نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 324311
تصاویر/ پیشگیری از خودکشی در مترو + آمار تکمیلی
بخش تعاملی الف و سید علی جوهری
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۱
روز گذشته در بخش تعاملی الف مطلبی با عنوان "تصاویر/ پیشگیری از خودکشی در ایستگاه های مترو" منتشر شد. طبق نظر شورای سردبیری الف بنا بر آن شد که این مطلب از دسترس خارج شود و مطلب نویسنده محترم به همراه آمار تکمیلی الف در مورد میزان خودکشی در دنیا بشکل موثرتر مجددا منتشر شود. هم اکنون این کار انجام شده و این مطلب بشرح ذیل مجددا در در دسترس کاربران گرامی قرار می گیرد:

یکی از ده عامل اصلی مرگ و میر در دنیا خودکشی محسوب می شود. بطوریکه در هر ۴۰ ثانیه در دنیا یک نفر جان خود را به این دلیل از دست می دهد. کشورهای مختلف دنیا در تلاش اند با اخاذ تدابیر مختلف میزان خودکشی را در کشور خود کم کنند.

طبق مطالعات انجام شده عوامل مختلفی با شاخص خودکشی در جهان در ارتباط است که از جمله آن ها می توان به سن و سطح درآمد توجه کرد.

نمودار زیر در یکی از گزارش های سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 درباره خودکشی منتشر شده است و رابطه بین خود کشی، سن و سطح درآمد در جهان را نشان می دهد.



این نمودار بخوبی مشخصی می کند که از هر چهار نفری که در دنیا خودکشی می کند یک نفر درآمد بالا دارد.

نقش مذهب
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در میزان خودکشی نقش مذهب است. موسسه آمریکایی گالوپ، یکی از معتبرترین موسسات آماری در دنیا است که گزارش های آن بر اساس نظرسنجی میدانی در کشورهای مختلف تهیه و تجمیع می شود و از اهمیت بالایی برخوردار است. این موسسه در یکی از گزارش های خود که در سال ۲۰۰۸ انتشار یافته است به بررسی رابطه شاخص مذهبی بودن کشورها و آمار خودکشی در آن کشورها پرداخته است. بخشی از نتایج این گزارش در نمودار زیر قابل مشاهده است:



این نمودار بخوبی نشان می دهد هرچه شاخص مذهبی بودن کشورها از نظر این موسسه بالاتر باشد، آمار خودکشی در این کشورها پایین تر است.

آمار خودکشی در کشورهای مختلف و ایران
درسال ۲۰۱۳ حدودا ۸۴۲ هزار نفر دنیا خودشان را کشتند! این آمار در سال ۲۰۱۵ تقریبا به ۱ میلیون نفر در سال رسیده است و پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰ آمار خودکشی در دنیا به ۱.۵ میلیون نفر در سال برسد.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲ رده بندی تعدادی از کشورهای مطرح در لیست آمار خودشی ها در دنیا به این شرح است: کره جنوبی ۲، قزاقستان۹، هند۱۱، روسیه۱۴، ژاپن۱۷، لهستان۲۴، فنلاند۳۳، بلژیک۳۴، فرانسه ۴۷، آمریکا ۵۰ و آلمان ۷۷ کشور ایران در این رده بندی از میان ۱۷۰ کشور در رتبه ۱۲۰ قرار دارد.

آمار رسمی درباره میزان خودکشی در ایران را سازمان پزشکی قانونی منتشر می کند که در اینجا آخرین آمار منتشر شده این سازمان قابل دسترسی است.

تجربه کره جنوبی
کشور کره جنوبی هم اکنون بالاترین آمار خودکشی در میان کشورهای توسعه یافته را دارا است. این کشور برای جلوگیری از خودکشی شهروندان با  استفاده از ایستگاه مترو روش مناسبی را تدبیر کرده است. کره جنوبی برای پیشگیری از سقوط افراد و یا اشیاء بر روی ریل های قطارهای شهری (مترو) که علاوه بر خسارات جانی، معمولا خسارت های مالی فراوانی نیز در پی دارد، راهکار بسیار ساده ای در نظر گرفته شده است.

در این روش در حد فاصل بین محل توقف قطار بر روی ریل ها و سکوی انتظار مسافران، یک سری درب شیشه ای نصب شده است که این درب ها تنها زمانی باز می شوند که قطار به طور کامل پشت درب توقف کرده باشد. بنابر این دیگر امکان سقوط یا پرتاب بر روی ریل وجود ندارد. هر چند در نگاه اول اجرای این طرح نیازمند هزینه خیلی زیادی می باشد، اما حداقل می توان ابتدا با اجرای آن در ایستگاه های مهم تر و شلوغ تر متروی تهران شروع کرد و به تدریج با اختصاص بودجه لازم در تمام ایستگاه های مترو این کار را ادامه داد.

تصاویر زیر مربوط به اجرای این سیستم در ایستگاه های قطار درون شهری کشور کره جنوبی می باشد:




کلمات کلیدی : سید علی جوهری
 
محمود
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۲:۲۸:۲۷
این طرح خیلی خوبی هستش توی کشورچین هم اجراشده (3465037) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۳۹:۴۵
توی دبی هم اجرا شده . (3465229) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۳:۵۸:۰۳
توی ایستگاه o2 در لندن هم اجرا شده است.
البته این ایستگاه، حالت خاصی دارد. (3465290) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۵:۱۶:۰۸
سوال : نمیشه بجای هزینه اینگونه کارها قطار با سرعت خیلی خیلی کمتری وارد ایستگاه بشه? اینجوری بالفرض اگر کسی هم خودش را به داخل خط پرتاب بکند خطر مرگ وجود ندارد. (3465526) (alef-11)
 
رضا از مشهد
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۵:۳۰:۲۸
یک پیشنهاد دارم برای مترو این که از نرده های متحرک استفاده بشه یعنی به محض اینکه قطار وارد ایستگاه میشه نرده ها فعال بشه و پس از ورود کامل نرده ها به سمت پایین حرکت کنه
بهمین سادگی (3465567) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۵ ۰۰:۳۲:۵۹
درست ولی این چه مزیتی نسبت به طرخهای انجام شده در چین و دبی داره؟ جاذبه گردشگری که نیست که اگر با شیشه مخقی بشه زشت باشه- که بخایم با نرده متحرک کار کنیم- تازه خرچ نرده بیشتره و خرابش بیشترو احتمالا وبالا و پایین رفتنش خودش مستعد برای کسایی که میخان خود کشی کنن (3468401) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۶:۱۸:۱۸
اين درب ها جلوي الودگي صوتي ناشي از صداي گوش خراش حركت قطارها را هم مي گيرد (3465727) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۹:۰۶:۱۵
احسنت (3466112) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۹:۲۶:۱۵
در کوالالامپور هم همین جوری بود (3466168) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۱۵:۳۶:۵۱
در وضعیت فعلی، تحمل فشار و مقاومت و ایستادگی در برابر هل دادن ها و تلاش برای زمین نخوردن و له-و-لورده نشدن زیر پای تکاوران ارتش مغول !!!! را یک بار و اونهم موقع سوارشدن به مترو و بی آر تی مجبوریم بیازمائیم ولی اگر این ترفند اونوریها رو در اینجا هم پیاده کنند، درآنصورت رزمایش ضد مغولی !!! به دو مرحله ارتقاء پیدا میکنه :
مرحلۀ اول، عبور از حفاظ های شیشه ای(البته با ریسک کنده شدن درب ها ، شکستن شیشه ، مجروح شدن سالمندان و غیر حرفه ایها و... !!!!) ومرحلۀ دوم، تلاش برای تسخیر گذرگاه تنگ وارد شدن به مترو ؛ (3467725) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۷ ۰۷:۱۷:۰۱
دو تمام فرودگاه هاي أمريكا و ألمان ساليان بيش به اجرا در أمده استً (3473329) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۷ ۱۰:۱۰:۵۰
بجای آنکه اینهمه هزینه برای نصب حفاظ بشود بهتراست که همان بودجه صرف ایجاد کار و شادی در کشور بشود آنوقت دیگه کسی خودشو زیر قطار مترو نمیندازه یا بالای پل خودشو پرت نمیکه. علت برطرف شود خودبخود معلول از بین میره. (3473822) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۷ ۱۲:۱۳:۴۵
شبيه اين طرح را حدود پنج سال قبل به شركت متروي تهران و خصوصا بخش ايمني دادم متاسفانه استقبال نشد!! (3474155) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۲:۰۴:۰۴
من طرح و به کره دادم قبول کردن و اجرا کردن (3492037) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۲:۰۳:۳۴
اين طرح توي امريکا هم اجرا شده. ايستگاه منهتن۰۰۳ (3492035) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۶:۲۰:۳۱
تو مترو پاتایا هم همین طرح اجرا شده... به جان خودم راست میگم (3503559) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.