نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 143060
ایران درصدر رشد علمی دنیا
یادداشت مهمان:علیرضا بازارگان، 22 بهمن 90
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۲۳:۵۵
برای چندمین سال پیاپی ایران در صدر جدول رشد علمی در جهان قرار گرفت.

درست است که نمی شود تمام علم یک کشور را با استناد به مقاله های علمی چاپ شده ارزیابی کرد؛ ولی در دنیای امروز، چاپ مقاله ی علمی در ژورنال های معتبر، معیاری همگانی است، برای نشان دادن پیشرفت و پیشبرد علم. در بسیاری از دانشگاه های جهان، بدون چاپ کردن مقاله نمی توان مدرک علمی کسب کرد؛ و استادها برای ارتقاع درجه می بایست نتایج تحقیقات خود را به چاپ برسانند.

اردیبهشت ماه سال پیش گفتیم که طبق مجله ی نیو ساینتیست: "ایران سریعترین رشد علمی در دنیا را دارد و... رشد علمی ایران ۱۱ برابر نرخ متوسط کشورهای دیگر است." و در ادامه مقاله ای را ترجمه کردم که در آن عنوان شده بود: "ایران دهمین کشور در دنیا است که توانسته باشد سلول های انسانی را ایزوله کند و پنجمین کشوری است که توانسته باشد بر این سلول ها دستور نویسی کند." اگر مایل هستید می تواند *از این لینک* به آن مطلب رجوع کنید.

امروزه که در ایام دهه ی مبارک فجر هستیم، خبر مشابه دیگری در زمینه ی وضعیت علمی ایران دارم. دیشب یکی از دوستان برایم خبری از سایت علمی نیچر فرستاد که آمار سایت تامسون را گردآوری کرده بود. خبری که در این سایت منتشر شده است، در مورد تعداد مقالات علمی چاپ شده در هر کشور است. در این اطلاعیه می توان دید که ایران در سال گذشته، ۱۷۵۹۸ مقاله ی علمی در ژورنال های معتبر چاپ کرده است. این رقم از بسیاری از کشورهای دنیا مانند اتریش و پرتقال و دانمارک و نوروژ و غیره، بهتر است و ایران را در رده ی بیست و یکم دنیا قرار می دهد.

لازم به ذکر است که این رقم فقط مربوط به دانشگاه های داخل ایران است، و تحقیقات علمی ایرانیان خارج از ایران را در نظر نمی گیرد. به عنوان مثال اگر یک ایرانی در یک دانشگاه آمریکایی تحقیق کند، آمار به نام آمریکا ثبت خواهد شد. مساله ی مهم دیگر این است که، این آمار توسط ایران انتشار نیافته است و مستقیما توسط خود تامسون رویترز اندازه گیری شده (فقط مقالات معتبر را شمارش کرده اند و مقالاتی که در مجلات غیرمعتبر چاپ شده اند شمارش نشده اند). به همین دلیل دست بدخواهان در استفاده از تهمت آمارسازی بسته شده است.

اما نکته ی بسیار جالب دیگر این است که، ایران برای چندمین سال متوالی در صدر جدول "پیشرفت علمی" است. یعنی ایران هر سال نسبت به سال قبل خودش، بیشترین پیشرفت چاپ مقالات را در جهان دارد. می توان دید که با ۲۰ درصد رشد در سال ۲۰۱۱، جمهوری اسلامی ایران است که در مقام اول قرار گرفته است. شاید ۱۰ سال پیش آن قدر تولید مقالات علمی ایران کم بود، که اصلا در همچین آماری به چشم نمی آمدیم - ولی امروزه، در این راه پیشتاز هستیم.

البته می بایست مراقب بود که دچار آفت نشویم. چاپ کردن مقاله، به خودی خود هدف نیست. می توان هزارها مقاله چاپ کرد، ولی اگر این مقالات به صورت کاربردی و صنعتی به کمک مردم کشورمان نیایند، فایده ای نخواهند داشت. شاید بتوان وضعیت علمی و چاپ مقالات را به یک بخاری توصیف کرد. هر بخاری نیاز به سوخت دارد. در مثال ما، نیروی انسانی و بودجه های دانشگاه ها هستند که کار سوخت را می کنند. اگر بخاری خوب باشد، می تواند با مصرف برق، گرما تولید کند. این گرما می تواند فایده ی زیادی داشته باشد. ولی اگر بخاری در مکان مناسبی نباشد، و یا در و پنجره ی اتاق باز باشد، یا هزار و یک نکته ی دیگر که استفاده ی گرمای بخاری را دچار مشکل کند، نمی توان از این دست آورد استفاده ی بهینه کرد.

در هر صورت، این آمار نشان دهنده ی اراده ی ملی ایران در علوم است که نباید آن را نادیده گرفت. من به نوبه ی خودم، به همه ی مسئولین و دانشجویان و اساتید ایرانی تبریک می گویم. ما استعدادهای فراوانی داریم که در شرایط خوب و بد، ایران را به عنوان یکی از قطب های نوظهور و مطرح علمی جهان معرفی می کنند. این مقام مبارک همه ی شما هموطنان عزیزمان باشد انشالله.
 
علی
Canada
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۰:۲۱:۳۵
دانش اگر در ثریا هم باشد مردمی از سرزمین پارس به آن دست خواهند یافت. (651760) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۹:۵۸:۰۳
مرزهای دانش خیلی فراتر از ثریا است. (652134) (moderator19)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۱:۰۶:۰۳
ابتدا دوبار نظر رو بخون بعد نظر بده نگفته که مرز دانش کجاست گفته که اگر علم و دانش در دور دستها (ثریا) هم باشد مردم پارس برای رسیدن به آن تلاش میکنند و به آن میرسند (653505) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۷:۱۶:۰۹
سلام
ببخشید این ثریا که شما میگید مرزهای دانش خیلی فراتر از اونه یعنی چی؟آخه عزیز من می خوای یه چیز خلاف بگی یه کم فکر کن بعد حرف بزن ، ما که اجبارت نکردیم .
شادباش و شادمان (654048) (moderator22)
 
علی
Canada
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۰۲:۰۲
کسانی که تا ثریا دسترسی پیدا میکنند، اطمینان داشته باش فراتر هم خواهند رفت.
جالبه هر چی به ایران و دولت ایران ربط داره منفی می گیره، غیر از ایرانی هم مگه الف خواننده داره؟ (654097) (moderator22)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۴۷:۳۳
اين لجاجت شما براي من عجيبه /
در يكي از آيات قرآن داريم ای پیامبر(ص) اگر 70 بار هم برای آنان استغفار كنی باز هم مستجاب نمی‌شود زیرا آنان فاسق‌اند و از دین خارج شده‌اند.

اگر پيامبر (ص) براي فاسقان 71 بار استغفار كند مستجاب مي شود ؟

شما از من بهتر ميدوني منظور اين حديث چيه پيشرفت كشور براي همه ما آرزوست پس بجاي دلسرد كردن دانشمدان اونها رو به توليد بيشتر علوم كاربردي تشويق كنيد (654159) (moderator22)
 
مهدی
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۶:۱۴:۰۵
تا حالا که هیچکی به همون جاشم نرسیده
به امید ایرانی سرافراز تر و مقتدر تر
با اتحاد مردم شریف همه قله های موفقیت برای ایرانی دست یافتنی است (652846) (moderator22)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۰۹:۱۲
من که هرچه گشتم نه در نیچر و نه در تامسون رویتر در این زمینه چیزی نیافتم. از نویسنده محترم تقاضا می کنم لینک خبر خود را نیز ارسال فرمایند. (654327) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۹:۵۱:۴۸
سلام
فقط یه غیر ایرانی و یا .... می تونه به این نظر منفی بدهد (655788) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۰:۴۱:۱۰
سلام .شما فقط کافیه بخشنامه جدید معاون پزوهشی دانشگاه ازاد اسلامی .. رو ببینید تا بفهمید به این موضوع کمک میکنه ... (651783) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۴:۰۰:۰۹
امسال با فشاری که دولت به دانشگاه آزاد آورد شاهد کاهش چاپ مقالات خواهیم بود. (652505) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۳:۳۲:۴۰
دانشگاه آزاد كه تاثير قابل توجهي روي اين آمار نداره. هممون از سطح كيفي اين دانشگاه آگاه هستيم (653773) (moderator22)
 
افشین
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۱:۰۱:۵۵
جالب بود .بکوری چشم دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران (651809) (moderator19)
 
رضا
Malaysia
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۷:۴۵:۰۶
واقعا تبریک عرض میکنم به محققان و خسته باشید میگم به دانشمندان ایران
ولی برای اینجانب سوالات اساسی ای مطرح میشود که از این قرار است:

- در کدام مرحله از زندگی ایرانیان نتایج این تحقیقات نمود پیدا خواهد کرد؟
- آیا دانشمندان ما فقط در کمیت رشد پیدا کرده اند یا در کیفیت هم به همین میزان رشد وجود داشته است؟
- اگر - بر فرض محال - محققان و پژوهشگران ما برای فرار از ایران و پر بار کردن مدارک کاری و سابقه خود تلاش برای تولید این مستندات پژوهشی نموده باشند و این تحقیقات تاثیری در جامعه امروز ما نداشته باشد، باز هم باید برای این قبیل تلاش ها افتخار کنیم؟

- این موسسه معتبر که نتایج آن برای استناد در سایت وزین الف نقل شده از نظر شما قابل استناد در همه زمینه ها هست؟ آیا اگر رتبه شاخصی دیگر از کشور ما را در نازل ترین سطح نشان دهد به صهیونست بودن و عامل استکبار بودن متهم نمیشود؟

در آخر اضافه کنم
این حقیقت را باید بپذیریم که در نهایت تولید علم به تولید ثروت و رفاه می انجامد و امیدوارم یازده برابر بودن تولید علم در ایران نسبت به متوسط جهانی، برای همه هموطنان زحمتکش و صبور، آرامش و رفاه حداقل سه برابر نه یازده برابر متوسط دنیا به ارمغان بیاورد. با آرزوی آن روز (652025) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۱:۴۰:۵۱
با سلام

با نظر شما موافقم. من خودم در 2011 حدود 12 مقاله ISI داشتم و فقط برای این چاپ کردم که بتونم تو خارج ایران در دانشگاه بهتری اد امه تحصیل دهم. (652250) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۳:۱۹:۲۲
شما رشتتون چیه که اینقدر مقاله خیزه؟ یه مقاله نوشتنش فقط یه ماه وقت میخواد. یعنی شما چطوری یعنی؟ گیج شدم من (652427) (moderator19)
 
کریم
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۷:۴۱:۲۶
اگه بخوای هر ماه یه مقاله بنویسی حتما مقاله هات پایه علمی مناسبی نخواهد داشت و با این کار فقط تیراژ را بالا می بری و آنها هیچ ارزش علمی نخواهند داشت.
برای نوشتن هر مقاله (علمی) باید ماهها تحقیق و تلاش کنی تا یک مقاله واقعا علمی بنویسی که مورد تایید اساتید مربوطه قرار گیرد.
بنظر من تعداد مقالات یک کشور ملاک نیست بلکه صحت و سقم تحقیقی که منجر به این مقاله شده باید ملاک ارزشگزاری آنها باشد. (653059) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۳:۳۰:۰۱
دوست عزیز حتما نابغه هستی که می توانی با وجود اینکه دانشجو هستی ماهی یک مقاله چاپ کنی. مطمئن باش در خارج از این خبر ها نیست! (652451) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۰:۲۹:۲۹
شما بفرما در چه مجلاتی چاپ کرده ای تا من عرض کنم که 12 مقاله هم چیزی نیست می توانستید بیشتر هم چاپ کنید. بی زحمت به دو تا از مقالاتتان لینک دهید تا .... (653855) (moderator22)
 
سلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۹:۳۸:۳۳
من 5 تا مقاله نوشته بودم، 4 تا هم آماده ارسال کردم، اما وقتی دقت کردم و دیدم که مقالاتم فقط به درد پر کردن صفحات مجلات می خوره از ارسال اون 4 تا صرف نظر کردم و از نوشتن هر گونه مقاله منصرف شدم. چون فهمیدم که مقاله باید به درد علم بخوره نه به درد خود آدم که بخواد جایی استخدام یا عضو هیات علمی بشه. بیشتر مقالاتی که در ایران نوشته میشه نه تنها هیچ کاربردی نداره، بلکه خیلیهاش شده اسناد عددسازی. باید فکری اساسی کرد .... (654271) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۹:۵۸:۱۴
همکلاس شما
حالا که اینطوریه منم در سال 2011 حدودا 48 مقاله ISI داشتم (655809) (moderator19)
 
آرمین
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۳:۵۲:۲۴
قبلا هم مردم اینکارو می کردن ولی چون ظرفیت دانشگاهها حسابی زیاد تر شده افراد بیشتری می تونن مقاله چاپ کنن چه برای رفتن خارج چه با وجود موندن داخل.

ظرفیت ارشد بعضی جاها چندین برابر شده. (656206) (moderator19)
 
ه
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۳:۵۷:۱۰
به خودتون یه زحمتی بدین و تو اینترنت سرچی کنین بد نیست!

http://en.wikipedia.org/wiki/Science_and_technology_in_Iran

نمیدونم شماها چه مرضی تو دلتونه که فقط حرف رسانه های دشمن ایران رو قبول دارین؟!! (653806) (moderator7)
 
برای سال ها ...
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۵۳:۴۳
می دونم که مثل همیشه نظرم چاپ نمیشه ولی نمی تونم نگم ...

من سال گذشته پژوهشگر برتر دانشجویی کشور شدم، به عنوان یک پژوهشگر اعلام میکنم این آمار ها هیچ ربطی به پیشرفت علمی یک کشور نداره. اون چیزی که در پژوهش های علمی ارزش داره چاپ یک گونی مقاله نیست بلکه ارجاع به یک مقاله توسط دانشمندان دیگر است ! که به این موضوع citation میگن. اگه خیلی مرد هستند یک آمار توی این زمینه بدن ! می تونم به جرات بگم که بالای 70 درصد مقالات چاپ شده ما حتی یک ارجاع هم ندارند، یعنی حتی یک نفر هم توی دنیا به مقاله توی کارش اشاره نکرده ....
اگه واقعاً ما "برای چندمین بار در صدر رشد علمی دنیا بودیم" وضعیت رنکیگ دانشگاهامون طبق گزارش اکثر رتبه بندی های جهانی این نبود ! این همه جوون ایرانی هر سال از مملکت برای تحصیل توی دانشگاه های معتبر دنیا نمی رفتن و ...

ما که چند ساله علم دنیا را به زیر کشیدیم چرا یک دانشگاه هم توی 500 دانشگاه اول دنیا نداریم ؟!

به خودمون دروغ نگیم ... (654177) (moderator22)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۹:۴۰:۰۲
امیدوارم که این رشد علمی کمکی هم به ارتقای کیفی تولید کشور داشته و موجب پایان دادن به وضعیت ایمنی .. برخی خودروهای وطنی گردد، برای باز کردن گره کور آلودگی هوا و نابودی محیط زیست مملکت کارگشا باشد،با ایجاد فرصت های پیشرفت برای نخبگان کشور از فرار مغزها جلوگیری نماید... (652110) (moderator19)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۵۴:۳۰
توليد خودرو در ايران يك اشتباه بزرگ و استراتژيك بود كه نميشه به همين راحتي اون رو كنار گذاشت چون ميليون ها نفر از اين طريق ارتزاق مي كنند .
ايران امروز به علوم دست اول رجوع كرده علومي كه هنوز در دنيا مرسوم نشده و اول و دوم نداره و به همين طريق مي خواد عقب موندگي چند ده ساله رو جبران كنه و من مطمئنم كه خواهد شد و خواهد كرد . (654183) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۱۶:۰۵
حالت خوبه؟ این هم شد توجیه، ببخشید کلی از علوم جدید در خودرو کاربرد داره ، نکنه علوم جدید همینه که تو مقاله ها چاپ میشه (654339) (moderator22)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۵:۲۰:۰۲
رشد علي ما بايد صرفه اقتصادي داشته باشد .
در حال حاضر صنايع غذايي و كشاورزي بهترين مزيت اقتصادي در ايران رو دارند .
و نه خودروسازي و ... نميگم اينها رو رها كنيم ولي داراي اوليت نيستند (655105) (moderator19)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۰۹:۵۷:۰۶
این را در نظر بگیرید که خیلی از کارهایی که ما در دانشگاهها می کنیم فقط به درد مقاله شدن برای خارجی ها می خوره
ولی خیلی از کارهای علمی در خارج از کشور اساسا لو نمی رود! (652131) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۰:۵۱:۲۲
امیدوارم کسایی که این مقاله هارو می نویسند بعد از مطرح شدنشون تو ایران بمونن و به قول معروف فرار مغزها کم بشه! (652186) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۱:۵۹:۵۲
رشد مقاله، رشد علمی نیست.
نتایج این مقالات برای کشورهای صنعتی مفید است و خود مقالات هم برای مهاجرت به درد می خورد! (652295) (moderator19)
 
آبدراچي سياسي
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۵۱:۰۷
اصل مطلب در رشد علم هست بالاخره نواقصي هم هست . ديكته نانوشته غلط ندارد تا اقدام نكنيم نمدانيم در كجا نقص داريم (654172) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۳:۰۶:۲۱
اولا تبریک می گم.
دوما آرزو می کنم این حرکت مقدمه رسیدن به ایرانی قدرتمند در همه زمینه ها باشد. (652399) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۳:۳۴:۱۸
چرا تعداد مقالات چاپ شده كشور ها را مقايسه نمي كنيد؟؟؟؟؟؟؟؟ (652456) (moderator19)
 
مهدی
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۶:۱۶:۳۵
ایران نسبت رشد علمی در صدر جدول قرار دارد و از نظر علمی 17 جهان
با تبریک دوباره به هم میهنان عزیز به امید فتح همه قله های موفقیت (652855) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۹:۱۰:۰۲
دوست عزیز دقت کن:
در این اطلاعیه می توان دید که ایران در سال گذشته، ۱۷۵۹۸ مقاله ی علمی در ژورنال های معتبر چاپ کرده است. این رقم از بسیاری از کشورهای دنیا مانند اتریش و پرتقال و دانمارک و نوروژ و غیره، بهتر است و ایران را در رده ی "بیست و یکم" دنیا قرار می دهد.

ضمنا ما از نطر علمی از کشورهای غربی عقب تریم و در این موضوع شکی نیست ، اگر ما 20 سال است داریم کار می کنیم( 10 سال اول انقلاب ترورها و ناامنی ها و جنگ و ... بود) آنها 200 سال است که دارند کار می کنند!
مهم این است که خودمان را باور کنیم و بخواهیم که پیشرفت کنیم و برای جلو زدن از آنها باید "نرخ پیشرفت " مان بیشتر باشد که در زمینه مقاله و بروز بودن دانش دانشگاههایمان الحمدلله چنین است. (653265) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۵ ۱۴:۰۷:۳۱
اگر ما ٢٠ سال است داريم كار ميكنيم!!يعني قبلش كشك بوده؟؟ (674223) (moderator22)
 
فرید
Germany
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۹:۵۲:۰۶
برای راحتی یرخی عزیزان که حال مقایسه ندارند!

ایران : 17698 ، تایوان : 24255 ، اسراییل : 10492 ، ترکیه : 19753 ، کره : 39285 ، انگلیس : 90018 ، آلمان : 82550 و آمریکا : 310206 مقاله . (654299) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۴:۲۹:۵۸
اسرائیل که کشور نیست
این لکه سیاه رو بردارید از این مطلب (657152) (moderator19)
 
زهرا
Norway
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۵:۵۵:۴۰
بخش پژوهش و آموزش عالی متاسفانه با واقعیتهای دیگری نیز رو به رو است که علنی نکردن آن، یا سکوت رسانه ای در آن زمینه، ضربه ی مهلک تری به آیندۀ علم ایران خواهد زد؛ و منظور من از علم ، نه معرفتهای دینی، که حیطۀ دانش مدرن و فناوری است، که ادامۀ حیات کشور ما به آن وابسته است. ترور نرم مخملی که از آن صحبت می کنم شاید ریشه در خارج از کشور نداشته باشد، شاید از نوع نشستن بر شاخه و بریدن بن آن باشد، به دست خودی باشد، هر چه باشد اثر آن بسیار مهلک تر از ترور دانش پیشه هایی است که در دو سال گذشته با آن مواجه بودیم و جان ۴ نفر از متخصصان ما را گرفته است.
پدیدۀ دانشگاه، آموزش دانش پیشه ها و پژوهش، چه خوشمان بیاید و چه نیاید، از پدیده های اجتماعی مدرن است که ما کمتر از ۷۰ سال است با آن آشنا شده ایم و هنوز در حال کپی کردن ظواهر آن هستیم. شاید بتوان آن را به نهالی تشبیه کرد که با کاشت آن بیگانه ایم و برداشت آن را هم تنها در سرزمین های دیگر دیده ایم؛ برداشت بومی ما از آن هنوز قطعی نیست، تا حدی که نیروهای بسیاری، ازجمله حوزویون، به ثمر آن با شک نگاه می کنند. (652783) (moderator22)
 
آرش کمانگیر
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۳:۵۸:۳۵
ایران از دو هزار سال پیش دانشگاه پزشکی داشته ("بیمارستان") و دانشگاه جندی شاپور و هفتصد سال پیش هم نظامیه نیشابور. البته غربیها دوست دارن دانشگاه رو طوری تعریف کنند که اولین اون غربی باشه. مهم روش علمی و کار علمی هست. (656213) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۶:۰۳:۰۵
آقا ما دانشگاهی هستیم امار مقاله رفته بالا چون همه می خواهن اپلای کنن برن خارج، استادها برای ارتقا مقاله می خواهن بدهن، مقاله دادن راحته کاری نداره با 4 تا نرم افزار و مطالعه و یک زبان خوب دانستن مقالت چاپ میشه ولی کدم یک از این مقاله ها بدرد مردم میخوره (652809) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۰:۰۰:۳۶
شما چه رشته ای تشریف دارید که مقاله دادن توش اینقدر راحته ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (655816) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۷:۱۲:۰۸
راستش مقالاتی که از طرف دانشجویان ایرانی چاپ می شه تنهایی جایی که به درد نمی خوره واسه خودمونه. چون ژورنالای معتبر مقالاتیو چاپ می کنن که موضوع تاپ و جدید باشه و با توجه به این که ما کشوری با ساختارهای سنتی و در حال توسعه هستیم خیلی از این مقالات کاربردی نیستند. اگه دوس دارین در مورد مقایسه کشورها و آمار تعداد مقالات علمی بیشتر بدونین می تونید به سایت زیر مراجه کنید:
scimagojr.com (653009) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۷:۵۵:۳۹
عزیزان توجه کنید که در رشد علمی در صدر هستیم
این یعنی اینکه مثلا صنعت هوا فضای ما که حدود 50 سال عقبه رشد خوبی داشته
این یعنی که فن آوری هسته ای ما که 70 سال عقبه الان رشد داشتیم
رشد به معنی این نیست که ما فعلا حرفی برای گفتن داریم و ما باید فعلا در صدر رشد بمونیم تا اینکه بعد از 20 سال در صدر بودن بعدش برسیم به جاهای مطلوب. همین الان کسانی که تحصیلات در رده کارشناسی یا ارشد و دکتری داشته باشن میدونن که کتابایی که دانشجویان ما میخونن کتاب های ترجمه شده 10-20 سال پیش غرب هستش. پس بهتره این مسئله رو به غرور ایرانی خودمون دوباره اضافه نکنیم. ما ایرانی ها وقتی پیشرفت میکنیم که قبول کنیم در خیلی از زمینه ها الان به شدت عقب موندیم و تاریخ 7000 ساله هیچ کمکی به ما نمیکنه. (653093) (moderator22)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۱۹:۲۳:۲۱
اینکه ما از لحاظ درصد چاپ مقالات در رتبه بالایی قرار گرفتیم غیر قابل انکار نیست و دلیل آن را هم میتوان مزایایی دانست که افراد از چاپ اینگونه مقالات در داخل و خارج از کشور میبرند نام برد.اما باید دید که نتیجه چاپ این مقالات در کجا ظهور پیدا میکند؟
در داخل کشور یا خیر در خارج از کشور؟باید دید اینگونه مقالات راهگشایی است برای حل مشکلات ما یا دیگر کشور های پیشرفته از حیث تکنولوژی؟

اگر از این دیدگاه به این مسئله نگاه کنیم آنگاه این سوالات مطرح میشود:
آیا سیستم مقاله پرور در داخل کشور یک آفت است یا یک رشد علمی؟
آیا نمیتوان این مقالات را در داخل کشور به عرصه عمل رسانید؟
آیا ایران خود نمی تواند صاحب یک ژورنال معتبر بین المللی باشد؟

مگر غیر از اینست که استعمار به معنای به تاراج بردن دارایی هاست،آیا صرف هزینه زمانی و فکری یک اندیشمند ایرانی برای چاپ یک مقاله در برابر اندک اعتباری استعمار نیست؟مگر غیر از اینست که نتیجه این مقالات میشود خط تولید کارخانجاتی همچون اینتل ، جنرال موتور و یا صنایع نظامی آن کشورها ...
بنظر من این دست موضوعات به بررسی و آسیب شناسی بیشتری نیازمندند و نمیتوان اینطور سطحی به آنان پرداخت و آن را یک رویداد کاملا مثبت تلقی کرد. (653294) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۱:۱۱:۵۴
بالاخره ما نفهمیدیم باید به این پایگاههای اطلاعاتی استناد بکنیم یانه ...!!!! (653513) (moderator19)
 
دانشجو
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۲:۱۶:۴۱
با توجه به «ارتقاع» علم در ایران خوب بود لینکی هم به سایت‌های مذکور گذاشته می‌شد. (653643) (moderator22)
 
United Kingdom
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۲:۲۷:۵۵
آقا یکی از این مقاله دهنده ها خود من و دوستای من هستند که به هر دری میزنیم پذیرش بگیریم و بریم (653661) (moderator22)
 
Mahmoud
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۳:۰۱:۲۴
این امار نشون میده که مردم ایران سعی و تلاش خودشون رو برای پیشرفت و آبادانی انجام داده و می دهند اما از طرفی نشان دهنده بي توجهي مسولان هم هست چرا که مردم به این اندازه علمی که دارند در رفاه و آسایش نیستند. (653722) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۰:۰۱:۱۲
بدون توجه مسوولین نمی شه رتبه یک رشد در دنیا رو بین دویست کشور مختلف کسب کرد. منصف باشیم. (656219) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۳:۰۱:۳۶
سلام
ذکر همین آمارها باعث تحریم و رد مقالات توسط مجلات خارجی شده است. یک عضو هیات علمی دانشگاه (653723) (moderator22)
 
Russian Federation
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۳:۳۷:۵۹
این رشد علمی به کمک پولهایی است که من بیجاره از حقوقم خرج تحصیل فرزندم میکنم که البته اگر توانست بره خارج از این مملکت راحت بشه بره یک جایی که بتواند نفس بکشد بتواند ماشین استاندارد سوار شود بتواند امنیت داشته باشد و از زیبایی خیابان استفاده کند بتواند هر جا دلش خواست ماشین را پارک کند دنبال جای پارک یک ساعت نگردد و اگر هم جای پارک گیرش امد نیاید ببیند به ماشینش خط کشیده اند و باید بره تعمیر ووووووو این نیست که شما دل سوزانده باشید من به فرزندم فهمانده ام که باید از این مملکت بروی که ارامش اسایش و رفاه داشته باشی اگر نصف شکمم را سیر کرده ام از معلم خصوصی نزده ام (653778) (moderator22)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۰:۱۲:۴۳
رشد علمي ما مديون شما و فرزند شما نيست چون اين مقالات داخل ايران فقط معيار رشد قرار ميگيرند نه كساني كه فقط به فكر رفاه و خارج رفتن هستند
به هر حال دست دوستانم و همه ميهن دوستان را مي بوسم كه با تمام سختي ها كنار ملت بزرگ ايران ايستادند تا همه باهم فردا را بسازيم
يا حق (656647) (moderator19)
 
Mohammad
۱۳۹۰-۱۱-۲۲ ۲۳:۴۷:۴۰
ضمن عرض سلام و خسته نباشید به متولیان سایت وزین الف و خوانندگان محترم آن

چاپ مقاله نباید هدف باشد. هدف اصلی توسعه هر یک از شاخه های علوم مهندسی در کشور است. اگر دستاورد مقاله توسعه یکی از علوم مهندسی و کاربردی باشد به سرعت مورد نظر دیگر محققین در جاهای مختلف دنیا قرار خواهد گرفت و در گزارش تحقیقاتشان به آن ارجاع می دهند. پس یک شاخص بسیار مهم برای تشخیص کاربردی و مفید بودن یک مقاله میزان ارجاع به آن است.لازم است محققین عزیز و دیکر دست اندرکاران نسبت به این فاکتور بیشتر توجه کنند. (653795) (moderator7)
 
hamid
Latvia
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۹:۳۵:۰۲
منظور من کم ارزش کردن بار علمی و دانش ایرانیان نیست ولی این نکته باید گفته شود که میزان ارائه این مقالات فقط مشخص کننده افزایش سطح علمی کشور نیست. علمی که تولید شود و فقط در حد چند ورق کاغذ باقی بماند و در صنعت استفاده نشود ارزشی ندارد. آیا در کشورهای پیشرفته مقالات علمی و فنی فقط بر روی کاغذ می آیند ؟ یا صاحبان صنعت بدنبال جذب و استفاده از دانش این افراد هم هستند ؟ (654261) (moderator22)
 
فرید
Germany
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۹:۴۷:۳۱
به جز شیب سعود چاپ مقالات که در ایران تند تر شده ، بایستی به سایر معیارها هم توجه کرد . برای نمونه ، تعداد مقالات چاپ شده در ایران هنوز کمتر از این کشورها است : ویتنام ، ترکیه ، کره جنوبی . آمریکا بیش از 310 هزار مقاله چاپ شده دارد و ایران تنها 17596 . جهش خوبی داشته ایم اما بررسی کارشناسانه بسیار مهم تر از تهییج و سردادن شعارهای تکراری است. (654286) (moderator22)
 
وحید
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۲:۲۱:۳۴
خداییش یک عده ای مریضن میخان عقده هاشونو با منفی خالی کنند همگی براشون دعاکنیم که خدا یا شفاشون بده یا ریشه شون و بکنه
آمین (654615) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۲:۴۲:۱۸
شما صب تا شب بشین..نفرین کن ببینم به کجا میرسی. (656910) (moderator19)
 
محمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۴:۴۳:۱۴
هر چي مقاله بفرستيم اما اگر اجرايي نشه چه فايده اي داره؟ (654987) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۳:۰۷:۲۲
به نظر دوستان عجیب نیست که بیشتر مقالات را کشورهای در حال توسعه می نویسند. راستی چه کسی این شاخص را برای پیشرفت علم تعریف کرده. یک بررسی نشان می دهد که بیشترین درامد را از علم و فناوری کشورهای توسعه یافته داشته اند. پس فکر میکنم بهتره خودمون بررسی کنیم که راستی علم در ایران به هر نحو توانسته درامد ناخالص ملی را افزایش دهد یا اینکه وابستگی ما به درامد نفت روز به روز بیشتر می شه (656952) (moderator19)
 
کمال
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۵ ۱۹:۲۹:۱۶
اینکه درکشورما توجه کمی به برخی مقالات نمیشود راست میگویند. بنده در رابطه با پایان نامه خویش درسال هقتادوپنج باموضوع زیباسازی نما دربالارفتن علاقه دانش اموزان به درس ویادگیری بیشتر. پس از پانزده سال تازه مسولین اموزش و پرورش ازقول علمای تعلیم وتربیت به معاونت نوسازی تاکید درزیبا سازی ونمای مدارس بخشنامه میدهند. ایااگر این نکرش در همان زمان پیگیری میشد نتایجی که ازاین ببعدحاصل خواهدشد حال کجا بودیم (659015) (moderator19)
 
حسین
۱۳۹۰-۱۱-۲۸ ۱۵:۳۵:۴۷
اصحاب کامنت
شما کامنت بزارید ما انقلاب میکنیم شما کامنت بزارید ما 8 سال میجنگیم و 250000 شهید میدیم شما کامنت بزارید ما هم پای جمهوریت(حتی وقتی خاتمی رای بیاره) می ایستیم هم پای اسلامیت و نظام شما کامنت بزارید
شما کامنت بزارید ما بزرگترین حضورهای تاریخ رو توی 22 بهمن به نمایش میزاریم
(662265) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
ایران درصدر رشد علمی دنیا