نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 385413
احیای اقتصاد ملی با آتش زدن کالای قاچاق
محمد جعفری*، 6 شهریور 95
تاریخ انتشار : شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
أین عمار یک شعار تبلیغاتی نبود که جنبه تشریفاتی برای تنها یک موضوع خاص در زمان محدود داشته باشد. بلکه رهبری معظم انقلاب در همه جنبه های سیاست و مملکت داری، نیرو های تبیین کننده مواضع جمهوری اسلامی را به مدد طلبیده است. یکی از موضوعاتی که این روزها نیاز به تببین درست دارد و از سوی مسئولین و رسانه ها مورد غفلت، بی توجهی و بعضا بی انصافی قرار گرفته موضوع قاچاق می باشد. در دو هفته اخیر بحث آتش زدن کالای قاچاق به دلیل تعابیر و برداشت های مختلف مسئولان امر از این فرمان رهبری، بحث برانگیز شد.

رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم فرمودند که کالای قاچاق را جلوی چشمان همه آتش بزنید. «در موضوع‌ قاچاق، بنده به مسئولین گفته‌ام که آقاجان! وقتی شما آن باند قاچاقچی را پیدا میکنید و آن جنس کلان قاچاق را که چند هزار تُن وزن آن است، وارد کشور میکنید، این جنس را جلوی چشم همه آتش بزنید» بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم [۱۱/۰۵/۹۵]

در این باره گمانه زنی های بسیاری مطرح شد. برخی این شبهه را مطرح کردند که آتش زدن یا امحاء کالاهای قاچاق، از بین بردن سرمایه ملی است و نباید به منطوق سخنان رهبری اکتفا کرد بلکه مفهوم امحاء را باید در نظر گرفت و با همین استدلال تعاریف مختلفی از امحاء کالای قاچاق عنوان شد. به عنوان مثال درباره ۱۳ خودروی قاچاق گفتند که صدور و فروش آنها به خارج و صرف پول در راه مبارزه با قاچاق به معنای امحاء است و بر همین اساس نیز مدعی نمادین بودن فرمان رهبر انقلاب شدند.

به نظر می رسد که برخورد سطحی و مسامحه ای با مقوله قاچاق و عدم توجه به عمق تاثیر فرمان مقام معظم رهبری این شبهات را ایجاد کرده است که آتش زدن کالاهای قاچاق جنبه نمادین دارد و یا بر اساس نوع کالای قاچاق معانی دیگری از امحاء باید اعمال گردد. این درحالی است که به نظر نگارنده دو مفهوم در امحاء کالای قاچاق چه با آتش و چه با هر وسیله دیگری وجود دارد.

اول آنکه رهبری در آن سخنرانی بر ملأ عام بودن امحاء تاکید می کند. این کار باعث قطع امید کامل قاچاقچیان از دسترسی دوباره به اموالشان از طریق مزایده های بعضا تشریفاتی می انجامد، هم سایر افرادی که تصمیم به قاچاق داشته اند ترسانده و به اصطلاح ریسک عملشان بالاتر می رود و هم عموم مردم شاهد برخورد قانونی حکومت با مفسدان خواهند بود که این از نظر روحی و روانی تاثیر مثبتی در جامعه دارد و مردم را نسبت به حاکمان امیدوارتر می سازد.

دوم آنکه در پیام آتش زدن و امحاء کالای قاچاق یک دلالت التزامی نهفته است که به دلیل ناکارآمدی سیستم کنونی مبارزه با قاچاق در کشور، رهبر معظم انقلاب اعتمادی به موثر بودن ساز و کارهای سلبی موجود در امر مبارزه با قاچاق از جمله به مزایده گذاشتن کشفیات از سوی سازمان جمع آوری تملیکی، جریمه های نقدی و برخورد قضایی با متخلفان ندارند و این پیام را می شود اعتراض ضمنی ایشان به نهاد های مسئول در امر مبارزه با قاچاق چه در دولت و چه در قوه قضاییه و حتی مجلس استنباط نمود.

آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که جرائم قاچاقچیان اولا بازدارنده نبوده و ثانیا تقریبا وصول نمی شود. در همین زمینه آمار پرونده های کلان متشکله قاچاق در سال ۹۱ و ۹۲ حکایت از آن دارد که کمتر از ۱% یعنی تنها ۰.۱۹% از جرایم تعیین شده برای قاچاقچیان توسط نهاد های ذی ربط وصول شده است که این آمار نشان از ناتوانی دستگاه ها در اجرای قانون در این حوزه دارد.

فساد سیستمی در مبارزه با قاچاق علت فرمان آتش رهبری

همچنین از سازمان جمع‌آوری فروش اموال خبرهایی به گوش می رسد مبنی بر شرکت خود قاچاقچیان با نام ها و شهرت های رسمی و غیر‌رسمی در مزایده اموال مصادره شده، که در بسیاری موارد به پیروزی آنها در مالکیت دوباره اموال قاچاق خودشان منتهی می شود. در همین زمینه عليرضا جمشيدي معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی روز جمعه ۲۹ مرداد ۹۵ اعلام کرد، «قاچاقچیان به دلیل وجود چرخه معیوب و فاسد در کشورمان و با کمک برخی دستگاه های قانونی، کالاهای قاچاق را دوباره به بازار مصرف وارد می کنند.»

چندي پيش نیز عبدالوهاب سهل‌آبادي، رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت نيز از پشت پرده تلاش قاچاقچيان براي شركت در مزايده‌هاي سازمان اموال تمليكي خبرداده و اعلام كرد، وقتي كه كالاي قاچاق از طريق سازمان اموال تمليكي دوباره فروخته مي‌شود، قاچاقچيان آنها را خريده و كنار كالاي قاچاق خود به بازار عرضه مي‌كنند.

به‌عبارت ديگر كالاي قاچاق خريداري شده از سازمان اموال تمليكي، به نوعي نقش پوشش در مورد كالاي قاچاق كشف نشده را ايفا مي‌كند. هرچند رییس سازمان اموال تملیکی گفته نام و اسامی قاچاقچیان در اختیار این سازمان قرار ندارد تا از حضور آن ها در مزایده جلوگیری شود. این درحالی است که این امکان وجود دارد که قاچاقچیان بدون استفاده از اسم و رسم حقیقی دیگری در مزایده ها شرکت کنند.

این در حالی است که علاوه بر دستور رهبری، امحای اجناس قاچاق محمل قانونی نیز دارد. طبق آیین‌نامه ابلاغی مواد ۵۵ و ۵۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمامی کالاهای قاچاق مکشوفه یا باید از کشور خارج شده یا توسط دستگاه‌های ذی‌ربط امحا شود و بر اساس تأکیدات قانونی، هیچ دستگاهی اجازه بازتوزیع این کالاها را در کشور ندارد.

به گفته قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیش از این روزنه‌هایی در قانون وجود داشت و اجازه می‌داد کالاهایی که در داخل تولید مشابه نداشتند به مزایده گذاشته شده و در داخل کشور توزیع شوند که این موضوع با ورود کالاهای قاچاق به کشور منافات داشت. لذا قانونگذار تصریح کرد کالاهای قاچاق مکشوفه به هیچ عنوان حق ورود به بازار داخلی را ندارند و این تصریح قانونی شامل خودروهای قاچاق نیز می‌شود.

چطور می شود اعتماد کرد؟
با این اوصاف باید از آن ها که به امحاء و آتش زدن کالای قاچاق اعتراض دارند و حتی صحبت های مقام معظم رهبری را نمادین می خوانند، پرسید که چگونه می شود ساده لوحانه به این فساد سیستمی اعتماد کرد؟ آیا ساده لوحانه نیست که با وجود فساد سیستمی در شبکه مبارزه با قاچاق که منجر به بازتوزیع کالای قاچاق از طریق مزایده به قاچاقچیان شده، بازهم به فروش پورشه ها به کشور مبدا تاکید و به صرف درآمد ناشی از آن در راه مبارزه با قاچاق کالا امید داشت؟ فساد سیستمی که برخی از اقتصادانان عدالت گرا مثل احمد توکلی آن را عامل براندازی جمهوری اسلامی عنوان کرده اند.

توکلی چندی پیش گفت «جمهوری اسلامی را نه کودتای نظامی و نه انقلاب مخملی، بلکه فساد از پا می‌اندازد.»

امحاء صورت گرفته تا کنون در حد شوخی است!
حال که ضرورت امحاء قاچاق طبق نظر رهبری روشن تر شد، مقایسه عملکرد چند روز اخیر در این زمینه نشان از تلاش برخی مسئولان برای رفع تکلیف از نهاد تحت مدیریت خودشان به چشم می خورد. با اینکه حجم قاچاق در کشور سالیانه چیزی حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است که حدود ۱۸ میلیارد دلار آن را واردات قاچاق تشکیل می دهد. طبق گزارش اتاق بازرگانی ایران تنها ۱۰ درصد این حجم از قاچاق در کشور کشف و ضبط می شود. یعنی چیزی حدود ۲ میلیارد دلار معادل ۷۲۰۰ میلیارد تومان. درحالی که در هفته اخیر شاهد امحاء تنها ۲۲ میلیارد تومان کالای قاچاق در سراسر کشور یعنی چیزی حدود ۰.۰۰۳ % [سه هزارم درصد] از حجم قاچاق کشف شده بودیم. این برخورد نمایشی و نمادین با راه حل مسئله قاچاق به هیچ عنوان رضایت بخش نیست.

أین عمار؟
أین عمار یک شعار تبلیغاتی نبود که جنبه تشریفاتی برای تنها یک موضوع خاص در زمان محدود داشته باشد. بلکه رهبری معظم انقلاب در همه جنبه های سیاست و مملکت داری، نیرو های تبیین کننده مواضع جمهوری اسلامی را به مدد طلبیده است. برخورد های نمادین با فساد در جمهوری اسلامی بزرگترین آفت اقتصاد و اجرای عدالت در کشور است. اگر در مبارزه با فساد نه به شکل نمادین بلکه به مُرِّ قانون عمل می شد امروز شاهد وضع بهتری در اقتصاد بودیم.
درد بیشتر آنکه قوانین مربوط به امحاء کالا قاچاق پیش از این در قانون وجود داشته اما متاسفانه اجرا نمی شده است. حال با ورود مقام معظم رهبری به موضوع قاچاق نهاد های مرتبط با امر فعال شده اند گویی تا پیش از این اصلا وجود نداشته اند و یا اثری از آن ها در جامعه نبوده است. خواب دستگاه های اجرایی و برداشت های ناصواب رسانه ای ها از یک حرف صحیح و مترقّی است که حکم می کند تبیین مواضع اصیل جمهوری اسلامی ایران و رهبری معظم انقلاب بیش از پیش مورد توجه عدالتخواهان، دلسوزان و دوستداران نظام جمهوری اسلامی قرار گیرد. چه آنکه به قول رهبری، هرکس همان قدر که می داند تبیین کند.
*کارشناس ارشد مدیریت سیستم و بهره وری
 
کلمات کلیدی : امحای ۴۰۰ تن کالای قاچاق+قاچاق+کانتینر
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۸:۱۹:۵۰
احتمالا با قیمت نجومی (3905407) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۷:۳۲
رهبرى معظم شفاف و قاطع و عيان فرمودند كالاى قاچاق را هزار تن هم باشد جلوى چشم مردم آتش بزنند ، ديگر اين همه تفسير و اما و اگر ندارد ..... (3906050) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۲۳:۳۲
آتش زدن کالای قاچاق بهترین گزینه برای جلوگیری از خروج سرمایه های مملکت است و در ایجاد اشتغال و رونق تولید داخلی سرعت خواهد داد .

کسانی امحاء و آتش زدن را به مصلحت نمیدانند که منافع ناثواب و حرام و رانتی دارند . (3906069) (alef-13)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۸:۳۵:۵۳
حالا که نمی شود جلوی فساد ماموران را برای برگزاری مزایده گرفت!!!!!!!!! بهتر است دوباره صادر شود تا مبالغ آن به صندوق دولت واریز شود. بهرحال این کالا با سرمایه کشور وارد شده و امحا آن آتش زدن به سرمایه آهای کشور است . قطعا نظر رهبری هم قطع امید قاچاقچیان از دریافت کالای وارد شده با روش های مختلف بوده است (3905424) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۱۹:۳۷
آتش زدن کالای قاچاق از یک نگاه صحیح می‌باشد "در این صورت دولتها بفکر درآمد زائی از این طریق نخواهند بود چرا که درآمد داشتن خود باعث چشم پوشی بر قاچاق کالا می‌گردد" (3905878) (alef-13)
 
مهدی
Australia
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۹:۳۶
باز که داری حرف خودتو میزنی.

طرف کلی‌ صغرا کبرا گفت که بگه حرف رهبری همونه که گفتند، شما هی‌ مصداق و تفسیر و تاویل نکنید....باز شما حرف خودتو میزنی؟ امان از دست شماها. عجب آدمایی هستید.

رهبر انقلاب صد بار گفتند حرفشون همونیه که میان جلوی همه میگن، باز امثال شما میان میگن، نه منظورش یه چیز دیگه بود. (3906156) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۰۱:۰۰
رهبر با انگشت ماه را نشان می دهد شما به نوک انگشت او نگاه می کنی ، اقا مهدی عزیز
اتش زدن، در فارسی کاربرد فراوان دارد
وقتی فروشنده می گوید، اتش زدم به مالم ، مال و اموالش را اتش زده ؟!!!!
وقتی رهبری می گوید قاچاق را جلوی مردم اتش بزنید، یعنی بی چاره شدن قاچاق چی و مصادره اموال قاچاق را همه لمس کنند و مال قاچاق توی مملکت دیده نشود
نه اینکه مثل آهن قاچاق ، آلومینوم قاچاق و .... خیلی چزیهایی که نمی سوزد را آتش بزنیم (3906514) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۸:۴۵:۵۸
اگر به قاچاقچی رحم کنید کار مملکت و جوانهاش تمامه، تولیدکشور ازبین می ره، کار از بین می ره،در واقع مصداق ضرب المثل ترحم بر پلنگ تیزدستان ستمکاری بود بر گوسفندان (3905448) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۰۰:۲۷
چرا به جای محکومیت سنگین قاجاقجی ، کالای قاچاق به اعدام محکوم میشه؟ (3906511) (alef-13)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۸:۵۸:۴۸
از این نوشته شما چنین بر می آید که قانون وجود دارد ولی به آن عمل نمی شود. نیز اعلام کرده اید که درصدکمی از کالاهای قاچاق وارد شده شناسایی می شود. فرض کنید یک نفر 100 واحد کالای قاچان وارد می کند و 10 واحد آن شناسایی می شود، قاچاق آور از 90 واحد سود خود را برده است. تازه می گوئید که در اجرای قانون برای همان ده واحد هم یکسان عمل نمی شود . پس چه انتظاری دارید.

پرسش اصلی همواره این بوده است که چرا قانون اجرا نمی شود. براساس قانون اساسی ، قوه قضائیه مجری قانون است و باید پاسخگوی عدم اجرای قانون باشد. اگر این قوه را در معادلات خود در نظر نگیرید، چرخ همانگونه می چرخد که در همه این سالها می چرخیده است.

اگر گفته آقای توکلی را نیز درست بدانیم، همه تلاشها برای حفظ نظام که در دو مورد اول منعکس است، بدون توجه به مورد سوم، چیزی جز بدبختیهایی که اکنون با آن ها درگیر هستیم ، باقی نمی گذارد. (3905478) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۵۰:۲۸
دلبندم قوه مجریه باید قانون رو اجرا کنه نه قوه قضائیه! کلمه مجریه از ریشه اجرا گرفته شده و قوه مجریه یعنی اجرا کننده قانون (3906159) (alef-13)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۸:۵۹:۳۱
اقتصاد ملی: بساز بندازی. احتکار. اختلاس. گران فروشی. کم فروشی. تولید کالای بی کیفیت. بازار انحصاری بدون رقابت. خرید و فروش ملک و زمین و خودرو. سرمایه گزاری روی دلار و سکه. چیزی به اسم اقتصاد تو ایران وجود نداره.

با توجه به عکس بهتر بود تیتر بزنین: احیای پراید با آتش زدن خودروهای باکیفیت. (3905480) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۱:۰۳:۰۸
یعنی برای بالا بردن کیفیت محصولات داخلی باید پدیده قاچاق رو رواج داد؟ (3907220) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۹:۰۹:۱۴
امحا اتومبیل های لوکس کار اشتباهی است. می توان از این اتومبیل ها برای اهداف آموزشی استفاده کرد. یکی از کمبودهای اساسی در بسیاری از هنرستان ها و کارگاه های اتومکانیک دانشگاه ها کمبود و یا فقدان موتورهای اتومبیل است. هنوز در بسیاری از مراکز ما آموزش فقط با موتور پیکان صورت می گیرد و یا اصلا موتوری برای باز و بسته کردن وجود ندارد. اگر موتورهای پیشرفته تری هم باشد فقط برای تماشا است!! آنوقت این غول های تکنولوژی را می خواهند آتش بزنند!! (3905496) (alef-11)
 
توحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۵۱:۱۶
من یه جایی خوندم تو یکی از این کشور های آفریقایی که قاچاق عاج فیل داشتن، یه مدت عاج هایی که از دست قاچاقچی ها می گرفتن رو جلوی چشمشون داغون می کردن. و بعد این مدت شکار و قاچاق عاج با افت شدید مواجه شد.
به نظر میرسه پشت این داستان یه موضوع کاملا روانشناسانه هست.

اونا هم می تونستن بگن حیفه، حالا که این همه عاج رو گرفتیم، می تونیم صرف چیزای بهتری بکنیمش، ولی مثل شما دنبال زیر بغل مار نگشتن. از این بهونه های خنده دار هم نگرفتن.

یه مدت آتیش بزنید، نتیجه ش رو می بینیم، کالای قاچاق نه پولی از بیت المال برده نه از مردم عادی که با آتیش زدنش ضرری به کسی جز قاچاق کننده برسه. (3905977) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۹:۲۶:۵۶
آخه از عاج فیل چه استفاده دیگه ای میشه کرد؟ ولی از این خودروها هزارتا استفاده مفید میشه کرد طوریکه قاچاقچی و هیچ شخص حقیقی دیگری هم هیچ سودی نمیبره. الان این پیشنهادی که محسن داده برا قاچاقی با سوزوندن مالش هیچ فرقی نداره ولی در دانشگاه ها میتونه باعث پیشرفت دانشجوها بشه. اشکالش چیه؟ (3907072) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۹:۱۴
اتفاقا اتوموبيلهاى لوكس و هر كالاى قاچاق را بايد جلوى چشم خردم و خو قاچاقچى اتش بزنند صاحب كالا و عامل قاچاق و مامور خطا كار هم شديدا ريمه و مجازات و حبس و تبعيد شوند و در صورت تكرار اعدام شوند . (3906056) (alef-13)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۹:۲۲:۰۴
آخه اون عزیزی که میفرماید - احیای اقتصاد ملی با آتش زدن کالای قاچاق - مگر کشور ما توانایی تولید یک اتومبیل در سطح کلاس جهانی رو داره، حتی یک سدان خانوادگی معمولی و نه در حد مرسدس و پورش.
نکته بعدی اینکه اونن اشخاصی که در این قاچاق نقش داشتن، وارد کننده و مسئولین گمرک و هر که کمک کرده ... رو باید جریمه خیلی سنگین کنند، نه اینکه یه مالی رو از بین ببرند، حتی این مال رو توی کشور بفروش برسونند باز ضررش کمتر هست.

اون همه لباس و لوازم رو سوزوندن، خب سودش به کی رسید، چرا به امور خیریه نپرداختند. (3905520) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۹:۲۹:۵۹
اگر دولت بتواند موضع كالاي قاچاق را به سرانجام مثبت برساند يك نقطه مثبت براي راي مجدد در دور بعد كسب ميكند وگرنه كارنامه اقاي روحاني در حال حاضر قابل قبول اكثريت مردم نيست بويژه كه فيش هاي حقوقي مديران دولت صدمه زيادي به اعتماد مردم زد وبرخورد بسيار ضعيف دولت نيز مزيد برعلت شد (3905542) (alef-13)
 
مازندرانی
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۰۹:۴۲:۱۹
کالای قاچاق همانند مواد مخدر است .باید آتش زده شود. (3905576) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۶:۱۰:۳۱
بخش اعظمی از مواد مخدر برای تولید " مورفین " به وزارت بهداشت سپرده می شود . (3906714) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۰:۰۱:۵۶
جلوگیری از قاچاق کالا، قانون می خواهد و مدیر لایق و دلسوز. بنده در شرکتی کار میکردم که اکثر وارداتش به صورت غیرقانونی و قاچاق رسمی صورت میگرفت. بارها این مسئله را به طرق گوناگون، به اطلاع مراجع مختلف رساندم اما در نهایت، تنها کسی که مجبور به ترک شرکت شد، من بودم و صاحبان و مدیران ارشد آن شرکت، هنوز مشغول کار خود هستند و هیچ اقدامی علیه آنها نشد. لازم نیست کالاهایی را که بابتشان از جیب ملت، پرداخت شده، آتش بزنیم. باید تفکر شوم قاچاق را آتش زد. (3905636) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۰:۵۷:۴۳
امحای کالاهای قاچاق سالم کار نادرستی است. (3905808) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۱۱:۴۱
اگر کالای قاچاق کالایی بود که استفاده از آن برای هرشخصی مضر باشد مثل فیلم مستهجن یا سیگار یا مواد مخدر ، آتش زدن آن صحیح است. لیکن زمانی که میتوان کالای قاچاق را فروخت و از پول بدست آمده در جهت مبارزه با قاچاق استفاده کرد ، امحاء آن کالا جایز نیست. (3905843) (alef-13)
 
من محمدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۳۶:۱۸
من بعنوان یک هشتاد میلیونم کشور بشدت با امحاکالاهای قاچاق مخالفم .اون کالاها را ببرند در روستا بین مردم توزیع کنند ویا به یک ستاد دی که دزدی نکند بسپارند تا به فقرای همان مناطق داده شود.اتش زدن یعنی پول عده ای ادم گردن کلفت را از بین بردید پس همون کالاهارو تبدیل به احسن کنید وبه محرومین وجبهه رفته ها بدهید تا نوش جان کنند. (3905929) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۳۸:۰۰
-- ميگم محمد آقا ! اين پسر خاله ات احسان ، چرا مغازه اش را بست ٫ شنيدم داره كنار خيابون
آدامس فروشي و بادكنك فروشي ميكنه ؟ ... ها ؟ !!
-- چي بگم دوست عزيز ! از وقتي كه " دودي " شد ، تمام سرمايه و اجناس مغازه اش به " آتش " كشيد ، حتي وسايل خونه اش ٫ فرش نازنين ، مبل دست اول ، حتي طلا هاي زنش ، همه و همه
به آتش كشيد و خرج دود و دم ش كرد ! اين شد كه پدر خانمش گفت ، حالا اجناس هيچي !! بايد تا خود مغازه هم به آتش نكشيده و " دود " نكرده ، و به هوا نفرستاده ازش بگيرم ٫ تا بدونه يك من ماست چه قدر كره ، ... اين شد كه با يك اردنگي ازمغازه انداختش بيرون !!... و فوري مغازه را واگذار ...
-----
حالا برادر ! از اين داستان !! نتيجه مي گيريم كه " آتش " زدن ، معني مختلفي داره !! و هر آتش
زدني به معني كبريت كشيدن و فندك زدن نيست !! به نظر اين دعا گو " مصادره " كردن اجناس هم معني " آتش " زدن براي صاحب اجناس ميده !!ميگم واقعاً حيف است كه ميليار دها تومن اجناسي را كه مي توان مصادره كرد ، و با پولش آبي بر آتش گراني و فقر و نداري و بيچارگي
خيلي افراد ريخت ، دود بشه و به بره به هوا !! ... شما ملاحظه بفرماييد همين كارتن خواب ها ....
بايد آن اجناس را فروخت و با پولش خيلي از كار هاي خدا پسندانه را انجام داد ! ... برادرم ! امروز يك دستگاه ، اجاق گاز ، يخچال ، پنكه و يا خريد يك تخته قالي، حتي قاليچه ، بلكه پتو ، واقعاً سختو كمر شكنه !!
-- ميگم حبيب آقا ! حالا به سلا متي بازنشسته شدي دولت چه قدر " حقوق " بهت ميده !! ... دولت
بايد از داشتن افراد صديقي مثل شما افتخار ...
-- چه عرض كنم برادر ! فقط همين را بدان كه براي خريد يك يخچال ، جهيزه دخترم ، حساب كردم
بايد پنج شش ماه ، هيچي نخوريم ، هيچ پوشاكي نخريم ، مريض نشيم ، بچه ها مدرسه نروند
آب و برق و گاز و تلفن مصرف نكنيم ، به عبارتي همه افراد خانواده به يك خواب پنج ماهه برويم
تا بتونم اون يخچال ابتياع كنيم !! ...

بله برادر ! آتش زدن ، به معني كبريت كشيدن هست ، مفت و مجاني چيزي را فروخنن ( مثل كار
آقا احسان ) هم هست ، مصادره كردن هم معني مي دهد !! ... ميگم واقعاً حيف !!!! (3905934) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۵۶:۳۵
بهتر نیست قاچاقچیان و مسوولان فاسد را آتش بزنید؟! (3905989) (alef-13)
 
مازندرانی
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۱۱:۴۳
بااین همه قاچاقچی ومسئول فاسد تا حالا چیکار کردن؟ (3906546) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۰۵:۰۸
چرا امحا حداقل میتوانند اقلام قابل مصرف مثل خوراکی وپوشاک را به نیازمندان واقعی بدهند (3906019) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۴۹:۵۷
اگر می خواست چنین اقدامی صورت گیرد تا پیش از این می شد.
آنقدر فساد ریشه دوانده که نمی توان اعتماد نمود. (3906473) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۵۱:۳۶
اصلاح سیستم باید صورت بگیرد. اما تا قبل از آن فقط آتش چاره کار است. (3906481) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۲۲:۳۵
من هم با نظر دوستان موافقم بهتره آتش زدن کالاهای بی کیفیت هم پیاده گردد. (3906066) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۲۵:۵۵
در صورتی که نسبت به فهم فرمایشات رهبری ابهامی داریم بهتر است از خودشان بپرسیم.شکر خدا از رحمت وجودشان برخورداریم.و مسله را خودمان حدس نزنیم. (3906076) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۳۷:۵۷
اگر سازمانهای مربوطه قابل اعتماد نیستند آتش را باید آنجا برافروخت (3906116) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۳۹:۰۹
سخنان رهبری روشن و احتیاج به تفسیر ندارد تنها راه پیشگیری از ورود کالا و مبازه با فساد حاکم بر دستگاههای مرتبط همین است که رهبری فرمود آتش زدن کالا . والسلام (3906124) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۱:۱۳
این اموال بعد از کشف متعلق است به مردم و بیت المال، حتما باید آتش بزنی تا طرف مجازات بشود بدهید به ملت بخصوص این همه نیازمند تا طرف بیشتر بسوزد
ممکن است مسئولی سخنی هم بگوید ما باید بر اساس خیرخواهی برای مملکت و مردم او را هم راهنمایی کنیم نه اینکه عقل را تعطیل کنیم و چشم بسته حمایت کنیم
الف جان چاپ کن به خدا ظلمه این کار و هر کس بفهمد و نگوید در این ظلم شریکه (3906130) (alef-13)
 
تافردا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۷:۳۳
بسمه تعالي
نويسنده اشاره به ماده 55و 56 قانون مبارزه با کالا و ارز مبني برصاردات مجدد يا امحاءکالاي قاچاق مي کند يعني اذعان به وجود قانون دارد ولي باز اصرار دارد چون سيستم اداري مشکل دارد و کارايي لازم را ندارد پس کالاهاي مکشوفه بايد امحاء گردد ايشان نمي دانند با دستمال کثيف نمي توان شيسه را پاک کرد و بايد اول سيستم را اصلاح کرد در ثاني کالاي قاچاقي که با ارز يا سرمايه ي ملي وارد شده اگر کشف و ضبط شود براي جلوگيري از تضييع سرمايه ي ملي بهتر است آن ها را صادرات مجدد کرد امحاء کلاي قاچاق مخصوصاً کالاي بادوام و لوکس يعني کمک مستقيم به توليد کننده که بيشتر کشورهاي توسعه يافته دنيا هستند. (3906147) (alef-11)
 
زلفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۲۲:۱۷
یک حلقه مهم کالای قاچاق ، فروشنده و خریدار جزء و مصرف کننده های نهایی کالا هست . وقتی رهبری حکم به حرام بودن خرید و مصرف کالای قاچاق می دهد همین حلقه مهم را در نظر دارد و حکم به آتش زدن کالای قاچاق جلوی چشم همگان نیز همین حلقه را مد نظر دارد که مردم به اهمیت بسیار آن توجه داشته باشند ....
نکته دوم اینکه قاچاق کالا فقط بحث اقتصادی نیست بلکه بحث های بهداشت و سلامت در خصوص بسیاری کالاهای وارداتی از انواع خوراکی ها ، البسه ، و .... تا اسباب بازیها هم مد نظر است وقتی این کالاها از طریق رسمی وارد می شود گواهی ای متعدد بررسی می شوند اما سلامت کالا قاچاق را چه کسی بررسی و تایید می کند ؟ آیا اصلا بررسی سلامت آنها امکان پذیر است ؟ به نظر می رسد این امر نیز به سختی میسر خواهد بود.
نکته سوم : چند مورد کالای بسیار لوکس مانند خودروهای چند میلیاردی هم که بحثهای مختلف به همراه داشته است را شاید بتوان از نظر آسیبهای روانی حضور این خودروهای بسیار لوکس مد نظر داشت ! و .... (3906415) (alef-13)
 
Noushin
Turkey
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۴۳:۱۷
یه پیشنهاد دارم.. .کمی فکر کنید .. نمی شه از این کالاهای قاچاق یه جور دیگه استفاده کرد و اونها رو تبدیل با پول کرد؟؟ برای کسانی که احتیاج واقعی دارن .. هر کدوم از این ماشین ها 1 میلیارد می ارزن .. خیلی اتفاق بدی می افته اگر یک دهم این مبلغ برای یه مستحق خرج بشه ؟؟ یا برای یه کودک؟؟ هزینه تحصیل بشه؟؟ اینکه رهبر مون چنین دستوری دادن رو کاملا قبول دارم ..ایشون می خواستن مردم هم بدونن که کالای قاچاق تو کشور ما جای نداره .. این درست ولی ما داریم با این کار عملا اسکناس ها رو به آتش می کشیم .. شاید یکی از این اسکناس ها یکی رو از گرسنگی از بیچارگی یا از فقر نجات بده . مردم ما لایق چنین چیزی نیستن؟؟ (3906459) (alef-13)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۳:۰۲:۱۹
سالانه میلیارد ها دلار قاچاق میشه. کشفیات ما ۱۰٪ است اگر با کشفیات آنطور که شما میگید برخورد بشه ریسک قاچاق پایین میاد و هیچ وقت این معضل حل نمیشه.
فقرا با جلوگیری از قاچاق نجات پیدا می کنند (3907400) (alef-11)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۷ ۰۶:۵۷:۴۰
تا وقتی که جنسهای با دوام و گران قیمت مثل اتومبیل و کامپیوتر و ... را اتش بزنیم فقط مقداری اسکناس و سرمایه ملی را اتش زده ایم بدون انکه از تعداد قاچاقچیان کم بشود و انها در فرصتهای بعدی دوباره این کار را ادامه خواهند داد ولی اینبار شدیدتر که ضرر قبلی را هم جبران کرده باشند .پس برای جلوگیری و بازداندگی باید کاری کنیم که از تعداد این واردکنندگان غیر مجاز به مرور کم شود تا تقریبا به حدود صفر برسد و اینکار محقق نمیشود مگر اینکه خود این افراد تنبیه شدید شوند تا دفعه بعدی برایشان تقریبا وجود نداشته باشد و یا خطر اعدام درپی داشته باشد .پس مخلص کلام اینکه بجای از بین بردن کالاها خود قاچاقچیان را از بین ببریم . (3907662) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.