توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407021
امضای 2 تفاهم همکاری بین تهران و آنکارا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۴۲
وزرای کشاورزی ترکیه و ایران پس از انجام دیدارهای دو و چندجانبه میان هیات های همراه، با شرکت در یک نشست مطبوعاتی مشترک در ساختمان وزارت کشاورزی ترکیه به بیان نتایج این دیدارها و همکاری های مشترک پرداخته و یادداشت تفاهم همکاری های کشاورزی و دامپروری را به امضا رساندند.

به گزارش مهر ششمین نشست کمیته مشترک راهبردی همکاری های کشاورزی ترکیه و ایران با حضور« فاروق چلیک» وزیر غذا٬ کشاورزی و دامپروری ترکیه و «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی ایران و مشارکت نمایندگان بخش های خصوصی دو کشور در آنکارا٬ پایتخت ترکیه برگزار شد.


وزرای کشاورزی ترکیه و ایران پس از انجام دیدارهای دو و چندجانبه میان هیات های همراه، با شرکت در یک نشست مطبوعاتی مشترک در ساختمان وزارت کشاورزی ترکیه به بیان نتایج این دیدارها و همکاری های مشترک پرداخته و یادداشت تفاهم همکاری های کشاورزی و دامپروری را به امضا رساندند.

وزیر غذا٬ کشاورزی و دامپروری ترکیه در این نشست، گفت: ترکیه و ایران دو کشور برادر و دوست هستند که ۵۶۰ کیلومتر مرز مشترک دارند. ترکیه برای ایران به منزله دروازه غرب و ایران برای ترکیه نیز به منزله دروازه شرق است.

وی با اشاره به حمایت ترکیه از ایران در زمان تحریم ها و حمایت ایران از دموکراسی، دولت و ملت ترکیه در زمان کودتای نافرجام، گفت: در سفر رئیس جمهور ایران به ترکیه زمینه انجام همکاری های مشترک آماده شد. در همین چارچوب اولین همایش کاری ایران و ترکیه در عرصه تولیدات کشاورزی با حضور ۱۵۰ فعال اقتصادی دیروز در آنکارا برگزار گردید.

وی گفت: دو کشور با ۱۶۰ میلیون جمعیت و افزون بر ۱۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی در زمینه کشاورزی، می توانند با همکاری های نهادینه شده، هم افزایی قابل توجهی را در منطقه خود ایجاد کنند.

چلیک همچنین تصریح کرد: همکاری و مشارکت بخش خصوصی دو کشور در توسعه کمی و کیفی صنایع بسته بندی محصولات کشاورزی، از اولویت های دیگر است. ظرفیت سازی برای توسعه تجارت محصولات کشاورزی، توسعه تولید، بازاریابی، لجستیک و حمل و نقل محصولات کشاورزی نیز از سایر زمینه های همکاری میان دو کشور است.

او با ابراز امیدواری از افزایش حجم مبادلات بازرگانی و همکاری های اقتصادی دو کشور، گفت: اکنون مبادلات تجاری ترکیه و ایران در سطح ۱۰ میلیارد دلار است. امیدواریم این حجم تجارت به هدف ۳۰ میلیارد دلاری ارتقا یابد.

محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی ایران نیز در این نشست مطبوعاتی ضمن اشاره به راهبردی بودن روابط ایران و ترکیه و همکاری دیرینه این دو کشور هم دین در زمینه های اقتصادی و مسایل منطقه ای و حمایت ترکیه از ایران در زمان تحریم ها، گفت: همه ما به عنوان مسلمان و انسان های نوع دوست نگران مسائل منطقه ای و انسان های سوریه و عراق هستیم. عمق فاجعه این بحران ها در این موضوع است که تمامی اینها به نام اسلام در منطقه انجام می شود. امیدواریم این بحران ها در سایه دین اسلام و با همکاری های کشورهای منطقه خاتمه یابد.

وی با اشاره به مذاکرات سازنده و خوب مقامات دو کشور در ابعاد مختلف در این نشست، گفت: در این دیدار علاوه بر اینکه سند جامع همکاری در بخش کشاورزی امضا شد، یک جلسه کاری فنی برای همکاری در زمینه تولید بذر، مسائل مربوط به آموزش کشاورزی، همکاری های تحقیقاتی، مسائل مربوط به مکانیزاسیون کشاورزی، بحث و تبادل تجربیات در سیستم های نوین آبیاری، همکاری های دیرباز در ارتباط با آبزی پروری و شیلات، در دستور کار مان قرار دارد.

وزیر جهاد کشاورزی ایران گفت: بر این باوریم که دو کشور ترکیه و ایران به عنوان دوست و برادر و دو کشوری که روابط دیرینه خوبی باهم داشتیم و داریم می توانند در بخش کشاورزی هم به صورت مکمل همکاری داشته باشند.

در خاتمه دو سند یادداشت تفاهم همکاری در زمینه کشاورزی و بهداشت دامی و دامپروری امضا شد.
 
کلمات کلیدی : ایران+ترکیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.