نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 419316
فرهنگ پخت نان لواش، جهانی شد
مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد: «فرهنگ پخت نان لواش» به عنوان دومین پرونده چندملیتی ایران ثبت جهانی شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۳
به گزارش ایسنا، فرهاد نظری گفت: در یازدهمین اجلاس بین‌الدول میراث ناملموس، پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" مطرح و پس از بحث و بررسی طولانی به ثبت رسید که با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهانی ایران به یازده عنوان رسید.

او ادامه داد: این پرونده به طور مشترک بین کشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شد.

به گفته وی؛ همچنین در سال ٢٠١٤ «نقش فرهنگی لواش» توسط ارمنستان ثبت شد. ارمنستان خواستار تغییراتی در خصوص پرونده مشترک لواش شد. پنج کشور تدوین کننده‌ی پرونده لواش و ارمنستان و دبیرخانه یونسکو تفاهم کردند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور مورد وثوق همه اعضای مذکور نقش هدایت و راهبری موضوع را برعهده گیرد.

نظری تاکید کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی با مسئولیت هیأت نمایندگان ایران، در نهایت پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" ثبت شد.

او گفت: پرونده‌های چندملیتی بر اساس ریشه‌ها و مشترکات فرهنگی تشکیل می‌شود و باعث تقرب فرهنگ‌ها و گفت‌وگو و صلح می‌شود. یونسکو کشورها را به تدوین پرونده های مشترک ترغیب می‌کند.

وی که در این اجلاس حضور دارد، اظهار کرد:در این اجلاس دو پرونده چندملیتی از ایران «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» به ثبت رسید.

نوروز قبلاً در سال ٢٠٠٩ با همکاری هفت کشور ثبت شد. در این اجلاس پنج کشور افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده مجدداً به شماره و تاریخ جدید و با عضویت دوازده کشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.

او تاکید کرد: نمایندگان ایران در این اجلاس احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزی کارشناس میراث ناملموس و شبان میرشکرایی کارشناس میراث ناملموس هستند. همچنین علی بحرینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی و محمدامین مقرب کارشناس سفارت هیأت نمایندگان ایران را همراهی می کنند.
 
 
کلمات کلیدی : ثبت جهانی+نان لواش
 
قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۲:۲۳:۵۰
نان لواش اگر منظور همین نان لواش تولید شده در ایران که غیر تخمیری و با جوش شیرین تولید می شود، به عنوان بی کیفیت ترین نان از نظر ارزش تغذیه ای شناخته می شود. عیوب اساسی این نان به ترتیب شامل 1- لواش را اصولا نمی توان نان نامید بیشتر از آنکه نان باشد خمیر خشک شده است چرا که آنقدر نازک است که پیش از تشکیل شبکه ی گلوتنی در آن خمیر خشک می شود 2- از بی کیفیت ترین ارد برای تولید نان لواش استفاده می شود 3- در تولید آن بجای تخمیر جوش شیرین افزوده می شود که باعث حذف نشدن اسید فیتیک شده و در نهایت موجب کم خونی ناشی از فقر آهن در انسان می شود. به نظر من تنها نان ایرانی که قابلیت حمایت دارد نان سنگک است (4042429) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.