توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280563
صنعت جذاب جعل یورو/ صادرات اسکناس های جعلی به اروپا
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۶
جنوب ایتالیا جذاب‌ترین مکان برای جاعلان اسکناس در منطقه پولی یورو است که تولیدات خود را به سراسر اروپا نیز منتقل می‌کنند؛ طی ۱۵ سال نزدیک به ۳ میلیون قطعه یورو تقلبی در این کشور منتشر شده است.
روز گذشته پلیس ایتالیا، جاعلان یورو را در جنوب این کشور بازداشت کرد. در یورش پلیس به محل حضور متهمان به جعل یورو، بیش از ۹ میلیون یورو اسکناس تقلبی کشف شد. در جریان این دستگیری پلیس ایتالیا متهمان را که در حال برش اسکناس‌های تقلبی بودند دستگیر کردند. متهمان در یک تعمیرگاه مکانیکی در نزدیکی شهر ناپل اقدام به جعل اسکناس می‌کردند. اسکناس هایی که در هنگام حضور پلیس در این تعمیرگاه در حال برش خوردن بود، ۲۰ یورویی بوده است.

اقتصادنیوز نوشت:بر اساس گزارش روزنامه‌های ایتالیایی در جریان این عملیات که به گفته سخنگوی پلیس ایتالیا از چندی پیش تحقیقات درباره آن آغاز شده، سه مرد دستگیر شدند. اما پلیس معتقد است تعداد جاعلان و همکاران در این عمل تبهکارانه باید بیش از این باشد و تحقیقات همچنان ادامه دارد. همچنین پلیس ایتالیا اعلام کرده است که باید دید حجم اسکناس‌های تقلبی و جعل شده توسط این گروه چه مقدار است که پیش از این وارد چرخه اقتصادی کشور شده و آیا این اسکناس‌ها تنها در ایتالیا منتشر شده‌اند یا خیر؟

شهر ناپل و در کل جنوب ایتالیا همواره مرکز اصلی بزرگ‌ترین گروه‌های مافیایی بوده است. پلیس ایتالیا هنوز درباره وجود ارتباط بین این گروه جاعلان اسکناس با گروه‌های مافیایی اظهار نظر نکرده، اما گمانه زنی رسانه ها حاکی از آن است که باید چنین ارتباطی وجود داشته باشد. زیرا همواره پشت پرده چنین تبهکاری‌هایی یکی از خانواد‌ های قدرتمند مافیایی است که این گونه اعمال را از طریق افراد رده‌پایین خود و در پوشش کاری معمولی پیش برده‌اند.

صادرات اسکناس جعلی به اروپا

ایتالیا به‌عنوان مرکز جعل اسکناس در اروپا شهرت دارد. همواره در سایه قدرت مافیا در این کشور و بیشتر مواقع در نواحی جنوبی ایتالیا اسکناس‌های یورو در مقدارهای بسیار زیاد جعل شده است. جعل‌کنندگان یورو بیشتر از هر اسکناسی، ۲۰ یورویی چاپ می‌کنند. طبق روال مرسوم در ایتالیا حمل اسکناس با رقم‌های بالا و البته همراه داشتن پول بیش از مقدار مورد نیاز روزانه (حدود ۵۰۰ یورو) امری غیرعادی است. در ایتالیا نوعی گشت پلیس وجود دارد که می‌تواند جلوی هر کسی را بگیرد و از او درباره مقدار پولی که همراه دارد، پرس‌وجو کند. با توجه به شغل یا ظاهر فرد و تمکن مالی او به تشخیص پلیس، اگر فرد رقمی غیرمعمول همراه خود داشته باشد، بازخواست می‌شود و حتی امکان بازداشت و بررسی حساب مالی فرد مظنون نیز وجود دارد. وی باید ثابت کند صاحب پول خود است و از آن را راه قانونی به دست آورده است.

جعل‌کننده‌های اسکناس با علم به این موضوع اسکناس‌های ۲۰ یورویی که برای همه قابل حمل است و شک‌برانگیز نیست و می‌توان آن را در کیف و جیب هر اروپایی یافت، بیش از هر نوع اسکناس دیگری چاپ می کنند. ضمن آنکه با توجه به سابقه طولانی و احتمال بسیار بالای وجود اسکناس‌های تقلبی در اروپا در اکثر فروشگاه‌ها اسکناس‌های یورو در ارقام بالا را هنگام دریافت از مشتری با دستگاه چک می‌کنند تا از اصل بودن آن مطمئن شوند. اسکناس‌های ۲۰ یورویی با احتمال بسیار ضعیف‌تری از سوی فروشندگان چک می‌شوند. و البته همه این موارد جعل‌کنندگان را از وسوسه چاپ ۲۰۰ و ۵۰۰ یورویی دور نگه نمی‌دارد. این گروه ریسک بالای این کار را در مقدار پایین می‌پذیرند. طبق آمار منتشر شده، بیش از ۶۰ درصد از اسکناس‌های تقلبی کشف‌شده در ایتالیا ۲۰ یورویی هستند.

جاعلان ایتالیایی تنها یورو را برای مصرف در ایتالیا جعل نمی‌کنند. در سایه قدرت مافیا یورو برای دیگر کشورهای منطقه پولی یورو نیز جعل می‌شود؛ گاه با صلاحدید خود ایتالیایی‌ها و گاه با درخواست همکارانشان در دیگر کشورهای اروپایی! همچنین کار آنها تنها جعل یورو نیست. فرانک سوئیس و پوند استرلینگ بریتانیا نیز شامل دایره فعالیت آنها می‌شود.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، از ابتدای سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون نزدیک به سه میلیون قطعه اسکناس یورو در ایتالیا جعل شده است. به اعتقاد کارشناسان افزایش بی رویه این معضل بیش از پیش به ضرر اقتصاد ایتالیاست. اقتصاد ایتالیا که بعد از بحران مالی در اروپا هنوز کمر راست نکرده است، با افزایش نقدینگی بی‌پشتوانه هر چند اندک، می‌تواند متضرر شود.

برای جلوگیری از این امر پلیس ایتالیا موظف به پیگیری و دستگیری جاعلان در سریع‌ترین زمان ممکن پس از آغاز به‌کار کارگاه‌های جعل اسکناس شده است. سیستم قضایی این کشور نیز قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای مواجهه با این جرم وضع کرده است.
۱۳۹۵/۱۲/۱۴ ۲۰:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : جعل اسکناس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.