نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 360924
سلامت مادران باردار تهدید می شود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۱۲
رئیس انجمن علمی مامایی ایران، تاکید کرد: آنچه سبب نگرانی جامعه مامایی شده است، سرگردانی مادران مراجعه کننده به پایگاه‌های سلامت است که در مواجهه با «مراقب سلامت» دچار مشکل می شوند.

به گزارش مهر، دکتر ناهید خداکرمی در نوشتاری به آسیب های طرح «مراقب سلامت» برای مادران و نوزادان اشاره کرد و گفت: تولد بیش از ۵۰ درصد کودکان کشور در اتاق عمل، یکی از نتایج بی‌توجهی مزمن به حرفه مامایی و سلامت زنان و نوزادان کشور است.

وی با عنوان این مطلب که این آسیب در مسیری دیگر شاخص‌های سلامت کشور به‌ خصوص مرگ و میر مادران و نوزادان را نشانه رود، اظهارداشت: حفاظت از سلامت خانواده‌ها و پیشگیری از هدر رفت منابع اقتصاد سلامت، در کنار برنامه‌ های آگاهی‌ بخشی عمومی و توانمندسازی زنان برای ایفای نقش همسری و مادری و انجام بیش از ۶۰۰ هزار زایمان طبیعی در سال گذشته، حاصل صبوری، مهارت و علم ماماهای کشور است که بدون کمترین دریافت، بیشترین هزینه اثربخشی را برای نظام سلامت به همراه داشته‌اند.

خداکرمی ادامه داد: مداخله مدبرانه برای بهبود شاخص‌های سلامت زنان، مادران و نوزادان و ترویج زایمان طبیعی ‌باید از شبکه‌ های بهداشتی آغاز شود، اما آنچه سبب نگرانی جامعه مامایی کشور شده است، سرگردانی و نارضایتی خیل عظیم زنان مراجعه کننده به پایگاه‌های سلامت و مراکز جامع سلامت است که در زمان مراجعه به پایگاه، پس از انتظاری طولانی برای دریافت خدمات مورد نیاز، با فردی به نام «مراقب سلامت» مواجه می‌شوند که نه می‌دانند زمینه تحصیلی و مهارت وی چیست و نه محیط خصوصی جهت دریافت خدمات مورد نیاز خود را می‌یابند.

وی افزود: این نارضایتی حاصل خلط خدمات سلامت عمومی با سلامت باروی و بارداری است و معلوم نیست متولی مادر باردار و سلامت باروری چه کسی است.

رئیس انجمن علمی مامایی ایران تاکید کرد: مادر بارداری که تا دیروز مراقبت‌های رایگان دوران بارداری را با فراغ بال از مامای مرکز و در واحد مامایی، در محیطی کاملا خصوصی دریافت می‌کرد، امروز مجبور است در حضور چشم‌های منتظر سایر مراجعین زن و مرد، خدمات خود را به جای ماما از فردی به‌ نام مراقب سلامت و در یک محیط غیر اختصاصی دریافت کند. این امر منجر به ترک پایگاه و عدم اطمینان به دریافت خدمات استاندارد و با کیفیت مناسب می‌شود.

خداکرمی گفت: به‌ نظر می‌رسد ادغام خدمات مادران و سلامت باروری به شیوه‌ای که در برنامه تحول بهداشت دیده شده است، می‌تواند پاشنه آشیل این برنامه باشد. به‌ خصوص در کشوری که با بحران جمعیت و کاهش نرخ باروری مواجه است و حفظ حریم خصوصی زنان و دریافت خدمت از ماما به یک فرهنگ تبدیل شده است.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود با الگو گرفتن از نظام مترقی شبکه کشور، ترتیبی اتخاذ شود تا هر فردی که به پایگاه سلامت یا مراکز جامع سلامت مراجعه می‌کند، با اعتماد و اطمینان بتواند خدمات مورد نیاز خود را بر حسب جنس، سن و وضعیت باروری، از فردی دریافت کند که نام و نشان وی معرف مهارت وی باشد. این امر سبب اعتماد به طرح تحول بهداشت شده و علاوه‌ بر رضایت گیرندگان خدمت، ارایه دهندگان خدمت را نیز مجاب می‌کند تا با طیب خاطر و عاشقانه در خدمت مردم و پاسخگوی نیازهای سلامتی آنان باشند.
 
کلمات کلیدی : زنانان باردار+بارداری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۲۲:۱۵:۲۸
من متعجبم که چطور ایشان تمام زایمان های طبیعی را به نام ماما ثبت کرده اند. (3749987) (alef-13)
 
حسینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۱ ۱۱:۰۴:۱۶
باسلام وآرزوی قبولی طاعات،مسؤلین محترم لطفاجواب بدهید،وقتی من بعنوان ماما باهمه ی خطرات پروسه ی زایمان دست وپنجه نرم میکنم ،چرا حق زایمان بمن پرداخت نمیشود؟چرادریافتی من با۲۱سال سابقه ۲ملیون تومان وتقریبا۱/۳۰دریافتی متخصص زنان همان بیمارستان است،این تفاوت ،همان تفاوت زمین تا آسمان است،این عدالت نیست....هرزایمانی که انجام میشودبلافاصله درسامانه ثبت تولدثبت میشود،مطمئن هستم آقای وزیرومسؤلان مربوطه آنلاین مشاهده میکنند،وقتی عامل زایمان ماماست ودرسامانه میشودمستند،دید پس اینهمه تفاوت بابت چیست؟چراانگیزه راازمامااین قشرخدمتگزاربه جامعه میگیرید؟ (3750543) (alef-13)
 
نوشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۱ ۱۱:۱۶:۱۰
من در یکی از مراکز بهداشتی کار میکنم و مسئول فنی هستم. واقعا هم مردم و هم پرسنل ناراضی هستند. بارارها دوست دارند از ماما مراقبت دریافت کنند نه از بهورز و همکاران بهداشت خانواده همچنین کار باردار را به پرسنلی که تخصصی در این کار ندارند میتواند عواقب بدی همچون مرگ باردار و جنین بهمراه بیاورد. وقتی به همکار بهورز یا بهداشت خانواده گفتم که باید پرونده باردار داشته باشن طبق قانون جدید بسیار معترض شدن و گفتن ما تخصص معاینات باردارها را نداریم ما در خواندن سونوگرافی و حتی ازمایشات مشکل داریم پس چطور وزیر محترم بدون در نظر گرفتن این خطرات بدون کارشناسی درست این طرح را با اصرار انجام میدن ایا بهتر نیست اشتباهات طرح اصلاح شود و کار تخصصی مادران باردار فقط و فقط بدست توانمند ماماها سپرده شود تا از مرگ مادران این سرزمین جلوگیری شود؟ (3750557) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.