودگی سود و جریمه وام‌های زیر 100 میلیون تومان برای سال آینده نیز لازم‌الاجرا است.
 
اما باوجود ابلاغ بخشنامه بخشودگی سود و جریم دیرکرد تسهیلات تا زیر 100 میلیون تومان از سوی بانک مرکزی، برخی از بانک‌ها عنوان کردند که بخشنامه برای همه افراد قابلیت اجرایی ندارد و بستگی به شرایط وام‌گیرنده دارد و این مصوبه را به‌صورت نیم‌بند اجرا می‌کنند.
 
این در حالی بود که بر اساس قانون می‌بایست سود وام‌های زیر 100 میلیون تومان را دولت پرداخت کند و بانک‌ها می‌بایست جرائم این تسهیلات ببخشند و اصل تسهیلات از سوی تسهیلات گیرنده نیز به‌صورت نقد پرداخت شود، اما بانک‌ها اعلام کردند که فرد بدهکار باید اصل پول و سود آن را پرداخت کند و تنها جریمه‌ای که به اصل پول و سود آن تعلق‌گرفته است، بخشوده می‌شود و تنها 6 درصد جریمه دیرکرد بخشیده می‌شود و حتی برخی شعب بانک‌ها عنوان کردند که بخشودگی 6 درصد نیز شامل همه افراد نمی‌شود.
 
اقدام بانک مرکزی به ضرر تسویه وام‌های زیر 100 میلیون تمام شد/ 26 میلیون فقره وام زیر 100 میلیون تومان
«محمدرضا پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم دراین‌باره و در مورد اینکه این موضوع، به خبرنگار الف؛ گفت: موضوع بخشنامه بانک مرکزی برای بانک‌های دولتی و بانکی‌هایی که واگذارشده و 20 درصد سهام آن، در اختیار دولت است را شامل می‌شود.
 
وی با تأکید بر اینکه بخشش سود و جریمه دیرکرد وام‌های زیر 100 میلیون تومان، شامل بانک‌های نیست، افزود: دولت این مصوبه قانونی را به نحوی اجرا کرد که اتفاق در بخش خصوصی رخ ندهد.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم تصریح کرد: اصل موضوع این است که 26 میلیون فقره وام زیر 100 میلیون تومان وجود دارد که بر اساس محاسبه و گزارش بانک مرکزی، برای بخشش سود این تعداد، 44 هزار میلیارد تومان منابع نیاز است.
 
پورابراهیمی ادامه داد: بر اساس مصوبه مجلس، 10 هزار میلیارد تومان منابع برای این موضوع در نظر گرفته‌شده بود و بانک مرکزی با توجه به نحوه اعمال و اجرای خود، کل منابعی که توانست برای آن اختصاص دهد، 2 هزار و 500 میلیارد تومان است.
 
به گفته وی، با توجه به نحوه اجرای بانک مرکزی، برای کل وام‌هایی که مشمول این بانک‌ها شده بود؛ البته چون برخی وام‌ها تمدیدشده بود، مثلاً اگر بخواهیم، سود وام اول محاسبه شود، زیرا برخی وام‌ها، دو یا سه سال به‌روز و تمدیدشده؛ اما بانک مرکزی فقط سود وام‌های اول و دوم (تمدیدشده) در نظر گرفته که 44 هزار میلیارد تومان است.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم بیان کرد: اگر میزان سود و جریمه وام اول وام‌های زیر 100 میلیون تومان موردنظر قرار گیرد، میزان رقم آن، تقریباً حدود 75 تا 80 هزار میلیارد تومان خواهد شد که بخشش آن با توجه به منابع بانک مرکزی و مصوبه مجلس قابلیت اجرا ندارد.
 
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه بانک مرکزی به‌جای، 10 هزار میلیارد تومان، فقط 2 هزار و 500 میلیارد تومان منابع برای بخشش سود و جریمه دیرکرد وام‌های زیر 100 میلیون تومان اختصاص داده است، اظهار داشت: نحو اجرا نشان می‌دهد میزان بخشش سود وام‌هایی که شامل شود با منابع که می‌توان عملیاتی و اجرایی کرد؛ خیلی فاصله است؛ لذا بانک مرکزی بخشنامه خود را اصلاح‌کرده و بر اساس آن، فعلاً بخشش سود وام‌های زیر 10 میلیون آغاز کرده است.
 
وی در پاسخ به این سؤال که بخشش سود وام‌های بالای 10 میلیون تومان هنوز اجرایی نشده است؟ پاسخ داد: بله؛ بر اساس ابلاغ بانک مرکزی اکنون وام‌های زیر ده میلیون را تسویه می‌کنند و انجام‌شده؛ ولی قاعدتاً اگر می‌خواست این اقدام با شرایط بهتری انجام شود، می‌بایست، 10 هزار میلیارد تومان منابع به آن اختصاص می‌داد که این اقدام اجرایی نشد.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم درباره اینکه چرا بانک مرکزی مصوبه مجلس را به‌درستی اجرا نکرد، گفت: در مصوبه مجلس محدودیتی‌هایی در بحث میزان بدهی و افزایش سرمایه بانک‌ها وجود داشت و بانک مرکزی آن را به روشی محاسبه و اجرا کرد که بیشتر از 2 هزار و 500 میلیارد تومان منابع برای آن اختصاص نداد.
 
پورابراهیمی تصریح کرد: بانک مرکزی اگر می‌خواست قانون اجرا می‌شود، باید آن را به نحوی عملیاتی می‌کرد که 10 هزار میلیارد تومان منابع به آن اختصاص یابد، اما این بانک ابتدا موضوع افزایش سرمایه و بدهی بانک‌ها را پرداخت کرد و بعدازآن و در آخر به اجرایی شدن بخشش سود و جریمه وام‌های زیر 100 میلیون ورود کرد.
 
وی گفت: تقدم و تأخر بانک مرکزی در اجرا، باعث این اتفاق شد و نحوی اجرای قانون و تصمیم بانک مرکزی به ضرر تسویه وام‌های زیر 100 میلیون تمام شد و نتوانست منابع موردنیاز را تأمین کند و به این بخش عدد کمتری رسید.
 
کلمات کلیدی : بخشودگی جرایم بدهی+بخشودگی سود و جریمه وام+بانک مرکزی+محمدرضا پورابراهیمی
 
شهروند درجه 2
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۸:۱۷:۲۹
برای چه باید جریمه ها بخشوده شود؟ این یعنی تبلیغ عدم اطاعت از قانون. یعنی بنده خلاف کنم و در آخر بخشوده شوم و با فرد دیگری که به قانون احترام گذاشته برابر شوم. این عین بی عدالتی است. (4216667) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۸:۳۵:۳۸
کدوم بخشنامه..کدوم قانون...بانک کشاورزی داراب فارس وقتی میگی بخشنامه به این صورت است کارمندش میگه دولت کیه که برای ما تعیین تکلیف کند...وامهایی که خودشان تمدید کردند را دولا پهنا حساب میکنند...هم از اخور دولت میخورند و هم از توبره مردم... (4216676) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۸:۵۳:۱۰
رانتی برای مشتریان بد حساب
و بخششی از کیسه خلیفه (4216682) (alef-3)
 
عباس
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۲:۳۶:۰۸
حتما شما بهتر از مراجع تشخیص میدهید.تمام مراجع بانکهای مارا ربوی مدانند .شما چه میفرمایید؟ (4216953) (alef-13)
 
آرش از روستا
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۳:۱۵:۴۲
کجاش کیسه خلیفه است؟؟؟؟ سود و پول حرامی است که از مردم گرفته میشود، حالا چه اشکال دارد بخشیده شود؟؟؟ (4217023) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۷:۲۸:۰۶
کدوم بد بخت بیچاره ای میتونه 100 میلیون وام بگیره که بخاد جریمش بخشیده بشه؟ (4217385) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۱:۱۹:۲۸
شما احیاناً سهامدار بانک خصوصی نیستی؟
مرد حسابی یارو 35 میلیون وام گرفته الان شده 112 میلیون تومن!! علتش میدونی چی بود؟ به دلیل اینکه وزارت کشاورزی وقت قول داده بود گوشت قرمز را تضمینی میخره وقتی بیچاره ها گوساله خریدند تا پرورابندی کنند، همان دولت شروع به واردات گوشت از برزیل کرد و بدبخت ورشکست شد و چند ساله تعطیله.
حالا باید 112 میلیون پس بده؟ آیا رفته آپارتمان خریده؟ ماشین خریده؟ تو بورس سود کرده؟ خب گوساله خریده کیلویی 2200 تومن و بعد دولت گوشت آورد کیلویی 7000 تومن و نابود کردنش. (4217591) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۶:۱۳:۵۳
به این میگویند عدالت! اگه راست می گویید از دم به کل متقاضی ها یکصد ملیون تومان وام بدون بهره ببخشدد ! قرض الحسنه برای چند سال بدهید! معنی این مصوبه یعنی همین! منتها برای افراد هدف یعنی رفقا! بی جهت نیست که خلایق برای نشستن روی صندلی شوراها! سر ودست میشکنند! بلکه کلاهی مثلا قانونی برای خودشان ورفقا تامین سود! (4221151) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۹:۰۵:۰۰
همه بانکهای ما خصوصی شده هم امکاناتشون هم اموالشون برای یک عده مخصوص البته. همین روزهای عید بهترین امکانات بیمه ها و بانکهای دولتی فقط نصیب یک عده بخصوص شده راه دورم نمیرم (4216686) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۹:۳۱:۵۷
سلام
شما رو به خدا وام ازدواج رو پیگیری کنید. از آبان پارسال تا الان هنوز تعیین شعبه نشده ایم. رفتم بانک کشاورزی میگه حالا حالاها باید منتظر باشی.
بانک ملی هم میگه وام رو ۱ ماهه می دیم . نمیدونم حرفشو باور کنم یا خیر (4216704) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۹:۵۶:۱۲
بنده ضامن کسی بودم به مبلغ 10 میلیون تومان.درست روز 25 اصفند به من از طرف بانک زنگ زدند و گفتند شما ضامن بودید و 45 میلیون بدهی دارید و دولت فقط 10 میلیون می گیرد.به بانک رفتم و می گویند 13 سال پیش شما ضمانت کردید و طرف نداده..به بانک می گویم چرا بعد از 13 سال الان به من می گویید و
گذاشتید اینهمه جریمه بیاید.من الان طرف را از کجا پیدا کنم.ایشان را تا 7 سال پیش هم می دیدم و با هم کار می کردیم..بانک به من می گوید که ما می گذاریم طلبمان بزرگ شود و بعد می گیریم..خدایی این انصاف است که درست در روز 25 اسفند آخر سال اینطور مردم را لخت کنند..من از کجا باید می دانستم طرف من پول را داده یا نداده.بانک حداقل 1 ماه.1 سال.2 سال.5 سال بعد به من می گفت تا ایشان را یک جوری با بانک طرف می کردم..نامردی تا کجا..این است معنای بانکداری اسلامی... (4216721) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۰۹:۵۸:۵۲
تا زمانی که بانک ها در انحصاری چندنفر باشه همچکس کاری انجام نمیده
دو روز دیگه بانک مرکزی رو هم واگذارشون میکنن به بخش خصوصی!!!!! (4216725) (alef-3)
 
عباس
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۲:۳۷:۱۲
خصوصی رو خداییش خوب اومدی (4216956) (alef-3)
 
عباس
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۲:۴۸:۳۵
بعدازسی وچندسال یه قانون خوب مجلس تصویب کرد وما مردم ساده خوشحال شدیم بالاخره یه فرجی خواهد شد زهی خیال باطل.چرا که رییس کمیسیون اقتصادی مجلس میگه ما این قانون رو طوری نوشتیم که بانک مرکزی هرجور میلش بود اجرا کرده.آخه برادر من:اگه به اینا امیدی بود که دیگه تصویب قانون نمیخواست.همین مراجع اعلام میکردن کافی بود ولی کو گوش شنوا؟ (4216976) (alef-13)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۰:۲۲:۳۱
دو تا وام زیر 100 میلیون به صورت مضاربه دارم که بخاطر این قانون 5 ماهه نپرداختم و سود امده روی ان به امید اینکه شامل این قانون بشه.کاشکی این دولتمردان مثل ادم میگفتن سود رو میبخشیم یا نمیبخشیم یک کلام .تا تکلیف خودمون رو بدونیم (4216748) (alef-13)
 
حلیمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۰:۲۶:۲۴
با سلام
کسی که نمی تواند قسطش را پرداخت کند از کجا یکجا اصل وام را بپردازد ؟ می توانستند در جهت کمک به دریافت کنندگان وام های خرد و طلب بانکها سود و دیر کرد وامها را به شرط بروز رسانی اقساط توسط وام گیرندگان عادلانه باشد نه اینکه افرادیکه از مدت های مدیدی وام دریافت کرده اند حالا بیایند اصل پول را بدهند نمایندگان محترم اگر قانونی را وضع می کنید بیشتر قشر ضعیف را در نظر بگیرند نه کسانی که قانون گریز و فرصت طلب و ... که بجای وصلند حتی نمی توانند بگویند بالای چشمتان ابروست.حالا هم دیر نشده بانک مرکزی می تواند این پیشنهاد را جدی بررسی کند............... (4216753) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۰:۳۸:۱۴
از مردم بدبختي كه كاسپين پولشونو خورده چه خبر؟ (4216762) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۳:۱۶:۱۵
دوست عزیز اگه ابن کارها کرده باشه آن وقت چی!؟ (4217714) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۳:۱۸:۴۳
این مردم چرا طمع سود غیر متعارف را کرده اند!؟ چرا پولشان را در بانک ها سپرده گذاری تکرده اند!؟ حالا توقع داربد دولت از جیب مردم از همه جا بی خبر پرداخت کند؟ (4217715) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۳:۲۹:۳۷
عجب قانون مزخرفی! طرف چند سال پیش وام گرفته و اگر درست استفاده کرده باشه ارزش آن چند برابر شده. از طرفی اصل وام امروز پس از چند سال به یک سوم ارزش آن روز کاهش یافته است. حالا تصویب کرده اند از جیب مردم سودهای پرداخت نشده را دوبت بپردازد!؟
حالا اگر دولت بپردازد از چشم یک عده می افتد و اگر نپردازد از چشم یک عده دیگه خواهد افتاد. (4217732) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۰۵:۳۶
شما فکر کنید با این وضع بخواهیم جهت کارآفرینی و اشتغال و راه انداختن یک فعالیت اقتصادی و فرهنگی از بانک وام بگیرید.اول که هزار مانع میگذارند تا نتوانی. بعدش هم اگه توانستی کلی سود و جریمه برایت در نظر میگیرند تا کلا روحیت را ببازی.البته تاحد 100 میلیون.وگرنه وام های میلیاردی مال از ما بهتران است که معمولا هم پس نمیدهند..خب مسلما آدم از خیر کارآفرینی می گذرد.آیا در کشورهای دیگر هم سود وام بانکی بالای 15 درصد است؟ (4216804) (alef-13)
 
محمد
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۱۹:۵۴
برای چی باید بخشیده بشه ؟ فرق مشتری خوش حساب و بد حساب چیه؟ اوایل که دولت بدهی داشت شروع کردید از این بازیا در آوردن تا سودی که بانکها مگیرن کمتر بشه . تو همه جای دنیا شما نتوتی قسطت رو بدی میان مثلا ملکت رو مصادره میکنن چرا باید کلی پول بخشیده بشه؟ (4216827) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۱:۲۵:۰۹
یک نفر که صد میلیون وام گرفته بعد یکسال هست که قسط نداده به چه دلیل نباید سود اقساط پرداخت نشدشو نده.عملا مردم رو تشویق به بد حسابی کنیم بد دولت تاوان بد حسابها رو بده.کسی که صد میلیون وام میگیره نه زیر خط فقر نه خیلی گرفتار. (4216835) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۴:۰۸:۲۹
به حال مملکتی که افراد بد حساب تشویق می شوند باید گریست. (4217111) (alef-3)
 
کارمند بانک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۴:۱۴:۲۷
من خودم کارمند بانک هستند ، تصمیم خیلی وحشتناک و غیر کارشناسی شده هست ، از الان افراد با سابقه خوب و خوش حساب به امید بخشودگی می گویند ما هم دیگه اقساط خود را پرداخت نمی کنیم ، اگه واقعا می خواهید کمک کنید در هر استان یک هیت معتمد تشکیل بدهید که افراد واقعی و نیازمند را شناسایی کنند، در این چند روز که بخشودگی ها را ثبت می کردیم فقط یک سری افراد زرنگ و شالاطان اومد و بز گرفتند نه نیاز مندان واقعی. (4217125) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۶ ۱۳:۱۵:۱۳
باید پاداشدهای کلانی را که مدیران بانک های زیان ده در چند سال گذشتع گرفتع اند از انها پس گرفته شود (4218296) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۵:۰۷:۰۴
اینجوری کلا دیگه کسی وام پس نمیده ! برا چی جریمه ها باید بخشیده بشه چون بد حساب هستند ؟؟ (4217209) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۵:۳۵:۳۰
خیلی جالبه اول سود وجرائم وامهای 10میلیونی بعد 100میلیونی بعد 1میلیاردی و... ببخشید از اموال مردم برای یک سری سود جو وبدحساب!!! پولی را که شخصی 5الی 10سال قبل از بانک گرفته سکه خریده یا ارز یا ملک الان سرمایه او چند برابر شده یا اینکه خرج خوش گذرانی کرده حالا باید از بیت المال سود وجریمه آن پرداخت بشه!!! وام اصولا" کسی که گرفته قرار بود کاسبی را بندازه درآمدی کسب کنه اشتغالی ایجاد کنه واصل پول وسود آن را به بانک برگردونه چه مکانیزمی بانکها ودولت داره که میخواد بررسی دقیقی انجام بده که وام گیرندها که تاکنون پول بانکها را ندادن مستحق این بخشش هستند!!به نظرم هیچ ساختار رسیدگی قانونی قوی وجود ندارد اگر هم باشد عزمی جهت بررسی وبرخورد جدی وجود ندارد!!!الان هم فقط حق مردمی که نمیتوانند از تسهیلات بانکی جهت ابتدایی ترین نیازهای خود ازجمله ازدواج وراه اندازی شغل کوچک استفاده کنند به آدمهای بدحساب که با همکاری با مدیران ونفوذیهای بانکها میلیونها وام گرفتند داده خواهد شد.همیشه تصمیمات اشتباه وفاجعه بار توسط قانون گذاران ومجریان بوده که باعث سؤاستفاده تعدادی سود جو شده.مثل حقوقهای تجومی که همه گفتند روش محاسبه حقوق هرچند بر اساس عدالت نیست ولی قانونی است.!!!متاسفیم برای خودمان که چه کسانی برای کشور تصمیم میگیرند!!! (4217255) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۵:۴۴:۰۶
یه پولی اومد یه سری ها شب عید کردن جیبشون دارن حال میکنن.ما که وام گرفتیم یه قسط دیر میشه هزار جور جریمه ،سود،دیرکرد داریم میدیم.. (4217268) (alef-13)
 
دضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۶:۱۳:۵۸
بانک ها خون ملت را کشیدند و دولتیها نگاه کردند (4217295) (alef-13)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۱۷:۵۳:۲۴
مصوبه اي براي تشويق بد حساب ها و باز كردن با براي دودي بيت المال بنا به تصميم افراد بي تجربه و والإيقاع جهت جمع آوري رأي مردم بد بخت آيندگان (4217420) (alef-13)
 
رادوار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۲:۵۰:۳۷
کشورهای دیگه وام با بهره 2 یا 3درصد میدن بانکداری ما حتا 30درصد هم میده این بانکداری در دنیا نمونه اینا جیب مردم را خالی می کنن اونا واسه مردم راهکار میزارن
خدا خیرشان بده (4217696) (alef-13)
 
وام ازدواج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۳:۲۳:۵۴
میدونم سوالم ربطی به وام صد میلیونی نداره.
وام ازدواج رو چرا به یک زوج زود و به یک زوج دیر میدن ؟؟؟
خواهش می کنم وام ازدواجو سوال کنید . الان امثال من چیکار کنند؟؟
لااقل بدونیم چقدر باید انتظار بکشیم واسه وام (4217726) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۱-۰۵ ۲۳:۴۹:۱۳
معلم ها ، کارکنان ادارات معمولی ، شرکتی ها، قراردادیها، کارگرها حداقل حقوق اونوقت سازمان تامین اجتماعی از حقوق کارگر حقوق های بالای پنج میلیون بدن مگه اینا چقدر از کارگر هشتصد تومنی بیشتر کار میکنن ، به کجا فریاد بکشیم که پول کارگری ما رو اینجور صرف نکنین (4217751) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.