نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235923
ارتباط فرهنگ و اقتصاد
بخش تعاملی الف - حجت الاسلام میلاد عچرش، 8 مرداد 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۳

ارتباط فرهنگ و اقتصاد؛ ارتباطی ناگسستنی و در عین حال هم افزاست. فرهنگ به‌عنوان عامل تعیین‌کننده نحوه حضور و فعالیت افراد جامعه در عرصه‌های مختلف، این قابلیت را دارد که بر همه شئون زندگی مردم کشورمان اثر بگذارد. دقیقاً به همین دلیل است که در هجوم «نرم» دشمنان جمهوری اسلامی ایران، تقابل فرهنگی و حمله به اساس فرهنگ اسلامی و ملی ما به‌ وضوح قابل مشاهده است.

فرهنگ با پشتوانه ثروت واقتصاد پویا -به عنوان کاتالیزگر- ناگزیر فراگیر خواهد شد و در مقابل اقتصادی پویا و پایدار خواهد بود که بر مبنای فرهنگی غنی و مستحکم بنا گرفته باشد.

اگر جبهه باطل در سینمای هالیوود و شبکه های ضد اسلامی روز به روز در حال حرفه‌ای تر شدن است و محصولات خود را که حامل فرهنگ غرب است را با کمترین هزینه در اختیار مخاطب قرار می‌دهد؛ به اعتراف سردمداران آن ها، به پشتوانه شرکت‌های صهیونیستی است که از هیچگونه کمکی دریغ نمی‌کنند.

نگاه اسلام به ثروت
در هیچ مذهب و ملّتى، آنقدر که در اسلام روى «اصل ثروت»[۱] ،بدست آوردن ثروت[۲] ،نگهدارى ثروت[۳]، و حتّى مصرف ثروت [۴]حساب شده، حساب نشده است.

کتاب آسمانى قرآن، آنقدر به پرداخت مال در راه خدا فى سبیل الله[۵]اهمّیت داده است که، اولاً آن را وسیله تزکیه و تربیت جامعه دانسته [۶] و ثانیاً هرکجا سخن از عالى ترین سمبل عبادت یعنی نماز به میان آمده، غالبا پرداخت ثروت، دوش به دوش نماز که ستون دین و معراج مؤمن است، قرار گرفته است. «أقیموا الصلاة و آتوا الزّکاة[۷]» حتّى یکى از نشانه‌هاى بارز و درخشان مؤمنین این است که در هر حال، چه در وسعت و راحتى و چه در سختى و تنگدستى، از انفاق و بذل مال دست بر نمى‌دارند «الّذین ینفقون فى السّراء والضّراء[۸]». در برابر بعضى آیات قرآن و کلمات اهل بیت که ثروتها را (فتنه) و مذموم قلمداد کرده‌اند، آیات و روایات دیگرى نیز وجود دارد، که ثروت را فضل و موهبت الهى[۹] و خیر و منشأ نیکی‌ها[۱۰]شمرده است.

ثروت در اسلام «جنبه نسبى» دارد و با توجّه به هدفى که در راه آن مصرف مى‌شود، ارزش و اهمّیت آن افزایش یا کاهش مى یابد. [۱۱] این در حالیست که در طول تاریخ ظهور اسلام تا کنون هرکجا ثروت عمومی پشتوانه فعالیت‌های فرهنگی بود، دین اسلام رشد چشمگیری کرده است.

وقتی جبهه کفر علی علیه السلام را هم تحریم کردند
درآمد فدک سالیانه بالغ بر ۲۴هزار درهم [۱۲]بود که حضرت صدیقه طاهره (علیهاالسلام) درآمد فدک را در راه تبلیغ و ترویج دین خدا خرج مى‌کرد، به بینوایان مى‌داد، بر فقرا، ایتام و بنى هاشم نثار مى‌کرد و تنها سهم اندکى از درآمد آن را صرف زندگى خانوادگى خود مى‌کرد. فاطمه (علیهاالسلام) ثروت اندوز و رفاه طلب نبود که به هنگام دسترسى به ثروتى کلان، در تلاش براى افزودن به آن باشد و به فکر تجملات بیفتد. او مال بى‌ارزش و فناپذیر دنیا را با انفاقش در راه تبلیغ دین خدا ارزشمند و جاودانه مى‌ساخت.

دستگاه حاکم که از پشتوانه اقتصادی علی علیه السلام آگاه شده بود و آن را وسیله ای جهت رسوایی خود و گرویدن مسلمانان به سوی نائب بر حق رسول می‌دیدند با بهانه ساختن ادعاهای واهی، فدک را از فاطمه زهرا که حامی امیرالمومنین بود غصب کردند و در نهایت فرمان مصادره فدک صادر شد. به دستور هیئت حاکمه، وکلاء و کارگزاران فاطمه را از فدک بیرون کردند و افراد دیگرى به جایشان منصوب شد[۱۳]

بانوی ثروتمند حجاز اولین زن مسلمان
مهمترین نقش حضرت خدیجه(سلام الله علیها) در بخشش و انفاق او تجلی یافت. قرآن کریم در این زمینه می فرماید می فرماید: «مثل الَّذین ینفقون اموالهم ابتغاء مرضات الله و تثبیتاً من انفسهم»[۱۴]

حضرت خدیجه[۱۵] ثروت عظیمی از پدر به ارث برده و آن را از راه تجارت فزونی بخشیده بود. او تمامی این ثروت را خالصانه برای گسترش و توسعه ی اسلام در اختیار پیامبر(صلّی الله علیه و آله) قرار داد. ثروت او قبل و بعد از جریان محاصره اقتصادی و اجتماعی بسیار کارگشا بود.[۱۶] او با مال و جان و زبان خود به حمایت همه جانبه از پیامبر و مسلمانان برخاسته بود. در جریان سه سال محاصره ی وحشت بار در شعب ابی طالب، خدیجه از روی صفا و سخاوت تمام دارایی خود را نثار پیامبر و مسلمانان کرد و آنها را از گرسنگی نجات داد تا اینکه خداوند گشایشی در کار آنها پیش آورد[۱۷]جهاد مالی خدیجه و انفاق و بخشش او در ده سال اوّل بعثت نقش حیاتی و چشم گیری در رشد و گسترش اسلام و فزونی یافتن تعداد مسلمانان و هجرت مسلمانان و ابطال نقشه های سران کفر و شرک داشت و این نقش آفرینی خدیجه بود که او را در نزد رسول الله بسیار عزیز می‌داشت تاجایی که او را به عنوان یکی از چهار زن نمونه و بزرگ، که جایگاهشان در بهشت برین است معرفی کردند.

هوالاخر
لازم است قبل از هر چیز این مسئله را برای خودمان حل کنیم که برای جهانی شدن اسلام و فرهنگ ناب محمدی باید هزینه کنیم و این هزینه کردن تنها با بودجه های دولتی تامین نمی شود. پس لازم است مومنین وارد عمل شوند و ام المومنین خدیجه کبری را اسوه و الگوی خود قرار داده و برای تبلیغ دین خدا هزینه کنند.
۱۳۹۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۱۷
 
۱۳۹۳/۰۳/۲۵ ۰۷:۱۲
 
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۰۷:۰۸
 
۱۳۹۲/۰۹/۲۶ ۱۳:۵۷
 
 
کلمات کلیدی : میلاد عچرش
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۳:۰۹:۵۴
ببخشید شما ابتدا توضیح بدهید این همه بودجه دولتی و مومنین را که تا حالا خرج شده چه کرده اید و جواب وضعیت فعلی فرهنگی اقتصادی و بیکاری جوانا را بدهید بعد دوباره برای جیب ما نقشه بکشید آن هم برای مدیریت فرهنگی جهان (2278035) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۲۱:۳۴:۴۸
نبی اکرم (ص) فرموده اند : شکم گرسنه دین و ایمان ندارد ؛
در کشور های پیشرفتۀ دنیا ، در امر پرداخت "مالیات" وارده برهرگونه درآمدی "مو رو از ماست می کشند" زیرا مدیریت و چرخ های کشور بر پایۀ دریافت مالیات می چرخد و وای به روز کسی (حتی در جایگاه برلسکونی !!!!) که دستش رو بشه و مشخص بشه از زیر بارپرداخت مالیات شونه خالی کرده و زیرآبی رفته ؛
در اسلام هم مالیات های مذهبی همچون خمس و زکات پیش بینی شده ، ولی آیا واقعا این پرداخت ها به درستی صورت می گیره و به درستی و در جای خود ، هزینه میشه ؟؟؟؟؟
پس چرا اینهمه گدا و نیازمند همه جا به وفور دیده میشه ؟!؟!؟!؟!؟ (2278554) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۳:۱۰:۵۷
حاج آقا میشه بپرسم شغل شما و درامد شما از کجاست و منزل و بقیه موارد؟
جوری حرف میزنی که نشون میده دلواپسی مالی نداری (2278036) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۴:۴۰:۰۰
راهی که ما برای گسترش فرهنگ داریم از مسیر داستان، نمایشنامه، فیلم، موسیقی و کلا هنر می گذرد، حضور در صحنه های بین المللی هنر چیزی که هنوز که هنوز است مشکل آن حل نشده، هنوز تلویزیون ما وسایل موسیقی را نشان نمی دهند، مجسمه ها در دوره ای دزدیده می شوند و هیج وقت سارقین آن دستگیر نمی شوند، بازیگر شدن و سینمایی بودن امری ممدوح از نظر مذهبی ها نیست و ... آیا انتظار دارید که مردم پول بدهند و لابد شما چند شبکه ماهواره ای که یک روحانی یا مانند آن مردم را نصیحت می کنند بشود مثلا 100 شبکه ماهواره ای با همین محتوا، لابد مردم جهان هم همه تحت تاثیر قرار می گیرند!! وقتی در کشور خود ما جذب جوانان با مشکل روبروست و هنوز با وجود سالها درسهای سنگین و زیاد مذهبی باز هم خروجی مورد رضایت نیست و افراد مذهبی تربیت نمی کند، چه انتظاری از کسانی دارید که همین الان آن هم نظر خوشی نسبت به مسلمانان ندارند. (2278130) (alef-13)
 
زنده باد دانشگاه شریف
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۱:۲۸:۲۴
نظرتون بسیار ضعیف و بی پایه و اساسه!!!! (2278787) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۵:۴۵:۵۱
توی این دور زمونه کمتر کسی به فکر نان حلال نیست همه میخان یک شبه پولدار بشوند و به سودهای 20 یا 30 درصدی راضی نیستند البته برخی مشاغل مثل ساختمان سازی وقتی سودش بالای 100 یا 150 درصد هست بقیه هم به فکر این هستند قیمت کالا و خدمات شان را چند برابر کنند تا از قافله پولدار شدن عقب نمانند باید قانونی باشه که نگذاره یک شغل سود کلان ببره و یک شغل با زحمت بیشتر سود کمتری ببره (2278198) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۲۳:۴۳:۵۴
در حال حاضر داعش در حال نشان دادن یک قرائت از دین است . در سوریه ، عراق ، افغانستان و در بقیه کشورها . با توجه به گسترش ارتباطات و اینکه بزرگانی چون جناب مصباح که فرموده اند النصر بالرعب بعید است شما بتوانید چهره جدیدی از دین را ارائه نمایید . لذا بهتر است فرهنگ انسانی را برای مردم دنیا یادآوری کنید همان چیزی که ما در آن در دنیا از همه پیشروتر بوده ایم . (2278659) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۹:۱۹:۱۶
حاج آقا به نظرتون چند سال طول میکشه تا جنایات داعش (قرائت سلفی از اسلام) از ذهن ملتها پاک شود ؟
نگاهی به وضعیت کشورهای اسلانی بیندازید؟ افغانستان ، پاکستان، ایران، عربستان، عراق ، سوریه ، لبنان، فلسطین ، مصر ، لیبی ، الجزایر ، تونس ، مغرب! مشکلشان چیست؟ از کجاست؟
بهتر است در ارتباط فرهنگی با دیگر مناطق جهان رویکرد انسانی داشته باشیم تا مورد پذیرش جهان قرار گیرد. (2278934) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۱۳:۰۷:۳۳
با سلام
آقا میلاد عزیز ؛ از لطف شما در خصوص ارائه راهنمایی در خصوص نحوه برگزیدن زندگی و مشی برای جهانی شدن سپاس گذارم اما ؛ چند نکته اساسی و قیاس قابل لمس :
1- با تکیه بر اهمیت این «بند» ؛ به لحاظ علمی میتوان این قیاس را انجام داد که :" در کشوری مانند ژاپن ؛ که از قضا مورد التفات آقا حداد عادل هم هستند ، برای اینکه مشی و فلسفه آنها جهانی شود ویا تولیدات آنها جهانی شود هیچ وقت و هیچ گاه و هرگز سعی نکردند نقدینگی یا درآمدهایشان را پس از ذخیره و صرفه جویی های مثال زدنی ؛ سعی نکردند و حتی به این فکر هم نیافتادند آنهمه حاصل زحمات مردم خویش را و باصطلاح دینی ما بیت المال و یا همان حق الناس را ؛ به دیگران حبه یا حاتم بخشی کنند! اما میبینیم که امروز متاسفانه فلسفه فکری چینی و ژاپنی بسیار بیش از فلسفه فکری ایرانی و یا حتی اسلامی مقبول جوامع انسانی است.
ژاپن و پس از آن سایر کشورهای شرق دور برای توسعه فرهنگ و اقتصاد خود در جامعه جهانی البته پیش از هر چیز بر منابع انسانی خویش اولویت و ارزش گذاشتند و آنها را گرامی داشتند( چیزی که در فرهنگ اسلامی به آن بیش از هرچیزی اهمیت داده شده است اما زعمای قوم کمتر این آموزه اسلامی را مورد وثوق قرار داده اند!) - سپس بر اساس آن و به موازات پیشرفت علمی و فنی و فرهنگی خویش و غنای آن با صرفه جویی سعی در تحکیم فرهنگ و درون خویش نمودند و از همین فرمول ساده بارها و سالها استفاده نمودند تا دیگران را مبهوت خویش ساختند به عکس تصور غالب در میان تمدن اسلامی که به غلط ( بدون مرز بودن تفکر اسلامی را با تزریق منابع حکومتی خویش به سایر ملل) اشتباه گرفته اند و نتیجه آن این شده که مثلا صفویان منابع خود را صرف نشر اسلام کردند اما آن کشورها با ثروت این حکومتهای اسلامی تنها بر علیه ایشان شورش کردند و به دشمن یا رغیبی برای آنها تبدیل شدند.! اشتباه جنابعالی و دوستان شما همیشه همین بوده که مسائل اقتصادی را داخل مسائل اعتقادی کرده اید در حالیکه ؛ حضرت مولا(ع) با سکوت معنادارشان بهترین الگو برای عمق بخشیدن به روش اشاعه فرهنگ و معتقدات اسلامی هستند و نخواستند مسلمانانی که با زور شمشیر مانند ابوسفیان یا دیگران (از ترس جان و مالشان) مسلمان شده بودند ظاهر ریاکارانه خویش را همچنان مخفی نگاه دارند. عملا این امر همیشه به اسلام ضربه زده است و موجب تضعیف آن بوده در حالیکه حتی یهود و بوداییان نیز با تکیه بر آزادی انتخاب و بدون ارائه بسته های تشویقی مالی دین و فرهنگ خویش را ظاهری مترقی و فارغ از ارائه رشوه برای جذب معتقد و پاک از آلایشهای مادی نشان میدهند؛ در مقابل متولیان دینی مسلمان همواره با ناآگاهی ؛ با ارائه کمکهای مالی به فقرائئ که هنوز توان درک مسائل اعتقادی را ندارند جذب کرده و آنها که از بیم گرسنگی مسلمان شده اند پس از پنهان کردن باطن مال پرست خودو سیر شدن ؛ از دین برای منافع خاص خود سودجویی و سوءاستفاده کرده اند و همسن امر موجب خدشه دار شدن وجه و نمای بیرونی دین اسلام شده است!!! بار دیگر بر اهمیت بی بدیل این اصل ؛ آرزو میکنیم بالاخره دوستان شما درک عمیق تری از مفاهیم الهی و سیاسی دین اسلام بیابند و به هر تقدیر جلوی ضرر را از هر جایی بگیریم ؛ جبران مافات است.بخصوص در دین که جبران مافات اخروی نیز محسوب است.
2- کل جماعت مسیحی شاید نزدیک به 2 میلیارد نفر باشند ! اما جمعیت آفریقا و شرق دور در آسیا بسیار بیش از اروپا و غرب (مسیحیان) دارای نفوس هستند اما نمیدانم از چه روی آقایان فقط به فکر مسلمان کردن مسیحیان هستند؟ که البته بنظرم بسیار غیر منطقی است که کافران و کمونیست ها را ( جمعیت کشور چین بالغ بر 1.7 میلیارد نفوس و یا هند با جمعیتی نزدیک به همین تعداد!)
رها کنیم و سعی در ارشاد مسیحیان و یا کلیمیان به دین مبین اسلام کنیم در حالیکه خود قبلا یکتاپرست و مومن به دینی الهی شده اند و تنها در پاره ای از احکام و فروع با ما اختلاف نظر دارند!

3-در آخر ضمن تاکید بر مبانی ارائه شده در بند اول ؛ امیدوارم حقیر را صرفا به دیده کسی که نه از پی نام و نان است و نه از پی رد و تخطئه غیر و بلکه به عنوان فردی مسلمان و مومن به دین اسلام و حضرت ختمی مرتبت و ائمه اطهار وظیفه دینی خویش دانسته و آنچه از درد و رنج مبتلا به جامعه خویش میبینم و راه علاجی که به تحقیق و تجربه یافته ام و بسیار هم موثر دیده ام به جهت رشد دین و جامعه دینی خویش و اعتلای مرام همراهان دینی و مذهبی ام بی هیچ چشم داشت و منتی و منیتی در اختیار همگان قرار داده ام نشانه آن هم مستعار بودن نام کاربری بنده می باشد و کاملا بی ریا و فقط وظیفه خود میدانم چرا که خداوند در قرآن میفرماید :" رایگان بدست آوردید ؛ رایگان به دیگران ارائه دهید" ویا " ...در مقابل آن چیزی از شما نمیخواهم..." و هیچ برتری بر دیگران نه احساس میکنم و نه مدعی برتری هستم آنچنانکه هر آزاده ای وظیفه دارد خودرا برتر از دیگران نداند بلکه هر مسلمانی وظیفه دارد آنچه تجربه آموخته در اختیار جامعه بشریت قراردهد تا دین خدا حفظ شود و از انحراف و اشتباه و خطای فهم بشری بدور بماند؛ انشاالله. (2281957) (alef-14)
 
اکبر
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۱۳:۲۸:۳۶
ببخشید فکر میکنم اساسا خیلی از شعارهای انقلاب مان را زیر سوال برده اید قربان؛ بدین مفهوم که «پس مستضعفین » کجای این اسلام با روایت شما قرار میگیرند!!!! چطور شد که تا به حال اگر کسی مال و اموالی داشت باید به نفع مسلمین تصرف یا ضبط یا مصادره می شده ؟ اما حالا معلوم شد که اهل بیت خیلی هم آنطور که در افواه بوده و هست فقیر و ممستضعف نبوده اند و بلکه خیلی هم دارا بوده اند؟

اصولا خیلی از شعارهای اوائل انقلاب تغییر کرده به عنوان مثال:
1- آمریکا شیطان بزرگ است!
2-جنگ جنگ است و عزت و شرف ما در گرو همین جنگ است!
3-سرمایه دارها و کاخ نشین ها از دسترنج و زحمت کوخ نشینان به این ثروت ها رسیده اند!
4-ملاک و میزان رای ملت است!
5-ما آمده ایم آخرت شمارا آباد کنیم! دل خوش به این نباشید که دنیای شمارا آبادکنند.
6-هر دستی که برای دوستی به سوی آمریکا دراز شود ؛ دست شیطان است؛ و باید قطع شود! ( این شعار سالها بر دیوار سفارت سابق آمریکا که فعلا لانه جاسوسی است نقش بسته بود عکسهای آم را هم دارم و ذیل آن نام آقای خمینی نقش بسته بود!)
7-اسلام یک دین مترقی است و متکی به آرای مردم است!
8- چرا مردم زمان حاضر باید حکومتی را قبول کنند که مردم 40 سال پیشتر برای خود انتخاب کرده بودند.؟!!!

9- حجاب اجباری نیست!
10-من یک طلبه ای بیش نیستم و نمیخواهم در حکومت دخالت کنم و میروم در قم و کلاس درسم!!!!!!!؟ (2282001) (alef-14)
 
سليم
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۱۶:۵۷:۴۷
حاج آقا شما خرج كنيد ما دعاتون ميكنيم ...همين كه بتوان كرايه يك ماه رو جور كرد يعني كلي خدمت به اسلام و مسلمين ..!!!!!!!!!برادر يا وضعت خيلي توپه يا اينكه اصولا باحالي!!!!!با اين اوضاع وحشتناك اجاره خانه و خرج زندگي همين كه يه لقمه بخور و نمير داريم و به هزار بدبختي و جان كندن اجاره آخر ماه رو جور ميكنيم خودش بهترين عبادته !!!!!!! (2282505) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.