توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 473118
چین در دریای جنوبی راکت انداز مستقر کرد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۷
روزنامه ارتش، ارگان نیروهای نظامی و ارتش آزادیبخش خلق چین با انتشار گزارشی از آرایش و استقرار راکت اندازها و موشک های این کشور در مناطقی از دریای جنوبی خبر داد.

به گزارش ایرنا، دریای جنوبی بخشی از اقیانوس آرام، در فاصله‌ای از تنگه تایوان، شرق ویتنام، شمال‌ غربی فیلیپین تا مرزهای آبی اندونزی و سنگاپور است و به دلیل آنکه بخشی از جزایر مورد مناقشه‌ میان کشورهای شرق و جنوب ‌شرقی آسیا در این دریا قرار دارد، این منطقه به یکی از حساس ترین و مناقشه‌برانگیزترین نقاط دنیا تبدیل شده است.

بر اساس گزارش روزنامه ارتش چین، این راکت اندازها که از مدل «نورینکو سی اس» اعلام شده بر روی تپه های مرجانی «فیری» در اطراف جزایر اسپراتلی مستقر شده است که مورد منازعه چین و برخی کشورهای منطقه است.

گفته شده که راکت اندازهای مزبور قابلیت های بالایی برای شناسایی کشتی های رزمی دشمن دارند و می توانند آنها را ردیابی کرده و مورد هدف قرار دهند.

تپه های «فیری» در اطراف «اسپراتلی» تحت کنترل چین می باشد و البته مشخص نیست چین چه زمانی این سامانه های دفاعی را در آنجا مستقر کرده اما از سال ۲۰۱۴ میلادی درصدد اجرای چنین برنامه ای بوده است.

چین در حال توسعه برنامه های زیربنایی در این منطقه است و گفته می شود که یکی از آنها ساخت یک فرودگاه در همین تپه های مرجانی است. ژاپن نیز به استقرار این راکت اندازها واکنش نشان داد و اعلام کرد که چین آنها را در جزایر مورد منازعه با ویتنام در دریای جنوبی آرایش داده است. همزمان ژاپن و آمریکا متفقا چین را متهم کرده اند که در دریای جنوبی نظامی گری می کند و به دنبال گسترده تر کردن چتر نظامی خود است.

هر دو کشور تاکید کرده اند که اقدامات نظامی چین در این منطقه دریانوردی را محدود می کند و به آزادی پرواز هواپیماها و کشتیرانی لطمه می زند.

آبراه کلیدی دریای جنوبی البته از مسیرهای مهم کشتیرانی به شمار می‌رود و گفته می‌شود که از نظر منابع طبیعی نیز بسیار غنی است و سالانه محموله هایی به ارزش ۵ هزار میلیارد دلار را از خود عبور می کند. به جز چین؛ ویتنام، فیلیپین، مالزی و برونئی نیز بر کل و یا بخش‌هایی از جزایر موجود در این پهنه آبی ادعای مالکیت دارند.
 
کلمات کلیدی : چین، دریای جنوبی، راکت انداز
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.