نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 460428
اولین تجمع کاسپینی‌ها در سال ۹۶ مقابل درهای بسته بانک مرکزی/ سیف همچنان پاسخگوی مجوز رسمی داده شده نیست
بخش اقتصادی الف، 19 فروردین 96
سپرده گذاران بلاتکلیف کاسپین که مسدود شدن سپرده هایشان وارد پنجمین ماه شده، خود را از سراسر کشور به میرداماد رسانده اند تا اعتراض شان را به گوش بانک مرکزی برسانند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۴
پنجمین ماه سرگردانی و بلاتکلیفی برای سپرده گذاران موسسه مجاز کاسپین در حالی آغاز شده است که جمع زیادی از این افراد که بعضی از آنها از استان های دیگر خود را به تهران رسانده اند در مقابل ساختمان بانک مرکزی اقدام به تجمع اعتراضی و سپس راهپیمایی کنند.

البته سپرده گذاران کاسپین در لحظات سال تحویل 96 هم با تجمع محدودی در مقابل ساختمان مرکزی این موسسه و برپایی هفت سین اعتراضی ناراحتی خود را از وضع ایجاد شده نشان دادند ولی ظاهرا مسئولان مربوطه کماکان بی توجه به حال و روز این افراد روزگار سپری می کنند.

کاسپین

سپرده گذاران موسسه کاسپین از عدم اقدام سریع مدیران بانک مرکزی و از طرفی طولانی شدن روند نابسامانی حاکم بر این موسسه مجاز ناراضی هستند چراکه مجوز بانک مرکزی در دولت باعث شد تا امنیت سرمایه های مردم نزد موسسه کاسپین دراقصی نقاط کشور دچار خطر جدی گردد.



آنطور که از شعارهای سپرده گذاران کاسپین مشخص است، این افراد از بی اعتنایی مدیران دولتی نسبت به اقدام انقلابی و حل سریع مشکلات معیشتی و مالی خود بشدت گلایه  دارند. سپرده گذاران کاسپین بارها از رئیس جمهور خواسته اند که نسبت به حل مشکل‌شان تدبیری بیاندیشد ولی تا به امروز هیچ واکنشی از سوی روحانی به نگرانی های این گروه از مردم داده نشده است.

تعدادی از این سپرده گذاران می گویند: از آنجایی که کاسپین یک موسسه مجاز می باشد ، بانک مرکزی به دلیل برخورداری از ابزارهای مختلف حمایتی و کنترلی همانند تخصیص خط اعتباری می تواند  مشکل این موسسه مجاز  و هموطنانی که به اعتماد مجوز بانک مرکزی در این بحران ناخواسته گرفتار شده اند را حل کند که البته این مهم تنها به اراده عملی و تدبیر و تصمیم شخص آقای سیف رییس کل بانک مرکزی بستگی دارد .

رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز فرورودین امسال در حرم رضوی مراتب نگرانی و نارضایتی خود را از بروز  حوادث تلخ سرمایه گذاری اقتصادی مردم که باعث ضرر و زیان آن ها می شوند ابراز نمودند، معظم له فرمودند : "  گاهی درگوشه‌ای ازکشورصدایی بلند میشود و صدا و سیما هم تبلیغ می کند و مردم طلا و خانه میفروشند که سرمایه‌گذاری کنند بعد مشخص میشود تخلف بوده، این خلاف امنیت سرمایه‌گذاریست ."



بدون شک بروز چنین معظلاتی همانند کاسپین هم امنیت اقتصادی خانواده و کشور و هم اعتماد عمومی مردم به نظام بانکی را با خطر جدی روبرو می کند خصوصا در مواردی که مجوز رسمی دولت و بانک مرکزی مسبب اصلی بروز اتفاق باشد.

البته بانک مرکزی قبل از پایان سال اعلام کرد که سپرده گذاران 5 تعاونی منحله در کاسپین می توانند با زمان بندی تعیین شده نسبت به دریافت سپرده هایشان از شعب کاسپین اقدام کنند ولی مردم سپرده گذار در تماس با خبرنگار ما از عملی نشدن این سیاست خبر می دهند و می گویند مصاحبه ها و قول های رییس بانک مرکزی جهت تعیین تکلیف تعاونی های تجمیعی کاسپین و حل مشکل مردم سپرده گذار در این موسسه تنها در قالب چند مصاحبه باقی مانده است و اقدام و برنامه عملی در جهت رفع مشکل تعیین تکلیف سرمایه های مسدود شده مردم انجام نشده است.

با نگاهی کوتاه بر تاریخچه تشکیل کاسپین می توان دریافت که موسسه مالی کاسپین در اصل تغییر نام یافته همان موسسه آرمان ایرانیان بوده است که طبق نامه شماره 146715 مورخ 8شهریور1394 بانک مرکزی از انحلال و تجمیع  تعاونی های اعتبار فرشتگان ، امید جلین گرگان ، کشاورزان مازندران ، حسنات اصفهان ، دامداران و کشاورزان کرمانشاه ، الزهرا مشهد ، بدرتوس و پیوند شکل گرفت و سپس با اخذ مجوز پذیره نویسی در سازمان بورس و اوراق بهادار سهام آن عرضه شد که با الزام شورای پول و اعتبار به موسسه آرمان ایرانیان  به تغییر نام اش بعنوان شرط اخذ مجوز طی مصوبه  یکهزار و دویست و نهمین جلسه مورخ 5‏‏‏/8‏‏‏/1394 شورای پول و اعتبار ، نام کاسپین انتخاب و مجوز نهایی به همین نام توسط ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی مورخ بانک مرکزی 27 اسفند سال صادر شد تا سرانجام کاسپین به عنوان پنجمین موسسه در لیست موسسات مجاز و در سایت بانک مرکزی به آدرس http://cbi.ir/simplelist/1541.aspx قرار بگیرد و آن هم بدون ذکر هرگونه شرطی و یا توضیحات حداقلی و یا هشدارهای احتمالی مبنی بر عدم سپرده گذاری مردم به عنوان سرمایه گذارانی که تنها راه کسب اطلاعات شان سایت رسمی بانک مرکزی یا رسانه های عمومی کشور است .

 متاسفانه بانک مرکزی با این مجوز "سوءتفاهی" موجب خسارت و زیان سنگین مالی و روحی بر چند میلیون ایرانی به همراه خانواده های شان شده که پول و سرمایه ها و درآمد خود را که حاصل دست رنج سالیان طولانی بوده است را در این موسسه سرمایه گذاری کرده اند.



سپرده گذاران در این موسسه ضمن آنکه از نبود نظارت های موثر بانک مرکزی در فرآیند صدور مجوز کاسپین بشدت معترض هستند می گویند: نباید مسایلی همچون ادغام و انتقال درایی های و یا کسری و زیان احتمالی تعاونی های اعتبار انحلال یافته بهانه ای برای مسدود شدن سرمایه های مردم و عدم پاسخگویی به دغدغه های مردم باشد چرا که اصولا این موارد بایستی بسیار پیش تر و قبل از صدور مجوز نهایی حل و فصل می شده و ضمن اینکه رسیدگی به این گونه مسایل از جمله وظایف حاکمیتی و نظارتی بانک مرکزی در فرآیند صدور مجوز نهایی کاسپین بوده است نه اینکه بانک مرکزی با تمسک به این موارد و عدم انجام وظایف به موقع قبلی خود ، در تلاش باشد تا با انتقال مشکلات بر مردم  باعث اختلال در معیشت و زندگی آنها در بیشتر استان های کشور شود که البته متاسفانه این همان گزینه ای است که تیم مدیریتی بانک مرکزی برای حل موضوع کاسپین انتخاب کرده است یعنی تاوان اشتباهات بانک مرکزی به مردم انتقال داده شود!!

رییس کل بانک مرکزی پس از بروز بحران در کاسپین خصوصا فرشتگان از توافقات ضمنی بانک مرکزی با تعاونی های 8گانه عضو کاسپین برداشته و اظهار کرد: تعهداتی فی مابین آنها و بانک مرکزی رد و بدل شده بود تا به محض صدور مجوز نهایی موسسه آن تعهدات را عمل نمایند.

به عبارتی دیگر بانک مرکزی درباره اینکه مجوز کاسپین مشروط بوده است اطلاعات لازم را به مردم نداده که همین موجب شده تا عده زیادی از افراد بعد از قرار گرفتن نام کاسپین در این موسسه سپرده گذاری کنند

اکنون با مشکلی که موسسه مجاز کاسپین با آن مواجه شده و فرار بانک مرکزی از حل عملی و قاطعانه مشکل ، این سوال پیش می‌آید که آیا مسئولان بانک مرکزی توجه کرده‌اند که این رفتار آنها اعتبار مجوزهای شان را بی‌اعتبار می کند؟! وقتی مردم در موسسه‌ای که بانک مرکزی به آن مجوز فعالیت داده، سرمایه‌گذاری می‌کنند اما سپس آن موسسه دچار مشکل می‌شود و پول و سرمایه مردم را پس نمی‌دهد و بانک مرکزی هم خودش را از این معظل کنار می‌کشد و آنها را به قوه قضاییه ارجاع می دهد، به این فکر کرده که تکلیف اعتماد مردم به نظام بانکی چه می شود؟  پس دیگر چه فرقی میان موسسات دارای مجوز و فاقد مجوز از بانک مرکزی است؟!

با توجه به فرصت اندک دولت یازدهم تا انتخابات ریاست جمهوری باید دید که آیا دولتمردان و بانک مرکزی تدبیری برای حل مشکلات سپرده گذاران کاسپین پیدا خواهند کرد یا اینبار هم سرمایه های مردم دچار تاخیرهای مناسبتی انتخابات خواهد شد؟!
 
کلمات کلیدی : کاسپین+سپرده‌گذاران کاسپین+بانک مرکزی
 
Portugal
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۸:۳۵:۵۹
واقعا شرم اوره که به امضا خودشونم پایبند نیستند چه مملکتی؟ چه قانونی؟ (4239768) (alef-13)
 
سعید
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۰۸:۲۰
دقیقاً. من نمیدونم قوه قضاییه و دیوان محاسبات کجا هستن و چرا حکم به بازداشت سیف و سایر متخلفین نمیدن؟ و چرا اموال ملت بینوا رو بر نمی گردونن؟ (4239835) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۰:۰۲:۵۹
این دولت ، نه راست می گوید و نه به وعده ها و تعهداتش پایبند، البته اگر پای کدخدا در میان باشد وعده ها و تعهداتش را مو به مو و حتی قبل از موعد اجرا می کند اما نوبت که به مردم و ملت خودش میرسد هم دروغ می گوید هم به تعهدات خودش پایبند نیست ، تنها یک را باقی مانده و آن خاتمه دولت روحانی به دست مردم در ۲۹ اردیبهشت. (4239941) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۸:۴۳:۰۰
سال 96 اين بلا بر سر بانکها هم خواهد آمد

با اين رکود 4 ساله بانکها از کجا سود بيارن به سپرده ها بدهند

اين است حاصل کار دولت رکود (4239786) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۰:۴۴:۱۲
امیدوارم دولت از الان مدیران بانکها رو ممنوع الخروج کنه تا پاسخگو باشند که چطور با سند سازی بانکها رو سود ده نشون دادن و پاداش های چند صد میلیون تومنی گرفتن (4240457) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۸:۵۳:۲۵
این بندگان خدا نه بخاطر مجوز بانک مرکزی بلکه بخاطر طمع خودشان بدام کاسپین افتادند و الان هم میخواهند با توجه به فضای انتخابات هرطور شده حرفشان را به کرسی بنشانند.
مساله اینست که قرار نیست پولهای این سپرده گذاران، از جیب سایر مردم پرداخت شود، بلکه باید از محل درآمدها و نیز فروش داراییها و املاک این موسسه ، پول اینها بازگردانده شود. معمولا زمانی که سودهای کلان به سپرده هایشان پرداخت میشد، از خودشان نمی پرسیدند، آخر کدام سرمایه گذاری وجود دارد که 25 درصد و یا بیشتر سود بی دردسر بدهد و تازه چیزی هم برای خود موسسه بماند؟!
امیدوارم دولت با شفاف سازی جلوی سوء استفاده افراد مغرض از این قضیه را بگیرد و در مقابل زیاده خواهی عده ای طماع هم تسلیم نشود، در غیراینصورت باید پول این افراد را از جیب سایر مردم بپردازد که طبعا مردم راضی نخواهند بود (4239807) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۱۲:۳۷
سوال اساسی اینجاست که اگر موسسه ای غیرمجاز است چرا در روز روشن به فعالیت خود ادامه میدهد. واقعا درک این موضوع خیلی مشکل است.
اگر موسسه ای مجاز است چرا باید با بی تدبیری مسوولین مربوطه به این روز مبتلا شود. مگر نظارتی بر عملکرد این موسسات نیست.
چه منافعی برای بانک مرکزی وجود دارد که حاضر است که نظارت کافی بر روی این موسسات حتی مجاز هم ننماید. واقعا تکلیف مردم چیست؟ (4239842) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۲۵:۴۵
این حرفا کدومه مگه بانک مرکزی و آقای سیف مجوز ندادن؟!!!
حالا اینا شدن طمع کار؟!!! این طبیعیه که همه می گردن دنبال جایی که سود بیشتر بدن اینام رفتن دیدن بانک مرکزی مجوز رسمی داده سپرده گذاری کردن.

جناب آقای سیف باید پاسخ بده به خاطر این بی کفایتی.


بعد یه جوری می گی از پول ما نباد پرداخت بشه این خشارت انگار یادمون رفته تو همین دولت ۱۲۰۰۰ میلیارد رو یه جا تو صندوق ذخیره فرهنگان هاپولی کردن.چرا اون موقع نگران نبودی که سرمایه سایر مردم نباید بر باد بره؟!!!!! (4239867) (alef-13)
 
بصیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۲:۳۸:۰۳
برادر یا خواهر گرامی
این نکته طلایی را بخاطر بسپارید وقتی همه چیز داره خوب پیش میره یه جای کار
می لنگه!!

وقتی جای پارک تو خیابان اصلی و شلوغ شهر پیدا می کنی قبل از اینکه خوشحال بشی که شانس آوردی، 30 متر جلوتر و عقب تر را کنکاش کنید چون ممکن است در حریم تابلوی توقف ممنوع پارک کرده باشی که تابلویش را سرقت کرده اند یا پشت درخت است و شما نمی بینی بعد از اطمینان پارک کن و برو ...

وقتی کل سوپرمارکت های محل را گشتی و فلان ماده غذایی را نداشتند بعد سوپر مارکت دهمی یه دفعه ای پیدا کردی اول از همه تاریخشو چک کن و از سلامت جنس مطمئن شو...

وقتی همه اقتصاد کشور دچار رکود است و فلان موسسه (یا حتی بانک) چند درصد بیشتر از عرف اکثر بانک ها سود میده، با خودت نگو چه بانک موفقی. شک کن! میتونه معنی اش این باشه که برای پرداخت سود سپرده گذارهای قبلی به اصل سپرده شما نیاز داشته باشند... از خودت بپرس وقتی دارند 25% سود به شما می دهند و 5% هم هزینه های جاری و سود عملیاتی باید داشته باشند پس باید پول شما را به یکی دیگه وام بدن با 30% سود و اونطرف میخواد چه تجارتی راه بیندازه که فقط 30% هزینه بهره بانکی اش باشه، پس این مجموعه داستان داره و پس انداز شما هم دیر یا زود یکی از صفحات قصه اش میشه...

خلاصه به همه چیز و همه کس با دیده تردید بنگرید چون زندگی فیلم هندی نیست که قرار باشه آخرش خوب تموم بشه حداقل سعی کنیم اون چیزایی که از دستمون برمیاد را حواسمون باشه تحقیق کنیم بعد توکل و اقدام

و خدا ما را از همه گونه بلایای طبیعی و غیر طبیعی حفظ کند به شرطی که آدم های خوبی باشیم، با یکدیگر نیز خوب رفتار کنیم ، تو رانندگی هامون هم مهربون تر باشیم خلاصه "آدم باشیم"
و گرنه ما را به خود واگذارد که عقوبت اعمالمان باشد.
آمین (4240529) (alef-3)
 
مالباخته
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۲۶:۳۰
معلومه شما رو بانک مرکزی به اظهار فضل گماشته. وقتی که بانک مرکزی به موسسه ای مجوز میده باید مسئولت تخلفش رو هم بر عهده بگیره.
اگر سود بانکی شرعی نیست، که واقعاً هم نیست، 24 درصد با 21 و 18 درصد فرقی نداره. بنابراین حرف از طمع کلی و بی مورده.
یا باید سود بانکی برای همه موسسات و بانکها به زیر درصد نرخ تورم بیاد و یا باید بانکداری بدون ربا اجرا بشه و لاغیر.
توجیهات مبهم و غیر مسئولانه بانک مرکزی فقط برای فرار از غارت اموال مردمه. مسئولان بانک مرکزی هم باید مثل بابک زنجانی بازداشت بشن و جوابگو باشن. (4239869) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۲۴:۱۵
امروز در موسسه کاسپین مازندران شهرستان نکا رفتم فعالیت عادی بود من هم سپرده ام را به راحتی با سودش گرفتم این به کاسپین ارتباطی نداره مال تعاونی فرشتگان است لطفا بررسی کنید (4240084) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۵۶:۵۱
کاسپین ۵۳ درصد سهامش مال فرشتگان هست محض اطلاع حضرتعالی (4240133) (alef-3)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۸:۲۷:۴۱
اصلا ساختمان مرکزی و مدیران و هیات مدیره و .... کاسپین همه و همه مربوط به فرشتگان است و کاسپین از خود هیچ نداشته و همه چیزش مربوط به فرشتگان است (4240697) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۲:۰۲:۰۱
با وجدان عزیز یه عده زیاد افراد از همه قشر که بعضی هاشون همه زندگیشان رو فروختن به امید کسب درآمد زیر مجوز رسمی بانک مرکزی سوء استفاده گر طماعن و مسولین بانک مرکزی که بدون بررسی آمدن مجوز دادن حالا شدن حافظ حقوق مردم؟ (4240157) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۲:۰۸:۴۷
من راضی ام از پول من بدن. پول من و شما رو بدن به بابک زنجانی بهتره یا بدن به این بنده خداها که پس انداز رندگیشون خورده شده؟ (4240515) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۳:۴۴:۴۶
شما خیلی خیلی بی انصاف هستید !!!! وقتی یک موسسه از بانک مرکزی مجوز میگیره حالا اگه 60درصد هم سود بده قانونی هست. بانک مرکزی باید مسولیتشو قبول کنه... الان همین بتنک های دولتی فردا پول شما رو ندن باید برید از بانک مرکزی شکایت کنید چون اونا ناظر و مجوز صادر کردند... (4240561) (alef-3)
 
آرمان
Turkey
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۱:۰۰:۵۶
متاسفانه عدم اطلاع و شاید حسادت ما باعث می شود تا قضاوت های نا عادلانه انجام دهیم.
دوست عزیز، به عنوان مثال به بانک ملی مراجعه نمائید تا متوجه شوید برای ارقام بالا تا سود 25 درصد نیز پرداخت می شود. پس اگر از فردا چنین مشکلی برای سپرده گذار بانک ملی (و بسیاری از بانک های دیگر) پیش آمد باید آنها به طمع ورزی متهم نمائیم. و شاید در نهان از مشکل پیش آمده برای هم وطن خود شادمان باشیم
ماجرائی که برای خود من پیش آمده است را برای شما نقل می کنم . حال شما قضاوت کنید کجای کار غیر قانونی بوده است.
در تابستان سال 94 مقداری پول نقد داشتم که آن را در تعاونی آرمان (فرشتگان) سرمایه گذاری کردم و سه ماه بعد به دلیل پاره ای ابهامات در خصوص عملکرد و مجوز به شعبه مراجعه نمودم تا سپرده خود را دریافت کنم و در پاسخ مدیر شعبه مدارکی به من عرضه نمود که نشان دهنده طی مراحل قانونی برای اخذ مجوز به نام کاسپین بود و به من قول داد که تا پایان سال مجوز اخذ خواهد شد و در غیر این صورت می توانم پایان در سال سرمایه خود را برداشت نمایم. همانگونه که می دانید مجوز در روزهای پایانی سال 94 صادر شد و اندکی بعد تابلوی کاسپین در سر در همان شعبه ای که سرمایه گذاری کرده بودم نصب شد.
علیرقم این موضوع من با چند فرد مطلع مشورت نمودم و بر اساس مشورت آنها در ابتدای سال 95 به شعبه مراجعه نمودم و در خواست کردم که سرمایه خود را دریافت نمایم و مجددا در موسسه مجازی که حال تابلوی کاسپین را نیز داشت سرمایه گذاری کنم.
در پاسخ مدیر شعبه به من گفت هیچ فرقی بین این دو وجود ندارد و ما در حال حاضر پرسنل کاسپین و تحت نظارت آنها هستیم و در در صورت سپرده گذاری مجدد باز هم برگه سپرده جدید شما مانند برگه قبلی خواهد بود. و براین اساس من از این اقدام منصرف شدم.
آیا اقدامات من غیر قانونی و طمع کارانه بوده است؟
باز هم پیشنهاد می کنم به بانک های مختلف مراجه نمائید تا بدانید هیچ یک از آنها نرخ های بانک مرکزی را رعایت نمی کنند (4240976) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۲۳:۵۸:۴۴
مسووليت بانك مركزي پس چيست؟ اقا زاده ها پولهاي مردم رو هر از چند گاهي جمع كنن و بالا بكشند ؟ فرق موسسه با مجوز و بي مجوز چيست؟ (4243283) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۱۰:۱۹
مجوز بانک مرکزی ضامن سوددهی هیچ بانک و موسسه مالی و اعتباری نیست. در هر بانک و موسسه مالی احتمال ورشکستگی به علت سو مدیریت داخلی وجود دارد.
این اقدام مثل این هست که شما در بورس سرمایه گذاری کنید و سهام یک شرکت را بخرید و سهام شرکت افت کند و سرمایه شما از بین برود و شما سازمان بورس را مقصر بدانید. با این استدلال که سازمان بورس مجوز ورود شرکتها به بورس را صادر میکند!
یا اینکه شما در یک کارخانه سرمایه گذاری کنید و کارخانه ورشکسته شود و مثلا وزارت صنعت و یا اصناف را مقصر بدانید که اعطای مجوز کردند. در حالیکه وظیفه وزارت صنعت تضمین سوددهی هیچ کارخانه ای نيست.
امیدوارم مشکل سپرده گذاران این موسسه حل بشه، اما بخشی از معضلات بیکاری در کشور ما ناشی از تمایل سپرده گذاری هموطنان برای کسب سود راحت و بالا بدون تولید ارزش افزوده و اشتغال هست. امیدواریم سود سپرده در ایران ، روزی به زیر 2 درصد کاهش پیدا کنه. مثل اقتصادهای مولد و پیشرفته غربی و شرقی . (4239838) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۴۷:۰۷
حرف شما درست است به شرطی که همه موسسات بانکی‌ و اعتباری مجوز دار از بانک مرکرزی، بر اساس بازار و فعالیت اقتصادی سود بدهند و بانک مرکزی از آنها برای عدم ورشکستگی حمایت نکند، ولی‌ همه می‌دانیم که همه بانک و موسسات اعتباری توسط بانک مرکزی حمایت میشود و اگر نمی‌شد، خیلی‌ از آنها باید ورشکسته مانند کاسپین می‌شدند. پس همه صحبت این است که اگر بانک مرکزی از همه حمایت میکنه باید از کاسپین هم حمایت کنه. (4239905) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۰:۰۶:۵۹
بانک بورس نیست، بانک باید هم اصل پول و هم مبلغ سود اعلامی را تضمین کند. (4239948) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۳:۰۹:۱۳
شما مطلب را درست متوجه نشدید . بحث این هست که ضمانت سود سپرده ولو در محدوده مجاز هم با بانک مرکزی نیست، با بانک طرف قرارداد شماست. این یک مغلطه است که چون بانک مرکزی به موسسه کاسپین مجوز داده اون موسسه حتما سودده بوده و قادر به پرداخت سود و دیون خود به مشتری هاست. هر بانکی که از بانک مرکزی مجوز میگیره ممکن هست ورشکست بشه و در پرداخت مطالبات قانونی سپرده گذار به مشکل برخورد کنه.
فردی که با این موسسه قرار داد بسته قانونا میتونه از موسسه شکایت کنه و بعد از طی یک پروسه احتمالا زمانبر حقوقی - بانکی به پولش برسه. (4240296) (alef-3)
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۴۴:۴۴
خير قربان اگر اطلاع ندارى بدان كه در بانك هايي كه مجوز بانك مركزى را دارند پرداخت أصل سپرده توسط بانك مركزى تضمين شده است. (4240114) (alef-3)
 
اعتصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۱:۳۲:۱۱
دلیل مسئولیت و تقصیر دولت در خصوص مؤسسه مالی کاسپین؛

اشتباه سیف چنان فاحش و خسارت بار است که قدرت پذیرش خطا را از او گرفته است و به نحوی سخیف به شعور مردم توهین می کند.


به یک نکته دقت کنید؛


اگر شما به شخصی واجد صلاحیت پزشکی، مجوز طبابت دهید و بعد، مرتکب جرمی شود، مسئول نیستید؛ لکن وقتی اصلن مدرک تحصیلی اش را ملاحظه و استعلام نکرده اید؛ مرتکب تقصیر شده و مسئول هستید.

بانک مرکزی، به یک تعاونی بدون مجوز و واجد کسری، بدون حسابرسی، (البته اگر می دانسته که تقصیرش بیشتر است) مجوز داده و پس از اینکه این تعاونی، با مجوز بانک مرکزی و درج نام اش در سایت بانک مرکزی، مجددا حدود ۹ ماه اخذ سپرده کرده، از طریق دادستان اعلام کرده که پنجاه درصد از ۸ هزار میلیارد تومان وجوه مأخوذه نیست!!!؛ (این وجوه قطعا در این چند ماه به زیان تبدیل نشده و مربوط به ۱۸ سال فعالیت قبلی اش بوده است)، حال، بانک مرکزی می‌گوید که مجوزش مشروط بوده و تعاونی های منحله، حق نصب تابلو هم نداشته اند!!! در صورتی که در جای دیگر، مردم را به سپرده گذاری در بانک ها و مؤسسات مجاز تشویق کرده و مرجع احراز مجوز را سایت بانک مرکزی اعلام نموده و در سایت بانک مرکزی هم اشاره ای به مشروط بودن نشده است.

لذا این ادعا که ریسک سپرده گذاری در این ۹ ماه، با سپرده گذاران است، اشتباه است؛ چون بانک مرکزی، تخلف و تقصیر دارد؛ به قیاس بدون مشاهده مدرک تحصیلی و استعلام، به کسی جواز طبابت دادن؛ اما اگر صدور جواز، با رعایت ضوابط قانونی و عرفی می بود و به وظایف اش عمل کرده بود (در خصوص حسابرسی و نیز اطلاع رسانی در مورد نصب تابلو و عدم اجازه اخذ سپرده)، تقصیر و مسئولیتی متوجه دولت نبود. (4240497) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۲۲:۰۹
در چه سالي و چه دولتي مجوز داده شده؟
صاحبانش چه كساني هستند؟ (4239857) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۲۴:۰۴
واقعا" خجالت آوره که بانک مرکزی یه کشور نمی تونه تکلیف این سپرده گذاری ها رو حل کنه
نمیتونین استعفا بدین برین پی کارتون !!!!!! (4239863) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۱:۴۴:۲۷
عزیز من، بالاخره باید یه فرقی بین ما و کشورهای پیشرفته باشه، سو مدیریت (4240500) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۳۳:۱۹
انزمان که اقای طیب نیا اقای سیف هشدارمیدادند بخاطر دریافت سودبالا وطمع زیاد گوش ندادید حالا که متضررشدید دولت باید تاوان دهد خودتان مقصرید (4239882) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۲:۱۴:۰۳
آقای سیف و طیب نیا به مردم هشدار می دادن که در موسسات بدون مجوز سرمایه گذاری نکنید. (4240517) (alef-3)
 
اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۹:۴۷:۳۷
اگه بخاطر طمع سود بالا نیست این آقایان چرا سرمایشان در بانکهایی مثل بانک ملی و........ سپرده گذاری نکردن وبجای یک جای مطمئن به دام موسسه نوظهور کاسپین افتادن بابا وقتی یه موسسه پولی ومالی یهو چند درصدبیشتر سود میده حتما ریگی توکفششه حالا چه با مجوز چه بی مجوز (4239907) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۰:۱۲:۴۷
حالا گیرم سود بالا بدن
اگر همان بانک ملی که میفرمایین هم سود درست حسابی به ملت بدن و 5000تومان پنهانی از حساب مردم بر ندارن خوب میشه
وقتی طرف بیکاره چشمش به همون دوقرونیست که بانک ها سود میدن و با اون سود شکم بچه هاسو سیر میکنه، واقعا" جای تاسف داره نظرات دوستان
این همش از بی مسولیتی و بی مدیریتی بانک مرکزی و دولت هستش (4239959) (alef-13)
 
سپرده گذار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۴۰:۰۸
مطمئن باش، اکبر آقا اگه خودت هم پولی میداشتی توی این مؤسسه می گذاشتی چون هم مجوز داره و هم سودش از بقیه کمی بیشتره. اگه خودت سپرده گذار بودی این حرفها را نمیزدی. معلومه همه بدنبال سود بیشترند حتی خود شما (4240107) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۰:۱۶:۳۸
اول كه مجوز فعاليت تضمين سود دهي نيست.
در ثاني اين اتفاق اگرچه براي اين هموطنان دردناكه اما براي همه
مردم درس عبرت ميشه كه طمع سود بالا ، ريسك بالا و سوخت شدن كل پول رو هم داره.
دولت نه تنها تقصيري ندارن بلكه بارها و بارها هشدار داده بود.

اين از گزينه هاي اقتصاد مقاومتي هست كه مردم پولشون رو به جاي نزول خواري
و سود بالا وارد توليد كنند. (4239963) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۰۷:۰۳
نتیجه اعتماد به این دولت این بود؟ (4240032) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۳:۴۵:۳۷
از سایت الف خواهشمندم با توجه به اهمیت این موضوع برای بسیاری از شهروندان سپرده گذار در موسسه به اصطلاح مجاز کاسپین, این موضوع را همواره پیگیری کند و خبررسانی نماید. (4240355) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۰۸:۱۸
مشخص نیست که این طلبکاران در موسسه کاسپین سپرده گذاری کردند یا اینکه قبلا در موسسات دیگر سپرده گذاری کرده وحالا که این موسسه مسولیت پرداخت و رسیدگی به امور آنها را به عهده گرفته از این موسسه طلبکارند چون من مقداری سپرده در این موسسه داشتم وهمین دیروز آنرا برداشت کردم و مشکلی هم نبود(در مازندران) (4240035) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۱:۲۸:۲۷
اکثر بانکها وضعیت بسیار بحرانی دارند مخصوصاً انهائی که سهام شان زیر قیمت اسمی 100 تومان است ضمناً این بانکها دردوره محمودی ایجاد شده اند نه روحانی
اگر سرمایه بانکها 100 درنظر بگیریم وبپذیرم اکثر سرمایه بانکها یا اختلاس شده ویا اینکه معوقه لاوصول است ویا اینکه دربخش مسکن سرمایه گذاری شده است وبا توجه به اینکه رکود گسترده هم دربخش مسکن ایجاد شده وقدرت خرید مردم پائین آمده است باید قبول کنیم ماه های آینده خبرهای بسیار بدی در این رابطه خواهیم شنید که صدها هزار نفر گرفتار خواهند شد و نکته مهمتر ازهمه این بانکها مال سهامداران نیست بلکه وصل به ارگان ها واشخاص خاصی هستند که پاسخگو نیستند هیچ برایند مثبتی نخواهند داشت . ایران ورشکست شده است (4240092) (alef-3)
 
کند ذهن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۲:۰۰:۳۱
سلام .

تو کشورهای دیگه وقتی یه بانک یا موسسه مالی ورشکست یا دچار مشکل
اینجوری میشه چیکار میکنن ؟ لطفا هر کی اطلاع دقیق داره توضیح بده .

ممنون . موفق باشید (4240149) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۲:۴۷:۱۵
پس فلسفه امضاء و مهر و دادن مجوز چیست؟ یعنی چی؟ مجوز داده تایید کرده باید پاسخگو باشه سیف
توی این مملکت قوه قضایه نیست؟ که شاکی ها سیف رو بکشن دادگاه، مگه رئیس جمهوره که مصونیت داشته باشه؟ (4240254) (alef-3)
 
عليرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۰:۳۳:۰۰
تكليف بانك مهر اقتصاد كه اصلا مجوز فعاليت نداره چي ميشه ...اين بانك همچنان عبارت ((تنها بانك غير مجاز كشور )) را به يدك مي كشد (4240442) (alef-3)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۷:۴۲:۰۵
متاسفانه آقاي سيف در اين چند ساله هيچوقت پاسخگوي عملكرد خود و مجموعه زير دست خودش نبوده است. جقدر در قضيه ميزان؛ ثامن الحجج و اكنون كاسپين مجموعه عملكردي بانك مركزي را مقصر شناخته است يكبار ميگويد فلان موسسه مجوز نداشته در حاليكه پانصد شعبه در سطح كشور داشته. مگر قرار بوده موسسات غير مجوز دار را صنف مرغداران و يا نانوايان كنترل كند وظيفه بانك مركزي چيست. الحمدالله در اولين روزهاي سال جديد نيز تير ديگري را شليك كرد كه معلوم نيست به چه بانك و موسسه اي برخورد كند. آيا جمله ايشان كه مردم ريسك ميكند كه پول خود را در بانكهايي كه سود بالا ميدهند پس انداز ميكنند.اين عين اين جمله است كه رئيس پليس يك شهر بگويد مردم ريسك ميكنند كه شب بيرون بيايند. پس مسئوليت پليس چه ميشود. متاسفانه ايشان توانايي اداره يك مجموعه مالي بزرگ را ندارد و فقط فرافكني ميكند (4240638) (alef-11)
 
کارشناس بانکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۸:۲۰:۲۴
با سلاما و تشکر از شما رسانه محترم و پیگیر حق مردم مظلوم و فریب خورده
صحبتهای آقای سیف و مدیران بانک مرکزی در خصوص کاسپین دارای نکات غیر واقعی و کذب است.
، مجوز کاسپین از سال ۹۳ با نام آرمان ایرانیان مطرح و اطلاع رسانی می شد و پس از آگهی روزنامه رسمی و ثبت شرکتها و پذیرش در فرابورس و …در سال ۹۴ با تغیییر نام مجوز کاسپین صادر شد و به عنوان پنجمین موسسه مجاز تمام شعب فرشتگان و دیگر تعاونی ها بعد از مجوز با تابلو کاسپین فعالیت و تبلیغ و جذب سپرده کرده اند و مردم از قراری که ایشان صحبت می کنند مطلع نبوده اند ، سهامداران و سرمایه و مدیران کاسپین همان مدیران موسسه فرشتگان هستند که با تغییر عنوان به کاسپین آمده اند و ساختمان مرکزی و دیگر ساختمانها و اموال کاسپین هم مربوط به فرشتگان است و حقوق و پاداش و … تمامی مسئولین و کارکنان کاسپین هم از همین محل پرداخت می شود و تمام وجوه سپرده گزاری هم به صورت یکجا به حساب کاسپین واریز می شده که اسناد آن در شعب موجود است بنابر این گفته های مسئولین بانک مرکزی فقط فرار از مسئولیت و سفسطه و بازی با افکار عمومی است و باید پاسخگو باشند و خسارات مادی و روحی و روانی وارده طی ۶ ماه گذشته که مردم را گرفتار کرده اند را جبران کنند و بیشتر از این سبب بی اعتمادی مردم به نظام مالی و بانکی کشور نشوند و امنیت سرمایه گزاری مردم را تامین و تضمین کنند .این مردم دوستاران نظام اسلامی و کشور خود هستند و خواهان امنیت سرمایه گزاری هستند (4240688) (alef-11)
 
امیرعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۹:۴۶:۲۱
اینجا ایرانه و اگر بانک مرکزی همه بانک ها و موسسات مجاز را حمایت نکند قطعا همه ورشکسته هستند الان نیز بانک مرکزی باید از کاسپین مجوز دار حمایت کند نمی تواند چند نفر را اجیر کرده و خود را از زیر بار مسئولیت نجات دهد کاسپین در اسفند 94 مجوز رسمی گرفته باید مورد حمایت بانک مرکزی قرار گیرد و خط اعتباری به آن داده شود لیکن اگر هیات مدیره آن ضعیف و نالایق هستند بانک مرکزی بایستی در اسرع وقت آنها را عوض کند ولی نمی تواند سپرده مردم را بلوکه کندچرا که این کار اخلال در امر سرمایه گذاری مردم است و وظیفه بانک مرکزی حمایت از سرمایه گذاری مردم در بانک ها و موسسات مجاز می باشد که با روش های مختلف این کار را تاکنون جهت اغلب بانک ها بکار برده و الا خیلی از بانک ها از جمله ملی ، سپه ، کشاورزی ، مسکن ، رفاه و ... ورشکسته بوده و هستند و برای همین هیچ بانکی حاضر نشده گزارش های مالی خودش را بر اساس استانداردهای بین المللی بدهد چرا که ضرر و زیانش مشخص می شود بانک ها در ایران با حمایت بانک مرکزی بصورت صوری آمارشان را سود ده نشان می دهند و این رویه 30 سال است که همچنان ادامه دارد چرا بانک مرکزی عدم حمایت را از کاسپین شروع کرده از بانک ملی ، سپه ، کشاورزی ، مسکن و ... شروع کند در واقع دلیل عملکرد منفی بانک ها تکالیفی است که دولت ها بر دوش بانک ها می سپارند و عدم نظارت بر بانک ها بطوریکه همه بانک ها شرکت های سرمایه گذاری بوجود آورده و در واقع خودشان به خودشان ( شرکت های سرمایه گذاری ) وام داده و چون بازار خراب شده خودشان پول خودشان را بر نمی گردانند و نمی توانند از خودشان هم شکایت کنند همه اینها نشان دهنده عدم نظارت در بانک مرکزی بعنوان متولی پولی و بانکی است. (4240818) (alef-11)
 
نوید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۹:۵۷:۵۰
حرف های اخیر آقای سیف دقیقا مقابله با دولت آقای روحانی است آقای سیف جدیدا فرموده اند بانکهای مجوز دار هم در آستانه ورشکستگی هستند و بانکی که سود بالاتر می دهد در حال ورشکستگی است. الان هیچ بانک و موسسه ای وجود ندارد که روزشمار زیر 18 درصد بدهد ( البته با دور زدن نرخ سود مصوب ) پس با این حساب همه بانکها در حال ورشکستگی هستند. حتی بانک برای سپرده یکساله 500 میلیون به بالا سود 20 درصدی می دهد. جناب آقای سیف بفرمائید به بانک ... هم اعتماد نکنیم ؟! ایکاش بانکهای ....ایشان القاء کرده اند که در دولت یازدهم امنیت سرمایه گذاری وجود ندارد و نوید داده اند که خیلی از بانک ها ورشکسته هستند و در آینده نزدیک صدایش در می آید ایشان با این افاضات گل به دروازه خودی زده اند و شاید ... (4240846) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۵:۲۵:۲۲
حيف از اعتمادي كه سوخت
يعني بحران مالي در راهه؟
سيف داره اين را القا ميكنه مردم از همه بانكها پولشون رو بردارن (4242017) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۵:۲۷:۲۸
با سلام و احترام
با تشکر از این خبر گزاری وزین که مدافع حقوق مردم مظلوم است و درد آنها را انعکاس می دهد امیدواریم گوش شنوایی باشد.
موسسه کاسپین در سال ۹۴ مجوز قطعی و رسمی خود را از بانک مرکزی اخذ نمود و این مجوز و دستورالعمل همکاری بانکها و موسسات مالی توسط بانک مرکزی با موسسه کاسپین ابلاغ شده و در تمام مکاتبات بانک مرکزی بعد از صدور مجوز نام این موسسه و مدیر عامل آن همچون بانکهای کشور ذکر شده و مورد خطاب بوده است .
این مجوز را شورای محترم پول و اعتبار هم تایید کردند، لازم به ذکر است دادستان محترم کشور نیز جزء اعضای شورای پول و اعتبار می باشند که انتظار می رود سریعا وارد عمل شوند، ما سپرده گذاران موسسه کاسپین با اعتماد به مجوز بانک مرکزی وجوه خود را در این موسسه سپرده گذاری کردیم و با اعطای مجوز خیالمان راحت بود، چرا که مطمئن بودیم اولین اقدام در اعطای مجوز بررسی مالی این موسسه می باشد، طبیعتا استخوان بندی اصلی موسسه کاسپین را تعاونی فرشتگان با بیش از ۵۰% سهم تشکیل می دهد، پس ما با این فرض خیالمان از بابت سپرده ها یمان راحت بود که این موسسه مشکل مالی ندارد و قاعدتا در طول کمتر از یکسال از اعطای مجوز هم اوضاع کن فیکون نمی گردد، پس قطعا بانک مرکزی کوتاهی کرده است و مردم به خاطر اعتماد به مجوز بانک مرکزی و تایید شورای محترم پول و اعتبار سپرده های خود را در این موسسه به امانت گذاشته اند، حال عدم امکان برداشت وجه مشکلات بسیار عدیده ای برای همه فراهم آورده است، تعداد بسیار زیادی از سپرده گذاران از قبل معاملاتی داشته اند و حالا باید تعهدات خود را بپردازند که نمی توانند، تعداد بسیار زیادی از سپرده گذاران اجاره بهای خود را از محل حسابشان در این موسسه پرداخت می کردند که نمی توانند، تعداد بسیار زیادی گرفتاری هایی دارند مثلا بیمار در خانه دارند ولی نمی توانند از حسابشان برداشت کنند و جدای این حرفها بسیاری افراد نیز با اعتماد به اینکه این موسسه مجوز دار است در آن با خیال راحت سرمایه گذاری کردند و اگر می خواستند ریسک کنند یا خدای نا کرده اهل ربا بودند پول خود را به بازار می بردند و سالانه بالای ۶۰% سود می گرفتند، پس اینجا کسی طمع نکرده بود، همه با اعتماد به بانک مرکزی ، دولت محترم و نظام مقدسمان در آنجا سپرده گذاری نموده بودند حال هم بانک مرکزی و دولت باید پاسخگوی مردم باشد چرا که تفاوت این موسسه با موسسه میزان و ثامن الحجج فقط در این نیست که کاسپین مجوز دارد، علاوه بر آن اصل قضیه در این است که تنها ۱۰ ماه از صدور مجوز برای کاسپین می گذرد، اگر خدای ناکرده یکی از بانکهای کشور با سابقه بیش از ۱۰ سال در شرایطی که همه شبکه بانکی در وضعیت نرمال هستند ورشکست شود، بانک مرکزی می تواند ادعا کند که به آن ارتباطی ندارد ولی در مورد موسسه کاسپین حتی حق ادعای آن را هم نمی تواند بکند و قطعا مسئول است و باید علاوه بر جبران زیان سپرده گذاران از ایشان بابت این مدت که آنها را نگران کرده است عذر خواهی و طلب بخشش کند.
سپرده گزارنی که برای تامین هزینه های اولیه زندگی ( اجاره مسکن ، شهریه دانشگاه ، و درمان و مایحتاج اولیه زنگی ) بیش از 4 ماه است گرفتار شده اند و هر روز به شعب این موسسه می روند و پاسخی نمی گیرند و حق برداشت از سپرده ها خود را ندارند و حتی چندین بار مقابل مجل از نمایندگان محترم خود تقاضای کمک کرده اند اما متاسفانه پاسخی نشنیده اند و حتی هیچ کدام از 30نماینده تهران حتی با این مردم مظلوم و گرفتار گفتگویی نکرده اند . (4242023) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.