توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280121
وین/ تشديد رايزني ها در وين به معناي نزديک بودن توافق هسته اي است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۳
الجزیره انگلیسی اعلام کرد تشدید رایزنی ها در وین به معنای نزدیک شدن به توافق هسته ای است.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، جیمز بیز سردبیر دیپلماتیک شبکه در گزارشی از وین گفت:« آمد و شد زیادی بین مقامات جهان درباره گفتگوهای هسته ای در جریان است. این به معنای آن است که ما به مرحله رسیدن به توافق هسته ای نزدیک می شویم.البته این سخن به هیچ وجه به معنای آن نیست که ما به توافق هسته ای دست پیدا کنیم زیرا هنوز موانعی مطرح است. از مدتها قبل همواره گفته می شده است که باید همه مسائل و همه مشکلات با هم بررسی شود. وزرای امورخارجه حاضر در گفتگوها به وین می آیند تا فهرست مسائل حل نشده را با هم بررسی کنند. به همین علت است که می بینیم شمار بیشتری از وزرای امورخارجه کشورهای مختلف در وین جمع می شوند. جان کری وزیر امورخارجه آمریکا، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران و فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امورخارجه آلمان در حال حاضر در وین هستند. تا چند ساعت دیگر نیز چند وزیر امورخارجه دیگر به این جمع ملحق می شوند. حدود چهل و هشت ساعت پیش، سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه نیز اینجا بود. هریک از مقامات حاضر دراین گفتگوها تلاش می کنند برخی از مشکلات باقیمانده در این فهرست را حل و فصل کنند. مشکل مطرح این است که فقط رسیدن به توافق سیاسی مطرح نیست بلکه باید همه جزییات مشخص شود. طرفهای حاضر در مذاکرات نمی خواهند به توافقهای موقت همانند دو توافق گذشته دست پیداکنند بلکه بایدبه توافقی نهایی و الزام آور دست یابند که در ابتدا برای مدت ده سال اولیه باقی بماند و بعد از آن نیز برای مدت دیگری فراتر از آن باقی باشد. درنتیجه، باید هیچگونه تردیدی درباره توافقها باقی نماند. آنها در تلاش هستند متنی حقوقی را نگارش کنند. به همین علت است که این روند طولانی و بسیار دشوار است. علت این دشواری، پیچیده بودن مطلبی است که آنها به آن می پردازند. از سالها قبل درباره این موضوع، اختلاف نظر وجود داشته باشد.»
مجری شبکه پرسید.. باتوجه به اینکه یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران آمده است، احتمالا باید مسائل مشخصی وجود داشته باشد. دقیقا چه مسائلی مانع رسیدن به توافق هسته ای است؟
جیمز بیز در پاسخ گفت:« جزییات بسیار اندکی در این خصوص وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود. برخی از این مسائل بسیار دشوار هستند. یکی از مسائل اصلی ، نحوه برداشته شدن تحریمها است و اینکه تحریمهای اعمال شده براساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد چه زمانی برداشته شود. تاجایی که می دانیم درباره نحوه توالی زمانی این مسئله، پیشرفتهایی حاصل شده است. مسئله مهم بعدی، بازرسی ها است. دقیقا به همین علت است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در این زمینه اهمیت اساسی دارد زیرا وقتی توافق هسته ای حاصل شود، نیروی ناظر برای اجرایی شدن این توافق هسته ای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهند بود. دو طرف مذاکرات، چندین نگرانی درباره عملکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی در این خصوص دارند. جامعه بین المللی می خواهد آژانس بین المللی انرژی اتمی دسترسی مناسب به همه مکانهایی داشته باشد که بخواهد در تهران به آنجا برود. مراکز نظامی ازجمله این مکانها است. ایران نگران است که به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه بدهد از مراکز نظامی کشور دیدن کنند. مسئله دیگر مربوط به آژانس بین المللی انرژی اتمی این است که آژانس چند پرسش بدون پاسخ مانده درباره برنامه هسته ای ایران داردکه سابقه آن به سالها قبل بازمی گردد ازقبیل اینکه ایران تاسیسات هسته ای اش را از کجا آورده است و قطعات بمب را از کجا آورده است. غرب می گوید اگر ایران درباره این مسائل گذشته اش شفاف سازی کنند، چگونه می توان درباره آینده اعتماد داشت.»
 
کلمات کلیدی : مذاکرات هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.