نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286512
روایت زنگنه از زوایای پنهان دکل نفتی گمشده، پولهای بلوکه شده ایران و بدهی های بابک زنجانی
بخش خبری الف، 11 مرداد 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۷
وزیر نفت پولهای بلوکه شده شرکت نفت را ٢,٥ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: حساب پول فروش نفت کاملا شفاف است.

بیژن زنگنه در برنامه زنده تلویزیونی نگاه یک که با موضوع چشم انداز صنعت نفت و گاز بعد ازلغو احتمالی تحریمها و عملکرد این وزراتخانه گفت: پیش بینی می شود از اواخر آبان ماه یا آذرماه شاهد رفع تحریمها وتحریمهای صنعت نفت شویم.

وی با بیان این که بخشی از تحریمهای اعمال شده علیه صنعت نفت در بخش فروش نفت, کمیت آن، حمل ونقل، بیمه ها، جابجایی پول و تصرف ایران در جابجایی پولهای فروش نفت می شود افزود: در صورتی که این تحریمها لغو شود اولین کار این است که بتوانیم سهم ایران را که بیش از یک میلیون بشکه است در بازار جهانی احیا کنیم.

زنگنه درباره پولهای بلوکه شده نفت نیز گفت: پولهای بلوکه شده ناشی از فروش نفت چند دسته می شود که یک دسته شامل پولهایی است که در حساب بانک مرکزی است و بخشی هم پولی است که اصلا به حساب بانک مرکزی نیامده مانند پول فروش نفت به هند که به محض رفع تحریمها این پول به خزانه واریز می شود.

وزیر نفت پول بلوکه شده مربوط به شرکت ملی نفت را ٢,٥ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: بقیه آمار مربوط به پولهای بلوکه شده در اختیار بانک مرکزی است. زنگنه ادامه داد: البته طی روزهای اخیر عده ای به دنبال جوسازی بوده و گفته اند که بخشی از این پولها یعنی ٥,٣ میلیارد دلار از آن در اختیار بابک زنجانی دوم است که این افراد به دنبال بابک زنجانی سازی بودند تا موضوع اصلی پرونده بابک زنجانی نادیده گرفته شود.

وزیر نفت با بیان این که بابک زنجانی دومی وجود ندارد تاکید کرد: کاملا مشخص است که ٥,٣ میلیارد دلار در چه حسابی است و هیچ شبهه ای در این که پول در اختیار چه کسی است وجود ندارد زیرا پول در امارات است و بعد از تحریمها هم به حساب بانک مرکزی واریز می شود. این پولها درحساب شرکت دولتی اماراتی بوده و در حساب فرد نیست.

وی همچنین طلب شرکتهای خارجی از خرید نفت ایران را حدود ٢,٥ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: برخی از خریداران ما مانند کشور یونان با مشکل بازپرداخت مواجه هستند اما برخی از آنها مانند شرکت شل اعلام کرده اند به محض رفع تحریمها پول ایران را می دهند.

زنگنه درباره پول فروش نفت به هند نیز خاطرنشان کرد: این پول در حساب شرکتهای هندی است و قبل از این که من به وزارت نفت بیایم میعانات فروخته شده و از اوایل سال ٩٣ مشکل دریافت پول رفع شد و ما پولمان را وصول کردیم.

وی با بیان این که پولهایی که در حساب شرکتهای خارجی است با موضوع بابک زنجانی متفاوت است ادامه داد: ما نمی دانیم پولهای نفتی که بابک زنجانی فروخته است کجاست؟ او بیاید بگوید که پولها در جایی بلوکه شده، در این صورت ما می توانیم یک روزی پولمان را تصرف کنیم این در حالی است که معلوم نیست این پولها چه شده است و آنها گم شده اند.

وزیر نفت با اشاره فضاسازیهای صورت گرفته درباره وجود بابک زنجانی دوم در نفت ادامه داد: گاهی اوقات می بینیم که اسمهای عجیب و غریب و با ناامهای مستعار تحت عنوان بابک زنجانی دوم مطرح می کنند که معتقدم این جنگهای روانی به این علت مطرح می شود که می خواهند قبح عملیاتی که در ارتباط با بابک زنجانی صورت گرفته است از بین برود و اذهان عمومی از ان مسئله دور شود.

زنگنه با بیان این که چیزی تحت عنوان بابک زنجانی دوم یا سوم نداریم گفت: من رسما در شورای روسای معاونین سه قوه طی گزارشی اعلام کردم که مطرح کردن این مسائل علاوه لطمه زدن به صنعت نفت موجب تشویش اذهان عمومی نیز می شود.

وی تاکید کرد: قوه قضاییه با قدرت در حال پیگیری مسئله بابک زنجانی است و می خواهد این مسئله را به سامان برساند.

وی کل صادرات نفت ایران را در دوسال اخیر ماهانه ٧٥٠ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این پولها از طریق بانک مرکزی وارد کشور شده اند.

زنگنه با بیان این که بسیاری از پولهای ناشی از فروش نفت ایران در داخل هزینه شده است ادامه داد: با این حال بدهی هند به ایران که بخشی از آن نیز به دلار است مربوط به دولت است و به بانک مرکزی مربوط نیست.

وزیر نفت ٢٥ میلیارد دلاری را که بانک مرکزی در سالهای ٩٠-٩١ در اختیار شرکت نیکو برای سرمایه گذاری قرار داد مورد اشاره قرار داد و گفت: بانک مرکزی این سپرده گذاری را در شرکت نیکو برای سرمایه گذاری در طرحهای اولویت دار نفت انجام داده بود که عمده این پولها در پارس جنوبی هزینه شده است؛ منتها بخشی از این پولها پولهای نزد بابک زنجانی است که باید به پیمانکاران می داد که آن را خورد و برد.

وی با بیان این که پولی که بانک مرکزی به شرکت نیکو داده تخلف نیست افزود: بانک مرکزی طبق مقررات می توانسته این سرمایه را به شرکت نیکو برای سرمایه گذاری بدهد که به اعتقادمن کار ارزشمندی است.

زنگنه درباره ماجرای دکل گمشده نیز گفت: مسئله این است که شرکت تاسیسات دریایی که بخشی از سهام آن به صندوق بازنشستگی نفت و بخشی هم به تعاونی ناجا و بخشی هم به کارکنان این شرکت تعلق دارد دکل نفتی را با مبلغ ٨٨ میلیون دلار خریداری می کند.

وی ادامه داد: شرکت خریدار ٢٠ روز قبل از امضای قرارداد با شرکت تاسیسات دریایی برای خرید این دکل، ثبت شده بود و چند روز قبل از نهایی شدن قرارداد هم دکل مورد اشاره را ٦٦ میلیون دلار خریده و به مبلغ ٨٨ میلیون دلار می فروشد و براساس اسناد امضا شده از سوی مدیریت شرکت تاسیسات دریایی، قرارداد تحویل دکل امضا می شود، اما دکلی نمی آید.

زنگنه گفت: در حالی که دکلی وارد نشده بود ٢٠ درصد پیش پرداخت هم صورت می گیرد و بعد از این اتفاق صاحب شرکت قرارداد را فسخ می کند اما همچنان مبلغ باقیمانده ٨٨ میلیون دلار به حساب شرکتی که با تاسیسات دریایی قرارداد داشته واریز می شود و شرکت تاسیسات تمام پول را می دهد اما هیچ دکلی وارد نمی شود.

وزیر نفت ادامه داد: معلوم نیست پول خرید دکل که به مردم تعلق دارد کجا رفته است ضمن این که این پول از محل اجرای طرحهای پارس جنوبی بود؛ این پول به حسابهایی رفته است و قوه قضاییه هم مسئله را پیگیری می کند.

وی با بیان این که پرونده دکل گمشده سئوال برانگیز است، گفت: سئوال این است که زمانی که قرارداد با شرکت فسخ شد چرا تاسیسات دریایی همچنان پرداختها را انجام داده است. بسیاری از کارهای انجام شده بدون امضا و موافقیت هیئت مدیره شرکت بوده ؛ ما نیز مدعی هستیم و این پول باید برگردد.

زنگنه در پاسخ به این سئوال که آیا در بخش بین الملل هم برای استیفای حقوق ایران کاری انجام شده است افزود: در هر حال این تخلف به وسیله بخش داخلی انجام شده است آنها تخلف کردند و پول را به شرکتی بابت وارد نشدن دکل پرداخت کردند ضمن این که گفته شده است پولها به حساب شرکت چینی ریخته شده است.

وزیر نفت درباره خرید دکل اسقاطی نیز تصریح کرد: خرید این نوع دکلها نیز خلاف قانون است و من هم دستور پیگیری این مسئله را داده ام اما این موضوع دلیلی بر این نمی شود که مسئله دکل ٨٨ میلیون دلاری شرکت تاسیسات دریایی را نادیده بگیریم زیرا من با کسی عقد اخوت نبسته ام و دوستی هم در این باره با کسی ندارم.

زنگنه ادامه داد: بیش از یک و نیم سال است که این موضوع را پیگیری کرده ایم و سازمان بازرسی هم مدتها بود که موضوع را بررسی می کرد اما زمانی که رسانه ها از من سئوال پرسیدند باید پاسخ آنها را می دادم؛ با این حال تاکید می کنم که ما کارهای حقوقی را در این باره پیگیری می کنیم.

وزیر نفت همچنین از پیگیری پرونده دیگری که مربوط به خرید ٣٠ دکل دریایی و خشکی چینی است خبر داد و گفت: ما به دنبال استیفای کامل حقوق کشور هستیم.

زنگنه در ادامه این برنامه، میزان تولید نفت خام ایران را پیش از تحریمها ٣,٩ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بعد از تحریمها این میزان به یک میلیون بشکه رسید و افزود: در حال حاضر تولید ما بیش از ٢.٧ میلیون بشکه نفت است و صادراتمان هم یک میلیون بشکه است.

وی گفت: همان طور که به تازگی هم اعلام کرده ام و به اوپک هم نامه نوشته ام گفته ام ایران به محض لغو تحریمها به بازار بر می گردد و منتظر اجازه از هیچ کشوری برای بازپس گیری سهم خود نیست. همان طور که شکستن تحریم اجازه نمی خواهد بازپس گیری سهممان از بازار نفت هم نیازی به اجازه ندارد. ضمن این که ما از هم اینک به دنبال بازاریابی برای فروش نفتمان هستیم.

زنگنه افزود: همان طور که قبلا هم گفته ام بعد از لغو تحریمها در مرحله نخست ٥٠٠ هزار بشکه به میزان صادراتمان اضافه می کنیم و در مراحل بعد به همان میزان تولید ٣,٧ میلیون بشکه می رسیم. منتها اولویت نخست ما اضافه کردن یک میلیون بشکه به میزان صادراتمان و به دست آوردن سهم ایران از بازار جهانی نفت است که ما به هیچ عنوان از سهممان صرف نظر نمی کنیم.

دبیرکلی اوپک به اجماع اعضا نیاز دارد
وی در پاسخ به این سئوال که اگر اعضای اوپک حاضر به کاهش سهم تولید همزمان با افزایش تولید نفت ایران نشوند چه می‌شود، افزود: اوپک عاقلتر از آن است که بخواهد چنین کاری را انجام دهد؛ اوپک در تجربه طولانی خود نشان داده است که بسیار عاقلانه عمل می‌کند اما اگر فرض کنیم کشورها برای چندماه تولیدشان را کاهش ندهند این امکان وجود دارد که با افت قیمتها مواجه شویم و دیگرانی که تولید بالا دارند خیلی بیش از ایران از افت قیمتها ضرر خواهند کرد.

زنگنه گفت: حتی اگر قیمتها نصف هم شود از آنجا که تولید ایران افزایش یافته است بنابراین درآمد ما ثابت می‌ماند، چون صادراتمان دو برابر می‌شود اما خیلیها میلیاردها دلار در ماه از دست می‌دهند. وی در پاسخ به این سئوال که ایران سالهاست به دنبال ارتقای جایگاه ایران در اوپک و دیپلماسی نفت است و انتقادهایی به نفت مبنی بر این که دیپلماسی نفت ایران کمرنگ است وارد می شود، چه برنامه ای برای این کار دارید و برای گرفتن کرسی دبیرکلی اوپک چه می کنید، گفت: دبیرکلی اوپک به اجماع نیاز دارد. همان طور که خیلی از کشورهای دیگر هم نتوانسته اند در طول ٤٠ سال اخیر دبیرکل اوپک شوند، چون ما موافق نبوده ایم. در هر حال چیزی که به اجماع نیاز دارد کار سختی است و موافقت همه اعضا را می طلبد.

نفت و سیاست تفکیک ناپذیرند
زنگنه در پاسخ به این سئوال که عده‌ای معتقدند دیپلماسی نفتی در وزارت نفت چندان فعال نیست، تصریح کرد: ما با تجربه‌ترین افراد را در این زمینه داریم؛ نفت و سیاست از هم تفکیک ناپذیرند. این طور نیست که درسطح سیاست جهانی یک کشوری تصمیم بگیرد که مثلا صادراتش را بالا ببرد و یا این‌که کاری کند تا قیمتها کاهش یابد، شما با توجیه نمی‌توانید این کشور را قانع کنید، بلکه باید فرایند دیگری را از نظر سیاسی طی کنید که امکان دارد این موضوع چندسال هم طول بکشد.

وی با اشاره به کاهش قیمت نفت، گفت: خیلیها در آن ایام به ما گفتند شما (‌زنگنه) سبب کاهش قیمت نفت شده‌اید و اگر ایران در اوپک قوی عمل می‌کرد قیمت نفت کاهش نمی‌یافت ؛ به نظرم این حرف منصفانه‌ای نیست. مگر می‌شود ایران به تنهایی کاری کند تا قیمت نفت در بازار جهانی نصف شود. با ساده انگاری درباره دلایل کاهش قیمت نفت مسائل پیچیده حل نمی شود. زنگنه مسئله قیمت نفت را موضوع پیچیده ای دانست که عده ای با مطرح کردن مسائل فوق سعی در ساده سازی آن دارند در حالی که با ساده سازی موضوعهای پیچیده حل نمی شود.

وی با بیان این که دولت یازدهم توانست با وجود کاهش قیمت نفت کشور را اداره کرده و سبب شود اختلالی در این امر به جود نیاید تصریح کرد: این مسئله موضوع بسیار مهمی است و نمی توان با ساده انگاری مسائل پیچیده ای مانند کاهش قیمت نفت را حل کرد.

اراده ای وجود ندارد که مخالف افزایش قیمت نفت باشد
وزیر نفت با اشاره به دیپلماسی فعال نفتی در میان اعضای اوپک، تصریح کرد: ما تمام تلاش خود را در سطح دیپلماتیک به کار برده ایم تا هر کاری را که بتوانیم در خصوص قیمت نفت انجام دهیم، اما یک اراده قوی حتی اگر نگوییم عوامل بازار؛ وجود دارد که نمی‌خواهد قیمتها بالا برود.

٥٧ میلیون بشکه ذخیره نفتی در دریا نداریم
زنگنه در پاسخ به این سئوال که گفته شده است ذخایر نفتی روی دریای ایران ٥٧ میلیون بشکه است، با رد این مسئله، گفت: ٥٧ میلیون بشکه نفت خام ذخیره شده در کشتیها بر روی دریا نداریم؛ اما میعانات گازی داریم. وی ادامه داد: اگر بخواهیم نفتمان را ذخیره کنیم می توانیم چاههای خود را بسته و دیگر تولید نکنیم اما این موضوع درباره گاز صدق نمی کند؛ زیرا کشور به تولید گاز نیاز دارد و در کنار گاز هم میعانات گازی تولید می‌شود؛ بنابراین ناچاریم آنها را ذخیره کنیم که بخشی از آنها در ذخایر روی زمینی است و بخشی هم در کشتی است.

افزایش تولید نفت ایران بعد از تحریمها قطعی است
زنگنه عمده ذخایر موجود بر روی دریا را مربوط به میعانات گازی دانست و در پاسخ به اظهارنظرهای صورت گرفته مبنی بر این که ایران می تواند در مدت کوتاهی بعد از رفع تحریمها تولید نفت خود را افزایش دهد، گفت: ما می توانیم بلافاصله بعد از تحریمها تولید نفتمان را ٥٠٠ هزار بشکه در روز افزایش دهیم؛ تنها چیزی که می توانم به کسانی که گمانه می‌زنند ایران نمی‌تواند در کمتر از یکسال ونیم صادراتش را افزایش دهد بگویم این است که بنشینید و نگاه کنند و ببینند که آیا ما می توانیم یا خیر.

وی گفت: بعد از رفع تحریمها در کمتر از یک هفته می‌توانیم ٥٠٠ هزار بشکه نفت به ظرفیت تولیدمان اضافه کنیم و ظرف چندماه که کمتر از ٦ ماه می‌شود می توانیم یک میلیون بشکه دیگر اضافه تولید داشته باشیم.

زنگنه در پاسخ به این سئوال که آیا این میزان ذخیره قیمت نفت را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: ذخایر ایران به مرور جذب بازار می‌شود و مشتریها یک شبه نفت و میعانات گازی ما را نمی‌خرند.

افزایش تولید میدانهای مشترک در چارچوب اقتصاد مقاومتی
وی در خصوص برنامه وزارت نفت مبنی بر افزایش تولید میدانهای مشترک نفت وگاز بعد از لغو تحریمها، افزود: برنامه افزایش تولید میدانهای مشترک نفتی و گازی در چارچوب اقتصاد مقاومتی شروع شده و لغو تحریمها سبب تسریع این برنامه می‌شود. اما این مسئله به آن معنا نیست که ما در این زمینه هیچ کاری نکرده و منتظر رفع تحریمها مانده‌ایم.

برداشت ٤٠٠ میلیون مترمکعبی ایران از پارس جنوبی
وی با بیان این‌که بهره برداری از ١٧ فاز در دست اجرای پارس جنوبی تا سال ٩٦ به پایان می‌رسد، تصریح کرد: سال گذشته معادل ٥ فاز پارس جنوبی وارد مدار شد و امسال هم برخی فازهای پارس جنوبی وارد مدار می‌شوند. زنگنه پارس جنوبی را بزرگترین میدان گازی مشترک ایران دانست که اگر تحریمها رفع شود سبب تسریع در اجرای پروژه‌های این میدان مشترک می‌شود.

وی گفت: این طور نیست که ما برای اجرای کارها در پارس جنوبی منتظر رفع تحریمها باشیم؛ ما کارهایمان را در این باره انجام می‌دهیم.
وزیر نفت با بیان این که برداشت تجمعی و روزانه گاز قطریها از ایران جلوتر است افزود: قطریها هم اکنون بیش از ٧٠٠ میلیون مترمکعب درروز تولید می‌کنند این درحالی است که تولید ما زیر ٤٠٠ میلیون مترمکعب است زیرا ما در ٨ سال اخیر در برداشت از گاز پارس جنوبی عقب ماندیم و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.

افتتاح فاز یکم آزادگان شمالی و یادآوران تا پایان سال
زنگنه با بیان این که تمرکز اصلی وزارت نفت بر برداشت از میدانهای مشترک نفتی و غرب کارون است، گفت: بخش قابل توجهی از تولید جدید نفتی ایران مربوط به میدانهای غرب کارون است که با اجرای آنها می توانیم ٧٠٠ هزار بشکه افزایش تولید داشته باشیم.  وزیر نفت، آمادگی ایران را برای افزایش تولید از میدانهای غرب کارون در یک بازه زمانی سه ساله اعلام کرد که اجرای این پروژه ها با فرض ادامه تحریمهاست.

وی ادامه داد: با این حال چنانچه تحریمها رفع شود؛ روند اجرای پروژه میدانهای غرب کارون تسریع می شود.زنگنه گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده انتظار داریم تا پایان امسال شاهد افزایش ظرفیت تولید میدانهای آزادگان شمالی و یادآوران با اجرای فاز نخست توسعه آنها باشیم.

وی از جمله دلایل تاخیر پیمانکار آزادگان شمالی ( CNPC) را به گفته چینی ها تحریمها اعلام کرد و افزود: آنها در اجرای فاز نخست با یک سری از مشکلات مواجه بودند که در حال رفع آنها هستند؛ بنابراین انتظار داریم بزودی شاهد افتتاح فاز نخست میدان آزادگان شمالی باشیم. وی درباره برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده برداشت نفت از این میدان از نیمه دوم سال آینده شروع می‌شود .

زنگنه با بیان این که در سالهای ٧٩-٨٠ قرارداد توسعه لایه نفتی پارس جنوبی بسته شد، افزود: با این حال طی یکی دوسال اخیر اجرای طرح توسعه لایه نفتی را فعالتر کردیم و به محض آماده شدن شناور فراورشی، تولید از لایه نفتی پارس جنوبی هم شروع می شود.

اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در نفت
وزیر نفت درباره برنامه های وزارت نفت برای جلوگیری از خام فروشی نیز گفت: برنامه های وزارت نفت در این زمینه در چارچوب اقتصاد مقاومتی است؛ به نحوی که تا سه سال آینده تولید میعانات گازی از میدان پارس جنوبی و دیگر میدانهای کشور به یک میلیون بشکه در روز می رسد که در داخل کشور فراورش خواهد شد.

وی ادامه داد: براین اساس بخشی از میعانات گازی تولید شده در اختیار پالایشگاه ستاره خلیج فارس که ظرفیت فراورش ٣٦٠ هزار بشکه را دارد قرار می گیرد که فاز نخست این پالایشگاه تا پایان امسال افتتاح می شود. به گفته زنگنه، همچنین ١٣٠ هزار بشکه از میعانات گازی در اختیار پتروشیمی ها برای مصرف قرار می گیرد که ١٢٠ هزار بشکه از آن مربوط به شیراز است؛ ضمن این که ٤٠٠ هزار بشکه میعانات گازی در قالب ٨ پالایشگاه ٦٠ هزار بشکه ای سیراف نیز از میعانات گازی تغذیه می کنند.

زنگنه با بیان این که بعد از این، به مرحله بعدی زنجیره ارزش وارد می‌شویم، افزود: نفتایی که در پالایشگاه سیراف تولید می‌شود به عنوان خوراک پتروشیمی‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.وزیر نفت گفت: در بخش پتروشیمی ٧٠ میلیارد دلار طرح برای توسعه طرحهای جدید و قدیمی پتروشیمی تعریف کرده ایم که با اجرای این طرحها ارزش تولیدات ما سه برابر می‌شود.

وی همچنین درباره برنامه وزارت نفت برای ساخت پالایشگاههای نفت خام، گفت: به دنبال این هستیم تا پالایشگاههای نفت خام بخصوص با نفت خام بسیار سنگین احداث شوند، که هم اکنون یک شرکت ایرانی درخواست ساخت پالایشگاه ٣٠٠ هزار بشکه‌ای با نفت فوق سنگین را به وزارت نفت ارائه کرده است که بعد از رفع تحریمها در جاسک احداث خواهد شد.

سرمایه گذاری خارجی ایران در ساخت پالایشگاه
زنگنه ادامه داد: احداث پالایشگاههای نفت خام بسیار گران است بخصوص این که در دوران تحریم قیمتها بالاتر رفته بود که امیدواریم با رفع تحریمها قیمتها نیز کاهش یابد. وزیر نفت با اشاره به ساخت پالایشگاه آناهیتا ادامه داد: با اجرای برنامه های توسعه ای وزارت نفت در زمینه ساخت پالایشگاه فکر می کنم دیگر نیازی به ساخت پالایشگاه برای مصارف داخلی نداشته باشیم و باید بقیه پالایشگاهها را در مناطق جنوبی و نزدیک بندر بسازیم تا بتوانیم محصولات تولید شده را صادر کنیم.

زنگنه گفت: ما باید برای تضمین تقاضای نفت خام ایران به سرمایه‌گذاری در خارج از کشور اقدام کنیم تا مطمئن باشیم که در آن کشورها برای نفت خاممان بازار داریم؛ به این ترتیب که بخشی از سهام پالایشگاههای خارج از کشور را مشروط بر این که نفتشان از نفت خام ایران تامین شود، می‌خریم.

حمایت از متقاضیان ساخت پالایشگاه در داخل کشور
وزیر نفت با بیان این‌که با برنامه ریزی انجام شده ظرفیت فرآورش پالایشگاههای نفت خام کشور بیش از ٢ میلیون بشکه در روز خواهد بود، تصریح کرد: با این حال اگر برای ساخت پالایشگاه متقاضی وجود داشته باشد از آنها حمایت می‌کنیم به نحوی که می‌توانیم تا ٥ درصد در قیمت خوراک به آنها تخفیف دهیم.

وی گفت: به این ترتیب یک پالایشگاه ٣٠٠ هزار بشکه‌ای با نفت ١٠٠ دلاری، ٥ درصد تخفیف می‌گیرد که این میزان تخفیف می شود سالی ٤٠ میلیون دلار که رقم بسیار بزرگی است.

زنگنه گفت: ما باید انتخاب کنیم که تولید چه محصولاتی در اولویت هستند؛ اما این که تولید این محصولات برای شرکتها سود دارد یا خیر، بستگی به این دارد که خوراک گاز را با چه قیمتی به آنها می‌دهیم. اگر خیلی ارزان بدهیم ضرر کرده‌ایم، اما اگر به قیمت خوبی بدهیم قطعا به نفعمان است.

هدف از صادرات گاز کسب سود و درآمد است
وزیر نفت با بیان این که ما برای سود گازمان را صادر می کنیم افزود: اما خوراک گازی که هم اکنون در اختیار شرکتهای پتروشیمی قرار می گیرد همان اندازه سود ندارد که امور صادراتی دارد؛ این در حالی است که خوراک گازی که ما به واحدهای پتروشیمی می دهیم باید برایمان درآمد داشته باشد.

موافق خوراک ارزان گاز نیستیم
زنگنه گفت: عده‌ای فکر می‌کنند که باید خوراک گاز با قیمت بسیار پایین به شرکتهای پتروشیمی بدهیم که من و دولت با این مسئله موافق نیستیم.

زنگنه درباره تعیین تکلیف خوراک پتروشیمی‌ها نیز تصریح کرد: آیین نامه ای برای تخفیف خوراک پتروشیمی ها به دولت فرستاده ایم که با تصویب آن ؛ قیمتها به نحوی خواهند بود که فروش آن برای دولت اقتصادی باشد؛ ضمن این‌که قانونگذار هم ملاحظاتی برای قابلیت رقابت در صنعت در نظر می گیرد که این به معنای مفت فروشی نیست.

مجوز تولید متانول بیش از نیاز بازار است
وی در پاسخ به این سئوال که قرار شده طی سالهای آینده تولید متانول ٧ برابر ظرفیت فعلی بشود در حالی که بازار مصرفی برای این میزان وجود ندارد، گفت: البته مجوزهایی برای تولید متانول داده شده است که بسیار بیش از نیاز است اما فکر می کنیم که بازار آنها وجود ندارد حتی اخیرا جلسه‌ای هم با تولیدکنندگان متانول داشتیم تا در ظرفیت تولیدشان تجدیدنظر کنند؛ ضمن این‌که باید به تخصیص امکانات هم دقت کرد زیرا اگر قرار است فردی با ضمانتها و فاینانسهای دولتی به سرمایه گذاری بپردازد باید به این ملاحظات هم دقت داشته باشد.

مکان یابی برای تولید ٣ میلیون تن پروپیلن در داخل کشور

زنگنه درباره تولید پروپیلن، گفت: اصل را بر این گذاشته ایم که پروپیلن را از متانول و همراه آن زنجیره ارزش هم تولید کنیم که در پایان به محصول نهایی برای صادرات برسیم.

وزیر نفت با بیان این که در حال مکان یابی برای تولید پروپیلن هستیم، افزود: دسترسی به گاز و همینطور آب از جمله مسائلی هستند که در مکان یابی باید به آنها توجه داشته باشیم که در حال حاضر یکی از چالشهای ما دسترسی به آب است زیرا فرایند تولید پروپیلن به آب نیاز دارد، بنابراین باید جایی آن را احداث کنیم که بتوانیم این نیاز را تامین کنیم.

زنگنه مناطق غرب کشور مانند کرمانشاه، آذربایجان، کرمان، خراسان، چهارمحال و اصفهان را مکانهایی مناسب برای تولید پروپیلن دانست و افزود: می توانیم کارخانه‌‌هایی برای تولید متانول تو پروپیلن یا گس تو پروپیلن احداث کنیم که در کنار این کارخانه ها شهرکهای صنعت پتروشیمی هم ایجاد خواهند شد و براساس برنامه می توانیم حدود سه میلیون تن پروپیلن در داخل تولید کنیم.

هندیها هرگز درخواست خوراک گاز ٢ سنتی نکرده‌اند
وزیر نفت درباره درخواست هندیها برای دریافت خوراک گاز ٢ سنتی از ایران نیز گفت: من چنین درخواستی ندیده ام و می‌توانم بگویم که بیان این مسائل یک شوخی است.

وی در پاسخ به این سئوال که گفته شده هندیها بعد از لغو تحریمها درخواست مشارکت در ساخت خط لوله صلح را داشته اند، افزود: خیر چنین درخواستی با من در این زمینه مطرح نشده است. آنها چنین تقاضایی نداشته اند اما اگر تقاضا کنند ما استقبال می‌کنیم.

صادرات گاز به اروپا با قیمتهای کنونی صرف نمی کند
وزیر نفت در پاسخ به این سئوال که آیا اولویت صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه است، تصریح کرد: صادرات گاز به همسایه‌ها برای ما اولویت است ، زیرا با قیمتهای کنونی گاز در اروپا و همچنین حق ترانزیتی که باید به کشورهای مسیر صادرات گاز بدهیم، صرف نمی کند گاز را الان به اروپا صادر کنیم مگر این که قیمت گاز در اروپا بهتر شود و آنچه که به صورت خالص در اختیار ایران قرار می‌گیرد رقم بهتری باشد؛ چون هدف ما صادرات به هر قیمتی نیست؛ بلکه صادرات می کنیم تا درآمدمان اضافه شود.

زنگنه افزود: مهمترین مسیر صادرات گاز از ترکیه می‌گذرد، البته آذربایجان هم خط لوله‌ای را می سازد که آن هم از ترکیه به اروپا می‌رود، در واقع تمام این مسیرها هم طولانی هستند و هم بسیار گران، به همین دلیل قیمت گاز خالصی که به ایران می‌رسد بعد از کسر هزینه‌ها، مبلغ کمی خواهد بود.

به گفته وی، در حال حاضر بهترین بازار صادرات گاز ایران، عراق، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و سپس پاکستان است.
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۲۱:۵۱
قیمت نفت به ۴۶ دلار رسیده، تولید سیمان کشور ۲۰ درصد کاهش یافته و دو ماه هم همه کارخانه‌های سیمان تعطیل میشن، میزان جواز ساختمانی در بهر ۶۰ درصد کاهش یافته، واردات ۲۰ درصد کاهش یافته و بسیار مسائل دیگر( البته مسئولین اقتصادی دولت، با این وجود همچنان دم از رشد مثبت اقتصادی میزنند، یعنی‌ آب در ایران سر بالا میرود!!!!).. (3086995) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۲:۲۲:۱۱
واردات کاهش داشته یعنی تولید ملی افزایش داشته مگر نه گرانی تشدید می شد (3087411) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۷:۵۷:۰۲
وقتی مردم قدرت خرید ندارن چیزی گرون نمیشه (3091233) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۶:۳۸:۵۶
خودت داری جواب خودتو میدی
میگی واردات کاهش یافته اما صادرات چی؟ چطور میشه وقتی صادرات زیاد شده و واردات کم شده کشور رشد اقتصادی نکنه ؟؟؟؟؟؟ اولین بار بعد از 10 سال صادرات از واردات پیشی گرفته
طي ۳ماهه اول سال جاري حجم تجارت خارجي ايران به ۲۱ميليارد و ۲۱۴ميليون دلار رسيد. در اين مدت، ۱۰ميليارد و ۸۶۷ميليون دلار انواع كالا از ايران به ساير كشورها صادر و در مقابل ۱۰ميليارد و ۳۴۷ميليون دلار نيز وارد كشور شده است
در ضمن مگه اقتصاد و صادرات ایران همش سیمان و نفت هستش
البته با بی تدبیری دولت های نهم ودهم با بیش از حد ایجاد کردن تولید سیمان باعث این وضعیت شدن (3088080) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۹:۰۶:۳۳
دوست عزیز، صادرات غیر نفتی‌ هم در این چهار ماه حداقل ۱۶ درصد کاهش داشته، سیمان معاینات گازی، برق ، خودرو و... همه کاهش داشتند.... چرا کمی‌ مطالعه نمی‌کنیم.... کاری که دولت داره میکنه، همه اقتصاد خوابیده، ولی‌ صدای آن بعدا در میاد، موقعی‌که استهلاک هر سال ۴ تا ۵ درصد است و دولت توان سرمایه گذاری و بهینه کردند صنعت نفت و گاز، کارخانجات، ناوگان حمل نقل، کشاورزی و ماشین آلات کشاورزی، نیروگها و... را ندارد... زمانی‌ از خواب بیدار می‌شویم که متوجه شدیم کشور باید ۳۰ سال بسازیم تا به سال ۱۳۹۰ بٔر گردیم!!!... همین امروز آقای نوبخت گفته بودجه امسال نصف پیش بینی‌ها و مصوب است... می‌دانید یعنی چه... یعنی‌ چاپ پول، یعنی‌ تورم دهشتنک، یعنی‌ عدم سرمایه گزری، یعنی‌ بیکاری، یعنی‌ افزایش شدید فقر، و از همه مهمتر یعنی‌ هدف طرف مقابل داره کاملا محقق میشه، یعنی‌ فرسوده شدن توان ایران به عنوان یکی کشور و ملت برای چندین نسل!!!! (3088399) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۷:۵۸:۲۲
اگه دلار بالا نمیرفت صادرات زیاد میشد؟ (3091241) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۸:۰۶:۵۰
نه عزیز من مساله اینه که این آقایان با بکار بردن دکل نفتی گم شده به شعور یک ملت توهین میکنند .... خجالت بکشید مگر دکل نفتی گم هم میشود استغفرا... (3089254) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۸:۱۰:۲۸
کاهش قیمت نفت چه ربطی به دولت داره!؟
دوست داشتی تولید سیمان 20 درصد افزایش پیدا کنه ، بقول خودت جواز ساختمانی 60درصد افزایش داشته باشه و..... تورم هم صددرصد افزایش داشته باشه !!؟؟ (3089259) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۲۶:۰۲
آقای زنگنه ، ایران و دولت مواظب باشد، که همچنان گاز، برق و سیمان تقریبا مجانی‌ را به عراق صادر کند تا عراق با بازسازی خود همچنان به رکورد شکنی خود در تولید نفت ادامه دهد، در جولای صادرات و تولید عراق به رکورد جدیدی رسید و به بیش از ۳.۳ میلیون صادرت و حدود ۴ میلیون بشکه تولید رسیده و بیهوده نیست که نفت رسیده به حدود ۴۷ دلار و هر روز کاهش می‌یابد.... (3087001) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۴۳:۴۱
دکل را که بردند اما انها که این وسط کار چاق کن بودن چقدر گیرشان امد (3087036) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۷:۴۸:۰۵
نگفتید تکلیف استات اویل چی شد؟ (3089222) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۴۹:۱۶
اقای بهتره بگرددید ببینید که اسم بابک زنجانی دوم و سوم را می گوید (3087051) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۱۲:۱۱
مهندس زنگنه بابا بسه مگه نمیدونی 4تا دکل را افشا کردی .بعضی ها میخواند تورا استیضاح کنند (3087096) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۱:۳۹:۰۸
اقای زنگنه (کرسنت) و دلواپسی !!!!!! (3087277) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۵:۵۹:۴۴
ظاهرا گفتگو در مورد مساله کرسنت از طرف شورای عالی امنیت ملی ممنوع شده. خب این برای شما کافی نیست که بفهمید قضیه دزدی نیست بلکه یک مساله امنیتی است؟ آیا اصلا دلتون با حال امنیت این مملکت می سوزه؟ (3088004) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۶:۴۵:۲۱
کرسنت رو باید از معاون زندانی اقای احمدی نژاد پرسید چرا لغو کرد؟
اقای رحیمی استدلال این بود قراداد بسته شده قیمت پایین هستش حالا یک سوال چقدر درامد کسب کردی از میدان مشترک ؟؟؟؟؟؟
چرا وقتی طرف مقابل داشت بدون سرمایه گذاری ایران ( ایران قدرت سرمایه گذاری نداشت )حق ایران میاد برداشتید قراداد کنسل کردید به امید اینکه خودتون بتوانید صادر کنید اما دریغ از یک ریال صادرات (3088086) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۶:۴۷:۰۷
عامل فساد همین شرکتهای شبه دولتی هستن (3088088) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۳۴:۲۰
اگه حافظه ام یاری کنه همین هفته گذشته بود که از بابک زنجانی سوم(دقت کنید علاوه بر بابک دوم،یک بابک سوم پیدا شده)رونمایی شد!!!! (3087139) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۳۶:۵۳
از کرسنت چه خبر؟ (3087148) (alef-13)
 
کرسنت چخبر؟؟!!!
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۱:۳۱:۱۲
اصولا کرسنت هم انقدر بد نبود ! قرار بود یک شرکتی بیاد در میادین مشترک که سالیانه بیش از 150 میلیارد دلار از سرمایه ی مملک ما میره تو جیب اعراب بیاد استخراج کنه یک مدتی هم برداشت کنه و به قیمت قرار دادی پولی بما بده ! الان هم 10 سال گذشته از این قرار داد. ما نه تکنولوژی دستمون رسید نه برداشتمون با اعراب برابر شده علاوه بر اون جریمه هم شدیم از دستاوردهای دولت تحریم شماست

الف منتشر کن (3087254) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۹:۱۴:۰۹
,دوست عزیز میشه بگی اگر کرسنت انقدر خویه چرا ممانعت میکنند که از اون حرفی زده بشه و وزیر فرهنگ به روزنامه ها اعلام کرده که کسی حق نداره درباره کرسنت حرف بزنه در ضمن آقای وزیر اعتراف کردند ما سر کرسنت کلی خسارت داریم میدیم (3088420) (alef-13)
 
حسن فریدون
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۱۵:۴۴
امان لاهه بی انصاف...
چرا لاهه بی انصافی کرد و تا قبل از وزارت جناب ژنرال بیژن، حق رو به جانب دولت ایران داد... یعنی شما میگی لاهه هم دلواپس بوده... مگه میشه؟ مگه داریم...

لاهه تو دیگه چرا؟ یعنی محکومیت اخیر ایران و پس از وزیر شدن جناب ژنرال، سیاسی بازی سران دولت قبله!!! بابا نفوذ بابا قدرت... قدرت سران دولت قبل رو عشقه (3089949) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۴۱:۲۸
راجب به زوایای پنهان پرونده کرسنت کی میخواد صحبت کنه ؟؟؟؟؟؟؟ یک سوزن به خودت بزن یک جوالدوز به دیگران !! (3087156) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۳:۰۷:۰۱
خودت می دونی کرسنت چیه!!! (3087552) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۰۶:۱۳:۵۴
ایشان بگه ماهم بدانیم ندانستن عیب نیست نپرسیدن عیبه (3103014) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۶:۰۰:۴۴
صحبت کنند شما قانع می شی؟ ساکت می شی؟ یا باز دنبال یه بهانه دیگه می گردی؟ اصلا چرا به نماینده هاتون تو مجلس که خوب بلدند داد بزننن نمی گین برن تحقیق و تفحص کنند؟ (3088006) (alef-13)
 
شكرالله
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۵۳:۲۳
قديم مي گفتند فلان جا شتر با بارش گم مي شود. دريغ از اينكه در روزگار ما دكل نفتي با همه متعلقاتش گم شده. (3087177) (alef-13)
 
بنده خدا -اصل
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۱:۰۰:۳۳
صندوقهای بازنشستگی و تعاونیهای نیروهای نظامی و کلا این قبیل شرکتها که نه ماهیت دولتی دارند نه خصوصی منشا فساد در اقتصاد کشور هستند.
دولت باید از عرصه فعالیتهای اقتصادی خارج شود تا کشور آباد گردد.
متاسفانه مدیران این قبیل شرکتها اجازه فعالیت آزاد و رقابت سالم را نمیدهند.
معمولا کمسیونهای خرید و فروش با داشتن دلال موجب فساد درکشور هستند.
فساد موجب انحطاط هر حکومتی است.
آیاکسی هست پاسخ دهد؟ (3087193) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۷:۰۷:۲۹
اضافه کنید شرکتهایی از قبیل:

OEID شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی

OIEC شرکت مهندسی و ساختمانی صنایع نفت

EIED شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی

IEI شرکت بازرسی مهندسی و صنعتی ایران - تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان

و دهها و صدها شرکت شترمرغی که در زمان خدمت رسانی و استخدام و برگزاری مناقصات و ... نه شتر هستند و نه مرغ و در زمان منفعت هم مرغ هستند و هم شتر.

شما کافیه بتونی در این مدل شرکتها کانال بزنی تا سالهای سال میتونی سفره خودتو رنگین کنی (3088136) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۲:۰۴:۳۴
ايكاش سرمايه سوزي نميكرديم و به بهانه جناح بازي مديران را جابجا نميكرديم تا حالا بدنبال پول مملكت دنبال يك جوان 35 ساله ندويم...ايكاش پاي نظاميان كه مسيول حريم كشور هستند را به جاهايي كه در ان تخصص ندارند باز نميكرديم..اين بزرگترين اشتباه تاريخي بود خاك خورده هاي جنگ بايد تجربيات خود را منتقل ميكردند..نه انكه انها را مدير عامل فوتبال..وزير..شهردار...فرماندار...نماينده..و جاهاي غير مرتبط ديگر بسياري از انها بدليل عدم تجربه و اگاهي لطمات جبران ناپذيري به كشور وارد كردند...ايا كار سردار سليماني بهتر بود يا رويانيان و رستم قاسمي... (3087358) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۳:۱۵:۰۳
بالاخره نقش پسر مهاجرانى تو دكل گمشده چيه؟
ما نفهميديم اينها واسطه دكل بودند و ميليونى پورسانت گرفتند يا از عربستان واسه تحصيل كمك هزينه گرفتند؟ كدومش درسته؟ شايد هم هر دو تلاش نادرسته (3087571) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۹:۴۳:۱۵
نعل وارونه میزنی ؟پس مهاجرانی؟ (3089478) (alef-13)
 
از دهدشت
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۴:۱۴:۴۰
آقای زنگنه بنده اصلا به حرفهای شما اعتمادندارم خصوصا درمورد میزان پول های بلوکه شده
ایران
چراصحبت ازقراداد ننگین کرسنت نمیکنی
همه چیز شما مشکوکه خصوصا دیدگاهتون (3087772) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۵:۰۵:۱۵
اگر ( فقط و فقط و فقط تنها 01% ) از سخنان مسئولین حکومتی ایران طی سی و چند سال اخیر از ,, حرف و امار و شعار به کار و عمل و تلاش ,, تبدیل می شد امروز تمامی جمعیت پنج قاره دنیا بدنبال مهاجرت به ایران بودند و نه .......... !!!!!! (3087907) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۵:۴۰:۲۸
پول دکل رفت اونجا که بقیه پولا رفته. (3087971) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۹:۲۰:۴۲
دکل تو دولت قبلی گم‌ نشده
اولا موضوع اصلا ربطی به وزارت نفت نداشته چون شرکت تاسیسات دریایی خریداری کرده
دوما شرکت تاسیسات دریایی پیش پرداخت اول رو داده و پیش پرداخت دوم تاخیر داشته و طرف حاضر نشده دکل رو تحویل بده
حالا آقای زنگنه بگه اون آهن پاره ای که به اسم دکل با دلالی پسر مهاجرانی خرید و کلی ضرر کرد و هیچ کس هم حاضر نشد حتی با قیمت مفت از ایران بخرد چی شد
در ضمن م . ه در زمان ایشون در وزارت نفت رشوه گرفته اند حالا دوستان جواب بدند (3088433) (alef-13)
 
از سار کاشان
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۷:۰۵:۰۶
در دولت قبل به دکل هم رحم نکردند. (3088128) (alef-13)
 
عباسی
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۸:۲۴:۵۰
به نظر من الانه عقلانیت بر وزارت نفت حکمفرماست،و ساده پنداشتن مسایل بزرگ منطقه ای و اقتصادی مخرب هست حالا جدای از تخلفات دولت گذشته بایستی دولت با تمام توان از نظرات کارشناسی و روابط بین الملل بهره ببرد (3088304) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۸:۴۹:۳۲
خلاصه:
-یک دکل را شرکتی می سازد
-20 روز دنبال مشتری می گردد!!
-یک شرکت آرژانتینی آنرا به مبلغ 66 میلیون دلار می خرد
-شرکت تاسیسات دریائی ایران آنرا از شرکت آرژانتینی به مبلغ 88 میلیون می خرد
-و 20 درصد پول را می دهد ولی اسناد ی را امضا می کند که "دکل تحویل ایران شد"!
-و بعد همه ی پول یعنی 88 میلیون را به شرکت آرژانتینی می دهد!
- ولی دکلی نمی گیرد!!!!!
===============================
سوالات:
1- دکل را شرکت سازنده برای چه کسی ساخته بوده است؟(این جور چیزها سفارشی ساخته می شود. و مثلا با تولید نان بربری فرق دارد!)

2- دلیل اضافه پرداخت 33 درصدی به شرکت دلال آرژانتینی چی بوده است؟

3- به چه دلیل در همان ابتدا طرف ایرانی سندی را امضا کرده است که دکل را تحویل گرفته است؟ (جائیکه دکلی تحویل نشده بود!!)

4- آن کسی که سند تحویل گرفته ش را امضا کرده است چرا آزاد بوده و راست راست می چرخد؟

5- پولها الان کجاست؟

6- شرکت آرژانتینی (تو بخوان اسرائیلی!) الان کجاست و چه می گوید؟

=============================== (3088368) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۱:۳۴:۱۴
از همه چیز از ایشان پرسیدید خیلی هم ناراحت 88 میلیون دلار دکل بودند.بی انصافی بود از کرسنت و ضرر 14 میلیاردی ایران نپرسید! (3089043) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۰:۲۵:۱۸
جالبه تو یه جایی از صحبتهاشون گفتند درآمد فروش نفت ماهیانه 79 میلیون دلار بوده که بطور میانگین روزانه 500 هزار بشکه میشه
و در آخر صحبتهاشون میگه صادرات روزانه مون بعد از تحریمها به یک میلیون بشکه رسید!!!!!!!
آقا یکی منو توجیه کنه (3089556) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۱۰:۰۱
تو بحث دکل نفتی پای یکی از فرزندان اصلاح طلب پیش امد خواستنند ماست مالی کنند دیگه تیر کمانه کرده بود بهتره زنگنه سکوت کنه (3090807) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۴۶:۳۰
ایشان فقط راجع به استات اویل و کرسنت حرف بزنند . بقیه اش را بگذارند برای بقیه (3090955) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۲۲:۴۲:۳۳
در زمان کدام دولت به یونان ورشکسته نفت فروخته شده که حالا نمیشه پولش را گرفت ؟ یونان از مدت ها قبل ورشکسته بوده و اگر با آگاهی به این موضوع اینکار صورت گرفته باشه میشه گفت .... (3091951) (alef-13)
 
کارمند نفت
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۷:۱۰
اقای زنگنه از شما بعید است بعنوان شیخ الوزراء ادرس های غلط بدهید. از صدا و سیما می خواهیم حداقل در مقابل وزیر دو کارشناس مر تبط را قرار دهند تا گزافه گویی نشود و برای مردم عملکرد ها شفاف شود نه شعاری (3095144) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۰:۲۱:۲۴
(((((وی کل صادرات نفت ایران را در دوسال اخیر ماهانه ٧٥٠ میلیون دلار اعلام کرد,در حال حاضر تولید ما بیش از ٢.٧ میلیون بشکه نفت است و صادراتمان هم یک میلیون بشکه است.)))))
اگه هر بشکه نفت 50 دلار باشه و ما 750 میلیون دلار ماهانه نفت فروخته باشیم میشه روزی 500000 بشکه.پس این 1000000 بشکه صادرات چیه؟؟؟؟؟ (3097256) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۸:۳۹:۲۳
اما همچنان مبلغ باقیمانده ٨٨ میلیون دلار به حساب شرکتی که با تاسیسات دریایی قرارداد داشته واریز می شود
وزیر نفت ادامه داد: معلوم نیست پول خرید دکل که به مردم تعلق دارد کجا رفته است
باید دید دوجمله متضاد وزیر از حواس پرتی است یا ...........

براساس اسناد امضا شده از سوی مدیریت شرکت تاسیسات دریایی، قرارداد تحویل دکل امضا می شود، اما دکلی نمی آید
زنگنه گفت: در حالی که دکلی وارد نشده بود ٢٠ درصد پیش پرداخت هم صورت می گیرد و بعد از این اتفاق صاحب شرکت قرارداد را فسخ می کند
الف فقط منتشر میکنی؟
وزیر نفت ٢٥ میلیارد دلاری را که بانک مرکزی در سالهای ٩٠-٩١ در اختیار شرکت نیکو برای سرمایه گذاری قرار داد مورد اشاره قرار داد و گفت: بانک مرکزی این سپرده گذاری را در شرکت نیکو برای سرمایه گذاری در طرحهای اولویت دار نفت انجام داده بود که عمده این پولها در پارس جنوبی هزینه شده است
25 میلیارد طی دوسال در پارس جنوبی هزینه شده ؟
فقط 88 میلیون دلار گمشده (3100068) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۰۶:۱۳:۰۱
بهتر است زنگه از زوایای پنهان کرسنت! روایاتی نقل کند! (3103012) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.