نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222828
راه دشوار تهران و مسکو برای رسیدن به توافق نفتی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۰
معاون امور بین‌الملل وزیر نفت با اشاره به اینکه ایران و روسیه هر دو کشور تولیدکننده و صادرکننده نفت و گاز هستند، گفت: هرگونه توافق بر سر تجارت نفت یا گاز میان ایران و روسیه دشوار خواهد بود.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، معاون وزیر نفت ایران در امور بین‌الملل گفت: هرگونه توافق بر سر تجارت نفت یا گاز میان ایران و روسیه مشکل خواهد بود چراکه هر دو کشور در هر دو بازار رقیب هستند.

ایران و روسیه در حال مذاکره در مورد راه های مختلف افزایش مبادلات تجاری نظیر قرارداد مبادله نفت در برابر کالا میان دو کشور هستند. بر اساس این قرارداد احتمالا روسیه روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت ایران را در عوض کالاهای روسی خریداری خواهد کرد. واشنگتن مدعی است که چنین قراردادی بر خلاف شرایط توافق موقت هسته‌ای میان ایران و غرب است.

علی ماجدی معاون وزیر نفت ایران در امور بین‌الملل گفت: مسکو و تهران برای توافق بر سر چنین قراردادی مشکل خواهند داشت. این مقام ایرانی در حاشیه کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه در دبی تصریح کرد: بسیاری فکر می‌کنند که نفت و گاز مسئله اصلی است اما این بسیار دشوار است زیرا هر دو کشور تولیدکننده و صادرکننده نفت و گاز هستند.

ماجدی اضافه کرد: مسکو و تهران خواهان ارتقا سطح روابط از طریق افزایش مبادلات تجاری دوجانبه که در حال حاضر در سطح پایینی قرار دارد، هستند، اما انعقاد یک تهاتر نفت یا گازی با یک صادرکننده بزرگ سوخت نسبت به یک واردکننده بزرگ نفت مانند چین، بسیار سخت‌تر است. وی اظهار داشت: روسیه تولیدکننده و صادرکننده نفت است از این‌رو این امر آسان نیست، هیچ راهی وجود ندارد تا ایران مقداری نفت از روسیه دریافت کند، شاید برعکس آن امکان‌پذیر باشد، شاید اما نه در حال حاضر.

علی ماجدی افزود: ممکن است این یک راه باشد اما آسان نیست و تا اکنون هیچ قرارداد یا توافقی میان دو کشور به امضا نرسیده اما گفت‌گوها ادامه دارد.
 
پویا
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۹:۲۱:۰۱
من نمی دانم آنانکه این قراردادها را مطرح و پی گیری میکنند با خود نمی گویند مگر روسیه چه نوع کالای صنعتی مرغوبی دارد مگر 20 میلیارد کالا بازیچه است مگر کشور ما ذباله دان کالاهای خارجی است مگر چنین قراردادی با سیاستهای حمایت از کالای داخلی و اقتصاد مقاومتی مطابقت دارد مگر مدیران قبلی نرفتند چین و بدون هیچ تفکری برنامه ریزی برای مبادله تجاری تا50 میلیارد دلار را اعلام نمودند ، اگر قرار باشد ما ثروت ملی مان را بدهیم و مقداری کالای بی کیفیت چینی و روسی وارد کنیم که این عین حماقت است پس بفرمایید این همه شعار حمایت از تولید و صنعت پوچ است. (2082400) (alef-10)