نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 232520
رمضانیه/ حکمت و حکومت علوی (1):
صدای قاضی بلندتر از صدای شاکی نشود
بخش داخلی الف، 8 تیر 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۱
تمامی آثاری که از عبادات، به خصوص روزه، بر ابعاد گوناگون روح و جسم انسان به وجود می آید، همگی مقدمه است برای ایجاد آمادگی در "قلب انسان". روزه باید بر روی دل انسان اثر بگذارد که اگر اثر نگذاشت این روزه، روزه کاملی نیست.

در این ماه پر برکت که ماه شهادت انسان کامل و معیار سنجیدن حق و باطل است، استمداد کردیم از حضرت حق که اگر توفیق یافتیم، هر روز از این ماه پر برکت را، به مطالعه حکمتی در باب سیاست و حکومتداری از منظر امیرالمومنین علیه السلام بپردازیم تا قلب مان در این ماه پر برکت، استعداد بیشتری برای پیروی از حقیقت کسب نماید. و امید داریم که اگر پا جای پای او بگذاریم، به بیراهه نخواهیم رفت.

از آنجا که آغاز این ماه در ایام هفته قوه قضائیه است، با این منظر افتتاح کردیم:

حضرت علی علیه السلام ابوالاسود دوئلی را بعنوان قاضی منصوب کرد و سپس او را عزل نمود. ابوالاسود سوال کرد: چرا مرا عزل کردی، در حالیکه نه جرم کردم نه خیانت؟

حضرت فرمودند: "دیدم صدای تو بلندتر از صدای صاحب دعواست."
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۰:۱۰:۱۱
مگه چی میشه صدای قاضی بالاتر از شاکی بره؟ کاش حکمت سخن امیرالمومنین رو هم میگفتید من که نفهمیدم (2229154) (alef-13)
 
كيان ش
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۰:۰۰:۴۹
يكم فكر كني متوجه ميشي (2229405) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۰:۲۳:۳۱
به خاطر اينكه مثل الان كسي ديگه نمي ره شكايت كنه ، به جاي اينكه قاضي به كارش برسه از قدرتش سو استفاده مي كنه و يكم هارت و پورت الكي مي كنه ، بعد مي گه بريد !

تو چنين حالتي عدالت ديگه معني ندارد .

البته چنين قاضي به اين راحتي پيدا نمي شود ! (2229434) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۷:۳۱:۳۴
موارد بسیار متعددی را می توان برای این موضوع بیان نمود از جمله: احترام و نزاکت مسئولین در برابر مردم، ایجاد احساس آرامش و امنیت برای مردم حتی در فضایی مانند دادگاه ها، دوری از تنش، تشنج و استرس در روند و فرآیند داوری، رعایت حقوق شهروندی و بسیاری موارد دیگر ... به فدای تو یا علی... ای کاش در دادگاه های ما و حتی در برخورد و نگرش مسئولین ما به قدر ذره ای از مرام و مسلک امیرمومنان مشاهده می شد... (2229600) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۷:۳۴:۰۵
وقتی صدای قاضی بلند باشد ممکن است شاکی بترسد و نتواند از خود دفاع کند (2229602) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۸:۳۰:۲۲
منظور این است که قاضی نباید بین شاکی و متشاکی تفاوتی لحاذ نماید یعنی عدالت در حد کمال حتی در لحن و گفتار (2229642) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۲۰:۴۳
یعنی اینکه در مقابل ارباب رجوع حتی کمترین مرتبه تندی هم نباید صورت گیرد چه رسد به تخلف و تبانی و ... یعنی حقوق بشر رو رعایت کنید یعنی حقوق شهروندی رو رعایت کنید ... برای همین چیزا بود که اون بزرگوار سر به چاه می بردن. (2229753) (alef-13)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۵۰:۲۸
یعنی اینکه قاضی از موضع قدرت برخورد نکند بلکه به وظیفه اش عمل نماید. (2231938) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۰:۱۱:۲۱
قابل توجه رییس قوه قضاییه (2229155) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۸:۰۶:۴۹
چقققققققققققققققققققدر فاصله هست بین اونهایی که خودمون رو بهشون منتسب میکنیم وعملکرد خودمون (2229635) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۸:۴۳:۵۱
اي كاش صداي قاضي ها برا گرفتن حق مردم بلند باشه و سيستم قضا از بيماري نجات پيدا كنه و به قول معروف حق به حقدار برسه ايشاا... (2229651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۲۱:۰۱
و
هيچ كس نميتواند براي قوه قضاييه وقت تعيين كند.......!؟ (2229667) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۱:۲۶
با ذکر این نکته که بوی تعفن فساد خفه مون کرد یکی به داد برسه (2229673) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۱:۰۵:۵۶
علي علي بود وعالي بود با اين وصف نه قاضي ماند و نه و (2229203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۲:۰۶:۲۴
یا علی مولا (2229261) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۲:۳۳:۵۲
قربانت بشم يا على (ع) (2229296) (alef-13)
 
فضول
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۳:۰۳:۳۴
اکنون صدای مدعی العموم از صدای غیرخودی ها بلندتره. (2229332) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۲۳:۱۱:۴۹
عدالت چیزی که همه در پی انیم (2229341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۲:۰۱:۳۳
اگر واقعا نفهميدي بدان كه براي اين است كا صداي بلند قاضي باعث ترس شاكي و متشاكي نشده تا او بتواند باآرامش و خيالي آسوده و بدون ترس از خودش دفاع كند، حالا چي متوجه شدي ؟
ولي اگر منظورت اين بود كه اينها فعلا رعايت نمي شود حق با شما هست و من خود از نزديك شاهد بودم و تاسف خوردم در حالي كه شاكي فردي محترم و صاحب حق و حكم محكوميت بساز و بفروش راقبلا گرفته بود ولي باز بساز وبفروشه با شكايت جديد كار را به نفع خود به دادگاه كشيده بود ودر همان بدو ورود شاكي مورد عتاب و خطاب وحتي توهين قاضي قرار گرفت ولي او با متانت تحمل كردو بعد گفت كه اين حكم محكوميت آقايان هست و باز شما مرا تهديد به زندان مي منيد اول موضوغ پرونده را ببينيد بعد تحكم بدهيد ولي تهديد نكنيد
يعني در حال حاضر وهميشه در همه صنوف انسانهاي شريف چون آن قاضي اول و آدمهاي توصيه پذير يا سليقه مسلك مثل قاضي بعدي وجود دارند
.جه بسا افراد صعيقي كه به اين ترتيب حقشان ضايع مي شود چون اطلاعات و سواد كافي ويا توانمندي سخن گفتن ويا اعصاب ميزان يا پول كافي براي وكالت و ساير اموررا ندارند وبا بي توجهي و كج خلقي و يا توصيه پذيري قاضي يا رئيسو هر مسئول ديگر بدبخت شده و مسير زندگي شان بنا حق از مدار خوشبختي به بد بختي رهنمون مي شود (2229519) (alef-10)
 
حاج محسن
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۷:۴۲:۰۹
به علت وجود ارباب رجوع زیاد تحمل برادران در امور قضا کم شده و حاضر به جواب نیستند و یا با عصبانیت جواب میدنند یا موکول به روز بعد میکنند.خوب بود جرایم جزئی در مرحله اول دادرسی حل شود . (2229610) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۷:۵۴:۰۸
شمشیر ابن ملجم نه تناه فرق علی راشکافت بلکه فرق عدالت را نیز شکافت.. بعد از علی (ع) عدالت مرد و هرگز زنده نخواهد شد تا زمان ظهور مهدی موعود... کسانی که مدعی عدل علی اند و از آن دم می زنند قادر به آن نیستند و این چیزی نیست جز بازی با الفاظ... (2229625) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۸:۱۷:۰۷
هر وقت براي يك تصادف بسيار ساده هم به دادگاه مراجعه كني حتي به نظافت چي دادگاه هم اگر بالاتر از گل بگويي ممكن است با تو برخورد شديد صورت گيرد
احترام ارباب رجوع به هيچ وجه در دادگاه حفظ نمي شود (2229639) (alef-10)
 
مهندس
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۳۰:۴۷
در تایید نوشته این دوست : در تصادفی با ماشینم به یک عابر زدم که خدا را شکر مشکل حاد نبود و کوفتگی در پایش بوجود آمد وبعد از یک هفته استراحت دو باره به کار برگشت ، روز دادگاه در هوای گرم وشرجی وقتی وارد اطاق قاضی شدم سرش در پرونده بود ،سلام کردم سر رابلندنکرد وجوابم را نداد، در وپنجره اطاق بسته وهوای داخل سنگین بود ،بعد از نیم ساعت سرش رابلند کرد ومشخصات ومدرک تحصیلی ام را پرسید با اینکه می دانست دانشگاهی ام مانند یک قاتل ودزد بی سرو پا چنان با تحکم وبی ادبانه با من حرف می زد طوریکه شاکی بیچاره با تعجب جانب مرا گرفت وگفت ایشان شخص محترمی است و.. به اوهم نهیب زد که در کارش دخالت نکندو... (2230602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۸:۳۹:۳۶
دوست عزیز درمورد حضرت امیر المومنین علی علیه السلام صحبت میکنی که در دنیا یکی بود و تکرار ناپذیر پس لطفا با قوه قضائیه حضرت را مقایسه نفرمائید.
در دادگاهها جرات دارید حتی بعنوان شاکی محق و ظلمی که به شما شده است یک مقدار صدایتان را بالا ببرید نتیجه برخورد قاضی محترم با شما در کسری از ثانیه قابل مشاهده است.
تطویل دادرسی و دیگر اسرار مگو بماند (2229648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۱۱:۱۱
این کجا و آن کجا ///؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2229662) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۱۶:۱۴
امروز بستگي داره شاكي آقا زاده باشه ،يقه سفيد باشه يا به منبع قدرت وصل باشه ويا نه فقير بي نوايي باشه .در موارد اول كه اصلا قاضي فقط مستمع وفرياد رو شاكي ميكشه.فقير مسكين هم كه ناي فرياد ندارد! يا علي مددي (2229665) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۴:۵۶
روایت داریم که القاضیان فی النار والقاضی فی الجنه یعنی اینه از هردو قاضی دو نفر به جهنم می روند و یکی به بهشت. اقایان قاضی این روایت منتسب به حضرت علی می می باشد حواستون به کارهای خودتون باشد مبادا خدای ناکرده.......... (2229679) (alef-10)
 
جلیلی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۴۹:۲۰
الان کم مونده قاضی پاشه شاکی و متهم رو با هم بگیره زیر مشت و لگد. آدم جرات نمیکنه جوابشون رو هم بده . (2229795) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۹:۰۲
برادران من که کامنت گذاشتید مثل قشنگی هست که میگه یکطرفه به قاضی نرید
من میدونم الان قضات چی میکشن نه منزلی نه راحتی هست با توجه به سختی کار نه حقوقی در ضمن همان وامهای با سود 28 درصد هم هست
حالا خداوکیلی یک قاضی رو با کارمند بانک با اون همه امکانات یا نظامیان مقایسه کنید
خواهش می کنم زود قضاوت نکنید (2230512) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۹:۵۷:۱۴
در ایران وشاید خیلی از کشورها مردم شغل دلخواه خود را انتخاب نمی کنند بلکه بدنبال درآمد ثابت برای امرار معاش هستند که اگر آن شغل وجهه وتشخص هم داشته باشد چه بهتر.چند نفر از معلمان انصافا از ابتدا قصد معلم شدن داشته اندو بسیاری از مشاغل دیگر .اما جایگاه قضاوت با همه اینها متفاوت است اگر شخصی در خود تحمل سختیها ومرارتهای منصب قضاوت را نمی بیند نباید قاضی شود حتما که نباید از این طریق امرار معاش کند برود به دنبال هزاران شغل دیگر که توانائی وظرفیتش را دارد. (2231799) (alef-1)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۱۱:۱۶
قاضی با جان و مال و آبرو و سرنوشت یک انسان بلکه چندین خانواده سر و کار دارد .
قضاوتش برخلاف عدالت می تواند سرنوشت انسانهایی را سیاه کند یا حیات مجدد را به خانواده ای ببخشد.
مشکل امروز قوه ی قضاییه نظارت بر محاکم هست نظارت نظارت نظارت...
وقتی از یک قاضی شکایت می کنی و قضاوت را بعد از طی سلسله مراتب پارافی به خودش می دهند یعنی چه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2230697) (alef-13)
 
شاهين عدالت جو
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۳۲:۱۶
بنده دادخواستي را حوالي سال 85 بردم اداره كار شرق تهران. بعد از 7 جلسه فرسايشي و رد و بدل شدن اداره جلسات بين اشخاص مختلف در هفتمين جلسه كه منجر به صدور راي (به ضرر) اينجانب شد فقط 3 نفر حضور داشتند و نماينده كارفرمايان علاوه بر نمايندگي اين صنف هم منشي جلسه بود و هم اداره كننده جلسه، ضمن اينكه 2 نفر ديگر اشخاصي بودند كه اصلاً در شش جلسه قبلي حضور نداشتند. و تاسف بار تر اينكه در صورتجلسه انشاء راي 9 نفر امضاء كرده بودند!!!؟
پس از قطع اميد از اداره كار براي تظلم خواهي (هم از دست كارفرما و هم از ظلم مضاعف اداره كار در روند رسيدگي) نزد ديوان عدالت اقامه دعوا كردم.
فكر مي كنيد نتيجه چي شد؟
بعد از يكسال و اندي پيگيري تلفني و بعضا مراجعه حضوري كه مي گفتند هنوز رسيدگي نشده، بار آخر گفتند راي صادر شده و فرصت تجديد نظر هم منقضي گرديده. رايي كه اصلا به من ابلاغ نشده بود و با وجود درج آدرس جديد مكتوب در پرونده عمدا يا سهوا بنا به گفته خودشان به آدرس قبلي فرستاده بودند. و ...
بهتر است بقيه را عنوان نكنم كه مخم دوباره از عملكرد اين دستگاه عدليه (حداقل در قبال پرونده خودم) سوت مي كشد. (2231002) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۷:۳۹:۲۳
خدا كنه هرگز مجبور نشي براي گرفتن حقت به دادگاه و نزد قاضي بري. اگر هم رفتي خدا كنه فقط سرت داد بزنه ولي حقت رو ناحق نكنه!!!! (2231697) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۰:۴۳:۵۸
چه خوبه كه رييس قوه قضاييه هم اين نظرارو بخونه و متوجه نارضايتي مردم از عملكرد زير مجموعش بشه بعد هم يه تجديد نظري در ساختا ر و چگونگي خدمت رساني به مردم بكنه... (2231849) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۰۷:۲۳:۵۱
ايني كه گفتي يعني چه؟؟؟ (2233262) (alef-13)
 
nazar
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۰:۴۶:۳۰
حاکم شهر ما زمانی می تواند قضاوت درست داشته باشد که بدنبال ماشین لوکس و ویلای لوکس و خانه لوکس و البته خانم لوکس نباشد در دادسراهای ما اگر قاض پیدا کردید که وابسته به یکی از آنها نباشد . (2231854) (alef-1)
 
امین
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۳۳:۳۴
بنده به ستاد مردمی ناجا از تاخیر و اشتباه پلیس +10 شکایت کردم فرمودند به خودشان ( یعنی پلیس +10 ) مراجعه کنم . یعنی مرغ و تخم مرغ . پلیس +10 تهران فارغ التحصیلی فرزندم را در سال 92 ثبت کرده اما سال 93 که مراجعه کرده ایم برای اشتغال به تحصیل در استان خراسان پلیش + 10 خراسان می گوید در سیستم ما ثبت نشده سه بار از تهران به مشهد رفته ام نتیجه ای نگرفته ام . فرزند من باید درس بخواند یا کم کاری و اشتباه نظام وظیفخ را جبران کند . (2231914) (alef-1)
 
ghjgh
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۴:۵۸:۵۰
به نظر من باید صدای شاکی بلند باشد چون شکوه دارد ودنبال دادرس است (2232328) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۹:۵۶:۲۵
چه حرفا !! دارین شوخی میکنین ؟؟!!
اینجا تو ایران قاضی با صدای بلند؟؟!!!
ی روز فقط ی روز سر بزنید به ی دادگاه عمومی خودتون عدالت سرشار را خواهید دید! (2232773) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.