نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 420116
وعده قالیباف به معلولان تهرانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۱
شهردار تهران گفت: در جایی که نمی توانیم همه شهر را برای معلولان مناسب سازی کنیم، می توانیم مسیر دسترسی معلولان از درب منزل خود به خیابان اصلی را تامین کنیم. البته در کنار این موضوع کار مناسب سازی محیط های شهری برای دسترس پذیری معلولان را نیز پیگیری می کنیم. 
 
به گزارش فردا، شهرنوشت نوشت؛ محمدباقر قالیباف، صبح امروز در نشست صمیمی با مدیران سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه معلولان، ضمن تبریک 13 آذر به عنوان روز جهانی معلولان، ابراز داشت:  ساختار شهرداری های ایران با عموم کشورها متفاوت است چنانچه در سایر کشورها عمدتا شهرداری ها به معنای واقعی برای امورات شهر به صورت یکپارچه تصمیم گیری می کنند اما از روز شکل گیری بلدیه تا کنون این چالش و محدودیت ها در شهرداری های کشور ما وجود دارد.

وی تاکید کرد: البته این موضوع دلیل نمی شود که ما مسئولیت های اسلامی، انسانی و حقوقی خود را نسبت به این امر مهم به فراموشی بسپاریم؛ همانطور که اولین اقدام ما درباره معلولان در دی ماه سال 84 و تنها چهار ماه پس از آغاز این دوره مدیریتی شهرداری تهران صورت گرفت و از همان زمان دغدغه معلولان، دغدغه ما نیز بوده است.

شهردار تهران در ادامه با اشاره به سرانه هر کدام از شهروندان تهرانی از یارانه های خدماتی، عنوان داشت: وقتی به سرانه هر شهروند بر اساس هزینه ای که در طول یک سال انجام می دهیم نگاه می کنیم، شاهد هستیم که مجموعه معلولان به دلایل متفاوت نمی توانند از خدماتی که بقیه مردم شهر بهره مند هستند، استفاده کنند؛ کما اینکه این جزو حقوق قطعی و اولیه آنها محسوب می شود.

قالیباف افزود: در این شهر پارک ها، امکانات و مراکز تفریحی فراوانی وجود دارد که بخش قابل توجهی از معلولان از استفاده از این امکانات محروم هستند. حتی در حوزه حمل و نقل عمومی نیز همه مردم از یارانه مربوط به حمل و نقل برخوردارند اما بخش قابل توجهی از معلولان، خصوصا افرادی که دارای معلولیت شدید هستند از بخش عمده ای از این خدمات محروم می شوند.

وی تاکید کرد: به منظور برطرف کردن این مشکل در بودجه سال آینده به گونه ای برنامه ریزی خواهیم کرد تا بتوانیم بر اساس سرانه افراد، درصدی را به صورت برنامه ریزی شده برای حوزه معلولان اختصاص دهیم.

شهردار تهران عنوان داشت: البته هدف از این کمک از نوع کمک های نقدی ناچیزی که بهزیستی به صورت ماهانه به معلولان واریز می کند نیست، بلکه این ظرفیتی است که بر اساس آن می توانیم به صورت برنامه ریزی شده به شهروندان معلول توجه کنیم؛ هرچند که معتقدیم حتما باید سرانه بیشتری هم نسبت به افراد سالم به آنها تعلق بگیرد.

قالیباف در ادامه تاکید کرد: در حوزه سلامت نیز باید به معلولان توجه جدی داشته باشیم که این نیازمند همراهی سازمان های مردم نهاد است تا کار را به صورت مشترک با هم انجام دهیم؛ به این ترتیب می توان خدمات اداره کل سلامت شهرداری تهران را با اولویت حوزه پیشگیری و آموزش های لازم اختصاص داد. در این زمینه بر اساس هماهنگی هایی که با وزارت بهداشت و درمان صورت گرفته می توان این کار را به صورت عملیاتی تر در شهر تهران دنبال کرد تا به الگویی برای سایر شهرها تبدیل شود.

وی  در ادامه به موضوع نصب بالابر در منازل افراد دارای معلولیت جسمی شدید اشاره کرد و گفت: تا کنون نزدیک به 200 دستگاه بالابر در منازل معلولان نصب شده است و در موارد باقی مانده نیز مشکلات حقوقی بین ساکنان مجتمع مسکونی و معلولان وجود داشته که در تلاش برای حل این موضوعات هستیم.

شهردار تهران همچنین بر ضرورت توجه به دسترس پذیری معلولان تاکید کرد و گفت: با توجه به شناسایی های صورت گرفته درباره معلولان در شهر تهران، شهرداران نواحی مکلف هستند تردد آن ها را در اولویت قرار دهند تا معلولان از جلوی درب منزل خود تا رسیدن به راه اصلی دچار مشکل نباشند و بتوانیم مسیر آن ها را مناسب سازی کنیم. به این ترتیب در جایی که نمی توانیم مناسب سازی  همه شهر را انجام دهیم، می توانیم مسیر دسترسی معلولان از درب منزل خود به خیابان اصلی را تامین کنیم. البته در کنار این موضوع کار مناسب سازی محیط های شهری برای دسترس پذیری معلولان را نیز پیگیری می کنیم .

قالیباف به شکل گیری سامانه ویژه حمل و نقل معلولان در شهر تهران نیز اشاره کرد و گفت: بحث حمل و نقل معلولان در اولویت کاری قرار گرفته است و حتما این سامانه را تقویت می کنیم. پیش از این نخستین تجربه در حوزه حمل و نقل معلولان در 10 سال پیش آغاز شد و سپس به سمت شکل گیری این سامانه حرکت کردیم؛ اما هم اکنون وقت آن فرا رسیده است که سامانه حمل و نقل معلولان را نیز به گونه دیگری ارتقا دهیم.

قالیباف ابراز داشت: تقویت حمل و نقل معلولان از بحث های اولویت دار به شمار می رود و در این زمینه نیز می توانیم از محل سرانه معلولان در خرید تجهیزات خاص آن ها کمک کنیم.  همانطور که در حال حاضر نیز در خرید اتوبوس های حمل و نقل شهری، سهمیه های مربوط به خودروهای معلولان را در نظر گرفته ایم تا برخی از این دستگاه ها خاص تردد معلولان باشد.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع احداث مراکز توانبخشی ویژه معلولان در شهر تهران اشاره کرد و گفت: پیش از این مکان یابی های مورد نیاز به منظور احداث پنج مرکز در پنج نقطه شهر تهران صورت گرفت و مجموعه قمر بنی هاشم (ع) در جنوب شرقی شهر نیز احداث شد تا الگوها روشن شود. این مجموعه طبق استاندارد جهانی ساخته شده و با پیشرفته ترین کشورها از نظر امکانات، تجهیزات و نوع ساخت قابل قیاس است؛ در ادامه نیز در حوزه بهره براری باید توجه ویژه ای صورت گیرد تا بتوانیم خدمات بهتری را به جامعه معلولان ارایه کنیم.

وی بر ضرورت تغییر نگاه ها برای حل مسایل تاکید کرد و عنوان داشت: بر اساس نیازهای موجود و جغرافیایی حضور معلولان در شهر تهران می توانیم زمین هایی را در اختیار بگذاریم تا با کمک خیران، مراکزی برای توانبخشی معلولان احداث شود.  این امکان وجود دارد که هر چه سریع تر این کار را انجام دهیم و اهمیت آن را از توسعه مساجد و سرای محلات نیز کمتر نمی دانیم .

قالیباف در ادامه عنوان داشت: حضرت امام (ره) همواره تاکید داشتند کاری که مردم می توانند انجام دهند، باید به آنها واگذار شود و اجازه دهیم مردم کار خودشان را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... انجام دهند؛ در جایی که مردم نتوانستند کاری انجام دهند، مجموعه دولت مردان باید به کمک مردم بیایند.

شهردار تهران ادامه داد: روزی که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیدا کردم، بر ضرورت تبدیل شهرداری تهران از سازمان خدماتی به نهاد اجتماعی تاکید داشتیم تا تغییر نگرش در مجموعه کاری سازمانی مثل شهرداری صورت گیرد؛ اگر در آغاز کار می خواستیم صرفا به سمت کارهای اجتماعی برویم، مردم از ما نمی پذیرفتند از این رو اول باید کارهایی را در اولویت انجام می دادیم که اعتماد مردم شکل بگیرد؛ البته این اقدامات در خور شان مردم نیست اما زیر ساخت هایی که در این دوره در شهر تهران ایجاد شده به اندازه 45 درصد زیر ساخت های کل تاریخ بلدیه تهران است.

وی ادامه داد: ممکن است ما در شهرداری تهران در حوزه حقوقی، حداقل وظیفه را در زمینه معلولان داشته باشیم اما از جهت حقیقی، انسانی شهروندی این وظیفه را به دوش خود احساس می کنیم و از روز اول نیز به این موضوع توجه کرده ایم؛ در این سال ها نیز سازمان های مردم نهاد احساس کرده اند که شهرداری در کنار آنها قرار دارد.

قالیباف افزود: هم اکنون شهر تهران در حوزه زیر ساخت ها به نقطه ای رسیده که هر چقدر بخواهیم این زیر ساخت ها را اضافه کنیم، دیگر کیفیت زندگی در شهر از بعد مادی و معنوی ارتقا پیدا نخواهد کرد. به همین منظور از دو سال قبل تاکید داریم که اگر ارتقای فرهنگی و ارتقای حوزه های اجتماعی را پیدا نکنیم، هرگونه هزینه کردن در حوزه های زیر ساختی برای ما آرامش و آسایش نخواهد آورد.

وی ابراز داشت: در حال حاضر حدود 10 درصد جمعیت این شهر را افرادی تشکیل می دهند که از یک معلولیت ضعیف تا معلولیت شدید و نسبتا شدید دارند؛ البته در این شهر خانوار های بسیار برخوداری هم هستند که بخش عمده ای از آنها تمایل دارند از روی وظیفه اسلامی و انسانی خود، به خانواده های کمتر برخوردار کمک کنند به همین جهت اگر بتوانیم به درستی این مکانیزم را به مردم معرفی کنیم، هیچ مشکلی سر راه ما باقی نخواهد ماند

شهردار تهران در ادامه بر بسیح تمامی سازمان های مردم نهاد تاکید کرد تا بر اساس آن اطلاع رسانی درستی به جهت ساخت مراکز توانبخشی معلولان صورت گیرد و شهرداری تهران نیز زمین مورد نیاز برای احداث این مراکز را تامین کند.

قالیباف ادامه داد: ما باید اجازه دهیم مردم کارشان را انجام دهند در این مسیر به آن ها کمک کنیم؛ به همین جهت پس از اختصاص زمین های مورد نیاز برای مراکز توانبخشی معلولان، بسیاری از موضوعات در حوزه احداث مراکز، تامین تجهیزات، امکانات و حتی دارو های مورد نیاز از سوی خود مردم و خیران انجام خواهد شد
 
کلمات کلیدی : معلومان+قالیباف
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۴۴:۴۸
باز نزدیک انتخابات شد وعده های الکی شروع شد (4048357) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.