نظر منتشر شده
۸۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 321422
درباره رواج تب مدرک‌گرایی در سال‌های اخیر؛
جیب خالی، مدرک عالی
بخش اقتصادی الف، 11 دی 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۴
تب مدرک‌گرایی در سال‌های اخیر به ۴۰ درجه رسیده، به طوری گروهی از افراد که از قضا تعدادشان هم کم نیست، ترجیح می دهند برای "پزاجتماعی" هم که شده، با مدرک تحصیلی بالاتر به اطرافیان معرفی شوند.

به گزارش ایسنا،درجه تب ادامه تحصیل به ویژه در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری موازی با تب مدرک‌گرایی رو به افزایش است. به طوری که سال هاست افراد، دیگر به مدرک کارشناسی رضایت نمی دهند و حتی بدون اینکه مدرک تحصیلی شان در یافتن شغل یا افزایش حقوقشان تاثیری داشته باشد، در جهت ادامه تحصیل گام بر می دارند.

توسعه دوره‌های تحصیلات تکمیلی یکی از ابزارهای گسترش مرزهای دانش است و افزایش ورود دانش آموختگان دوره کارشناسی به دوره‏‌های تحصیلات تکمیلی نیز یکی دیگر از ماموریت‌های وزارت علوم در برنامه‌های توسعه‌ بوده است، اما پرسش این است که چند درصد از رشته‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌های پولی و غیرپولی کشور براساس نیاز بازار و متناسب با سند چشم‌انداز دایر و مجوز آن صادر شده است؟

این در حالیست که گسترش کمی دانشگاه‌ها بدون توجه به زیرساخت‌ها به تشدید معضل بیکاری و تربیت فارغ‌التحصیلان کم‌سواد و بدون هدف دامن می‌زند.

هیچ کار دیگری جز ادامه تحصیل ندارم
در همین راستا، "مریم" که در رشته روزنامه‌نگاری در مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شده است، می گوید: من امسال قصد شرکت در آزمون ارشد ارتباطات را دارم اما هدف خاصی مد نظرم نیست، در واقع من شغل مورد نظر خود را پیدا کردم و تصمیمی برای تولید مقالات علمی ندارم، اما از آنجایی که فعلا قصد ازدواج ندارم، گویی هیچ کار دیگری جز ادامه تحصیل برای انجام دادن ندارم، انگار می خواهم بار دیگر توانایی‌هایم را به خودم ثابت کنم.

ادامه تحصیل با هدف فرار از سربازی
"علی"، دارای مدرک کارشناسی رشته حسابداری، " فرار از سربازی" را دلیل ادامه تحصیل خود عنوان می‌کند و ادامه می دهد: دلیل اصلی ادامه تحصیل من، فرار از سربازی است؛ در حال حاضر که پذیرش در دانشگاه آنقدر آسان شده، درس خواندن را به سربازی رفتن ترجیح می دهم.

علاقه، مهم‌ترین دلیل ادامه تحصیل

این درحالی است که "زهرا"، فارغ التحصیل رشته ادبیات در مقطع کارشناسی ارشد، علاقه را مهم ترین دلیل خود برای ادامه تحصیل می داند و اظهار می‌کند: من ۹ سال پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع کارشناسی برای ادامه تحصیل اقدام کردم اما در طول این سال‌ها دائما به ادامه تحصیل می‌اندیشیدم زیرا علاقه زیادی به رشته تحصیلی خود داشتم و اولین دلیل ادامه تحصیل، علاقه و یادگیری مباحث جدید بود، هرچند متاسفانه تحصیل در کارشناسی ارشد کمک زیادی برای یادگیری مباحث جدید نکرد و بسیاری از مباحث کارشناسی و کارشناسی ارشد مشابه بود. البته در زمان تحصیل مقاله‌ای ارائه دادم که موضوع جدید و نویی داشت، به همین دلیل خود را بی بهره در افزایش بار علمی کشور نمی‌دانم.

ترجیح دادم فرزندم به اطرافیان خود بگوید که مدرک مادرم "ارشد" است

"سیما"، دانشجوی ترم اول پژوهشگری در مقطع ارشد، نگاه دیگری به ادامه تحصیل داشته و علاوه بر علاقه به درس، پرستیژ اجتماعی را دلیل مهمی برای ادامه تحصیل خود عنوان می کند و می گوید: دلیل ادامه تحصیل من پس از ۷ سال، افزایش حقوق نبود بلکه دلم برای درس‌خواندن تنگ شده بود. از طرف دیگر ترجیح می دادم فرزندم به معلم یا دوستان خود بگوید که مدرک مادرم کارشناسی ارشد است نه کارشناسی؛ هرچند گمان نمی کنم با اخذ مدرک کارشناسی ارشد کمکی به بار علمی کشور کنم زیرا از آنجایی که من شاغل، مادر و همسر هستم، نمی‌توانم کارهای علمی زیادی انجام دهم.

ادامه تحصیل با هدف تولید علم و مهاجرت به خارج از کشور
"مهرداد" که امسال اقدام به شرکت در آزمون کارشناسی ارشد زبان کرده، دلیل این اقدام خود را ادامه تحصیل در خارج از کشور بیان می‌کند و می‌گوید: از آنجایی که در حال حاضر هزینه کافی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور را ندارم، باید از طریق ادامه تحصیل در داخل و اخذ بورسیه اقدام کنم.

وی با تاکید بر اینکه دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد پرستیژ خاصی در جامعه دارد، افزود: من از حالا تصمیم به نوشتن مقاله‌های علمی دارم، اما متاسفانه بسیاری از دختران یا به دلیل اینکه کار دیگری برای انجام دادن یا موقعیت ازدواج ندارند و پسران برای فرار از سربازی و ازدواج ، اقدام به ادامه تحصیل می‌کنند.

کاش به جای ادامه تحصیل، اقدام به انجام امور دیگر برای ارتقای مهارت می کردم
اما "سعیده" که دارای مدرک ارشد در رشته تربیت بدنی است، ادعا می کند: من کاملا با هدف افزایش علم، پرستیژ و پیشرفت در شغل ادامه تحصیل دادم اما اکنون به این نتیجه رسیده‌ام که کاش به جای ادامه تحصیل، اقدام به انجام امور دیگر برای ارتقای مهارت خود می کردم زیرا ادامه تحصیل نه به ارتقای شغلم کمک کرد نه به افزایش مهارتم.

"عاطفه" نیز که دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته برق است، می گوید: یافتن شغل و افزایش پرستیژ اجتماعی از اهداف من برای ادامه تحصیل بود، اکنون پرستیژ اجتماعی من ارتقاء یافته است اما هنوز بیکار هستم.

بیش از ۷۵ درصد بیکاران، تحصیلکرده هستند
مسلما، یکی از دلایل ادامه تحصیل افراد پیدا کردن شغل مناسب است در حالی که بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار سال ۱۳۹۳ از سوی مرکز آمار ایران، بیش از ۱۱۰ هزار نفر با مدرک دکترا در کشور بیکارند.

همچنین به گفته ابوالفضل فتح اللهی - نایب رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور بیش از ۷۵ درصد بیکاران از قشر تحصیلکرده هستند که امیدی به یافتن شغل مناسب ندارند و طبق گفته کوروش پرند - معاون سابق وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی - نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی ۱۰ برابر کسانی است که دارای تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم هستند.

به جای اشتغال، راه تحصیل برای افراد جامعه باز شده
تحصیلکردگان در حالی ۷۰ درصد بیکاران کشور را تشکیل می‌دهند که امیرمحمود حریرچی، استاد دانشگاه و جامعه‌شناس در گفت وگو با ایسنا، می‌گوید: متاسفانه به دلیل نبود شغل، بسیاری از فارغ التحصیلان مجبور می‌شوند به شغل‌هایی پناه ببرند که مرتبط با رشته تحصیلی‌شان نیست. از طرف دیگر از آنجایی که نتوانستیم برای افراد جامعه شغل ایجاد کنیم راه دانشگاه را برای آنها باز گذاشته‌ایم.

او نیز معتقد است که اکثر پسرها برای تاخیر در سربازی و اکثر افراد برای کسب شرایط مناسب تر از نظر ازدواج، اقدام به ادامه تحصیل می‌کنند. همچنین مدیریت کشور و اینکه اکثر مسئولین کشور عناوین دکتر، مهندس و... را یدک می‌شکند، به اهمیت دارا بودن مدرک بالاتر دامن می‌زند و باعث می‌شود به تحصیل بهای بیشتری داده شود.

تبدیل پذیرش دانشجو به منبع درآمد برای دانشگاه‌ها
این مددکار اجتماعی با انتقاد از پذیرش بالای دانشجو اظهار می‌کند: آموزش عالی به شکل کنترل نشده‌ای گسترش یافته است و چنانچه افراد در کنکور موفق به کسب رتبه لازم برای پذیرش در دوره روزانه نشوند می‌توانند به راحتی در دوره‌های نیمه حضوری، غیر انتفاعی، پردیس‌های خودگردان که برای دانشگاه‌ها به یک منبع درآمد تبدیل شده پذیرش شوند. این امر در کنار امور دیگر مانند مکفی نبودن تعداد اعضای هیات علمی نسبت به دانشجویان، عدم تربیت مهارتی دانشجویان و... باعث کاهش کیفیت آموزش عالی و عدم توانایی و مهارت فارغ‌التحصیلان شده است.

ناکافی بودن تولید علم و انجام پژوهش در دانشگاه‌ها
وی با اشاره به تولید علم و انجام پژوهش در دانشگاه‌ها اظهار می‌کند: از یک طرف بودجه تولید علم و انجام پژوهش در دانشگاه‌ها کافی نیست و از طرف دیگر عدم تمایل دانشجویان به این امور باعث شده که تحقیقات دانشگاه‌ها به پایان نامه و رساله خلاصه شود.

افراد با تحصیلات سعی می‌کنند از برچسب بیکار فرار کنند
این استاد دانشگاه با اشاره به جو ایجاد شده در جامعه نسبت به تحصیلات می‌گوید: افراد گمان می‌کنند تحت تاثیر عناوین دکتر، مهندس، دانشگاهی و... هم می‌توانند از بیکاری فرار کنند و هم دارای پرستیژ اجتماعی شوند. در صورتی که از پرستیژ اجتماعی فردی که دارای مدرک تحصیلی بالایی بوده اما بیکار است، کم می‌شود. متاسفانه موفقیت در جامعه ما خلاصه به تحصیلات دانشگاهی شده است.

وجود بیکاران تحصیل‌کرده ظلم به افراد و کشور است
حریرچی بر این نکته تاکید می‌کند که تحصیلات بالاتر توقعات شغلی را بالاتر می‌برد و ادامه می‌دهد: فردی که حاضر است با مدرک دیپلم مشغول به کاری شود، نمی‌پذیرد که با مدرک لیسانس همان کار را انجام دهد. از طرف دیگر افراد تحصیلکرده گمان می‌کنند که باید پشت میز نشینند و شرح وظایف مشخص داشته باشند یعنی حتی خلاقیت و کارآفرینی بین افراد وجود ندارد.

وی ادامه داد: زمانی گفته می‌شد که افتخار می‌کنیم بیکاران ما تحصیلکرده هستند اما این امر فقط ظلم به جوان و کشور است. فرد تحصیلکرده بیکار نسبت به کسی که تحصیلات بالایی نداشته و بیکار است سرخورده تر و افسرده تر است.
 
جواد
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۰۷:۰۳
مقصر مدرک گرایی و بیکاری شدید در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی " دانشگاه ازاد است که بدون ضابطه و گاه با انگیزه های مالی و حتی جبران هزینه های فعالیت های سیاسی " اقدام به پذیرش دانشجو میکند . با زیست شناسی 10 درصد و ریاضی منفی در کنکور " در دانشگاه ازاد پزشکی و مهندسی می خوانند . فاجعه بارتر این که بعضا هئیت علمی بعضی از واحد های پزشکی دانشگاه ازد " استاد تمام با مدرک پزشک عمومی!! هستند . دانشگاه ازاد بعد از بی اعتبار کردن مدارک مهندسی " به سراغ رشته های پزشکی امده است . (3429993) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۱۳:۱۶
زیست شناسی ده درصد برای پذیرش پزشکی دروغ محض است... (3430353) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۹:۵۴:۳۹
متاسفانه فقط مدرک دانشگاههای خارجی اعتبار دارد و بغیر از دو سه دانشگاه

دولتی بقیه دانشگاهها فارغ التحصیلان بی سواد تحویل جامعه میدهند . (3431052) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۹:۳۰
در مجموعۀ دست اندرکار در این بن بست و چالش فراگیربیکاری در کشور، دو دستۀ متفاوت طراحان و بازیگران رامیتوان باز شناخت:
- گروه طراحان مرکب از سرمایه گذاران یعنی سودبرندگان عمده از خط تولید مدرک فروشی از رهگذر ایجاد دانشگاه-نما !!! و همچنین مسئولینی که بویژه در دولت قبل، پس از غافلگیری دربرابرهجوم سیل-آسا و ویرانگر دهۀ شصتی ها به بازار کار، با فرافکنی و بدلیل ناتوانی در ایجاد انبوه شغل با پاک کردن صورت مسئله، جوانان را به سمت و سوی ادامۀ تحصیل سرگرم !!! کردند؛
- گروه بازیگران جوان که علاوه بر آفت هائی همچون خود-ناشناسی، وجود آینده ای مبهم، نداشتن شناخت و برنامه ریزی لازم، چشم و همچشمی و جو زدگی، در پسران به تأخیر انداختن سربازی و در دختران هم رهائی از فضای خانه و استقبال از شانس ازدواج در دانشگاه، مزیت بر سایر علت ها شده بود ؛ (3431508) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۲:۰۶:۴۱
پزشکی نه.....ولی مهندسی آره
دولتی نهایتا ۱۶۰۰ پزشکی میاری...آزاد نهایتا ۳۰۰۰
از بین ۶۰۰۰۰۰ داوطلب تجربی.
ولی ریاضی وانسانی بدون کنکور میگیره (3430425) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۲:۱۸:۰۵
به عقیده من هر رشته ای که محتاج دولت برا استخدام باشه تحصیل در هر مقطعی در آن اشتباه است و اگر دکتری نتواند خرج خود را بطور مستقل و در بخش خصوصی با مدرکش و تخصصش حداقل برای خود و خانوادهاش در آورد نشانه اینست که احتمالا تخصصی گرفته که جامعه محتاج آن نیست
از طرف دیگر به خاطر درامدهای نفتی و دولتهای پولدار چه قبل و چه بعد از انقلاب و استخدامهای فراوان در ادارات دولتی بی درو پیکر ،در جامعه هم ناشی از امتیازات فراوان در استخدامهای دولتی، کار فقط در استخدام در این ادارات معنی پیدا کرده و دانشجو اصلا با تفکر کاراموزی و مهارت اموزی تحصیل نمی کند و بیشتر دنبال کسب مدرک هستند چون توجیه نشده اند باید مهارت بیاموزند و یا اصلا در رشته ای تحصیل کنند که در جامعه به محصول و خدمات ان نیاز باشد و نه اینکه فقط به امید و محتاج استخدام دولتی باشند و در طول تحصیل حتی تا فوق لیسانس چیز زیادی که به درد جامعه بخورد یاد نمی گیرند (3430449) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۲:۰۳:۴۱
ملت ما همیشه میخوان جای دیگه دنبال مقصر بگردن. فرض کنیم دانشگاه آزاد بد باشه، شما ملت چرا برای پز دادن با مدرک تحصیلی فرزندتون میخواین حتما دکتر یا مهندس بشن. عزیز من اگه دانشگاه آزاد بد هستش نفرستید بچه هاتون رو اونجا. همه از جوون مدرک میخوان. مقصر بزرگ خود مردم هستن مثل همیشه، که بدون فکر و فقط به خاطر چشم و هم چشمی فرزندشون رو طوری تربیت میکنن که بدون مدرک دانشگاهی احساس فضاحت بکنن. (3430685) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۱۷:۰۰
راستش تو محل کار ما فارغ التحصیل دانشگاه آزاد و پیام نور داریم که خیلی بهتر از همکارانشون که فارغ التحصیل سراسری هستن به کارشون تسلط دارن و خلاقتر هم هستن.این حرفها هم نشان از ضعف شما داره که نمیتونی در بازار آزاد با پیام نوری ها و آزادی ها رقابت داشته باشی چون اونجا تخصص مهمه نه یک تیکه کاغذ. (3430824) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۴۸:۰۷
باز هم این 3 دروغ بزرگ:
دانشکاه ازاد اسلامی (3430882) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۰:۵۴:۴۱
الان دانشگاه های دولتی هم دارند با دانشگاه آزاد رقابت می کنند. رئیس دانشگاه ما گفته که «ما دانشجوی دکتری می گیریم تا بتوانیم پول آب و برق دانشگاه را از وزارت بگیریم». می بینید که دانشگاه دولتی هم کمی از دانشگاه آزاد ندارد. این جا هم هدف از افزایش جذب در واقع این است که منابع مالی را از وزارت بگیرند. (3431251) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۱:۰۷
مقصر نه مردم بلکه دانشگاه ها و وزارت علوم است. این که دیگر مواد مخدر نیست که نشود جلویش را گرفت. خودتان مانع شوید. حداقل در دانشگاه های دولتی این همه افزایش بی رویه ندهید. همین الان در بخش ریاضی دانشکده ما (دانشگاه دولتی مرکز استان) بیش از 90 دانشجوی دکتری ریاضی داریم. این رقم در بزرگترین دانشگاه های دنیا با کلی امکانات و مهم تر با کلی استاد بزرگ و متعهد هم وجود ندارد. داریم به کجا می رویم؟ چرا سالها پیش کسی جلوی این کارها را نگرفت و همه به اسم تولید علم و افزایش تعداد مقالات خودمان را گول زدیم. من بارها در بخشمان داد زدم که نکنید این کار را. این درست نیست که هر استاد 5 تا دانشجوی دکتری بردارد. مگر هر استاد 5 موضوع برای دادن به دانشجو دارد؟ مگر اساتید ما چقدر کار علمی می کنند؟ ولی گوش شنوایی نبود و نیست. این ظلم بود به جوان هایی که بدون آگاهی پای در این مسیر گذاشتند و بهترین سالهای عمرشان را گذراندند و حالا .... . البته پشت صحنه افزایش جذب دانشجو این بود که اساتید نشستند و در جلسات گفتند که افراد زیادی دارند برای گرفتن مدرک دکتری به خارج از کشور می روند و هزینه های زیادی می کنند. ما می توانیم این دوره را در همین داخل گسترش دهیم تا مانع از خروج ارز از کشور شویم. این تحلیل باعث شد که گسترش بی مبنا داشته باشیم و رسیدیم به این جا. (3431379) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۲۳:۴۸:۵۳
چرا یکبار نمی فرمایید عقلانیت و برنامه ریزی از این کشور رخت بربسته !!! (3433783) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۱۳:۱۵
تمام مشکلات امروز ایران در هر زمینه یی ، نتیجه همان تصمیم سیاسی تعیین سهمیه و لزوم احراز صلاحیت مکتبی‌ برای حضور در کلاس درس در دهأ شصت و در زمان صدارت....تحت عنوان لزوم کادر سازی برای انقلاب بود ... کادری که بخواهد با رانت علمی‌ به وجود بیاید، ما را محبوس می‌کند....شما تصور کنید از قویترین تیمهای دنیا مثلأ بارسلونا یا ریال مادرید، ۴ یا ۵ بازیکن اصلی‌ را به دلیل عدم کسب صلاحیت مکتبی محروم کنیم!!... از آن تیمها چه میماند... ما در ایران نه تنها آن را انجام دادیم بلکه بسیار بدتر، تیمهای اول و دوم و حتی سوم کشور را از تحصیل در مدارج تکمیلی محروم کردیم و با تیمهای ۵ و ۶ ادعای مدیریت جهانی‌ داشتیم!!!.... بار کج به منزل نمیرسد و نتیجه, بحران مدیریتی در سرتسر ایران است، از اقتصاد تا محیط زیست، و از روابط خارجی‌ تا صدا و سیما و دانشگاه ها.... تا زمانی‌ که به جاده اصلی‌ بر نگردیم، وضع بدتر خواهد شد که بهتر نخواهد شد....اما به نظر می‌رسد که همچنان تاکید بر رفتن در راه اشتباه داریم... داستان بورسیه‌ها همین را نشان میدهد.... (3430002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۱۳:۵۶
مدرک فروشی به اصطلاح دانشگاه ها تنها یک بی زینس نیست. بلکه دانشگاه ها کار یک مهد کودک را برای جوانان انجام می دهند. دانشجو یان تا چند سال از خانواده و جامعه چیزی طلب نمی کنند. در عوض در انتهای درس ،یک ورق پاره به نام مدرک به عنوان رسید دریافت می کنند. (3430005) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۱۶:۰۴
یکی از جاهایی که داره مدرک تولید میکنه و پول میگیره یکی از دانشکده های دانشگاه تهرانه که با استفاده از برند دانشگاه تهران از انواع گواهینامه MBA بگیر تا انواع گرایشهای کارافرینی و انواع و اقسام دانشجو مجازی و..رو داره میگیره و مدرک میده و هدف هم مشخص نیست خروجی این دانشکده مشخص نیست که چیه و به کجا میخاد برسه همه هم عاشق داشتن مدرک دانشگاه تهران هستن و هی دائم متقاضی دوره های بی فایده و بی سرو ته این دانشکده میشن. خواهشا مسئولان توجه بکنن و جلوی این سوء استفاده از برند دانشگاه تهران و دانشگاه های اصلی رو بگیرن. در این چهار پنج ساله همین دانشکده شاید بیش از 5 هزار نفر فارغ التحصیل داده اونم با ده پونزده تا استاد واقعا جای سواله که در دانشگاه های کشور چه خبره؟ (3430010) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۳:۳۹:۵۸
میدونم کدوم شعبه رو میگی. متاسفانه همینطوره یه عده ادم بی سواد از رشته های مختلف شهر های مختلف میان تقریبا بدون کنکور مدرک ارشد MBA دانشگاه تهران رو زیر نظر یه عده استاد بی سواد میگیرن. از این فارق التحصیلان اونایی که بیکارن بازم بیکار میمونن اونایی هم که شاغلند ارتقای شغلی پیدا می کنند با سوادی که کسب نکردن. دانشگاه تهران هه. بعد یه عده دانشگاه آزاد و میبرن زیر سوال. همشووووون زیر سوالن (3430551) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۷:۱۱:۰۰
فارغ‌التحصیلان! (3430758) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۰۸:۵۸:۱۴
با سواد دانشگاه ازادي فارغ نه فارق (3434603) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۱۸:۳۰
قبول کنیم سخته یکی استعداش بالا باشه ولی به خاطر نبود شغل ادامه تحصیل نده. یکیش خود من. در آموزش و پرورشی که ذره ای ارزش برای سواد قائل نیست گیر کردم در حالیکه از اول دبیرستان آرزوم استاد دانشگاه شدن در رشته مورد علاقه ام بود و با این هدف همیشه شاگرد اول مدرسه و دانشگاه بودم و به جای رشته های پولساز در رشته تجربی دبیری رشته مورد علاقه ام رو انتخاب کردم ولی حالا مجبورم با حقوق کارگری برم به دروافتاده ترین دهات. یکی دو سال هم واسه دکترا خوندم و در این مدت 2 نمره شماره چشمم رفت بالا. دو بار شرکت کردم و هر دو بار هم دکترا قبول شدم با رتبه عالی ولی وقتی دیدم دکتراها بیکارن و اموزش و پرورش هم ارزش نمی ده انگیزه ام رو به کل از دست دادم و ول کردم.

همین چند وقت پیش هم اساتید دانشگاه قبلیم بهم پیشنهاد دادن بورسیه ام کنن برم انگلستان دکترا بگیرم ولی چون برای این کار باید از اموزش و پرورش استعفا می دادم قبول نکردم چون ممکنه ادم برگرده کاری پیدا نکنه. حداقل اگه خود دانشگاهی که بورسیه می کنه ادم رو جذب می کرد یه چیزی ولی ظاهرا اون کارو هم نمی کنه. الان هم فقط دارم اثر خلق می کنم و تعداد زیادی اثر به انگلیسی برای چاپ دارم. بدبختی بزرگتر اینه که چون مسافرت به خارج برای ایرانی ها اسون نیست آثارم هم مونده رو دستم چون کسی نمی تونه کمک کنه خارج چاپشون کنم. تو این جور مواقع آدم از نظر روانی به هم می ریزه. انگار تنها گناهمون این بوده که دهه شصت به دنیا اومدیم و باید نسل سوخته باشیم. راه پیشرفتمون سد شده اون هم به خاطر تصمیمات غلط یه عده دیگه. واقعا اون دنیا جواب ماها رو می خوان چی بدن؟ (3430015) (alef-13)
 
amin
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۲۸:۲۰
آدم ترسو نمیتونه به هیچ جایی برسه اخوی (3430847) (alef-11)
 
Al
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۱:۴۰:۰۰
حرفات تناقض داره. داستانو از خودت جعل کردی؟ میشخ بفرمایید خارج رفتن چرا سخت شده برای ایرانیا؟ (3435341) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۰۳:۱۴:۱۶
خالی بندی هم یه حدی داره (3443218) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۲۲:۵۸
دانشگاه عمر جوانان این کشور رو هدر داد. تازه بعد از فارغ التحصیلی می فهمی که باید بری اموزشگاه های ازاد مهارت یاد بگیری (3430020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۲۵:۰۷
دیگه با فناوری اطلاعات و سایتهای اموزشی چون اودمی و کورسرا دیگه دانشگاه ها در دنیا دارند مو قعیت خودشون رو از دست دادند (3430024) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۳۱:۵۴
مطمئناً نویسنده این متن تحصیلات بالایی ندارد که این چنین مسخره صحبت کرده. من برای مسئولین بسیار متاسفم که به جای اینکه از این سرمایه عظیم جوانان تحصیل کرده برای پیشرفت مملکت استفاده بشه این طور توسط برخی نادانان سو استفاده میشه. من دندانپزشکم و خوشبختانه با تحصیلاتم می تونم زندگیمو بچرخونم ولی وقتی به دوستانم که تحصیلات بالا در رشته های دیگر مثل رشته های فنی دارند که با هزار خون و دل و نه برای پز دادن کسب کرده اند واقعاً دلم به درد می آید.
ضمناً به سایت الف توصیه می کنم که بدون جانبداری مسئولیت حرفه ای خودشو انجام بده متاسفانه بسیاری از نظرات توسط این سایت نادیده گرفته میشه. (3430032) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۲۸:۴۷
این سرمایه عظیم تحصیل کرده نه ،درستش اینه که بگی این جمعیت عظیم

مدرک گرفته ی بیسواد.دانشجوی کارشناسی رشته برق بلد نبود محیط دایره

رامحاسبه کند ضمنا دیپلمه ریاضی بود (3430849) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۲۰:۲۸:۳۲
با وجود این که متاسفانه چنین مواردی هستش باز فرموله ممکنه استفاده نکنی یادت بره (3433337) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۳۳:۱۰
اشتباه فکر میکنید
پسرها الان ترجیح میدهند بجای تلف کردن عمر در دانشگاهها و گرفتن مدرک بدون آینده شغلی، سربازی بروند و بجای سالهای تخصیلات عالیه، حرفه ای بیاموزند تا با بازو بستن یک پیچ درآمد هنگفتی به جیب بزنند.
بعد پولدار شدن هرمدرکی که بخواهند میگیرند!!!
دختر خانمها هم که روزگاری مهریه شان با نوع مدرک تناسب داشت امروزه بدلیل عدم تمایل به ازدواج تا سنین بالا، عملا سرمایه گذاری بیهوده ای میکنند . ترجیح به دایر کردن مزون و سالن آرایش و ... دارند تا با یک قیچی درآمد هنگفتی کسب کنند
نتیجه: خالی ماندن صندلی دانشگاهها
به آمار چند سال قبل رجوع کنید (3430036) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۳۴:۰۲
مشکل بیش از مدرک گرایی، رشد قارچ گونه دانشگاه های بی ارزش است. استادی که همزمان ده دانشجوی دکترا دارد به کدام یک می تواند برسد. دانشگاهی که بدون استاد دانشجوی ارشد می گیرد قرار است چه کند. (3430037) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۳۷:۲۰
مشکل دانشگاه های ما است (چه دولتی- چه غیر دولتی). در دانشگاه ها ما بودجه نفتی را می گیرند به مقاله و پایان نامه تبدیل می کنند در حالیکه یک دانشگاه باید ارزش افزوده و ثروت ایجاد کند. این گزارش دانشگاه ام ای تی رو ببینید که میگه چه ارزش افزوده ای ایجاد کرده این دانشگاه و باعث چقدر کسب و کا شده است. در حالی که در ایران اساتید دانشگاه ها نامه می نویسند به دولت که حقوق ما رو افزایش بدهید و ... یک استاد دانشگاه در ایران 20 سال یک درس را هی تکرار می کند و نه درس آفرینی می کند و نه کار آفرینی

http://news.mit.edu/2015/report-entrepreneurial-impact-1209 (3430043) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۵:۲۲
دقیقا درسته عالی گفتی اینو هم اضافه کنم که حتی تعدادی استاد می شناسم که کارهای خودشان را برای انجام به خارج از کشور استاد هم مرتبه یا پایین تر می سپارند پول رو هم دودستی به آنها می دهند بعد وقتی اول اسمشون به جای دکتر از آقا استفاده کنی انگار بهشون فحش ناموسی دادی ماهی هم یکبار دو بار غیبت دارند از کلاس تا تقی به توقی می خورد هم می گویند حقوق دو ماهمو نریختن (3432014) (alef-11)
 
پیمان
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۴۳:۱۵
من یک زمانی دوستانم در خارج از ایران وقتی برای مصاحبه شغلی مراجعه می‌کردند در بعضی مواقع به اونها گفته می‌شد که شما Over Qualified هستید. دوستانم با اینکه می گفتند مشکلی نیست اما نمی‌تونستند اون شغل رو به همین علت به دست بیارن. این مسئله همواره برای من عجیب بود تا اینکه به لطف خدا با چند تن از دوستان یک شرکت دانش‌بنیان راه انداختیم. اتفاقی که در خصوص استخدام افراد افتاد این بود که بعد از مدتی متوجه شدیم نمی‌تونیم از دانشجویان دکتری رشته‌های مد نظرمون استفاده کنیم و اونها رو به خدمت بگیریم. اگر چه در اول کار اونها اعلام می‌کردند که مشکلی نیست و ما در حد کارشناسی و یا ارشد هم باشه چون الان شغل نداریم میایم. اما در عمل حاضر به انجام خیلی کارها نمی‌شدند و در حال حاضر ما واقعا درک کردیم این داستان Over Qualified رو. بنابراین توصیه می‌کنم دوستان در حد نیاز و با توجه به موقعیت‌های شغلی موجود در جامعه و با توجه به نیازهای مرتبط با فضای کاری سطح تحصیلاتشون رو تنظیم کنند. (3430046) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۷:۴۶:۱۹
چاره چیه؟ (3430052) (alef-13)
 
پیرمرد
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۸:۰۷:۵۳
برای مردم کار ایجاد کنید. (3430081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۸:۳۸:۳۲
عامل مدرک گرایی نظام آموزشی ماست .
تعدد دانشگاه ها باعث شده اوضاع مثل سیمکارت ها بشه .
یه روز یه سیمکارت یک میلیون بود و الان دو هزار تومان چرا ؟
دانشگاه میگه شهریه بده ، مدرک ببر (3430130) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۸:۴۰:۳۱
طرف آشناست با میانگین نهایتا مثبت ۲۰ درصد ارشد مدیریت دانشگاه ازاد یاسوج قبول شد و فارغالتحصیل و الان هم مدیره (3430135) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۸:۴۵:۵۱
گوش شنوایی نیست! مهم در اینجا پر کردن جیب دانشگاه زده ها می باشد نه حتی تربیت افراد تحصیلکرده بیکار! (3430143) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۸:۵۷:۱۲
خطاب به عزیزانی که هدفشان از تحصیل داشتن پرستیژ اجتماعیست.همان کسانی که دارای مدرک کارشناسی و ارشد و دکتری اند اما بیکارند. دلیل بیکار بودن شما ضغف دولت و سیاست های غلط حاکم بر کشور نیست.اگر تمام مشکلات در حوزه اشتغال و اقتصاد حل شود اگر کشور به سمتی رود که بخش خصوصی آنقدر قدرتمند شود که شاهد ظهور ابر کمپانی ها در کشور باشیم و سیستم دولتی به حاشیه رانده شود اکثر مدرک به دستان دانشگاه ها باز هم بیکار خواهند بود.چرا؟ چون این عزیزان فقط مدرک دارند نه تخصص و مهارت.چرا؟چون هدف این افراد از رفتن به دانشگاه داشتن پرستیژ اجتماعیت نه آموختن دانش به معنای واقعی و چنین اشخاصی در یک سیستم سالم که در آن خبری از رانت و پارتی بازی نیست و جایگاه افراد بر اساس شایستگی شان تعیین میشود نمیتوانند جایگاهی داشته باشند و با داشتن مدرک تحصیلی در مقاطع بالا زمانی که بخواهند وارد بازار کار شوند ناچار خواهند بود در پایین ترین رتبه ها با کمترین امکانات فعالیت کنند. و شمایی که هدفت از تحصیل داشتن پرستیژ اجتماعیست این را بدان که نه تنها مدرکت رتبه ات را در جامعه بالا نمیبرد بلکه از تو به عنوان یک فرد شکست خورده یاد خواهد شد که نتوانست در مسیری که در آن قدم گذاشت به موفقیت برسد و این به دلیل سواد اندک توست.پس یک بیسواد در جامعه چه مدرک داشته باشد یا نداشته باشد یک بیسواد است و هیچ بیسوادی در هیچ جامعه ای رتبه و جایگاهی ندارد. (3430160) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۸:۵۸:۰۰
به نظر می رسد که این تب نیست بلکه یک سونامی است. سونامی ادامه تحصیل آنهم در مقاطع فوق لیسانس و دکتری فاجعه ای است که جامعه علمی کشور را در کمتر از یک دهه آینده تهدید خواهد کرد.
من با نظر نویسنده موافقم که بازار کار برای همه این تحصیل کرده ها در رشته خودشان فراهم نیست ولی ما در 10 سال آینده با جامعه ای روبرو خواهیم بود که در آن وضعیت اشتغال به صورت زیر خواهد بود


یک دکترای مهندسی نفت، در جایگاه سوخت مسوول پمپ است.
یک دکترای مهندسی کامپیوتر، اوپراتور کامپیوتر در پست بانک است.
یک دکترای علوم سیاسی، دکه روزنامه فروشی دارد.
یک دکترای مهندسی مکانیک، تعویض روغنی دارد.
یک دکترای مهندسی پزشکی، مغازه خرازی دارد.
یک دکترای مهندسی متالورژی، بقال سر محله است.
یک دکترای مهندسی صنایع غذایی، مغازه قصابی دارد.
یک دکترای حقوق، جلو دادگاه شکایت نامه تنظیم می کند.
یک دکترای منابع طبیعی، کنتور نویس آب است.
یک دکترای روانشناسی، در تیمارستان پتو و ملحفه عوض می کند.
یک پزشک عمومی، تزریقاتی دارد.


و خواهشمند است به کسی هم بر نخورد چون خودم هم یکی از همین دکتراها هستم! (3430161) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۳۳:۳۰
تنها نظری بود که واقعا لذت بردم. (3430381) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۳:۳۹:۴۵
عزیرم با تمام نظرات موافقم به جزء پزشک عمومی، ایران بهشت پزشکان است، با مافیایی هم که پزشکان دارند نه تنها تعداشون زیاد نمیشه بلکه کم هم خواهد شد این رشته های ریاضی و انسانی بیچاره اند، شما همین الان هم تفاوت حقوق پزشکان و مهندسان رو نگاه کن متوجه خواهی شد. (3430550) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۳:۵۲:۲۸
نهایتا زمانی تب مدرک گرایی میرا خواهد شد. باید در دانشگاهها باز باشد. هرکس مسئول آینده و کار خویش است اگر اعتقاد دارید که تحصیل به درد نمی خورد دانشگاه نروید. (3430560) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۱:۴۱:۲۲
پزشک عمومی تزریقات دارد ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پزشک عمومی که الان داره پول پارو میکنه (3430669) (alef-13)
 
سعیداز کرج
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۴۵:۴۸
مقصر اصلی تب مدرک گرایی دولتهای قبل و فعلی هست چون هیچ استراتژی خاصی واسه تولید ودر نتیجه تربیت نیروی ماهر در سطوح مختلف مهارتی تدوین نکرده وجوانان به امید استخدام در دولت و ارتزاق از بودجه نفت رو به تحصیل اضافی و مازاد میآرند و چاره این قضیه : مهارت محور کردن و ارزش دادن به کسب مهارت خاص در آموزش عالی و اولویت استخدام افراد با داشتن مهارت باشه نه با مدرک تحصیلی و از طرفی هم دولتها ی قبل و حال بعلت ضعف در ایجاد رشد اقتصادی واقعی از زمان تحصیلات دانشگاهی بعنوان سرعت گیر برای ورود به بازار کار استفاده کرده اند وفعلا هم همینه. (3430877) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۷:۰۴
در زمانی که هیچکس در شغل و پست اصلی خود نیست و رکود تورمی گریبان گیر تمام بازارهای ایران می باشد ، انتظار بدتر از این شرایط هم متصور خواهد بود . (3431147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۰۳:۴۴
نمی دونم این گزارش را شما از کجا گرفته اید ولی بنده به خاطر اینکه نمیتونم کار پیدا کنم و از طرفی برای اینکه وقتم به بطالت هدر نرود ترجیح میدهم حداقل ادامه تحصیل بدهم و دوباره تلاش کنم تا کار پیدا کنم الان بیش از 6 سال است از پدر میخورم و نه ازدواج و نه هیچ چی. شما کار بدهید پشت میز هم نباشد روی میز باشد بیرون از اداره باشد ما انجام میدهیم. طرف با 25 سال سابقه کار در این چند سال اخیر به خاطر شرایط اقتصادی کشور بیکار شده الان پدرم هم داره شغلش از دست میده . آقا بستر برای کار فراهم نیست نیست نیست. (3430169) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۰۸:۳۲
مشکل به مدرسه بر می گردد نه دانشگاه. در این 12 سالی که به مدرسه می رویم چه چیز مفیدی یاد می گیریم. شما بروید از دیپلم گرفته ها یک امتحان روخوانی ساده قرآن بگیرید یا چند سوال ساده به زبان انگلیسی یا عربی از آنها بپرسید. واقعا خروجی مدرسه در ایران چیست؟
ضمنا در قوانین ما برای مدرک دیپلم ارزشی قائل نیستند و مجوز هیچ کاری نمی دهند. در حالی که همین 12 سال هم بهره وری اشخاص بالاتر است و هم انگیزه آنها برای فراگیری بیشتر است ضمنا در این 12 سال هنوز دغدغه هایی که مانع کسب علم و مهارت می شود وجود ندارند.
این همه معنی کلمه فارسی حفظ کردیم اما حتی یک غزل حافظ را از ابتدا تا انتها حفظ نیستیم، هیچ، درست هم روخوانی نمی کنیم. واقعا در مدرسه به ما چه یاد می دهند در این 12 سال. (3430178) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۱۲:۳۸
حقیقتا تنهایی جا وموقعی که عنوان مدرک بکار میاد در ازمون استخدامی است که دولت ان رابیرون میدهد ومعمولا افراد بر اساس مدرک ویک‌ مصاحبه روانشناختی و عقیدتی و یه سر سوالات تخصصی که از همون رشته وان هم از روی کتب دانشگاهی میباشد فرد را استخدام میکنند ولی باید قبول کرد که هیچ‌یک از فارغ التحصیلان مهارتی برای بازار کار خصوصی ندارند ودر دانشگاه فرد را برای بازار کار مهیا نمیکند همین امر موحب بیکاری فارغ التحصیلان است هر کسی که تخصصی در هر زمینه داشته باشد بی شک بیکار نمی ماند به همه توصیه میکنم به دنبال مهارت بروند وگرنه با انتظار هیچ چیز درست نمی شود (3430185) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۱۶:۲۱
شاید یکی از علل موضوع فوق (فقط یکی) این باشد که اقتصاد ایران بشدت دولتی است و همه بدنبال استخدام و البته پس از آن بجهت قوانین حاکم دریافتی بیشتری خواهند داشت. کارمندان فراوانی (البته بیشتر مدیران) را میشناسم بدنبال مدرک دکترا در آستانه بازنشستگی ! چه معنایی دارد ؟ (3430191) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۷:۴۷
مشکل داشتن مدرک نیست مشکل نبودن بستر کار هست. بر فرض که من مدرک نگرفتم و همون دیپلم رو دارم ایا برای دیپلم کار هست؟
فرقی نداره که مدرکت چی باشه به هر حال جمعیت زیاده و شغل کمه و صنعت هم وجود نداره. حالا من چه دیپلم باشم چه کارشناس و چه ارشد باز فرقی نداره.
یعنی اگر من دیپلم داشتم حتما کار هم داشتم و مشکل از مدرک منه؟ (3432262) (alef-11)
 
ارین
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۲۰:۴۸
من دانشجوی دکترا هستم، سال چهارم و البته در تخصص خود خبره. و البته شاغل هستم. در زیر مجموعه ی یکی از وزارت خانه های دولت به صورت پروژه ای. اکنون 6 ماه است که حقوق من عقب افتاده است. شما که انقدر خوب امار ارقام ارائه میکنید و طوری نشان میدهید که همه از سر بیکاری درس خوانده اند چرا نگاهی به کسانی که کار میکنند نمی اندازید؟ چه چیز بدست اورده اند؟؟ حقوق کارگر ساده را به موقع میدهند به ما که میرسد اسمان میتپد. فرض کنید تمام کسانی که درس خوانده اند رفتند سر کار. حقوقشان را میدهند؟؟ کی؟ کافی خواهد بود؟؟
همین تحصیل کرده هایی که اینجا از دید شما به خاطر مدرک درس خوانده اند در اروپا و امریکا موقعیت های بسیار خوبی پیدا میکنند. نه از درس است، نه از مدرک است و نه از مدرک گیران. مشکل این جامعه و این کشور است که هرچه بیسواد تر باشی راحت تری. امثال ما در ایم مملکت اضافه اند. به زودی همه ی ما خواهیم رفت. شما بمانید و شغل هایتان. (3430200) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۵۴:۵۷
دانشجوی دکترا نباید کار کنه دوست عزیز این نمیشه که شما هم ادعا دارید که خبره هستید و در حال تحقیق و هم کار می کنید و حقوق طلب می کیند. در امریکا چند ساعت به طرف تدریس میدهند و بعد یک پولی بهش داده میشه که زندگیش رو بگذرونه نه اینکه بره کار کنه و تحقیق کار دومش باشه با اینکه در سخت بودن دکترا و شرایط اون در ایران با شما موافقم ولی اگر بنده استاد شما بودم به محض اینکه متوجه میشدم در حال کار کردن هستید اخراجتون میکردم. شما دانشجویان دکترای ایران اکادمی افلاطون رو دارید تضعیف می کنید بعد که بهتون یادواری می کنیم شروع به مغالطه مظلوم نمایی می کنید شما یا باید کار پروژه ای انجام دهید یا دانشجوی دکترا باشید. بنده ارشد دانشگاه تهران هستم و شرایط دانشجوی دکترای امریکا و ایران رو هم دقیق میدونم حمله کردن به بنده هم فایده نداره و استدلال نیست اگر استدلال دارید بیارید. ( از همه جا بیخبری و ادم درد نکشیده هستی و..اینا مغالطه حمله به شخصه شما نباید همزمان با تحصیل کار کنید)
شرایط دکترا رو هم میدونستی چرا رفتی دکترا و ظرفیت رو اشغال کردی؟ جمع میشوید و کلاسها را شلوغ می کنید مانع تحصیل افراد علاقمند و محققین واقعی میشوید. (3430408) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۳:۵۶:۱۳
به نظرم که شما نه تنها شرایط دانشکاه های ایران و آمریکا رو نمیدونی که حتی ارشد دانشگاه تهران را هم نداری.
من مدرک ارشد از یکی از دانشگاه های خوب تهران دارم. ثبت اختراع دارم. جشنواره های نخبگان و نانو و.. برگزیده شدم. کلی مقاله داخلی و خارجی دارم. توانایی کامل برای ساخت هر دستگاه و مهندسی معکوس هر چیزی دارم. ولی بیکارم.
تجربه ساخت دستگاه و مهندسی معکوس قطعات حساس دارم. با همه این ها من باید برم و التماس کنم که به من پروژه بدن و من انجام بدم. چرا آخه از ما استفاده نمی کنید. بخدا نمی دونم چکار کنم. کاش زبان میخوندم و از این مملکت فرار میکردم. (3430567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۳:۲۷:۱۶
الف جان همکاری کن و ادرس این دوست رو بگیر به ما برسون. والا من در به در دنبال همچین ادمیم ، یکی رو پیدا کرده بودم که اونم داره میره خارج از کشور گفته روش حساب نکنم! (3432070) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۷:۲۶:۴۲
می خوای استخدامش کنی؟ (3432914) (alef-11)
 
ی نفر
۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۷:۱۸:۲۵
ایمیل شمارا ندارم وگرنه شماره ام نزد الف محفوظ است (3436758) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۴:۳۸:۲۴
یاد بگیریم درست استدلال کنیم دانشجوی دکترا نباید استدلالش اینطور باشه شما اصلا استدلال نیاوردین فقط مغالطه حمله به شخص و مظلوم نمایی و...کردین. ارشد از دانشگاه تهران داشتن یا نداشتن هم تفاوتی در صورت مساله ایجاد نمیکنه (3432335) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۲۷:۱۵
ترجیح میدم تا اخر عمرم فقط درس بخونم تا ازدواج کنم (3430213) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۵۶:۰۰
تو رو خدا بیا ازدواج کن..
کو شوهر؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3430905) (alef-11)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۳۰:۳۸
به نظر من مشکل اصلی مربوط به مسئولین می باشد که بدون نیاز سنجی هر ساله پذیرش دانشگاه ها رو بالا می برند بدون توجه به بازار کار. اگه میگفتن دانشگاه جا نداره ما میرفتیم پی کار و زندگی خودمون نه اینکه چند سال از عمر خودمون رو توی دانشگاهای بی کیفیت هدر بدیم (3430220) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۳۴:۳۵
سربازی و تحصیلات تکمیلی آسان و عدم نظارت بر کیفیت دانشگاه ها (3430230) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۱۹:۳۵:۱۴
باید امکان جذب افراد با مدرک ارشد و دکترا فراهم بشود یا لااقل دولت محترم به این افراد ارشد و دکترا وام کم بهره بدون سپرده بدهد تا بتوانند برای خودشان کسب و کار راه بیاندازند برای کسانی که مدرک کارشناسی هم دارند دولت باید سن استخدامی را مطابق قانون مدیریت خدمات کشوری به ۴۰ سال افزایش دهد متاسفانه الان اکثر اگهی های استخدام دولتی شرط حداکثر سن ۳۰ سال دارند یعنی اون بدبختی که مدرک لیسانس داره و بدلیل تحریم ها و شرایط سخت دوران بیست سالگیش دولت نتونسته آزمون استخدام برای دوره اون بگذاره مگه چه خلافی مرتکب شده که بعنوان پیش شرط تو شرایط آزمون استخدام دولتی حداکثر سن ۳۰ سال میگذارند؟؟؟؟




جناب توکلی تو رو خدا این قانون کذایی حداکثر سن را از شرایط استخدام دولتی بردارین آخه مگه ما متولدین دهه شصت چه گناهی مرتکب شدیم که سختترین کنکور سراسری معاصر با حداقل ظرفیتهای دولتی را طی کردیم حالا هم با شرط سن باید از آزمون استخدامی کنار گذاشته شویم ,, چرا؟؟؟ (3430232) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۰:۴۷:۳۹
واقعا متاسفم برای خودم که فوق لیسانس گرفتم اما حالا باید تو یه سوپری کار کنم، باعث و بانیش رو نمی بخشم، خدا ازتون نگذره. (3430317) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۳:۵۶:۱۹
مدرک فوق لیسانس گرفتی وگرنه فوق لیسانس بیکار نمی مونه. (3430568) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۳:۱۴:۱۵
من فوق لیسانسم ،کارم رو هم بلد هستم ولی همه جا سابقه کار می خوان برای استخدام.تو که می گی فوق لیسانس بیکار نمی مونه به من کار می دی؟ (3430702) (alef-11)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۴:۰۸:۰۰
بیکار می مونه.
الان مثلا من ارشد داشته باشم و روی تشخیص بیماری ها با داده کاوی کار کرده باشم کجای این ممکلت به کار من نیاز دارند یا اصلا نیاز داشته باشند مگر چند تا نیاز دارند؟
واقعا عرضه با تقاضا یکی نیست. (3432230) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۱۵:۰۸
من متوجه نیستم نویسنده هدفش از نوشتن این مطلب چه بوده است و هدف ادیتور از قرار دادن این مطلب بر اول صفحه الف چه بوده است
متاسفانه در کشور های جهان سومی مثل ما مدیران مسئولان و دست اندر کاران به جای اینکه اثر تصمیمات امروز بر نسل فردا و جامعه آینده را بررسی کنند صرفا علاقه مند به بیان مسایل و مشکلات جامعه دارند و منتظر اند تا مشکلی رخ نمون کند تا برای حل آن گامی بردارند و چیزی به نام برنامه ریزی در زمینه رویارویی با مشکلاتی که پیش بینی آن ها بدیهی است به نظرشان سخت و دشوار می آید

بیکاری اعتیاد پزشکان بد دستفروشان مترو و ..... این ها همه زاییده تصمیمات دیروز هستند یا شاید نگرفتن برخی تصمیمات در سال های گذشته
وقتی که نمودار قیمت نفت درحال جولان دادن بالای خط 120 دلار بود و آمار نسل جوان جامعه سردمداران آمریکا و اسرایل را افسرده و روان پریش می کرد مسئولان کشور سرمست از پول، مشغول حزب بازی بودن در همان زمان ما شاهد بودیم که چگونه دانشجویان ایرانی در دانشگاه های برتر کشور که با بودجه دولت به صورت رایگان در حال آموزش بودند بر روی گرم شدن کره زمین و حفاری در قطب شمال و پیش بینی دمای هوای دشت آریزونا تحقیق می کردن تحقیقاتی که نه تنها برای کشورمان سودی نداشت بلکه باعث پیشرفت صنایع و تکنولوژی کشورهای متخاصمی مثل آمریکا می شد. حالا که نفت به 30 دلار رسیده هم می گویند بودجه نیست در طول سال ها گذشته از معدود جاهایی که قدرت این نسل جوان را تا حدودی (گرچه کم ولی در مقایسه با سایر نهاها بسیار خوب) دریافت نیرو های مسلح بود و نتیجه اش شد رادارها و تجهیزاتی که با یک دهم قیمت آمریکایی تولید می شد و کارایی بالاتری هم از نمونه های خارجی داشت.
خلاصه امروز هم بسیاری از مشکلات آینده مشخص هستند چه بهتر که از الان برای آن ها فکر شود نه وقتی ورم کرد و زخم چرکی شد برای این کار باید مشکلات محتمل آینده با اختصاص بودجه و ملزم کردن دانشجویان به تحقیق بر روی آن ها مشخص شود و راح حلشان پیدا شود کاری که در همه جای دنیا دانشگاه انجام می دهد (3430358) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۱۷:۲۶
چه باید کرد
راه کار چیست
ایا عدم ادامه تحصیل مشکل اشتغال حل خواهد شد
یا بیکاری بیشتر خواهد شد.
معیار انتخواب تحصیل کرده در اشتغال چیست
پارتی - ابتدا خدماتی بعد استخدام- معدل - همکاری داستگاه اجرایی - از مون و....
انگیزه ادامه تحصیل برای جوا نان چیست.
ایا برای انتخواب نخبه و برتر ازمون وشرطی وجود دارد
ایا کسی هست این همه مشکلات را حل جوانان تحصیل کرده رو بررسی نماید (3430361) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۷:۱۶:۵۰
عدم تحصیل، یعنی یه عده عوام تربیت بشن تا از اون بالا، آقایون با مدرک سهمیه‌ای مدیریت!!! کنند و هر چه خواستند برای ما تصمیم بگیرند و ما هم مجبور به تبعیت محض! (3430762) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۱:۳۴:۳۴
خداوند حق این جوانان بیکار را از مسولین بگیرد.آدم دلش درد می آید و می خواهم گریه کنم برای این وضع اسقبار جوانان بیکار. (3430383) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۲:۲۶:۰۱
کار برای هیچ کس نیست نه برای سیکل نه برای دیپلم نه لیسانس و نه بالاتر مسئله این نیست که افرادی که به تحصیلات تکمیلی می روند زیاد اند مسئله این است که کلا جوانان متولد 57 به بعد نوعا زیادی اند و کاری به آنها پیشنهاد نمی شود هیچ عیبی در این ها نیست بلکه نسبت به نسل قبل باهوش تر و کوشاتر اند
مسئله نبود سرمایه دار است به ازای هر 1 میلیون جوان به هزاران میلیاردر احتیاج هست که برای آنها کار ایجاد کند سرمایه بگذارد کارخانه و ... بزند و الی ؟آخر که خبری نیست راه چاره در آمدن سرمایه داران خارجی است (3430461) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۲:۳۱:۲۲
دانشگاه علمی کاربردی ارزش مدرک رو به زیر صفر رسونده
مثل آب خوردن لیسانس میده (3430468) (alef-11)
 
بهنام
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۲:۳۶:۳۵
قدیما میگفتن دیپلم قدیم داره معادل لیسانس الان هستش وخیلی ارزش داره فکر کنم در آینده ارزش لیسانس بیشتر از دکترای فعلی باشه😧 (3430473) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۲۳:۳۴:۲۵
جالب اینجاست رشته هایی که جامعه به شدت به آنها نیاز دارد افزایش نداریم، شما قضاوت کنید جامعه به پزشک، متخصص قلب و اعصاب و تخصص های دیگر پزشکی نیاز دارد یا به دکترای رشته های مهندسی و انسانی، اما به خاطر مافیایی که پزشکان دارند با وجود نیاز شدید جامعه به متخصصین پزشکی اصلا افزایش ظرفیت نداریم اما هر روز به دانشگاههایی که مهندس میدن بیرون افزوده میشه بدون هیچ آینده ای برای این جوانان، و اینجا ایران است کشوری با برنامه ریزی قوی و سمبل کشورهای مسلمان (3430546) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۰:۱۰:۱۴
آخه کیفیت به صفر رسیده در یکی از 5 دانشگاه برتر کشور به دانشجو بدا پایان نامه 500 می دن در حالی که در رشته های آزمایشگاهی چند میلیکن هزینه بر می داره آخرش یه کار آبکی در میاد (3430595) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۰:۴۷:۳۷
یه زمانی می گفتند که سیستم دانشگاهی همه جهان مثل قیف هست یعنی پذیرش آسون و خروج مشکل و بعد می گفتند سیستم ما قیف وارونست یعنی پذیرش سخت و خروجی آسون وبنابراین ما باید مثل کل دنیا بشیم. الان ما شدیم استوانه با قطر قسمت بزرگ قیف یعنی هم پذیرش راحت و هم خروجی راحتتر. خوب چه ملاکی برای ارزشیابی کیفیت داریم؟
چه کسی جواب اون افرادی را میده که با خون دل مدرکی گرفتند و الان نه کار دارند و نه جتی احترام اجتماعی؟
چرا اینکار را با تحصیلات تکمیلی کردید؟
چرا دانشگاه باید تبیلغ کنه؟
چرا به دانشجو به دید منبع در آمد نگاه میشه؟
چرا کسی کاری نمیکنه؟ (3430627) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۱:۵۷:۳۳
دوستان منطقی باشید به جای تلف کردن عمر و جوانی خود در دانشگاه های آزاد به فکر یاد گرفتن حرفه و شغل باشید با جیب خالی و پز مدرک دادن نون در نمیاد به قول معروف فکر نان باشید که خربوزه آبه. (3430678) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۴۷:۳۴
جوان عزیز برید کسب مهارت کنید نه کسب مدرک بطوریکه بتونید مستقل یا در یک شرکت ارزش و پول ایجاد کنید که خودتون هم بتونید بهره ای ببرید. (3430880) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۸:۴۹:۰۸
مدرك دكتري كشاورزي إز خارج دارم و مشغول تدريس و تحقيق در خارج هستم. البته بعد إز يكسال كه در ايران دنبال كار و مصاحبه هاي بينتيجه رفتم. به ناچار به همين مملكت به اصطلاح اجنبي برگشتم و در مصاحبه واقعا علمي موفق به أخذ كرسي تدريس شدم (با اينكه اينجا خارجي هستم و همزمان با من افرادي بومي هم متقاضي بودند). بعد إز 5 سال سعي كردم دست آوردهاي تحقيقاتي و اجرايي خودم را كه در حال حاضر در اين مملكت بيگانه درحال اجراست و نتايج مثبتي در عرصه كشاورزي داشته به كشورم منتقل كنم و نقشي كوچك در سازندگي مملكتم داشته باشم. اما چنان برخورد سرد و در حال تمسخر إز مسءولين ديدم و چنان به قول ما زير آب بنده رو زدند كه إز كار خودم پشيمان شدم. تازه فهميدم چرا متخصصان إيراني كه در خارج إز كشور خوش درخشيده اند و تعدادشان هم كم نيست به ايران باز نمي گردند. مشكل ادامه تحصيل و يا تعداد زياد فارغ التحصيل نيست، مشكل أين است كه در بدنه سيستم مديريت و أجراي دولت هركس جاي خودش نيست. به ظاهر كسي خواهان رشد ايران نيست. (3430887) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۰۹:۰۵:۳۴
تحصیل یک حق اثبات شده هستش و اصولا در دنیا این حق به مثابه ایجاد شغل برای دانش اندوخته شده نیست اما چون اینجا همه چیز ما دولتی شده واسه همین دانشجو بعد از اتمام تحصیلش از دولت انتظار داره که براش شغل ایجاد کنه ضمنا شروع مقاله شما بسیار بی ادبانه طراحی شده مقاله نویس عزیز بدان و آگاه باش که این تب نیست این دردهای یک جامعه هستش که جوانهای نا امید از همه جا دیگه به نظرت باید چکار کنن برن فعله گی کنن همشون شما راضی میشی خب نمیخوان کارهای فرودستانه انجام بدن میخوان قوی باشن و رشد کنن درس هم که شما میگی تب کردنه پس یا باید بمیرن یا ازین سرزمین غم زده تب دار برن.... (3430931) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۸:۱۵
دوست عزیز با برخورد احساسی مشکل شما حل نمی شود.در کشور ما مشکلات زیادی وجود دارد و یک انسان منطقی به جای اتلاف وقت خود به فکر یادگیری یک حرفه و شغل هست تا بتواند آینده خود را بسازد و پس از آن می تواند به ادامه تحصیل بپردازد .برای مثال بنده زمانی که دیپلم گرفتم با اینکه علاقه به ادامه تحصیل داشتم رفتم دنبال کار طلاسازی و طلا فروشی هیچ سرمایه ای هم نداشتم و از صفر شروع کردم و سربازی هم نرفتم و الان هم خودم سربازی را خریدم و صاحب خانه و زندگی متوسط هستم و حالا در حال ادامه تحصیل هستم .مسئله جالب این هست که تمام دوستان من که ادامه تحصیل دادند الان دارند پول توجیبی از باباشون می گیرند .بله دوست عزیز زندگی سختی دارد باید سختی کشید اینکه آدم رویایی فکر کنه به جایی نمیرسه. (3432144) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۷:۲۹
یک زمانی مقصر اصلی دانشگاه آزاد بود اما الان وزارت علوم دانشگاه آزاد را روسفید کرده است. از رشد قارچ گونه شعب پیام نور و علمی کاربردی که بگذریم حتی دانشگاههای پرآوازه مثل دانشگاه تهران هم با ترفندهای متعدد چون آموزش مجازی و پردیس، دست دانشگاه آزاد را از پشت بسته اند و با نمرات منفی و حتی بدون کنکور هم می توان هر رشته دلخواهی را در آنها خواند. فعلا صنعت آموزش عالی تنها صنعتی است که خوب پولسازی می کند و این درآمدهای موقت، باعث شده همه چشم خود را به گرفتاریهای اجتماعی آینده ببندند. (3431149) (alef-11)
 
راستگو
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۱:۰۴:۱۶
بارها گفته شده یکی از مشکلات در رابطه با آموزش عالی بوجود آمدن بیش از اندازه مراکز آموزشی بوده . بدون اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه کند که خروجی این مراکز فردا در جامعه چیکار بکنند . امدند وبرای فرو نشاندن عطش جامعه با ایجاد مراکز موافقت کردند . و نتیجه آن امروز به یک فاجعه تبدیل شده . بارها گفته شده که مدیران صاحب پست ما با برنامه ریزی وآینده نگری غریبه هستند بی ربط گفته نشده . بلکه دیدگاه این عیزان صرفا جلوی پایشان است . که این کار بسیار مایه تاسف است. (3431293) (alef-11)
 
چمنی
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۱:۰۱
مدرس دانشگاه هستم با23 سال سابقه سیستم آموزشی ما از دبستان تا آخ مشکل دارد
بجای اصلاح تست زنی و کتاب حل مسایل را به دبستان و حتی پیش دبستانی برده ایم و مافیا کمک آموزشی سیاستگذار شده اند بجای آموزش مهارت چه مهارت حرفه ای چه مهارت زندگی یک سری تئوری آموزش میدهیم که تمام آنها امروزه با یک کلیک در دسترس همگان میباشد. حتی تولید علم اساتید ما هم سمت وسوی تئوری هایی رفته که فقط آمار بالا را نشان بدهد و شرط ارتقا درجه و حقوق استاد را تامین کند
سیستم آموزش بایستی دوباره مطالعه و بررسی و ایجاد شود. (3431378) (alef-11)
 
میثم
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۹:۱۳
من دانشجوی ارشد روزانه دولتی یک دانشگاه نسبتا معتبر بودم البته اسمش رو نمیگم هفته ی پیش در ترم 1 انصراف دادم چون میدونستم چیزی به من در حد پایه ی همون درسها روکه وظیفه اشون نمیتونن به من یاد بدن و می خواهم یک یا دو کار رو مرتبط با رشته ام روخوب یاد بگیرم والبته بعد از 2 سال دیگه متناسب باچیزهایی که یاد گرفتم ارشد در جای معتبر بخوانم . تحصیلات تکمیلی فقط در دانشگاه شریف وتهران وامیرکبیر ارزش خوندن داره ( البته این نظر من متناسب با جایی که یک ترم بودم روگفتم و 4ماه عمرم روتلف کردم). (3431601) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۲:۲۳:۳۲
فقط بابک زنجانی مهارت داشت بقیه بیسواد بودند؟ (3431703) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۶:۴۸
علمی کاربردی ها واقعا روی دانشگاه ازاد رو سفید کردن
اخه عملا نه کلاسی :هست
و نه اموزشی و نه حتی امتحانی
باور کنید یک مرکز علمی کاربردی توی تبلیغاتش نوشته بود
مرکز علمی کاربردی صنایع دستی اقدام به پذیرش دانشجو بدشرکت در کلاسها و بدون آزمون اقدام به پذیرش دانشجو می کند
یا عملا رشته های غیر حضوری مثل مدیریت خانواده را دایر کردن
آخه بابا پدر مدرک مملکتو در اوردین. کی به داد این مردم میرسین؟؟؟؟؟؟؟؟ (3432021) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۲۱:۴۱:۴۴
با یک حساب سرانگشتی می توانید ببینید با پخش بودجه ی یارانه ها ( 36 هزار میلیارد در سال) به عنوان حقوق به جوانان 3 میلیون جوان با ماهی یک میلیون تومان استخدام می شوند. چرا اینکار را انجام نمی دهید. خود مردم هم راضی اند.
الف جان خواهشا این پیامو حذف نکن (3433480) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.